Melatonin Haberleri

Melatonin hormonu nedir, ne işe yarar? Melatonin hormonu nasıl ölçülür, eksikliği belirtileri nedir?

Melatonin hormonu insan vücudunun doğal bir hormonudur ve uykunun düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Beyindeki pineal bezinde üretilir ve karanlıkta artar ışık altında ise azalır. Bu nedenle melatonin hormonu "gece hormonu" olarak da bilinir. Melatonin hormonunun uyku döngüsü üzerindeki etkisi yalnızca uyku düzenlenmesi ile sınırlı değildir aynı zamanda bağışıklık sistemi, metabolizma, yaşlanma ve depresyon gibi bir dizi fizyolojik sürece de etki eder.

Haber 10-04-2023 11:11

Market raflarına girdi, internet siteleri fırsat bilip kampanyaya dönüştürdü! Sağlığı tehdit eden tehlike melatonin için eczacılar uyarıyor

Erişimi hayli kolay, sağlık açısından oluşturduğu risk ise büyük. Melatonin, uyku sorunu yaşayan birçok kişinin çare olarak başvurduğu bir hormon. Onaylama yetkisi, Tarım ve Orman Bakanlığına geçti. Böylece artık marketlerde satılabildiği gibi internet sitelerinde de farklı kampanyalar çerçevesinde alıcının karşısına çıkabiliyor. Ancak eczacılar melatoninin bilinçsiz kullanımına karşı uyarılarda bulunurken "mutlaka hekim kontrolünde kullanılması lazım" diyor.

Haber 19-12-2022 08:33

Melatonin

Melatonin Hakkındaki Haberler Mynet'te. Melatonin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.