Makedonya Basbakani Zaev Haberleri

Dubai'nin en pahalı konutuydu, 130 milyon dolara bir Türk aldı!

Türkiye'de konut fiyatlarının rekor kırmasının ardından Türkler yurt dışından ev satın almaya başladı. Türklerin tercihleri Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD olurken 2023 yılında Dubai'nin en pahalı konutunu bir Türk vatandaşının aldığı ortaya çıktı.

Finans 2024-03-17 11:22:32

Düzce'de bulundu, büyük heyecan yarattı! 'Büyük İskender'e ait olduğu anlaşılınca müzeye teslim edildi

Düzce'de, Konuralp Antik Kenti'nde arkeologlar tarafından yapılan kazıda bir portre başı bulundu. Tarih uzmanları ile Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede portre başının Makedonya Kralı Büyük İskender’e ait olduğu tespit edildi. Kazıda bulunan eser müzeye teslim edildi.

Haber 2023-09-20 21:20:06

Makedonya Türkiye Ticaret Odası, Malatya'ya 24 derslikli okul yaptıracak

Protokol törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı.

Yurthaber 2023-07-20 13:25:29

Karadağ ve Kuzey Makedonya, katılım maliyeti nedeniyle Eurovision’dan çekildi

Karadağ ve Kuzey Makedonya, gelecek yıl İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’na maliyetlerin yükselmesi nedeniyle katılmayacaklarını açıkladı. Her ülkedeki yayıncı yarışmaya katılmak için ülkenin büyüklüğüne göre ücret ödüyor. Rusya’nın yarışmadan men edilmesinin ardından bazı ülkelerden daha fazla ödeme yapmalarının istendiği düşünülüyor.

Haber 2022-10-18 10:43:31

Karadağ ve Kuzey Makedonya, Eurovision Şarkı Yarışması'ndan artan kayıt ücretleri nedeniyle çekildi!

Gelecek yıl Ukrayna yerine İngiltere'de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'na Karadağ ve Kuzey Makedonya, katılmayacağını duyurdu. İki ülkenin yarışmaya katılmanın maliyeti çok arttığı için böyle bir karar aldıkları belirtildi. Kuzey Makedonya'nın artan kayıt ücreti ve enerji krizi nedeniyle Eurovision kararını aldığı bildirildi. Öte yandan başka ülkelerin de ek maliyetler nedeniyle yarışmadan çekilebileceği konuşuluyor.

Magazin 17-10-22 22:44
Yurthaber 16-10-22 19:33

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuzey Makedonya karşısında galibiyeti hedefliyor

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç: "Milli takımımız son topa kadar savaşacak. İnşallah yarın buradan galibiyetle ayrılacak"

Yurthaber 15-10-22 19:18
Van

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuzey Makedonya ile yarın Van'da karşılaşacak

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuzey Makedonya ile yarın Van'da karşılaşacak

Yurthaber 15-10-22 09:51

TİGEM arazisinde yetiştirilen ve ihraç edilen sertifikalı limonun hasadı yapılıyor

TİGEM Bitki Üretim Şefi Namık Kemal Balki: - "TİGEM'de yetiştirilen limonlar ilk kesim iriliğine, ihracatta müsaade edilen meyve suyu oranına ulaştığı için ilk hasat burada başladı" - Limon ihracatı yapan firma yetkilisi Beyhan Aydoğdu: - "Ürünlerimizin büyük bölümünü Rusya'ya gönderiyoruz. Ayrıca Kuzey Makedonya, Polonya ve birçok Avrupa ülkesine de limon gönderiyoruz."

Yurthaber 07-10-22 13:41

İstanbul'a doğru hareket eden uçakta büyük panik! Selanik'e acil iniş yaptılar: 1 gözaltı

Yunanistan'dan kalkan ve İstanbul'a doğru hareket eden uçakta bir yolcunun talimatlara uymaması uçağa acil iniş yaptırdı. Selanik'teki Makedonya Havalimanı'na inen uçakta büyük panik yaşanırken talimatlara uymayan yolcu havalimanında gözaltına alındı.

Haber 03-10-22 22:34

Arnavut Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Arnavutların konuştuğu dil Arnavutçadır ve ülkenin resmî dilidir. Avrupa, Türkiye, Amerika ve Okyanusya’daki Arnavut diasporası (Kosova, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’daki büyük azınlıkların olduğu, Arnavut dışında yaşayan Arnavut kökenli insanların oluşturduğu yaylım alanı) tarafından da konuşulan bir dildir. Hint-Avrupa dil ailesine mensuptur. Arnavut Dili ve Edebiyatı mezunlarıysa bu dili ve edebiyatı en ince ayrıntısına kadar öğrenirler.

Egitim 03-10-22 17:11

YÖK, 8 ayda 7 bin 13 denklik başvurusunu karara bağladı

Başvuruların 3 bin 291'i "denklik" kararıyla sonuçlandı - Ret kararı verilen başvurularda 2020'de Suriye, 2021'de Azerbaycan ve 2022'de Makedonya ilk sırada yer aldı. Ret kararları, sayısal olarak hukuk ve mimarlık alanlarında yoğunlaştı.

Yurthaber 13-09-22 14:22

6. Uluslararası Süleymanpaşa Cup Yelken Yarışları başladı

Organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Malta, Kuzey Makedonya, Ukrayna ve Tayland'dan 313 sporcu mücadele ediyor

Yurthaber 02-09-22 12:55

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Kılıç, DEİK Türkiye-Kuzey Makedonya İş Konseyi üyeleriyle buluştu

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Kılıç, DEİK Türkiye-Kuzey Makedonya İş Konseyi üyeleriyle buluştu

Yurthaber 27-07-22 16:46

Kuzey Makedonya hükümetinden Avrupa Birliği üyeliği için 'yeşil ışık' geldi!

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, hükümetinin, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile üyelik müzakerelerine başlamasına olanak sağlayacak Fransa'nın önerisini onayladığını açıkladı.

Haber 17-07-22 00:43

FC Shkupi, Şampiyonlar Ligi hedefinden sapmadı

Kuzey Makedonya Futbol Ligi şampiyonu FC Shkupi, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında yoluna devam ediyor.

Spor 15-07-22 12:19

Balkanlar'dan gelen şehit ve gazi torunları Gelibolu'yu gururla gezdi

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfının organizasyonuyla Sırbistan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk ve Bulgaristan'dan gelen 50 şehit ve gazi torunu, Şehitler Abidesi'nin karşısındaki temsili mezarlıkta 107 yıl önce şehit olan büyük dedelerinin isimlerini aradı - Kosova'dan gelen Enver Aga: - "Büyük dedem Samet Çavuş, Yemen Savaşı'ndan gazi olarak döndü ama büyük amcam Ahmet Aga'nın şehadeti burada gerçekleşti. Şu anda titriyorum. Çok mutluyum. Bir anlamda da hüzünlüyüm"

Yurthaber 05-07-22 11:01

Çanakkale Savaşı şehit ve gazilerinin torunları Ankara'ya gelecek

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çalışkan: - "Balkanlar'daki Osmanlı tebaasının çocukları ve torunları, atalarının kahramanlık destanı yazdığı toprakları yakından tanımak için Türkiye'ye geldi. Arnavutluk, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan'dan 50 kişinin yer aldığı heyet, Bursa'yı da ziyaret ettikten sonra Ankara'ya gelecek"

Yurthaber 04-07-22 15:15

Fenerbahçe doludizgin devam ediyor! Partizan'ı 1-0 mağlup eden sarı-lacivertliler rakiplerine korku salıyor

Fenerbahçe, Avusturya kampındaki hazırlık maçında Partizan ile karşı karşıya geldi. Jorge Jesus yönetimindeki Kanarya, Sırbistan temsilcisini mağlup edip moral depolamak istiyordu. Avusturya kampı öncesi İstanbul'da 3 hazırlık maçı oynayan Jorge Jesus yönetimindeki Kanarya, Kuzey Makedonya Şampiyonu Shkupi ile 2-2 berabere kalırken, Arnavutluk Ligi Şampiyonu Tirana'yı 4-0, Katar ekibi Al Shamal'ı ise 4-2 ile geçmişti. Partizan'ı 1-0 mağlup eden sarı-lacivertliler yoluna son sürat devam etti.

Spor 02-07-22 21:23

SON DAKİKA: Jesus ikinci sınavında! İşte o tarih...

Spor haberi... Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya'nın Graz şehrinde gerçekleştireceği kampla devam edecek olan Fenerbahçe'nin iki hazırlık mücadelesinin tarihi de belli oldu. İlk hazırlık karşılaşmasında Kuzey Makedonya ekibi Shkupi ile 2-2 berabere kalan Sarı-Lacivertliler'in sıradaki rakibi ise Partizan. İşte detaylar...

Spor 24-06-22 16:55

SON DAKİKA: Jorge Jesus çılgına döndü oyundan aldı! Yetersiz

Son dakika spor haberi... Yeni sezon öncesi düzenlenen hazırlık mücadelesinde Kuzey Makedonya ekibi FC Shkupi karşılaşan ve rakibi ile 2 kez geriye düştüğü mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrılan Fenerbahçe'de Jorge Jesus, takımın eksiklerini görme fırsatı yakaladı. Tecrübeli teknik adamın karşılaşma sonrası Sarı-Lacivertli yönetime özellikle ön libero bölgesi için takviye talebinde bulunduğu öğrenilirken, tecrübeli isim Luiz Gustavo'ya ise tepki gösterdiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Spor 24-06-22 13:43

Fenerbahçe YouTube katıl ücretli mi? YouTube'da Fenerbahçe maçları nasıl izlenir?

Fenerbahçe YouTube katıl ücretli mi? Sarı-Lacivertliler, 22 Haziran 2022 Çarşamba (bugün) saat 18.00'de Kuzey Makedonya takımı FC Shkupi ile kozlarını paylaşacak. Maç sarı-lacivertli kulübün YouTube kanalından yayınlanacak. Bu sebeple 'YouTube'da Fenerbahçe maçları nasıl izlenir?' sorusunun yanıtı futbolseverler tarafından merak konusu oldu. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Spor 22-06-22 15:37

SON DAKİKA: Fenerbahçe FC Shkupi ile hazırlık maçı yapacak!

Son dakika spor haberi... Yeni sezon hazırlıklarına hummalı bir şekilde devam eden Fenerbahçe yaptığı transferlerle adından söz ettirirken, ilk hazırlık maçındaki rakibi de belli oldu. Yapılan açıklamaya göre Sarı-Lacivertli ekip Kuzey Makedonya şampiyonu FC Shkupi ile karşı karşıya gelecek. İşte karşılaşmaya dair detaylar...

Spor 21-06-22 13:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski'yi kabul etti

Yurthaber 13-06-22 14:57

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a üç ülkeden hava sahası engeli!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı ziyaret edeceği açıklanmıştı ancak, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan'dan hava sahası engeli geldi.

Haber 05-06-22 22:03

Kırklareli'nde 29. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali başladı

Sırbistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ile Bosna Hersek'ten halk oyunları ekiplerinin katıldığı festivalde "Kakava Ateşi" yakıldı

Yurthaber 02-06-22 19:58

Ukrayna Birkaç Ay ya da Yıl İçinde AB Üyeliği Beklemesin

Ukrayna'nın kısa süre içinde Avrupa Birliği üyesi olmayı beklememesi gerektiğini kaydeden Almanya Başbakanı Olaf Scholz; Karadağ, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’un yıllardır üye olabilmek için beklediklerini hatırlatarak, AB’nin önceliğinin bu ülkeleri üye yapmak olduğunu bildirdi

Haber 19-05-22 14:26

Sen Çal Kapımı’nın Erdem’i Sarp Bozkurt'tan Makedonya çıkarması! O proje ile dönüyor

Oyuncu Sarp Bozkurt, komedi türündeki Sen Çal Kapımı dizisinde Erdem rolünü canlandırdı. Geçtiğimiz yıl ekranlara veda eden dizideki rolüyle akıllara kazınan Sarp Bozkurt, yeni projesi belli oldu.

Magazin 18-05-22 16:54

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Spasovski, Manisa'da temaslarda bulundu

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Spasovski, Manisa'da temaslarda bulundu

Yurthaber 15-05-22 18:14

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı İzmir'de festivale katıldı

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı İzmir'de festivale katıldı

Yurthaber 14-05-22 22:52

Edirne'ye Bulgar ve Yunan akını sürüyor! 3 ayda 500 binden fazla turist geldi

Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları Edirne'ye akın etmeye devam ediyor. Edirne'ye yılın ilk 3 ayında sınır kapılarından giriş yapan 500 binden fazla Bulgar ve Yunan turist geldi. Yaşanan yoğunluktan memnun olan Edirne esnafı ise müşterilerin yüzde 95'ini yabancıların oluşturduğunu söyledi. Nüfusundan fazla turist ağırlayan Edirne'de, bu hafta sonu da turistlerin alışveriş izdihamı yaşandı. Edirne'ye Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan'dan da turist gelmeye başladı.

Haber 03-04-22 21:01

Leonardo Bonucci kimdir? İtalyan milli futbolcu Leonardo Bonucci kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı?

Leonardo Bonucci kimdir? sorusunun yanıtı, ünlü futbolcunun Kuzey Makedonya maçının ardından sosyal medyada da yer alan soyunma odasındaki çirkin görüntü ile ilgili yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. İtalyan milli futbolcu özür diledi. Peki Leonardo Bonucci kimdir? İtalyan milli futbolcu Leonardo Bonucci kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı? İşte ünlü futbolcunun, hayatı ve biyografisi...

Spor 30-03-22 08:50

İtalya, Kuzey Makedonya hezimetinin şokunu yaşıyor: 'Dünyanın dışındayız, cehennemdeyiz'

2022 Dünya Kupası play-off yarı finalinde dün akşam Palermo'da Kuzey Makedonya'ya yenilen İtalya'da turnuvaya katılamayacak olmanın şoku yaşanıyor. Son Avrupa şampiyonunun kendi evinde uğradığı hezimet basında "Dünyanın dışındayız", "Cehennemdeyiz" gibi başlıklarla yer aldı.

Haber 25-03-22 12:16

Yüzyılın mucizesi! Kuzey Makedonya İtalya'yı eledi

2022 Dünya Kupası Elemeleri Play-Off yarı finalinde Kuzey Makedonya, İtalya'yı 1-0 mağlup ettti ve finale yükseldi.

Spor 25-03-22 01:05

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi kültürel etkinliği düzenledi

Etkinlikte, Eskişehir Anadolu Bacıları geleneksel Türk kıyafetlerinden oluşan defile düzenledi, Makedonya ve Bulgaristan'dan gelen topluluklar semah icra etti

Yurthaber 13-03-22 19:26

Ünlü kahin Baba Vanga’nın Rusya kehaneti gündem yarattı! Yıllar önce bilmişti: Dünyanın lordu olacak

Makedonya doğumlu Kahin Baba Vanga'nın geleceğe yönelik tahminleriyle günümüzde dahi popülerliğini koruyor. 25 yıl önce vefat etmesine rağmen Baba Vanga, 11 Eylül saldırısı ve Sovyetler Birliği'ne ait Kursk denizaltısının batışını gibi birçok tarihsel olayı önceden tahmin etmesiyle ünlendi. Küçük yaşta görme yetisini kaybeden Vanga’nın yıllar öncesinde Rusya ile ilgili ortaya attığı kehanet bir kez daha gündem oldu.

Trend 22-02-22 15:17

Portekiz, Türkiye'nin Dünya Kupası play-off yarı finalindeki rakibi oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'le eşleşti. Ay Yıldızlılar rakibiyle 24 Mart'ta deplasmanda karşılaşacak. Türkiye, Portekiz'i elemesi halinde, İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Spor 24-01-22 16:04

Portekiz, Türkiye'nin Dünya Kupası play-off yarı finalindeki rakibi oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'le eşleşti. Ay Yıldızlılar rakibiyle 24 Mart'ta deplasmanda karşılaşacak. Türkiye, Portekiz'i elemesi halinde, İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Spor 05-01-22 11:00

Portekiz, Türkiye'nin Dünya Kupası play-off yarı finalindeki rakibi oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz'le eşleşti. Ay Yıldızlılar rakibiyle 24 Mart'ta deplasmanda karşılaşacak. Türkiye, Portekiz'i elemesi halinde, İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Spor 15-12-21 23:33

25 yıl önce ölen kör kahin Baba Vanga’nın 2022 kehanetleri tüyler ürpertti! Özellikle iki ülkeyi işaret etti

1911-1996 yılları arasında yaşamış olan Makedonya doğumlu Kahin Baba Vanga'nın geleceğe yönelik tahminleriyle günümüzde dahi popülerliğini koruyor. 25 yıl önce vefat etmesine rağmen Baba Vanga, 11 Eylül saldırısı ve Sovyetler Birliği'ne ait Kursk denizaltısının batışını gibi birçok tarihsel olayı önceden tahmin etmesiyle ünlendi. Onlarca yıl önce söylediği öngörüleri uzmanlar tarafından 2022 yılı için yeniden yorumlandı.

Trend 14-12-21 11:35

Edirne'de Kuzey Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı kutlandı

Edirne'de Kuzey Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı kutlandı

Yurthaber 11-12-21 23:11

İstanbul'a giden 46 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazası Kuzey Makedonya'da travma yarattı

Kuzey Makedonya, komşu ülke Bulgaristan'da 46 kişinin ölümüne yol açan otobüs kazası sonrası şokta ve yasta. Hükümet üç gün ulusal yas ilan etti. Ülkede bayraklar yarıya indirildi. Kazada ölenlerin neredeyse hepsi, nüfusu 2 milyondan biraz fazla olan Kuzey Makedonya'nın vatandaşlarıydı.

Haber 24-11-21 15:06

Bulgaristan’da dehşete düşüren trafik kazası! Yolcu otobüsü alev aldı, 46 kişi yanarak öldü

Başkent Sofya’nın batısında, Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün alev alması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 46 kişi yanarak öldü.

Haber 23-11-21 07:04

Tavçe Gravçe nasıl yapılır? Tavçe Gravçe malzemeleri neler?

Makedonya mutfağına ait kuru fasulye yemeği olan tavçe gravçenin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Tavçe Gravçe yaparken 1 yemek kaşığı un, 3 su bardağı kuru fasulye, 3 diş sarımsak gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte tavçe gravçe tarifi ve malzemeleri!

Yemek 17-11-21 21:47

UEFA'dan Arda Kardeşler'e görev

UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 16 Kasım Salı günü oynanacak Kuzey Makedonya-Fransa maçında hakem Arda Kardeşler düdük çalacak.

Spor 15-11-21 16:33

Eljif Elmas, Makedonya'yı play-off'a taşıdı!

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri J Grubu son maçında Kuzey Makedonya, konuk ettiği İzlanda'yı 3-1 mağlup etti ve play-off'a kaldı.

Spor 14-11-21 23:16

Ünlü kahin Baba Vanga'dan korkutan 2023 kehaneti!

1911-1996 yılları arasında yaşamış olan Makedonya doğumlu Kahin Baba Vanga'nın, gelecek yıllara dair öngörüleri tüyler ürpertti. İşte 11 Eylül terör saldırısından DAEŞ'in yükselişine kadar pek çok iddiası gerçekleşen kör kahin Baba Vanga'nın kehanetleri...

Haber 12-10-21 13:31

Beşiktaş, Vardar ile işbirliği anlaşması imzaladı

Siyah-Beyazlı takımın baş scoutu Bayram Bilim, Makedonya kulübü Vardar ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Spor 11-10-21 20:15

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Kuzey Makedonya ile 1-1 berabere kaldı

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Kuzey Makedonya ile 1-1 berabere kaldı

Yurthaber 08-10-21 20:51