Meclis Arastirma Komisyonu Haberleri

TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'na üye seçimine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 2024-04-19 01:35:26

Sırrı Süreyya Önder Mecliste rahatsızlandı, oturuma ara verildi! Sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi

TBMM Grup Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mecliste oturumu yönettiği sırada rahatsızlandı. Oturuma ara verildi, Meclis yönetimini TBMM Başkanı Bekir Bozdağ üstlendi. Bozdağ'dan Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumuna ilişkin açıklama da geldi.

Haber 2024-04-17 16:52:08

İstanbul'da 'fotoğraf' polemiği! CHP'liler 'İmamoğlu' için önerge verdi: AK Partili Başkan 'Erdoğan'lı yanıt verdi

31 Mart seçimlerinin ardından mazbatalarını alan belediye başkanları meclis toplantılarına başladı. İstanbul Pendik'te Meclis toplantısına 'fotoğraf' polemiği damga vurdu. CHP'liler Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının belediyeye asılmasını isterken AK Partili Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek gösterek yanıt verdi. İşte detaylar...

Haber 2024-04-16 15:59:44

İBB Meclisinde yıllar sonra bir ilk: İmamoğlu hızlı başladı! İlk toplantıda hükümete bu çağrıyı yaptı

31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. CHP bu seçimde çoğunluğu eline alarak yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdi. AK Parti'nin bir teklifi ilk kez oy çokluğuyla reddedildi. Öte yandan İmamoğlu Kepez Belediye Başkanı'nın tutuklanmasına tepki gösterdi. İşte Meclis toplantısında yaşananlar...

Haber 2024-04-15 16:48:32

Meclis'te konut mesaisi! Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü Meclis gündemindeki yeni düzenlemelerde. "Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, uygulamaya devam mı edilecek?" soruları Meclis'te yanıtlanacak.

Finans 14-04-24 07:59

CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı

Bolu'da 2019 yılında yapılan mahalli idareler genel seçiminde belediye başkanı seçildikten sonra Kur’an-ı Kerim’i öperek göreve başlayan CHP’li Tanju Özcan, yeni döneminin ilk belediye meclis toplantısında da Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin etti.

Haber 13-04-24 19:39

Oylar yeniden sayılınca AK Parti kaybetti! Binali Yıldırım'ın memleketinde sadece 1 oyla 43 yıl sonra bir ilk yaşandı

31 Mart seçimlerinde ilkler yaşanmaya devam ediyor. AK Parti'nin ilk kez ikinci parti olduğu seçimlerde CHP beklenmedik birçok ilde başarıya imza attı. Bir dikkat çeken gelişme de Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yaşandı. İtiraz sonucunda oylar yeniden sayılınca 1 oy farkla AK Parti 1 meclis üyesini kaybetti. CHP 43 yıl sonra ilçede ilk kez meclis üyesi çıkarmış oldu.

Haber 08-04-24 11:45

Mazbata töreninde skandal! MHP’li Karaaslan, 76 yaşındaki CHP’li Bal'a kafa atıp burnunu kırdı... O anların görüntüsü ortaya çıktı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde seçimi kazanan AK Partili Oktay Yılmaz’ın mazbata töreni sırasında 76 yaşındaki CHP'li Belediye Meclis Üyesi Zülfikar Bal'a kafa atarak burnunu kıran MHP’li Alpaslan Karaaslan’ın görüntüleri ortaya çıktı.

Haber 08-04-24 07:17

Mazbata töreninde kan aktı! 76 yaşındaki CHP’li meclis üyesine saldırı

Yerel seçimlerde AK Parti’nin kazandığı Yıldırım Belediyesi’nde mazbata töreni bugün gerçekleşti. Törende kan aktı. MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan, 76 yaşındaki CHP'li Meclis üyesi Zülfikar Bal'a kafa atarak burnunu kırdı.

Haber 05-04-24 22:11

Bozcaada’ya bayramda o araçların geçişleri yasaklandı

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesine, İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda Ramazan Bayramı süresince kamyon, tır, iş makinesi, 33 kişi ve üzeri kapasitede otobüsler ile 19 ila 32 kişilik midibüslerin geçişi yasaklandı.

Yurthaber 05-04-24 11:50

Beylikova’nın yeni başkanı mazbatasını aldı

Eskişehir’de Beylikova Belediye Başkanı olarak seçilen Av. Hakan Karabacak ve meclis üyeleri mazbatalarını alarak belediye binasında buluştu.

Yurthaber 05-04-24 11:45

Seçim bitti, sıra maaşlara geldi! Belediye başkanlarının 2024 maaşları? Muhtarlar kaç TL alacak? 31 Mart sonrası merak konusu oldu, tek tek hesaplandı

Yerel seçimlerin ardından birçok belediye el değiştirirken, yeni seçilen belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar göreve başlamaya hazırlanıyor. Özellikle mazbatalarını aldıktan sonra devir teslim töreni sonrası göreve başlayacak olan belediye başkanlarının 2024 maaşları merak konusu oldu. Peki belediye başkanlarının maaşları ne kadar? Muhtar maaşları kaç TL? İşte 5 yıl boyunca görev yapacak olan yerel yöneticilerin maaşlarıyla ilgili tüm detaylar...

Finans 02-04-24 10:02

İki kardeş farklı partilerden seçime girdi! Bakın sonuç ne oldu

31 Mart'tan çıkan sürpriz sonuçlar gelmeye devam ediyor. Bu seferki ilginç haberin merkezi ise Çanakkale oldu. İki kardeş farklı partilerden yerel seçimlere katıldı. Seçimler sonucunda kardeşler farklı partilerden belediye meclis üyeliğine seçildi.

Haber 01-04-24 17:13

Seçim günü kahreden haberler! Sandık başında can verdiler

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, görevli olduğu sandık başında kalp krizi geçiren CHP’den belediye meclis üyesi adayı Hüseyin Çakır, hayatını kaybetti. Yozgat'ta ise oy verme işlemi sırasında kalp krizi geçiren Mustafa İldiş (76), hayatını kaybetti. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde de oyunu attıktan sonra kalp krizi geçiren Hasan Çay (73) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haber 31-03-24 13:30

Emekliler güpegündüz akın etti: 2 bin TL'lik alışveriş kartını duyunca koşarak gittiler! Sancaktepe'deki görüntülere tepki gecikmedi

Sancaktepe Belediye Başkanı ve başkan adayı Şeyma Döğücü, emeklilere market alışverişi için her ay 2 bin TL bütçe içeren 'Sancaktepe Emekli Kart' vaadinde bulundu. Kart için oluşturulacak isim listesine adını yazdırmaya kalabalığın akın akın gittiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan "Mübarek ramazan ayında; Yazıktır, günahtır, ayıptır" diyerek tepki gösterdi.

Finans 29-03-24 11:08

Emekliye Nisan'da, asgari ücrete Temmuz'da zam mı var? AK Partili Akbaşoğlu canlı yayında açıkladı: Yeni adımlar atacağız

Milyonlarca emekli, maaşlarına seyyanen zam yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu programlarını yakından takip etmiş, ancak beklenen 'müjde' gelmemişti. Seçimlere 1 hafta kala maaş zammı için açıklama bekleyen emeklilere bekledikleri haber ise AK Partili Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Tarih veren Akbaşoğlu 'Seçimlerin ardından Meclis açıldığında gündemimiz emekli olacak' dedi. Akbaşoğlu'nun çalışanlarla ilgili sözleri de "Temmuz'da asgari ücrete zam mı var?" sorusunu akıllara getirdi.

Finans 25-03-24 06:49

Geri sayım başladı, Meclis'e geliyor: Kripto düzenlemesinde dikkat çeken 'hapis cezası' detayı!

Milyonlarca kripto para yatırımcısını ilgilendiren düzenleme için geri sayım başladı. AK Parti, uzun zamandır üzerinde çalıştığı Kripto Varlık Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk kez kanuni anlamda kripto varlıkların tanımlaması yapılacak. Düzenleme 27 maddeden oluşuyor.

Finans 21-03-24 15:47

Borçları nedeniyle tasfiye edilmişti: Dev şirketin patronu borsalardan ömür boyu men edildi!

Çin'de batık gayrimenkul şirketi Evergrande'nin patronu borsalardan ömür boyu men edildi. Şirketin Hong Kong Borsasına yaptığı bildirime göre, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC), Hui'nun, şirketin gelirlerini yanlış göstererek yatırımcıları yanılttığını ileri sürdü.

Finans 19-03-24 14:59

Kafes-24 operasyonu kapsamında aranan ilçe belediye meclis üyesi yakalandı

Antalya'da, "Çukur Çetesi"ne yönelik yürütülen ve 26 kişinin tutuklandığı "Kafes-24" operasyonu kapsamında aranan ilçe belediye meclis üyesi gözaltına alındı.

Yurthaber 15-03-24 10:55

Türkiye seçime gidiyor! Seçim yasakları belli oldu: Kafe, kıraathane ve düğün salonları hakkında karar

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumda. Yerel yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin belirleneceği seçim için partilerin seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor. İletişim Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde uygulayacağı yasaklar hakkında bilgilendirme yaptı. İşte YSK'nın belirlediği seçim günü yasakları!

Haber 14-03-24 17:02

Refah payı da listede! Emeklilere destek paketi Meclis'e geliyor: İşte gündemdeki 7 başlık

Seyyanen zam gündemdeyken milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenleme Meclis gündemine geliyor. Nisan başında açılması beklenen Meclis'te emekli düzenlemesine öncelik verilmesi bekleniyor. Emeklilere destek paketinin içeriğinde ne var? İşte 7 başlıkta emekli destek paketi...

Finans 08-03-24 10:13

Kripto parada düzenleme bayram sonrası Meclis gündemine gelecek

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto varlıklara ilişkin düzenleme üzerindeki çalışmalara başladıklarını, Ramazan Bayramı sonrasında yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunacaklarını duyurdu.

Finans 05-03-24 11:57

Son dakika: Meclis’in tatil öncesi son mesaisi emekli bayram ikramiyesi! 29 Şubat’a kadar süre var: 3000 TL ikramiyede takvim belli oldu

Son dakika haberleri… SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emekliler yüzde 49,25’lik zamlı emekli maaşını hesaplarında gördü. Aylıkların ardından bir artış da bayram ikramiyesinde oldu. Emekli bayram ikramiyesi 2024 yılında yüzde 50 zam ile 3000 TL olmak üzere toplamda 6000 TL olarak ödenecek. Emekli ikramiyesi bugün Meclis Genel Kurulu’na gelecek. Peki bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte milyonlar için kritik takvim…

Finans 27-02-24 08:33

Emekliye Bayram İkramiyesi yarın Meclis'te! Seyyanen zamda 'çok gizli kulis bilgisi'ni açıkladılar: Özgür Erdursun ve Ekrem Açıkel tarih verdi

Emekliye seyyanen zam milyonların gündemindeki sıcaklığını korurken uzmanlardan kulis bilgileri peşi sıra geldi! SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliye ek zam için Mart ayını işaret etti. Seyyanen zamda rakamı açıkladı. Gazeteci Ekrem Açıkel de, “Ankara’da çok gizli tutulan kulis” diyerek emekli maaşına seyyanen zam yapılamayacaksa bayram ikramiyelerinin 5 bin liraya yükseltilmesi ihtimali olduğunu dile getirdi. Şimdi ise gözler yarınki Meclis Genel Kurulu’nda…

Finans 26-02-24 14:06

Serkan Yazıcı, Belediye Meclis üyelerini tanıttı! “MARMARİS’TE YEPYENİ BİR HİKÂYE YAZACAĞIZ”

Cumhur İttifakı'nın Marmaris İlçesi Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, belediye meclis üyesi adaylarını görkemli bir törenle kamuoyuna tanıttı. Her bir adayın Marmaris'in sorunlarını bilen ve birebir çözüm odaklı çalışacak isimler olduğunu belirten Serkan Yazıcı, "Marmarislilerle yepyeni bir hikâye yazacağız" dedi.

Haber 24-02-24 19:11

CHP listeleri geç vermişti! O partiden seçime girecekler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP'nin Belediye Başkanı ve Başkan adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi, süresi içinde teslim edilmediği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. Saruhanlı'da seçime giremeyecek olan CHP, uzun saatler yapılan görüşmede Saadet Partisi ile anlaştı. CHP'nin belediye başkan adayı Zeki Bilgin ve bazı meclis üyesi adayları, seçime Saadet Partisi'nin logosu altında girecek.

Haber 21-02-24 19:26

KKTC'li Bakanlar Ertuğruloğlu ve Amcaoğlu, Kocaeli'de sanayicilerle buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Yurthaber 21-02-24 14:54

AK Parti'de Şenlendirici sürprizi! Açıklama geldi Herhangi bir siyasi partiye üyeliğim yok ama...

İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici AK Parti tarafından birinci sıra meclis üyesi adayı olarak gösterildi. Konuyla ilgili Hüsnü Şenlendirici'den açıklama geldi. Şenlendirici, "Sadık Doğruer’in ricası üzerine, bir siyasi partiden değil, Belediye Başkanı kontenjanından direkt aday olarak gösterildim" dedi.

Magazin 21-02-24 09:32

Özgür Özel'in memleketi Manisa'da şok! Elektrikler kesildi, CHP'li adayın başvurusu yetişmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa'da, partilileri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi YSK sistemine geç girilmesi sebebiyle kabul edilmedi.

Haber 21-02-24 09:07

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili istifa etti! Cesurlar hareketi sekteye uğramıştır

Aday belirleme sürecinde çeşitli illerde istifalar yaşayan İYİ Parti'de bir istifa haberi de İstanbul'dan geldi. İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı partideki görevlerinden istifa etti. Bu istifayla birlikte İYİ Parti'nin İBB'deki meclis üye sayısı bire düştü.

Haber 19-02-24 15:44

Yayın İhale Komisyonu, ihale tekliflerini noter huzurunda açmak için toplandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan Yayın İhale Komisyonu, bugün TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yayın ihalesi tekliflerini noter huzurunda açmak üzere toplandı.

Spor 14-02-24 23:34

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi! Erzincan'daki maden ocağında meydana gelen toprak kayması araştırılacak

TBMM Genel Kurulunda, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması kabul edildi. Komisyon kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Haber 14-02-24 20:02

Melih Gökçek paylaştı: Ankara'da skandal görüntüler! Tekme tokat dövüp Mansur Yavaş’tan özür dilettiler... İYİ Parti'den açıklama geldi

Ankara’da çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde İYİ Partili ilçe başkanı tekme tokat dövülerek Mansur Yavaş’tan ve ABB Meclis Üyesi Atilla Çelik’ten özür diletildi. Görüntüler ve Gökçek’in iddiaları kısa sürede gündem yarattı. Atila Çelik ise olayın 2020'de gerçekleştiğini açıklayıp "Konunun İYİ Parti'yle ilgisi yoktur" dedi Gökçek'in iddiasına yanıt verdi. İşte detaylar…

Haber 12-02-24 08:55

'Kademeli emeklilik'te yeni gelişme! Düzenleme çağrısı Meclis kürsüsüne taşındı: Mağduriyetleri giderilsin

Kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kıl payı kaçıranlar için 'Kademeli Emeklilik' düzenlemesi getirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Aydın Milletvekili Karakoz, "Vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilsin" dedi.

Finans 09-02-24 08:22

Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyatlar ne kadar olacak?

Avrupa Komisyonu 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak sundu. Teklif yasalaşırsa vize ücretlerinin ne kadar olacağı belli oldu.

Finans 08-02-24 11:13

Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye kötü haber! Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan böyle duyurdu: Olacak gibi değildi olmadı da zaten

İzmir Karaburun Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş ve bir süre önce de belediye meclis kararı ile tiny house'lar için yasak getirilmişti. Karar sonrası Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın talimatıyla bölgede sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar kaldırıldı.

Haber 05-02-24 19:16

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, önce görevine son verdi sonra zabıta müdürünü geri aldı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün akşam yapılan belediye meclis toplantısında Zafer Partisi Bolu Belediye başkan adayı ve meclis üyesi İlkay Bayrak ile tartıştı. Tartışmanın ardından Başkan Özcan, Bayrak'ı çıkarması talimatını verdiği zabıta müdürünü görevden aldı. Ancak daha sonra olayı tekrar değerlendiren Başkan Özcan, zabıta müdüründen helallik isteyerek görevine iade etti.

Haber 02-02-24 18:18

İzmir'de ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyatı..

Son günlerde ekmeğe yapılan zamlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ocak ayı meclis toplantısında oylama yapıldı. 220 gram ekmeğin fiyatı belirlendi. İzmir’de 220 gram ekmeğin fiyatı 9 lira oldu.

Haber 31-01-24 20:00

Evinde ölü bulunan il genel meclis üyesi son yolculuğuna uğurlandı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde evinde ölü olarak bulunan İl Genel Meclis Üyesi Abuzer Yaşar, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 31-01-24 10:36

Putin'in başkanlık seçimi öncesinde mal varlığı açıklandı!

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, martta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mal varlığını yayımladı.

Haber 30-01-24 19:51

SON DAKİKA | TİP milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü! Mahkeme kararı TBMM'de okundu, Meclis karıştı

Son dakika haberi! Türkiye İşçi Partisi'nden aday olan ve Hatay'dan milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar, TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Kararın okunmasıyla Meclis'te tansiyon yükseldi. Bazı milletvekilleri kürsünün etrafını sardı. Kürsüye Anayasa kitapçığı fırlatıldığı görüldü.

Haber 30-01-24 16:28

MHP’den Meclis’te İntibak Yasası sesleri! 2000 sonrası SSK emeklileri bunu bekliyordu: SGK Uzmanı Özgür Erdursun 3 aşamalı o formülü anlattı

İntibak yasası ne zaman çıkacak? Milyonların emekli maaşı zammı konuştuğu şu günlerde 2000 sonrasında emekli olan SSK’lıların en çok merak ettiği konuda yeni bir gelişme yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Meclis kürsüsünden İntibak Yasası çağrısında bulundu. SGK Uzman Özgür Erdursun ise intibak düzenlemesi için, “Yapılması gereken yapılacaktır” diyerek emekli maaşları düzenlemesi için 3 aşamalı formülü açıkladı.

Finans 27-01-24 07:46

ABD'den sosyal medya hamlesi! 16 yaş altındakilere yasak getirildi: Tepkiler peş peşe geliyor!

ABD'nin güney eyaletlerinden Florida'da Temsilciler Meclisi çok konuşulacak bir karar imza attı. Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.

Haber 25-01-24 13:06

Son dakika | İBB için 4. rakip İYİ Parti'den: Akşener Meclis kürsüsünde duyurdu! Buğra Kavuncu, İmamoğlu'na karşı yarışacak

Son dakika haberi: İstanbul'un merakla beklenen İBB adayı belli oldu! 2023 seçimlerinin ardından yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti'nin Ekrem İmamoğlu karşısına çıkaracağı rakip merakla bekleniyordu. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Buğra Kavuncu'yu Meclis kürsüsünden duyurdu. Balıkesir'de ise Turhan Çömez İYİ Parti'nin adayı oldu. Öte yandan Akşener, emekli maaşı zamlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı.

Haber 24-01-24 11:04

Milyonlar pür dikkat! Emekliye ek zam düzenlemesi bugün Meclis’te: Memur emeklisine iki, SSK Bağ-Kur’a tek fark

Meclis, bugün emekliye ek zam için mesai yapacak. En düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkaracak ve 5 puanlık refah payı ile zamda oranı yüzde 42,6’ya çekecek düzenleme sonrası gözler SGK emekli maaşı ödeme takvimine çevrilecek. Sürecin Cuma gününe kadar tamamlanması beklenirken, emekli kök maaş zamları yeni rakamlar ile e-Devlet’e yansıyacak. Fark ödemeleri ise Şubat ayı başına kadar yapılacak. Takvim böyle işlerse emekli Sandığı emeklileri için 2 aylık maaş farkı alma durumu oluşacak.

Finans 23-01-24 08:07

Aydın Ticaret Borsası yönetimi Adana Valisi Köşger’le bir araya geldi

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A.Bahri Erdel ve meclis üyeleri 2017-2020 yılları arasında Aydın’da görev yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti.

Yurthaber 19-01-24 16:01

3600 ek gösterge torba yasada olacak mı? 470 bin memuru ilgilendiren açıklama SGK uzmanından geldi

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

Finans 19-01-24 12:26

Emekliye ek zam belli oldu! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? İşte SSK Bağ-Kur ödeme takvimi

Son dakika haberi… En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? sorusu Kabine Toplantısı sonrasında belli oldu. 7500 TL olan emekli taban maaş rakamı 10 bin liraya, zam oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milyonların beklediği haberi duyurmasının ardından sıra Meclis aşamasına Bağkur SGK emekli maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağına çevrildi. İşte emekliye ek zam düzenlemesinin detayları ile 4a, 4b, 4c SSK Bağkur Emekli Sandığı maaş ödeme takvimi…

Finans 17-01-24 11:22

‘Teröre karşı bildiri’ konulu TBMM Tezkeresi kabul edildi! 'Tüm dünyaya ilan ediyoruz'

Teröre karşı bildiri konulu TBMM Tezkeresi, Meclis gündeminde okunarak oy çokluğuyla kabul edildi. Tezkerede "Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm terör örgütleriyle içeride ve dışarıda kararlılıkla mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz" denildi.

Haber 16-01-24 19:29