Makine Haberleri

Burdur'da küçük bir ihmal 60 tonu yok etti!

Burdur'da samanlıkta kaynak makinesiyle çalışma yapıldığı sırada çıkan yangında 60 ton saman balyası kül oldu.

Haber 16-10-2023 21:30

Oyuncak yakalama makinesinin içine girdi! Küçük çocuk mahsur kalınca itfaiye ekipleri nefes kesen bir kurtarma operasyonuna imza attı

Çin'deki bir alışveriş merkezinde bulunan oyuncak yakalama makinesinden oyuncak almak için mücadele eden ismi açıklanmayan bir çocuk bir türlü başarı olamaması üzerine ilginç bir yönteme başvurdu. Pençe makinesinden oyuncak almak isteyen çocuk parasının bitmesi üzerine makinenin içine girdi. Ancak çocuğun makineye sıkışması ve bir türlü çıkmayı başaramaması üzerine olaya itfaiye ekipleri müdahale etti.

Trend 21-09-2023 13:40

Makinede çizilen ve matlaşan bardakları tek malzemeyle parlatın! Matlaşan bardakları yeni alınmış gibi yapıyor

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştırsa da cam bardakların çizilmesine sebep olması bardağın pis görünmesine yol açıyor. Matlaşan bardakları parlatmak için ne kullanırsam kullanayım işe yaramıyor diyorsanız bunun çözümü her evde bulunan bir malzemeden geçiyor. Tek malzemeyle mat bardaklarınızı parlatmanız mümkün.

Kadin 02-05-2023 11:36

Kaza ‘geliyorum’ dedi! Kadın fabrika işçisi üretim makinesine elini sıkıştırdı... Ölümden böyle döndü

Sosyal medyadan paylaşılan bir fabrikaya ait güvenlik kamerası görüntüleri kısa sürede gündem yarattı. İsmi açıklanmayan bir kadın işçi üretim makinesinin önünde kontrol yaptığı sırada elini makineye sıkıştırdı. Makinenin kadını içine doğru çekmesinin ardından işçi ölümle burun buruna geldi. Kazayı yaralanmadan atlatan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Trend 22-04-2023 07:41

Makine

Makine Hakkındaki Haberler Mynet'te. Makine Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Makine mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Makine Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversite tercihlerinde öğrenciler çok dikkatli olmalıdır. Okuyacakları bu bölüm, meslek hayatlarını etkiler. Dolayısıyla kendi ilgi alanları olan ve yapmak istedikleri mesleği kapsayan bölümleri tercih etmeleri gerekir. Üniversitelerde oldukça sık tercih edilen bir bölüm olarak Makine öne çıkar. Bu alana ilgisi olan öğrenciler sayıca fazla olduğu için Makine Bölümüne yoğun bir talep vardır.

Egitim 20-04-2023 10:47

Makine nasıl yazılır, makine yazımı nasıl olmalıdır? Makine mi makina mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Başka dillerden birçok kelime zamanla aldığı eklerle ya da uğradığı söyleniş biçimi değişiklikleri ile Türkçeleşmiştir. Türkçe, yabancı kökenli kelimelerin de dağarcığına katılması ile zenginleşmiş bir dildir. Yabancı dillerden gelen kelimelerin yazılışlarında sık olarak hataya düşülür. Makine kelimesi de İtalyancadan gelen bir kelimedir ve yazımında en çok hata yapılan kelimelerden biridir.

Egitim 03-02-2023 15:34

Kocaeli'de beton santralindeki iş kazasında 1 işçi öldü

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, hazır beton üretimi yapılan santralde çalıştığı makineye sıkışan işçi, hayatını kaybetti.

Yurthaber 13-12-2022 07:49

Suriyeli işçinin feci sonu! Pancar toplama makinesine düştü...

Korkunç olay Aksaray'da yaşandı. 26 yaşındaki Suriye uyruklu Ziyat İsa, pancar yüklediği makinenin içine düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Ziyat İsa’nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 12-11-2022 22:24

Bu kadarı da 'pes' dedirtti! İnsan yıkama makinesi geliştiriyorlar

Yıkanmanın insanlar üzerinde rahatlatıcı bir etkisi var. Stresli bir gün geçiren çoğu insan, güzel bir duş alarak rahatlamayı tercih ediyor. Ancak gelişen teknoloji ile duş almak veya yıkanmak çok fütüristik bir hale getirmek üzere! Çünkü insan yıkama makinesi geliştiriliyor. Amaç ise en rahat deneyimi sunarak bedeni olduğu kadar zihni de yıkamak.

Haber 26-10-2022 15:12

Avrupa madenlerindeki makine ve teçhizat Türkiye'de de kullanılıyor

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil: - "En son Soma faciasından sonra iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında büyük önlemler alındı. Onların içinde kurumumuz da hiçbir şeyden kaçınmayarak son sistem makineleri ve teçhizatları, Avrupa'da hangisi kullanılıyorsa şu an Türkiye'de de onlar kullanılıyor, kuruma getirmiştir ve işçi arkadaşlarımız o teçhizatlarla donatılmıştır" - "(Patlamanın yaşandığı maden ocağı) Kesinlikle bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Cihazlar 'OFK' dediğimiz oksijen ferdi maskemiz. Arkadaşlarımız böyle bir kazaya maruz kaldığında ya da gaz değerlerinin ani yükselmesi durumunda bekleme odalarının olmaması sebebiyle bu maskeyi takarak yarım saat rahat şekilde yerin altında temiz havaya ulaşacak zamanı bulur"

Yurthaber 18-10-2022 09:29

İzmir'de hibe almaya hak kazanan 77 üreticiye makineleri dağıtıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: - "Hükümet olarak 2002 yılından bu yana desteklemeleri ciddi anlamda artırdık hala daha arttırmaya devam ediyoruz"

Yurthaber 26-08-2022 19:49

Düzce'de makineye sıkışan işçi hayatını kaybetti

Düzce'de makineye sıkışan işçi hayatını kaybetti

Yurthaber 25-08-2022 16:36

Makinede çizilmiş bardak sorununa son! Bu yöntem ile bardaklarınız yepyeni olacak

Bulaşık makinesi her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da kullandığımız mutfak ürünlerine zarar verebiliyor. Özellikle cam bardakların çizilmesine neden olan bulaşık makinesi nedeniyle cam bardakların kullanım ömrü giderek azalıyor. Çizilen cam bardaklardan şikayetçiyseniz aşağıda bulunan yöntemi deneyebilirsiniz

Kadin 15-08-2022 09:45