Memuriyet Hakki Haberleri

Son dakika haberi: Türkiye KPSS sorularını konuşuyor! Gündemi sarsan iddiaların ardı arkası kesilmiyor: 'Bin dolar karşılığında...'

Üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra devlet içinde memuriyet kazanmak için mücadele eden bir milyonu aşkın kişinin katıldığı KPSS'deki iddialar ortalığı karıştırdı! ÖSYM, önce şikayetlerin araştırıldığını, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili CHP'den çarpıcı 'bin dolar' iddiası geldi.

Haber 2022-08-03 10:41:14

Memuriyet ne demek? Memuriyet kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Memuriyet, günümüzde sıkça kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeye televizyondan internete, gündelik sohberlerden edebi eserlere kadar çok farklı oluşturulan cümlelerde yer verilir. Bazen kelimenin anlamı merak edilerek araştırılmak istenebilir. Yapılan araştırmalarda Türk Dil Kurumu'nun çalışmalarına yönelmek gerekir. Pek çok kişi tarafından mercek altına alınan kelimeler arasında bulunan Memuriyet ne demektir?

Egitim 2022-05-18 21:09:10

GÜNCELLEME - Şehit Talha Bahadır'ın evi bayraklarla donatıldı

ŞEHİDİN BABASI HAKKI BAHADIR İLE RÖPORTAJ EKLENDİ

Yurthaber 2022-05-04 13:00:07

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Elazığ İl Başkanlığında konuştu:

"Fiyat artışlarından çalışanlarımızın etkilenmemesi için çalışmaları hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürdürüyor. Kamu çalışanlarına, memurlara, esnafımıza, emeklilere, dar gelirlilere, ücretle geçinen tüm kesimlere yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" - "Gelin, pazartesinden itibaren hiçbir kimsenin, başı açığı da başı örtülüsü de kılık kıyafetinden dolayı kamusal, eğitim öğrenim, memuriyet haklarından yararlanma konusunda hiçbir engel olamaz, engellenemez diye, işte yeni anayasa yapalım diyoruz" - "Türkiye'de ekmeği de özgürlüğü de büyüterek yeni yüzyıla doğru emin adımlarla yürüme kararlığındayız. Bunu da inşallah milletimizle beraber yapacağız"

Yurthaber 2021-12-17 19:17:33

Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen kimdir? Ali Sami Yen kaç yaşında vefat etti?

Galatasaray denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Ali Sami Yen, özellikle Türk futboluna kattığı değerlerle biliniyor. Futbol hayatının yanı sıra memuriyet hayatı da olan Yen, bir dönem teknik direktörlük de yaptı. Galatasaray’ın kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen’in ölümünün üzerinden tam 70 yıl geçti. Bir dönem Galatasaray’ın stadyumunun da ismi olan önemli isim, şu sıralar birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Spor 29-07-21 09:21

42 yıllık memuriyet hayatının ardından emekli oldu

Emekliye ayrılan Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen’e veda yemeği düzenlendi.Vali Bilal Şentürk, 2.

Yurthaber 23-03-21 12:31

Başkan Mehmet Cabbar’dan emekli olan zabıta personeline teşekkür plaketi

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, emekli olan zabıta personeli Mahir Kayserilioğlu’nu makamında ağırlayarak Zabıta Müdürü Ahmet Özdil ile birlikte teşekkür plaketi takdim etti.1993 yılından beri Develi Belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapan Kayserilioğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Mehmet Cabbar, “Memuriyet hayatı boyunca beyefendi kişiliği ve çalışkanlığı ile Develililerin ve belediyemizin takdirini kazanmış Mahir abimize teşekkür ediyor, hayatının bundan sonraki döneminde sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.Mahir Kayserilioğlu da Başkan Mehmet Cabbar’a iyi dileklerinden ve nezaketinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yurthaber 17-03-21 16:42

Emniyet Genel Müdürlüğü: Şehit polis memuru Vedat Kaya’nın memuriyet hakları, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı günden bu yana kesintisiz olarak devam etmiştir. Menfur olayın ardından şehitlik işlemleri de başlatılmıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğü: "Şehit polis memuru Vedat Kaya’nın memuriyet hakları, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı günden bu yana kesintisiz olarak devam etmiştir.

Haber 15-02-21 13:24

42 yıllık mesaisine nokta koydu

Oltu Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Gazi Atmaca, 42 yıllık mesaisine nokta koydu.Yazı İşleri Müdürü Atmaca 21 Kaymakamla başarılı bir şekilde 42 yıl 15 bin 330 gün 122 bin 640 saat çalıştı.1979 yılında başladığı memuriyet hayatını, 1997 yılı Ağustos ayında atandığı Oltu Kaymakamlığında Yazı İşleri Müdürü olarak sürdüren, 42 yıllık meslek hayatına birçok şehir ve birçok çalışma arkadaşı sığdıran Gazi Atmaca yaş dolayısıyla emekliye ayrılırken Oltu Kaymakamı Şenol Turan ve mesai arkadaşları tarafından kendisi adına veda yemeği organize edildi.Yazı İşleri Müdürü Gazi Atmaca, yemek programından önce Kaymakam Şenol Turan’a veda ziyaretinde bulundu.

Yurthaber 06-01-21 10:06

Gazeteciler Cemiyetinden Mehmet Çelik’e teşekkür plaketi

Bir süre önce emekli olan İl Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik’e Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından teşekkür plaketi verildi.45 yıllık memuriyet hayatının 30 yılını Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak tamamlayan Mehmet Çelik’in görev yaptığı süreçte kent basınına her zaman destek olduğunu hatırlatan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, “Gazeteciler Cemiyeti olarak emekli olan Mehmet Çelik’e tüm üyelerin katılımı ile farklı bir organizasyon hazırlamak istedik ancak pandemi kısıtlamaları nedeniyle bu mümkün olmadı.

Yurthaber 09-12-20 17:20

Asırlık baba ocaklarını restore ettirip, yaz tatillerini geçiriyorlar

Balıkesir’in Manyas ilçesinin eski yerleşim alanlarından olan ve Kafkas kökenli vatandaşların ağırlıklı olarak ikamet ettiği kırsal Haydar Mahallesinde tarih kokan evler restore edilip, baba miraslarına sahip çıkıyorlar.Manyas’ın kırsal Haydar Mahallesinde doğup, çocuk yaşlarda eğitim için ayrılan ve daha sonra iş ve memuriyet hayatına atılan daha sonrasında emekli olunca yaz aylarında babalarından miras kalan evlerine sahip çıkarak restore ettirerek burada ikamet ediyorlar.

Yurthaber 27-10-20 17:25

TÜİK’te görev değişikliği

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğüne atanan Mert Mesut Selçuk görevine başladı.TR41 Bölgesi illeri olan Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğüne atanan Selçuk, görevi eski Müdür Ünal Can’dan devraldı.Lisans ve yüksek lisans eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İstatistik Bölümünde tamamlayan Selçuk, memuriyet hayatına 2006 yılında TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak başladı.

Yurthaber 23-06-20 16:26

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığı Türkiye'de

  ÇAVUŞOĞLU: SURİYE'NİN ZENGİNLİKLERİ ÜZERİNDE KİMSENİN HAKKI YOKTUR Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile EİT Genel Sekreteri Dr.

Haber 09-11-19 16:14

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığı Türkiye'de (2)

ÇAVUŞOĞLU: SURİYE'NİN ZENGİNLİKLERİ ÜZERİNDE KİMSENİN HAKKI YOKTUR Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile EİT Genel Sekreteri Dr.

Haber 09-11-19 15:37

PROF. DR. HAKKI CAŞIN: SİVİLLER GÖZETİLEREK YAPILAN BİR HAREKATTIR 

Haber-Kamera: Ali ABLAY - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, DHA Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof.

Haber 10-10-19 18:28

MSB'den harekat açıklaması (3)

'HAREKAT, MEŞRU MÜDAFAA HAKKI ÇERÇEVESİNDE' Milli Savunma Bakanlığı, Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Haber 09-10-19 18:39

Yazıcıoğlu'nun yeri 1,5 kilometreye kadar tespit edilmiş (2)

HAKKI ÖZNUR AÇIKLAMA YAPTI Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında 'Yazıcıoğlu yaşıyor, ayağı kırık' bilgi notunu dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye göndererek arama çalışmalarını sekteye uğrattığı iddiasıyla Dursun Özmen'in yargılandığı davanın sonunda açıklama yapıldı.

Haber 19-09-19 22:22

Yazıcıoğlu'nun yeri 1,5 kilometreye kadar tespit edilmiş (2)

HAKKI ÖZNUR AÇIKLAMA YAPTI Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında 'Yazıcıoğlu yaşıyor, ayağı kırık' bilgi notunu dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye göndererek arama çalışmalarını sekteye uğrattığı iddiasıyla Dursun Özmen'in yargılandığı davanın sonunda açıklama yapıldı.

Haber 19-09-19 20:44

DHA YURT BÜLTENİ - 1

1)AYVALIK HAKKI BEY YARIMADASI'NDA ORMAN YANGINI: 4 DEKAR ALAN ZARAR GÖRDÜ BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi Hakkı Bey Yarımadası'nda çıkan orman yangını, 3 helikopterin müdahalesi ile yaklaşık 1 saatte büyümeden söndürüldü.

Haber 11-09-19 08:23

Ergenekon hakim-savcılarına 51 No'lu DVD iddianamesi

"Ergenekon" davası kapsamında avukat Levent Göktaş'ın bürosunda hukuka aykırı arama yaptığı, tutuklanmasına ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiği gerekçesiyle 8 eski savcı ve hakim hakkında 9 yıldan 34 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı - İddianamede, avukat Levent Göktaş "müşteki", eski hakim ve savcılar Ercan Şafak, Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ömer Diken, Sedat Sami Haşıloğlu ve Zekeriya Öz "şüpheli" olarak yer aldı - İddianameden: - "Şüphelilerin, mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak şekilde eylemlerde bulunup pek çok hukuk ihlalleri yaparak FETÖ'nün nihai amacına ulaşması doğrultusunda hareket ettikleri anlaşılmıştır"

Haber 04-09-19 11:23

CHP'den belediye başkanları için kanun teklifi

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, "belediye başkanlarına yönetim kurullarında aldıkları görevler nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaması ve akrabalarının belediye şirketleri ile istisnai memuriyet kadrolarına atanamamasını" öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Haber 01-08-19 12:14

CHP'den belediye başkanları için kanun teklifi

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, "belediye başkanlarına yönetim kurullarında aldıkları görevler nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaması ve akrabalarının belediye şirketleri ile istisnai memuriyet kadrolarına atanamamasını" öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

Haber 01-08-19 12:10

İl Kültür Ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş Emekli Oldu

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş emekli oldu.Kayseri’de uzun süre İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan İsmet Taymuş yaklaşık 40 yıllık memuriyet hayatı sonrasında emekliye ayrıldı.

Yurthaber 01-07-19 12:34

Balyoz kumpasçısı hakim ve savcılara FETÖ'den iddianame

"Balyoz Planı" davasının soruşturma ve kovuşturmasına bakan eski 50 hakim ve savcıdan 49'u hakkında "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve tümü hakkında "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "görevi kötüye kullanma", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 15 yıldan 37 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı - İddianameden: - "Sanıkların planlı ve sistematik şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası olarak mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfuz ye itibarını bozacak nitelikte eylemlerde bulunup, pek çok hukuk ihlalleri yaparak, çoğunluğu muvazzaf general, amiral ve subayın hürriyetlerinin kısıtlanmasına, terfilerinin engellenmesine ve çalıştıkları kurumdan ayrılmalarına sebep olduğu anlaşılmıştır" - "Bunun sonucunda sanıkların TSK'nın üst düzey subaylarının tasfiye edilerek yerlerine FETÖ/PDY üyesi subayların yerleştirilmesine, bu subayların da 15 Temmuz 2016'da anayasal düzen ve meşru hükümete karşı darbe girişiminde bulunmalarına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin caydırıcılığının zafiyete uğramasına neden oldukları tespit edilmiştir"

Haber 20-06-19 12:49

YILDIRIM: DEVLETİN VALİSİNE HAKARET ETMEYE HAKKI YOKTUR 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Belgrad Ormanı'nda Elazığlılar ile piknikte buluştu.

Haber 09-06-19 22:35

YILDIRIM: DEVLETİN VALİSİNE HAKARET ETMEYE HAKKI YOKTUR 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Belgrad Ormanı'nda Elazığlılar ile piknikte buluştu.

Haber 09-06-19 20:24

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2 1-ERDOĞAN: 13-14 BİN FARKLA BİR SEÇİMİ KAZANDIM HAVASINA KİMSENİN GİRMEYE DE HAKKI YOKTUR (1) Haber-Kamera: Gülseli KENARLI- Güven USTA- Yılmaz BEZGİN/İSTANBUL DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Haber 08-04-19 12:00

ERDOĞAN: 13-14 BİN FARKLA BİR SEÇİMİ KAZANDIM HAVASINA KİMSENİN GİRMEYE DE HAKKI YOKTUR (1)

Haber-Kamera: Gülseli KENARLI- Güven USTA- Yılmaz BEZGİN/İSTANBUL DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Haber 08-04-19 10:36

15 günde 10 kilo verdi

Almanya’da yaşayan 38 yaşındaki Hakki Durgar, obezite tedavisi için geldiği Gaziantep’te yapılan ameliyatın ardından 15 günde 10 kilo verdi.Almanya’dan Gaziantep Özel Hatem Hastanesine gelen 162 kilogram olan Hakkı Durgar için Dr.

Yurthaber 25-03-19 10:25

Bakan Kasapoğlu: Spor yapma, tesisleri kullanma durumumuz istenildiği ölçüde değil (2)

'BİZİM DEMOKRASİMİZİ KİMSENİN SORGULAMA HAKKI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM' Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Düzce'de 'Gençlerle Demokrasi Buluşması' isimli programa katıldı.

Haber 19-03-19 23:18

Kuleli Askeri Lisesi personeli hakkında soruşturma

Yüksel KOÇ - İstanbul DHA - KULELİ Askeri Lisesi'nde 15 Temmuz 2016 tarihine kadar örgüt mensubu olmaya askeri öğrencilere baskı yaparak tasfiye etmeye çalıştığı tespit edilen askeri personel hakkında 8 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Kara Harp Okulu Kuleli Yerleşkesi adıyla eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren Kuleli Askeri Lisesi'nde 1990'dan 15 Temmuz 2016 tarihine kadar örgüt mensubu olmayan askeri öğrencilere baskı yaparak tasfiye etmeye çalışan FETÖ/PDY mensubu askeri personel hakkında soruşturma başlatıldı.  Konuya ilişkin olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuleli Askeri Lisesi'nin darbe girişimi sonrası kapatıldığı hatırlatılarak, bu kapsamda kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde 1990 yılından 2016 yılına kadar değişik sebeplerle ilişikleri kesilen askeri öğrencilerin belirlenmesine yönelik ayrıntılı bir araştırma yapıldığı belirtildi.  Bu dönemde FETÖ/PDY mensuplarının Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki etkinliğinin arttığı kaydedilen açıklamada, 2008 ve 2016 döneminde Kuleli Askeri Lisesi'nde görev yapan rütbeli askeri personelin önemli bir kısmının darbe girişimine katıldığı kaydedildi.  8 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI Açıklamada, "Kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde 15 Temmuz 2016 tarihine kadar görev yapan askeri personel hakkında, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nda düzenlenen 'Askeri hizmete ilişkin bir konuda sahte evrak düzenlemek', 'Memuriyet nüfusunu başkasına zarar verecek biçimde su istimal etmek', 'Astlarının hizmetini lüzumsuz yere güçleştirmek', 'Astlara suç işlemesi hususunda emir vermek ve bu suçun işlenmesine bizzat iştirak etmek', 'Hak edilmemiş disiplin cezasını kasten vermek', 'Komutanlık görevini ihmal ederek gerçekte önleyebileceği bir suçun işlenmesine göz yummak', 'Memuriyet görevini kötüye kullanmak', '18 yaşından küçük çocuğa eziyette bulunmak' suçlarından" kapsamlı bir soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.   

Haber 11-03-19 14:52

KULELİ ASKERİ LİSESİ PERSONELİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Yüksel KOÇ - İstanbul DHA - KULELİ Askeri Lisesi'nde 15 Temmuz 2016 tarihine kadar örgüt mensubu olmaya askeri öğrencilere baskı yaparak tasfiye etmeye çalıştığı tespit edilen askeri personel hakkında 8 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Kara Harp Okulu Kuleli Yerleşkesi adıyla eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren Kuleli Askeri Lisesi'nde 1990'dan 15 Temmuz 2016 tarihine kadar örgüt mensubu olmayan askeri öğrencilere baskı yaparak tasfiye etmeye çalışan FETÖ/PDY mensubu askeri personel hakkında soruşturma başlatıldı.  Konuya ilişkin olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuleli Askeri Lisesi'nin darbe girişimi sonrası kapatıldığı hatırlatılarak, bu kapsamda kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde 1990 yılından 2016 yılına kadar değişik sebeplerle ilişikleri kesilen askeri öğrencilerin belirlenmesine yönelik ayrıntılı bir araştırma yapıldığı belirtildi.  Bu dönemde FETÖ/PDY mensuplarının Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki etkinliğinin arttığı kaydedilen açıklamada, 2008 ve 2016 döneminde Kuleli Askeri Lisesi'nde görev yapan rütbeli askeri personelin önemli bir kısmının darbe girişimine katıldığı kaydedildi.  8 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI Açıklamada, "Kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde 15 Temmuz 2016 tarihine kadar görev yapan askeri personel hakkında, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nda düzenlenen 'Askeri hizmete ilişkin bir konuda sahte evrak düzenlemek', 'Memuriyet nüfusunu başkasına zarar verecek biçimde su istimal etmek', 'Astlarının hizmetini lüzumsuz yere güçleştirmek', 'Astlara suç işlemesi hususunda emir vermek ve bu suçun işlenmesine bizzat iştirak etmek', 'Hak edilmemiş disiplin cezasını kasten vermek', 'Komutanlık görevini ihmal ederek gerçekte önleyebileceği bir suçun işlenmesine göz yummak', 'Memuriyet görevini kötüye kullanmak', '18 yaşından küçük çocuğa eziyette bulunmak' suçlarından" kapsamlı bir soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.   

Haber 11-03-19 14:51

DHA YURT BÜLTENİ - 1

1)ERDOĞAN: BU TOPRAKLARI BÖLMEK İSTEYENLERE HAYAT HAKKI TANIMAYACAĞIZ CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak mitinginin ardından Bartın'a geçti.

Haber 05-03-19 08:21

DHA YURT BÜLTENİ -19

Erdoğan'dan 'tanzim satış' açıklaması: Düzene girmezse 81 ilde yaygınlaştıracağız (2) 'BU TOPRAKLARI BÖLMEK İSTEYENLERE HAYAT HAKKI TANIMAYACAĞIZ' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak mitinginin ardından Bartın'a geçti.

Haber 04-03-19 19:26

Başkan Çaylı : “Projelerimiz hazır”

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 10 yıllık hizmet dönemlerinde ilçeyi modern Avrupa şehirlerine benzer bir şehir haline getirdiklerini söyleyerek 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimleri için de projelerinin hazır olduğunu açıkladı.Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, kısıtlı imkânlarla gerçekleşmesi hayal gibi görünen birçok projeye imza attıklarını belirterek , kendilerini bu göreve taşıyan başta ilçe halkı olmak üzere bu çorbada tuzu olan yediden yetmişe herkese ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür etti.Çaylı, açıklamasında Yenice Belediyesi’nde uzun yıllar süren memuriyet hayatının ardından belediye başkanı olarak da ilçeye hizmet edebilme şerefine ulaştığını kaydederek, "Halkımızın teveccüh ve güvenlerini boşa çıkartmadan gece - gündüz, zaman, saat gözetmeden çalıştık, çabaladık.

Yurthaber 14-11-18 12:30

Vali Akbıyık, okul müdürleriyle bir araya geldi

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 27 yılık memuriyet hayatında birinci meselesinin eğitim olduğunu, Hakkari’de de birinci meselesinin yine eğitim olacağını söyledi.Vali Akbıyık; Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF ve Erciyes Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği iki günlük eğitime katılan okul müdürleriyle yemekte bir araya geldi.

Yurthaber 08-11-18 15:25

İlber Ortaylı'nın kişisel kütüphanesini bağışlaması

Ortaylı'nın avukatı Fahrettin Erbahayetmez: - "Müvekkilimin şahsi kütüphanesinin bir kısmını Türk milletinin kullanımı amacıyla Cumhurbaşkanlığına bağışlamış olması, sosyal medya ve basında meydana getirilen algıda belirtildiği gibi herhangi bir menfaat karşılığında değildir. Kütüphanenin Cumhurbaşkanlığına bağışlanmasındaki temel amaç; kütüphanenin korunması, güvenliğinin sağlanması ve değerlendirilmesidir" - "Hayatını kitaba vakfetmiş, tüm iaşesini buna ayırmış bir bilim insanının, makam ve mevki karşılığında kültürel birikimini değiş tokuş yaptığını dillendirenler, müvekkilimin içtimai hayatında bir mizah olarak geliştirdiği 'cahiller' sözcüğünün muhatabı haline gelmiş olurlar" - "Müvekkilim tarafından kamu kurumlarına bağlı olarak ücretli bir şekilde, memuriyet benzeri danışmanlık veya müşavirlik hizmeti bugüne kadar verilmemiş, bundan sonra da verilmeyecektir"

Haber 10-10-18 10:56

KEMAL SUNAL'IN AİLESİ TELİF HAKKI DAVASINI ANAYASA MAHKEMESİ'NE TAŞIYOR

  Haber-Kamera: Enver ALAS - Akın ÇELİKTAŞ / İSTANBUL DHA Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal'ın ailesi, 1970 ve 1980'li yıllarda sanatçının rol aldığı filmlerin, sinema gösterimi dışında yayınlanmasına ilişkin açtıkları 'telif hakkı' davasının Yargıtay tarafından aleyhte karar verilmesinin ardından bu kez davayı Anayasa Mahkamesi'ne taşıma kararı aldı.

Haber 19-09-18 15:00

Diyarbakır’da bir ‘Masumiyet Müzesi’

Diyarbakır’da yaşayan 85 yaşındaki Kazım Ertaş, memuriyet hayatı boyunca görev yaptığı yerlerde topladığı eşyalarla kendi müzesini kurdu. Ertaş’ın müzesinde süs eşyaları, silahlar, el aletleri, halılar bulmak mümkün

Haber 12-08-18 20:33

MEB Bakanı Selçuk: Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmada, "Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir.

Haber 24-07-18 13:27

MEB Bakanı Selçuk: Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin (2)

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmada, "Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir.

Haber 24-07-18 11:12

MEB Bakanı Selçuk: Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin (1)

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmada, "Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir.

Haber 24-07-18 11:10

MEB Bakanı Selçuk: Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmada, "Öğretmenlik mesleği fedakârlık, özveri mesleğidir.

Haber 24-07-18 10:50

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 4

  (aktüel görüntülerle geniş haber) 1- KILIÇDAROĞLU:  DANIŞTAY'A KİMSENİN GÖLGE DÜŞÜRMEYE HAKKI YOKTUR  *CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Sen dürüst hakim olduğunu düşünüyorsan, onurluysan o görevde bir dakika durma, istifa et ve ayrıl" bu çağrıyı yaptım.

Haber 21-06-18 16:11

- KILIÇDAROĞLU:  DANIŞTAY'A KİMSENİN GÖLGE DÜŞÜRMEYE HAKKI YOKTUR 

  *CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Sen dürüst hakim olduğunu düşünüyorsan, onurluysan o görevde bir dakika durma, istifa et ve ayrıl" bu çağrıyı yaptım.

Haber 21-06-18 14:15

KILIÇDAROĞLU:  DANIŞTAY'A KİMSENİN GÖLGE DÜŞÜRMEYE HAKKI YOKTUR -1 

  *CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Sen dürüst hakim olduğunu düşünüyorsan, onurluysan o görevde bir dakika durma, istifa et ve ayrıl" bu çağrıyı yaptım.

Haber 21-06-18 11:47

SMA hastası engelli kızın memuriyet azmi

Yüzde 98 bedensel engelli olan, mide tüpüyle beslenen ve gözleriyle kullandığı bilgisayar sayesinde dört üniversite bitiren SMA hastası Hatice Özkan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda başarılı olarak memurluk hakkı kazandı - SMA hastası Özkan: - "Benim her gün görevimin başında olmam imkansız. Hayalime bu şekilde yaklaşmışken sahip olduğum engeller nedeniyle vazgeçmek istemiyorum. Bir talebim var; görevimi evimde yapmak istiyorum" - "Cumhurbaşkanımızın bu konuda benim verdiğim mücadeleye kayıtsız kalmayacağını umut ediyorum. Memurluk hakkını kazanmışken böyle bir istisna yapılmalı. Bu benimle sınırlı kalmamalı çünkü engelli olup da 'görevi nasıl yapacağım' diye sınava girmeyen arkadaşlarım var. Onların da yolu açılmalı"

Haber 14-04-18 12:43

Kamuya 60 bin işçi alınacak!

Taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde memuriyet vasfı taşımayanlar ve emekliliği gelenlerin ayrılmasının ardından kamuya şimdi 60 bin işçi alınacak.

Finans 14-04-18 10:46

21 personas reciben condena perpetua en Turquía por Golpe posmoderno

Entre los condenados, se encuentran Ismail Hakki Karadayi, ex comandante de las Fuerzas Armadas Turcas, y su segundo, Cevik Bir, por su participación en el golpe de estado "posmoderno" de 1997 en el país.

Haber 13-04-18 19:15