Mali Heyeti Haberleri

Gizli tanığın itiraflarda bulunmuştu! Türkiye'nin konuştuğu Bodrum'daki Gamze Sakallıoğlu cinayetinde anneye ağırlaştırılmış müebbet, babaya beraat

Türkiye'nin konuştuğu 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun Bodrum'daki evinde yatağında ölü bulunmasıyla ilgili davada karar açıklandı. Gizli tanığın itirafıyla gözaltına alınıp tutuklanan anne Turcen Sakallıoğlu mahkeme heyeti tarafından 'üst soyu nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Mehmet Halil Sakallıoğlu'nun ise beraatine karar verdi. Kararın ardından sanık Turcen Sakallıoğlu'nun avukatları istinafa başvuracaklarını açıkladı.

Haber 2024-03-27 19:53:06

Olanlar oldu! Premier Lig'in köklü kulübü Nottingham Forest'a 4 puan silme cezası

İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden Nottingham Forest, mali kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle 4 puan silme cezası aldı. İngiliz ekibinin karar itiraz etmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Spor 2024-03-19 08:17:44

Eşi ve sevgilisine sokakta kurşun yağdırdı! Yasak aşk cinayetinde mahkeme kararını verdi

Sakarya’da İ.A., kendisini aldattığını iddia ettiği eşi Tansu A. ve onunla ilişki yaşadığı ileri sürülen B.Y.T.’yi silahla vurdu. Tansu A. hayatını kaybederken, B.Y.T. ise yaralandı. Olayın ardından silahı ile polise teslim olan İ.A., "Neden yaptınız, pişman mısınız?" sorusuna "adalet" yanıtını verdi. İ.A.'nın tutuklu yargılandığı yasak aşk cinayetinde mahkeme heyeti kararını verdi. İşte detaylar...

Haber 2024-03-18 12:59:25

Yasak aşk cinayetinde karar: Cinayet zanlısı kocaya 24 yıl hapis cezası

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde kendisini aldattığı iddia edilen eşini öldüren, onunla ilişki yaşadığı ileri sürülen kişiyi de yaralayan sanık hakkında mahkeme heyeti kararını verdi.

Yurthaber 2024-03-18 12:34:25

Kredi kartı kullananlar dikkat! Perşembe günü sessizlik bozulabilir! Bu kez aylık faiz ve gecikme faizi…

Kredi kartı nakit avans işlemlerinde faiz artışı ve limit sınırlaması getirilirken aylık faiz ve gecikme faizi oranlarına dokunulmamıştı. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını işaret etti. Uzman isim, "Ekonomi yönetimi vatandaşların sıkı para politikasına ayak uydurmasını birden değil kademeli bir şekilde olmasını istiyor.Belki kredi kartlarına ilişkin bir düzenleme kararı gelebilir" dedi.

Finans 18-03-24 10:28

Hemşire eşini 11 bıçak darbesiyle katletmişti! Mahkeme 'tahrik indirimi' uygulamadı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, tartıştığı hemşire eşi Hülya Er Tortop'un (35) başına şişe ile vurup, vücudunun 11 yerinden bıçaklayarak öldüren Murat Tortop (39), yargılandığı mahkemede son savunmasında “Yaşananlar için çok üzgünüm. Böyle olsun istemezdim. Pişmanım." dedi. Mahkeme heyeti haksız tahrik indirimi uygulamadan Tortop’a ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Haber 14-03-24 23:22

Eski eşine kabusu yaşattı, savunması 'pes' dedirtti! 'Zaten küçük bir kadın, istesem her zaman öldürürüm'

Çanakkale'de Halil Karabıyık (36), markette bıçakla saldırdığı eski eşi Elif Gedik'i (35) yaraladı. Tutuklu yargılanan Karabıyık'ın ilk duruşmadaki savunması 'pes' dedirtti. Karabıyık, "Öldürme gibi bir niyetim yoktu. Öldürme gibi bir niyetim olsaydı bıçağı belden aşağıya bacaklarına doğru sallamazdım, boynuna, kalbine saplardım. Zaten küçük bir kadın, istesem her zaman öldürürüm" dedi. Mahkeme heyeti, Karabıyık'ın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. İşte detaylar...

Haber 14-03-24 17:59

Osmanlı'dan sonra bir ilk: TSK'nın ayak izleri her yerde! Türkiye'nin askeri varlığı genişliyor; Irak, Libya, Suriye, Katar, Azerbaycan, Somali, Gambiya, Mali...

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'nin dünyadaki askeri varlığının genişlediğini yazdı. Dünyanın dört bir yanındaki Türk askerinin etki alanının küresel çapta yayıldığına dikkat çekilirken, Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra ilk kez böyle bir durumun yaşandığı belirtildi. Söz konusu haberde bir harita da paylaşılırken; Türk askeri varlığının bulunduğu noktalar işaretlendi.

Finans 13-03-24 06:51

Kan donduran görüntüler! Anne ve kızına kurşun yağdırdı, mahkeme cezasını kesti

İzmir'de Davut Yiğitsoy (39), dini nikahla birlikte yaşadığı Seher Genç'i (31) tabancayla yaralayıp, annesi Aysel Genç'i (62) öldürdü. Cinayet anları ise saniye saniye kameralara yansıdı. Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı 8 Mart'ta cinayetle ilgili karar duruşması görüldü. Tutuklu sanık Yiğitsoy, ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Yiğitsoy'un cezasında indirim uygulamadı.

Haber 11-03-24 15:59

Depremde 51 kişinin öldüğü binanın firari sanık kardeşleri hakkında Interpol kararı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin ölümüne neden olan Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili dördüncü duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, firari olan 2 sanık kardeş hakkındaki Interpol talebini kabul etti.

Yurthaber 08-03-24 15:05

Moody's'den Almanya kararı: Durağan görünüm...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Almanya bankacılık sektörüne ilişkin kararını açıkladı. Karara göre sektörün görünümü durağandan negatife çevrildi. Sektördeki mali profillerde zayıflama yaşandığına ve bunun Avro Bölgesi borç kriziyle birleştiğine işaret edildi.

Finans 07-03-24 17:07

MASAK'a 615 bin 63 işlem başvurusu yapıldı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına (MASAK) geçen yıl 1 milyon 141 bin 441 kişi hakkında vergi kaçırma, yasa dışı bahis ile başkası hesabına işlem yapıldığının beyan edilmemesi suçları nedeniyle 615 bin 63 şüpheli işlem bildiriminde bulunuldu.

Finans 06-03-24 11:51

Türk Lirası mevduat faizinde yeni oranlar! Borsa mı faiz mi? Uzman isim yanıtladı: Güncel faiz oranları ile 41 bin liralık kazanç

Türk Lirası mevduat faizleri Mart ayı itibarıyla yükselişine devam ediyor. Bankalarda faiz oranları değişirken 1 milyon lirası olan için 41 bin liralık aylık faiz getirisi ortaya çıktı. Peki mevduat faizlerindeki yükselişin sebebi ne, mevduat faizleri ne kadar oldu? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ‘borsa mı, mevduat faizi mi’ sorusuna yanıt verdi. Nakit parası olana ‘vade’ uyarısı yaptı.

Finans 06-03-24 08:24

Yer Konya… ‘Türkiye ve dünya için heyecanlandıran bir buluş’ diyerek duyurdular! Tam 8 bin 600 yıllık…

Konya’nın Çumra ilçesinde yer alan kazı çalışmalarında heyecan verici bir gelişme yaşandı. Çatalhöyük'te 8 bin 600 yıllık "ekmek" bulundu. Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan “Somun ekmeğin küçültülmüş hali. Ortasına parmak basılmış, fırına girmemiş ama mayalanmış, içindeki nişastalarla beraber günümüze gelmiş. Böyle bir örnek yok” ifadelerini kullanırken Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlisi Salih Kavak ise "Türkiye ve dünya için heyecanlandıran bir buluş" dedi.

Haber 05-03-24 12:40

AYM, araç satışı sonrası sigorta 15 gün devam eder düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Yurthaber 05-03-24 11:02

Araç sahipleri dikkat! AYM'den araç satışı ile ilgili dikkat çeken karar: Araç sigortası düzenlemesi iptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Yüksek Mahkeme, iptal hükmünün 9 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı. İşte detaylar...

Haber 05-03-24 10:59

Gazze için kritik saatler! Hamas heyeti Kahire'ye geldi: Ateşkes umutları yeşerdi

Gazze'de süren savaşta Ramazan öncesi ateşkes sağlanması için peş peşe adımlar atılıyor. Son olarak Hamas heyeti Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi. Bir Hamas yetkilisi, Gazze'de 24 ila 48 saat içinde ateşkesin sağlanabileceğini ifade etti.

Haber 03-03-24 13:12

Bilal Erdoğan'ın eşinin dedesinin cenazesi, Kocaeli'de toprağa verildi

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Erdoğan'ın dedesinin cenazesi, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde defnedildi.

Yurthaber 26-02-24 15:48

Hamile kadını cinsel ilişki sırasında boğarak öldürdü, mahkemeden bakın ne istedi! 'Ailecek perişan olduk'

Bursa'da Y.A.M.A. (42), dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile N.M.T.'nin (43) cinsel ilişki sırasında boğazını sıkıp ölümüne neden oldu. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Y.A.M.A., çıktığı son duruşmada olayın basında yer alması nedeniyle kendisinin ve ailesinin mağdur olduğunu söyleyerek, duruşmanın gizli görülmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın yargılamanın gizli yapılması ve tahliye talebini reddedip, duruşmayı erteledi. İşte detaylar...

Haber 26-02-24 10:59

Sadece emekliler değil özel sektör çalışanlarını da ilgilendiriyor! Maaş promosyonları için dikkat çeken açıklama: 29 Şubat son gün...

Emekli maaş promosyonları 15 bin liraya yükselmişti. Emekliler ‘en yüksek promosyonu hangi banka veriyor’ diye araştırırken 29 Şubat banka promosyonunda son gün oldu. Ancak emekli promosyonlarının yanında özel şirketlerde çalışanların maaş promosyonlarına ilişkin de dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, Bazı işletmeler bunu çalışanına vermeyip kendisine alabiliyor. Bu çalışanın hakkıdır diyebiliriz” dedi.

Finans 26-02-24 08:59

Türkiye 'gri listeden' çıkıyor! Bakan Şimşek: 'Teknik çalışmalarımızı başarıyla tamamladık' diyerek duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) gri listesinden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğini belirtti. Şimşek "Ülkemizi gri listeden çıkarmak için teknik çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. Haziran ayında yapılacak yerinde denetim ile gri listeden çıkma süreci tamamlanmış olacak." açıklamasını yaptı.

Finans 23-02-24 20:00

İliç'teki liç yığını uzmanları bile ürküttü: Dünyada rastlamadık! Bu inanılmaz bir rakam

İliç'teki maden faciasında kaybolan 9 işçiden 8 gündür haber yok. Yeni heyelan tehlikesi nedeniyle bölgedeki çalışmalara da ara veriliyor. Bölgedeki durum KTÜ'den gelen heyeti de ürküttü. Prof. Dr. Hakan Ersoy, Anagold Madencilik'in işlettiği maden sahasında tespit edilen 257 metre yükseklikteki liç yığınına dünyada rastlamadıklarını belirtip "Bu inanılmaz bir rakam" dedi. Ayrıca bu seviyenin 'kontrol edilebilir'in üzerinde olması da ihmaller zincirini ortaya koydu.

Haber 21-02-24 12:02

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir 2023 yılı finansal verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu

Türkiye’nin kamu sermayesi ile kurulan ilk katılım bankası Ziraat Katılım, sağlıklı bir mali performans ile hızlı büyümesini sürdürerek 2023 yılını başarıyla tamamladı.

Finans 19-02-24 16:01

Platonik aşık dehşeti: Kızının gözü önünde solisti katletmişti! Cezası belli oldu

Bursa'da İzzet Akdeniz (47), platonik aşık olduğu solist Nurcan İnan'ı (41) kızının gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Karar duruşmasında son sözü sorulan Akdeniz, "Rahmetlinin ailesinden çok özür dilerim. Başsağlığı diliyorum. Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdığı sanığa takdiri indirim uygulayarak, cezayı müebbet hapse çevirdi. İşte detaylar...

Haber 18-02-24 11:59

Adnan Oktar'ın görüntülerini paylaştı! İsyan etmekten kendini alamadı: Manipülasyondan yıldık

Türkiye son zamanlarda maalesef tarikat liderlerinin kandırdığı insanları ve ortaya çıkan akla hayale sığmayan mağduriyetleri konuşuyor. Bu isimlerinden başında Adnan Oktar geliyor. Oktar'a düzenlenen operasyon sırasında mali şube müdürü olan Furkan Sezer bir görüntü paylaşıp isyan etti; "Konu gördüğümüzden çok öte.."

Haber 16-02-24 10:53

Ormanlık alanda cesedi bulunmuştu! Erdal Sakız cinayetinde tutuklu karı-koca hakkında karar

Sakarya’nın Karasu ilçesinde kendisinden haber alınmayan ve Hendek ilçesinde ormanlık alanda ölü bulunan Erdal Sakız cinayetine ilişkin aynı aileden 2’si tutuklu 1’i tutuksuz yargılanan sanıklar son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti tutuklu karı-kocaya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz yargılanan sanığın ise beraatine karar verdi.

Haber 15-02-24 19:43

Canavarın adı Adnan! Siyasi ayağı da deşifre oluyor! Fatih Erbakan hakkındaki bu iddiayı ilk kez duyacaksınız 'Yalvararak yardım istedi'

Türkiye, din adı altında etrafını kandıran kendisini mesih, seçilmiş kişi olarak tanıtan tarikat liderlerinden çok çekti. Bu tarikat liderleri tıpkı FETÖ ve Adnan Oktar gibi silahlandı ve devletin önemli yerlerine sızdı. Adnan Oktar örgütünden 2018 yılında ayrılan ve devletle iş birliği yapan Özkan Mamati ve operasyon sırasında mali şube müdürü olan Furkan Sezer çözülmenin yaşanmasında önemli rol oynadı.

Haber 15-02-24 16:33

CHP heyeti toprak kaymasının yaşandığı Erzincan'daki maden ocağı bölgesinde inceleme yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yavuzyılmaz ve Gamze Taşcıer ile milletvekillerinden oluşan heyet, toprak kaymasının meydana geldiği Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı bölgesinde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 14-02-24 14:49

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'e genç sevgilisi Gülseren Ceylan'dan Sevgililer Günü sürprizi!

Gülseren Ceylan, aşkı Mehmet Ali Erbil'in adını dövme yaptırdı. Gülseren Ceylan'ın 'Mali' dövmesine Mehmet Ali Erbil "Aşkımın sevgililer günü hediyesi seni seviyorum" notuyla karşılık verdi.

Magazin 14-02-24 14:28

Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin davada ara karar

Mahkeme heyeti, 7 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. BEYANLAR VE ARA KARAR EKLENDİ

Yurthaber 14-02-24 08:06

Çok az kişi fark etti, son fotoğrafında 'kemer toka' detayı! Adnan Oktar'dan müritlerine gizli mesaj... 'Normal değil' diyerek açıkladı

Adnan Oktar hakkında yayımlanan 'Adnan' belgeseli gündem olurken, aynı zaman paylaşılan son fotoğrafıyla ilgili ise çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Söz konusu fotoğraf ile Adnan Oktar'ın müritlerine mesaj verdiğini belirten eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer, söz konusu karedeki metal kemer tokasına dikkat çekti.

Haber 14-02-24 06:51

Skandal iddiaların hedefinde! Şebnem Korur Fincanı ile Adnan Oktar arasında 'atlas' bağlantısı: 'Ne tesadüf!'

Adnan Oktar suç örgütünün akıllara zarar faaliyetlerini deşifre eden ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında skandal iddiaların yer aldığı 'Adnan' belgeseli gündemi sarstı. Örgütün 1999'da yapılan operasyonun ardından kendilerini işkence görmüş gibi göstermek üzere Fincancı'dan rapor aldıkları öne sürülüyor. Ayrıca Fincancı'nın 2005 tarihli 'İşkence Atlası'na örgütün "sıvıştığını" dönemin Mali Şube Müdürü Furkan Sezer ifade etti!

Haber 12-02-24 09:38

Kamu harcamaları ve bütçe açıklarına sınırlama: AB mali kurallarını güncelliyor

Avrupa Birliği kurumları, kamu harcamaları ve bütçe açıklarını sınırlayan Birlik mali kurallarının reformu konusunda anlaştı.

Finans 11-02-24 08:48

Yok böyle savunma! 'İstesem öldürürdüm' dedi, ilk duruşmada tahliye edildi

Bursa'da Emir Çullu (29), husumetli olduğu Ercan Demirkıran'ın akrabası Tolga Demirkıran'ı (34) tabancayla yaraladı. 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında yaşadıkları tartışma sırasında, elini beline götüren Demirkıran’a korkutmak amacıyla ateş ettiğini belirten Çullu, "İstesem onu öldürürdüm. Suç kayıtlarıma bakınca bunu anlarsınız hakim bey" dedi. Mahkeme heyeti, çok sayıda kaydı bulunan sanığın tahliyesine karar verdi. İşte detaylar...

Haber 09-02-24 15:59

Evlilik kredisi başvuru şartları ne? 150 bin TL faizsiz kredide başvurular başlıyor! “Şartlar esnetilebilecek”

Yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin liraya kadar faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihleri belli oldu. Peki başvuru şartları neler, başvurular nasıl ve nereye yapılacak? Mali Müşavir Mustafa Genç detayları anlattı. Uzman isim, “Başlangıçta aranan şartlar şehrin ve bölgenin özelliğine, orada yaşayan gençlerin durumlarına göre değerlendirilip esnetilebilecek” dedi.

Finans 06-02-24 08:29

500 bin lirayı bir ay içinde 700 bin lira yapacağını vaadetti, sonra yaşananlar yine şaşırtmadı! Arkamda Yavuz var bana bir şey olmaz

Ponzi sistemiyle dolandırıcılık yöntemi bir kez daha çöktü. 12 kişinin 41 milyon lira dolandırıldığı olayda soruşturma tamamlandı. Anadolu Adliyesinde dönemin mali işler müdürünün de adının geçtiği olayda emlak ve arsa satışı yapılarak 500 bin liranın bir ay içinde 700 bin lira yapılacağı vaadedildi. 120 yıl hapsi istenen şüphelinin 'Arkamda Yavuz var, bana bir şey olmaz" sözleri ise dikkat çekti.

Haber 02-02-24 13:44

Gamze Sakallıoğlu yatağında ölü olarak bulunmuştu! Mide bulandıran detayların da olduğu olayda yeni gelişme: Beklenen rapor geldi

Muğla Bodrum'da Gamze Sakallıoğlu yatağında ölü bulunmuştu. Anne ve babası çıktıkları canlı yayın sonrasında gözaltına alınmıştı. Mide bulandıran detayların da olduğu olayla ilgili olarak beklenen rapor geldi. Mahkemeye ulaşan raporda, anne Sakallıoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olduğu kaydedildi. Mahkeme heyeti, baba Sakalıoğlu'nun da akıl sağlığının tespiti için 15 gün aynı hastanede tutularak rapor hazırlanmasına karar vererek, tahliye taleplerini reddetti.

Haber 31-01-24 20:17

14 yaşındaki küçük kızı hamile bıraktı! Avukatı Whatsapp yazışmalarını okudu: Mahkeme 'mağdur minyon' diyerek affetmedi

Bursa'da 22 yaşındaki Şahin K., sevgilisi 14 yaşındaki C.B.'yi istismar edip hamile kalmasına neden oldu. Mağdur hamile olduğunu anlayınca ailesiyle şikayetçi oldu. Sanığın avukatı ilişkinin zorla yaşanmadığını iddia ederek Whatsapp yazışmalarını okudu. Şahin K. mağdurun yaşını bilmediğini savundu ancak mahkeme heyeti mağdurun minyonluğundan dolayı ilk kez gören birinin de bunu anlayacağını belirterek 18 yıllık cezada indirim yapmadı.

Haber 30-01-24 11:59

Emekli, asgari ücretliden sonra sıra özel sektör çalışanlarında, gözler şubat maaşında, zamlar ne kadar olur ekonomist Bayram anlattı: Yüzde 40'tan...

Asgari ücret, memur ve emeklilerin zam oranlarının belli olmasının ardından sıra özel sektör çalışanlarına geldi. Özel sektör çalışanları gözünü şubat maaşına çevridi. Zam oranları tahmini ne kadar olur, Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram merak edilenleri anlattı.

Finans 23-01-24 14:52

Yeniden Refah Partisi'nden 'ittifak' açıklaması! Kulisler hareketlendi... AK Parti ne teklif edecek bunu bilmiyoruz dedi, İmamoğlu için noktayı koydu: İstemiyoruz

Yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da AK Parti ile ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olan Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) kulisleri hareketlendiren bir açıklama geldi. AK Parti heyeti ile bir araya geleceklerini duyuran YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Ne teklif edecek bunu bilmiyoruz" dedi. Kılıç'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sözleri ise dikkat çekti.

Haber 22-01-24 15:37

15 yaşındaki lise öğrencisiyle cinsel ilişki yaşadı, savunması 'pes' dedirtti

Bartın'da Akın D. (21), lise 2'nci sınıf öğrencisi G.M. (15) ile cinsel ilişki yaşadı. Cinsel istismar suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Akın D., "Her şey rıza ile oldu, hiçbir zorlama yoktur" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, Akın D.'nin, 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. İşte detaylar...

Haber 18-01-24 11:59

Radikal örgütlere yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı

Aşırı uç radikal terör örgütlerine yönelik 3 gündür devam eden ve bugün sona eren “Kahramanlar-45” operasyonunun İstanbul ayağında DEAŞ ve Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) yanlısı 8 şüpheliden 7’sinin yakalandığı öğrenildi.

Yurthaber 18-01-24 10:52

Serbest muhasebecilikte 2024 yılı asgari ücret tarifesi belirlendi

Serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik işlemleri için bu yıl uygulanacak asgari ücret tarifesi belli oldu. Defter tutma bedeli 285 lira ile 6 bin 497 lira arasında değişecek.

Finans 09-01-24 09:35

Can Atalay kararı gündem olmuştu! Yargıtay'dan AYM çıkışı: 5-6 yıldan beri...

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen ciddi anlamda derin görüş ayrılıklarımız oldu, bu bir gerçek" dedi. Öte yandan, TTB, Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında ceza soruşturması başlatılması talebiyle başvuruda bulundu.

Haber 05-01-24 16:46

İsmail Yalçın: Yapay zeka ile uyumlu muhasebe ve üretim sistemleri kurulması gerekecek

Mali Müşavir ve bağımsız denetçi İsmail Yalçın, Haber Expres TV'nin konuğu oldu. Yalçın mesleki faaliyetlerinden Bitcoin’e kadar birçok konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Yalçın "Gelecekle ilgili yapay zekanın hayatımıza çok hızlı dahil olması beklenilmektedir. Şirketlerde ileride yapay zeka ile entegre olarak üretim ve muhasebe süreçlerini yöneteceklerdir. Yapay Zeka ile uyumlu muhasebe ve üretim sistemleri kurulması gerekecek." dedi.

Haber 02-01-24 18:02

Yeni yılın ilk gününde İstanbul'da şehitler ve Gazze için yürüyüş! On binler Galata Köprüsü'ne akın etti: Bakan Bak, Bilal Erdoğan, Selçuk Bayraktar, Berat Albayrak...

İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Camiler önünde toplanan on binler Galata Köprüsü'ne hareket etti. Etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar kardeşler ve eski bakanlar da katıldı.

Haber 01-01-24 08:27

Resmi Gazete'de yayımlandı, MASAK personel alacak, başvurular nereden yapılacak, sınav nasıl yapılacak?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) 40 yeni personel alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan sınav ilanına göre sınav klasik usülle gerçekleşecek. Peki başvurular nereden yapılacak?

Finans 31-12-23 11:08

İş dünyası yeni asgari ücreti konuşuyor! O fiyata dikkat çektiler: Vatandaşın cebine göz dikenler cezalandırılmalı

Yeni asgari ücretin belli olmasına iş dünyasından ilk yorumlar geldi. 17 bin liralık ücret genel görüş olarak 'makul' olarak değerlendirildi. İş veren için yapılan 200 liralık destek artışına da vurgu yapan iş insanları enflasyona dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde özellikle gıda fiyatlarının ne olacağı merak edilirken, "Asgari ücret kararını suistimal ederek vatandaşın cebine göz dikenlere göz açtırılmamalı bunu suistimal edenler en ağır mali cezalara çarptırılmalıdır." denildi.

Finans 27-12-23 22:50

Son dakika: 63 ilde 'Kafes' operasyonu: 302 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında 63 ilde mali suç örgütlerine yönelik eşzamanlı Kafes-22 operasyonlarında 302 kişinin yakalandığını bildirdi.

Haber 20-12-23 08:30