Meslek Haberleri

Baba mesleğini yapanların sayısı artıyor

Türkiye'de baba mesleğini sürdürenlerin oranı, 2019-2023 döneminde 9 meslek grubunun 8'inde artış gösterdi.

Finans 13-04-2024 13:56

İŞKUR'dan yeni program: Günlük 425 TL! Hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyorlar!

İş arayanlara, deneyim kazanmak isteyenlere, okurken meslek öğrenmek isteyen gençlere İşkur aracılığıyla önemli fırsatlar sunuluyor. Kurum, meslek öğretirken katılımcılara ödeme de yapıyor. Eğitim programının temel hedefi, katılımcılara yeni meslek becerileri kazandırmak ve bu süreçte maddi destek sunarak iş hayatına hazırlamak. Günlük ödeme miktarı ve başvuru şartları neler?

Finans 12-03-2024 10:36

Türkiye'de en kolay iş bulan 10 meslek belli oldu!

Türkiye’de kolay iş bulan 10 meslek belli oldu. İşveren markalar ile iş arayan adayları bir araya getiren Eleman.net en çok ilan yayınlayan sektör ve meslekleri paylaştı.

Finans 17-01-2024 09:32

Bir meslek grubu daha bitiyor! Hazır ürünlerin yaygınlaşması yorgancılık mesleğini bitiriyor

Bazı meslekler hazır ürünlerin yaygınlaşmasıyla sona ermeye başladı. O mesleklerden birisi de 'yorgancılık' oldu. Kütahya'nın Gediz ilçesinde 33 yıldır yorgancılık mesleğini icra eden Ercan Erdoğmuş, evlerde kullanılan fabrikasyon ürünlerin yorgancılığı bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Mesleklerinin eski popülerliğini yitirdiğini söyleyen Erdoğmuş, "Hazır ürünler yaygınlaşınca bizim mesleğin tadı da geleceği de kalmadı" dedi.

Haber 12-01-2024 18:38

Kocasından öğrendiği kaynakçılıkta usta öğretici oldu

Osmaniye'de kocasından öğrendiği kaynakçılığı kurslarla destekleyip usta öğreticilik belgesi alan 34 yaşındaki Ayşe Kekik, mesleğe yeni kişiler kazandırmak istiyor.

Yurthaber 11-10-2023 15:20

Çırak bulamayan eşine destek için kaportacı oldu

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan Fatma Karadere, eşini ziyaretleri sırasında merak sardığı kaportacılığı öğrendi.

Yurthaber 25-09-2023 11:40

50 yılı aşkın süredir çalışıyorlar, emekli olmayı düşünmüyorlar!

Zeytinburnu'nda tüpçülük yapan iki kardeş, 50 yıldır sürdürdükleri meslekleriyle yarım asrı geride bıraktı. 74 yaşındaki Nizam ile 64 yaşındaki Abdullah Aydın babalarından yadigar kalan işlerini tutkuyla sürdürüp geçimlerini sağlıyor. İşini tutkuyla yapan iki kardeş hikayelerini anlattı.

Haber 12-09-2023 18:25

'40 bin TL'den aşağıya yapılamıyor' Hobi olarak başladı mesleği oldu! 'İlk başta insanlar garipsiyor ama...'

Ordu'da evli ve bir çocuk annesi kadın 7 yıl evde canı sıkıldığı için eline fırça alıp ahşap boyama yapmaya başladı ve bu hobi bir anda kazançlı bir mesleğe dönüştü. Bir firmanın bünyesinde boya dönüşüm uzmanı olarak görev yapan kadın, fırça ve boyayla, hem evlerde hem de iş yerlerinde hemen hemen her türlü alanı boyayıp düşük maliyetle yenileme çalışmalarına imza atıyor. İşini keyifle yaptığı belirten kadın "Müşteriler yenisini yaptırmak istese 40 bin TL’den aşağı yapılamıyor" dedi.

Finans 23-01-2023 15:35

Erzurum'da istihdam garantili mesleki eğitim kursları düzenlenecek

Erzurum'da, 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 25 bin metrekare alanda üretime başlayan tekstil firması ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında istihdam garantili "Mesleki Eğitim Protokolü" imzalandı.

Yurthaber 30-12-2022 10:09

SGK duyurdu! Bu mesleklerde çalışanlar erken emekli olacak, işte şartları

Milyonlarca kişi emeklilik için gün sayarken SGK'dan erken emeklilikle ilgili açıklama geldi. Buna göre bazı meslek grupları için 50 yaşından önce emeklilik imkanı getirilecek. İşte emeklilikle ilgili haberin detatyları...

Finans 08-11-2022 13:32

Karadenizli arkadaşlar atölyelerinde 35 yıldır kemençe üretiyor

Kemençe ustası Hasan Yaman: - "Eskisi gibi kemençelere yoğun talep yok" - Arkadaşı Hüseyin Berk: - "Çırak yetiştiremiyoruz, onun için bu mesleğin yürümesi biraz zor olacak"

Yurthaber 13-10-2022 11:03

Meslek eş anlamlısı nedir? Meslek kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler, yazılış ve okunuş olarak birbirinden farklı ancak anlam olarak aynı olan kelimelere denmektedir. Eş anlamlı kelimeleri cümlede birbiri yerine kullandığımızda herhangi bir anlam bozulması yaşanmaz. Türkçe eş anlamlı kelime bakımından oldukça kalabalık bir dildir. Meslek de bu eş anlamlı kelimelerimizden birisidir. Peki hangi kelimeler mesleğin eş anlamlısı için uygundur? Meslek eş anlamlısı nedir?

Egitim 10-10-2022 17:33

En seksi meslekler belli oldu! Her 20 kişiden birinin ilişkisi var

İngiltere’de yapılan bir araştırma “En seksi meslekleri” ortaya çıkarttı. Fix Radio tarafından 2000 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırmanın sonucuna göre en seksi bulunan mesleklerin zirvesinde boyacılar ve dekoratörler yer aldı. Ankete katılan her 20 kişiden biri, evinde çalışan bir sıvacı, inşaatçı, tesisatçı, elektrikçi veya tamirci ile ilişkisi olduğunu itiraf etti.

Trend 03-10-2022 12:58

Bodrum Ticaret Odası'nda meslek komiteleri ve meclis üye seçimleri yapıldı

Bodrum Ticaret Odası'nda meslek komiteleri ve meclis üye seçimleri yapıldı

Yurthaber 02-10-2022 21:31

Kıyafetlerin ömrü örücü Ergun Usta'nın elinde uzuyor

Annesinin çırağı olarak terzilik mesleğine adım adan Ergun Kartal, yarım asrı geçmiş yaşına rağmen atmaya kıyılamayan değerli kıyafetlerde oluşan yırtık ve delikleri özel iğnesi ile usta dokunuşlarla örerek hasardan iz bırakmıyor - Ergün Kartal - "Güzel bir takım elbisemiz var. Bir yeri delindi, sigara düştü. Bir cama veya çiviye takıldı. Onu kendi içinden onarıyorsunuz"

Yurthaber 24-09-2022 11:15

Babasından öğrendiği sepet örme sanatını yarım asırdır sürdürüyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Recep Yaman: - "Yıllarca çiftçilik, işçilik yaptım, aynı zamanda sepet ördüm. Çok ekmeğini yedim" - "Geçmiş yıllarda halk eğitim aracılığıyla cezaevinde kurs da verdim. Bir 'Allah razı olsun' demeleri yeterli. Meslek devam etsin istiyorum"

Yurthaber 22-09-2022 12:46

Hatay'da öğrencilerin okul bahçesinde yetiştirdiği sebzeler mahallelinin sofrasında

Saadet Yusuf Mıstıkoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Barış Körkü: - "Ürünlerimizi kaliteli, doğal ve herhangi bir ilaç kullanmadan yetiştiriyoruz. Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz"

Yurthaber 17-09-2022 11:03

İbrani Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları iş imkanları nelerdir?

Ülkemizde pek yaygın olarak bilinen ve tercih edilen bir bölüm olmayan İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü sadece bir üniversitede var. Lisans süresince oldukça kapsamlı bir eğitim alan İbrani Dili ve Edebiyatı mezunlarının kamuda iş olanakları maalesef ki zengin değildir. Peki İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü nedir? İbrani Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar?

Egitim 09-09-2022 16:38

Hidrojeoloji Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Hidrojeoloji Mühendisliği, pek bilinmeyen ama önemli işlere hizmet eden bir bölümdür. Temel amacı yer altı ve yer üstü sularının aranması, bulunması ve işlenmesi olan bölüm, dünyanın su ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynar. Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü lisans dönemi boyunca fizik ve mineraloji gibi çeşitli bilim dallarından oluşan kapsamlı bir eğitimi içerir. Peki, Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü nedir? Hidrojeoloji Mühendisliği mezunlarının özel sektörde iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:25

Türkiye'deki şirketlerin yüzde 71'i yetenek açığı yaşıyor

ManpowerGroup Yetenek Açığı Raporu'na göre, yetenek açığı tüm dünyada artarak yüzde 75 seviyesine ulaşırken, dünya genelinde her 4 işverenden 3'ü yetenekli iş gücü bulmakta zorlanıyor - ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı: - "Geçen yıl yetenek açığının yüzde 83 olarak ölçüldüğü Türkiye, boş pozisyonları doldurmakta en çok zorlanan ilk 6 ülke arasındaydı. Bu yıl yetenek açığı oranında bir düşüş olsa da hala ciddi bir açık var"

Yurthaber 10-08-2022 11:08