Man Adası

Man Adası

Man adası ya da Manca Ellan Cannin, İrlanda Denizi'nde, Britanya Adaları'nın coğrafi merkezinde yer lan ada ülkesidir. Yüzölçümü 572 kilometrekaredir. Britanya’ya bağlı olan Brunei, adını tarihî Mann Krallığı'ndan alır. Ülkenin 2011 sayımı nüfusu 84 binden fazladır. Bu nüfusun çoğunluğu Manlılardan oluşur. Başkenti ve en büyük kenti Douglas Manca’dır. Resmi dilleri Manca ve İngilizce; para birimi İngiliz sterlini (GBP); zaman dilimi UTC+0, trafik akışı sol, telefon kodu +44 ve internet alan adı .im’dir.

Man Adası Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu 'Man Adası' iddiaları için 100 bin lira manevi tazminata mahkum edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteye verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınları hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle 100 bin lira manevi tazminata mahkum edildi. Mahkemeye verilen dava dilekçesinde, Man Adası'nda bulunan şirketin yurt dışındaki hesabına veya yurt dışındaki başka bir hesaba para gönderdiklerine dair herhangi bir dekont veya belgenin davalı tarafından, konuya ilişkin açılan hiçbir dava dosyasına sunulmadığı ifade edildi.

Haber 26-05-2022 14:44

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a bir kez daha tazminat ödeyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Man Adası" iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı davada 100 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi

Yurthaber 26-05-2022 13:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Aydın'dan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik'in iddialarına ilişkin açıklama:

"(Man Adası'na ilişkin) Yargıtay kararlarına atfen, sosyal medya mecralarında yapılan bir kısım açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi, bu nitelikteki açıklamalar ve haberler, mahkeme kararlarının sorumsuzca çarpıtılmasından başka bir anlam taşımamaktadır"

Yurthaber 13-04-2022 15:02

Man Adası iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun 142 bin lira tazminat ödemesine karar verildi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 Aralık 2017'de Man Adası konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına yönelik iddiaları üzerine istinaf mahkemesinin bozarak yerel mahkemeye geri gönderdiği davada, Kılıçdaroğlu'nun yeniden 142 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

Haber 20-05-2021 15:15