Maya Haberleri

Denemeyen bin pişman: Ocak gözündeki yağ ve kiri söker atar! Kararmış ocak gözlerine son

Mutfak temizliği, her evde önemli bir konudur. Özellikle ocak gözlerinin temizliği birçok kişi için zorlayıcıdır. Doğru yöntemlerle ocak gözlerini temizlemek oldukça kolaydır ve sonuçlar şaşırtıcı olabilir. Kararmış ocak gözlerine veda etmenin zamanı geldi. Bu yöntemlerle ocak gözlerindeki yağ kalıntıları ve kirden kurtulabilir ve ışıl ışıl bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Kadin 15-03-2024 09:49

Tıkanmış lavaboları bir kaşıkla açıyor! Tesisatçıların sır gibi sakladığı tıkanmış lavabo açma yöntemi

Tıkanmış lavabo mutfakta ve banyoda hijyen eksikliğine, kötü kokulara neden oluyor. Tıkalı giderleri açmak için doğal çözümler aranıyor. Ancak birçok kişi doğal çözümlerin etkili olmayacağını düşünerek kimyasallara yöneliyor. Oysaki her evde bulunan bir malzemeyle tıkanmış lavaboları açmak mümkün olabiliyor.

Kadin 25-05-2023 11:27

20 yıldır yaşlanmadığını söyleyen kadın basit gençlik sırrını açıkladı! Arkadaşlarım bana Peter Pan diyor

Yaşına göre daha genç gösteren kişiler cilt bakım ve yaşam rutini sırlarını açıklıyor. Genç görünmek için illa botoks yaptırmaya gerek olmadığını paylaşan kadınların doğal yaşlanma karşıtı bakım sırları merak ediliyor. 59 yaşındaki Janey Kirk, genç yüzünün anahtarının kimyasallardan kaçınırken basit bir güzellik rejimi izlemek olduğunu iddia ediyor.

Kadin 01-05-2023 13:21

Şirden mayası nedir, şirden mayasıyla peynir nasıl yapılır? Şirden mayası nasıl ve neyden yapılır?

Yüzyıllardır peynir fermantasyonunda kullanılan Şirden mayası, sağlıklı peynir yapımında önemli rol oynamaktadır. Bu tür mayalarla yapılan peynirler probiyotik açısından oldukça zengindir ve bağışıklık sistemi için büyük faydalar sağlar. Bağırsak florasının yapısını koruyan şirden mayası özellikle doğal peynir üretiminde rağbet görmektedir. Bu mayanın tercih edilmesinin sebebi ise katkı maddesi içermemesidir. Şirden mayası nedir, şirden mayası nasıl yapılır?

Haber 10-04-2023 14:41

Kararan ocak gözlerini tertemiz yapıyor! Pırıl pırıl olacak

Mutfakta zaman içinde kararan ocak gözleri pis ve bakımsız bir görünüme sebep olabiliyor. Ocak gözlerini ne kadar silersem sileyim bir türlü parlatamıyorum diyorsanız bunun çözümü çok basit! Elinizin altında bulunan birkaç malzeme ile kararan ocak gözlerini parlatabilirsiniz.

Kadin 25-01-2023 15:13

Evde taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktaları! Kıvamına siz bile şaşıracaksınız

Dışarıdan alınan yoğurtların içerisinde birçok katkı maddesi bulunuyor. Yoğurdun ve çeşitli gıdaların içerisine katılan katkı maddeleri sağlığımız için zararlı olabiliyor. Bu nedenle birçok kişi evde yoğurt mayalama işlemleri yapıyor. Evde yapılan yoğurdun sulanmasından şikayetçiyseniz yoğurdu taş gibi yapacak püf noktalarına göz atmanızda fayda var. Bu yoğurt mayalama püf noktalarıyla tam kıvamında yoğurt yapabilirsiniz.

Yemek 08-12-2022 14:37

Çöpe atmayın: Yoğurdun sulanmasını önlemek mümkün!

Yoğurt, Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahip. Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt olmadan masaya oturmayan kişiler bulunuyor. Yoğurt çok lezzetli olsa da zamanla sulanabiliyor. Yoğurdun sulanmasını önlemek için yapılması gereken işlemler oldukça basit.

Yemek 15-11-2022 09:51

Taş gibi poğaçalara veda edin! Poğaçaların yumuşacık olması için püf noktaları

Poğaça günün her saatinde yenilebilen enfes lezzetler arasında bulunuyor. Misafirlere ikram edilecek yiyecekler düşünüldüğünde ilk akla poğaça geliyor. Poğaçanın yapımı oldukça kolay olsa da tarifinde gözden kaçan püf noktalar poğaçanın taş gibi olmasına neden olabiliyor. Oysaki yumuşacık poğaça yapmanın yolu çok kolay. İşte yumuşak poğaça yapmak için uymanız gereken püf noktalar...

Yemek 24-10-2022 10:15

Eskişehir'de tarihi eser operasyonunda 6 şüpheli yakalandı

Eskişehir'de tarihi eser operasyonunda 6 şüpheli yakalandı

Yurthaber 28-08-2022 11:16

Poğaçaların yumuşak olması için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Yumuşak poğaçalar için püf noktaları

Poğaça herkes tarafından sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Özellikle altın günlerinin vazgeçilmezi olan poğaçanın birçok çeşidi ve tarifi bulunuyor. Ancak bu tariflerden ve çeşitlerden önce poğaçanın yapısının tam tutması gerekiyor. Poğaçanızın pastaneden alınmış gibi olmasını istiyorsanız aşağıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yemek 17-08-2022 09:11