Meclis Darbeleri Arastirma Komisyonu Haberleri

Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu.

Yurthaber 2024-04-19 08:29:12

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya 'geçmiş olsun' ziyareti! Süleyman Soylu da yer aldı...

Eski İçişleri Bakanı, Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Komisyon üyesi milletvekilleriyle birlikte İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası sosyal medyada hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya, teşekkürlerini iletti.

Haber 2023-10-03 14:39:58

1 milyondan fazla seçmen var... Bu sabah başladı ama Almanya'nın 'ek sandık' kararı tepki çekti: Açık söylemek gerekirse...

Yurt dışında 14 Mayıs seçimleri için oy kullanma süreci bugün başlarken, 1 milyondan fazla seçmenin bulunduğu Almanya'da hükümet bazı bölgelerde ek sandık kurulmasına izin vermedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, alınan kararın siyasi olduğunu belirterek "Almanya'nın bu tutumu dostluğa yakışmadı, derhal bu yanlıştan dönülmelidir" dedi. Öte yandan, Almanya Büyükelçiliği'nden de konuya ilişkin açıklama geldi.

Haber 2023-04-27 10:49:50

SON DAKİKA | TBMM'de kabul edildi! Deprem araştırma komisyonu kuruldu

Son dakika haberi... Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 5 siyasi parti ortak bir karar aldı. TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada depremlerin sonuçlarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

Haber 2023-03-02 18:37:19

Kerem Kınık kimdir? Kızılay Başkanı Kerem Kınık nereli? İşte Kızılay Başkanı'nın biyografisi

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Kızılay ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık gündemdeki yerini koruyor. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapan Kerem Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Peki Kerem Kınık kimdir? Kızılay Başkanı Kerem Kınık nereli? İşte Kızılay Başkanı'nın biyografisi...

Haber 28-02-23 14:42

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? TBMM hangi tarihte toplanacak? EYT, taşerona kadroda son durum ve depremden sonra Meclis açılış tarihi 2023!

Meclis açılış tarihi, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası EYT görüşmelerinin ertelenmesi sebebiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TBMM Genel Kurulu deprem gündemiyle toplanacak. TBMM'de 5 siyasi parti grubunun ortak imzası ile Deprem Araştırma Komisyonu kurulması planlanıyor. Peki, Meclis ne zaman açılacak? Meclis gündemindeki konular neler? EYT, taşerona kadro bekleyenlerin gözü o tarihte. İşte TBMM açılış tarihi...

Haber 24-02-23 08:25

Levent Türkkan ve Ali Mahir Başarır hakkında hazırlık komisyonu kararı

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi. CHP komisyona katılmama kararı aldı.

Haber 11-01-23 15:40

İBB Meclisi'nde özel halk otobüsü işletmecilerine zamanında ödenmeyen hak edişler tartışıldı

AK Parti'li Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üyesi Halit Cebeci: - "ÖTİS'e geçtikten sonra aylık hak edişler vaktinde ve düzenli olarak ödenmemektedir. Haziran ayı hak edişlerinin bir kısmı ödenmiş, temmuz, ağustos ve eylül ayının bugüne kadarki hak edişleri ödenmemiştir" - CHP'li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı: - "İBB olarak bizim birikmiş borçlarımız var özel halk otobüslerine... Bunu biz geçen dönem yaptık, bu dönem de yapalım. Kalan borcumuz kadar bu meclisten öbür ay bir iç borçlanma getirelim, o borçlanmayı da sadece toplu ulaşımın sübvansesi için kullanalım"

Yurthaber 15-09-22 18:46

Kiracılar dikkat! CHP'li Özgür Özel açıkladı: TBMM'ye taşıyacağız

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde artışa geçen kiralara tepkiler sürerken, muhalefetten yeni bir hamle geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kira artışlarıyla ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceklerini söyledi.

Haber 07-05-22 15:42

CHP, kira artışlarını TBMM gündemine taşıyacak

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: - "CHP Grup önerisiyle tüm siyasi partilere artan kiralar, kiraların yarattığı sorunlar ve mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüm getirilmesine yönelik önerilerin tartışılacağı bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceğiz"

Yurthaber 07-05-22 15:24

Marmara Denizi: Müsilaj Araştırma Komisyonu raporu Meclis Başkanlığı tarafından kabul edildi

Marmara Denizi'nde müsilajın önlenmesi için sunulan kapsamlı bir rapor Meclis Başkanlığı tarafından kabul edildi. Müsilaj Araştırma Komisyonu'na göre bu süreçte milyarlarca liralık maliyet ve zaman gerekiyor. Uzmanlar sorunun çözülmemesinin maliyetinin daha yüksek olacağı yönünde uyarıda bulunuyor.

Haber 29-04-22 03:26

Son dakika! HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması hakkında flaş karar! Komisyon kurulacak

Son dakika gelen habere göre HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Meclis Anayasa Karma Komisyonu, Güzel'in dokunulmazlığını kaldırmak için komisyon kurulmasına karar verdi.

Haber 20-01-22 12:53

AK Parti'de görev değişimi iddiası! Naci Bostancı yerine İsmet Yılmaz gelecek

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın görevden affını istediği, yerine ise Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz’ın geleceği iddia edildi. Bostancı'nın seçim koordinasyonu için danışmanlık yapacağı öne sürüldü. AK Parti TBMM Grubu'nda, yeni Grup Başkanı'nın belirlenmesi için seçim yapılacak.

Haber 15-11-21 14:07

Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunu değerlendirdi:

"Meclis çatısı altında kurulması önerilen, 'Deprem Risklerinin Azaltılması Komisyonu'nun isminin 'Afet Risklerinin Azaltılması Komisyonu' olarak değiştirilmesi ve başta deprem, sel, heyelan, kuraklık, iklim değişikliği gibi doğa ve teknoloji kaynaklı bütün afetleri kapsayacak şekilde görev alanının genişletilmesi çok daha yararlı olacaktır" - "Şimdiye kadar kurulmuş olan Deprem Araştırma Komisyon raporları incelendiği zaman en kapsamlı ve en tatmin edici raporun bu son rapor olduğu görülmektedir" -"Bütün afet türlerini kapsayan, risk azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme safhalarını içeren, ilgili kurum ve kuruluşları, sorumlulukları, görev dağılımını ve eş güdüm ihtiyaçlarını tanımlayan çerçeve bir 'Afet Kanunu' oluşturulması önerisi çok önemli ve yerinde bir öneridir" - "Umarım bu raporda belirtilen görüş ve öneriler bir an önce hayata ve uygulamaya geçer"

Yurthaber 21-07-21 12:18

Müsilaja yönelik Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı Resmi Gazete'de

Başta Marmara Denizi olmak üzere denizlerdeki müsilaj (deniz salyası) sorununun nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için komisyon kurulmasına dair TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 12-06-21 01:06

Tüm partiler anlaştı! Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu

TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergesiyle, Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununun nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu.

Haber 10-06-21 18:43

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu toplandı: Kovid-19'dan daha sert gelecek

Meclis Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olduğunu anımsatarak "Çok da isabet oldu. Paris İklim Anlaşması'nı ciddi bir şekilde ele alıp Yüce Meclis'in karar vermesi lazım." dedi. TÜSİAD Yeni İklim Rejimi Raporu 2020 kapsamında değerlendirmelerde bulunan TÜSİAD Çevre ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Başkanı Fatih Özkadı ise "İklim değişikliği Kovid-19'dan daha sert gelecek." dedi.

Haber 08-06-21 19:09

CHP, eski Ticaret Bakanı Pekcan hakkında Meclis soruşturma komisyonu kurulmasını istedi

CHP, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkındaki iddialarla ilgili Meclis soruşturması açılmasını istedi.

Haber 20-05-21 16:26

Almanya'da Türklerin çifte vatandaşlık hakkı için KRV uzmanlar komisyonu olumlu görüş bildirdi

Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) meclis uzmanlar komisyonu, Türklere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi konusunda olumlu görüş bildirdi.

Haber 13-05-21 20:41

CHP'li TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri, Birinci Meclis önünde gökyüzüne balon bıraktı

CHP'li TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri, Birinci Meclis önünde gökyüzüne balon bıraktı

Yurthaber 23-04-21 13:01
CHP

Akhisar Belediye Meclisi ilk kez Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde toplandı

Akhisar Belediyesi tarafından eski belediye hizmet binasının yerine aynı mimariyle şehre kazandırılan Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.Akhisar Belediyesi Meclis Başkanvekili Şerif Şen başkanlığında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan nisan ayı meclis toplantısında 21 gündem maddesi ve 3 önerge yer aldı.Uzun yıllardır şehir merkezinde atıl vaziyette bekleyen eski belediye hizmet binasının Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatları ile kültür ve sanat merkezi olarak şehre kazandırıldığı için teşekkürlerini ileten Meclis Başkanvekili Şerif Şen, emeği geçen herkesi tebrik etti.Daha sonra 2020 yılı faaliyet raporunun okunması ile başlayan meclis toplantısında denetim komisyonunun hazırladığı raporun okunması ve görüşülmesi ile devam edildi.Akhisar Belediyesi tarafından yapılacak olan Kapalı Spor Salonu ve ikinci Güneş Enerji Santrali yapımı için ek bütçe talebi Plan Bütçe Komisyonu kararıyla meclise sunuldu.

Yurthaber 06-04-21 20:38

Yahyalı’da Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Yahyalı Belediye Meclisi, Nisan Ayı olağan meclis toplantısını yaptı.Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk başkanlığında toplanan belediye meclisinde 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.Toplantıda Yahyalı İmar İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Olağan Genel Kurulu ve Şirket Yönetim Kurulunda görev alacak belediye temsilcilerinin belirlenmesi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet kamyonet alınması, Yılmazlar Otomotiv Turizm Tekstil İnşaat ve Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kamyonet hibesi, Yahyalı İlçe Müftülüğünün Kapuzbaşı cami inşaatının tamamlanabilmesi için katkıda bulunulması ile ilgili talebi, mera ve yaylakların korunması için Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile Ortak Hizmet Projesi Protokolü yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi, Kırsal Mahalle belirlenmesi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu ve 2020 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet Raporu gündem maddeleri görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

Yurthaber 05-04-21 14:52

Burhaniye Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu onaylandı

Burhaniye Belediyesi’ne ait 2020 yılı faaliyet raporu, Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.2020 yılına ait faaliyet raporuyla birlikte Denetim Komisyonu raporunun görüşüldüğü toplantıda ayrıca meclis başkan vekillikleri ve katip encümen üyeleriyle birlikte komisyonlara üye seçimleri de gerçekleştirildi.

Yurthaber 04-04-21 12:14

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy: - "Türkiye'deki meslektaşlarımızla iş birliği sayesinde Suriye'de önemli başarılar elde ettik. Bu konuda İran'a da teşekkür ediyorum, bizlerle sıkı iş birliğine girdiler. Samimi ve etkin bir iş birliği sayesinde ortak mücadele sürdürülecektir" - Afganistan Halk Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani: - "Siyasi ve diplomatik ilişkilerin pekiştirilmesi, terörizme yönelik ortak mücadele yürütülmesi bölgemizin ekonomisini de canlandıracaktır" - Pakistan Milli Meclis Başkanı Asad Kaiser: - "Değişen dinamikler altında aşırılık ve terörizmle mücadele etmek için yeni yollar bulmalıyız, daha yaratıcı olmalıyız"

Yurthaber 25-03-21 18:30

Son dakika! Meclis'te kadına yönelik şiddete karşı komisyon kurulmasına karar verildi

TBMM Genel Kurulu'nda, "kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

Haber 09-03-21 19:46

Didim Belediye Meclisi’nde “Kadın Komisyonu” kuruldu

Aydın’ın Didim ilçesinde Belediye Meclisi bünyesinde Kadın Komisyonu kuruldu.Didim Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye başkanı A.

Yurthaber 04-03-21 16:29

Kırıkkale Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Kırıkkale Belediyesinin 2021 Yılı Mart ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.Bir önceki toplantıya ait meclis karar özetinin okunarak oylanması ile başlayan toplantı, Ar-Ge Komisyonu, Çevre Sağlığı Komisyonu, Kırsal Kalkınma, Tarım ve Hayvancılık, AB Komisyonu, Tüketici Esnaf, Kültür Turizm ve İmar Komisyonlarından gelen raporların okunması ile devam etti.

Yurthaber 01-03-21 16:39

Personel maaşı ödenemeyince, Başkan belediyeye borç vermiş

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın personel maaşlarının ödenmesinde sıkıntı yaşanınca borç para verdiği ve daha sonra emanet parayı tahsil ettiği iddia edildi.Acıpayam Belediyesinde, 2018 - 2019 yıllarında 3 kez yaşanan olay, belediye meclis üyeleri Ertan Başkan ve Zuhal Demir’in şerh koyduğu Denetim Komisyonu Raporuyla ortaya çıktı.

Haber 18-02-21 10:53

Turizm Yatırım Komisyonu, Vali Su başkanlığında toplandı

Mersin’in turizm yatırımlarının canlandırılması ve turizm destinasyonu olarak rekabet gücünün yükseltilmesi amacıyla düzenlenen ‘Turizm Yatırım Komisyonu Toplantısı’, Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.Sahil Valilikte gerçekleştirilen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve Turizm Yatırımları Çalışma Grubu üyeleri katıldı.Kargıcık Turizm Bölgesine yapılması öngörülen yatırımların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Su, il genelinde tarihi, kültürel ve turizm alanlarında gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projeleri değerlendirerek, "Bu proje, ilimizin turizm potansiyelinin geliştirilmesine ciddi bir ivme kazandıracak projelerden biridir.

Yurthaber 09-02-21 12:57

Turizm Yatırım Komisyonu, Vali Su başkanlığında toplandı

Mersin’in turizm yatırımlarının canlandırılması ve turizm destinasyonu olarak rekabet gücünün yükseltilmesi amacıyla düzenlenen ‘Turizm Yatırım Komisyonu Toplantısı’, Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.Sahil Valilikte gerçekleştirilen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve Turizm Yatırımları Çalışma Grubu üyeleri katıldı.Kargıcık Turizm Bölgesine yapılması öngörülen yatırımların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Su, il genelinde tarihi, kültürel ve turizm alanlarında gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projeleri değerlendirerek, "Bu proje, ilimizin turizm potansiyelinin geliştirilmesine ciddi bir ivme kazandıracak projelerden biridir.

Yurthaber 09-02-21 12:57

Yahyalı Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Yaptı

Yahyalı Belediye Meclisi, Şubat Ayı meclis toplantısını yaptı.Belediye Meclis Salonu’nda Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk başkanlığında toplanan belediye meclisinde 7 gündem maddesi görüşüldü.Toplantıda; Özcereci Seyahat Limited Şirketinin belediyeye olan, dava konusu borçları ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 1 adet traktör ve 1 adet vakumlu yol süpürme aracı alımı ile ilgili İller Bankasından kredi kullanılması, belediye yatırım ve hizmetlerinde kullanılmak üzere ulusal bankalardan kredi kullanılması, Yahyalı Belediyesi Pazar Yerleri Yönetmeliğinin görüşülmesi, Norm Kadroda, boş kadro değişikliği yapılması gündem maddeleri görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

Yurthaber 01-02-21 14:09

Yahyalı Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Yaptı

Yahyalı Belediye Meclisi, Şubat Ayı meclis toplantısını yaptı.Belediye Meclis Salonu’nda Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk başkanlığında toplanan belediye meclisinde 7 gündem maddesi görüşüldü.Toplantıda; Özcereci Seyahat Limited Şirketinin belediyeye olan, dava konusu borçları ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 1 adet traktör ve 1 adet vakumlu yol süpürme aracı alımı ile ilgili İller Bankasından kredi kullanılması, belediye yatırım ve hizmetlerinde kullanılmak üzere ulusal bankalardan kredi kullanılması, Yahyalı Belediyesi Pazar Yerleri Yönetmeliğinin görüşülmesi, Norm Kadroda, boş kadro değişikliği yapılması gündem maddeleri görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

Yurthaber 01-02-21 14:09

Turizmciler her şeye rağmen yeni sezondan umutlu

Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve Turizmci Fahrettin Çiçek, 2021 turizm sezonunu değerlendirdi.

Yurthaber 21-01-21 13:09

Yücel’den belediyelere ‘denetim komisyonu’ tepkisi

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, belediyelerde oluşturulan denetim komisyonlarına Millet İttifakı’ndan isimlerin alınmamasına tepki göstererek, “Oturduğunuz koltuklar kamunun ve Kayseri halkının” dedi.İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, yaptığı açıklamada belediyeler tarafından oluşturulan denetim komisyonlarına Millet İttifakı belediye meclis üyelerinin alınmamasına tepki gösterdi.

Yurthaber 09-01-21 12:14

Didim Belediye Meclisi 2021’in ilk toplantısını yaptı

Didim Belediye meclisinin 2021 yılı ilk olağan meclis toplantısında denetim komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı.Didim Belediye meclisinin yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yurthaber 07-01-21 11:24

Çameli Belediye Meclisi Denetim Komisyonu belirlendi

Çameli Belediyesi, 2021 yılının ilk meclis toplantısının 1.

Yurthaber 06-01-21 17:42

Yahyalı Belediyesi 2021 yılının ilk meclisini yaptı

Yahyalı Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Esat Öztürk başkanlığında toplanan belediye meclisinde 7 gündem maddesi görüşüldü.Toplantıda 2021 yılı Denetim Komisyonu oluşturuldu.

Yurthaber 04-01-21 15:02

Osmancık ilçe merkezinde kalan fabrikalar OSB’ye taşınacak

Çorum’un Osmancık ilçesi merkezinde kalan fabrikaların taşınması için süre verildi.İlçe merkezinde faaliyetlerini sürdüren çeltik, un ve tekstil fabrikalarının ilçe halkına vermiş olduğu zarar ve rahatsızlık sebebiyle taşınması Osmancık Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında gündeme geldi.Toplantıda çeltik fabrikalarının yanı sıra ilçe merkezinde faaliyet gösteren benzer iş kollarının da tespit edilerek, Osmancık Organize Sanayi Bölgesine taşınmaları sağlanması konusu, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna havale edilirken meclis Aralık ayı toplantısında konuyu bir kez daha görüştü.Osmancık Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu kararının yapılan incelemesinde; Osmancık Organize Sanayi Bölgesine öncelikli olarak taşınması gereken belirli büyüklükteki sektörlerin çeltik fabrikaları, tekstil fabrikaları ve un fabrikaları olduğu belirlendi.

Yurthaber 17-12-20 17:22

İstihbarat ordudaki aşırıları denetlesin

Almanya’da Meclis Araştırma Komisyonu, federal ordudaki aşırı sağcı yapılanmaların araştırılması için istihbarat örgütlerinin sıkı iş birliği yapması gerektiğini açıkladı.

Haber 11-12-20 16:47

Deprem: AFAD ve Kandilli Rasathanesi yetkililileri, Meclis Komisyonu'nda neler söyledi?

İzmir depreminin ardından beş partinin önerisiyle kurulan TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, bu alanda faaliyet gösteren kamu kurumlarının temsilcilerini dinledi. AFAD Başkanı Recep Güllüoğlu, depremin büyüklüğünün neden farklı açıklandığı sorusuna yanıt verdi.

Haber 26-11-20 17:03

Korona virüsün meslek hastalığı sayılması, TBMM Sağlık Komisyonu’nda kabul edildi

Sağlık Hak Sen Sendikası Şube Başkanı ve Haksen Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı İlim Gödekmerdan, aylardır verdikleri mücadele neticesinde önemli bir adım atılarak, korona virüsün meslek hastalığı sayılmasının Meclis Sağlık Komisyonu tarafından kabul edildiğini duyurdu.Başkan Gödekmerdan, "Aylardır Mecliste grubu bulunan partilerle görüşmelerimiz, şube/temsilciliklerimizin illerindeki siyasi partileri ziyaretleri, milletvekillerine gönderdikleri mailler ve görüşmeleri neticesinde Covid-19’un meslek hastalığı sayılması yönünde önemli bir adım atıldı.

Yurthaber 22-11-20 10:58

İl Genel Meclisinde bütçe maratonu sona erdi

Karabük İl Genel Meclisi 2020 yılı Plan Bütçe Komisyonu maratonu sona erdi.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, 2020 yılı Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinin son gününde Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Yurthaber 20-11-20 19:09

Devrek Belediyesi Meclis toplantısı

Devrek Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.Toplantı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu vatan için canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz ile geçtiğimiz günlerde İzmir’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, İmar ve Plan Bütçe Komisyonu karaları, 2021 Mali Yılı Analitik (Gelir-Gider) Bütçesi, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Devrek Yeni Mahalle 104 ada 12 parselde imar planı değişikliği talebi, ambalaj atıklarının kaynağında toplanması, taşınması ve ayrıştırılması için Zonguldak Valiliği Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Başkanlığı’na yetki devri yapılması ile Devrek Yeni Mahalle Çay Sokak girişi (Ankara asfaltı güzergâhı) tek yön trafik uygulaması konuları görüşülerek karara bağlandı.Toplantıda meclis üyelerine revize imar planı, nazım imar planı ve ilave imar planı çalışmaları üzerine ayrıntılı brifing verildi.Başkan Bozkurt, Devrek Belediye Meclisi Kasım ayı 2.

Yurthaber 05-11-20 19:34

Yahyalı Belediyesi’nden Yerköyspor’a 40 bin TL destek

Yahyalı Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan meclis toplantısında ilçede faaliyet gösteren amatör futbol kulüplerine yardım kararı aldı.Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk başkanlığında toplanan Yahyalı Belediye Meclisi’nde; Yerköyspor’a nakdi yardım yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Belediye hizmetlerin de kullanılmak üzere otobüs alınması ve Belediye hizmetlerin de kullanılmak üzere 3 adet Çöp Kamyonu alınması olmak üzere toplam 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.Meclis’te; Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda ilçeyi Kayseri Birinci Amatör Kümede başarıyla temsil eden, kurmuş olduğu altyapı ile 9-14 yaş gurubunda 60 çocuğa eğitim veren Yerköyspor’a 40 bin TL yardım kararı alındı.

Yurthaber 02-11-20 13:35

MHP’li vekilden Sağlık Bakanı Koca’ya soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için TBMM’ye verdiği önergesinde covid-19 nedeniyle sağlık hizmeti almakta sorun yaşayan nadir hastalar için evde hizmet çalışması planlanıp planlanmadığını sordu.Taşdoğan sunduğu soru önergesinde Covid-19 nedeniyle nadir hastaların tedavi gördüğü hastanelerin pandemi hastanesi olmasından dolayı nadir hastaların sağlık hizmeti almakta zorlandığını belirterek, "Nadir hastalıklarda uygulanan tedavi ve bakım yöntemleri ile bu hastalıklara sahip kişiler ve yaşadıkları somnların ve çözümlerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu 8 Mayıs 2019 -21 Kasım 2019 tarihleri arasında yoğun bir çalışma dönemini tamamlamıştır.

Yurthaber 09-10-20 12:58

Çiğli’deki kritik zirvede projeler konuşuldu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Bayındırlık Komisyonu Üyesi Necip Nasır ve AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ile AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü makamında ziyaret etti.

Yurthaber 06-10-20 10:49

Tarsus’ta ’Turizm Rotası Yürüyüşü’ gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Komisyonu girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen, ’Turizm Rotası Yürüyüşü’ yoğun katılımla gerçekleştirildi.Kleopatra Kapısından başlayan yürüyüşe CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus Belediye Başkan yardımcıları Ünzile Kuru ve Ali Dinsever ile Büyükşehir Belediyesi Tarsus ve Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, belediye meclis üyeleri, kent konseyi temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti.Tanıtım levhaları ve çiçekler ile yönlendirilerek gerçekleştirilen yürüyüş, Kleopatra Kapısından başlayıp sırasıyla Gözlükule Höyüğü, Saint Paul Kilisesi, Kırkkaşık Bedesteni, Hz.

Yurthaber 17-09-20 13:52

Devrek Belediyesinden Eylül Ayı Meclis Toplantısı

Devrek Belediyesi tarafından 2020 yılının Eylül ayı Meclis Toplantısı üyelerin katılımı ile hayata geçirildi.Zonguldak’ın Devrek Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen meclis toplantısının 2020 yılının Eylül ayının olağan toplantısında meclis kararları ele alındı.Covit-19 kuralları çerçevesinde hayata geçirilen toplantı Şehirlerarası Yeni Otobüs Terminal Binasının ikinci katında yapıldı.9 gündem maddesiyle Başkan Çetin Bozkurt tarafından açılan toplantıda, İmar Raporlarının görüşülmesi, Palan ve Bütçe Komisyonu Raporlarının görüşülmesi, Türlü İşler Komisyonu Raporlarının görüşülmesi, Vergi Dairesi Müdürlüğünde yapılacak gayrimenkul satış işlemlerine esas kurulacak olan Komisyonda görev almak üzere bir Meclis Üyesi seçilmesi talebinin görüşülmesi, Belediyede emekliye ayrılan ve ayrılacak olan personellerin kıdem tazminatlarının ödenmesi için İller Bankasından kredi kullanılması talebinin görüşülmesi, Akmercan A.Ş.

Yurthaber 03-09-20 20:18

Meclis Çatısı Altındaki Dijital Mecralar Komisyonu Neler Yapacak?

Meclis çatısı altında görev yapacak yeni ihtisas komisyonu olarak Dijital Mecralar Komisyonu’nun kurulması dün itibariyle yasalaştı

Haber 29-07-20 14:00