Makine Kimya Endustrisi Kurumu Haberleri

MKE Çankırı Silah Fabrikası'nda üretilen yerli ve milli silahlar tanıtıldı

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Çankırı Silah Fabrikası tarafından "Çankırı'nın Savunma Sanayisine Katkısı" sergisi açıldı.

Yurthaber 2023-10-26 15:06:10

Ordu’da 25 motosiklet geri dönüşüme gönderildi

Ordu’nun Kumru ilçesinde çeşitli nedenlerle trafikten men edilen 25 motosiklet geri dönüşüm için Makine Kimya Endüstrisine (MKE) gönderildi.

Yurthaber 2023-10-20 15:23:20

Esenyurt'tan Vietnam'a çalışmaya gitmişti... Taksi beklerken sokak ortasında öldürüldü! Arkasından bıçakla saldırmış

Esenyurt'tan Vietnam'a 2 ay önce çalışmaya giden gemi makine dairesi personeli 2 çocuk babası Sinan Ergül (52), taksi beklerken sokak ortasında bıçakla öldürüldü. Ayakta durmakta güçlük çeken eşi Pınar Ergül, Adli Tıp Kurumu önüne gelerek eşinin ölümünde ihmal olduğunu söyledi.

Haber 2023-08-07 11:49:55

Türkiye'den bir ilk daha! Savaşın seyrini değiştirecek güce sahip: Radarlar fark edemiyor

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Koç ve TÜBİTAK SAGE tarafından başlatılan Uçaktan Atılabilir Güdümlü Dip Mayın UÇA Projesi IDEF’23’te görücüye çıktı. MKE Genel Müdürü İlhami Keleş ürünün düşmanın alçak irtifa ya da orta irtifa hava savunma şemsiyesi içine girmeden uzaktan 70 kilometre ila 70 mil arası bir mesafede liman çıkışlarını veya işte sığ geçişleri mayınlayabilme imkanı olduğunu açıkladı. Havadan da radara yakalanmayan ürün dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Haber 2023-07-25 17:32:35

Son dakika | MKE fabrikasında patlama sonrası yangın çıktı! Ankara Valisi Şahin: 'Durum tamamen kontrol altında'

Son dakika haberi: Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) fabrikasında patlama meydana geldi. Ankara'daki kapsül fabrikasında gerçekleşen patlama sonucu 4 kişi yaralandı. Patlama sonrası yangın çıktı, tüm işçiler tahliye edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin "Durum tamamen kontrol altına alındı, patlamanın nedeni henüz bilinmiyor" dedi. Patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. İlerleyen saatlerde yangın söndürüldü.

Haber 18-07-23 14:11
mke

MKE’ye Ürdün SOFEX - 2022 Fuarı’nda ödül

Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), Ürdün’de düzenlenen Özel Operasyon Güçleri Konferansı ve Fuarı "SOFEX-2022"de "En İyi Stant Tasarımı" ödülüne layık görüldü.

Haber 03-11-22 08:36

Organik kimya ne demek? Organik kimya birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Organik kimya birleşik kelimesi ile ilgilidir. Organik kimya ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:10

Makine ne demek? Makine kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Makine kelimesi ile ilgilidir. Makine ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 21:49

Kimya ne demek? Kimya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Kimya kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Kimya ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:45

Mühendis olarak girdiği kurumu 40 yıl sonra bakan olarak girdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yaklaşık 40 yıl önce mühendis olarak göreve başladığı Tarım Alet ve Makine Test Merkezi Müdürlüğünü (TAMTEST) ziyaret ederek, o günlere ilişkin anılarını paylaştı.

Finans 30-03-22 15:49

Patnos Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ilgili iddialara yalanlama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: - "Kurumda, son bir yıl içerisinde makine veya solunum cihazına bağlı herhangi bir hükümlü ve tutuklunun bulunmadığı anlaşılmıştır. İddialar kamuoyunu yanıltmaya yönelik olup, gerçek dışıdır"

Yurthaber 17-02-22 21:55

NASA'ya Adanalı astronot adayı! ABD Konsolosluğu'ndan tebrik

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türk asıllı bir ismin 2021 yılı astronot aday sınıfına katılmaya hak kazandığını açıkladı. Kurumun resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, Adana'da doğan ve ABD'de kimya ve makine mühendisliği alanlarında eğitim gören 36 yaşındaki Deniz Burnham, 2021 astronot aday sınıfına kazandı. ABD Adana Konsolosluğu da Burnham'ı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Haber 09-12-21 07:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli ambargolar tarihe karışacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi bünyesinde kamu-özel sektör iş birliğinde üretilen "milli deniz topu"nun test atışı törenine gönderdiği mesajında, "Donanmamız 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilen bu silah sayesinde daha da güçlenmiştir. Ayrıca yurt dışından tedarikte karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır" dedi.

Haber 02-12-21 12:37

MKE'nin anonim şirket olmasına yönelik düzenlemeyle ilgili kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 30-06-21 21:39

MKE'nin anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can: - "İstesek özelleştiririz, zaten özelleştirme kapsamında. Ancak Makine Kimya özelleştirilmemeli, Makine Kimya kırmızı çizgimiz, vazgeçilmezimiz. Makine Kimya özelleştirilemez" - MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu: - "MKE'nin özelleştirilmemesi ve bu konudaki tereddütlerin giderilmesi Milli Savunma Komisyonunda verilen bir önergeyle netlik kazanmıştır. Dolayısıyla kamuoyunda 'özelleştirilecek', 'satılacak' diye yapılan kasıtlı dedikodulara itibar edilmemesi gerekmektedir" - CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan: - "Bu kanunla amaç, bu markanın pazarlanması öncesi yol temizliği yapılmasıdır"

Haber 29-06-21 23:28

MKE anonim şirket oluyor! Teklif komisyonda kabul edildi

TBMM Milli Savunma Komisyonunda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi.

Haber 28-06-21 17:28

Akar ‘Makine Kimya’nın Özelleştirilmeyeceğini Savundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP’nin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun özelleştirilmesi kapısını açacak anonim şirkete dönüştürülmesine karşı çıktığı kanun teklifini savunarak, “Özelleştirme yok” dedi

Haber 23-06-21 20:35

MKEK'in anonim şirketi olması için düzenlenen kanun teklifi Meclis'e sunuldu

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun(MKEK) anonim şirketi olmasını düzenleyen teklif AK Parti tarafından Meclis’e sunuldu. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, "Makine Kimya'yı özelleştirme baskısından kurtarıyoruz. Hazine'ye bağlıyoruz" dedi.

Finans 16-06-21 20:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKEK Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisine ilişkin paylaşım

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi Açılışı ve Ürün Lansmanı'na ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Haber 30-04-21 01:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda, Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi Açılışı ve Ürün Lansmanı sonrası 4. Kolordu Komutanlığını ziyaret ederek iftarda askerlerle bir araya geldi.

Haber 29-04-21 21:21

Hitit ve Gazi Üniversitesi’nden “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında işbirliği

Hitit Üniversitesi, ihtisaslaşma alanı olarak belirlenen “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında Gazi Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapacak.Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında, “Makine ve İmalat Teknolojileri” odak alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak belirlenen Hitit Üniversitesi, ihtisaslaşma alanıyla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, Gazi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Eklemeli İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde çalışma ziyareti gerçekleştirildi.Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

Yurthaber 07-04-21 14:40

PMT-76 tüfeğinin adı 57’nci alaya ithaf edildi: PMT-76/ 57A

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası’nda yerli imkanlarla üretilen PMT-76 platform makineli tüfeğinin adı Çanakkale Savaşı’nda tüfeğe karşı süngüyle taarruz edip can veren 57.

Haber 31-03-21 11:08

PMT-76 tüfeğinin adı 57’nci alaya ithaf edildi: PMT-76/ 57A

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası’nda yerli imkanlarla üretilen PMT-76 platform makineli tüfeğinin adı Çanakkale Savaşı’nda tüfeğe karşı süngüyle taarruz edip can veren 57.

Haber 31-03-21 11:08

Bodrum’daki hurdalar geri dönüşüme gidiyor

Bodrum Belediyesi’ne ait ekonomik ömrünü tamamlamış malzemeler, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Hurda İşletmesi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yurthaber 26-02-21 21:03

Başkan Saygılı: Yürüyüş yollarını çoğaltacağız

Kırıkkale Belediyesi tarafından Millet Bulvarı üzerindeki yürüyüş yolunun peyzaj çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kent merkezinde yürüyüş yollarının artacağını söyledi.Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın girişimleri ile Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna ait bazı araziler belediye bünyesine tahsis edildi.

Yurthaber 23-02-21 17:12

TKDK’dan Mecitözü Süt Üreticileri Birliği’ne araç ve makine ekipman desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Mecitözü Süt Üreticileri Birliği’ne makine, ekipman ve süt taşımada kullanmak üzere araç alımına yönelik 630 bin lira hibe ödemesi yapıldı.Mecitözü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Metin Ayvaz, “TKDK, ilçemizde birçok projeye destek verdi.

Yurthaber 15-02-21 19:14

‘Başım ağrıyor’ deyip uykuya daldı, yatağında ölü bulundu

Antalya’da başının ağrıdığını söyleyip uykuya dalan 38 yaşındaki kimya öğretmeni, hayatını kaybetti. Öğretmenin ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Haber 13-02-21 10:47

Vali Yunus Sezer: Silah OSB cazibe haline gelecek

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin cazibe merkezi olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Yunus Sezer, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) dışında alternatiflerin çoğalması gerektiğini ifade ederek, Silah İhtisas OSB’nin bir cazibe merkezi olması için çalıştıklarını aktardı.Vali Sezer, yaptığı ziyaret sırasında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı’nın katılımıyla, Silah İhtisas OSB Müdürü İbrahim Erol’dan yatırımlar hakkında bilgi aldı.Silah Sanayi İhtisas OSB’de tahsisleri yapılan arsa sahipleri ile yapılan toplantıda, sanayicilerin istek ve taleplerini dinleyen Sezer, toplantının ardından OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikayı da ziyaret ederek üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 10-02-21 13:04

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

Yamanyılmaz: İhracata ilave devlet desteği rekabet gücümüzü artıracak

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, 2021 yılında katma değerli ihracatın sürdürülebilir şekilde artması için 5 sektör ve 17 hedef ülkeye yönelik 5 puanlık ilave devlet desteğinin bölgedeki gıda, kimya, elektrik-elektronik ve makine aksamları ihracatçılarının rekabet gücünü artıracağını belirtti.

Yurthaber 08-02-21 10:09

Boran TSK’nın emrinde

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), sosyal medya hesabı üzerinden Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından üretilen aynı kalibrede dünyanın en hafifi olma özelliğine sahip havadan taşınabilir 105 milimetre hafif çekili obüs Boran’ın görüntülerini paylaştı.MKEK’nın sosyal medya hesabından “MKE tarafından üretilen aynı kalibrede dünyanın en hafifi: Havadan Taşınabilir 105 mm Hafif Çekili Obüs Boran” notuyla yapılan paylaşımda, Boran’a ait görüntüler paylaşıldı.

Haber 27-01-21 15:19

Battalgazi’de iki önemli projenin imzaları atıldı

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi ile Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında iki projenin hibe protokolü imzalandı.İspendere İçme Suları Sosyal Tesislerinde çıkan doğal ve mineralli suyun bulunduğu havuzların kaplıcalara dönüştürülmesi için kurulacak olan Güneş Enerji Santralı (GES) projesi ve ilçedeki çiftçilere destek amacıyla Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan Makine Parkı Projesi, imzalanan protokolle hayata geçiyor.Bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç arasında Makine Parkı projesi ve İspendere İçme Suları Sosyal Tesislerine kurulacak olan (GES) projelerinin hibe protokolü imzalandı.

Yurthaber 24-01-21 14:16

Konya’da otoparka çekilen bin 806 araç MKE’ye gönderildi

Konya’da polis ekipleri tarafından ’Karayolları Trafik Kanunu’ kapsamında eksikleri tespit edilip, trafikten men edilerek otoparka çekilen büyük çoğunluğu motosiklet toplam bin 806 tescilsiz ve hurda araç Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) bağlı hurda işletmesine gönderildi.Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda ’Karayolları Trafik Kanunu’ kapsamında eksikleri tespit edilen büyük çoğunluğu motosiklet olmak üzere çok sayıda araç trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Haber 07-01-21 17:13

Sivas’ta ihracat yüzde 13,2 oranında arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verileri açıklandı.Buna göre Sivas’ta ihracat 2020 yılı Kasım ayında 2019 yılının aynı ayına göre yüzde 13,2 oranında artarak 7 milyon 823 bin dolara yükselirken ithalat ise yüzde 32,9 oranında azalarak 3 milyon 218 bin dolara geriledi.Kentte 2020 Kasım ayında bir önceki aya göre ise ihracat yüzde 8,8 oranında artarken, ithalat da yüzde 50,9 oranında arttı.Sivas’ta ihraç edilen ürünlerinin başında makine ve aksamları, madencilik ürünleri, demir ve demir dışı metaller, meyve ve sebze mamulleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, kimyevi maddeler ve mamulleri, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ve iklimlendirme sanayisi ürünleri yer alıyor.

Yurthaber 01-01-21 10:20

MKE’den Kırıkkale’ye silah müzesi

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından Kırıkkale’ye yaptırılacak silah müzesi için ihalenin yapılacağı bildirildi.Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) silah müzesi yapımının 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19.

Yurthaber 02-12-20 13:44

MKE lojmanlarında yaşam başladı

Kırıkkale Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan 564 konutluk MKE lojmanlarında yaşam başladı.Kırıkkale Belediyesi arsa karşılığında Makine Kimya Kurumu’na (MKE) inşa ettiği 564 konutun teslimini gerçekleştirdi.

Yurthaber 26-11-20 16:11

Akdeniz Üniversitesi Öğrencisine TÜRKPATENT’ten İkincilik Ödülü

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Fatih Çetinkaya buluşuyla 2.Ulusal Üniversite Patent Yarışması’nda ikincilik kazanarak önemli bir başarıya imza attı.Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılışını yaptığı 2.

Yurthaber 16-10-20 15:08

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Uluslararası patent başvurularında dünyada 13. sıraya yükseldik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Uluslararası patent başvurularımız 2019'da yüzde 47 arttı. Bu artış, ülkemizdeki makine, ilaç, kimya, bilgisayar ve elektrik-elektronik gibi yüksek teknoloji alanlarındaki yeni buluşlardan kaynaklandı. Böylece ilk defa dünyada 13'üncü sıraya yükselmiş olduk" dedi.

Finans 16-10-20 10:42

TSK, yeni uçaksavar topunu envanterine almaya hazırlanıyor

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen 25 milimetrelik uçaksavar topu, atışlı testleri başarıyla geçti - Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen, zırhlı araçlar ile uzaktan komutalı silah kulelerinde kullanılabilecek silah, tekli, üçlü, onlu ve seri atış yapabiliyor

Yurthaber 27-09-20 10:00

TKDK coğrafi işaretli ürünleri destekliyor

Coğrafi işaretli ürünlerin üretimindeki artış bir taraftan milli değerlerin korunmasına, yerel kültürün tanıtılmasına ve kırsal turizmin gelişmesine diğer taraftan ekonominin canlanmasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor.Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) coğrafi işaretli ürünlerin desteklenmesi konusunda önemli bir misyon üstleniyor.TKDK verdiği hibe destekleriyle bir çok sektörde üretime katkı sağladığı gibi yerel usullere uygun olarak yöresel ürünlerinde hijyen şartlarında üretilmesini ve dünya ile buluşmasını sağlıyor.Erzurum’da farklı sektörlerden onlarca işletmeyi destekleyerek büyükbaş-küçükbaş hayvancılığa, et ve süt işleme sektörüne, arıcılığa, kültür balıkçılığına, tıbbı-aromatik bitki yetiştiriciliğine, makine parklarına, yenilenebilir enerji yatırımlarına hibe destekleri vererek il ekonomisine önemli katkı sağlayan Erzurum İl Koordinatörlüğü yakın zamanda coğrafi işaretli ürünlere verdiği desteklerle de anılmaya başlandı.Erzurum’da şu an itibariyle on bir adet coğrafi işaretli ürün bulunduğunu belirten Erzurum İl Koordinatörü Dr.

Yurthaber 22-09-20 16:37

Kırıkkale’de MKE konutlarında sona gelindi

Kırıkkale Belediyesi tarafından Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna devredilmek üzere yapımına başlanılan 564 konutluk projede sona gelindi.Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, imzaladığı protokol gereğince kentin farklı bölgelerindeki arsalarını Fabrikalar Mahallesinde bulunan arsaya konut yapılmak üzere Kırıkkale Belediyesine devir etmişti.

Yurthaber 12-08-20 17:59