Martı Haberleri

Sahilde yemek yemek isterken bir anda martıların saldırısına uğradı! Önce fark etmedi sonrasında koşarak böyle kaçtı

Sosyal medyadan sahilde yemek yemek istediği sırada o anları cep telefonuyla kaydetmeye başlayan kadın hiçbir şeyden habersiz bir şekilde keyif yapıyordu. Yemeği kucağına kyup kapağını açmasıyla birlikte genç kadının başında bir sürü martı dolaşmaya başladı. Martılar yemeğe doğru yönelince genç kadın çığlık atarak koşarak uzaklaştı.

Trend 02-04-2024 11:26

Tam 367 bin dilekçe! İBB binasına işte böyle geldiler: ‘Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği’ için ‘el arabalı’ talep

Taksiciler ile olan tartışmaları ile gündemden düşmeyen Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk yönetmeliği için toplanılan 376 bin dilekçeyi dosyalar halinde el arabası ile İBB binasına taşıdı. Sistemin devlete milyar dolar vergi kazandıracağını vurgulayan Öktem, "İnşallah sesimizi duyarlar, 376 bin kişinin iradesine kulak veririler” dedi.

Finans 27-02-2024 16:06

Taksiciler Başkanı Eyüp Aksu'nun ilginç tekerlemesine Martı'nın sahibi Oğuz Alper Öktem'den çok sert tepki: Bu yarım akıllı galiba...

Türkiye, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere kilitlenmiş durumda. Partilerin adayları seçim çalışmalarına tam gaz devam ederken Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum, Üsküdar'daki Taksiciler Buluşması programına katıldı. Programa İstanbul Taksiciler Başkanı Eyüp Aksu'nun sahnede söylediği "Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" sözleri damga vurdu. Martı uygulaması kurucusu Oğuz Alper Öktem ise Aksu'ya çok sert sözlerle yüklendi.

Haber 18-02-2024 12:47

Beşiktaş'ı 4-0 mağlup eden Pendikspor'dan maç sonu olay paylaşım!

Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Pendikspor-Beşiktaş mücadelesi beklenmedik bir skora sahne oldu. Ev sahibi ekip konuk ettiği Beşiktaş'ı 4-0 mağlup ederek Siyah-Beyazlı taraftarları üzdü. Karşılaşmanın ardından Pendik ekibinden dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte detaylar...

Spor 20-01-2024 21:40

Martı TAG uygulaması hakkında önemli karar: Korsan taşımacılık cezası iptal edildi

Martı TAG kullanıcısına verilen korsan taşımacılık cezaları, Antalya 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Finans 17-01-2024 15:04

Sosyal medya fenomeni Lele Pons canlı yayında zor anlar yaşadı! Poz vermek isterken martıların azizliğine uğradı... Bir anda bikinisinin ipi çözüldü

Venezüellalı sosyal medya fenomeni Lele Pons bir plajda poz vermeye çalıştığı anlarda hiç beklemediği bir hamleyle karşılaştı. Martı sürüsünün ortasında kalan genç kadın bir anda hayvanlardan birinin kendisine yaklaşarak bikini ipinin üstünü çözmesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi. Bikini üstü çıkan kadın elleriyle kapatarak son anda göğüslerinin gözükmesine engel oldu.

Trend 12-01-2024 11:49

Martı'dan İstanbul'daki 100 bin sürücüsüne özel kutlama

Ulaşım platformu Martı, İstanbul'da 100 bin TAG sürücüsüne ulaşmayı festivalle kutlayacak.

Yurthaber 04-01-2024 10:51

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler! TAG sürücüsünün anahtarını alıp tehditler savurdu: Sayın Bakan, Sayın Vali diyerek isyan etti

Taksicilerle, TAG sürücüleri arasından yaşanan kavgalara bir yenisi daha eklendi. Antalya'da çekilen görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve büyük tepki çekti. Gazeteci Candaş Tolga Işık, görüntüleri paylaraşarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Antalya Valiliğine seslendi.

Haber 23-12-2023 16:47

Martı Tag uygulaması hakkında önemli karar: Sürücü 'otostop' dedi, son sözü mahkeme söyledi! 'Hatır taşımacılığı' detayı...

İzmir'de mahkemeden 'Martı Tag' uygulaması hakkında önemli bir karar geldi. Uygulama üzerinden sürücü H. O.'ya ulaşan 4 kişinin de bulunduğu araç denetime takıldı. H.O. korsan taşımacılık suçlamasını reddedip araçtaki 4 kişinin otostop çektiğini söyledi. Son sözü ise mahkeme söyledi.

Haber 17-12-2023 10:16

Nesli tehlike altındaki yılan kartalı Antalya'da tedavi edildi

Antalya'da doğada yaralı halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki yılan kartalı, Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Yurthaber 14-11-2023 11:49

Bunun için dünyanın her yerinden İstanbul'a geliyorlar! Günde yaklaşık 2 bin... Sosyal medya üzerinden gördük

Ayasofya Camii ve Sultan Ahmet Camii’nin ortasında martıları çatalla beslemek için dünyanın birçok ülkesinden turist İstanbul’a geliyor. Turistler martıları besleyerek fotoğraf çekinmek için tatil rotalarını İstanbul'a çevirirken, sosyal medyada tüm dünyada ünlenen bu İstanbul manzarasında her gün yaklaşık 2 bin turist aynı pozu veriyor. Rusya'dan gelen bir çift ise burayı sosyal medya üzerinden görüp geldiklerini belirtti.

Haber 21-08-2023 11:55

Kocaeli'de yaralı bulunan martı Ormanyada rehabilite edilecek

Kocaeli'de yaralı halde bulunan martı, doğal yaşam parkı "Ormanya"da koruma altına alındı.

Yurthaber 26-05-2023 10:34

Martı, çalışanlarına öyle bir şey yaptı ki! New York Borsası'nda halka açılma ile birlikte... Tam 200 miyon TL

New York Borsası'na girmeye hazırlanan Martı, çalışanlarına 200 milyon TL değerinde hisse verdiğini duyurdu. Bu opsiyonların, şirketin halka açılmasından belirli bir süre sonra çalışanlar tarafından değerlendirilebileceği belirtildi.

Finans 03-05-2023 11:31

Son dakika: Martı TAG ve Martı Motosiklet'e erişim engeli

Son dakika: İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odasının açtığı davada "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirdi.

Finans 08-03-2023 13:20

Devredilecek... Martı ile İBB el sıkıştı! Yüzde 20 indirim

Kent kaldırımlarında yer kapladığı için birçok belediye tarafından toplatma kararı alınan scooter'lar için yeni bir karar alındı. Bu kapsamda yüksek kullanım kaynaklı Martı birikmesi olan, öncelikle 100, ardından da 500 adet İBB'nin belirleyeceği noktada ‘Scooter ve Bisiklet Park Yeri’ inşa edip İBB'ye hibe edecek. İBB'nin 'Scooter ve Bisiklet Park Yeri' projesine destek vermek için bu alanlara park edilen Martı yolculuklarında yüzde 20 indirim uygulayacak.

Finans 19-01-2023 11:46

Kar fırtınası sonrasında buzda sıkışan martıları böyle kurtardılar

ABD’nin büyük bir bölümünü etkisi altına alan ölümcül kar fırtınasının en fazla etkili olduğu New York eyaletinin Buffalo kentinde buzda sıkışıp kalan martılar, Seamus Gallivan ve Alex McArthur adında iki yardımsever tarafından donarak ölmeden önce kurtarıldı. Martıların kurtarılma anları telefon kamerasıyla görüntülendi.

Haber 30-12-2022 17:58

Çaresizce yardım bekliyordu! Ağzına ip takılan martının imdadına polisler yetişti

Sinop'ta görevli polis memurları ağzına ip dolanan martıyı kurtardı.

Haber 24-12-2022 15:09

Oltayı salladı, balık yerine martı takıldı! İlginç anları kayda aldı

Malatya’dan Kömürhan Köprüsü’ne balık tutmaya giden bir vatandaşın suya attığı oltada bulunan yemi havada yakalayan martı oltaya takıldı. Kendini kurtarmaya çalışan vatandaşın parmağını gagasıyla tutan martı oltanın iğnesinden kurtulana kadar tuttuğu parmağı bırakmadı.

Haber 07-12-2022 18:04

Martı kurucusu Öktem'den yeni video! Kullanıcılara Lütfen diyerek çağrıda bulundu: Taksilerle ilgili akılalmaz iddia

Elektrikli scooter uygulaması Martı'nın kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ile yaşadığı gerginliğin üzerine bir video paylaşarak sosyal medyanın gündemine damgasını vurmuştu. Aksu'nun, ailesini tehdit ettiğini öne süren Öktem "Kellemi ortaya koydum, hodri meydan" demişti. Öktem yeni bir video daha paylaşarak taksilerle ilgili akılalmaz bir iddiada bulundu ve Martı kullanıcılarına "Lütfen bize bildirin" şeklinde çağrı yaptı.

Haber 16-11-2022 16:27

Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem'den Eyüp Aksu'ya hodri meydan: Kellemi ortaya koydum

Elektrikli scooter uygulaması Martı ile İstanbul Taksiciler Odası arasındaki gerginlik sosyal medyaya da taşındı. Martı'nın kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Yeni duyurdukları ‘Tek Araçla Gidelim (TAG)’ platformunun ‘korsancılık’ olduğunu öne sürüp yargıya da başvuran Aksu'ya sert sözlerle seslenen Öktem, "Adaletin üzerinde değilsin, ailemi tehdit edemezsin. Kellemi ortaya koydum, hodri meydan" dedi.

Haber 15-11-2022 21:26

Isırılarak kopan kulağını martı alıp götürmüştü! Alman vatandaşlığı iddiası dikkat çekti... 150 bin TL tazminat talebimiz olacak

İstanbul'da Büyükada'da meydana gelen olayda yaşananlar herkesi hayretler içinde bırakmıştı. İddiaya göre iskele yakınlarında Danyal Tolgahan Alpaslan Seyrek, kız arkadaşına şiddet uyguluyordu. Eyüp Çelik ise şiddete uğrayan kadını kurtarmak aracıyla aralarına girdi. Arbede sırasında Çelik'in kulağı koptu, kopan kulak parçasını ise bir martı alıp götürdü. Olaydan 6 yıl sonra, bugün duruşma görüldü. 150 bin TL tazminat istenen olayda Alman vatandaşlığı iddiası dikkat çekti.

Haber 13-10-2022 16:47

Erzurum'da yaralı bulunan martı, ibibik ve çobanaldatan kuşları tedavi ediliyor

Erzurum'da yaralı bulunan martı, ibibik ve çobanaldatan kuşları tedavi ediliyor

Yurthaber 06-09-2022 20:07

Dansçı Dilara Gül scooter kazasında hayatını kaybetmişti! Ailesinden ses getirecek çağrı

Dansçı Dilara Gül (23) İstanbul'un Şişli ilçesinde acıklı bir scooter kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Gül'e çarpan otomobil sürücüsü tutuklu sanık Hakan Akçelik'in yargılanmasına başlandı. Akçelik suçlamaları reddederken "Vefat eden kardeşimin üzerindeki kıyafetler koyu renkliydi" dedi ve Gül'ü görmediğini söyledi. Gül'ün ailesinden ise scooter'ların yasaklanması yönünde çağrı geldi.

Haber 16-08-2022 16:29

SON DAKİKA | Martı İleri Teknoloji şirketine soruşturma! Peş peşe yaşanan kazalar gündem olmuştu

Son dakika haberi: Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir dahil pek çok şehirde kısa sürede yaygınlaşan martı scooterlarla meydana gelen ölümlü kazalar özellikle son aylarda artmış; martı kazaları bilimsel tıp dergilerine konu olarak, literatüre bile girmişti.

Haber 10-08-2022 10:30

Türkiye'de bir ilk! Martı, New York Borsası'na açılıyor

İşlemin tamamlanmasının ardından New York Borsası'nda MRT sembolü ile işlem görecek Martı'nın bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesi bekleniyor.

Finans 01-08-2022 16:30

Son dakika: Beşiktaş - Sampdoria maçı başlayamadı! Davetsiz misafir, başlama düdüğünü aksattı...

Son dakika haberleri: Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları öncesi son hazırlık maçına taraftarı önünde çıktı ve İtalya Ligi Serie A temsilcisi Sampdoria'yı konuk etti. Siyah - beyazlıların bu sezon Vodafone Park'ta oynadığı ilk maçın başlama vuruşunda yaklaşık 5 dakikalık bir aksama yaşandı. saha içerisine giren martı, hakemin maçı başlatmasına engel oldu. O anlar kameralara yansıdı...

Spor 30-07-2022 19:19

Evinin önündeki kuş yuvasına hamle yaptı! Martının saldırısına uğrayan adam kanlar içinde kaldı

78 yaşındaki Kenny Esson, evinin önünde bulunan ve sürekli öten kuşları buldukları yerden almak için hamle yaptı. Kuşları bahçesinde başka bir köşeye almak istediği anda Esson hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Adamı yavru kuşlara bir tehdit olarak gören kızgın martı Esson’a saldırdı. Martının gaga darbeleriyle bir anda şaşıran Esson kanlar içinde kaldı.

Trend 29-07-2022 10:43

Avcılar'da karga ve martı kurtarma operasyonunda ilginç anlar! Sen bana yardımcı ol, ben de sana

İstanbul Avcılar'da binaların havalandırma boşluklarına düşen karga ve martı kurtarıldı. Yeşilkent Mahallesi'nde havalandırma boşluğuna düşen kargayı kurtarmaya çalışan apartman sakini, hayvanı önce konuşarak ikna etmeye çalıştı.

Haber 27-06-2022 11:23

İstanbul’da şaşırtan manzara! Kavga eden martıları vatandaşlar ayırmaya çalıştı

Büyükada'da rıhtıma yakın bir ara sokakta gerçekleşen martıların kavgasını Fotoğrafçı Onur Emirtekim görüntüledi. Kuşlar birbirleri ile kavga ederken çevreden geçen vatandaşların kuşları ayırmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.

Haber 13-06-2022 16:56

Büyükada'da şaka gibi olay! Kavgada ısırılarak koparılan kulağını martı kapıp kaçtı

Büyükada'da 2016 yılında yaşanan olayda Eyüp Çelik'in kulağı, kavga ettiği Tolgahan Alparslan Seyrek tarafından ısırılarak koparıldı. Seyrek'in tükürerek yere attığı kulak parçasını da bir martı kaparak kaçtı. Akıllara durgunluk veren olaya ilişkin görülen dava sonrası konuşan Çelik, Seyrek'in, kız arkadaşına şiddet uyguladığını belirterek, "Kız öyle bir haykırıyordu ki, dayanamadım. Kızı kurtarınca bana sardı. Kulağım koptu, kopan parçayı tükürdü, yerden kulağımı martı aldı" dedi.

Haber 26-05-2022 14:33

Martı 'Osman' ile balıkçı Şimşek'in dostluğu görenleri gülümsetiyor

Antalya'nın Demre ilçesinde amatör balıkçı Yusuf Şimşek'in elleri ile beslediği martı, çıktığı her balık avında tekneye geliyor. 'Osman' adını verdiği martı ile dost olduğunu belirten Şimşek, "1,5 mil açıkta balığa çıktığımız zaman martı Osman geliyor. Teknenin motoruna konuyor. Başka martıları yaklaştırmıyor" dedi.

Haber 27-04-2022 12:38

Martılar Fiko ve Çikonun araba üzerindeki yumurta nöbeti güvenlik kamerasında

Martılar "Fiko" ve "Çiko"nun araba üzerindeki yumurta nöbeti güvenlik kamerasında

Yurthaber 13-04-2022 17:03

Dev maymun uçan martıyı böyle yakalayıp öldürdü! Korkunç anlar...

İngiltere'deki bir hayvanat bahçesindeki dev bir maymunun uçan martılardan birini yakalayıp vahşice dövdüğü görüntüler kameralara yansıdı. Video, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntüler Hollywood'un gişe rekorları kıran filmlerinden King Kong'daki ikonik bir sahneyle karşılaştırıldı.

Trend 10-03-2022 10:47

İzmir'de raylara giren martı tramvayı yavaşlattı

İzmir'de raylara giren martı tramvayı yavaşlattı

Yurthaber 31-01-2022 13:21

Vatmanın duyarlı davranışı takdir topladı! Raylardaki martıyı görür görmez tramvayı durdurdu

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde tramvayı durduran vatman, rayların kenarında duran martıyı uzaklaştırarak güvenli bölgeye gitmesini sağladı. Vatmanın martıya yardım ettiği anları sosyal medya hesaplarında paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, duyarlı çalışana teşekkür etti.

Haber 31-01-2022 13:02

Maket balığı gerçek sandı, avlanmaya çalışırken oltaya takıldı

Elazığ'da balık avına çıkan vatandaşların kancasına balık yerine martı takıldı. Balıkçının oltasına saldıran martı, rapala isimli maket balığı yemeğe çalışırken kancaya takıldı. Karnını doyurmaya çalışan martının imdadına balıkçı yetişti. Balıkçı, kenara çekerek kurtardığı martıyı tekrar doğaya bıraktı.

Haber 16-12-2021 11:07

Antalya'da motosiklet ile scooter çarpışınca ortaya ilginç görüntüler çıktı

Antalya’da motosiklet ile martı olarak tabir edilen scooter kafa kafaya çarpıştı. İlginç kaza sonrası ortaya komik görüntüler çıktı.

Haber 25-10-2021 10:57

Martı, AppGallery'de yerini aldı

Martı, düşük karbon salınımı ile çevreyi korurken şehir trafiğine pratik bir çözüm sağlıyor

Yurthaber 18-10-2021 17:51

Elindeki yemeği alan martıya işkence 'pes' dedirtti

İngiltere'nin Torquay şehrindeki bir turist yaptığı hareketle şoka uğrattı. Elindeki donutun bir martı tarafından kapılmasının ardından hayvanın boynunu tutan ve hayvana eziyet adama kimsenin tepki göstermemesi de dikkat çekti.

Haber 10-07-2021 08:52

Küçükçekmece Gölü’nde balık ölümlerinden sonra martı ölümleri

Küçükçekmece Gölü'nde birkaç gün önce meydana gelen balık ölümlerinin ardından martı ölümleri gerçekleşti. Ölen martılar gölün kıyısına vururken, belediye ekipleri ölü martıları temizledi. Kıyıda uçamayarak bekleyen bazı martıların da adeta can çekiştiği görüldü.

Haber 07-07-2021 09:46

Van'daki martı ölümlerinde salgın hastalık bulgusuna rastlanmadı

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslan: - "Kuraklık nedeniyle inci kefali göçünü erken tamamladı. Martıların yiyeceği börtü böcek de azaldı. Bu nedenle strese bağlı normal ölümler oldu"

Yurthaber 06-07-2021 17:39

Van Gölü'nde toplu martı ölümleri endişesi: Nedeni koronavirüs mü?

Van Gölü'ndeki toplu martı ölümleri koronavirüs gibi salgın hastalıkların hayvanları etkileyip etkilemeyeceği yönünde tartışmalara yol açtı. Özellikle Van'da yaşayanların endişelenmesine neden olan toplu martı ölümleri ile ilgili araştırma yapan Yaban Hayvanları Koruma Merkezi konu ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, toplu martı ölümlerinin ardında koronavirüs olmadığı saptandı.

Haber 06-07-2021 11:10

Malatya'da balık ölümleri tedirgin ediyor, yiyen martılar da ölüyor

Malatya'nın Yazıhan ilçesindeki Karakaya Barajı'nda yaşanan balık ölümleri, bölge halkını tedirgin etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, ölümlerle ilgili inceleme başlatırken, ölen balıkları yiyen martıların da öldüğü belirtildi.

Haber 01-07-2021 15:28

Kocaeli'de ayağı çatıya sıkışan martıyı itfaiye ekipleri kurtardı

Kocaeli'de ayağı çatıya sıkışan martıyı itfaiye ekipleri kurtardı

Yurthaber 21-06-2021 14:31

Deniz salyasından uçamayan martının imdadına ekipler yetişti

Yalova'da deniz salyasıyla kaplanan kıyıda rastlanan görüntü kahretti. Suda balık bulmayı planlayan martı, deniz salyalarına saplandı. Kendini kurtaramayan martının imdadına temizleme çalışması yapan ekipler yetişti.

Haber 13-06-2021 17:50

İstanbul'da elektrikli scooter kullanımına düzenleme getirildi

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında elektrikli scooterların kullanımı, denetimi ve yetki esaslarını belirleyen yönerge teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Haber 03-06-2021 18:40

Küresel ısınma nedeniyle martılar başta olmak üzere birçok tür yüzyılın sonunda yok olacak

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) yeni raporuna göre, dünya küresel ısınmayı sanayi öncesi dönemlerden 1,5 derece artış ile sınırlandırmayı başaramazsa, yüzyılın sonunda denizlerdeki mercanlar ağaracak, penguenler Antarktika’daki buz kütlelerini kaybedecek, martılar yavrularını besleyemeyecek ve Amazon'un kara başlı sincap maymunu tarihten silinecek. Çalışmaya göre yakın gelecekte birçok tür yiyecek bulma veya hayatta kalma sorunlarıyla karşı karşıya kalacak.

Haber 03-06-2021 07:31

4 gün boyunca mahsur kaldı! Ev sahibi duvarı deldirmedi, fayans sökülerek kurtarıldı

Avcılar’da bir binanın havalandırma boşluğuna düşüp, 4 gün mahsur kalan martı, ev sahibi mutfak duvarının delinmesine izin vermeyince fayans sökülerek, kurtarılabildi.

Haber 12-05-2021 14:34

Martıların göç mesaisi! İnci kefali yakalayabilmek için kıran kırana mücadele ediyorlar

Van Gölü’nde yaşayan inci kefali, suyun tersine yüzerek tatlı sulara göçü sırasında martıların bir balık yüzünden bir birleriyle yaşadığı kıyasıya mücadele kameralara yansıdı.

Haber 04-05-2021 10:36