Metro Koprusu Haberleri

Bakırköy-Kayaşehir Metro Hattı'nda arıza nedeniyle seferler aksadı

Bakırköy-Kayaşehir Metro Hattı'nda arıza nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandı, bazı yolcular tünelde yürümek zorunda kaldı.

Yurthaber 2024-04-15 11:35:13

İstanbul'da metro arızası! Vatandaşlar tünelden yürüyerek ilerledi

İstanbul'da sabah saatlerinde metro arızası yaşandı. M3 Bakırköy-Kayaşehir seferlerinde aksama olurken bazı yolcular tünelden ilerlemek zorunda kaldı. Aksaklık nedeniyle Metro İstanbul'dan açıklama yapıldı.

Haber 2024-04-15 10:30:40

İstanbul'da bayramda toplu taşıma ücretsiz! İşte metro seferlerine dair detaylar

İstanbul'da Ramazan Bayramı boyunca toplu taşıma ücretsiz olacak. Metro seferlerine de düzenleme yapıldı.

Haber 2024-04-05 15:21:29

Yer: ABD... Dünya bu anları konuşuyor: Faciaya ramak kala! Bayıldı ve metro raylarına düştü

ABD'nin New York kentinde bir adam bilincini kaybederek bayıldı. O sırada raylara düşen adamı kurtarmak için polis seferber oldu. Ölümle yaşam arasındaki o kısa süre polisin vücut kamerasına yansıdı.

Haber 2024-03-22 14:23:28

Dünkü sözler sonrası İmamoğlu ile yeni polemik patlak verdi: Ula o da milletin malı! Lafa bakar mısınız?

İBB seçimlerinin en çok tartışma doğuran konularından biri de metrolar. Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Murat Kurum'a seslenirken metroları kastedip "Malınıza sahip çıkın yoksa bu adamlar sahip çıkar" diyerek İmamoğlu'na göndermede bulunmuştu. Erdoğan'a yanıt veren İmamoğlu "Lan milletin malı, bizim metro da onların metrosu da" diyerek tepki gösterdi.

Haber 20-03-24 15:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Murat Kurum sözleri! Çanakkale'deki depreme dikkat çekti; metro açılışını yaptı: 31 Mart'a kadar ücretsiz

Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. 2 ayda 80 bin konutu teslim etmeye çok az kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız" dedi. Marmara'da beklenen depreme dikkat çeken Erdoğan, "Murat Kurum İstanbul'u hazırlayacaktır" diye konuştu.

Haber 19-03-24 14:26

Süre 8 dakikaya iniyor! İstanbul'da yeni metro hattı yarın açılıyor: Dünyanın en uzun metro ringlerinden biri olacak

Yarın İstanbul'a yeni bir metro hattı geliyor. Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattının açılışı öncesi konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hatla birlikte Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na ulaşımın 8 dakikaya düşeceğini ifade etti. Uraloğlu ayrıca "Dünyanın en uzun metro ringlerinden biri İstanbul'da olacak" dedi.

Haber 18-03-24 15:01

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın tamamı hizmete girdi

Bahariye ve Ataköy arasındaki kısmı da yapılan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın tamamı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle hizmete girdi.

Yurthaber 18-03-24 14:56

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattı yarın açılıyor: Ulaşım 8 dakikaya düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'u modern raylı sistem ağlarıyla da donattıklarını belirterek, "Yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını da hizmete açıyoruz." ifadesini kullandı. Hattın hizmete açılması ile Arnavutköy’den İstanbul Havalimanı’na ulaşım 8 dakikaya düşecek.

Finans 18-03-24 14:47

İstanbul Valiliği'nden, İmamoğlu'na elindeki Kur'an-ı Kerim ile tepki gösteren kadın hakkında açıklama! Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır

Sancaktepe-Sultanbeyli metro açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında bir kadın elinde Kuran-ı Kerim'le tepki göstermişti. İstanbul Valiliği de konuyla ilgili tahkikat başlatıldığını duyurdu. Valilik açıklamasında, B.K. isimli şahsın bazı suçlardan soruşturma dosyalarının olduğu, 2 yıl önce cezaevinde tutuklu kaldığı ve örgütsel irtibata rastlanmadığı bildirildi.

Haber 16-03-24 21:19

Mitingde çok konuşulacak anlar! Elindeki Kuran-ı Kerim ile tepki gösterdi! İmamoğlu böyle cevap verdi: Allah ıslah etsin!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe-Sultanbeyli metro açılışına katıldı. Bir şahıs elindeki Kuran-ı Kerim'i göstererek açılışta konuşan İmamoğlu'nun sözlerini böldü. Miting alanındaki kalabalığın şüpheli şahsa artan tepkilerini İmamoğlu sakinleştirmeye çalıştı. İmamoğlu olayın akabinde, "Eline yüce Kuran-ı Kerim'i alıp onunla siyaset yapanı allah ıslah etsin." dedi.

Haber 16-03-24 14:08

SON DAKİKA | Metro istasyonunda intihar! Telefonundan çıkan not kahretti: 'Ailemin sırtında bir kambur olup asalak gibi yaşamaya çalıştım...'

Son dakika haberi: Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Mecidiyeköy istasyonunda 25 yaşındaki M.E.E. raylara atlayarak intihar etti. Korkunç olay nedeniyle metro seferleri çift yönlü olarak bir süre durduruldu, duraklarda yoğunluk oluştu. M.E.E.'nin hayatını kaybettiği belirlenirken, telefonundan çıkan not ise kahretti. İşte detaylar...

Haber 14-03-24 15:25

İmamoğlu'ndan yeni metro hattı açılışında Murat Kurum'a yanıt: Kameralar önünde 8 adım atarak...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı yapımı açılışında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Murat Kurum'un kendisini hedef alan açıklamalarına cevaben, "kameralar önüne 8 adım atarak 5 yılda yaptığımız 65 KM'yi 8 kilometreymiş gibi göstereceğini zanneden bu akla şaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 10-03-24 13:05

Murat Kurum, o görüntüleri hatırlattı İmamoğlu'na çağrı yaptı: Ben olsam emin olun istifa ederim

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'dan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi. Metro ve metrobüs duraklarında 'eziyet yaşandığını' söyleyen Kurum, "Ben olsam emin olsun istifa ederim. Kendisini bırakın 5 yıl yeni dönemde İstanbul'da görmeyi, görevinden istifa etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 09-03-24 16:13

İstanbul’da yeni metro hattı: Bakırköy Sahil-Bağcılar Kirazlı metrosu yarın açılıyor! 15 gün boyunca ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yarın açacağımız Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattımız 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyonu bulunmakta. 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alanı inşa ettik ve çevre düzenlemesi ile peyzaj işlerini de tamamladık." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hattın 15 gün ücretsiz olacağını açıklamıştı.

Finans 09-03-24 12:31

İstanbul'da 2 yeni metro daha! Bakan Uraloğlu: Bu ay açacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İstanbul'da bu ay iki metro hattının daha hizmete açılacağını duyurdu.

Haber 05-03-24 12:17

Gebze OSB-Darıca Sahil metro hattının yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı

Kocaeli'de Gebze OSB-Darıca Sahil metro hattında çalışmaların yüzde 80'i tamamlandı.

Yurthaber 05-03-24 10:57

Murat Ongun, Murat Kurum'un miting videosunu paylaştı: 'Vaat ettiğiniz hattımız açılıyor'

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli Mitingi'nde Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattını hızlıca yapacaklarını belirtti. Kurum, "Ben metro fatihiyim' diyor. Sultanbeyli'nin metrosunu bitiremeyen sen mi fatih olacaksın?" dedi. Kurum'un mitingde yaptığı konuşmanın videosunu paylaşan İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun "16 Mart Cumartesi saat 13.30’da vaat ettiğiniz hattımız açılıyor. Tüm halkımız davetlidir. Siz de." ifadelerini kullandı.

Haber 04-03-24 19:57

İstanbul'da 'metro' atışması: Murat Kurum'un '8 adımlı' iddiasına İmamoğlu davetle yanıt verdi: Çok komik, izleyemedim çünkü üzülüyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan rakibi Murat Kurum'un "8 kilometre metro yaptın" iddiasına yanıt geldi. Kurum'un sahnede 8 kilometreyi 8 adım atarak ifade ettiği görüntüler hala konuşuluyor ancak İmamoğlu o görüntüleri "çok komik" bulduğu ve "Kurum adına üzüldüğü" için izleyemediğini belirtip "Bu ay 2 metro açılışımız var, sadece onlar 20 küsur kilometre" diye ekledi. İmamoğlu, Kurum'u metro açılışlarına davet de etti.

Haber 04-03-24 15:27

İstanbul'a yeni metro! Son bir adım kaldı: Bakırköy ve Kirazlı hattı açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, "Projemizi çok kısa zaman içinde hizmete açarak, İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız." ifadesini kullandı.

Finans 04-03-24 14:18

İstanbul'a bir metro hattı daha geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, "Projemizi çok kısa zaman içinde hizmete açarak, İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız." ifadesini kullandı.

Yurthaber 04-03-24 12:04

Bakırköy-Kirazlı metro hattı açılış için gün sayıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı metro hattındaki çalışmalarda sona gelindiğini ve hattın çok yakında açılacağını duyurdu.

Yurthaber 04-03-24 11:56

Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'ndaki seferler normale döndü

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'ndaki teknik arıza nedeniyle bir süre gecikmeli yapılan seferlerin normale döndüğünü duyurdu.

Yurthaber 01-03-24 09:58

Murat Kurum'dan İmamoğlu'na Sınıfta kaldı çıkışı! '78 dakika detayını vurguladı, metro vaatlerini tek tek anlattı

Mevcut İBB yönetimini "belediyecilikte sınıfta kalmakla" eleştiren İBB adayı Murat Kurum vaatlerini açıkladı. Mega kentteki metro hattını 2 katına çıkaracaklarını ifade eden Kurum vadettiği metro hatlarını bir bir sıraladı. Kurum bu metro hatlarından biri için "78 dakikada İstanbul'un neredeyse bir ucundan bir ucuna ulaşabileceğiniz bir hat bu" dedi.

Haber 27-02-24 13:35

Otobüs, ANKARAY ve Metrolarda unutulan eşyalar açık artırmayla satıldı

EGO Genel Müdürlüğü, ANKARAY ve Metro ile EGO otobüslerinde unutulan 88 ayrı kalemdeki toplam 2 bin adetin üzerinde eşyayı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda açık artırma yöntemiyle satışa sundu.

Yurthaber 26-02-24 15:07

Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışında ilk seferi Erdoğan yaptı! İmamoğlu'nu hedef aldı: Nasıl olduysa, bir yanlışlık oldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün hizmete alınan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda banliyö treninin ilk seferini yaptı. Erdoğan'ın açılışına katıldığı metro hattı günlük 83 sefer gerçekleştirilecek, seferler 20 dakika sürecek. Hat 15 günlüğüne ücretsiz kullanılabilecek. Erdoğan açılış törenindeki konuşmasında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek "bu şahıs, nasıl olduysa bir yanlışlık oldu, bu görevi devraldı. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu" dedi.

Haber 26-02-24 13:21

Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nda arıza nedeniyle Davutpaşa'da yoğunluk oluştu

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nda meydana gelen arıza nedeniyle Davutpaşa istasyonunda yolcu yoğunluğu meydana gelirken bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Yurthaber 26-02-24 09:00

'Gerçekten böyle mi söyledi?' İmamoğlu ve Kurum arasında 'davet' krizi! 'Kendi kendine hayali davetler yapıyor'

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun ’İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim’ sözleriyle ilgili “Biz Ulaştırma Bakanlığımızın yaptığı metro açılışına gideceğiz. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Dün Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış” cevabını verdi. İmamoğlu ise "Bize davet yapıldı. Süreci pazartesi günü değerlendireceğiz. Bakanla görüşmedim. Davetiyeyi gördüm" dedi.

Haber 24-02-24 15:35

Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda seferler normale döndü

Metro İstanbul, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı’nda seferlerin normale döndüğünü bildirdi.

Yurthaber 21-02-24 07:36

İstanbul'da korkunç olay! Metro alt geçidinde yürüyen merdivene sıkıştı... Yaşamını yitirdi

İstanbul'da korkunç bir olay meydana geldi. Gayrettepe’de metro alt geçidine inen yürüyen merdivende bakım yaparken sıkışan işçi hayatını kaybetti. Ölen işçinin kimliğini belli oldu.

Haber 16-02-24 17:45

Skandal görüntüler! Metroda yürüdüğü sırada önüne gelen 10 kadına saldırdı... Tokat attı yetmedi yumrukla yere düşürdü

İspanya'nın Barselona şehrindeki bir istasyonda metro bekleyen 10 kadın hiç tanımadıkları bir adamın saldırısına uğradı. Metro boyunca yürüyen saldırgan önüne gelen tüm kadınlara tokat ve yumruk atarak onlara saldırdı. Olayın ardından 30 yaşındaki Faslı saldırganın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trend 14-02-24 08:47

Bursa'da metro inşaatında asansör boşluğuna düşen işçi öldü

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde metro inşaat alanında asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti.

Yurthaber 13-02-24 11:49

Bursa’ya 15 günlüğüne çalışmaya geldi, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Bursa’da 15 gün süreliğine çalışmaya gelen inşaat işçisi yeni yapılan metro inşaat alanında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Yurthaber 13-02-24 10:24

Gayrettepe-Kağıthane Metro hattında 24 bin yolcu taşındı

Yeni açılan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nda bir haftada 24 bine yakın yolcu taşındı.

Finans 06-02-24 11:36

İzmir'de metro istasyonunda çıkan bıçaklı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı

İzmir'in Bornova ilçesindeki metro istasyonunda 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı.

Yurthaber 02-02-24 07:09

Altınok'un metro sözlerine vatandaştan tepki: Siz imzaları kolay alırsınız, onlar alamaz

Büyükşehir adaylarının esnaf ziyaretleri devam ederken bazı vatandaşlardan tepkiler de gelmeye devam ediyor. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ziyareti sırasında Ankara için, "Havaalanına metrosu olmayan bir başkent" ifadelerini kullandı. Bir kişi bu sözlere tepki göstererek Altınok'u eleştirdi.

Haber 01-02-24 12:49

İzmir'de metro istasyonunda çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü

İzmir'in Bornova ilçesindeki metro istasyonunda çıkan bıçaklı kavgada yaralanan 2 kişiden 1'i kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 01-02-24 07:55

İzmir'deki metro istasyonunda ölümüne kavga! 19 yaşındaki Emirhan Yıldız hayatını kaybetti, kuzeni yaralı

İzmir Bornova'da iki grup arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavga sonrasında 19 yaşındaki Emirhan Yıldız hayatını kaybederken, kuzen, Serdar Yıldız ise aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Haber 01-02-24 06:08

Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin kalesi Mamak'ta umduğunu bulamadı! Görüntüler gündem oldu: 'O zaman metro istemiyorsun yani'

31 Mart'ta yapılacak seçimler için parti ve ittifakların belirlediği adaylar çalışmalarına başladı. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Mamak'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşlardan destek isteyen Altınok, aldığı cevaplar karşısında ise umduğunu bulamadı.

Haber 30-01-24 22:27

Bakan Uraloğlu: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası 30 dakika olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattının Gayrettepe-Kağıthane etabının da açıldığını belirterek, "Projemizle, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 30 dakika olacaktır" dedi.

Finans 29-01-24 14:08

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı yarın açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın yarın hizmete açılacağını duyurdu.

Finans 28-01-24 09:56

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı açılış tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını duyurdu.

Finans 26-01-24 11:22

Murat Kurum vaatlerini açıklarken, İmamoğlu'ndan 'Matematik' göndermesi geldi! Buğra Kavuncu'nun adaylığına ilk yorum

İstanbul'da yerel seçim yarışı hızlanıyor. AK Parti adayı Murat Kurum, bugün yeni proje ve vaatlerini kamuoyuyla paylaşırken, aynı dakikalarda mevcut belediye başkanı CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. Kurum'un 'Sadece 8 kilometre metro yaptılar' açıklamasının sorulması üzerine İmamoğlu, "Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz" diye konuştu.

Haber 25-01-24 13:54

Metro kan gölüne dönmüştü! Dikkat çeken taciz iddiası: 'Kadının kalçasına dokundu...'

Bursa'da metroda 'yan bakma' iddiasıyla çıkan kavgada Deniz Temurtürkan'ı (32) göğsünden bıçaklayarak yaralayan Emre Esen (24), 'haksız tahrik' indirimi ile 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Esen savunmasında, olay günü Temurtürkan'ı metroda bir kadını taciz ederken gördüğünü iddia etti. İşte detaylar...

Haber 25-01-24 11:15

Güngören'de metro istasyonunun yürüyen merdiven basamakları yerinden çıktı

Güngören'de metro girişindeki yürüyen merdivenin basamaklarının yerinden çıkması nedeniyle bazı yolcular zor anlar yaşadı.

Yurthaber 24-01-24 12:59

Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir? Atatürk Havalimanı'na hangi metro gidiyor? Atatürk Havalimanı'na ulaşım

Günümüzde pek çok etkinliğin gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanı lokasyonu için “nasıl gidilir?” sorusunun cevabı aranmaktadır. İnternet üzerinde aratılan yol tarifleri sayesinde pek çok noktaya kolayca ulaşılabilmektedir. Peki Atatürk Havalimanı’na nasıl gidilir?

Haber 21-01-24 21:04

metro durakları isimleri ve saatleri: M8 metro durakları nelerdir? M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı saat kaça kadar açık?

İstanbul’un en yoğun noktalarından birinde yer aldığından M8 metrosu, İstanbul’da en çok kullanılan metrolardan bir tanesidir. M8 metrosu, Anadolu Yakası'nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlar. Bu hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sistemi bulunmaktadır. Peki, M8 metro durakları nelerdir?

Haber 21-01-24 20:57

metro durakları isimleri ve saatleri: M5 metro durakları nelerdir? M5 Üsküdar-Çekmeköy metro durakları haritası

M5 Üsküdar-Çekmeköy Hattı, Anadolu Yakası’nın 2. metro hattı olup, Türkiye’nin sürücüsüz metro hatlarından biridir. Hat, Üsküdar Meydanı’ndan başlayıp, Ümraniye ilçe merkezinden geçmekte ve Çekmeköy Meydanı'nda son ermektedir. İnşa edildiği güzergâh üzerinde yoğun yolcu potansiyeline sahip olan hattın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce raylı sistemler konusundaki plan çerçevesinde sürdürülen çalışmalarla, Sultanbeyli ve Kurtköy bölgesine uzatılması planlanmaktadır. M5 metro durakları nelerdir?

Haber 21-01-24 20:55

metro durakları ve saatleri: M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı nerelerden geçiyor, saat kaça kadar açık?

M7 metrosu, ilk etapta Mecidiyeköy – Mahmutbey arasında yapımına 2020 yılında başlanmış ve 2023 yılı itibari ile Yıldız’a kadar uzatılarak genişletilmiştir. Ayrıca M7 Metrosu Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metrosudur.

Haber 21-01-24 20:52