Merkez Karar Ve Yonetim Kurulu Mkyk Toplantisi Haberleri

Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza

Rekabet Kurulu, ilaç firmaları GlaxoSmithKline ve Abdi İbrahim'e uzlaşma sonucu toplam 217 milyon 685 bin 540 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Finans 2024-04-16 11:49:25

YSK'dan İyi Parti'nin talebine ret! Akşener'den sert açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İyi Parti'nin Ordu'da seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti. Karar sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada "YSK, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür" dedi.

Haber 2024-04-12 16:59:13

Fenerbahçeli taraftarlar PFDK'nin cezasına değil, zamanına tepki gösteriyor!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe’nin Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçında sahadan çekilmesi nedeniyle 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 4 milyon TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Bu duyurunun ardından cezanın açıklanma zamanına sarı-lacivertli taraftarlar büyük tepki gösterdi.

Spor 2024-04-11 17:23:09

6 il ve 10 ilçe için daha karar verildi! YSK, seçim sonrası itirazları değerlendirdi

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazları değerlendirmeye bugün de devam etti. Son olarak 6 il ve 10 ilçe için yapılan itirazlar karara bağlandı.

Haber 2024-04-09 16:18:14

Merkez Bankası’nda hesap kitap günü! Kâr da zarar da ortaya çıkıyor: 30 Nisan’da toplantı var

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Olağan Genel Kurulu 30 Nisan'da toplanıyor. Toplantıda 2023 hesap yılına ait raporlarının okunması ve görüşülmesi, 2023 yılına ait bilanço, kâr ve zarar hesabının onaylanması gibi konuların gündeme geleceği ifade ediliyor. Zararın Kur Korumalı Mevduat yükü ve döviz işlemleri nedeniyle 850 milyar lirayı bulabileceği iddia ediliyor.

Finans 08-04-24 08:35

Ardahan'da Merkez İlçe Seçim Kurulu seçimlerin yenilenmesine karar verdi

Ardahan'da Merkez İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin yenilenmesine karar verdi.

Yurthaber 05-04-24 08:26

Merkez Bankası'ndan seçimlerden sonra ilk açıklama! 'Kararlı duruş' ve 'enflasyon' mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Finans 02-04-24 14:18

PFDK'dan Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'a 39'ar bin TL para cezası verdi. Kurul, iki kulübü ayrıca 400'er bin TL de cezaya çarptırdı. Öte yandan kurul, Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ile Galatasaray Kulübü ve Başkan Dursun Özbek'e ceza tayinine yer olmadığına karar verdi.

Spor 01-04-24 15:46

Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faizleri için yeni karar! Oranlar yenilendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı yükseltti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 01-04-24 07:36

RTÜK'ten seçim yasağı açıklaması: YSK aksi karar almadığı sürece...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin sonuçların, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) aksi yönde karar alınmadığı takdirde saat 21.00'e kadar yayınlanamayacağı uyarısında bulundu.

Haber 31-03-24 18:04

2019 öncesine dönüldü: Merkez Bankası'ndan önemli karar

Son dakika haberi... Merkez Bankası olağanüstü genel kurul toplantısında karar alındı. TCMB'nin genel kurulu toplantıları 2019'dan önce olduğu gibi her yıl nisanda yapılacak.

Finans 28-03-24 15:36

Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı sonrası açıklama: Dikkat çeken kredi, kira, kur oynaklığı detayı!

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta beklentilerin aksine sürpriz bir karar alarak politika faizini yüzde 50'ye yükseltmişti. Bankada Para Politikaları Kurulu özet metni geldi. İşte ayrıntılar....

Finans 28-03-24 14:09

Sürpriz faiz hamlesinin ardından tablo değişti! Mevduat faizlerinde kritik eşik aşıldı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi...

Bankada parası olanlar dikkat! Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladı. Bankadan sürpriz bir karar geldi ve politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50'ye çıkarıldı. Merkez Bankası'nın faiz hamlesi mevduat faizleri de dengeleri değiştirdi. Mevduat faizlerinde yüzde 55 görüldü. Banka banka faiz oranları....

Finans 22-03-24 11:07

Merkez Bankası'nın sürpriz kararı dengeleri değiştirdi! Uzman isimden mevduat faizi tahmini! 'Yüzde 60 görülebilir'

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı. Bankadan sürpriz bir karar geldi ve politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50'ye çıkarıldı. Merkez Bankası'nın faiz hamlesi mevduat faizlerini nasıl etkileyecek?

Finans 21-03-24 15:19

En sert tepki dolar ve borsadan! Merkez Bankası faiz kararı beklentileri aştı: Piyasalar hareketlendi

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında piyasalar çok sert tepki verdi. Dolar/TL kuru yüzde 1'den fazla geri çekilerek 32 liranın altını gördü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 9000 puanı aştı. Ekonomistler ise Merkez Bankası'nın bu hamlesini yerinde bulduklarını dile getirdi. Dolarda kalıcı düşüş beklemediğini dile getiren Finans Uzmanı Murat Özsoy, "500bps artış yönündeki bu karar sonrasında ticari kredi faiz oranları yanı sıra ihtiyaç kredisi faiz oranları da artacak” dedi.

Finans 21-03-24 14:35

Birer gün arayla açıklanacak, önce Fed sonra TCMB! 31 Mart yerel seçimleri öncesi en kritik karar…

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler faiz kararlarına çevrildi. Önce 20 Mart Çarşamba günü Fed faiz kararı ve ardından 21 Mart Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Merkez Bankası’nın faiz kararı yerel seçimler öncesi ekonomideki en önemli gelişme olarak da dikkat çekiyor.

Finans 16-03-24 11:40

Merkez Bankası'ndan bankalara telefon! 8 ay sonra döviz için karar almıştı: Seçim öncesi 'gereksiz' psikolojik talep...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 2023 yılı Temmuz ayından bu yana ilk kez Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemi gerçekleştirdi. Öte yandan Reuters, Merkez Bankası'nın dün, artan döviz talebinin kaynağını anlamak ve piyasadaki "gereksiz volatiliteyi engellemek" için bankalarla telefonda görüştüğünü duyurdu.

Finans 06-03-24 08:52

Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımları! Ticari ve ihtiyaç kredilerinde büyüme sınırları düşürüldü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları attı. TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildi.

Finans 06-03-24 01:04

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten emeklilere seyyanen zam ve erken emeklilik sorusuna yanıt

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalar yaptı. Çelik bir gazetecinin kademeli emeklilik ve emeklilere seyyanen zam konusuyla ilgili bir sorusuna ise "Bugünkü MYK'da bu konularla ilgili somut olarak bir değerlendirme gerçekleşmedi. Çalışma Bakanlığımızın emeklilik meselesinde çalışmalarını takip etmek gerekir." dedi.

Haber 26-02-24 18:38

Takviye edici gıdalar radarda! Aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara 24 milyon liralık ceza

Reklam Kurulu 185 adet dosyadan 157’si mevzuata aykırı bulunurken söz konusu reklam ve ticari uygulamalar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 24 milyon 16 bin 573 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Finans 26-02-24 09:37

CHP'ye orada büyük şok! AK Parti'nin itirazı kabul edildi, aday olamayacak

Manisa Saruhanlı'da CHP adayı ve mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu, 8 dakika geç kalındığı için İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmemişti. Daha sonra alınan kararla Bilgin'in Saadet Partisi'nden seçime girmesi kararlaştırılmıştı. AK Parti tarafından yapılan itirazı görüşen İlçe Seçim Kurulu, Bilgin'in, Saadet Partisi'nden belediye başkan adayı olamayacağına karar verdi.

Haber 24-02-24 18:02

Su ürünleri sektörü 2 milyar dolar gelir hedefine odaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, "2030'da da katma değerli ürünlerle 5 milyar dolar ihracat değerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için Bakanlık olarak yoğun çalışma yürütüyoruz" dedi. Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun ise, "Türk somonunda bir marka yarattık. Bu sene 65 bin ton Türk somonu üretmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Finans 22-02-24 11:17

Kredi kartı ve banka kartlarında ödeme yöntemi değişiyor! EKK'den karar çıktı: TROY kullanımı yaygınlaştırılacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Külliye'de bir kez daha toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Finansal altyapımızı güçlendirmek üzere teknolojisi Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır" denildi.

Finans 19-02-24 10:38

Merkez Bankası'ndan yeni faaliyet izni

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Platform Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'ye faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 13-02-24 09:10

CHP'de en uzun gece! O il ve ilçelerdeki belediye başkan adayları belli oldu! Malatya, Ordu, Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer, Çankaya, Hatay...

CHP'de adaylık mesaisi sürüyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Kritik toplantıda İstanbul'un ilçeleri Kadıköy, Sarıyer, Avcılar, Bakırköy, Kağıthane, Adalar, Avcılar, Ümraniye ile birlikte aralarında Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Kayseri, Malatya, Ordu'nun da olduğu çok sayıda il ve ilçede adaylar belirlendi. Toplantıda Hatay'da Lütfü Savaş'ın adaylığı da görüşüldü.

Haber 12-02-24 22:51
CHP

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Tuzla Piyade Okulu'ndaki 'Atatürk fotoğrafı' kavgası ile ilgili karar verildi

Son dakika haberi: MSB, Tuzla Piyade Okulu'ndaki "Atatürk fotoğrafı" kavgası ile ilgili kararı açıkladı. MSB açıklamasında, "Piyade Okul Komutanlığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde meydana gelen olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verilmiştir" denildi.

Haber 09-02-24 17:40

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın istifası sonrası Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası açıklamalarda bulundu. Şimşek, 'Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir' ifadelerini kullandı.

Finans 02-02-24 22:22

Emekli maaş zammında yeni iddia! Canlı yayında en düşük emekli maaşı için rakam ve tarih verdi, '2 TL' detayı dikkat çekti

Milyonlarca emekli ek zamda son gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Emeklilerin beklediği ek zam Meclis'ten geçti, karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatacak. Maaşlar hesaba henüz yatmazken emekliler için yeni bir zam iddiası daha ortaya atıldı. Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, canlı yayında en düşük emekli maaşı için rakam verdi, 15 Mart'ı işaret etti.

Finans 31-01-24 09:24

Merkez Bankası kararı sonrası dikkat çeken detay! Uzman isimler açıkladı: 'Ekim ayına kadar...'

TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 45'e yükseltti. Uzmanlar Merkez Bankası'nın faiz kararı ve PPK açıklamasıyla temkinli mesaj verildiğini dile getirdi.

Finans 25-01-24 16:47

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı belli oldu! 'Gerekli sıkılığa ulaşıldı...' Mevduat faizleri için dikkat çeken sözler

Son dakika haberi… Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Ocak ayı politika faizi kararı için duyuru yaptı. Buna göre yüzde 42,5 seviyesinde olan Merkez Bankası politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 45 seviyesine yükseltildi. Banka yılın ilk faiz kararının ardından yayımladığı karar metninde yılın geri kalanına dair güçlü sinyaller verdi.

Finans 25-01-24 14:00

Merkez Bankası faiz kararı SON DAKİKA: Yeni dönem, ilk kez tarih verildi: Türk Lirası için devreye giriyor! Ocak 2024 TCMB Toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrası belli olacak. Başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı öncesinde piyasalar TCMB faiz kararı için bekleyişe geçti. Peki 'Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta?’ İşte Merkez Bankası faiz beklentisi ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı’nın dikkat çeken faiz açıklaması…

Finans 25-01-24 08:19

Merkez Bankası faiz kararı toplantısına katılmayacağı iddia edilmişti! Hafize Gaye Erkan o fotoğraf ile ‘ben buradayım’ dedi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yaklaşık 1 aydır Amerika’da yatırımcılar ile temas halindeydi. Erkan ABD’de kaynak arayışlarını sürdürürken hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Son olarak Merkez Bankası Ocak ayı faiz kararı için Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına katılmayacağı da gündeme gelmişti. Gaye Erkan Türkiye’ye döndü ve ayağının tozu ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Finans 22-01-24 14:44

Türkiye şehitlerine ağlıyor! AK Parti, CHP ve İYİ Parti'den açıklama: Hepsi iptal edildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 9 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrasında bugün yapacakları etkinlikleri iptal ettiklerini duyurarak "Merkez Yönetim Kurulu’muzu yarın sabah olağanüstü toplantıya çağırdım" dedi. CHP'nin iptal kararının ardından bir karar da İYİ Parti ve AK Parti'den geldi.

Haber 12-01-24 22:51

Merkez Bankası'nın 2024 yılı takvimi belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) gelecek yıl düzenleyeceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları, Enflasyon Raporları ve Finansal İstikrar Raporlarını açıklayacağı tarihleri duyurdu.

Finans 29-12-23 12:13

RTÜK toplantısı sona erdi! Kızıl Goncalar için flaş karar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı televizyon ve radyo kanallarına yaptırım uyguladı. Üst Kurul, vatandaşlardan gelen 31 binin üzerinde şikâyet üzerine “Kızıl Goncalar” adlı dizi film hakkında hazırlanan izleme raporunu detaylı olarak ele aldı.

Haber 29-12-23 01:04

Araba kiralayan herkesi ilgilendiriyor! 100 bin TL ceza kesildi, işte dikkat çeken karar

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), araç kiralayan kişiden findeks raporu isteyen ve verilerinin işlenmesine rıza göstermeyen kişiye araç kiralama hizmetinden yararlandırmayan şirketine 100 bin lira ceza kesti. KVKK, veri işlenmesi adına açık rızanın hizmet şartına bağlanamayacağını gerekçe gösterdi.

Finans 28-12-23 12:02

Süper Lig’de en fazla Ümit Öztürk ve Arda Kardeşler düdük çaldı

Trendyol Süper Lig’in ilk yarısında Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 10’ar maça atanan Ümit Öztürk ve Arda Kardeşler en fazla düdük çalan hakemler oldu. 18 kez VAR odasına giren Mustafa Öğretmenoğlu da bu alanda zirvede yer aldı.

Spor 27-12-23 09:51

Merkez Bankası Resmi Gazete'den duyurdu: Prof. Dr. Fatma Özkul PPK üyeliğine atandı

Prof. Dr. Fatma Özkul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine atandı. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısından duyuruldu.

Finans 23-12-23 07:12

Selahattin Ekicioğlu yeniden aday gösterildi Kırşehir'de CHP teşkilatı karıştı! 80 kişi istifa etti

CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında 126 il ve ilçe için belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP'nin Selahattin Ekicioğlu'nu Kırşehir'de aday göstermesine il ve ilçelerden tepkiler geldi. Kırşehir'de il, ilçe, merkez ilçe, il merkez ilçe, kadın kolları ve il disiplin kurulu yönetimi başta olmak üzere 80 kişi görevlerinden istifa etti. Görevden ayrılan İl Başkanı İsa Şahin, "Olumsuzluğa ve huzursuzluğa neden olmamak için görevimizden istifa etme kararı aldık." dedi.

Haber 22-12-23 17:01

Altın fiyatlar ne kadar? Uzman isimden kritik uyarı: 2023'te uyumaya devam edenleri artık kimse uyandıramaz

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Merkez Bankası faiz kararı geçtiğimiz gün açıkladı. Para Politikası Kurulu politika faizini beklentilere paralel 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'e yükseltti. Faiz artırımı, yalnızca döviz kurlarına değil, aynı zamanda altın fiyatlarına ve borsa endekslerine de yön verdi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyarıda bulundu. Peki, bugün ons, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar? İşte 22 Aralık 2023 Cuma günü altın fiyatları...

Finans 22-12-23 13:09

Fatih Portakal'dan Bakan Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a sert tepki: 'Yalan söylüyorsunuz'

Merkez Bankası'nın faiz kararının yankıları devam ediyor. Faizler alınan karar sonrası 250 baz puan artırılarak yüzde 42,5'e yükseltildi. Ekonomistler sadece faizi artırıp enflasyonu düşürmekle ekonominin düzelmeyeceği vurgusunu yaparken gazeteci Fatih Portakal da bu tartışmaya katıldı. Portakal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'a sert tepki göstererek "Yalan söylüyorsunuz" dedi.

Finans 22-12-23 09:19

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda son durum! İslam Memiş altın uyarısını yineleyip 2024 yılını işaret etti: Gram altında hedef...

Aralık ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, Başkanı Hafize Gaye Erkan liderliğinde gerçekleştirilen Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı sonrası açıklanan kararla politika faizi 250 puan artırılarak yüzde 42,5'e çıkarıldı. Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve altın fiyatlarında son durum merak konusu oldu. İşte 21 Aralık 2023 Perşembe günü altın fiyatlarında son durum...

Finans 21-12-23 15:29

Merkez Bankası’ndan Türk Lirası için karar! Bir hamle daha yaparak yeni enstrümanlarını kullandı: Kur Korumalı Mevduat’tan çıkış artınca…

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında düşüş bu hafta da devam etti ve 2 trilyon 682,4 milyar TL'ye geriledi. Bu gelişme ile piyasada yaşanan Türk Lirası likitide fazlasından dolayı Merkez Bankası tarafından yeni bir adım atıldı. TCMB depo alım ihaleleri düzenleyeceğini duyurdu. Ayrıca banka, yabancı para yükümlülükler için yüzde 5 olarak uygulanan menkul kıymet tesis oranı yüzde 4’e indirildi.

Finans 21-12-23 14:21

SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı Aralık ayı için belli oldu! 750, 500 baz puan derken… Yılın son faiz kararı beklentiyi karşıladı

Son dakika haberi…Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Günün en çok merak edilen sorusu saat 14.00 itibarıyla belli oldu. Kasım ayında Merkez Bankası faizleri beklentilerin üzerinde artış ile yüzde 40 seviyesine getirmişti. Başkan Hafize Gaye Erkan eşliğinde toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Aralık ayı faiz kararı için açıklamayı yaptı ve faizler 250 baz puan artışla yüzde 42,50 seviyesine yükseltildi. PPK metninde ise 2024 için çok kritik açıklama geldi.

Finans 21-12-23 14:01

SON DAKİKA | AYM'den Can Atalay kararı! İkinci kez 'hak ihlali' dedi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi. AYM, ilk ihlal kararını 5'e karşı 9 oyla almıştı. İkinci ihlal kararında ise bu rakam 3'e karşı 11 oldu. İşte detaylar...

Haber 21-12-23 13:20

Merkez Bankası faiz kararı yarın açıklanacak! Dolar ve altın ne olur? Uzman isim uyardı! Verilen mesaj çok açıktı: Bundan sonra...

Merkez Bankası (TCMB) aralık ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Kredi, mevduat, altın, dolar ve borsa taraflarını da etkileyecek olan karar yarın saat 14.00'te açıklanacak. Öte yandan ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ve altın fiyatları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte 20 Aralık 2023 Çarşamba günü dolar ve altın fiyatları...

Finans 20-12-23 15:06

Merkez Bankası faiz kararı Aralık için belli oluyor! Dikkat çeken 'asgari ücret' detayı: 'Beklentiler iyileşiyor ama...'

Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı açıklanıyor. Bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 40 seviyesine yükselten TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), 21 Aralık Perşembe günü yılın son faiz kararını duyuracak. Ekonomistler 250 baz puanlık faiz artışı beklerken, yeni yılda sıkılaşmanın daha küçük adımlarla yapılacağını öngördü. Ayrıca faiz kararı üzerinde etkili olmasını bekledikleri dikkat çeken asgari ücret ve ücretsiz doğal gaz değerlendirmesi yaptılar.

Finans 19-12-23 07:27

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'den spor programları için karar!

Ankaragücü-Çaykur Rizespor mücadelesinin ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e çirkin saldırı büyük infial yaratırken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de spor programlarıyla ilgili yeni kararını açıkladı.

Spor 12-12-23 12:06

FED FAİZ KARARI TOPLANTISI 2023 ARALIK: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz artacak mı azalacak mı? Gözler Jerome Powell'da olacak

FED faiz kararı açıklamasının yapılacağı tarih merak konusu oldu. ABD merkez Bankası'nın kararı dolar, altın ve kripto para piyasasına yön verecek. Birçok kişi arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz artacak mı azalacak mı? İşte, 2023 Aralık ayı FED faiz kararı tarihi...

Finans 06-12-23 13:51