Menbic Haberleri

Erdoğan'dan çok net mesaj: Hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyindeki Menbic bölgesi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 2019-01-21 09:16:09

ABD ile Menbic zirvesinin tarihi belli oldu

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümi Yalçın, 30 Mart'ta ABD'ye giderek Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüşecek

Haber 2018-03-28 12:11:18

KBÜ’de ‘Cephe Gerisinde Vatan Savunması’ konferansı

Karabük Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından “Cephe Gerisinde Vatan Savunması” konulu konferans düzenlendi.15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta konuşmacı olarak ANKA Enstitüsü Başkanı Emekli Albay Rafet Aslantaş ve ANKA Enstitüsü Başkan Yardımcısı Mustafa Engin Öktem yer aldı.Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu’nu jeopolitik açıdan değerlendiren ANKA Enstitüsü Başkanı Emekli Albay Rafet Aslantaş, Türkiye’nin PYD/PKK terör örgütünün Akdeniz’e uzanmasını engellemek için Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı’na başladığını söyledi.Afrin’in, 2013 yılından itibaren IŞİD’in ele geçirdiği Rakka, Menbic, El Bab ve Cerablus’tan kaçanlar için sığınak olduğunun altını çizen Aslantaş, “Yedi kasaba ve 365 köyden oluşan Afrin’in 400 bin civarındaki nüfusu bu göçlerle iki katına çıktı.

Haber 2018-03-26 18:30:12

Türkiye'nin Afrin'den sonra hedef aldığı Menbic'e girmek neyi değiştirir?

Menbic, Afrin'den sonra Türkiye'nin müdahale zincirinin ilk halkası olarak görülüyor. Menbic'in demografik yapısı nedir? Olası bir operasyona ABD ve Rusya'nın tepkisi ne olur? Fehim Taşketin'in analizi.

Haber 2018-03-24 12:02:11

New York Times Menbic'de: Kürt güçler 'ABD'ye güveniyoruz' diyor

Amerikan gazetesinin muhabiri Rob Nordland, ABD birliklerinin de bulunduğu ve Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı'nı genişleteceğini söylediği Menbic'e giderek bir izlenim yazısı kaleme aldı. Nordland'a göre Menbic Askeri Konseyi, ABD'nin desteğinin süreceğine inanıyor.

Haber 03-02-18 13:11

New York Times Menbic'de: Kürt güçler 'ABD'ye güveniyoruz' diyor

Amerikan gazetesinin muhabiri Rob Nordland, ABD birliklerinin de bulunduğu ve Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı'nı genişleteceğini söylediği Menbic'e giderek bir izlenim yazısı kaleme aldı. Nordland'a göre Menbic Askeri Konseyi, ABD'nin desteğinin süreceğine inanıyor. Öte yandan YPG'lilerin bir Türk GSM operatörünü kullandığı ortaya çıktı.

Haber 02-02-18 05:33

TBMM Genel Kurulunda Zeytin Dalı Harekatı bilgilendirmesi

-MHP Grup Başkanvekili Akçay: -"Bir sonraki adımın Menbic olması stratejik ve jeopolitik bir zorunluluktur"

Haber 30-01-18 17:03

Menbic ve El Bab çevresinde konvoy hareketliliği

YPG’lilerin barındığı Menbic’e giden ilk Rus yardım konvoyu görüntülendi.

Haber 08-03-17 12:22

ABD'den Menbic 'kalkan'ı

ABD, Türkiye destekli ÖSO ile YPG arasındaki çatışmaları önlemek üzere Menbic'e asker konuşlandırdı.

Haber 07-03-17 11:39

TSK: El Bab-Menbic yolu temizlendi

TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda El Bab-Menbic karayolunda kontrolün sağlandığını duyurdu.

Haber 09-12-16 10:38

YPG'ye katılan 3 ABD'li öldürüldü

YPG'ye katılan 3 ABD'linin Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen Menbic operasyonunda öldüğü öğrenildi. Öte yandan, PYD'nin Menbic'ten sonraki hedefinin IŞİD'in elinde bulunan El-Bab olduğu iddia edildi.

Haber 31-08-16 09:04

IŞİD'in sivilleri 'canlı kalkan olarak kullandığı' fotoğraflar

IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti), Suriye'nin kuzeyindeki Menbic kentinden kaçarken sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını gösteren fotoğraflar yayımlandı.

Haber 19-08-16 16:15

Menbic Askeri Meclisi: Menbic'i Halk Meclisi yönetecek

Menbic'i IŞİD'in elinden alan Menbic Askeri Meclisi'nin sözcüsü, bundan sonraki hedefin El Bab olabileceğine işaret ederek Menbic'in yönetiminin de Halk Meclisi'ne devredileceğini ifade ediyor.

Haber 17-08-16 17:00

'Suriye Demokratik Güçleri Menbic'in kontrolünü ele geçirdi'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki Menbic kentinin 'neredeyse tamamının' kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Haber 06-08-16 17:45

SOHR: Suriye Demokratik Güçleri Menbic'in kontrolünü 'ele geçirdi'

Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'nin kuzeyinde iki yıldır IŞİD'in elinde bulunan Menbic kentinde kontrolü 'hemen hemen tamamen' ele geçirdiğini bildirdi.

Haber 06-08-16 13:00

Menbic'te IŞİD'e ültimatom

Demokratik Suriye Güçleri'nin Menbic kentinde IŞİD'e yönelik operasyonları sürüyor. DSG birliklerinin IŞİD'e kenti terk etmesi için 48 saat süre verdiği bildiriliyor.

Haber 21-07-16 17:12

Suriye Demokratik Güçleri 'Menbic'e girdi'

ABD'nin hem havadan hem de karadan desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'in Kuzey Suriye'deki kalesi olarak bilinen Menbic kentine girdiği belirtiliyor. Kente Kürtlerin değil, Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı Arapların girdiği ifade edildi.

Haber 23-06-16 14:45

IŞİD'in elindeki Menbic 'tamamen kuşatıldı'

İçinde Kürt YPG unsurlarını da barındıran Suriye Demokratik Güçleri'nin ABD'nin hava desteğiyle birlikte IŞİD'in elindeki Menbic'i tamamen kuşattığı belirtildi.

Haber 10-06-16 15:15

'IŞİD militanları Menbic'den kaçıyor'

Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD'in elindeki Menbic kentini geri almak için başlatıkları operasyonda ilerleme kaydederken, kentteki IŞİD militanları aileleriyle birlikte kaçmaya başladı.

Haber 06-06-16 12:15

'Dünyanın en sıcak noktası': Menbic

Suriye'de Türkiye sınırından yaklaşık 40 km uzaklıkta Suriye Demokratik Güçleri IŞİD'in elindeki stratejik Menbic kentine ilerliyor. Rengin Arslan, Suriye'deki iç savaşın gidişatını değiştirebileceği belirtilen bölgenin önemini uzmanlarla konuştu.

Haber 03-06-16 16:45

Suriye Demokratik Güçleri: Menbic'i alacağız

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri Türkiye sınırında Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolündeki Menbic bölgesini ele geçirmek için yemin etti.

Haber 02-06-16 14:15

Financial Times: Menbic harekatı ABDTürkiye ilişkileri için sınav

Financial Times gazetesi, ABD destekli ve YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'nin, Türkiye sınırında ve IŞİD'in kontrolündeki Menbic bölgesini ele geçirmek amacıyla başlattığı harekatın ikili ilişkiler için bir sınav olacağını yazdı.

Haber 02-06-16 06:15

Menbic Operasyonu Başladı

Reuters’ın ulaştığı Amerikalı yetkililer, Türkiye’nin de talep ettiği doğrultuda operasyona katılan Suriyeli güçlerin büyük çoğunluğunun Suriyeli Araplar’dan oluştuğuna dikkati çekti. YPG savaşçıları, muhalif güçlerin, beşte ya da altıda birini oluşturuyo

Haber 01-06-16 18:54

Times: ABD ile Türkiye arasında 'Menbic anlaşmazlığı'

Times gazetesi, ABD'nin Türkiye'den, IŞİD kontrolündeki Menbic'in sınıra açılan hattını kapatmasını istediği ve bu yolun kontrolünün de Suriyeli Kürtlere verilmesini istediğini yazıyor. Gazeteye göre ABD, 'yabancı savaşçı geçişlerine engel olmak' istiyor.

Haber 28-03-16 06:15