Mar Egeo Haberleri

Marmaris'e demirleyen mega yatlar turistlerin ilgi odağı oldu

Cayman Adaları bayraklı "Blue" ile Bermuda bayraklı "Mar" isimli yatlar, Muğla'nın Marmaris ilçesine demirledi. Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 22 metre genişliğindeki 6 katlı ultra lüks yatı "Eclipse" de iki haftadır Albatros Marina büyük iskelede yer alıyor.

Haber 2023-08-14 20:11:43

Donald Trump'tan şaka yollu uyarı! Kızı evlenince damadına göz dağı verdi

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın kızı Tiffany Ariana Trump, Lübnanlı milyarder Michael Boulos ile evlendi. Çiftin düğün töreni Trump'ın Mar-a-Lago adlı malikanesinde düzenlendi. Törenden paylaşılan görüntülerde, Donald Trump'ın damadına şakayla karışık verdiği gözdağı dikkat çekti.

Trend 2022-11-16 08:35:37

Eski ABD Başkanı Trump'a şok! Çalışanı itiraf etti... Belgelerin taşınmasını emretmiş

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'da bulunan malikanesi Mar-a-Lago'daki bir çalışanının ifadeleri gündem oldu. Çalışan, ifadesinde Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) baskınından önce, bazı kutuların taşınmasının emredildiğini söyledi.

Haber 2022-10-13 20:18:01

Böylesi ilk kez yaşandı! ABD'de gündeme oturan olay! FBI, Trump'ın evini bastı

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları, eski Başkan Donald Trump'ın evine baskın düzenledi. Trump yaptığı açıklamada, Florida’da bulunan Mar-A-Lago malikanesinin dün ajanlar tarafından arandığını duyururken bunun tarihte ilk olduğunu söyledi.

Haber 2022-08-09 07:00:06

CİSAD üyeleri Mar Abdişo Kilisesi’ni ziyaret etti

CİSAD Spor Kulübü, Hakkari’nin Oğul köyünde bulunan Mar Abdişo Kilisesi’ni ziyaret etti.CİSAD Spor Kulübü öncülüğündeki 25 kişilik doğa severler, Oğul köyüne bir kilometre mesafede bulunan Mar Abdişo Kilisesi’ni ziyaret etti.

Yurthaber 04-04-21 11:48

Tarihin tozlu sayfalarına gömülen olayları gün yüzüne çıkartıyoruz! 19 Mart tarihte bugün neler oldu?

Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Mar ayı içerisinde tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 19 Mart’ta tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 19 Mart olayları...

Trend 19-03-21 12:23

Tarihin tozlu sayfalarına gömülen olayları gün yüzüne çıkartıyoruz! 18 Mart tarihte bugün neler oldu?

Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Mar ayı içerisinde tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 18 Mart’ta tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 18 Mart olayları...

Trend 18-03-21 12:23

Erbaa’da karantina süresi10 gün uzatıldı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 2 mahalle ile 1 beldede karantina süresi, 10 gün süre ile uzatıldı.Erbaa İlçe Hıfzıssıhha Meclisi korona virüs tedbirleri kapsamında Fatih Sultan, Ertuğrul Gazi Mahallesi ve Karayaka Beldesinde 06 Mar 2021 tarihinden itibaren uygulamakta olan karantina tedbirlerinin uzatılmasına karar verdi.

Yurthaber 12-03-21 18:35

Trump çifti Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra ilk kez görüntülendi

ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump ve eşi Melania, 20 Ocak’ta Beyaz Saray’dan birlikte ayrıldıktan sonra ilk kez Mar-a-Lago tatil beldesindeki bir restoranda görüntülendi.

Haber 19-02-21 13:31

Jamie Dornan, o sahnede çok zorlanmış! 'Ne yaparsam yapayım...'

Jamie Dornan, başrollerini Kristen Wiig ve Annie Mumolo ile paylaştığı Barb & Star Go to Vista Del Mar filminin çekimlerinde bir sahnenin çekimi esnasında çok zorlanmış.

Trend 18-02-21 14:34

Arjantin'de şaşkına çeviren görüntüler! Denizin köpürdüğünü görenler sahile akın etti

Arjantin’in Mar del Plata kentinde sahile vuran deniz köpüğü, görenleri şaşırttı. Deniz köpüğünü gören halk sahile aktı.

Haber 05-02-21 10:09

Trump çifti Florida’ya indi: Melania Trump’ın elbisesi dikkat çekti

ABD'de devir teslim törenine katılmayan Donald Trump ve eşi Melania Trump'ı son kez taşıyan başkanlık uçağı Air Force One, Trump'a ait Club-Resort Mar-a-Lago'nun bulunduğu Florida Palm Beach'e indi. Melania Trump’ın turuncu desenli 3 bin 700 dolarlık elbisesi (27 bin 417 TL) dikkat çekti.

Haber 20-01-21 22:12

Gözde kulüpte First Lady'nin yaptığı yenilikler Trump'ı delirtti

Donald Trump'ın başkanlığı sırasında gözde mekanlarından biri olmaya devam Mar-a-Lago tesislerinde yapılan değişim sahibini memnun etmedi.

Haber 31-12-20 11:05

Şili'deki müzik festivaline tepki gösteren halk, Ricky Martin'in kaldığı oteli yakmaya çalıştı

Şili'de Vina Del Mar kentinde düzenlenen müzik festivaline tepki gösteren göstericiler, ünlü şarkıcı Ricky Martin'in kaldığı oteli yakmaya çalıştı. Otelin önünde 8 araç yakılırken 23 kişi yaralandı.

Magazin 25-02-20 09:54

Trump’ın Florida’daki evine zorla girmeye çalışan 2 kişi gözaltına alındı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mar-a-Lago’da bulunan malikanesine ciple girmeye çalışan 2 kişi gözaltına alındı.ABD’nin Florida eyaletinde 2 kişi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Mar-a-Lago’daki mülküne girmeye çalıştı.

Haber 01-02-20 00:11

Trump'ın Florida'daki tesisinde 'şüpheli araç' paniği

ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'da konaklama yeri olarak kullandığı Mar-A-Lago tesisinde, şüpheli bir aracın güvenlik noktalarını ihlal ederek giriş kapısına ilerlemesi nedeniyle güvenlik güçleri alarma geçti.

Haber 31-01-20 21:09

Lübnan'daki Filistinli mülteciler ABD'nin sözde barış planını reddediyor

Lübnan'da yaşayan FHKC Merkezi Komite Üyesi Suheyl en-Natur: - "Trump'ın sözde barış planıyla İsraillilere verdiği, tıpkı Balfour Deklarasyonu'yla hayata geçirmeye çalıştıkları 2 bin yıllık hayali projeleri gibi bir hayaldir" - Burc el-Baracne Kampı mültecilerinden Kerem: - "Bizim kaderimizi belirleyecek olanlar, işgal altındaki Filistin topraklarında veya dışarıda ikamet eden Filistin halkı ve yöneticileridir, ABD veya başka ülkeler değildir" - Mar İlyas Mülteci Kampı sakinlerinden Selim: - "Yüzyılın Anlaşması, Arapların ve özellikle Körfez ülkelerinin utanç anlaşmasıdır"

Haber 31-01-20 11:33

İSTANBUL- Dragos Mar,na'da tekne yangını 

KARTAL Dragos Marina'da bulunan demirli bir teknede heniz bilinmeyen sebeple yangın çıktı.

Haber 25-01-20 07:52

Rize’den Mardin’e yardım eli

Merkezi Rize’de bulunan Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKES-DER) tarafından Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 5 okul ve 6 köyde ihtiyaç sahibi ailelere bot, mont ve kıyafet yardımı yapıldı.AKES-DER tarafından Mardin Karadeniz Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAR-KAR) koordinesinde Kızıltepe’de bulunan 5 okul ve 6 köy ile merkez mahallede ihtiyaç sahibi ailelere bot, mont ve kıyafet yardımı yapıldı.

Haber 05-01-20 14:10

Başkan Takva: “Yerel yatırımcıları sahiplenin”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, kentte hizmete açılan Zırhlıoğlu Alışveriş Merkezi, GoldVAN Mono Mağazası ve HASS-MAR Alışveriş Merkezinin açılışlarına katılım sağladı.Gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, kentte yapılan tüm yatırımların önemli olduğunu söyledi.

Yurthaber 14-12-19 16:31

Mar Ahron Manastırı koruma altına alınıyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan ve 3 saatlik yürüyüşle ulaşılan dağın tepesinde zamana direnen Mar Ahron Manastırı'nın bulunduğu bölge 1'inci derece sit alanı olarak belirlenip, koruma kararı alındı.

Trend 29-11-19 10:18

Mar Ahron Manastırı koruma altına alınıyor

Elazığ’ın Baskil ilçesinde bulunan ve 3 saatlik yürüyüşle ulaşılan dağın tepesinde zamana direnen Mar Ahron Manastırı’nın bulunduğu bölge 1’inci derece sit alanı olarak belirlenip, koruma kararı alındı.Baskil’in Suyatağı köyündeki Muşar Dağı’nın zirvesinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutan bin yıllık geçmişe sahip Mar Ahron Manastırı zamana direniyor.

Magazin 29-11-19 10:00

Bu ağaçlar kahvehanelere hayat veriyor

Eyüpsultan'ın bazıları zamanında Yeşilçam filmlerine de mekan olmuş ortalarından ağaç yükselen kahvehaneleri ilgi odağı oldu - Kahvehane işletmecisi Mustafa Mar: - "Kemal Sunal, Oya Aydoğan, Fatma Girik ve Cüneyt Arkın burada filmler çekti" - Kahvehane işletmecisi İrfan Orhan: - "Bazı müşteriler sırf bu ağacın altında çay ya da kahve içmek için geliyor”

Magazin 06-11-19 11:03

Lübnan'daki Maruni patriğinden mini hükümet çağrısı

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai, parti ve blokların dışındaki şahsiyetlere "mini hükümet" kurma çağrısı yaptı

Haber 25-10-19 17:00

Başkan Altay: “Cuma Buluşmaları güzel bir gelenek oldu”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Karatay ilçesinde bulunan Mar-San Ahşap Doğramacılar Cami’nde esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya geldi.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Yurthaber 25-10-19 15:14

Lübnan'da yaşananlar tarihi bir halk ayaklanmasıdır

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai: - "Lübnan'da 17 Ekim'den beri yaşananlar, istisnasi kararlar almayı gerektiren tarihi bir halk ayaklanmasıdır"

Haber 23-10-19 15:12

Mısır’daki tarihi kilise alev alev yandı

Mısır’ın başkenti Kahire’nin güneyindeki Helvan bölgesinde bulunan tarihi Mar Girgis Kilisesi’nde yangın çıktı.Mısır’ın başkenti Kahire’nin güneyindeki Helvan bölgesinde bulunan tarihi ahşap Mar Girgis Kilisesi’nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Haber 14-10-19 10:08

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Fatih ve Yavuz Sondaj gemilerimiz ve Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Arama gemimizle bölgede sürdürdüğümüz faaliyetlerimize şimdi dördüncü gemimizi de dâhil ediyoruz. Ağustos 2017’den bu yana Karadeniz ve Mar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Fatih ve Yavuz Sondaj gemilerimiz ve Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Arama gemimizle bölgede sürdürdüğümüz faaliyetlerimize şimdi dördüncü gemimizi de dâhil ediyoruz.

Haber 16-07-19 15:14

Irak Cumhurbaşkanı Salih: “Papa’nın ziyareti tarihi olacak”

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Papa Francis’in Irak’a gelecek yıl yapmayı planladığı ziyareti “tarihi” olarak nitelendirdi.Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada Irak’taki Kildan Babil Patriği Kardinali Mar Luis Rafael’i kabul eden Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Katoliklerin Ruhani lideri Papa Francis karşılama için yapılan hazırlıkların yanı sıra Musul’da yaşayan Hristiyanların durumunu ele aldığını belirtti.

Haber 13-06-19 15:12

Bin yıllık tarihe ışık tutuyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde, tarihi tam olarak bilinmemekle beraber isminden dolayı 10. yüzyılda Süryaniler tarafından yapıldığı değerlendirilen Mar Ahron Manastırı, tarihe ışık tutan kalıntılarıyla dikkati çekiyor.

Haber 31-05-19 14:31

Bin yıllık tarihe ışık tutan manastır zamana direniyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde, tarihi tam olarak bilinmemekle beraber isminden dolayı 10. yüzyılda Süryaniler tarafından yapıldığı değerlendirilen Mar Ahron Manastırı tarihe ışık tutuyor - Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Özdemir: - "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel açıdan geçmişe ışık tutan bu manastırın daha fazla tahrip olmadan bir an önce restore edilmesi gerektiğine inanıyoruz" - Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Başkanı Aygün Çam: - "Restorasyon çalışmasının sonucunda buranın UNESCO'ya kabul edileceğini düşünüyoruz"

Haber 31-05-19 11:13

Bin yıllık tarihe ışık tutan manastır zamana direniyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde, tarihi tam olarak bilinmemekle beraber isminden dolayı 10. yüzyılda Süryaniler tarafından yapıldığı değerlendirilen Mar Ahron Manastırı tarihe ışık tutuyor - Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Özdemir: - "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel açıdan geçmişe ışık tutan bu manastırın daha fazla tahrip olmadan bir an önce restore edilmesi gerektiğine inanıyoruz" - Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Başkanı Aygün Çam: - "Restorasyon çalışmasının sonucunda buranın UNESCO'ya kabul edileceğini düşünüyoruz"

Yurthaber 31-05-19 11:12

Trump'ın 2018 yılındaki geliri 434 milyon dolar

Beyaz Saray, Trump'ın 2018 yılına ait gelir beyanını kamuoyuna açıkladı - ABD liderinin geçen yıl elde ettiği gelirin en az 434 milyon dolar olduğu ortaya çıktı - Trump 2018'de Washington'daki "Trump International Hotel'den" 40,8 milyon dolar elde etti - Gelir beyanında, Florida'daki Mar-a-Lago Oteli'nin ise geçen yıl 22,7 milyon dolar gelir getirdiği bilgisine de yer verildi - ABD Başkanının en az 315 milyon dolar borcu olduğu tespit edildi

Haber 17-05-19 20:09

Bin yıllık manastır, 3 saatte ulaşılıyor manzarasıyla dikkat çekiyor

Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubad’ın uzun süre hapis tutulduğu Muşar kalesi ile çevreyi gözetlemek için 2 kulesi bulunduğu değerlendirilen yıkılmaya yüz tutmuş bin yıllık Mar Ahron Manastırı, manzarasıyla dikkat çekiyor.Baskil’in Suyatağı köyündeki Mukaddes Dağının zirvesinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutuna bin yıllık geçmişe sahip Mar Ahron Manastırı zamana karşı direniyor.

Haber 12-05-19 10:54

Trump’tan Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’ne Yeni Aday

Amerika Başkanı Donald Trump Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nin başına Obama döneminde sınır devriye şefi olan Mar Morgan’ı aday gösterdiğini açıkladı

Haber 05-05-19 18:52

Mısır Devlet Başkanı Sisi 3 ay olağanüstü hal etti

Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi, ülkede 3 ay olağanüstü hal uygulama kararı aldı.Mısır’da, Devlet Başkanı Abdufettah Sisi, üçüncü defa devlet başkanı olma yolunu açan anayasa değişikliğinin yüzde 88,8 oranında kabul edilmesinin ardından ilk icraat olarak ülkede genelinde 3 ay olağanüstü hal etme kararı aldı.23 Nisan tarihli Mısır Resmi gazetesinde yer alan 2019 yılı 208’lu Başkanlık kararıyla, 25 Nisan 2019 tarihinde başlamak üzere ülke genelinde olağanüstü hal uygulanacağı kaydedildi.Alınan kararda şu ifadeler yer aldı:"Silahlı kuvvetler ve polis güçleri ülke genelinde güvenliği sağlamak, kamu ve kişisel varlıkları korumak ve vatandaşların hayatlarını güvenci altına almak için, tehditler ve terörizmin finansını sağlamaya karşı gerekli bütün tedbirleri alır."Olağanüstü hal kararının, Tanta’da St.George ve İskenderiye’deki Mar Mark Kiliselerinin 2017’de bombalanması üzerine alınan olağanüstü hal kararının uzatılması olduğu belirtildi.

Haber 25-04-19 15:15

Trump'ın kulübüne girdikten sonra gözaltına alınan Çinli, mahkemeye çıkarıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago kulübüne üzerinde Çin pasaportları, cep telefonları ve elektronik cihazlarla girdikten sonra gözaltına alınan Çinli kadının otel odasında gizli kamera dedektörü bulundu

Haber 09-04-19 12:47

Cemaat kiliseleri 15 milyon lira kaynakla onarılacak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin 4 yıl önce gerçekleştirdiği saldırılarda zarar gören cemaatlere ait Surp Giragos ve Mar Petyun Keldani kiliselerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sağlanan kaynakla restorasyonuna başlandı - Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem: - "Surp Giragos ve Mar Petyun Keldani kiliselerinin restorasyonu için 15 milyon lira harcama yapılacak" - Keldani Patrik Vekili François Yakan: - "Sağ olsun devlet sahip çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz"

Haber 13-03-19 11:19

Cemaat kiliseleri 15 milyon lira kaynakla onarılacak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin 4 yıl önce gerçekleştirdiği saldırılarda zarar gören cemaatlere ait Surp Giragos ve Mar Petyun Keldani kiliselerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sağlanan kaynakla restorasyonuna başlandı - Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem: - "Surp Giragos ve Mar Petyun Keldani kiliselerinin restorasyonu için 15 milyon lira harcama yapılacak" - Keldani Patrik Vekili François Yakan: - "Sağ olsun devlet sahip çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz"

Yurthaber 13-03-19 11:19

GRAFİKLİ - Devlet Sur'u yeniden yaşamla buluşturdu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nun tamamlandığı 9 Mart 2016'dan bu yana terörün neden olduğu tahribatın ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hayata geçirilen projelerle büyük bir dönüşüm yaşandı - Mağdur vatandaşlar için TOKİ tarafından 5 bin 637 konut inşa edildi, tarihi dokuya uygun 1500 geleneksel evden 578'inin yapımına başlandı - Aralarında Fatih Paşa ve Şeyh Mutahhar camileri ile Dört Ayaklı Minare ve Ermeni Protestan Kilisesi'nin de yer aldığı 18 tarihi miras restore edilirken, cemaat vakıflarının talebi üzerine Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliselerinin de onarımına başlandı - Hazreti Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönümlük alan gecekondulardan temizlendi, şehrin ilk millet bahçesiyle ilçeye 150 dönüm yeşil alan kazandırıldı - Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi: - "3 milyar liranın üzerinde harcamayla tarihi Sur, her yönüyle turizme kazandırılmış olacak"

Yurthaber 09-03-19 11:40

GRAFİKLİ - Devlet Sur'u yeniden yaşamla buluşturdu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nun tamamlandığı 9 Mart 2016'dan bu yana terörün neden olduğu tahribatın ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hayata geçirilen projelerle büyük bir dönüşüm yaşandı - Mağdur vatandaşlar için TOKİ tarafından 5 bin 637 konut inşa edildi, tarihi dokuya uygun 1500 geleneksel evden 578'inin yapımına başlandı - Aralarında Fatih Paşa ve Şeyh Mutahhar camileri ile Dört Ayaklı Minare ve Ermeni Protestan Kilisesi'nin de yer aldığı 18 tarihi miras restore edilirken, cemaat vakıflarının talebi üzerine Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliselerinin de onarımına başlandı - Hazreti Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönümlük alan gecekondulardan temizlendi, şehrin ilk millet bahçesiyle ilçeye 150 dönüm yeşil alan kazandırıldı - Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi: - "3 milyar liranın üzerinde harcamayla tarihi Sur, her yönüyle turizme kazandırılmış olacak"

Haber 09-03-19 11:40

Teröristlerin tahrip ettiği cemaat kiliselerini devlet restore ediyor

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin 4 yıl önceki saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri, cemaat vakıflarının ödeneğinin bulunmaması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca restore edilecek - İhalesi yapılan restorasyon çalışmasına gelecek ay başlanacak - Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi: - "Devletimiz bütün yönleriyle bu kiliseleri de onaracak ve ibadete açacak"

Haber 20-02-19 11:11

Teröristlerin tahrip ettiği cemaat kiliselerini devlet restore ediyor

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin 4 yıl önceki saldırılarında zarar gören Surp Giragos ile Mar Petyun Keldani kiliseleri, cemaat vakıflarının ödeneğinin bulunmaması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca restore edilecek - İhalesi yapılan restorasyon çalışmasına gelecek ay başlanacak - Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi: - "Devletimiz bütün yönleriyle bu kiliseleri de onaracak ve ibadete açacak"

Yurthaber 20-02-19 11:10

Mar Abdişo Kilisesi’ne kış gezisi

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyeleri, Oğul köyüne yaklaşık bir kilometre mesafede bulunan Mar Abdişo Kilisesi’ni ziyaret etti.Mar Abdişo Kilisesi gezisine katılan 19 kişilik ekip, sabahın erken saatlerinde Hakkari merkeze bağlı Oğul köyüne vardı.

Yurthaber 30-01-19 15:25

ABD maaşları ödeyemiyor ama First Lady tatile çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın, Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla Mar-a-Lago'ya tatile gittiği öğrenildi. Bu tatil uçuşunun, Trump'ın Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Afganistan uçuşunu 'hükümetin kapalı olması' gerekçesiyle ertelemesinin üzerinden kısa süre sonra gerçekleştirilmesi ise tepkiyle karşılandı.

Haber 18-01-19 14:05

Mar Şalita Manastırı’na kış tırmanışı

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi ve TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ve beraberindeki 11 dağcı, 2018 yılının son faaliyeti kapsamında Mar Şalita Manastırı’nın bulunduğu bölgeye tırmanış yaptı.Hakkari merkezinden 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ köyünün Aşağı Kırbaç Mahallesi’ne araç ile ulaşan dağcılar, 30 santimetre kara rağmen tırmanışa geçtiler.

Yurthaber 01-01-19 12:50

Lübnan Maruni Patriği'nden siyasilere tepki

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus Rai: "Yeni hükümeti kurmaya yetkili kimseler, 7 aydan beri süreyi uzatmaya devam ediyor"

Haber 24-12-18 15:05

Mardinlilerden Başkan Pekdaş’a destek

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege Mardinliler Derneği (Ege Mar-Der) üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Yurthaber 24-12-18 12:35

Dev dalgalar apartmanların balkonlarını yıktı!

Görüntüler şiddetli bir fırtınanın vurduğu İspanya'nın Kanarya Adaları'na bağlı turistik Mesa del Mar kasabasına ait.

Trend 19-11-18 14:09