Maute Orgutu Haberleri

Hayalet kent Marawi patlayıcılardan arındırılıyor

Filipinler'de asker ile terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute örgütü arasında çatışmaların yaşandığı Marawi'de patlayıcı imha çalışmaları sürüyor - 400 bin kişinin terk ettiği şehirde patlayıcılardan arındırılan bölgelerde ailelerin evlerindeki eşyalarını almalarına kontrollü olarak izin veriliyor - Dr. Safrullah Dipatuan: - "Marawi mutlak bir yıkıma uğrayarak evler, hastaneler, camiler, okullar yerle bir edildi"

Haber 2018-09-05 12:13:33

ABD, DEAŞ ile ilişkili grupları terör listesine aldı

Listeye alınan gruplar, DEAŞ-Batı Afrika, DEAŞ-Filipinler, DEAŞ-Bangladeş, DEAŞ-Somali, Jund ei-Halife-Tunus, DEAŞ-Mısır ve Maute grubu olarak açıkladı

Haber 2018-02-27 22:15:11

IŞİD giderayak katliam yapmış!

IŞİD'in, Humus ve çevresinden çekilmeden önce sivilleri katlettiği ortaya çıktı. Katledilen sivillerin sayısının 130 kişiye yaklaştığı belirtiliyor. Öte yandan Filipinler’de Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde terör örgütü IŞİD bağlantılı Maute örgütünün son kalesi konumundaki bir bina ele geçirildi. Yetkililer Lanao Gölü kenarındaki iki katlı binadan en az 40 cesedin çıkarıldığını söyledi.

Haber 2017-10-24 04:31:30

Diğer Haber Etiketleri

Ve terör örgütünün başı öldürüldü!

Filipinler'de Marawi kentini işgal eden ve beş aydır orduyla çatışan Maute örgütünün lideri Hapilon vuruldu. IŞİD'in temsilcisi Hapilon'un yardımcısı da öldürülenler arasında. Kritik bir adım atan Filipinler ordusu, savaşın birkaç gün içinde bitebileceğini duyurdu. Hapilon, ABD'nin en çok arananlar listesinde başlarda yer alıyordu.

Haber 16-10-17 09:56

IŞİD dünyanın öbür ucunda terör estiriyor: Filipinler'de okul baskını

Marawi kentinde IŞİD bağlantılı Maute örgütüyle mücadele eden Filipinler'de yeni bir kriz yaşanıyor. IŞİD'e biat eden 'Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları' adlı örgüt Pigkawayan bölgesinde bir okulu işgal etti ve belli olmayan sayıda sivili rehin aldı. Afganistan'da yayın yapan Ariana News kanalı, terör örgütü IŞİD militanlarının Afganistan'ın kuzeybatısında, Türkmenistan sınırında bulunan Cüzcan vilayetine bağlı Darzab kasabasını ele geçirdiğini öne sürdü.

Haber 21-06-17 15:54

Filipinler'de IŞİD'e karşı zafer: Neredeyse yüzde 70'i alındı

IŞİD Orta Doğu ‘daki işgallerinin ve Avrupa’da bir çok ülkede düzenlediği kanlı saldırılarının ardından Güney Asya’ya uzandı. IŞİD’in dün bayrak diktiği Filipinler’in Marawi kentinde Filipin askerleri kentin yüzde 70’inin kontrolünü ele geçirmeyi başardı. Ordudan yapılan açıklamada şehrin IŞİD’in bir kolu olan Maute örgütünden kurtarılmasına az kaldığı açıklandı.

Haber 30-05-17 11:12

Kalaşnikoflu Süphelilerin Yakalandığı Operasyon Kamerada

KALASNIKOFLU SUPPHELILERIN YAKALANDIGI OPERASYON KAMERADA. TEROR ORGUTU DHKP-C UYESI OLDUGU BELIRTILEN SUPHELILERIN KAMU KURUMLARINA YONELIK EYLEM HAZIRLIGI ICERISINDE OLDUKLARI KAYDEDILDI. (CAGATAY

Yurthaber 27-02-15 14:38

is adami faruk suren gözaltına alındı

istanbul'da ''adil yargilamayi etkilemeye tesebbus'' ve ''cikar amacli suc orgutu kurmak'' iddialarina iliskin baslatilan sorusturma...

Yurthaber 18-10-11 16:39