Marmara Haberleri

Marmara için tsunami ve 7,5 büyüklüğünde deprem uyarısı! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 20 dakika içinde gelir, 300 metreye kadar ilerler

Deprem uzmanı Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok Marmara için konuşulacak açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Prof. Dr. Ercan, hem 7,5 büyüklüğünde deprem hem de tsunami uyarısında bulundu. Ercan, "Depremden 4 ile 20 dakika içinde kıyılara varır. Dar ağızlı koylar, girintiler sakıncalıdır" ifadelerine yer verdi.

Haber 24-04-2024 10:19

Uzman isim 4 farklı senaryoyu açıkladı: Marmara için korkunç deprem uyarısı! 7.8 büyüklüğünde deprem üretir

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'da beklenen depremle ilgili olası senaryoları açıkladı. Marmara'da kırılabilecek fayların 4 farklı senaryosunun bulunduğunun altını çizen Kutoğlu, Tekirdağ segmentinin en gergin ve kırılmaya en yakın fay segmenti olduğunu ifade etti. Depremin 7-7.1, 7.4, 7.6 ve 7.8 büyüklüklerinde olabileceğini ifade eden Kutoğlu bu 4 senaryonun nasıl gerçekleşebileceğini açıkladı.

Haber 17-03-2024 10:28

Prof. Dr. Şerif Barış'tan 7.7'lik deprem uyarısı! İki faya dikkat çekti: 'Sadece İstanbul'u değil, tüm Marmara'yı etkileyecek'

Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, korkutan bir deprem uyarısında bulundu. Bursa'daki İznik fayı ve Gemlik fayına dikkat çeken Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi. İşte detaylar...

Haber 14-03-2024 10:59

Herkes 'İstanbul depremi'nden korkarken Prof. Gökçeoğlu başka 5 ile dikkat çekti: Tamamı ciddi şekilde etkilenir

6 Şubat'ın ilk saatlerinde yaşanan yıkıcı depremin ardından Türkiye deprem gündeminden kopamıyor. En çok korkulan şehir ise Türkiye'nin megakenti İstanbul. Olası deprem senaryoları gün gün konuşulmaya devam ederken Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu başka bir noktaya dikkat çekti. "Hep 'İstanbul İstanbul' deniyor ama" diyen Gökçeoğlu 5 şehrin daha adını vererek, "Tamamı ciddi oranda etkilenir" dedi.

Haber 12-03-2024 15:24

Diğer Haber Etiketleri

Marmara

Marmara Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Marmara Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Deprem hareketliliği arttı... O bölge için uzmanlardan kritik uyarı! 'Hatay ile benzerlikler var'

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde son aylarda artan deprem hareketliliğini yorumlayan uzmanlar, şehirlerin zemini genel olarak güçlü olmadığı için kentsel dönüşümün hızlanması ve yapı stokunun yenilenmesinde yeni araştırmalar yapılması uyarısında bulundu. Doç. Dr. Mustafa Şenkaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay ile Bursa arasında benzerlikler olduğuna da vurgu yaptı.

Haber 08-03-2024 17:41

Çanakkale depremini önceden tahmin etti! Japon uzmandan korkutan yeni uyarı 'Her an olabilir! Artık...'

Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem bölgede endişeye yol açtı. Çanakkale'deki 4,9'luk depremi daha önceden tahmin ettiğini iddia eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için “Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun” şeklinde uyarıda bulundu.

Haber 06-03-2024 11:02

Marmara alarm veriyor! Tedbir alınması için uyardı: Canlı yaşamı sona erebilir

Marmara Denizi'nde oksijen oranının düştüğünü belirten İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu uyarıda bulundu. Gazioğlu, Marmara Denizi'nde özellikle alt tabakalarda belli noktalarda sıkıntılar olduğunu belirterek, "Tedbirler eğer alınmayacak olursa ileriki yıllarda oksijen azlığı neticesinde canlı kayıpları da oluşabilir." ifadesini kullandı.

Haber 02-03-2024 16:55

Son dakika: Batan gemiden acı haber! 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Son dakika haberi: Marmara Denizi'nde batan gemiden acı haber geldi. Arama çalışmalarında makine dairesinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Haber 20-02-2024 14:45

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan 'Marmara' uyarısı! Denizdeki faylar, 7.2 ile 7.4 büyüklükte deprem üretir

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da seçilecek belediye başkanlarına 'fayları inceleyin' tavsiyesinde bulundu. Fayların 7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem üreteceğini söyleyen Naci Görür, deprem sonrası oluşabilecek tabloya da değindi.

Haber 19-02-2024 17:46

Marmara'da batan gemiyle ilgili yeni gelişme! Batığa dalış yapıldı: Cansız bedene ulaşıldı

İmralı Adası'nın güneybatısında Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batan Batuhan A isimli 69 metrelik kargo gemisinde dün yapılması planlanan dalış, olumsuz hava koşulları ve TCG Akın gemisinin halatının kopması sebebiyle iptal edilmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personellerinin batığa bugün dalış gerçekleştirildi. Gemideki 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenleri tespit edildi, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Haber 17-02-2024 10:47

Marmara'da batan Batuhan A gemisiyle ilgili yeni açıklama: Dalış gerçekleştirilecek

Marmara Denizi'nde dün sabah saatlerinde batan Batuhan A gemisini arama çalışmaları devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren anılan batığa dalış faaliyeti gerçekleştirilecek olup, denizde ve sahilde arama kurtarma faaliyetlerine de aralıksız devam edilecektir." denildi.

Haber 16-02-2024 08:57

Deprem batıya doğru göç ediyor Beklenen Marmara depremi için korkutan sözler: 'Yaşayacağımız açık' diyerek büyüklüğünü duyurdu

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü acı hatıralarla anılırken Marmara Bölgesinde beklenen olası deprem için korkutan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Depremin batıya doğru göç ettiğini belirten Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Bu coğrafyada 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık." dedi. Depremin zamanlamasını kimsenin bilemeyeceğini belirten Özener, "Yarın deprem olacakmış gibi psikolojinizi bozmayın ama olabildiğince hazır olun" dedi.

Haber 07-02-2024 11:02

Prof. Dr. Tatar Marmara depremiyle ilgili uyardı: Tsunami öngörülüyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 6 Şubat depremlerinin 1. yılı dolayısıyla bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen etkinlikte, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tatar, Marmara depremiyle ilgili "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.

Haber 06-02-2024 17:12

Marmara için canlı fay uyarısı! Son depremler sonrası Naci Görür, açık açık söyledi: Yaşanan depremler de gösteriyor! Halihazırda bir deprem bekliyoruz

Marmara'da son günlerde yaşanan depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den 'canlı fay' uyarısı geldi. Marmara Körfezi'nde son günlerde yaşanan depremlerin büyüklüğünün 4'ün altında olduğunun altını çizen Görür, söz konusu depremler hiç ciddiye almadığını belirtirken, beklenen Marmara depremi için ise uyardı. Görür, yaptığı açıklamada "Orada halihazırda bir deprem bekliyoruz. Orada canlı bir fay var." diye konuştu.

Haber 01-02-2024 10:35

'Herkesi İstanbul'a toplamalı' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Gerekirse yurt dışından kredi almalı

Marmara Bölgesiyle ilgili korkutan deprem açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu deprem çalışmalarının hızlanması gerektiğini söyleyerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesi toplamalı, yurt dışından kredi alması gerekiyorsa alınmalı ve herkesi yönlendirmeli yoksa bu işin altında kalacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber 26-01-2024 14:14

Ulaşım avantajlarıyla sanayisini büyüten Balıkesir'in ihracatı ilk kez milyar doları aştı

Türkiye'nin tarım ve turizmde önde gelen illerinden Balıkesir'in ihracatı, ilk kez milyar dolar seviyesini geçti.

Yurthaber 23-01-2024 11:46

Kızıldeniz'den Ege'ye gelen zehirli balon balığı rotasını Marmara'ya çevirdi

İstanbul Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Kızıldeniz'den gelip, Akdeniz'e yerleşen zehirli balon balığının Ege Denizi'nden sonra rotasını Marmara Denizi'ne çevirdiğini söyledi.

Yurthaber 22-01-2024 11:15

Marmara ve Ege'nin bazı kesimleri için fırtına uyarısı

Marmara ve Ege'nin bazı kesimleri için fırtına uyarısında bulunuldu.

Yurthaber 17-01-2024 12:23

Kar Marmara'nın doğusundan yurda girdi! Batı Marmara için uyarı geldi! Boğaz için önlem alındı

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarının ardından kar yağışı kendini Marmara Bölgesi'nde hissettirdi. Doğu Marmara'daki şiddetli kar yağışı nedeniyle Tekirdağ'da eğitime ara verildi. Birçok il için 'tedbirli olun' uyarısı yapılırken Ankara için ayrı bir parantez açıldı. Çanakkale Boğazı için de önlemler alındı.

Haber 09-01-2024 15:22

Japonya depremi sonra gündem yine olası Marmara depremi! Japon uzman en kötü senaryoyu açıkladı: O 3 ilçe sular altında kalabilir

Japonya yeni yıla 7.6'lık depremle girdi. Ülke tsunami felaketi yaşarken kamuoyu yine olası Marmara depremi ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki deprem sonrası katıldığı canlı yayında İstanbul için en kötü senaryoyu açıkladı. İsim isim sayan Moriwaki, "Bu ilçeler suyun içinde kalabilir" dedi.

Haber 01-01-2024 16:44

Deprem uzmanlarının 'Marmara' çıkmazı! Üşümezsoy 'olmaz' diyor, Görür 'olacak' diyor: Bilim fukaralarına rağbet etmeyin

Deprem bölgesi olan Türkiye'de 6 Şubat'taki yıkıcı sarsıntının ardından en çok konuşulan konu 'Marmara'da deprem olacak mı?' sorusu oldu. Uzman isimlerden bu konuda farklı sesler yükselmeye devam ediyor. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy deprem beklemediğini yineledi. Bu sözlerin ardından akıllara Naci Görür'ün ifadeleri geldi. İşte detaylar...

Haber 20-12-2023 17:12

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hafta sonuna dikkat! Meteoroloji tarih verip açıkladı: İşte 18-24 Aralık hava durumu raporu...

Yurdun doğu kesimlerini kar heyecanı sararken İstanbul'da ne zaman kar yağacağı büyük merak konusu. Merakla beklenen o tarihi Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı! Girdiğimiz hafta soğuk başlarken sıcaklıklar hafta ortasına değin yükselecek. Perşembe gününden itibaren ise buz gibi bir hava bekliyor. Marmara ve İstanbul'da hafta sonu yağışların kara dönüşmesi de söz konusu. Peki bugün (18 Aralık) hava nasıl olacak? İşte meteoroloji verileriyle son hava durumu raporu...

Haber 18-12-2023 09:14

3 gün önce Bursa'yı uyarmıştı! Mudanya'daki deprem sonrası 'Büyük İstanbul depreminin habercisi olacak' diyerek açıkladı, 'tehlikeli' illeri tek tek işaretledi

Dün Mudanya'da 3 dakika arayla yaşanan 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremelerin ardından beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklama geldi. Japon deprem uzmanı Moriwaki "Depremlerin sık sık, haftada 1, günde bir veya gün içerisinde bir kaç kez görmeye başladığımız zaman büyük depremin habercisi diyebiliriz" derken, Türkiye'nin her yerinde kırılmaların başladığını söyledi. 3 gün önce Bursa civarı için deprem uyarısında bulunan Moriwaki, tek tek illeri işaretleyerek 'tehlikeli' demişti.

Haber 05-12-2023 15:00

Meteoroloji'den Marmara ve Ege için 'fırtına' uyarısı! Yarın etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yaptı. Fırtına dolayısıyla ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Haber 01-12-2023 15:25

'250 yıllık süre dolmak üzere' Marmara Denizi'ndeki depremin ardından herkes merak ediyor! Deprem uzmanından çarpıcı sözler 'O kadar yakın ki...'

Balıkesir’in Marmara Denizi açıklarında dün akşam 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 23.05’teki deprem yerin 4.3 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar tedirginlik yaşarken bu depremin beklenen olası Marmara Depremi ile ilgisini merak etmeye başladı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Pampal, "250 yıllık tekrarlanma süresi dolmak üzere" dedi.

Haber 08-11-2023 11:21

Son dakika: Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem! Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve İstanbul'dan hissedildi! Naci Görür'den açıklama

Son dakika haberi: AFAD, Marmara Denizi'nde saat 23.05'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Balıkesir'in Marmara ilçesi açıklarında meydana geldi. Sarsıntı İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bandırma, Erdek, Tekirdağ ve Çanakkale'den de hissedildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son depremle ilgili "Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil" dedi.

Haber 07-11-2023 23:14

Olası İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken sözler! 'Oraya gidilmemesi gerektiğini kesinlikle bilmemiz gerek'

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, olası İstanbul depreminin Marmara Denizi'nde tsunamiye neden olabileceğini söyledi. Kalafat, "Marmara'da büyük bir deprem olduktan sonra denizin kenarına gidilmemesi gerektiğini kesinlikle bilmemiz gerek" ifadelerini kullandı.

Haber 20-10-2023 13:07

Marmara Adası'nda makilik alanda çıkan yangın kontrol altında

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'ndaki makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yurthaber 22-08-2023 08:01

Marmara depreminin İstanbul'a etkisi için 4 farklı senaryo! Prof. Dr. Okan Tüysüz paylaştı: 6.9 ile 7.6 arasında...

17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin ardından neredeyse 30 yıl gibi bir süre geçerken, uzmanlar beklenen "Büyük Marmara Depremi" için artık çok fazla zaman kalmadığı uyarısında bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara’da beklenen depremin İstanbul’u nasıl etkileyeceğiyle ilgili dört farklı senaryo paylaştı. Büyüklükleri 6.9 ile 7.6 arasında değişen senaryolara ilişkin haritaları paylaşan Tüysüz çarpıcı ifadeler kullandı.

Haber 21-08-2023 13:55

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için uyarı geldi: Fırtına bekleniyor

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre, Marmara Denizi'nde yarın öğle saatlerinden rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Haber 17-08-2023 13:11

Marmara Denizi'nde fırtına uyarısı

Marmara Denizi'nde rüzgarın yarın fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yurthaber 17-08-2023 11:52

Marmara ve Kuzey Ege denizleri için fırtına uyarısı! Sabah saatlerinde başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı yaptı. Açıklamada fırtınanın sabah saatlerinde etkili olmaya başlayacağı belirtildi.

Haber 12-08-2023 23:47

Korkutan deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken sözler! Büyük İstanbul depreminin habercisi mi?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından deprem ile ilgili yorumlarını paylaşan Ercan, Marmara Denizi'nde meydana gelen 3,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili, 'büyük İstanbul depreminin habercisi mi?' sorusuna yanıt verdi. Depremle ilgili değerlendirmede bulunan Ercan, olası büyük İstanbul depreminden etkilenecek kentleri de tek tek açıkladı. İşte Ercan'ın dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 07-08-2023 10:15

Meteoroloji'den yeni 'yüksek sıcaklık' uyarısı! Tarih verdi... Uzmanlardan korkutan sözler: 'Normal hale gelebilir'

Meteoroloji, Marmara Bölgesi için 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Ege Bölgesi'nde de hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerine çıkıp, 24 Temmuz'a kadar etkili olacağı bildirildi. Öte yandan, dünyada en sıcak haziran ayının yaşanması ve temmuzun ilk 2 haftasında da sıcaklık rekorlarının kırılmasının ardından 2023'ün, "en sıcak yıl" olacağı hesaplandı. Prof. Dr. Levent Kurnaz da, sıcaktan ölüm riski konusunda uyardı. İşte detaylar...

Haber 17-07-2023 16:23

Olası Marmara depremi için dikkat çeken ifadeler! Tüm Türkiye etkilenir

1. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Kırklareli'nde düzenlendi. Toplantıda muhtemel Marmara depremine karşı alınacak önlemler değerlendirildi. Konuya ilişkin konuşan Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Marmara Bölgesi'nde olacak muhtemel bir depremde tüm Türkiye'nin etkileneceğini ifade etti.

Haber 06-06-2023 22:00

Bayramın ikinci gününde hava nasıl olacak? 22 Nisan Cumartesi hava durumu

Ramazan Bayramının ikinci gününde hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Bayram tatili boyuna plan yapan ve akraba ziyaretlerine giden vatandaşlar bayramın ikinci gününde hava nasıl olacak sorusunu aratıyor. Peki, Bayramın ikinci gününde hava nasıl olacak? Ramazan Bayramı hava durumu ne? İşte 22 Nisan hava tahmin raporu...

Haber 22-04-2023 09:44

İstanbul'da beklenen deprem için Haluk Eyidoğan'dan kritik uyarı: 7 ili ve 50 ilçeyi etkileme oranı 2016 - 2030 yılı arası yüzde 50 ve oldukça yüksek

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler 7'den büyük bir depremin beklendiği İstanbul'a çevrildi. Jeofizik mühendisi deprem bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Kuzey Marmara fayının, tüm Marmara'yı etkileyecek bir deprem yaratma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Eyidoğan, "En son yapılan bilimsel çalışmalara göre 7 ve daha büyük bir depremin başta İstanbul olmak üzere çevredeki 7 ili ve 50 ilçeyi etkileme oranı, 2016 - 2030 yılı arası yüzde 50 ve oldukça yüksek" dedi.

Haber 30-03-2023 20:07

Naci Görür'den Marmara için korkutan deprem tahmini! 'İki fay birden kırılırsa 7.5, 7.6'yı bulabilir'

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara için korkutan bir deprem tahmini geldi. "Marmara'da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var" diyen Görür, "Bunlardan biri Adalar kolu, bir diğeri ise Kumburgaz fay koludur. İkisi birden kırılırsa 7.5, 7.6'yı bulabilir" açıklamasında bulundu. Görür, Kayseri ve Sivas'ta peş peşe yaşanan depremler için ise "Kayseri, Sivas'ta depremler olursa bizim için şaşırtıcı olmaz. O bölgelerde faylarda iki deprem nedeniyle bir hareketlenme olabilir" dedi.

Haber 10-03-2023 10:28

Marmara Denizi'nde balıkçı teknesi alabora oldu: 2 kişi kurtarıldı, 1 kişi kayıp

Bursa Gemlik’ten Marmara Denizi'ne açılan balıkçı teknesi, kıyıya yaklaştığı sırada alabora oldu. Teknede bulunan 3 kişiden ikisi kurtarılırken, kaybolan bir kişi için arama çalışması başlatıldı.

Haber 10-03-2023 02:15

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan beklenen Marmara depremiyle ilgili uyarı! 'En potansiyel tehlike yeri...'

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında beklenen Marmara depremi yeniden gündem oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, meydana gelecek depremin tsunamiyi de beraberinde getirebileceğini ifade ederek en potansiyel tehlike yerinin Doğu Marmara olduğunu açıkladı.

Haber 02-03-2023 17:40

Türk ve Japon bilim insanları 5 yıl boyunca Marmara fayını araştırdı! Korkutan sözler: 'Her an 7 üzeri deprem olabilir'

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden bilim insanları, Japon bilim insanlarıyla 5 yıldır Marmara fayını inceliyor. Yer hareketleri sürekli olarak kaydedilerek, yer sarsıntılarının büyüklüğü, süresi, merkezi ve zamanı saptamaya yarayan sismometreler ile veriler toplanıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Haluk Özener, "Burası bir deprem bölgesi. Her an 7 üzeri deprem olabilir. Ne zaman olur? Kimse bilmiyor. Bizim yapacağımız çalışmalar orta ve uzun vadeli" dedi.

Haber 02-03-2023 11:20

Marmara için korkutan uyarı! Kahramanmaraş depremini örnek gösterdi: 'Çift deprem olabilir'

Prof. Dr. Şamil Şen, Marmara'da beklenen olası depremle ilgili korkutan bir uyarıda bulundu. Şen, ABD'de bulunan San Andreas ve Garlock fermuar fay sisteminin Doğu Anadolu ve Elbistan fermuar tipi fay hattına benzediğini söyledi. Marmara'nın da fermuar tipi fay hatlarına sahip olduğunu belirten Şen, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremi örnek göstererek, "Dolasıyla burada da çiftli deprem, yani son depremlerimiz gibi olabilir" dedi. İşte dikkat çeken o açıklamalar...

Haber 02-03-2023 10:30

'Felaket yaşanır' diyerek uyardı, seferberlik çağrısı yaptı: İstanbul'u kuzeye taşımalıyız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 45 bine yakın insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası gözlerin çevrildiği beklenen Marmara depremi için yeni bir açıklama geldi. Deprem bölgesinde incelemeler yapan ODTÜ'lü akademisyenler arasında yer alan Profesör Doktor Barış Binici, olası bir depremde sıkışık yapılaşma nedeniyle felaketin boyutunun beklenenden yüksek olabileceğini belirtirken; seferberlik çağrısı yaptı. Binici, İstanbul'u "kuzeye taşıma" önerisinde bulundu.

Haber 27-02-2023 10:03

Olası Marmara depreminde İstanbul'u bekleyen senaryo! Kuruluşlarla paylaşıldı: En az 100 bin yaralı olacak! 6 saatte...

Kahramanmaraş depremi sonrası gözlerin çevrildiği İstanbul'da olası depreme karşı 'acil müdahale' senaryosu oluşturuldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanan senaryo ilgili kuruluşlarla paylaşıldı. Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, açıklamasında "Olası İstanbul depreminde en az 100 bin yaralının olacağı belirtiliyor" derken afet zamanında en ideal hastanelerin nerede olacağını ve '6 saat' 'detayını anlattı.

Haber 24-02-2023 13:20

Peş peşe depremlerle Türkiye beşik gibi sallanıyor! Prof. Dr. Celal Şengör'ün 'Şiddeti 9'a çıkacak' sözleri İstanbulluları kara kara düşündürüyor...

14 gün arayla Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen sarsıntılar, deprem gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından gözler bir yandan da İstanbul'a çevrildi. Beklenen 'Büyük Marmara Depremi' için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör "Şiddeti 9'a çıkabilir" diyerek İstanbulluları endişelendirdi. Depremin süresiyle ilgili tahminini de açıklayan Şengör, tehlike altındaki ilçeleri de açıkladı.

Haber 21-02-2023 10:42

Marmara'da olabilecek depremin büyüklüğünü açıkladı, İstanbul'daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı!

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, uzmanlar olası büyük Marmara depremi için uyarılarını sürdürüyor. Bölgede beklenen depremin büyüklüğüyle ilgili tahminde bulunan Prof. Dr. Tuncay Taymaz, İstanbul'un riskli ilçelerini tek tek açıkladı. İşte İstanbul'da beklenen depremin büyüklüğü ve riskli olan yerler....

Haber 19-02-2023 07:46

İznik Gölü'nün bazı bölümlerinde su çekilmesi 100 metreye ulaştı

Bursa'nın İznik ilçesinde, Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü'nün bazı bölümlerinde 100 metreye varan çekilme yaşandı.

Yurthaber 20-01-2023 14:34

Bulgaristan'dan Amerika'ya gidiyordu! Marmara Denizi'nde arızalandı

Bulgaristan'dan Amerika'ya seyir halinde olan yük gemisi, Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi (ECDIS) arızasından dolayı Marmara Denizi açıklarında Küçükçekmece demir sahasına demirletildi.

Haber 12-01-2023 17:28

İstanbul Valiliği uyardı! Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor

İstanbul Valiliği, yarın Marmara Denizi'nde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada "Fırtınanın salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

Haber 18-12-2022 15:59