Meteor Haberleri

Başına resmen talih kuşu kondu! Çatısına çarpan meteoru satarak milyoner oldu... Son derece nadir görülüyordu

Josua Hutagalung isimli bir adam evine çarpan nadir bir meteoru satarak milyoner oldu. Hutagalung'un evine düşen meteor koleksiyoncuların ve araştırmacıların ilgisini çekerken 1.4 milyon sterlin (yaklaşık 47 milyon 865 bin TL) değerinde bir satış gerçekleştirildi.

Trend 27-10-2023 08:46

'Gramına 200 dolar veririz' Mantar toplarken buldu! Gözü gibi bakıyor... O bölgede çok var İçindeki sıvıyı çıkardığımda...

Malatya’da mantar toplamaya gittiği dağda diğer taşlardan farklı taşları gören Osman Ünver, yanına aldığı taşları 1 yıldır muhafaza ediyor. Ünver, taşların meteor taşı olabileceğini düşündüğünü söyleyerek bölgede çok sayıda benzer taşın olduğunu söyledi. Ünver "Geçen sene bu işlerden bir aracı arkadaşa 200 dolar gramına veririz dediler. Ben de vermedim ve halen elimde taşlar. Ne olduğunu tam öğrenmek istiyorum” dedi.

Haber 27-09-2023 11:37

NASA duyurdu! Dünya'nın yakınından geçecekler: 3'ü uçak, 1'i ev ve sonuncusu otobüs büyüklüğünde!

Dünya'ya yakın mesafeden geçen ve Dünya'ya yakın mesafeden geçecek meteorlar dikkatle takip edilirken, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'ndan (NASA) çarpıcı bir duyuru geldi. NASA'nın duyurusuna göre, bugünden başlamak üzere 5 meteor Dünya'ya yakın mesafeden geçecek. Bu meteorların 3'ü uçak, 1'i ev ve sonuncusu ise otobüs büyüklüğünde! İşte detaylar...

Haber 06-09-2023 16:58

Birçok ilde görülen gökyüzündeki parlak ışığın nedeni belli oldu! Araştırmalar hızlandı

Türkiye'de gökyüzünde aynı anda birçok ilde görülen parlak ışık vatandaşlar tarafından tesadüfen görüntülenmiş ve büyük heyecana neden olmuştur. Herkesin merak ettiği konuyla ilgili akademisyenlerden ilk açıklamalar geldi. Uzmanlar parlak ışığın 'meteor'dan kaynaklandığını ve NASA, Bingöl Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerdeki araştırmacılar tarafından araştırmalara başlandığını bildirdi.

Haber 03-09-2023 17:21

Meteor

Meteor Hakkındaki Haberler Mynet'te. Meteor Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

GÖKTAŞI NEREYE DÜŞTÜ SON DAKİKA! Göktaşı nedir, ne anlama gelir? Malatya, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep'ten görüldü!

Göktaşı ile ilgili aramalar Malatya ve çevre illerde bir gök olayının yaşandığının görülmesiyle birlikte hız kazandı. Şehirlerinde gökte bir ışık hareketi gören bölge sakinleri 'Malatya göktaşı, Elazığ Göktaşı, son dakika göktaşı düştü' gibi konuların yanıtlarını araştırıyor. Peki, göktaşı nereye düştü? Göktaşı nedir, ne anlama gelir? Malatya, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep'ten görüldü!

Haber 02-09-2023 21:22

Tarlasında bulduğu taş bir anda hayatını değiştirdi ama... '3 milyon TL teklif ettiler, vermedim' Gelen raporla her şey tersine döndü

Tokat’ta bir oduncunun bulduğu taşın meteor olduğunun düşünülmesi çevresi tarafından milyoner gibi karşılanmasına neden oldu. Analiz sonucunda taşın sıradan bir taş olduğunun anlaşılmasıyla vatandaşın gördüğü ilgi bir anda kayboldu. Oduncu, "Beni arayıp taşı almak isteyenler de oldu, 3 milyon lira para verdiler. Tahlil sonucu çıkmadan taşı alacaklardı, sonuç ne çıkarsa çıksın ellerinde olana razı olacaklardı. Ben taşı vermedim, benzetme yapacaksak kumar oynadım ama kaybettim" dedi.

Haber 21-08-2023 12:41

Yılın etkileyici doğa olaylarından! Perseid meteor yağmurunu izlemek için buluştular

Türkiye semalarını aydınlatan yoğun meteor yağmuru 12 Ağustos'ta gece saatlerinden itibaren izlenmeye başladı. Türkiye'nin dört bir yanında binlerce gökyüzü meraklısı, perseid meteor yağmuru için bir araya geldi.

Haber 13-08-2023 09:26

Saniyede 59 kilometre hızla atmosfere girecek gök taşları ilgi çekiyor! Meraklısı görmek için dağa çıkıyor... “Ateş topları gibi görünecek”

Halk arasında ‘yıldız kayması’ olarak bilinen meteor yağmuruları yılda 8 kez gerçekleşiyor. Meteor yağmurlarının en görkemlisi olarak kabul edilen Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine saatte 59 kilometreyi bulacak meteorlar ateş topunu anımsatacak bir görüntüye sahip olacak.

Trend 08-08-2023 09:36

İstanbul'da heyecanlandıran görüntünün sırrı çözüldü! Mutfak tüpü gibi patlıyor

İstanbul'da cep telefonu ile yapılan canlı yayın esnasında gökyüzünde ortaya çıkan cisim heyecana neden olmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin, herkesi heyecanlandıran görüntünün nedeninin dünyaya düşen gök taşı (meteor) olduğunu ifade etti.

Haber 07-08-2023 18:57

İstanbul'da heyecanlandıran görüntü! 'Meteor düştü' iddiası olay oldu... O anlar kamerada

İstanbul'da saat 02.30 sıralarında gökyüzünde görülen sebebi bilinmeyen ışık hüzmesi heyecan yarattı. 'Meteor düştü' iddiaları bir anda sosyal medyada yayılırken; söz konusu anlar cep telefonu ve güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Haber 07-08-2023 06:21

Balkonunda kahve içerken kabusu yaşadı! Gökten göktaşı parçası düşünce kaburgası kırıldı

Fransa’nın Schirmeck şehrinde yaşayan ismi açıklanmayan bir kadın 100 milyonda bir görülecek sıra dışı bir kaza yaşadı. Evinin balkonunda kahve içen kadının kafasına göktaşının bir parçası düştü. Şiddetli çarpmanın etkisiyle kadının kaburgaları kırıldı. Uzmanlar, bölgede onlarca yıldır görülmeyen nadir görülen manzara karşısında şaşkına döndü.

Trend 18-07-2023 14:45

Bulgaristan semalarından geçen meteor Romanya’ya düştü! O anlar kamerada

Bulgaristan üzerinden geçen dev meteor, Romanya'ya düştü. Dev meteor, gökyüzünü aydınlattı. Gök taşının geçtiği anlara ait görüntüler ise araç ve güvenlik kameraları ile bir leylek yuvasının yanına yerleştirilen kameraya kaydedildi.

Haber 13-07-2023 18:07

Ne şimşek ne de yıldırımdı! Ortaya çıkardığı ışık gökyüzünü aydınlattı... Halk kısa süreli panik yaşadı

Avustralya’nın Queensland eyaletinde akşam saatlerinde düşen meteor gökyüzünü aydınlattı. Meteorun düşme anları eyalete bağlı Mackay ve Cairns kentleri arasındaki birçok noktada kaydedildi. Meydana gelen gökyüzü olayı nedeniyle Avustralyalılar kısa süreli bir panik yaşadı.

Haber 22-05-2023 16:29

Japonya’da hareketli anlar! Gökyüzünde meteoru andıran gizemli ışıklar sosyal medyada gündem yarattı

Japonya’nın Okinawa eyaletinde dün yerel saatle 20.30 sıralarında gökyüzünde yaşanan hareketlilik saniye saniye görüntülendi. Gökyüzünde meteoru anımsatan gizemli ışıklar sosyal medyada paylaşılırken bir anda viral oldu. Işıkların kaynağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Trend 11-05-2023 13:10

ABD'de 'parlak ateş topu' gökyüzünü aydınlattı! 'Sonik patlama' duyduğunu söyleyenler oldu... Güvenlik kamerasına yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletinde cumartesi sabahı erken saatlerde parlak bir ateş topu nedeniyle gökyüzü aydınlandı. O anlar bir güvenlik kamerasına yansıdı. Gökyüzünü aydınlatan şeyin bir meteor olduğu söylendi. Öte yandan, bazı yerleşim sakinlerinin sonik patlama duyduğu bilgisi de verildi.

Haber 22-01-2023 16:58

Meteor yağmurunda eşsiz görüntüler! Büyük beğeni topladı

Fotoğraf sanatçısı İsa Turan, 4 saat boyunca kayda aldığı görüntülerle meteor yağmurunun eşsiz manzarasını izleyicilere sundu. Turan'ın çalışması bilim kurgu filmlerini anımsattı.

Haber 23-12-2022 15:15

Uzaydan geldiğini düşünüyor... 10 yıl önce buldu 'Nasıl böyle bir şey olur?' diyerek hemen eve götürdü! Satın almak istediler...

Kocaeli'de yaşayan Ertan Kamış isimli vatandaş 10 yıl önce bulduğu ve uzaydan geldiğini düşündüğü taşa gözü gibi bakıyor. "Bunu kendime dünya dışından gelen bir mektup, bir mesaj olarak algıladım" diyen Kamış taşı satın almak isteyenlere fiyat dahi vermedi. Taşın güçleri olduğuna inanan Kamış uzaydan geldiğine inandığı taşı dağınıklığı düzeltmesi için İstanbul'a getirdiğini de belirtti. İşte Ertan Kamış ve elindeki taşın hikayesi...

Haber 08-11-2022 20:38

Meteor yağmuru: Her yıl aynı dönemde yaşanan benzersiz meteor yağmuru

Meteorların en görkemli gösterilerinden birini izlemek için bu yıl 12-13 Ağustos tarihinde gökyüzüne bakmanız yeterli. Perseid meteor yağmuru neden oluyor, büyüleyici gökyüzü gösterisini ne zaman ve nasıl izleyebilirsiniz?

Haber 08-08-2022 09:58

Tarlada gezerken tesadüfen gördü! En büyüğü yumurta kadar...

Kayseri’de yaşayan Deniz Canpolat adlı vatandaş, tatil için gittiği köyünde gezerken tarlada göktaşı buldu. Canpolat, "Bugüne kadar hiç böyle bir şey görmemiştim." dedi.

Haber 21-06-2022 23:21

Meteor iddiası sosyal medyayı salladı! İstanbul ve Ankara dahil birçok ilden görüldü

"Marmara Bölgesi'ne meteor mu düştü?" soruları merak edilirken, sosyal medyada yer alan iddialara göre, Marmara Bölgesi'nin yanı sıra Ankara'dan da gözlemlenen bir meteorun düştüğü öne sürüldü. Meteorun parlak bir şekilde olduğu ve net olarak görüldüğü iddia edildi.

Haber 13-05-2022 23:26