Mars Haberleri Ve Son Dakika Mars Haberleri

Mars Haberleri Ve Son Dakika Mars Haberleri

Güneş sisteminin 4. Gezegeni olan Mars, en küçük ikinci gezegendir. Kızıl Gezegen olarak da bilinen Mars gezegeni, adını Roma mitolojisindeki savaş tanrısından alır.

Canlıların yaşam gereksinimleri söz konusu olduğunda, güneş sisteminde Mars dünyadan sonra yaşamın bulunabileceği tek gezegendir. Mars’da bulunan su kaynakları, dünya iklimi ile yapısındaki benzerlik gibi faktörler bunun sebepleri arasındadır. Akan suları ve mavi bir gökyüzü olduğu düşünülen Mars, ince bir atmosfere sahiptir. Mars’ın toprağında demir bulunur.

Bu demirin oksitlenmesi ile ise toprak kırmızı bir renk alır. Bu sebeple Mars gezegeni kızıl bir görünme sahiptir. Phebos ve Deimos isimli iki tane uyduya sahip ola gezegen, dünyaya göre neredeyse 100 kat daha yoğundur.

Mars Haberleri

450 kilometre genişliğinde, 9 bin 22 metre yüksekliğinde! Daha önce keşfedilememişti: Mars'ta yaşam belirtisi

Mars'ta heyecanlandıran keşif! Bilim insanlarının Mars'ta keşfettiği "gizlenmiş" devasa yanardağın, yaşam belirtileri barındırıyor olabileceği duyuruldu. Yanardağın, yaklaşık 450 kilometre genişliğinde ve 9 bin 22 metre yüksekliğinde olduğu belirtildi.

Haber 16-03-2024 15:29

Hülya Avşar, ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'ya seslendi: 'Ben geldim,seni bekliyorum'

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar da kayıtsız kalamadı. Ünlü isim, Gezeravcı'ya sosyal medyadan işte böyle seslendi.

Magazin 18-01-2024 23:31

Perseverance görüntüledi, oldukça dikkat çekti! Mars topraklarında 'toz şeytanı'

NASA'nın Mars gezgini Perseverance, Mars'ı keşfetmeyi sürdürüyor. Perseverance şimdi de Mars topraklarında hareket eden 1,6 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki toz şeytanını (dalaz) görüntüledi.

Haber 02-10-2023 15:35

NASA'dan Mars açıklaması: Daha hızlı dönmeye başladı, günleri kısaldı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) bilim insanları, Mars'ın giderek daha hızlı dönmeye başladığını, bunun da bir Mars gününün daha kısa sürmesine yol açtığını keşfetti. Peki Mars'ın dönüşü neden hızlandı?

Haber 09-08-2023 15:54

NASA'dan Mars'ta heyecanlandıran keşif! Yaşam olasılığına işaret sayılıyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars'ta heyecanlandıran bir keşfe imza attı. NASA, Mars yüzeyinde gezegende yaşam olasılığına işaret sayılan organik moleküller buldu. Organik moleküllerin, Mars'ta daha önce yaşam olabileceğine dair ipucu verdiği söyleniyor.

Haber 13-07-2023 15:58

Mars'ı daha önce hiç görmediğiniz gibi görmeye hazırlanın: Kızıl Gezegen'den ilk canlı yayına saatler kaldı!

Mars'tan ilk canlı yayına artık saatler kaldı. Kızıl gezegenden ilk canlı yayın bugün gerçekleşecek... Ancak verilerin Mars'tan Dünya'ya uzun bir yol kat etmesi gerekeceğinden görüntülerde yaklaşık 20 dakikalık bir gecikme bekleniyor.

Haber 02-06-2023 12:32

Çorum'da öğrenciler 19 Mayıs Marşı ile klip hazırladı

Çorum'un Osmancık ilçesindeki Ömer Derindere Fen Lisesinin öğrencileri, 19 Mayıs Marşı'nı seslendirip, klip haline getirerek sosyal medyada yayımladı.

Yurthaber 18-05-2023 15:16

NASA’nın 'emektar' uzay aracı! InSight'tan Mars’ta bir ilk...

NASA, Mars’a sismik araştırma için InSight uzay aracını göndermişti. InSight uzay aracı, Aralık 2022’de solar panelleri toz nedeniyle bloke olana kadar 4 yıl boyunca Mars’tan veri toplamaya devam etmişti. Emektar uzay aracının, kızıl gezegendeki sismik dalgaları ilk kez saptadığı belirtildi. Öte yandan, incelemede, kızıl gezegenin çekirdeğinin oksijen ve sülfür gibi hafif elementlerin yanı sıra az miktarda hidrojen ve karbon içerdiği belirlendi.

Haber 26-04-2023 08:07

Çin yayınladı! İşte Mars yüzeyinin küresel panoramik fotoğrafları...

Çinli gökbilimciler, Mars keşif uydusu Tienvın-1'in yakaladığı imajların birleştirilmesinden oluşan Mars yüzeyinin panoramik fotoğraflarını yayınladı. Öte yandan, Çinli bilim insanları Tienvın-1 keşif görevinde, uzay aracının indiği bölgede keşfedilen yer şekillerinden 22'sine Çin tarihinde ve kültüründe önemli yeri olan köylerin isimlerini verdiklerini bildirdi.

Haber 24-04-2023 17:47

Kızıl Gezegen şaşırtmaya devam ediyor: Mars'ta 'ayı' keşfedildi!

Astronomlar bu kez Mars'ta bir 'ayı' keşfetti. Elbette bu gerçek bir ayı değil. Ancak anlaşılan o ki Mars'ta ayıya benzeyen bir krater var. Krater, inkar edilemeyecek bir şekilde bir ayının yüzüne benziyor. Ayıya benzeyen bu Mars krateri, Kızıl Gezegen'in bizleri şaşırtmaya devam ettiğinin ise en büyük ispatı oluyor.

Haber 27-01-2023 11:32

NASA ve DARPA, oldukça farklı bir 'nükleer' adımı attı! Testlerine başlanacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) dün, gelecekteki insanlı Mars seyahatleri için ‘nükleer termal roket motoru’ testlerine başlayacağını duyurdu. Amacın uzayın derinliklerine insanlı seyahati hızlandırmak olduğu ifade edildi.

Haber 25-01-2023 15:34

NASA'nın keşif aracı Perseverance, Mars'taki Ingenuity helikopterini fotoğrafladı! Hiç olmadığımız kadar yakınız

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Mars'taki Perseverance keşif aracı, gezegende görev yapan mini helikopter Ingenuity'nin fotoğrafını çekti. Perseverance ekibinin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflara, "Bir süredir hiç olmadığımız kadar yakınız" notu düşüldü. 1,8 kilogramlık mini helikopter Ingenuity, 'başka bir gezegende uçurulan ilk hava aracı' olarak tarihe geçmişti.

Haber 14-01-2023 00:46

Veda mesajıyla sevenlerini hüzne boğmuştu! Resmen emekliye ayrıldı

NASA, Mars aracı InSight'ı resmen emekliye ayırdı. NASA'nın 2018 yılında Mars'a gönderdiği InSight, böylece görevinin sonuna gelmiş oldu. InSight, geçtiğimiz günlerde adına açılan Twitter hesabından paylaşılan veda mesajıyla ise sevenlerini adeta hüzne boğmuştu. InSight o mesajda "Enerjim gerçekten düşük, bu yüzden bu gönderebileceğim son fotoğraf olabilir. Benim için endişelenmeyin" demişti.

Haber 23-12-2022 10:43

Milyonlarca kilometre öteden üzen paylaşım! Enerjim düşük, bu son fotoğraf olabilir

NASA'nın milyonlarca kilometre ötemizdeki Mars'ta bulunan ve emekli olmaya hazırlanan uzay aracı InSight'tan üzen bir paylaşım geldi. Twitter üzerinden, uzay aracının adına yapılan o paylaşımda yer alan "dokunaklı mesaj" ise uzay meraklısı sevenlerini hüzne boğdu. Mesajda "Enerjim gerçekten düşük, bu yüzden bu gönderebileceğim son fotoğraf olabilir. Benim için endişelenmeyin" ifadesi yer aldı. InSight, Kızıl Gezegen Mars'a 2018'de inmişti.

Haber 21-12-2022 13:35

Sosyal medyayı sarsan iddia! Mars'tan gelen görüntülerdeki o surat tüyler ürpertti

Uzaya ilişkin ortaya attığı komplo teorileriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Scott C. Waring'den bir iddia daha geldi. NASA tarafından yayınlanan Mars görüntülerinden birinde, devrilmiş bir kayanın dikkatini çekmesi üzerine görsele yakınlaşan ve burada eski bir uzaylı heykeli olabileceğini iddia eden Waring, bu iddiasıyla sık sık gündeme gelen Kızıl Gezegen'de yaşam iddialarını güçlendirdi.

Trend 01-12-2022 18:03

Ölümsüz olduğunu ve Mars’tan geldiğini iddia eden çocuk sırra kadem bastı! Dünyayı nükleer savaştan kurtarmak için gönderilmişti

‘Süper zeka’ olduğu gerekçesiyle bilim insanlarının ilgisini çeken Boriska Kipriyanovich yıllar öncesinde Mars’tan geldiğini ancak Dünya’da doğduğunu iddia ederek gündem olmuştu. Dünyayı nükleer savaştan korumak için görevlendirildiği iddia edilen çocuk ve annesinin adeta sırra kadem basarak ortadan kaybolması olayın gizemini arttırdı.

Trend 15-11-2022 09:04

Mars sarsıldı, sürpriz keşif ortaya çıktı! Akıllara durgunluk verdi

Mars, 2021'nin sonunda sarsıldı. Sarsıntının nereden kaynaklandığı bilinmiyordu ancak NASA'nın Kızıl Gezegen'i gözleyen uzay aracı önemli görüntüler yakalayınca her şey ortaya çıktı. Yapılan keşif akıllara durgunluk verdi.

Haber 31-10-2022 15:38

Tanımlanamıyor! Ingenuity'nin ayağına gizemli bir 'şey' takıldı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2020'de Perseverance keşif aracıyla birlikte Mars helikopteri Ingenuity'yi de kızıl gezegene göndermişti. Mars'ta uçuşlar yapan helikopterin ayağına gizemli bir enkaz sıkıştı. Şimdi uzmanlar, tanımlanamayan bu enkazın ne olduğunu araştırıyor.

Haber 05-10-2022 11:57

Mars'a düşen meteorların ses sinyalleri yakalandı! Böylesini ilk kez duyacaksınız

NASA'nın sismik aracı InSight, Mars'ta bir ilke imza attı. InSight, Mars'a düşen meteorların ses sinyallerini yakaladı. Araç, temmuz ayında bir dizi depremi tespit etmişti. NASA Mars'a düşen göktaşlarının oluşturduğu sismik ve akustik dalgaları ise resmi sitesi üzerinden paylaştı.

Haber 20-09-2022 12:21

Perseverance Mars'tan 'inanılmaz taş örnekleri' topladı! Her şey bunlarda saklı

ABD'nin uzay ajansı NASA'nın Perseverance aracı, Mars'taki ilk görevini tamamlamak üzere. İlk aşamada aracın topladığı taşlar da birçok yeni keşfin yapılmasının önünü açabilir. Hedef, kraterin yüzeyinde sondaj yapılarak alınmış bu örnekleri 2033 yılına kadar Dünya'ya getirmek. Üzerinden örnek alınan taşların tarihinin tam anlamıyla belirlenebileceği öngörülüyor.

Haber 19-09-2022 08:05

Şimdiye kadarki en önemli gelişmelerden biri! NASA, Mars'ta organik madde buldu

Mars'taki Jezero Krateri'nde çalışmalar yapan Perseverance aracı, Mars'ta yaşamın var olup olmadığını belirleme görevi açısından şimdiye kadarki en önemli örneklerden bazılarını topladı. Yakın zamanda toplanan örneklerden birkaçının organik madde içerdiği açıklandı.

Haber 16-09-2022 11:27

Bu araştırma herkesi heyecanlandırdı: Mars'ın 4 bölgesinden toplandılar! Hayat olup olmadığını...

Araştırmacılara göre, Mars kaşifi Perseverance tarafından kızıl gezegenin dört bölgesinden toplanan kaya parçaları Mars'ta hayat olup olmadığını anlamaya yardımcı olabilir. Yayımlanan bir makalede görüşlerine yer veren araştırmacılar, bu örneklerin daha dünyaya ulaşmadan şaşırtıcı keşiflere olanak tanıdığı görüşünde.

Haber 26-08-2022 15:23

NASA, Mars’ta gizemli bir keşif yaptı! Bulunan gümüş renkli obje herkesi şaşırttı

2021 yılında NASA tarafından Mars’a gönderilen keşif aracı Perseverance ilginç bir keşfe imza attı. Keşif aracından elde edilen görüntüler kamuoyuyla paylaşılırken Jezero Krateri'nde bulunan gümüş renkli nesne herkesi şaşırtmaya yetti. Sarmal şeklindeki objenin NASA’ya ait bir uzay çöpü olduğu tahmin edildi.

Trend 19-07-2022 15:45

Merak konusuydu! Siyah Güzellik'in kökeni tespit edildi

Mars'tan gelen ve Siyah Güzellik ismiyle anılan (Black Beauty) gök taşı, 2011 yılında Sahra Çölü'nde bulunmuştu. Araştırmacılar, Mars'tan gelen en eski gök taşı Siyah Güzellik'in merak edilen tam köken yerini belirledi.

Haber 14-07-2022 17:26

Yaşam izlerini araştırmak için gönderilmişti! Perseverance, Mars'ta insan çöpü buldu

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Mars'a geçmiş yaşam izlerini araması için gönderilen uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde insan çöpleri tespit etti.

Haber 16-06-2022 13:45

Mars: NASA'ın uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde çöp tespit etti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Mars'a gönderilen uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde insan çöpleri tespit etti.

Haber 16-06-2022 13:18

Gökyüzünde şov! Beş gezegen bir arada görülebilecek: Bunu kaçırmak istemeyeceksiniz

Güneş sistemine ait beş parlak gezegen gökyüzünde adeta bir şov yapacak. Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn'ün özel bir hizalanmayla bu sabahtan itibaren gökyüzünde aynı anda çıplak gözle görülebileceği bildirildi.

Haber 03-06-2022 12:04

Bravo Ingenuity! NASA, Mars helikopterinin rekor kıran uçuşunu yayınladı

Mars helikopteri Ingenuity, Kızıl Gezegende rekor kıran bir uçuş gerçekleştirdi. NASA, geçen ayki inanılmaz uçuşun yeni görüntülerini yayınladı. Ingenuity, 704 metre katetti.

Haber 29-05-2022 16:43

Kocaeli'de tramvaya binen müzisyenler, gençlerle 19 Mayıs'ı kutladı

Kocaeli'de tramvaya binen müzisyenler, gençlerle 19 Mayıs'ı kutladı

Yurthaber 19-05-2022 12:26

Mars'tan gelen gizemli kapının fotoğrafı dünyayı sallamıştı! Bilim insanları gerçeği açıkladı

Mars’taki “gizemli kapı” tüm dünyada merak uyandırmaya devam ediyor. İnsanlar, NASA’nın Mars uzay aracı Curiosity tarafından çekilen fotoğraflarda görülen kayaların arasında bulunan ve kapıya benzeyen bir oluşumun etkisinden hala çıkamıyor. Bilim insanları ise gizemli Mars kapısının arkasındaki gerçeği açıkladı. İşte Mars'taki gizemli kapının açıklaması...

Haber 15-05-2022 10:42

Mars'ta çekilen gizemli kapı fotoğrafı olay oldu! Kızıl Gezegen'de yaşamın kanıtı mı?

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kızıl Gezegen Mars'ta Curiosity keşif aracı sayesinde önemli bilimsel çalışmalara imza atıyor. NASA'nın yayımladığı Mars'ta çekilmiş fotoğrafların arasında mağara kapısını andıran fotoğraf merak uyandırdı. Sosyal medyada gündem olan fotoğrafla ilgili komplo teorileri de ortaya atıldı. Kızıl Gezengen'de yaşamın kanıtı olduğu iddiaları ortaya atılırken, bilim insanları ise Mars depremlerine işaret etti

Haber 13-05-2022 22:19

Ingenuity'den kötü haber! Mars helikopterinin iletişimi kesildi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Mars'taki Perseverance aracında bulunan Ingenuity adlı mini helikopterinden kötü haber geldi. Ingenuity'nin iletişimi, Mars'taki toz miktarının yüksek seviyeye ulaşması sebebiyle kesildi.

Haber 12-05-2022 12:42

Mars'ta korkutan olay! Şimdiye kadar kaydedilenlerin en büyüğü: Tarihe geçti...

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars'ta şimdiye kadar kaydedilen en büyük depremin 5 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Açıklamaya göre InSight uzay aracı, 4 Mayıs'ta gezegende 5 büyüklüğünde bir deprem saptadı.

Haber 11-05-2022 09:56

125 km hızla Mars'ın yüzeyine çarpmıştı! NASA, paraşütün görüntülerini yayınladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA), Perseverance keşif aracının kızıl gezegene inişi esnasında kullanılan paraşütün kalıntılarını görüntüledi. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen iniş sırasında yükünü çok yumuşak bir inişle bırakan paraşütün yaklaşık 125 kilometre hızla Mars yüzeyine çarptığı bilgisi paylaşıldı.

Haber 28-04-2022 21:30

Mars'ta oldu, 94 dakika sürdü, herkes şaşırdı! Tarihe geçen deprem...

Kızıl Gezegen Mars, şimdiye kadarki en şiddetli ve en uzun depremini yaşadı. NASA'nın InSight uzay aracının kaydettiğine göre, gezegende bugüne kadar gözlemlenen en büyük iki deprem oldu. 4.2 büyüklüğündeki ikinci deprem, 94 dakika sürdü ve kaydedilen en uzun Mars depremi oldu.

Haber 27-04-2022 18:06

Perseverance, antik nehir deltasından fotoğraflar gönderdi! NASA: Her gün çevrilebilecek sayfaları olan bir kitap gibi

NASA’nın Mars yüzeyinde keşif yapan gezgini Perseverance, gezegen hakkında daha fazla bilgi elde edilecek antik nehir deltasına ulaştı. Mars gezgini deltadan fotoğraflar gönderdi. NASA açıklamasında, "Zamanla, delta, Mars'ın tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için her gün çevrilebilecek sayfaları olan bir kitap gibi katmanlı bir havuz haline gelir" ifadelerini kullandı.

Haber 16-04-2022 15:25

Mars'taki Jezero Krateri ile benzerliği var! Salda Gölü'ne araştırma merkezi kuruluyor

NASA'nın "Jezero kraterine seyahat edemeyebilirsiniz ama ona en yakın yeri görmeye gidebilirsiniz: Salda Gölü, Türkiye" diyerek bahsettiği Salda Gölü'ne bilim üssü gibi araştırma merkezi kuruluyor. Merkezde disiplinlerarası bilim insanları yer alacak. Ayrıca uluslararası iş birlikleriyle ileri bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi de hedefleniyor.

Haber 30-03-2022 12:29

Mars gezgini, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 2022’de fırlatılmayacak

Gezginin, Rus roketiyle fırlatılması ve Rus donanımı kullanılarak Mars’a indirilmesi planlanıyordu - Avrupa Uzay Ajansı, fırlatma için Rusya’nın yerini alacak alternatifler arıyor

Yurthaber 18-03-2022 13:45

Elon Musk sosyal medyayı salladı! Aklı Mars'ta olan ünlü milyarder Twitter'dan tarih verdi

SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter hesabından insanların Mars'a ne zaman ineceklerine dair bir tahminde bulunmasını isteyen kullanıcının sorusunu yanıtladı. Elon Musk, bunun için direkt tarih verdi. Musk'ın 2029 tweet'i sosyal medyada on binlerce beğeni aldı.

Haber 17-03-2022 14:29

NASA'nın Mars helikopteri Ingenuity 21'inci uçuşunu yaptı! Hala yeni gibi

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Perseverance keşif aracı ile birlikte Mars'a gönderdiği helikopter "Ingenuity" 21'inci uçuşunu gerçekleştirdi. Ingenuity, 129 saniyelik uçuş sırasında 370 metre yol katetti.

Haber 14-03-2022 13:53

NASA'nın Mars aracı Perseverance bunu da başardı! Plütonyum yakıtıyla çalışan araçtan rekor

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Perseverance keşif aracı Mars'ta en uzun yürüyüşünü yaptı. Plütonyum yakıtıyla çalışan Perseverance, en uzun mesafe yürüyüşünü 245,76 m ile gerçekleştirerek bir rekora imza attı.

Haber 10-02-2022 09:30

2011 yılında bulunan meteor taşında Mars'a dair yaşam izi olabilir!

Bilim insanları, Mars’tan olduğu belirlenen ve 2011 yılında bulunan Kuzeybatı Afrika (NWA) 7034 adlı 320 gram ağırlığındaki meteor taşını inceledi. Araştırmacılara göre, meteordaki zirkon tanecikleri Kızıl Gezegen'de yaşamın ne zaman muhtemel olduğuna ışık tutabilir.

Haber 03-02-2022 18:01

Taraftarın büyük tepki gösterdiği Burak Elmas'a bir şok da astrologlardan geldi! 'Şubat ayında kırmızı kart görecek'

Galatasaray'da tepkilerin odağında yer alan Burak Elmas'a istifa çağrısı yapılıyor. En son Beşiktaş'ın yaptığı Gedson Fernandes transferinde taraftarın eleştiri oklarına maruz kalan başkan Burak Elmas'ın ne yapacağı henüz bilinmiyor. Daha önce de Fatih Terim'i görevden almasıyla tepki çeken Elmas'a bir şok da astrologlardan geldi. Mars ve Jüpiter'in konumu Galatasaray'da erken kongrenin görüleceğini işaret ettiğini söyleyen ünlü Astrolog Zeynep Turan, sosyal medyada gündem oldu.

Spor 03-02-2022 11:07

Filmler gerçek oluyor! Mars'a gitmenin en iyi yolu kış uykusuna yatmak olabilir

Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) çıkan bir rapora bağlı kalarak, kış uykusunun (hibernation) astronotları Mars'a götürmenin en iyi yolu olabileceği iddia edildi. Öyle ki insanın kış uykusuna yatırılmasının uzay yolculuğu için oyunun kurallarını değiştiren bir teknik haline gelebilir.

Haber 02-02-2022 15:30

Cildinizin turuncu olmasına hazır olun! Uzmanlara göre insanlar Mars'ta çok farklı görünecek

İnsanlık, önümüzdeki yıllarda Mars'a yolculuk etmek, hatta koloni kurmak için hazırlanırken, bilim insanları Mars'ta yaşamın diğer bir yüzünden bahsetti. Bazı bilim insanları, yeni ortamdaki insanların bugünkü halimizden çok farklı görünebileceklerini dile getirdi.

Haber 31-01-2022 12:45

Mars'a inişi daha dün gibi aklımızda! Perseverance, neredeyse bir yılı geride bıraktı

NASA'nın Mars'a indirdiği kaşif aracı Perseverance, neredeyse 1 yılı tamamladı. Azim anlamına gelen ismiyle dikkat çeken Perseverance, 1 yıla yakın sürede benzersiz bilgi ve görüntüleri Dünya’ya ulaştırmayı başardı.

Haber 28-01-2022 16:48

Mars'ta muhteşem keşif! Karbon izine rastlandı: Yaşamın işareti mi?

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Mars'taki keşif aracı Curiosity tarafından toplanan tortu örneklerinin yeni bir analizi, karbonun varlığını ortaya çıkardı. Bu, kızıl gezegende daha önce var olan muhtemel yaşamın açıklamasını yapabilir.

Haber 19-01-2022 12:21

Elon Musk'tan korkutan sözler! Yine çok konuşulacak: Tüm türlerin yok olma olasılığı...

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Musk, tüm türlerin yok olma olasılığının yüzde 100 olduğunu söyleyerek, kurtuluş yolunu paylaştı. Dünyaca ünlü milyarderin korkutan sözleri yine çok konuşulacak.

Haber 17-01-2022 14:45

Elon Musk'tan dikkat çeken açıklama! 5 ila 10 yıl içinde...

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, 5 ila 10 yıl içinde insanları Mars'a indirmeyi planladığını belirtti. Her şey Elon Musk'ın istediği gibi gerçekleşirse yıllar sonra Mars'a gitmemiz işten bile değil.

Haber 03-01-2022 14:21