Mekanizma Haberleri

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 2024-03-16 10:33:56

Son dakika… Türkiye-Finlandiya-İsveç Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde yapılan kritik toplantı ile ilgili son dakika haberi geldi. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, İsveç'in NATO üyeliği başvurusu hakkındaki Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı gerçekleşti.

Haber 2023-07-06 15:28:39

Balgamlı öksürük nasıl geçer, ne iyi gelir? Balgamlı öksürük neden olur, ne geçirir?

Balgamlı öksürük solunum yollarında biriken mukusun veya balgamın öksürük refleksiyle dışarı atıldığı bir tür öksürük çeşididir. Balgam hava yollarını temizlemeye çalışan bir koruyucu mekanizma olarak görev yapar ve genellikle solunum yolu enfeksiyonları veya solunum yolu irritasyonu gibi durumlarda ortaya çıkar. Bu tür öksürük bireyin rahatsızlık hissettiği, nefes almanın zorlaştığı ve uyku düzenini etkileyebilir. Peki, balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?

Haber 2023-06-15 10:31:48

Son dakika: Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları ortaya çıktı! Rus turistler için yeni ödeme yöntemi geliyor

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefonun görüşmesinin detayları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre Erdoğan ve Putin, iki ülke arasında ilave hava yolu seferi, Suriye ile dörtlü mekanizma görüşmeleri, Türkiye'ye gelen Rus turistler için yeni ödeme yöntemi, Rusya'ya satılan domates kotasının artırılması gibi konularda mutabakata vardı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 2023-04-28 17:06:21

11 katlı binada yangın faciası: 5 yaşındaki Eylül öldü, annesi ve kardeşi yaralandı

Kayseri'de, 11 katlı binanın 6'ncı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında 5 yaşındaki Eylül Canyakar hayatını kaybetti, annesi ve kardeşi ise yaralandı. Yangına itfaiyenin katlardan su alabileceği bir mekanizma olmadığı için geç müdahale edilebildiğini söyleyen site yöneticisi Veysel Uyar, "İtfaiye yan dairelerin kapılarını çalıp su istedi. Bu bir ihmaldir" dedi. İşte detaylar!

Haber 10-04-23 12:15

İlber Ortaylı 'Cumhurbaşkanı olsanız ilk neyi değiştirirsiniz?' sorusuna yanıt verdi: Bunu kaldırmadan liyakat sistemi yerleşemez

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın YouTube kanalında açıklamalar yaptı. Ortaylı'nın "Cumhurbaşkanı olsanız yarın ilk neyi değiştirirdiniz?" sorusuna yanıtı gündem oldu. İlber Ortaylı "Bu bir mühendislik değil. Toplum bu kadar basit bir mühendisliği kaldıracak kadar basit bir mekanizma değil. Ama ilk etapta basit şeyler var. Birincisi nepotizmi önlemek. İmtihan sistemini tarafsızlaştırmak, bu çok daha zor. Bunu kaldırmadan liyakat sistemi yerleşemez" ifadelerini kulandı.

Haber 30-03-23 21:03

İsrail ve Filistin anlaştı! Şiddeti durdurmak için 'ortak mekanizma' kurulacak

Mısır’da bir araya gelen İsrailli ve Filistinli yetkililer, iki ülke arasındaki tansiyonu düşürmek ve şiddet olaylarının tırmanmasını önlemek amacıyla ortak mekanizma kurulması konusunda anlaştı.

Haber 19-03-23 22:03

Türkiye'nin toplantıları süresiz iptal etmesinin ardından İsveç'ten ilk açıklama: Diyaloğa dönmek istiyoruz

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan Türk Büyükelçiliğinin önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, bu çirkin saldırı sonrası başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülke tepki göstermişti. Alçak gösterilerin ardından Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısını süresiz bir şekilde iptal etti. Türkiye'nin net tavrı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra İsveç'ten yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar..

Haber 24-01-23 23:23

Son dakika! Türkiye talep etti! İsveç ve Finlandiya ile toplantılar iptal edildi

Son dakika haberi: Son günlerde skandallarıyla gündemden düşmeyen İsveç için Türkiye'den kritik bir hamle geldi. Ankara'nın talebi üzerine Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz bir şekilde iptal edildi. NATO üyeliğiyle gündeme gelen iki ülkeyle Türkiye arasında 3'lü mutabakat imzalanmıştı.

Haber 24-01-23 17:44

AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da Sarıçam Belediyesi ziyaretinde konuştu:

"Eğer tahıl koridoru anlaşması gerçekleşmeseydi dünya büyük bir gıda kriziyle karşı karşıya kalacaktı. Şimdi yeni gemiler yola çıkıyor. Bu Türkiye'nin de içerisinde olduğu bir mekanizma tarafından kontrol ediliyor. Bu yapılan büyük işler Türkiye'nin yeni ufuklara, hedeflere ulaşması için elzemdir"

Yurthaber 06-08-22 23:52

Türk ürünleri için uzak ülkelerde market rafları kiralanacak

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Uzak Ülkeler Stratejisi'yle, ihracatçıların, o ülkelerin e-ticaret pazar ve platformlarına girmesi sağlanacak - Uzak ülkelere ihracatta başarı yakalamış Türk firmalarının, bu ülkeleri hedefleyenlere mentörlük yapacakları bir mekanizma kurulacak

Yurthaber 22-07-22 11:05

Mutlaka kontrol etmeniz gereken 3 farklı vajinal koku! Bu kokuyu alıyorsanız doktora koşun

Kadınların cinsel organı vajina, kendi kendini temizleyebilen bir mekanizma gibi çalışır. Eğer bel altından değişik ve olağandışı kokular gelmeye başladıysa bir şeylerin ters gittiği anlamına gelebilir. Çoğu zaman endişelenecek bir şey yoktur. Muhtemelen son günlerde sıklıkla dar kıyafetler giydiğinizden olabilir. Ama diğer yandan vajinadan gelen olağandışı koku ciddi bir şeyin işareti olabilir.

Kadin 07-06-22 11:09

Mekanizma ne demek? Mekanizma kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Mekanizma ne demek? Mekanizma TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 21:07

SON DAKİKA | Türkiye'nin güvenlik endişeleri giderilmeli Bakan Çavuşoğlu'ndan Blinken ile kritik görüşme sonrası önemli mesajlar

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüşmesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Blinken ile stratejik mekanizma kapsamında "çok pozitif" bir görüşme yaptıklarını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, görüşme öncesi yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, "Güvenlik endişelerini anlıyoruz ama Türkiye'nin de güvenlik endişeleri giderilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 18-05-22 21:00

EPDK'dan elektrik kararı: Faturalarda yeni dönem

EPDK'dan elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu; üretim santrallerine yönelik "azami uzlaştırma fiyatlarını" belirledi. EPDK'nin başlangıç olarak belirlediği azami uzlaştırma fiyatı, doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaati 2500 lira, diğer santraller için 1200 lira oldu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu mekanizma ile ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesini amaçladıklarını bildirdi.

Finans 29-03-22 16:23

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu: (1)

"Adalet reformu karara bağlandığı takdirde, hayata geçtiğinde birçok yaranın iyileşmesine, birçok nefret eyleminin önlenmesine dönük güçlü bir mekanizma olacaktır" - "1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı. 18 Mart günü, bütün vatandaşlarımızı, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılacak bu köprüde hep beraber o tarihi güne şahitlik etmek üzere bekliyoruz"

Yurthaber 07-03-22 18:30

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilerle bir araya geldi: (3)

"Bana sorulduğunda, 'evet cumhurbaşkanlığı önemli görevdir, eğer Milet İttifakı kabul ederse evet aday olmaktan da onur duyarım'. Doğru. Yanlış bir şey söylemiyorum. Sonuçta bir ittifak 'sen olacaksın' diyorsa 'hayır ben olmam' deme şansınız zaten yok. Olamaz da zaten" - "Teftiş dolayısıyla AK Parti milletvekili adayının müfettiş olarak görevlendirilmesi, görevlendirilebilir. Erdoğan'ın kendisi de gidebilir. İçişleri Bakanı'nın kendisi de gidebilir. 'Ben araştıracağım' diyebilir. Biz bunlardan çekinmiyoruz. Bütün mesele şu, denetimi ön yargılı yapmasınlar" - "Hakkında soruşturma açılmamış veya soruşturma açılmış da takipsizlik kararı verilmiş veya beraat eden kişileri görevlerine başlatmıyorlar. Biz başlatacağız. Devlet öç alan mekanizma değildir" - "(Avrupa Konseyinin Türkiye'den Osman Kavala ilgili görüş istemesi) Ben dışarıdan Türkiye'ye müdahaleyi asla doğru bulmuyorum. Türkiye kendi sorunlarını kendi özgür iradesiyle ve demokratik standartları içerisinde çözebilir ve çözeceğiz, dünya bunu görecek"

Yurthaber 05-01-22 15:51

Son dakika: Erdoğan ile Biden anlaşmıştı... İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye - ABD ilişkilerinde yeni dönem için harekete geçildi

Son dakika haberine göre Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni bir dönem için ilk hamle geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, iki ülke arasındaki ilişkileri ilgilendiren konular üzerinde mutabık kalmıştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ile ABD arasındaki ortak mekanizma konusunda ilk girişimin yapıldığını ve Ankara'nın Washington'a mektup gönderdiğini açıkladı.

Haber 30-12-21 13:56

Kişisel verilerin korunmasında eğitim ve sertifika süreci başladı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Faruk Bilir: - "Yetkili ve akademik kaynaklardan eğitim alınması ve güvenilir sertifikaların verilmesi amacıyla Personel Sertifikasyon Mekanizması oluşturuldu. Bu mekanizma, 'temel eğitim' ve 'sertifikasyon' olmak üzere iki basamaklı planlandı" - "Veri Koruma Görevlisi Sertifikasına sahip kişilerin, kişisel verilerin korunmasına ilişkin gelişmeleri sürekli takip ederek bilgilerini güncel tutmaları amacıyla sertifikaların geçerlilik sürelerini sınav sonuçlarının ilanından itibaren 4 yıl olarak belirledik. Veri Koruma Görevlisi Sertifikası sahipleri 4 yılda bir sınava girip sınavda başarılı olmaları halinde sertifikalarını yenileyebilecek"

Yurthaber 18-12-21 11:03

Kadın cinayetleri neden önlenemiyor?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre Türkiye'de 2010 yılından bu yana 3 binin üzerinde kadın öldürüldü. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek için kurulmuş çok sayıda mekanizma ve çıkarılmış yasa mevcut. Peki kadın cinayetleri neden önlenemiyor? BBC Türkçe'den Neyran Elden'in haberi

Haber 25-11-21 22:07

Türk bilim insanlarının buluşu biyonik kulakla işitme verimini yüzde 15 artırdı

Trakya Üniversitesi Uluslararası İşitme Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cem Uzun: - "Biyonik kulak kullanan hastalar gürültülü ortamda işitmede, konuşulanları ayırt etmede biraz zorluk yaşıyorlar. Bu nedenle verimliliği artırmak gerekiyordu. Bizim daha önce yaptığımız çalışmalara dayanarak bulduğumuz mekanizma şu anda mevcut mekanizmalardan çok farklı bir çalışma"

Yurthaber 19-11-21 10:13

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, dış politika gündemini değerlendirdi:

"(Erdoğan-Biden görüşmesi) İki lider, Türk-Amerikan ilişkilerini doğru bir stratejik çerçeveye oturtma konusunda mutabık kaldılar. Bu çerçeveyi takip edecek, bunu bölgesel ikili konulara yansıtacak şekilde de bir mekanizmanın kurulması konusunda anlaşmaya varıldı ve bizlere de talimat verildi" - "Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda bu mekanizma en kısa zamanda kurulacak, muhataplarımızla bunu görüşeceğiz, liderlerimize arz edeceğiz" - "F-16'ların alımı, modernizasyonu ve diğer teknik konularla ilgili neler yapabiliriz, bununla ilgili çalışmalar şu anda sürüyor. Teknik heyetler gidip gelmeye başladılar" - "(S-400'lerin İncirlik'e taşındığı iddiası) Doğru değil. Bunların aslı astarı yok. Ama ara ara bu tür böyle spekülasyonlar, yalan haberler ortaya atarak birtakım sahte gündemlerle Türkiye çekilmek isteniyor. Bunlara karşı teyakkuz halinde olmakta fayda var" - "Şu anda dünya siyasetini doğrudan etkileyen 4-5 tane jeopolitik konuyu sıralayacak olsak hepsinde Türkiye var. Bunların her birinde Türkiyesiz bir hesap yapmak, bir politika geliştirmek mümkün değil"

Yurthaber 04-11-21 19:41

Cem Yılmaz isyan etti: Lincin içine sokulmaktan yıldım

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, konuk olduğu Rüstem Batum'un YouTube programında, cezaevinde bulunan Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'la ilgili yaptığı yorumlarla dikkat çekmişti. Gelen tepkilerin ardından Twitter'dan isyan eden Cem Yılmaz, "Bana aklına geliyor bir anda PKK'lı diyor, öbürü 'aşı lobisi' der. Yahu nereden bu kadar rahat sallamak. Lincin içine sokulmaktan yıldım, çok sıkıldım bu oyundan. Yine canı isteyen mekanizma beni insanları kışkırtma aygıtı olarak kullanmaya çalışıyor" dedi.

Magazin 03-11-21 23:03

Antalyaspor Kulübünden hakem Mete Kalkavan'a tepki:

"Camiamızla sorunu olduğuna inandığımız Mete Kalkavan'ın bir daha bizim müsabakalarımıza verilmesini istemiyor, Kulüpler Birliği'nde defalarca dile getirildiği gibi, gözlemcilerin hakemlere verdiği notun açıklanmasını bekliyor, biz de Mete Kalkavan'a verilen notu merak ediyoruz" - "VAR artık sahada verilen karar sonrası adalet terazisindeki kefeleri eşitleyen bir mekanizma olmaktan çıkmış, suya sabuna dokunmayan, sahada haklı olan tarafı değil hakemi koruyup kollayan bir mecra haline gelmiştir"

Yurthaber 18-10-21 15:58

Afganistan için insan hakları örgütlerinden BM'ye çağrı: Taliban'ın işlediği suçların kanıtlarını toplayın

Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu ve İşkenceye Karşı Dünya Örgütü, Taliban'ın Afganistan'da gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleriyle ilgili bir rapor yayımladı. Raporda, "BM İnsan Hakları Konseyi, Afganistan genelindeki insan hakları ihlallerini ve uluslararası hukuka göre suç olan fiilleri belgelemek ve kanıt toplamak için etkili ve bağımsız bir mekanizma kurmalı" denildi.

Haber 21-09-21 12:33

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizma ötelenemez bir zorunluluk

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medyanın, sosyal ve kültürel değişim ve dönüşümün önemli bir aracı olduğunu belirterek, "Sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası ve güçlü bir bilincin inşası, ötelenemez bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

Haber 05-09-21 16:36

Turkcell teknolojisiyle Türkiye'nin yanında

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: - "Temel stratejimizde dijital servislerimiz, dijital iş servislerimiz ve Techfin servislerimiz önemli bir yer tutuyor. Bu stratejimiz dahilinde attığımız adımların, 15 Temmuz gibi hain girişimlere karşı da güçlü bir önleyici ve engelleyici mekanizma oluşturduğuna inanıyoruz"

Yurthaber 14-07-21 15:15

Bakan Elvan duyurdu! İki yeni KGF desteği geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Temmuz ayıyla birlikte KGF destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek, buradan müjdesini de vermek istiyorum" dedi. Bakan Elvan, "Ödeme güçlüğü çeken firmalarımızın kredilerinin yeniden yapılandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.

Finans 30-06-21 17:43

Market müşterisinin tuhaf 'Covid kıyafeti' viral oldu: Sıradan bir gün

Koronavirüsten korunmak için kendine plastik kafes benzeri bir mekanizma tasarlayan kişi, markettekilerin şaşkın bakışları etrafında alışveriş yaptı. Beklenmedik tuhaf performans karşısında şaşkına dönen bir müşteri ise bu anları TikTok hesabından paylaştı.

Haber 02-06-21 08:04

Mikrodalgada ısıtılmaması gereken 7 gıda ürünü! Tekrar ısıtınca zehirliyor

1940 yılında tesadüfen icat edilen mikrodalga, günümüzde evlerin en pratik mutfak gereçlerinden biridir. Bu mekanizma, pişirme ve yeniden ısıtma için kolaylık anlamına gelse de, ne pahasına olursa olsun mikrodalgada pişirmekten kaçınmanız gereken belirli yiyecek türleri vardır.

Yemek 01-06-21 17:18

Rus propagandasına karşı

G7 ülkeleri Rusya kaynaklı "propaganda" ve dezenformasyona karşı hızlı harekete geçilecek bir mekanizma teklifini değerlendirecek.

Haber 02-05-21 14:54

EOS Coin nedir? EOS ne kadar? EOS nasıl alınır? EOS hakkındaki tüm detaylar…

EOS Coin, ilk olarak 2017 yılında, özel bir şirket bloğu tarafından kuruldu. EOS, mekanizma olarak dPos kullandığı için, madencilik yerine bok üreticiliği yapılıyor. Merkeziyetsiz bir platform olarak öne çıkan EOS, akıllı sözleşmelerden daha verimli olduğu söylenen dApp işlemlerini kullanıyor. EOS şu an için, Binance, Coinbase, Bitfinex ve Huobi Global piyasalarında listeleniyor.

Finans 20-04-21 12:53

Daha önce böylesini görmediniz! Kulağından çıkan kir doktoru bile şaşkına çevirdi

Dışkı, sümük, derin bir sivilce ve tabii ki kulak kiri... Kuşkusuz insan vücudu harika bir mekanizma ama yaşadığımız mide bulandırıcı anlar da yok değil. Evet, bunların hepsi iğrenç. Ama bizi insan yapan da bu. İşte bunun bir örneği de haberimizde. İngiliz adamın kulağından topak topak kulak kiri çıkarıldı ve yazık ki mide bulandırmaya oldukça yeterli.

Haber 26-03-21 09:41

Türkiye, Rusya ve Katar'dan Suriye için yeni mekanizma: İran dışlanıyor mu?

2017 başında İran ile birlikte Astana Süreci'ni oluşturan Türkiye ve Rusya, sürpriz bir hamleyle Katar'ı da yanlarına alarak Suriye konusunda yeni bir üçlü mekanizma kurdular. Üç ülke dışişleri bakanlarının katılımıyla duyurulan yeni süreç de Astana gibi Suriye'nin siyasi ve toprak bütünlüğünün korunmasını ve siyasi sürecin bir an önce sağlanmasını amaçlıyor. Peki bu mekanizma, ne anlama geliyor?

Haber 12-03-21 06:53

TÜBİTAK ödüllü bilim insanı, kurak dünyada yaşayabilecek bitkilerin anahtarını arıyor

TÜBİTAK 2020 Bilim Ödülü'ne layık görülen bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. İsmail Türkan, kurak ve tuzcul ortamlara uyum sağlamış bitkilerin savunma mekanizmaları üzerinde çalışmalar yürütüyor - Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Türkan: - "Dünyanın giderek ısınacağı ve kuraklaşacağı, toprakların tuzlanacağı düşünülürse bitkilerin dirençli olması çok önemli. Tuzlu bataklıkların yakınındaki tarım alanlarında, kurak bölgelerde bitki yetiştirilmesi çok büyük önem taşıyacak. Bu nedenle de yeni bitki çeşitlerinin geliştirilmesi gerekiyor" -"Türkiye çok şanslı bir coğrafya. Bir ülke suyu, toprağı, güneşi varsa sonsuza kadar yaşar. Biz, 4 farklı iklime sahibiz, bu da bitkisel tür çeşitliliğinin çok daha fazla olmasını sağlıyor. Avrupa'ya göre 3 kat daha fazla bitki türümüz yaşıyor. Büyük bir hazine, keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda biyolojik özellik ve mekanizma var"

Yurthaber 05-02-21 11:02

AB'den aşı ihracatına kontrol mekanizması

AB, AstraZeneca şirketiyle yaşanan gerginlik üzerine Birlik içinde üretilen aşıların ihracatının kontrolünü ve onaya tabi olmasını sağlayacak bir mekanizma oluşturdu.

Haber 29-01-21 20:04

Cerrah adayı büyüteçle görülebilen resimler çiziyor

Çanakkale'de üniversite hastanesinde asistan hekimliğe devam eden 32 yaşındaki cerrah adayı, "mikro tıp ressamlığı" adını verdiği branşta pirinç ve incir çekirdeği, dil çubuğu, madeni para, hap ambalajı, kabak çekirdeği gibi objelere resim yapıyor - ÇOMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Araştırma Görevlisi Alpay Burak Doğru: - "Eserlerimden 3 saatte, 2 saatte yaptığım da var, 9-10 saatte yaptığım da. Bütün eserlerimi çıplak gözle yapıyorum. Çizerken büyütmek için bir mekanizma kullanmıyorum" - "Çok ütopik hedeflerim var. Sakal teli üzerine İstiklal Marşı'mızı yazmak, ardından da Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni yazmak istiyorum"

Yurthaber 29-12-20 11:04

Cerrah adayı büyüteçle görülebilen resimler çiziyor

Çanakkale'de üniversite hastanesinde asistan hekimliğe devam eden 32 yaşındaki cerrah adayı, "mikro tıp ressamlığı" adını verdiği branşta pirinç ve incir çekirdeği, dil çubuğu, madeni para, hap ambalajı, kabak çekirdeği gibi objelere resim yapıyor - ÇOMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Araştırma Görevlisi Alpay Burak Doğru: - "Eserlerimden 3 saatte, 2 saatte yaptığım da var, 9-10 saatte yaptığım da. Bütün eserlerimi çıplak gözle yapıyorum. Çizerken büyütmek için bir mekanizma kullanmıyorum" - "Çok ütopik hedeflerim var. Sakal teli üzerine İstiklal Marşı'mızı yazmak, ardından da Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni yazmak istiyorum"

Yurthaber 29-12-20 11:04

Jandarmadan PKK’nın kış üslenmesine darbe

Muş ve Bitlis İl Jandarma Komutanlıklarınca terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen müşterek operasyonlarda tespit edilen 4 sığınak içerisinde silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Muş ve Bitlis İl Jandarma Komutanlıklarınca Sehi Ormanları ve Çeltikli Vadisi bölgesinde BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek ve kış üslenme alanlarını bulmak maksadıyla müşterek yapılan operasyon kapsamında 4 sığınak ve 6 jelikan içerisinde; 2 EYP yapımında kullanılan basma düzenek, 6 bomba atar, 3 taarruz tipi el bombası, 8 adet 7.62 milimetre fişek, 1 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği mekanizması, 1 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği mekanizma iğnesi, 1 patlamamış fünye, 1 güneş paneli, 1 metre elektrik kablosu, 1 şarj aleti kablosu, 7 yazıcı kartuşu, 1 tüplü ocak, 1 küçük akü, 1 büyük tüp, 1 panço, 1 met, 2 çift mekap ayakkabı, 50 yazılı doküman, ayrıca muhtelif miktarda mutfak ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Haber 08-12-20 17:15

Altınordu’da çöp konteynerleri değiştiriliyor

Ordu Altınordu Belediyesi şehirde bulunan mevcut yer üstü çöp konteynerlerini el değmeden çöp atılabilen hijyenik estetik ve modern yeni nesil konteynerlerle değiştiriyor.Altınordu Belediyesi şehir merkezinde bulunan ve ekonomik ömrünü dolduran eski konteynerleri, yenilenen tasarımı estetiği hijyen kurallarına uygun kullanılışı ile yeni nesil modern ve fonksiyonel konteynerler ile değiştiriyor.Hijyenin öne çıktığı bu hassas dönemde vatandaşların ortak kullandığı yer üstü çöp konteynerleri için çalışma başlatan Altınordu Belediyesi el ile açılan kapaklı konteynerler yerine, el değmeden pedallı mekanizma ile açılıp kapanabilen 3750 litrelik hacme sahip yeni nesil konteynerler yerleştiriyor.

Yurthaber 25-05-20 17:45

İspir Belediyesi hijyen çalışmalarıyla korona virüse set çekiyor

Karadeniz Bölgesi’nin Doğu Karadeniz Bölümü’nde yer alan İspir ilçesinde İspir Belediyesinin çalışmaları göz kamaştırıyor.İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, özellikle sosyal projelerle İspir’i yerel, ulusal ve uluslararası alanda çok daha tanınır hale getirdi.Bölgenin coğrafi güzellikleri ve zenginlikleri, turizm destinasyonları, tarihi eserleri, kültürel zenginlikleri ve yöresel ürünlerini tüm organizasyonlarda yer alarak tanıtan Coşkun, İspir’i marka ilçe yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.Belediyenin imkânları ölçüsünde tüm yerleşim yerlerine hizmet götürerek mutlu bir İspir hedefleyen Başkan Ahmet Coşkun, kurumsal işleyişe de çok önem veriyor.Belediyenin hizmet birimlerini artırarak üç katına çıkaran Başkan Ahmet Coşkun, on bir birimle çok daha verimli bir mekanizma oluşturdu.İspir Belediyesi, 2019 yılı Aralık ayında Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Covid-19 korona virüsüne karşı mücadelede seferber oldu.11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de Covid-19 vakasının görülmesinin ardından hijyen ve dezenfektasyon çalışmalarını derhal başlatan İspir Belediyesi, bir yandan ilçedeki tüm devlet kurumlarını, iş yerlerini, umumi tuvaletleri, apartman genel alanlarını dezenfekte ederken diğer yandan ise ilaçlı ve köpüklü suyla ilçe merkezindeki cadde ve sokakları aralıksız yıkıyor.İspir Belediyesi zabıta ekipleri ile İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda bir taraftan birer paket koruyucu maske hediyesinde bulunduğu ilçedeki tüm fırınları, manavları ve marketleri kurallara uyup uymadıkları noktasında denetlerken diğer yandan da ilçe girişinde giriş ve çıkışları kontrol ediyor.İspir Belediyesi ilçede sürdürdüğü virüse karşı mücadele seferberliği kapsamında halkın bilinçlenmesinin önemine binaen bilbordlara astığı görsel ve yazılı afişler, vatandaşlara dağıttığı kitapçıklar ve el broşürleri ile halkı bilgilendirirken aynı zamanda merkezi ve mobil ses yayın cihazlarıyla ara ara anonslar gerçekleştiriyor.İlçe merkezindeki hijyen çalışmalarını aksatmayan İspir Belediyesi, yüz mahalle ve yetmiş altı mezranın dezenfekte işlemlerini üç ayrı ekiple üç gün gibi kısa bir zaman içerisinde tamamladı.“Dezenfekte edilmemiş yer yok”İlçede insan odaklı bir hizmet yürüttüklerini ifade eden İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, virüse karşı mücadelede tüm mahalle ve mezraların kontrollerinde olduğunu, dezenfekte edilmemiş yer kalmadığını söyledi.Coşkun, göreve geldiği günden bu yana geçen bir yıl zarfında belediye olarak çok güzel işler başardıklarını ifade ederek şöyle konuştu:“Allah nasip etti, bu bir yıllık süre içerisinde ilçemize güzel hizmetler verdik.

Yurthaber 06-04-20 17:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5. Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu: (2)

"Kudüs satılık değildir. Kimse 'bir şeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesin" - "Türk Milleti olarak Filistin'e bakışımız, cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'ın neyse, bizim de bugün bakışımız odur" - "(ABD'nin sözde planı) 'Yüz yılın anlaşması' diyorlar. Ne anlaşması ya! Bu bir işgal projesidir" - "Utanmadan, sıkılmadan kalkıp şu anda dünyaya diyorlar ki 'Filistin'e biz şimdi yeni haklar getiriyoruz.' Bırakın bu yalanı, kimi aldatacaksınız ya. Hayatınız bunlarla geçmiş" - "Bugün yürüttüğümüz siyasetle bizi yeni Mondroslara mecbur bırakmak isteyenlerin oyunlarını bozuyoruz" - "Karşımızda yalan yanlış bilgilerle Türkiye'yi ve Türk milletini karalamak için canhıraş şekilde çalışan devasa bir mekanizma bulunuyor"

Haber 30-01-20 22:34

ABD’den İran’a Hem Yaptırım Hem İnsani Yardım

ABD İran’ın Atom Enerjisi Kurumu ve başkanını yaptırım listesine aldı. İran’ın bazı nükleer tesislerinde faaliyet gösteren firmalara ise yaptırımdan tanınan muafiyet uzatıldı. İran’da kanser hastaları ve organ nakli hastalarının tedavisi içinse İsviçre’nin aracı olduğu bir mekanizma kuruldu

Haber 30-01-20 21:38

Şi'den Komünist Parti'ye halkın çıkarları her şeyin üstünde uyarısı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda çetin bir savaş verildiğini belirtti, Çin Komünist Partisi'nin tüm mekanizma ve mensuplarına halkın çıkarlarını en öne koymaları çağrısı yaptı

Haber 27-01-20 17:22

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Avrupa, nükleer anlaşmayı Trump’a sattı”

İran Dışişleri Bakanı Zarif yaptığı açıklamada, Avrupa’nın nükleer anlaşma konusunda ABD’ye teslimiyetini eleştirerek, "Onlar Trump’ın gümrük vergilerinden kurtulmak için nükleer anlaşmayı sattı” dedi.İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif İngiltere, Almanya ve Fransa’dan oluşan 3 Avrupa ülkesinin nükleer anlaşmadaki ihtilafların halledilmesi için yeniden bir mekanizma kurulması girişimlerine tepki göstererek onların ABD’ye teslim olduklarını söyledi.Zarif bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Onların teslim oldukları -Avrupa’nın ABD karşısında- teyit edilmiş oldu.

Haber 16-01-20 13:51

Libya'da ateşkes: İtalya, Türkiye ve Rusya'nın da dahil olacağı üçlü mekanizma önerdi

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Libya için Türkiye, Rusya ve ülkesi arasında bir üçlü mekanizma oluşturulması çağrısı yaptı. İtalyan basınına göre, Di Maio'nun telefonda görüştüğü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye'nin bu fikre destek verdiğini söyledi. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Haber 12-01-20 16:07

Irak'tan, ABD'ye askerlerini çekmesi için mekanizma talebi

Irak'tan, ABD'ye askerlerini çekmesi için mekanizma talebi

Haber 10-01-20 15:35

Son Dakika: Irak'tan Washington'a flaş talep

Irak Başbakanlığı, ülkedeki ABD askerlerinin çekilmesi için Washington yönetiminden bir mekanizma oluşturulmasını talep etti.

Haber 10-01-20 15:06

AK Parti'den sosyal medya etik kuralları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: - "AK Parti olarak, sosyal medyada hem karşı farklı siyasi çizgilerin hem de özellikle kendimiz için bağlayıcı olacak nitelikte bir sosyal medya etik kurallar listesi yayınlayacağız" - "Sosyal medyadaki belli etki ajanlarının Türkiye'nin milli birliğine ve beraberliğine dönük açık bir infial oluşturmayı amaçlayan koordinasyonlu, organize bir çalışma olduğunun bilincindeyiz" - "Birilerinin söylediği yalanlar karşısında savunmaya çekilmek yerine bu yalanları deşifre edip, bunların üstüne gideceğimiz bir mekanizma oluşturacağız"

Haber 10-01-20 14:22