Mehmet Barlas Haberleri Ve Son Dakika Mehmet Barlas Haberleri

Mehmet Barlas Haberleri Ve Son Dakika Mehmet Barlas Haberleri

Mehmet Barlas, 1942 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Siyasetle içiçe olan bir aileden geliyordu. Babası Cemil Sait Barlas, Gaziantep eski milletvekiliydi, aynı zamanda bir gazeteciydi.

Mehmet Barlas, lisans derecesini Hukuk Fakültesi’nden aldı. Daha sonra TRT’de çalışmaya başladı, iç ve dış haberler danışmanı oldu.

Mehmet Barlas, Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. Gazeteci, 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti’nin yarışmasında inceleme dalında birinciliği elde etti. Birçok kanalda haber yorumcusu olarak çalıştı.

Mehmet Barlas, 2000 tarihli “Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi”, “Turgut Özal'ın Anıları” (2000) ve 2001 tarihli “Türkiye Üzerine Pazarlıklar” kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. Aldığı bakanlık teklifini siyasetçi değil, gazeteci olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

Mehmet Barlas,, Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Emre Kongar’la birlikte “Yorum Farkı” adlı tartışma programını sundu. Şu an ATV ana haber bültenini sunmaktadır.

Eserleri

Sosyo-politik Bir Gerçek Olarak Hocaefendi Sendromu
Rüzgar Gibi Geçti
Latife Hanım'ın Sırları ve Türk Sosyetesi, Birey Yayıncılık, İstanbul 2005
İş ve Siyaset Hayatında Kariyer Yapmak
Türkiye Üzerine Pazarlıklar
Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi, Birey Yayıncılık
Turgut Özal'ın Anıları, Sabah Kitapları

Mehmet Barlas Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Barlas’ın cenaze törenine katıldı

Gazeteci Mehmet Barlas, Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da eşlik etti.

Haber 04-06-2023 14:03

Mehmet Barlas neden öldü, kaç yaşında öldü? Ünlü gazeteci Mehmet Barlas kimdir? İşte ünlü gazetecinin hayatı!

Mehmet Barlas'ın ölüm haberi geçtiğimiz gün yapılan son dakika açıklaması ile duyuruldu. Sabah Gazetesi baş yazarı yaşamını yitirdi. Acı haberi İsa Tatlıcan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile verdi. Peki, Mehmet Barlas neden öldü, kaç yaşında öldü? Ünlü gazeteci Mehmet Barlas kimdir?

Haber 02-06-2023 06:54

Mehmet Barlas öldü mü, neden öldü? Mehmet Barlas kimdir, kaç yaşındaydı? Acı haberi duyurdu!

Mehmet Barlas, geçtiğimiz gün (1 Haziran 2023 Perşembe) akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Sabah Gazetesi başyazarı ünlü gazetecinin ölüm haberini yine İsa Tatlıcan duyurdu. Tatlıcan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla yaşadığı acıyı dile getirdi. Ünlü gazetecinin hayatı merak konusu oldu. Peki, Mehmet Barlas öldü mü, neden öldü? Mehmet Barlas kimdir, kaç yaşındaydı?

Haber 02-06-2023 06:42

SON DAKİKA | Gazeteci Mehmet Barlas hayatını kaybetti!

Son dakika haberi: Gazeteci Mehmet Barlas, 81 yaşında hayatını kaybetti. Sabah Gazetesi'nde başyazarlık görevini yürüten Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Barlas, pazar günü kılınacak cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı öğrenildi.

Haber 01-06-2023 23:33

Mehmet Barlas

Mehmet Barlas Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mehmet Barlas Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Suriye'ye yeni harekât konusunda dikkat çeken mesaj: Şehit haberleri gelebilir

Suriye'ye yeni harekât konusunda, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere siyasilerden peş peşe mesajlar gelirken, gazeteci Mehmet Barlas'ın bugünkü yazısında yer alan "Şehit haberleri gelebilir" ifadeleri dikkat çekti.

Haber 21-10-2021 10:51

Mehmet Barlas'tan Erdoğan'a: Ülkede kriz yoksa öfkeli ve tepkisel konuşmalar yapma

Gazeteci Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik dalgalanmayla ilgili "Kriz mriz yok" sözlerine tepki gösterdi.

Haber 20-09-2018 09:37

Mehmet Barlas: Esad takıntısı ile bölücülüğe destek vermemizin sonuçları...

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Suriye iş savaşında Türkiye'nin tutumuyla ilgili olarak 'Biz Türkiye olarak Suriye'nin bütünlüğünü savunmamız gerekirken, Esad takıntısı ile sonunda bizi de vuracak olan bölücülüğe destek vermemizin sonuçlarını hesap edememiştik' dedi.

Haber 07-09-2018 10:00

Gündemi sallayacak iddia! 'Dolarla ticaret suç sayılacak'

Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, belirsiz bir gelecekte dolarla yapılan ticaretin suç olarak görüleceğini söyledi. Barlas, "Bizim de yaptığımız gibi, dış ticareti dolar dışındaki yerel para birimleri ile yapmaya başlamak en akılcı yöntemdir" iddiasını dile getirdi

Haber 06-09-2018 10:45

Sabah yazarı Mehmet Barlas: Esad'a katkıda bulunmalıyız

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü 'Esad savaşı kazandı ama barışı kazanamadı' başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Barlas, 'Esad rejiminin Suriye'de anayasa reformunu ve seçimleri yapmasını amaçlayan çalışmalarına katkıda bulunmalıyız' dedi.

Haber 04-09-2018 09:33

Mehmet Barlas: ABD bir ülkeyle savaşmaya karar verdiğinde eşcinsel bombası atmayı planlar!

Sabah Başyazarı Mehmet Barlas, ABD'nin 1944'te düşman askerlerini eşcinselleştirecek bir bomba için çalışmalar yaptığını iddia etti. Barlas, "Amerika bir ülkeye düşman olduğu ve savaşmaya karar verdiği zaman ya bu ülkenin insanlarının cinsel tercihlerini değiştirecek bir bombayı, ya da hepsini öldürecek bir bombayı planlar" ifadesini kullandı.

Haber 20-08-2018 08:24

Gazeteci Mehmet Barlas: Bu iş böyle giderse iPhone'u sadece FETÖ'cüler kullanacak

Ankara'nın adlığı ABD'nin elektronik ürünlerine boykot kararını değerlendiren gazeteci Mehmet Barlas "Bu iş böyle giderse mesela IPhone'u sadece FETÖ'cüler kullanacaklar" dedi.

Haber 15-08-2018 09:06

Mehmet Barlas yazdı: Suriye'de terör örgütlerine destek verdik

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, İran'daki olayları değerlendirdiği, 'BM adım adım yok olmaya gidiyor' başlıklı yazısında gündem yaratacak bir ifade kullandı. Barlas, "Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye'de "Muhalif gruplar" diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım" dedi.

Haber 03-01-2018 15:41

Mehmet Barlas'tan Erdoğan sonrasına hazırlanan AK Partililere uyarı

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon görüşmeleri yapan Ahmet Davutoğlu'nu isim vermeden eleştirdiği yazısında, "Erdoğan sonrası" dönem için hazırlıklar yaptıklarını iddia ettiği AK Partililer uyardı. Özal'ın cumhurbaşkanı olmasının ardından ANAP'ın dağıldığını hatırlatan Barlas, Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin de aynı tehlike ile karşı karşıya kalacağını savundu.

Haber 02-08-2017 14:12

İsmail Saymaz'dan Cemil Barlas'a: FETÖ'cü senin babandır!

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz, kendisine yönelik olarak "ByLock İsmail'in yeni görevi savcı cinayetini örtmek" diyen gazeteci Cemil Barlas'a tepki gösterdi. İsmail Saymaz, "FETÖ'cü senin babandır, Cemil. Para pul işlerini de Soros'un eski adamı (Can Paker) olan dayına sor" dedi. Saymaz, söz konusu tweet'inde Mehmet Barlas'ın "Sosyo-politik bir gerçek olarak Hocaefendi Sendromu" adlı kitabının görselini de paylaştı.

Haber 12-05-2017 14:53

Erdoğan: Bir mesaj vereceksen, Anıtkabir'i ziyaret et

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, “Düşüncem, Türkiye’yi başkanlık sistemine geçirmektir, arzum budur. Türkiye’ye bunlar çok şey kazandırır diye düşünüyorum" dedi.

Haber 22-07-2014 02:11

Mansur Yavaş: 'Ankara huzur bulacak'

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan evlerde yaşayan insanlara su ve ulaşım ücretlerinde destek sağlayacağını söyledi.

Haber 18-02-2014 05:08

Enerji Bakanı Taner Yıldız: 'Uzun adamın ölmesini 3 yıldan beri istiyoruz'

NTV yayınında Mehmet Barlas'a konuk olan Enerji Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Yıldız, programda çarpıcı bir duyuma da yer verdi.

Haber 11-02-2014 02:39

Mehmet Barlas kimdir?

Mehmet Barlas, 1942 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Siyasetle içiçe olan bir aileden geliyordu. Babası Cemil Sait Barlas, Gaziantep eski milletvekiliydi, aynı zamanda bir gazeteciydi.

Haber 25-12-2013 12:22

RTÜK üyesi Sevinç'ten, Barlas'a suç duyurusu

RTÜK üyesi Şaban Sevinç, ATV televizyonuna Ana Haber Programı sunucusu olarak işe başlayan Gazeteci Mehmet Barlas'a transfer parasının, TMSF'nin elinde olduğu halde Sabah-ATV bütçesinden ödetildiği gerekçesiyle, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah Gazetesi Tüzel Kişi Temsilcisi Mehmet Akif Yaşin ve Mehmet Barlas hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber 28-03-2008 17:24

RTÜK üyesi Sevinç'ten TMSF Başkanı'na suç duyurusu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), CHP'li üyesi Şaban Sevinç, gazeteci-yazar Mehmet Barlas'ın Sabah Gazetesi'ne transfer ücreti olan 900 bin YTL'nin TMSF tarafından ödendiğinin öne sürülmesi üzerine, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Haber 24-03-2008 15:44