Mcmaster Haberleri

İlk denemeler olumlu! Aşılar ağızda eriyecek

Kanada’nın Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesinden bir bilim ekibi, aşı ve ilaçların ağız içine yapıştırıldıklarında eriyen bantlarla vücuda alınmasını sağlayacak yeni bir çalışma gerçekleştiriyor.

Haber 2021-06-29 09:32:34

Laboratuvarda ürettiler! Pişirip yediler

Kanada’nın Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesi bilim insanları, laboratuvar ortamında hem yağ hem de kas hücrelerinden oluşan yeni et türü üretti.

Haber 2021-01-25 09:26:34

Forma girmek için haftada üç gün 11 dakika spor yeterli!

McMaster Üniversitesi ve Mayo Clinic araştırmacıları tarafından yapılan ve International Journal of Exercise Science'da yayınlanan araştırmaya göre, zayıflamak için altı hafta boyunca haftada üç kez 11 dakika egzersiz yapmanın yeterli olacağı tespit edildi.

Haber 2021-01-21 17:05:50

Beyaz Saray'da bir ayrılık daha

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster ile yollarını ayırdı.

Haber 2018-03-23 02:31:12

Flaş iddia! Trump onu da görevden alıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster'ı görevden alacağı iddia edildi. McMaster, Türkiye ile ilgili kullandığı ifadelerle büyük tepki çekmişti.

Haber 16-03-18 09:16

Bomba iddia! Güvenlikçiler Beyaz Saray'dan dışarı attı

Trump'ın seçim kampanyasının başından beri kişisel danışmanı olan McEntee, hakkındaki mali suç soruşturması nedeniyle Beyaz Saray'dan kovuldu. Amerikan medyasına göre Trump'ın anlaşamadığı isimleri gönderme operasyonunda ise bundan sonraki hedefler, Gazi İşleri Bakanı Shulkin ve Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster.

Haber 14-03-18 18:37

GÜNCELLEME - Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın değiştirileceği iddiası

ABD'de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın birkaç ay içinde görevden alınacağı iddia edildi - Beyaz Saray, iddiayı yalanladı - Donald Trump'ın göreve geldikten sonraki ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn 14 Şubat 2017'de istifa etmiş, 20 Şubat'ta McMaster göreve getirilmişti DETAYLAR EKLENDİ

Haber 02-03-18 03:31

Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın değiştirileceği iddiası

ABD'de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın birkaç ay içinde görevden alınacağı iddia edildi - Donald Trump'ın göreve geldikten sonraki ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn 14 Şubat 2017'de istifa etmiş, 20 Şubat'ta McMaster göreve getirilmişti

Haber 02-03-18 01:01

Beyaz Saray’dan İbrahim Kalın ile McMaster görüşmesiyle ilgili açıklama

Beyaz Saray tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R.

Haber 11-02-18 22:31

Kritik görüşme sonrası ABD'den ilk açıklama

ABD'den Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster görüşmesine ilişkin açıklama geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 'Terörle ortak mücadeleyi genişletecek yöntem arayışı ele alındı' ifadeleri kullanıldı.

Haber 11-02-18 20:13

Kalın İstanbul'da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Türkiye ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile görüştü.

Haber 11-02-18 17:43

McMaster İstanbul’da Kalın’la Görüştü

Cumartesi günü İstanbul’a gelen Amerika Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster, bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la görüştü

Haber 11-02-18 16:26

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mcmaster İle Görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile İstanbul’da...

Yurthaber 11-02-18 14:46

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, McMaster ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R.

Haber 11-02-18 13:53

İBRAHİM KALIN, ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI MCMASTER İLE GÖRÜŞTÜ 

  Gülseli KENARLI / İstanbul DHA Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, 10-11 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul'u ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R.

Haber 11-02-18 13:40

Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile görüştü

Görüşmede, Türkiye ve ABD'nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkilerinin teyit edildiği ve iki ülkenin öncelik ve hassasiyetlerinin ele alındığı kaydedildi

Haber 11-02-18 13:32

İbrahim Kalın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile görüştü.

Haber 11-02-18 13:30

İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile görüştü

Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, İstanbul’u ziyaret eden ABD  Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R.

Haber 11-02-18 13:26

Tillerson ve McMaster Türkiye'ye gelecek

Tillerson ve McMaster Türkiye'ye gelecek

Haber 06-02-18 17:14

ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret!

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Haber 06-02-18 16:42

Cumhurbaşkanlığı: ABD, YPG'ye silah vermeyeceğini teyit etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. McMaster ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin PYD/YPG'ye silah verilmeyeceğini teyit ettiği belirtildi. ABD'den ise görüşmeyle ilgili açıklama gelmedi.

Haber 27-01-18 13:26

Kalın, McMaster ile telefonda görüştü

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi - Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulanan görüşmede, yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması konusunda mutabık kalındı

Haber 27-01-18 11:03

Türkiye ile ABD arasında kritik Afrin görüşmesi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. McMaster ile telefon görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı.

Haber 27-01-18 10:56

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, McMaster ile telefonda görüştü

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster'ın telefon görüşmesinde, başta PKK, DEAŞ ve El Kaide olmak üzere terörün her türlüsüne karşı yürütülen mücadelenin önemine vurgu yapıldı

Haber 20-01-18 01:57

McMaster: İran Halkı 'Hayal Kırıklığını' İfade Ediyor

Başkan Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R.

Haber 05-01-18 23:51

McMaster Rusya’yı Suçladı

Trump’ın yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklamasının ardından İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan McMaster, Moskova’nın demokrasilere karşı propaganda ve dezenformasyon faaliyetleri uyguladığını savundu.

Haber 19-12-17 22:03

McMaster: Trump, Kudüs kararını barış için kullanmayı umuyor

Türkiye hakkında önce "radikal ideolojilerin yeni sponsoru" diyen, sonra "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" ifadelerini kullanan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı BBC'ye konuştu. Herbert Raymon McMaster, Başkan Trump'ın Kudüs kararını barış için kullanmayı umduğunu söyledi.

Haber 19-12-17 15:47

Son dakika! Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

Son dakika haberine göre, Türkiye'ye ilişkin açıklamasını düzelten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, "Türkiye ile güçlü ittifaka sağlam şekilde inanıyorum" dedi.

Haber 15-12-17 10:58

Dışişleri'nden ABD'ye son dakika yanıt!

Dışişleri Bakanlığı'ndan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'a son dakika yanıt geldi. Açıklamada "İddialar hayret verici, kabul edilemez" denildi. McMaster, "Katar ve Türkiye'nin Müslüman Kardeşler gibi aşırıcı örgütlerin sponsorluğunu yaptıklarını" iddia etmişti

Haber 13-12-17 14:37

McMaster’dan Kuzey Kore açıklaması

- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster: - “(Kuzey Kore ile savaş riskinin) her gün arttığını düşünüyorum. Biz bir yarıştayız. Bu sorunu çözmek için bir yarıştayız” - "Kim Jong-un’a, bu silahların ardına düşmenin kendisi ve rejim için bir çıkışı olmayan bir yol olduğunu ikna etmek için müttefiklerimiz, ortaklarımız ve uluslararası anlamda herkesle çalışmamız çok önemlidir”

Haber 03-12-17 19:27

McMaster: Kuzey Kore’yle Savaş İhtimali Her Gün Artıyor

Başkan Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı HR McMaster Kuzey Kore’yle savaş ihtimalinin her gün arttığını belirtti ancak silahlı bir çatışmanın tek seçenek olmadığını kaydetti.

Haber 03-12-17 19:15

ABD ulusal güvenlik danışmanı: Kuzey Kore ile savaş ihtimali artıyor

Beyaz Saray güvenlik danışmanı HR McMaster, Kuzey Kore'nin nükleer tehdidinin güçlenmesiyle savaş ihtimalinin de her geçen gün arttığını ama tek çözümün 'silahlı çatışma olmadığını' söyledi.

Haber 03-12-17 14:59

Beyaz Saray’da Türkiye ile Venezuela’yı Karşılaştıran Soru

Maliye Bakanı Mnuchin ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, Beyaz Saray’da Venezuela’ya yönelik yaptırımları açıklarken bir gazeteci, “Venezuela’da olanlar, Erdoğan’ın sonuçları şaibeli bulunan bir referandumla yetkilerini genişletmesinden ne kadar farklı?” sorusunu yöneltti.

Haber 01-08-17 18:54

Putin ile Trump anlaştı! Bugün başlıyor...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert R. McMaster, ABD'nin Rusya üzerinde anlaştığı Suriye'nin güneybatısındaki ateşkesin bugün yerel saatle 12.00'de yürürlüğe gireceğini belirterek, söz konusu çatışmasızlık alanlarının ABD için öncelik teşkil ettiğini ve bu anlaşma ile elde edilen ilerlemenin ümit vaat ettiğini bildirdi. McMaster, yaptığı açıklamada ABD ve Rusya'nın Suriye'deki ateşkes anlaşmasını değerlendirdi.

Haber 09-07-17 06:04

Trump ile Putin'in görüşme tarihi belli oldu

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster, ABD Başkanı Donald Trump’ın, 7-8 Temmuz'da Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek G-20 Zirvesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini bildirdi. McMaster görüşmenin içeriği ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındı. McMaster, “Spesifik bir gündem yok. Gerçekten tamamen başkanın istediğini konuşacağı bir toplantı olacak” dedi.

Haber 30-06-17 02:46

Türkiye heyeti ABD'de Suriye ve Irak'taki gelişmeleri görüştü

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında göre, Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yer aldığı heyet, dün, ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral McMaster başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Türkiye heyeti, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı başkanlığında, ABD heyetiyle Suriye ve Irak'taki gelişmeleri değerlendirdi.

Haber 09-05-17 08:36

Trump'ın yeni danışmanı McMaster oldu

Başkan Trump, Michael Flynn'in istifasıyla boşalan Ulusal Güvenlik Danışmanlığına General McMaster'ı atadı.

Haber 21-02-17 11:03

Trump'ın yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı açıklandı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı adayının Korgeneral H. R. McMaster olduğunu açıkladı

Haber 21-02-17 08:16

Kanadalılar da Akdeniz diyetini keşfetti

Kanada'nın Hamilton şehrindeki McMaster Üniversitesi'nde yapılan araştırma, Akdeniz diyetinin kalp sağlığı üzerinde son derece etkili olduğunu ortaya koydu.

Haber 15-04-09 09:23