Mesa Del Parlamento De Cataluna Haberleri

Son dakika… Bugün de Arjantin sallandı! 6,1 büyüklüğünde deprem…

Japonya’daki 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de Arjantin sallandı. Son dakika gelen deprem haberine göre Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) Arjantin'in Santiago del Estero şehrinde 6,1 büyüklüğünde bir sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

Haber 2024-01-03 11:16:47

Azerbaycan'ın zaferi sonrası Ermenistan'daki gösteriler sürüyor! Muhalefet halkı parlamento binası önüne çağırdı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, Azerbaycan'ın Karabağ'da icra ettiği antiterör operasyonu sonrasında başlayan hükümet karşıtı gösteriler 4. gününde de devam ediyor. Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen göstericilere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Muhalefet liderleri halkı Ermeni parlamentosu önünde toplanmaya çağırdı. Diğer yandan ise gösteriler sırasında Rusya Büyükelçiliği binasına da boyalı saldırı yapıldı.

Haber 2023-09-22 19:45:30

Milletvekili olma şartları nelerdir? Milletvekili seçilme şartları

Milletvekili ya da parlamenter olarak isimlendirilen kişiler, bir ülkede halk tarafından genel seçim yolu ile yasama meclisine giren temsilciler, parlamento üyeleridir. Türkiye’de de yasalara göre halkı temsil etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen, yasama dokunulmazlığı olan kişilerdir. Bir kişinin Milletvekili olabilmek için bazı koşullar yerine getirmesi gerekir.

Haber 2023-07-20 14:34:29

Eskişehir semalarında nefes kesen şov! İsviçreli çift yürekleri ağızlara getirdi

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Sivrihisar Hava Gösterileri 2022'de İsviçreli Danielle ve Emiliano Del Buono çifti pembe renkli uçaklarıyla gösteri sundu. Çiftin Türkiye’de ilk kez sunduğu ‘kanat yürüyüşü’ gösterisi büyük beğeni topladı.

Trend 2022-09-18 13:08:32

Eskişehir'de gökyüzünü renklendirecek hava gösterisi için hazırlıklar tamamlandı

Hafta sonunda halka açık ve ücretsiz düzenlenecek "Sivrihisar Hava Gösterileri 2022"de SOLOTÜRK, HÜRKUŞ ve akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener'in gösterilerinin yanı sıra İsviçreli Danielle Del Buono uçuş sırasında uçağın kanadında yürüyecek

Yurthaber 16-09-22 09:38

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak sözler! 'Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda alırız'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Muhalefetin hem parlamento seçimini, hem de cumhurbaşkanlığını kazanacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda alırız” tahmininde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelttiği hastane sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın çok konuşulan cemevi ziyaretine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları...

Haber 19-08-22 07:59

Parlamento ne demek? Parlamento kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Parlamento kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Parlamento ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:58

İngiltere'de yerel seçimlerin ilk sonuçları, muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokratlar lehine

Birleşik Krallık'ı oluşturan İngiltere, Galler ve İskoçya'da yerel seçimler, Kuzey İrlanda'da ise parlamento seçimleri için dün sandık başına gidildi. Oy verme işleminin saat 22.00'de sona ermesiyle İngiltere'de oy pusulalarının sayımına başlandı. İlk sonuçlar, hayat pahalılığı ve Covid önlemlerinin ihlal edilmesi eleştirilerinin yöneldiği iktidardaki Muhafazakar Parti'yi memnun etmiyor.

Haber 06-05-22 06:19

ABD’den 4 Ukraynalı Yetkiliye Yaptırım

ABD Maliye Bakanlığı aralarında iki parlamento üyesinin de olduğu dört Ukraynalı yetkiliye yaptırım açıkladı. Biden yönetimi yetkilileri bu kişilerin, Rusya’nın Ukrayna’nın işgaline zemin hazırlama çabalarının bir parçası olduklarını söylüyor

Haber 21-01-22 01:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Lütfü Türkkan'a yönelik, "Şehit yakınlarına hakaret edenlerin milletvekilliği sakıt olmuştur. Bu küfürbaz, terbiyesiz kişiliklere hak ettiği derslerin de sandıkta mutlaka verileceğine inanıyorum. Genel Başkan'ı bir bayan olanın küfrü yenilir yutulur değil." dedi. Yüzde 50+1 tartışmalarına da değinen Erdoğan, "O konuda değişikliğe giderse parlamento gider" dedi.

Haber 17-11-21 12:48

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Karayel'den büyükelçilere tepki:

"Ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmektir büyükelçilerin birinci vazifesi. Vazifelerinden öteye geçmelerinin onlara da ülkeler arası ilişkilere de hiçbir katkısı olmaz"

Yurthaber 23-10-21 15:09

Almanya’da Seçim Günü

Almanya’da seçmenler Angela Merkel sonrası dönemi belirleyecek Federal Parlamento seçimi için sandık başında. Yerel saatle 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 18.00’e kadar sürecek. ilk tahmini sonuçların 18.30’da açıklanması bekleniyor

Haber 26-09-21 13:11

Kapadokya'daki halı mağazaları canlı müze gibi hizmet veriyor

Yerli ve yabancı turistler, Avanos ilçesindeki mağazalarda, halıların yapımının her aşamasına tanıklık ediyor - ABD'li turist Dustin Parker: - "Halının iplikten dokuma aşamasına kadar şahit olduğum süreç gerçekten de harika" - Kolombiyalı turist Maria Del Pilar: - "Halı mağazasında karşılaştıklarım çok hoş ve eşsiz bir deneyim" - Halı mağazası rehberi Murat Kültür: - "Burada nasıl dokunduğunu, ipeğin nasıl elde edildiğini gösteriyoruz"

Yurthaber 29-06-21 11:05

İran Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sürecinde Adaylar Netleşiyor

İran’da önümüzdeki ay yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için iki aday daha resmi olarak kayıtlarını yaptırdı. Adaylardan biri Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, diğeri de eski parlamento sözcüsü Ali Laricani

Haber 15-05-21 15:09

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu: - "Uluslararası sorunları birlikte aşabiliriz. Ekonomik kalkınmayı beraber sağlayacağız. Aynı eksendeki stratejiler olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bir arada çalışarak, teröre karşı da aynı şekilde mücadele edeceğiz" - Irak Temsilciler Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Muhammad Ridha Al Haidar: - "DEAŞ gibi bir terör belasıyla nasıl beraberce baş edebildiysek, el ele vererek yine koronavirüsü de yenebiliriz" - Afganistan Senato Başkan Yardımcısı Muhammed Akbar Stanikzai: - "Ülkeler kendi güvenlikleri için el ele, omuz omuza hareket etmeli, iş birliği içinde kaynakları, imkan ve kabiliyetleri paylaşmalı"

Yurthaber 25-03-21 18:41

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy: - "Türkiye'deki meslektaşlarımızla iş birliği sayesinde Suriye'de önemli başarılar elde ettik. Bu konuda İran'a da teşekkür ediyorum, bizlerle sıkı iş birliğine girdiler. Samimi ve etkin bir iş birliği sayesinde ortak mücadele sürdürülecektir" - Afganistan Halk Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani: - "Siyasi ve diplomatik ilişkilerin pekiştirilmesi, terörizme yönelik ortak mücadele yürütülmesi bölgemizin ekonomisini de canlandıracaktır" - Pakistan Milli Meclis Başkanı Asad Kaiser: - "Değişen dinamikler altında aşırılık ve terörizmle mücadele etmek için yeni yollar bulmalıyız, daha yaratıcı olmalıyız"

Yurthaber 25-03-21 18:30

Mecliste skandal! Kadın vekilin masasında mastürbasyon yaptı

Avustralya'da yakın zamanda Liberal Parti çalışanı Brittany Higgins'in Parlamento'da tecavüze uğradığını açıklamasının ardından, bu kez de üst düzey bir diplomatın Parlamento Binası’nda kadın çalışma arkadaşının masasında mastürbasyon yaparken görüntüleri ortaya çıktı.

Haber 23-03-21 16:22

Hollanda meclisi de soykırım dedi

Hollanda'da parlamento, Çin'deki Uygur azınlığa yönelik uygulamaları soykırım olarak nitelendiren karar teklifini kabul etti.

Haber 26-02-21 00:00

ABD, Venezuela'da muhalif lider Guaido'yu 'meşru devlet başkanı' olarak tanımayı sürdürdüğünü açıkladı

Venezuela'da 6 Aralık 2020'de yapılan parlamento seçimlerinin ardından yeni milletvekillerinin göreve başlaması üzerine açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni hükümeti tanımadıklarını, Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido'yu ülkenin "meşru devlet başkanı" olarak tanımaya devam ettiklerini bildirdi.

Haber 05-01-21 23:39

Almanya 2021’de ‘Süper Seçimlere’ Hazırlanıyor

Ülkede hem federal seçimler yapılacak hem de bazı eyaletlerin parlamento üyeleri yeniden seçilecek. Federal Seçimler, Almanya’nın yeni başbakanını da belirleyecek

Haber 04-01-21 16:05

Kapadokya'nın simgelerinden Üç Güzeller turist akınına uğruyor

Birbirine bitişik olmaları nedeniyle "Üç Güzeller" olarak adlandırılan peribacaları, özellikle sosyal medyada paylaşım yapmak isteyen fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor - Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk: - "Bölgemizin simgelerinden biri olan Üç Güzeller, pandemi öncesi daha yoğun ziyaretçi alan bir bölgeydi. Bölgeye gelenlerin istisnasız uğradığı yerdir. Biz de güzel atlar diyarı isminden esinlenerek buraya atlar yerleştirdik. Bize ait olan 'Masal kent Ürgüp' sloganıyla yeni bir fotoğraf çekim alanı oluşturuldu. Her geçen gün yoğunluğun artması bizi çok mutlu ediyor" - Profesyonel turist rehberi Gökhan Dinç: - "Üç Güzeller, peribacası şeklinde volkanik oluşumların ortaya çıkardığı baba, anne ve çocuk olarak tasvir edilen görsel ağırlıklı bir yer" - Arjantinli turist Julian Del Rosario: - "Kapadokya'ya gelirken aslında bu kadar cömert bir coğrafya beklemiyorduk. Seyir tepeleri, doğanın güzelliği ve insanların misafirperverliğinden çok etkilendik. Burası bizim için heyecan yarattı. Daha önceki seyahatlerimden farklı ilginç ve güzel bir deneyim oldu"

Yurthaber 15-11-20 11:03

Libya'da seçim tarihi konusunda uzlaşma sağlandı

Libya'da istikrarın sağlanması için Tunus'taki siyasi müzakereler sürerken, ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılacağı açıklandı.

Haber 14-11-20 11:45

Libya'da taraflar yeni seçim tarihinde uzlaştı: 24 Aralık 2021

Libya'da askeri heyetlerin imzaladığı ateşkes anlaşmasının ardından siyasi heyetler de görüşmelerin beşinci gününde seçim tarihi üzerinde anlaştı: 24 Aralık 2021'de parlamento ve başkanlık seçimleri yapacak.

Haber 13-11-20 23:21

Kanada'da bıçaklı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Kanada'nın Quebec kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Quebec polisi, "ortaçağ kostümü" giymiş bir erkeğin Cumartesi gecesi kentin tarihi bölgesinde parlamento binası yakınında etrafındakilere saldırdığını açıkladı.

Haber 01-11-20 10:19

Öyle bir şey oldu ki başbakan dondu kaldı!

İzlanda Başbakanı Jakobsdottir, evinden Amerikan The Washington Post gazetesine canlı yayında röportaj verirken depreme yakalandı. Görüntüler büyük ses getirirken, parlamento üyeleri de panik yaşadı.

Haber 21-10-20 14:37

Kırgızistan'da Seçimin Ardından Darbe Girişimi

Kırgızistan’da muhalif gruplar, başkentte devlet binaları ve parlamento binasında denetimi aldıktan sonra yönetimi de ele geçirdiklerini açıkladı

Haber 06-10-20 12:19

Lana Del Rey maskesiyle hayranlarını kızdırdı: Bu ne sorumsuzluk!

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada maske takmak zorunlu. Buna ünlüler de dahil. Ancak aralarından bazıları şıklık adına aslında koruyucu olmayan maskeler kullanabiliyor. Onlardan biri de şarkıcı Lana Del Rey. Maskesiyle hayranlarının tepkisini çekti.

Magazin 05-10-20 14:13

GRAFİKLİ - Liderler, Libya'da çatışmalara son verilmesi ve silah ambargosuna uyulması çağrısı yaptı

Bildirgede, "ateşkes", "silah ambargosu", "siyasi sürece dönüş", "güvenlik alanında reformlar" gibi başlıklar altında 55 madde sıralandı - Katılımcı ülkeler, Libya’nın egemenliği, bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve ulusal birliğine kuvvetle bağlı olunduğunu tekrar teyit etti - Silahlı çatışma veya Libya'nın iç işlerine karışmaktan kaçınma sözü verildi - Silahlı grupların ve milislerin dağıtılması için güvenilir, doğrulanabilir, sıralı ve karşılıklı adımlar atılması çağrısı yapıldı - Libya'nın tamamında ateşkesin başlamasından itibaren tüm askeri faaliyetlere son verilmesi istendi - Ateşkes düzenlemelerini ihlal ettiği tespit edilen kişilere uygun yaptırımların uygulanması çağrısında bulunuldu - BM'nin silah ambargosu kararını uyma taahhüdünde bulunuldu, tüm uluslararası aktörler de aynı şeyi yapmaya çağrıldı - Faal bir Başkanlık Konseyi kurulması ve Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan tek, birleşik, kapsayıcı ve etkili bir Libya hükümeti kurulması istendi - Libya'daki bütün taraflara Libyalıların başını çektiği ve sahiplendiği kapsayıcı siyasi süreci yeniden başlatma çağrısı yapıldı - Geçiş sürecinin "özgür, adil, kapsayıcı ve inanılır parlamento ve başkanlık seçimleriyle" sona erdirilmesi istendi - Metinde öngörülen hususların hayata geçirilmesini takip edecek ve gerektiğinde nüfuz kullanacak Uluslararası Takip Komitesi (IFC) kurulması kararlaştırıldı

Haber 20-01-20 00:31

MHP'lilerden Parlamento Muhabirleri Derneğine Çalışan Gazeteciler Günü ziyareti

Grup Başkanvekili Erkan Akçay: - "Acaba CHP, FETÖ'nün siyasi ayağı meselesini araştırma komisyonuna havale ederek sümen altına mı atmak istiyor, meseleyi polemik içinde boğdurup mundar etmek mi istiyor" - "Gençlerin ekonomik imkanlarını, hayat şartlarını bir an önce sağlayarak erken evlenmelerinde fayda var. Kırkından sonra evlenmenin de tadı tuzu olmaz"

Haber 10-01-20 16:34

MESA Holding, 2019'u yaklaşık 1,5 milyar TL ciro ile kapattı

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu: - "MESA Holding olarak yaklaşık 1,5 milyar TL ciro ile geçen yılı kapattık. 9’u Türkiye’de 2’si yurt dışında olmak üzere 11 şantiyede hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2020 yılında da en iyi yaptığımız işimizi yapmaya, ekonomiye ve temsilcisi olduğumuz gayrimenkul sektörüne katma değer sağlamaya devam edeceğiz" - MESA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu: - "2018 yılında başladığımız yurt dışına odaklanma sürecinin meyvelerini 2020 yılında almaya başlıyoruz. Konutun yanı sıra farklı sektörlerde de MESA’yı marka haline getireceğiz. Öncelikli olarak MESA İMALAT ve MESA PROJE’de yeni hedefler belirleyerek hızlı bir şekilde çalışmaya başladık"

Finans 07-01-20 14:40

Irak'ta meydanları terk etmeyen göstericiler sivil devlet talebinde ısrarlı

Mevcut hükümetle müzakereyi reddeden Iraklı göstericiler, ülkenin son 16 yılına damga vuran tüm siyasi partilerden uzak "sivil bir devlet" talebinde bulunuyor - Bağdatlı gösterici Yusuf el-Fehed: - "Bu siyasi partilerin getirdiği mezhepçilik ve hizipçilikten kurtulmak, sivil bir yönetime kavuşmak için sokaklardayız" - Fatma Ramazan: - "Akan bunca kandan sonra hükümetle müzakere söz konusu olamaz. Taleplerimiz çok basit ve net: en doğal vatandaşlık hakkımızı istiyoruz ve bunun için de müzakereye gerek yok. Parlamento ve hükümetin feshedilip ülkenin sivil hükümetle yönetilmesini istiyoruz" - Ummu Necla: - "Hükümet bin kez reform açıklaması yapsa da kimse dinlemeyecek. Çünkü halk ile yönetim arasındaki güven ortadan kalktı. Başkanlık sistemine geçilmesini ve sivil bir yönetimi istiyoruz"

Haber 13-11-19 13:46

Şentop'tan, MIKTA parlamento başkanlarına Meclisin 100. yılı için davet

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MIKTA Parlamento Başkanları 5. Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, mevkidaşlarını, ‪23 Nisan 2020‬'de gerçekleştirilecek TBMM'nin 100. yıl kutlamaları için Türkiye'ye davet etti - Şentop: - "En mikro düzeyden en makro düzeye doğru bireyden devlete kadar tüm ekonomik aktörlerin hak ve hukukunun gözetildiği, yeryüzündeki hiçbir ferdin arkada bırakılmadığı, devletler arası çıkar çatışmalarının ceremesini fertlerin çekmediği, empati ve hakkaniyet temelinde şekillenen insani bir ekonomik sistem oluşturmak zorundayız" - "Öncelikli hedefimiz turist sayısını yükseltmek değil, alternatif turizm türlerini yaygınlaştırmak" - "Turizmde 2023 hedefimiz 75 milyon turist, 65 milyar dolar turizm geliri"

Haber 08-11-19 10:41

TBMM Başkanı Şentop’tan G20 Parlamento Başkanları Zirvesinde BM ve G20 eleştirisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen G20 Parlamento Başkanları Zirvesinde, Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştirirken, G20 ülkelerine de, “Sizin de yükümlülükleriniz var” uyarısında bulundu.TBMM Başkanı Mustafa Şentop, G20 Parlamento Başkanları Zirvesi’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Ulaşma ve Küresel Sınamaların Çözümüne Yönelik Çabalar” başlıklı oturumunda konuştu.

Haber 04-11-19 12:31

G20 Parlamento Başkanları Zirvesi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: - "Uluslararası örgütlerin hemen hemen tamamı, özellikle de Birleşmiş Milletler, dünyada barışı sağlamak amacını yerine getirmekten çok uzaktır" - "Artık bazı ülkelerin yalnızca haklara, bazı ülkelerin ise yalnızca sorumluluk ve yükümlülüklere sahip olduğu bir dünya yok, olamaz" - "Dünyada gerçekten ne olup bittiğini samimiyetle ve empatiyle anlamaya çalışmazsak 'sürdürülebilir kalkınma' retoriğiyle kendi kendimizi avutur ve aldatır dururuz" - "Yanlış anlayışlar ve temeller üzerine inşa edilecek hiçbir yöntemin başarılı olamayacağına, 'sürdürülemez' politikalarla 'sürdürülebilir' bir sistem oluşturulamayacağına inanıyorum"

Haber 04-11-19 11:37

TBMM başkanı Şentop’tan, G 20 Parlamento Başkanları Zirvesi'nde BM ve G 20 eleştirisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen G20 Parlamento Başkanları Zirvesi'nde, Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştirirken, G20 ülkelerine de “Sizin de yükümlülükleriniz var” uyarısında bulundu.

Haber 04-11-19 11:36

TBMM başkanı Şentop’tan, G 20 Parlamento Başkanları Zirvesi'nde BM ve G 20 eleştirisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen G20 Parlamento Başkanları Zirvesi'nde, Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştirirken, G20 ülkelerine de “Sizin de yükümlülükleriniz var” uyarısında bulundu.

Haber 04-11-19 11:24

DHA DIŞ - TBMM başkanı Şentop’tan, G 20 Parlamento Başkanları Zirvesi'nde BM ve G 20 eleştirisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen G20 Parlamento Başkanları Zirvesi'nde, Birleşmiş Milletler’i (BM) eleştirirken, G20 ülkelerine de “Sizin de yükümlülükleriniz var” uyarısında bulundu.

Haber 04-11-19 11:13

Türk savunma sanayi fuarı Pakistan'da açıldı

Parlamento İlişkileri Bakanı Azam Svati: - "Türkiye ve Pakistan, bölgelerinde güvenlik ve istikrarın sağlanması adına görevini yerine getiren iki sorumlu ülkedir. Bunun yanında bölgelerimizdeki dönüşümler karşısında kurduğumuz ilişkilerimiz sadece barışı ve istikrarı sağlamamıza değil, ekonomik ve sosyal gelişmemize de katkı sunmaktadır" - Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker: - "Pakistan'la olası iş birliğine yönelik ürünlerimizle buradayız. Biraz daha Pakistan'a özel bir fuar olduğu için Pakistan'ın ilgi duyduğu, iş birliği yapabileceğimiz konular ve ürünlerle buradayız"

Haber 24-10-19 14:46

3. Parlamento Başkanları Konferansı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: - "(Barış Pınarı Harekatı) Harekat, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin memleketlerine veya Suriye'de istedikleri yere güvenli ve gönüllü geri dönmelerini kolaylaştırmaya yönelik uluslararası çabayı yine uluslararası hukuk kuralları doğrultusunda ve ilgili BM kuruluşlarının eş güdümünde destekleyecektir" - "Bu harekatın planlama ve uygulama süreçlerinde de yalnızca terör unsurları ve onların saklandığı sığınaklar, barınaklar ile mevziler hedef alınmaktadır. Yine bu harekatın yegane amacı son yıllarda Suriye'nin kuzeyinde oluşan istikrarsız bölgelerden Türkiye'ye yönelecek terör tehdidini önlemektir" - "DEAŞ ve PKK'ya katılmış olan yabancı terörist savaşçılar hususu hepimiz için ciddi bir sınama teşkil etmektedir. Bu büyük sorunla uğraşma işi sadece birkaç ülkenin üzerine yıkılamaz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bu yabancı terörist savaşçıların kaynağı durumundaki ülkeler, ellerini taşın altına koymalı, vatandaşlarını bölgeden geri almalı, yargılamalı ve rehabilite etmelidirler"

Haber 12-10-19 10:57

3. Parlamento Başkanları Konferansı Açılış Resepsiyonu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Kuzey Irak ve Suriye'de yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları asla bu ülkelerin toprak bütünlüğünü ve egemenlik haklarını hedef almıyor" - "Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyerek, hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz hem de ülkemizdeki Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız" - "Güvenlik olmadan barış olmaz, barış olmadan kalkınma olmaz, kalkınma olmadan huzur ve refah olmaz, huzur ve refah olmadan da toplumlar geleceğine güvenle bakamaz" - "Bize sağdan, soldan şu anda tehditler geliyor. 'Bu gidişi durdurun.' diye. Sayın Trump'a da söyledim, diğerlerine de söyledim. 'Bunu durduracaksınız, durdurun.' dedik size ama durdurmadınız. Şimdi biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Artık geri adım atmayacağız" - "Kürtler bizim kardeşimizdir. Bizim bu mücadelemiz Kürtlerle değil, bu mücadelemiz terör örgütleriyledir. PYD, YPG, DEAŞ, bunların hepsi birer terör örgütüdür"

Haber 11-10-19 21:38

3. Parlamento Başkanları Konferansı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: - "Bu harekatın yegane amacı son yıllarda Suriye'nin kuzeyinde oluşan istikrarsız ve kontrolsüz bölgelerden Türkiye’ye yönelecek terör tehdidini önlemektir. Bunun dışında Türkiye’nin, herhangi bir komşusunun veya başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik ne bir niyeti vardır ne de Türkiye bu türden tehdit içerecek bir adım atar. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünden ve siyasi birliğinden yanadır" - "Terörle mücadelede bir terör örgütüne karşı diğer bir terör örgütünden sözde destek almak gibi yaklaşımlar kabul edilemez. Bu yaklaşım, terörle mücadeleye, dolayısıyla da küresel ve bölgesel istikrara vurulan büyük bir darbedir"

Haber 11-10-19 21:14

3. Parlamento Başkanları Konferansı Açılış Resepsiyonu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "Türkiye olarak yaklaşık 35 yıldır terör belası ile mücadele ediyoruz. Farklı isimler altında faaliyet gösteren ama hepsinin de amacı ülkemizin birliği, beraberliği, huzuru, refahı olan terör örgütlerinin saldırısı altındayız. Açık konuşmak gerekirse bu örgütlerin arkasında Türkiye ile yüz yüze hesaplaşmayı göze alamayan güçler daima olmuştur, bugün de vardır" - "Sınırlarımız dışında örgütlenen eğitilen, donatılan teröristler buldukları her fırsatta vatandaşlarımızın huzurunu, devletimizin bütünlüğünü tehdit eden kanlı eylemler gerçekleştiriyor. Uzun terörle mücadele dönemimizde güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik" - "Çocukları, kundaktaki bebekleri okula giden öğrencileri, ibadethaneleri, kütüphaneleri hedef almaktan çekinmeyen bir barbarlığa şahit olduk. Terör örgütlerinin kayıpları 10 binleri bulmasına rağmen maalesef arkalarındaki destek kesilmediği için soruna köklü çözüm bulamadık" - Bu kadim coğrafyanın huzurunu, güvenliğini, esenliğini dünya barışının anahtarı olarak görüyoruz. Maalesef uzunca bir süredir bu kadim coğrafyanın en azından önemli bir bölümü acıyı ve sefaleti sırtlanmak zorunda kalmıştır. Yaşadığımız sıkıntılar, coğrafyamızın kaderi değildir, bu kötü gidişatı durdurmak ve eski parlak günlerimiz ihya etmek bizim elimizdedir"

Haber 11-10-19 21:08

İngiltere'de parlamenterlere yönelik tehditler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın danışmanı Dominic Cummings: - "Bir grup politikacıysanız, demokratik bir oylamanın sonucuna saygı duyacağınıza dair yemin ettiğinizi söylüyorsanız ve kaybettikten sonra da 'Bu oylamaya saygı duymak istemiyoruz' diyorsanız ne olacağını sanıyorsunuz" - İngiltere Kilisesi piskoposlarının yazılı açıklamasından: - "Son birkaç gündür hem parlamento içinde hem de dışında kullanılan ifadeler kabul edilemez"

Haber 27-09-19 15:33

Parlamento Başkanları Toplantısı'nın Avrupa ayağını güçlendirmeliyiz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: - "Toplantının Avrupa ayağını güçlendirmemiz lazım. Hem Avrupa'dan katılımı sağlamak hem de bir toplantı Asya'da, bir toplantı Avrupa'da gerçekleşebilirse iyi olur"

Haber 24-09-19 17:38

Scuderia Ferrari’nin 90. yılı kutlandı

Ferrari, Milano’nun ünlü meydanı “Piazza del Duomo”da büyük bir buluşma gerçekleştirdi -“Ferrari’nin Dünü, Bugünü ve Geleceği” isimli etkinlik kapsamında, markanın tarihe damga vuran modelleri sergilenirken, Scuderia Ferrari’nin efsane isimleri de podyumdaki yerlerini aldılar

Yurthaber 12-09-19 14:06

Scuderia Ferrari’nin 90. yılı kutlandı

Ferrari, Milano’nun ünlü meydanı “Piazza del Duomo”da büyük bir buluşma gerçekleştirdi -“Ferrari’nin Dünü, Bugünü ve Geleceği” isimli etkinlik kapsamında, markanın tarihe damga vuran modelleri sergilenirken, Scuderia Ferrari’nin efsane isimleri de podyumdaki yerlerini aldılar

Finans 12-09-19 14:03

AKPM Başkanı Pasquier, Azerbaycan’da

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier’in iki günlük Bakü ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ile görüşmesi bekleniyor.Bakü’de yetkililerle bir dizi toplantı yapması da beklenilen Pasquier, Aile, Kadın ve Çocuklardan sorumlu Parlamento Komitesi üyeleri, Disiplin Komisyonu üyeleri ile görüşmeler de gerçekleştirecek ve Avrupa Konseyinin 70.

Haber 11-09-19 12:27

Mahkeme temelli aile arabuluculuğunun hayata geçmesini arzu ediyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: - "Bu yargı reformu belgesi, AK Parti'nin, Adalet Bakanlığının reform belgesi değildir. Bu yargı reformu belgesi, Türk milletinin, 82 milyonun, doğusuyla batısıyla bütün milletimizin yargı reformu belgesidir" - "Yeni bir insan hakları eylem planı çalışması başlattık. İnsan hakları konusunda ayrıca bir çalışma Bakanlık öncülüğünde yapacağız" - "Eleştirileri hem Parlamento dikkate alacak hem uygulamalar gerektiren konularda bizler de reform belgemizin takibini yapacağız" - "Diyarbakır'daki annelerin sesini ortadan kaldıramazsınız. Bu çığlık asla kesilemeyecektir. Onların dağa değil okula gitmesi için her türlü desteği yapacağız" - "Mahkeme temelli aile arabuluculuğunun da bu dönemde hayata geçmesini arzu ediyoruz" - "Elektronik tebligat sayısı 10 milyonu geçti. Bu da 125 milyon lira tasarruf anlamına geliyor" - "Kamunun kamuyla ya da kamunun vatandaşla anlaşmazlığını sulh yoluyla çözeceğiz"

Haber 06-09-19 13:07

Hong Kong var olma mücadelesi veriyor

Peru San Ignacio de Loyola Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Emekli Büyükelçi Prof. Dr. Jorge Abarca del Carpio: - "Hong Kong'daki grevler yalnızca iade yasasına karşı yapılmıyor. Gösteriler aynı zamanda Pekin hükümetinin görünür müdahalesinin ortadan kalkması; halkın oyu ile seçilen Hong Kong Parlamenterler Meclisinin en yüksek otorite olarak kalması; Hong Kong’un,- Güney Kore, Singapur ve Tayvan ile birlikte- 'Asya kaplanlarından' biri olarak kabul edilmesini sağlayan ekonomik başarısının ve Hong Kong’a ciddi prestij kazandıran serbest ticaretin sürdürülebilmesi için yapılıyor" -"Olaylar bu şekilde devam ederse ve Hong Kong halkının talepleri sonuçsuz kalırsa, yukarıda açıkladığım tablo ciddi şekilde olumsuz etkilenecektir" -İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kadir Temiz: - "1997’den sonra muhalif toplumsal kesimler zaman zaman sesini yükseltmeye devam etti. 2014 yılındaki Şemsiye Hareketi ve son aylardaki gösteriler arasındaki en önemli fark Hong Kong halkının göstericilere daha fazla destek vermesidir" -"Gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesi ve bazı örneklerde ayrılıkçı söylemlerin belirginleşmesi göstericilere olan desteği azalttı. Bu durumun da gösterdiği gibi Hong Kong halkı sorunların siyasi süreçler işletilerek çözülmesini savunuyor"

Haber 28-08-19 11:13