Mayın Haberleri

Zonguldak’ta hareketli anlar! Balıkçıların ağına takılan cismin ne olduğu ortaya çıktı! SAS ekipleri böyle alıp götürdü

Zonguldak'ta balıkçıların ağına takılan bir cisim dün kentte büyük bir korku yaşanmasına neden olmuş İstanbul’dan bölgeye özel ekipler sevk edilmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda cismin ‘mayın’ olduğu anlaşıldı. Balıkçıların ağına takılan deniz mayını bugün SAS ekipleri tarafından götürüldü.

Haber 06-01-2024 11:26

Zonguldak'ta balıkçıların ağına takıldı, geniş güvenlik önlemi alındı! İstanbul'dan özel ekip bölgeye gidiyor

Zonguldak'ta balıkçıların ağına bir cisim takıldı. Yapılan ihbar sonucunda cismin ‘mayın’ olabileceği şüphesiyle bölgeye Sahil Güvenlik ile polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alınırken cismin ‘mayın’ olabileceği ihtimali üzerine İstanbul’dan mayın uzmanı ekip talep edildi. Uzman ekip İstanbul’dan ilçeye doğru yola çıktı.

Haber 05-01-2024 16:58

SON DAKİKA | Tuna Nehri'nde gemi mayına çarptı! Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden 4 Türk denizci ile ilgili açıklama

Son dakika haberi: Tuna Nehri'nde bir geminin mayına çarptığı öğrenildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 4 Türk denizcinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haber 28-12-2023 16:58

Kafkametler Zonguldak'ta batmıştı! CHP'li vekilden çarpıcı iddia: 'Mayına çarptı'

Zonguldak'ta çıkan fırtınada Kafkametler gemisi batmıştı. Kayıp 8 kişiyi arama çalışmaları devam ederken CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, geminin 5 Ekim'de Karadeniz'de mayına çarpıp hasar aldığını iddia etti.

Haber 25-11-2023 14:48

İstanbul Boğazı'nda hareketli dakikalar! Görenler mayın sandı, gerçek bambaşka çıktı

Sarıyer Emirgan sahilinde balık tuttukları esnada mayına benzer bir cisim gören vatandaşların ihbarı üzerine ekipler teyakkuza geçti! Deniz polisi, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet ekiplerinin çalışması sonucu, mayın sanılan cismin ne olduğu ortaya çıktı. Yaşananlar ise kameralara yansıdı.

Haber 22-10-2023 17:29

Karabağ'da mayın patladı: 2 Azerbaycan askeri şehit oldu...

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermenistan güçlerince döşenen mayına basan 2 Azerbaycan askeri şehit oldu. 1 asker ise yaralandı.

Haber 25-09-2023 13:07

Denizde gördüğü manzara sonrası korkuyla geri kaçtı: Şile açıklarında mayın paniği! Sayıları 30'a yakın, patlama için gözler o güne çevrildi

İstanbul'un Şile ilçesinde geçtiğimiz günlerde denize giren vatandaş gördüğü manzara karşısında panikle geri çıkıp hemen ihbarda bulundu: Denizde 30'a yakın patlamamış mühimmat bulunduğunu duyan ekipler olay yerine ulaşınca yüzmeye gelen vatandaşlar denizden çıkarılıp plajdan da uzaklaştırıldı. Mayınların oraya nasıl ulaştığıyla ilgili bir ihtimal üzerinde durulurken kontrollü patlatma salı ya da çarşamba yapılacak. Olayla ilgili İstanbul Valiliği de açıklamada bulundu.

Haber 31-07-2023 15:38

Bozcaada açıklarında bulundu! 2. Dünya Savaşı'ndan kalma mayın imha edildi

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında bulunan ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin edilen mayın, kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi.

Haber 28-07-2023 20:08

İstanbul Boğazı’nda mayın hareketliliği! Vatandaş fark etti, denizin dibinden çıkarıldı

İstanbul Boğazı'nda facianın eşiğinden dönüldü. Sarıyer Kireçburnu açıklarında midye toplamak için dalış yapan bir vatandaş, denizin dibinde bir mayın olduğunu fark etti. Patlamamış haldeki eski mayın, dalgıçlar tarafından çıkarıldı. İşte detaylar...

Haber 18-07-2023 09:45

Suriye sınırının sıfır noktasındaki mayınlı alanda korkutan yangın! Rüzgarın etkisiyle büyüdü

Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Karkamış ilçesindeki mayınlı alanda yangın çıktı. Alevlerin rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüdüğü ve vatandaşların tedirginlik yaşadığı öğrenildi.

Haber 28-06-2023 15:38

Zonguldak Limanı'nda 'mayın' alarmı sonrası bu kez SAT komandoları da devrede! Rusya'dan gelen geminin yakınlarında görülmüştü

Rusya'dan gelip Zonguldak Limanı'na demirleyen 'Azor Forward' gemisinde mayın olabileceği yönünde ihbarda bulunulmuştu. Demir cevheri taşıyan gemide mayın alarmı sonrası dün hava kararana dek çalışmalar sürdürüldü. Mayın olduğu değerlendirilen cisim için arama ve tespit çalışmaları bugün yeniden başladı. Bugünkü çalışmalara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da katıldı, ayrıca bölgeye SAT komandoları geldi.

Haber 25-06-2023 15:42

Rusya'dan geldi Zonguldak'a demirledi! Yük gemisinde 'mayın' alarmı...

Rusya'dan gelen ve Zonguldak'a demirleyen kuru yük gemisi panik yarattı. Kente demir cevheri getiren geminin altında mayın olabileceği ihbarı üzerine ekipler alarma geçti. Gemi personeli tahliye edilirken Sahil Güvenlik ve Bot Komutanlığına bağlı uzman ekip geminin altına dalış gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Haber 24-06-2023 21:48

SON DAKİKA | Siirt'te hani tuzak! 1 asker yaralı

Son dakika haberi: Siirt’in Pervari ilçesi Doğan köyü kırsalında mayın patlaması sonucu 1 asker yaralandı.

Haber 07-06-2023 12:03

Denizde gördüler, mayın sandılar! Gerçek, karaya çıkarılınca anlaşıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Filyos beldesinde dikkat çeken bir olay yaşandı. Denizde bir cisim gören vatandaşlar, mayın korkusu ile durumu ekiplere haber verdi. Denizdeki büyük siyah cismin ne olduğu karaya çıkarılınca belli oldu.

Haber 03-03-2023 18:04

İple karaya çıkardılar! Ordu’da denizde mayın endişesi

Ordu'nun Altınordu ilçesinde vatandaşlar, suda bir cisim görünce mayın endişesi yaşadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Cisim, özel giysili bomba imha görevlisi tarafından kıyıya çekilerek incelemeye alındı.

Haber 02-03-2023 18:31

Kastamonu açıklarında tespit edilen mayın imha edildi

Kastamonu açıklarında tespit edilen mayın kontrollü şekilde imha edildi.

Yurthaber 01-03-2023 07:52

Denizde mayın paniği! Kastamonu açıklarında tespit edildi!

Kastamonu açıklarında tespit edilen mayın kontrollü şekilde imha edildi.

Haber 28-02-2023 21:05

Bulgaristan açıklarında mayın paniği! Ekipler müdahale etti

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Karadeniz'de sürüklenen deniz mayınları tehlike saçmaya devam ediyor. Son olarak Bulgaristan açıklarında tespit edilen YaM tipi deniz mayını ekipler tarafından imha edildi.

Haber 23-01-2023 21:52

Kırklareli açıklarında tespit edilen mayın SAS timlerince etkisiz hale getirildi

Kırklareli açıklarında tespit edilen mayın SAS timlerince etkisiz hale getirildi

Yurthaber 19-10-2022 12:34

Kilis'teki mayın patlamasıyla ilgili 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kilis'teki mayın patlamasıyla ilgili 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Yurthaber 22-09-2022 16:38

Öğrenciler mayın tespit eden drone tasarladı

Konya Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi'nde geliştirilen dron, TEKNOFEST KARADENİZ'de sergilendi

Yurthaber 02-09-2022 16:31

Ordu'da mayın paniği! Sahile vurdu, ekipler teyakkuza geçti

Ordu'dan korkutan görüntüler geldi. Ünye ilçesinde sahile Rus yapımı mayın tetikleyicisi vurdu. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Mayın tetikleyicisinin imha edilmesi bekleniyor.

Haber 04-08-2022 20:03

Kars'ta bir şirket çalışanı mayın temizliği yaparken yaşanan patlamada yaralandı

Kars'ta bir şirket çalışanı mayın temizliği yaparken yaşanan patlamada yaralandı

Yurthaber 26-07-2022 12:47

Cüneyt Özdemir'in 'Mayın gerçek mi?' sorusuna Ümit Özdağ böyle yanıt verdi! Canlı yayında dikkat çeken anlar

Sembolik olarak Hatay'da sınıra mayın koyacağını açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah kent girişinde durduruldu. Valilik kararıyla şehre alınmayan Zafer Partisi lideri, yasak kararı kaldırılıncaya kadar bulunduğu yerden ayrılmayacağını açıkladı. Yaşananlarla ilgili olarak Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk olan Özdağ, Özdemir'in 'Mayın gerçek mi? sorusuna gülerek yanıt verdi. O anlar ise dikkat çekti.

Haber 27-06-2022 15:42

Hatay Valiliğinden kamu düzeninin sağlanmasına ilişkin açıklama

Hatay Valiliğinden kamu düzeninin sağlanmasına ilişkin açıklama

Yurthaber 27-06-2022 14:36

Son dakika: Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi! 'Mayın' polemiği sonrası flaş karar

Son dakika haberi: Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisi için "Meczup, aklını kaybetmiş" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. Özdağ, "Ben şimdi sınıra gidiyorum ve orada sembolik bir adım atacağız. Engelle de görelim seni." dedi. Açıklamasından sonran Hatay'a hareket eden Özdağ'ın kente girişine izin verilmedi. Özdağ ise yeni bir karar alarak "Yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum" diye konuştu. İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valisi Doğan’dan açıklama geldi.

Haber 27-06-2022 09:47

Ümit Özdağ Yarın gidiyorum diyerek duyurdu: Sınıra ilk mayını yerleştireceğiz

Mültecilerle ilgili açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Yarın Suriye sınırındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gideceğini belirten Özdağ, "Reyhanlı'da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz” dedi. Özdağ konuşmasında “Buradan tüm dünyaya duyuruyorum” ifadelerini kullandı. Özdağ, yeni mültecilerin gelmesini engellemek için tedbirler geliştirdiklerini anlattı.

Haber 26-06-2022 16:34

Bir taş attı, ortalık savaş alanına döndü! Çocuk canını zor kurtardı

Yemen’in Marib kentinde 3 çocuk Husiler tarafından döşenen mayının patlamasından son anda kurtuldu. Mayının çocuklardan birinin attığı taş sonucu patladığı öğrenildi.

Haber 15-06-2022 19:27

Mavi Vatanın mayın avcıları daima göreve hazır

TCG Alanya Gemisi Komutanı Deniz Binbaşı Mehmet Devrim Dikmen: - "Karadeniz'de sürüklenen mayın tehdidine yönelik mayın avlama gemilerimiz, mayın gözcülüğü seyri icra etmekte ve tespit edilecek mayınları verilecek emirle imha etmek için daima hazır durumda"

Yurthaber 14-06-2022 11:01

Siirt'te terör örgütünden hain tuzak! 2 asker yaralandı

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında yola döşenen mayının patlaması sonucu 2 asker yaralandı.

Haber 31-05-2022 15:09

Rusya ile savaşta olan Ukrayna'dan mayın açıklaması!

Rusya ile savaşta olan Ukrayna'dan tedirgin eden bir açıklama geldi. Ukrayna Acil Durumlar Servisi Mayın Temizleme Departmanı Başkanı Oleh Bondar yaptığı açıklamada, “Uluslararası deneyimlerime göre, Ukrayna’daki mayın temizliği 5 ile 10 yıl sürebilir” ifadelerini kullandı.

Haber 11-05-2022 16:26

İstanbul'da korkutan patlama sesi! İlk defa böyle bir ses duyduk. Deprem gibiydi

İstanbul Eyüpsultan'ın Karadeniz sahilindeki Ağaçlı Plajı'nda duyulan patlama sesi panik yarattı. Plajda denizden gelen patlama sesi ile birlikte güvenlik güçleri harekete geçti. SAS timleri bölgede incelemede bulunurken, köyde hayvancılık yapan Seyfullah Ayhan "İlk defa böyle bir ses duyduk" diye konuştu.

Haber 03-05-2022 14:17

SON DAKİKA | Bakan Karaismailoğlu'ndan Karadeniz'deki mayınlarla ilgili açıklama: Endişe veriyor

Son dakika haberi: Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan denizdeki mayınlarla ilgili önemli açıklamalar geldi. Mayınların Ukrayna tarafından serbest bırakılmasının garip olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu "Sürekli mayın tarama gemileri dolaşıyor. Tabi bu da bir endişe yaratıyor." dedi.

Haber 15-04-2022 11:11

Bakan Akar duyurdu: Alarm durumunu yükselttik…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Karadeniz’de tespit edilen mayınlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akar açıklamasında alarm durumunun yükseltildiğini belirterek mayınların nasıl bu kadar süratle geldiğine ilişkin ise “Bununla ilgili birçok yorum, varsayım var. Elimizde bununla ilgili somut bilgi, veri olmadan herhangi bir şekilde bazı şeyleri telaffuz etmek uygun olmaz" ifadelerini kullandı.

Haber 13-04-2022 12:26

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Akar'dan Karedeniz'deki mayınlarla ilgili açıklama

Son Dakika: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz'de görülen mayınlarla ilgili yaptığı açıklamada "Deniz Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gerektiğinde Hava Kuvvetlerimizin de katkısıyla mayınla mücadelemiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haber 12-04-2022 15:41

Kilis'teki mayın patlamasıyla ilgili 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kilis'teki mayın patlamasıyla ilgili 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Yurthaber 12-04-2022 15:37

Mayınlar için 'Şaşırtıcı' diyerek tehlikeye karşı uyardı ve ekledi: 'Bilinmez güçlerin işi olabilir'

Türkiye'de bugün Karadeniz kıyılarında görülen 3. mayın da imha edilirken Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal'dan mayınlarla ilgili ilginç açıklamalar geldi.

Haber 06-04-2022 17:28

Son dakika: MSB açıkladı! Kefken açıklarında mayın tespit edildi

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de Kefken açıklarında mayın tespit edildiğini ve SAS timleri tarafından imha edildiğini açıkladı.

Haber 06-04-2022 13:55

Bakanlık görüntüleri paylaştı! Panik yaratan mayınlar böyle imha edildi

İstanbul Boğazı açıkları ve İğneada açıklarında bulunan mayınların imha edilme anları Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Bakanlık ayrıca, Karadeniz'de sürüklenen mayın tehdidine karşı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın aldığı önlemlerin görüntülerini de paylaştı. Öte yandan '4 Nisan Mayın Farkındalık Günü' için yapılan araştırmalar sonucu mayın tehdidinin verdiği zarar bir kez daha gözler önüne serildi.

Haber 03-04-2022 11:40

Son dakika: Karadeniz'de mayınlarla ilgili MSB'den açıklama

Karadeniz'deki mayın alarmına ilişkin MSB'den son dakika açıklaması geldi. Rusya-Ukrayna savaşının arından ortaya çıkan tehlikeye ilişkin MSB, "Sürüklenen mayın tehlikesine yönelik Romanya ve Bulgaristan'ın yanı sıra ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına devam ediliyor." açıklamasını yaptı.

Haber 01-04-2022 12:26

Karadeniz kıyısında gördüler, mayın zannettiler! Bakın ne çıktı...

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde denizin içinde gördükleri cismi mayın zanneden vatandaşlar jandarmayı harekete geçirdi. Mayın zannedilen cismin duba olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar gerçeği öğrenince rahat bir nefes aldı.

Haber 31-03-2022 20:24

'Ukrayna zorla alıkoydu' iddiası! Aralarında Türk gemisi de var

Rusya ile Ukrayna savaşı sürerken Rusya'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde Karadeniz kıyılarında görülen mayınlarla ilgili açıklama yapan Rusya, ayrıca aralarında Türk gemisinin de bulunduğu pek çok geminin Ukrayna tarafından zorla alıkonduğunu ileri sürdü.

Haber 31-03-2022 15:31

Karadeniz'de görülen mayınlarla ilgili Ukrayna'dan açıklama

Son günlerde Karadeniz'de görülmeye başlanan deniz mayınlarıyla ilgili Ukrayna'dan açıklama geldi. Türkiye'nin yanı sıra Romanya'da da görülen mayınlardan Rusya'yı sorumlu tutan Ukrayna, bunların Deniz Kuvvetlerine kayıtlı olmadığını ifade etti.

Haber 30-03-2022 07:29

Balıklara mayın etkisi! Fiyatlar artacak

İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de bulunan deniz mayınları sonrası İğneadalı balıkçıklar zarara uğradıklarını ifade etti. Denize açılamayan balıkçılar, tezgahlardaki balık fiyatlarının yükseleceğini söyledi. İşte haberin detayları...

Finans 29-03-2022 20:15

Bakan Akar'dan 'mayın' açıklaması: Gemilerimiz teyakkuz halinde

Son günlerde Türkiye'nin kıyılarında yaşanan mayın paniği üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Akar mayınla mücadele konusunda bilgi verirken mayın tehdidine karşı tüm denizcilerin uyarıldığını bildirdi.

Haber 29-03-2022 12:05

Deniz Kuvvetlerinin Batı Karadeniz'de mayın arama faaliyetleri devam ediyor

Deniz Kuvvetlerinin Batı Karadeniz'de mayın arama faaliyetleri devam ediyor

Yurthaber 29-03-2022 11:21

Karadeniz'deki serseri mayın tehlikesi ortak çabayla çözülebilir değerlendirmesi

Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ: - "Karadeniz'de 6 kıyıdaş devlet var. Bu, Rusya ve Ukrayna dahil her devletin sorunu. Yapmamız gereken, bu iddianın kaynağını araştırmak. Doğruysa kıyıdaş bütün devletleri sürece dahil ederek bir ortak çalışma yürütmek ve faturayı ilgili devlet kimse ona ödetmektir" - Emekli Albay Alp Kırıkkanat: - "Politik ve askeri risk açısından şu an öngörülerde bulunmak için erken. Bölge için farklı çıkarsamalar yapmak isteyenler olabilir"

Yurthaber 29-03-2022 11:02

Rusya'dan Karadeniz'de mayın uyarısı: Tehdit devam ediyor

Ukrayna’nın Rus gemilerine karşı Karadeniz’e döşediği ve fırtına sonucu çıpalarından kurtulan mayınlar, İstanbul Boğazı'nın ardından İğneada açıklarında da görüldü. Rusya Savunma Bakanlığı ise mayınlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Çıpalarından kopan Ukrayna mayınları Karadeniz'de sivil seyrüseferi tehdit ediyor" denildi.

Haber 29-03-2022 00:01

Karadeniz'de bir mayın alarmı daha! Romanya'da da görüldü

İstanbul Boğazı'nın ardından İğneada açıklarında da görülen mayınlara Karadeniz'de bir yenisi daha eklendi. Ukrayna’nın Karadeniz’e döşediği mayınlar Türkiye’den sonra Romanya’da da görüldü.

Haber 28-03-2022 21:35