Mevsim Haberleri

Bu yaz kavrulacağız! Bakan Özhaseki'den uyarı geldi: 'Bazı illerimizde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor'

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Haber 2024-04-15 21:54:01

Tunca Nehri'nin debisi yer yer balıkların yüzmekte zorlandığı seviyeye kadar düştü

Edirne'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Tunca Nehri'nin debisi düştü.

Yurthaber 2024-04-15 13:54:36

Son dakika | Şubat ayı işsizlik oranı belli oldu! TÜİK'ten güncel veriler geldi

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı için işsizlik rakamlarını açıkladı. Böylelikle şubatta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu.

Finans 2024-04-15 10:07:08

Hafta başından itibaren tüm yurtta görülecek 'Soğuk damla...' Prof. Dr. Orhan Şen 'toz taşınımı' haberlerine açıklama getirdi! Meteoroloji'den son dakika 23 - 27 Mart hava durumu

Kar ve yağmur devam edecek mi? Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşecek mi yükselecek mi? Tüm yurtta vatandaşlar meteorolojik gelişmeleri dikkatle takip ediyor. Bir süredir mevsim normalleri dışında seyreden hava durumu nedeniyle herkes gelişmeleri merak ediyor. Beklenenden sıcak geçen günlerin ardından yurdun belirli bölgelerinde yağmur ve kar yağışı görüldü. Meteoroloji, son hava durumu raporunu paylaşırken Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu tahminlerini aktardı.

Haber 2024-03-23 09:47:44

Diğer Haber Etiketleri

Mehmet Özhaseki çevre çevre bakanlığı Tunca Nehri yağış işsizlik tüik meteoroloji hava durumu Orhan Şen doğrama sütlü nuriye tatlısı tarif Ramazan Ramazan menüsü kar kar yağışı eo Göz polyester vf viskoz levis tommy hılfıger united colors of benetton jack jones Koton ipekyol adidas ayakkabı defacto twist farklı meyveler tarifi komposto nedir kot ceket erkek benetton levi’s Puma defacto erkek gömlek calvin klein columbia polar under armour antalya Alanya deniz sahil mart Yozgat Bolu İlkbahar kartalkaya kayak merkezi kış Snowboard Hakkari Yüksekova Derecik Burdur çiçek yalancı bahar İstanbul gıda fiyat Ardahan Göle soğuk soğuk hava dalgası Balıkesir Bandırma mustafa sari Müsilaj sille Konya çöplük İzmir Ödemiş yüz felci rüzgar Lodos mon mutluluk hormonu adı Psikolog Psikoloji ruh sağlığı beslenme omega 3 el nino iklim sıcaklık bal süt Sinop faydaları nelerdir mevsim sebzeleri kereviz tarifi pırasa tarifi istanbul'a kar yağacak mı yağmur sağanak Çıldır Gölü sebzeler ve meyveler portakallı kereviz portakallı kereviz tarifi pasta tarifi Van Kızıldeniz Marmara Sivrisinek kış uykusu Amasra doğal güzellikler tarihi yapılar sosyal medya karanfil saç dökülmesi Kardelen Kocaali Sakarya balon balığı fındık rekolte erik Kiraz saç dökülmesi nasıl önlenir saç dökülmesi neden olur saç dökülmesine ne iyi gelir biberiye bitkisi biberiye çayı kamp sandalyesi kamp sandalyesi en ucuz katlanır kamp sandalyesi piknik sandalyesi bugün okullar tatil mi meb okullar tatil mi Güneş hücreler posa spektrum la roche posay güneş kremi güneş kremi bioderma güneş kremi la roche güneş kremi en iyi güneş kremi Ankara

'Bugün iftara ne pişirsem?' diyenlere birbirinden lezzetli tarifler! Ramazan'ın 12. günü iftar menüsü

'İftarda ne yapsam, Bugün ne pişirsem?' sorularına hız kesmeden yanıt aranıyor. Hazır iftar menüleri Ramazan günlerinde oldukça kurtarıcı oluyor. Ramazanın 12. gününde iftara yapacak menüye karar vermekte zorlanıyorsanız bu birbirinden lezzetli tariflerden oluşan Ramazan menüsünden faydalanabilirsiniz. 22 Mart Cuma iftar menüsünde yayla çorbası, bohça kebabı, arpa şehriye pilavı, mevsim salatası ve sütlü nuriye tatlısı tarifleri yer alıyor.

Yemek 22-03-24 15:30

Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti... 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı! O illerde okullara kar tatili, Ankara'da kar! İstanbul, İzmir ise... Meteoroloji'den son dakika 22 - 26 Mart hava durumu

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcakların ardından yurt geneline yağışlı bir hava hakim oldu. Bazı bölgelerde kuvvetli kar yağışı görülürken pek çok il ve ilçedeki okullardan kar tatili haberi geldi. Öte yandan Ankara'da da dünkü kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini gösterdi ve akşama kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji ise 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Peki, yağmur ve kar yağışı devam edecek mi? Sıcaklıklar yükselecek mi? Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti.

Haber 22-03-24 10:00

Renklenmenin, yenilenmenin zamanı geldi! Gardırobunuzda çiçekler açtıracak kıyafet önerileri

Gardırobunuzu bahara hazırlamanın şimdilerde tam zamanı! Çiçeklerin ve neşenin hakim olduğu bu mevsimde, stilinizi canlandıracak ve ruhunuzu besleyecek parçalarla dolu olan bir seçki hazırladık. Gelin kot ceketlerden elbiselere, eteklerden bluzlara mevsim geçişlerinin ve bahar ayının enerjisini yansıtan parçalarla dolu listemize birlikte göz atalım.

Kadin 14-03-24 00:01

Komposto tarifi: Komposto nasıl yapılır?

Özellikle yaz günlerinde, elinizin altında yer alan neredeyse her meyveden yapabileceğiniz, serinlik ve ferahlık verici bir içecek yapmak istiyorsanız aşağıdaki komposto tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Biz her mevsim kolayca bulabileceğiniz elma ile hazırlayabileceğiniz bir komposto tarifini sizin için seçtik. Damak tadınıza ve mevsime göre siz de farklı meyveler ile bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 13-03-24 23:13

Mevsim geçişlerinde kurtarıcınız olacak parçaları sizi için seçtik

Havaların bir soğuk, bir sıcak olduğu bu günlerde "Ne giyeceğim?" sorusu hepimizin kafasında dönüp duruyor. Neyse ki, mevsim geçişlerinde gardırobunuzun en iyi dostu olacak parçalardan oluşan bir seçki hazırladık. Artık bir sıcak bir soğuk olan havalar için endişelenmenize gerek yok. Günün her saatinde konforunuz ve tarzınızı korumanızı sağlayacak kurtarıcı parçalar için gelin, içeriğe göz atalım!

Haber 08-03-24 22:51

Antalya’da Mart ayının ilk günü deniz keyfi! İşte o görüntüler…

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi Antalya’dan gelen görüntülere de yansıdı. Mart ayının ilk günü Antalya sahillerinde denize girenlerin görüntüleri dikkat çekti. Bölgede deniz suyu sıcaklığının 17 dereceyi geçtiği öğrenildi. İşte Antalya sahillerinden bugün gelen o görüntüler…

Haber 01-03-24 14:55

Yozgat’ta kış kuraklığı çiftçiyi endişelendiriyor

Şubat ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık nedeniyle Yozgat’ta çiftçiler, verim kaybı endişesi yaşıyor.

Yurthaber 01-03-24 14:29

Bolu'da yüksek kesimlerde kış, merkezde bahar yaşanıyor

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi'nin karla kaplı olduğu, kent merkezi ve çevresinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bolu'da iki mevsim bir arada yaşanıyor.

Yurthaber 29-02-24 10:14

O ilde iki mevsim bir arada! Bir ilçede kış, diğerinde bahar havası...

Hakkari'de iki mevsim bir arada yaşanıyor. Yüksekova ilçesinde soğuk etkisini sürdürürken, Derecik'te ise bahar havası yaşanıyor.

Haber 28-02-24 12:04

Burdur'da badem ağaçları erken çiçek açtı

Burdur'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle badem ağaçları erken çiçek açtı.

Yurthaber 28-02-24 10:29

Gıda fiyatlarına 'yalancı bahar' etkisi: 'Artış olabilir'

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bazı ağaçların çiçek açmasına neden oldu. İstanbul'daki yalancı baharın gıda fiyatlarını da etkileme ihtimali gündemde.

Finans 27-02-24 14:40

Türkiye’nin en soğuk noktası oldu! Arabalar bile buz tuttu gelen görüntüler şaşırttı…

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken bazı il ve ilçelerde ise yılın en soğuk günleri yaşanıyor. Son olarak Ardahan’ın Göle ilçesinde gelen görüntüler dikkat çekti. Göle, eksi 32 derece ile Türkiye’nin en soğuk yeri oldu. İşte bölgeden gelen son görüntüler…

Haber 27-02-24 13:40

Denizanası popülasyonunun artmasında sıcaklık ve kirlilik etkili oluyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve kirliliğin, Marmara Denizi'nde denizanası popülasyonunu arttırdığını söyledi.

Yurthaber 27-02-24 10:55

Böylesi daha önce görülmedi! 5 bin yıllık tarihi yerleşim yerinde şaşırtan manzara

Konya’da son yılların en karsız kış mevsimlerinden biri yaşanırken, 5 bin yıllık tarihi Sille Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların çoğu benzer bir ocak ayı geçirmediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Sille’de çekilen fotoğraflar ise mevsim değişikliğini gözler önüne serdi.

Haber 25-02-24 09:55

İlçede herkes çöplük olarak hatırlıyor! Son halini gören inanamıyor... Her şey bir yılda oldu

İzmir Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri daha önce ilçe çöplüğü olarak kullanılan 20 dönümlük alanda mevsimlik sebze ve buğday yetiştiriyor. Okulun müdürü Mehmet Sıddık Kaya "Mevsim sebzeleri üretiyor, meyve fidanı yetiştiriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ilçe halkının siparişlerini karşılamaya çalışıyoruz" dedi. İlçede daha önce çöplük olarak kullanılan alan, Kaymakamlık tarafından geçen yıl "tarım uygulama bahçesi" olarak kullanılması için okula tahsis edilmişti.

Haber 22-02-24 12:21

Antalya’da meyve ağaçları çiçek açtı

Antalya’da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklığın seyretmesi sonucu badem ve erik ağaçları çiçek açtı.

Yurthaber 21-02-24 14:52

Aman dikkat kalıcı hasar bırakabiliyor! Soğuk havalarda ortaya çıkıyor... “Başvurularda artış söz konusu”

Yüz felci için uyaran uzman, “Mevsim geçişlerinde, daha çok rüzgarlı, lodoslu havalarda ortaya çıkmasını bekliyoruz. Son dönemde hava durumundaki ani düşüşler, rüzgar etkisiyle hastaların başvurularında bir artış söz konusu. Birkaç hafta önce gelen bir hastamız taksi şoförüydü, cam açık bir yolculuk sonrası yüz felci tablosuyla başvurmuştu. Çok rüzgarlı havalarda belki kulak, ağız, burun çevresini atkı, bere bu tip örtülerle kapatmak iyi olabilir. Bu hastalarda kalıcı hasar da kalabiliyor” dedi.

Kadin 20-02-24 15:25

Mevsimsel farklılıklar ruh sağlığını bozuyor! Kadınlarda daha fazla görülüyor

Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, mevsim değişikliklerinin ruh sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Kadin 20-02-24 10:10

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 19-02-24 13:13

İklim değişikliği El Nino'yla zirve yaptı: Uzmanlar çılgınlık diyerek uyarıyor! İklim tarihi yeniden yazılacak

Küresel ısınmanın etkileri git gide daha da belirginleşmeye başladı. Değişen iklimler artık hem ülkemizde de iyiden iyiye hissediliyor. Ekstrem sıcaklıklar ve yağışların artık normalleşmeye başladığı bir dönemde mevsim dışı hava olayları da sıklıkla gözlenmeye başladı. İklim bilimciler sıcaklık artışlarını "çılgınlık" olarak yorumluyor. Gezegenimiz hızla ısınırken araştırmacılar bu sene El Nino etkisiyle okyanusların aşırı ısınmasını ve birçok yerde ısı rekorlarının kırılması konusunda uyarıyor!

Haber 17-02-24 12:28

Herkes şifa olsun diye içiyor ama o yöntem daha zararlı yapıyor! Tüm faydaları yok oluyor

Mevsim geçişleri ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinler tüketmenin önemini belirten diyetisyen Elif Akçeken “Öksürük, boğaz şişkinliği şikâyetleri olduğunda ilk tercih edilen karışımlardan biri ballı süt. Fakat bazı yanlış uygulamalarla bu karışımı bedenimiz için zararlı hale sokabiliriz. Bal yüksek derecede kaynatılırsa içindeki doğal enzimler, vitaminler ve diğer biyoaktif bileşenler zarar görebilir ve balın besleyici özellikleri yok olur” dedi.

Kadin 16-02-24 13:57

Şifa olsun diye içiliyor ama... Yanlış yöntemle tüm değerlerini kaybediyor!

Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinleri tüketmenin büyük öneme sahip olduğunu belirten Diyetisyen Elif Akçeken, öksürük, boğaz şişkinliği gibi şikâyetlerde ilk tercih edilen karışımlardan biri olan ballı sütün yanlış hazırlanmasıyla tüm değerlerini kaybedebileceğini açıkladı.

Kadin 16-02-24 13:56

Sinop’ta şubat ayında şeftali ağacı çiçek açtı

Türkiye’nin büyük bölümünde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte Sinop’ta Şubat ayında şeftali ağacı çiçek açtı.

Yurthaber 15-02-24 13:58

Defne sabunu faydaları nelerdir? Defne sabunu neye iyi gelir?

Sağlık alanında kimyasal içerik barındırmayan birçok farklı bitki, meyve veya yağ türü kullanılmaktadır. Defne sabunu da defne meyvesinin yağı kullanılarak elde edilen bir üründür ve birçok yararı vardır. Hem kuru hem de taşlı topraklarda yetişen, dört mevsim de yaprakları yeşil olan defne ağacının meyvelerinden elde edilen bu sabun, günümüzde çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Peki, defne sabunu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 15-02-24 10:21

Mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz muhteşem tarifler

Her mevsimin kendine özgü sebzeleri, yaratıcı ve lezzetli yemeklerin yapımında kullanılır. Mevsim sebzelerini kullanarak hazırlanan yemekler, hem besleyici hem de lezzetlidir. Kışın pırasa ve karnabahar, yazın domates ve biber gibi sebzelerle muhteşem tarifler deneyebilirsiniz. Mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz birkaç muhteşem tarifi sizler için derledik.

Yemek 07-02-24 11:57

İstanbul'a kar yağacak mı? Orhan Şen: Bu gerçekleşirse yağacak... 4 bölgede sağanak! Meteoroloji'den son dakika 3 - 7 Şubat hava durumu

Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu yayınladı. Buna göre; Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak, iç ve doğu bölgelerde yüksek kesimlerde kar bekleniyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri civarında seyrediyor. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen bununla ilgili açıklama yaptı. İşte son dakika hava durumu tahmini ve İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm iller için son durum...

Haber 03-02-24 10:23

Çıldır Gölü’nde renkli görüntüler

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Ardahan’daki Çıldır Gölü, sahip olduğu doğal yapısı ve güzellikleriyle her mevsim ağırladığı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Yurthaber 26-01-24 09:04

Portakallı kereviz tarifi: Portakallı kereviz nasıl yapılır?

Kış aylarında hem gerekli olan vitaminleri ve mineralleri içermesi, hem de lezzeti ve tazeliği açısından tüketilmesi gereken sebzeler ve meyveler vardır. Bunlardan biri de kerevizdir. Salata olarak da tüketilebilen kereviz özellikle mevsim meyvelerinden portakal ile yapıldığında çok daha lezzetli olur. Siz de mevsimine uygun portakallı kereviz tarifini denemek istiyorsanız aşağıda malzemeleri ve tarif adımlarını bulabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 20:09

Mandalinalı pasta tarifi: Mandalinalı pasta nasıl yapılır?

Yaş pasta, dünya genelinde tüm mutfaklarda yer alan, tüketilen ve yapılan bir lezzettir. Farklı ülkelerde, farklı özel günlere göre, mevsim meyveleri ya da farklı bölgeye has malzemeler kullanılarak yapılabilmektedir. Eğer daha çok doğum günleri ile özdeşleşmiş olsa da yılın her günü herhangi bir sebeple yapılabilecek olan yaş pastalar yapmak istiyorsanız en taze mandalinaların temin edilebildiği soğuk kış günlerinde mandalinalı pasta tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 24-01-24 18:58

Baharın müjdecisi sardalya çiçeği kış mevsiminde açtı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bu günlerde baharın müjdecisi olarak bilinen sardalya çiçekleri kış mevsiminin ortasında açtı.

Yurthaber 23-01-24 09:49
Van

Kızıldeniz'den Ege'ye gelen zehirli balon balığı rotasını Marmara'ya çevirdi

İstanbul Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Kızıldeniz'den gelip, Akdeniz'e yerleşen zehirli balon balığının Ege Denizi'nden sonra rotasını Marmara Denizi'ne çevirdiğini söyledi.

Yurthaber 22-01-24 11:15

Onlar da kış uykusuna yatmadı! Uzmanlar uyardı 'Önümüzdeki yıllarda hastalık taşıyacaklar' Çoğaldıkça çoğalıyorlar

Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kış aylarında mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıktan dolayı sıtmayı taşıyan culeks, anopheles cinsi gibi bazı sivrisinek türlerinin kış uykusuna yatmadığını, erişkin halde saldırmaya, kan emmeye devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Çetin, "Yerel yönetimlerin seçim sonrası nisan ayı itibarıyla yoğun ilaçlama yapması gerekir. Aksi halde yaz ayları sivrisinek nedeniyle sıkıntılı geçecektir" dedi.

Haber 19-01-24 10:31

Amasra ziyaretçi sayısını 10 yılda 3,5 kat artırdı

Tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüyle dört mevsim ilgi çeken Bartın'ın Amasra ilçesi, 2013'te 600 bin olan ziyaretçi sayısını yaklaşık 3,5 kat artırarak geçen yıl 2 milyon 200 bin turisti ağırladı.

Yurthaber 18-01-24 15:38

Böylesi görülmedi: Son 53 yılın en yükseği! Sadece bir ilimiz eksik kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre, 2023 yılı Aralık ayında ortalama sıcaklıklar, Batman haricinde ülke genelinde mevsim normallerinin üzerine çıktı. 2023 yılı Aralık ayı sıcaklığı 8,3 derece ile normallerinin 3,5 derece üstüne çıkarken, son 53 yılın en sıcak aralık ayı olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar...

Haber 15-01-24 11:59

Sosyal medya fenomeni Claudia Tihan'a mevsim yaz! Denizin tadını çıkarttı... O anları sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi

Sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran fenomen isim Claudia Tihan güneşin tadını çıkarttığı yaz pozlarını Instagram hesabından paylaştı. Deniz tatiline çıkan fenomen ismin pozları kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 13-01-24 11:30

Saçlarınız sürekli dökülüyorsa dikkat! Saç dökülmesine son veren en etkili ve doğal yöntem

Saç dökülmesi, pek çok kişi için endişe verici bir durumdur. Mevsim geçişleri, saçı çok sık boyamak, saça çok sık kimyasal uygulamak, genetik faktörler ve stres gibi durumların ortaya çıkardığı saç dökülmesi için evde doğal tedavi yöntemleri araştırılıyor. Saç dökülmesine son vermek için etkili ve doğal yöntemler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu doğal yöntem saç dökülmesini azaltarak dökülen saçların yeniden çıkmasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor. İşte tek malzeme ile saç çıkartan kür...

Kadin 10-01-24 12:01

Sakarya'da kardelenler erken çiçek açtı

Kocaali'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle erken çiçek açan kardelenler doğayı süsledi.

Yurthaber 09-01-24 11:58

Sıcaklıklar yüzünden rotası değişti: İstanbul ve İzmir için alarm! Zehirli balon balığı uyarısı geldi: Fotoğrafları ile tanıtmak lazım! Çok tehlikeli

Zehirli balon balığı için endişe yaratan yeni uyarı geldi. Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'e yerleşen zehirli balık, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle rota değiştirdi. Zehirli balon balıklarının artık İstanbul ve İzmir'de görülebileceğini belirten İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Metin Karan, "Balon balığı türlerini fotoğrafları ile tanıtmak lazım. Bu balığın her türü oldukça zehirli ve tehlikeli" dedi.

Trend 07-01-24 10:50

Uzmanlar 'sıcak hava' tehlikesine dikkat çekti: Ciddi rekolte kayıpları yaşanabilir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların 2024 yılı fındık üretimini tehlikeye düşürebileceğini dile getirdi. Soydan, "Bu sıcak hava nedeniyle fındığın erken uyanmasını ve donrasında zirai don nedeniyle ciddi zararlar ve rekolte kayıplarının olduğunu geçen yıllarda tecrübe ettik” dedi.

Finans 02-01-24 13:35

Çeyrek altın ne ki! 3 adet erik 160, 6 adet kiraz 195 TL: Kilosu 3 bin liranın üzerine çıktı

Kış aylarında yurt dışından getirilen mevsim dışı meyveler, şimdilerde çeyrek altın fiyatı ile yarışıyor. Eriğin 3 tanesi 160 TL, kilosu ise 3.200 TL’ye, kirazın 6 adedi 195, kilogram fiyatı da 3 bin TL’ye satılıyor.

Finans 19-12-23 13:57

Faydaları saymakla bitmiyor! Saç dökülmesi ve kepeği bıçak gibi kesiyor

Genetik yapı, mevsim geçişleri, stres ve beslenme alışkanlıkları gibi faktörlerin neden olduğu saç dökülmesi günlük hayatta en sık rastlanan sorunlar arasında yer alıyor. Saç dökülmesi sorunu yaşayanlar öncelikle bir uzmana başvurmalıdır. Fakat dökülen saçların hızlı bir şekilde yeniden çıkmasını sağlayan mucize yöntemler de yok değil. Uzmanlar, saç dökülmesi sorunu için kozmetik dünyasında da yer bulan biberiye bitkisine dikkat çekti.

Haber 06-12-23 13:10

Pikniklerinizin daha eğlenceli geçmesini istiyorsanız bu listeye göz atın! Uygun fiyatlı piknik sandalyeleri!

Açık havada piknik yapmayı ve doğada vakit geçirmeyi çok sevenler, piknik sandalyelerini yanlarından ayırmazlar. Kamp ve piknik ekipmanlarının en önemli parçası olarak değerlendirilen taşınabilir sandalyeler, keyifli anların daha konforlu olmasını sağlar. Dört mevsim kullanabileceğiniz, rahat ve kolay taşınabilen, en iyi piknik sandalyesi hangisi diye merak ediyorsanız aşağıdaki modelleri inceleyebilirsiniz!

Haber 05-12-23 17:54

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 4 Aralık 2023 Pazartesi okul var mı, valiliklerden kar tatili açıklaması geldi mi?

Bugün okulların tatil olup olmadığı 4 Aralık 2023 Pazartesi günü olumsuz hava koşullarının etkisini gösterdiği illerde yaşayan öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; hava sıcaklıkları Marmara Bölgesi'nde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Olumsuz hava koşullarının görüldüğü illerde birçok kişi internette, "Bugün okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Haber 04-12-23 08:11

En beğenilen güneş kremini arıyoruz! La Roche Posay ve Bioderma güneş kremi karşılaştırması

Cilt sağlığı için vazgeçilmez olan güneş kremi kullanmanın önemini genellikle yaz aylarında hatırlasak da cildimiz her mevsim aynı derecede korunmayı hak ediyor, çünkü güneşin zararlı ışınları cildi olumsuz yönde etkileyerek çeşitli cilt problemlerine yol açabiliyor. Biz de uzun zamandır en beğenilen iki güneş kremi olan La Roche Posay Anthelios Dry Touch Spf 50+ ve Bioderma Photoderm Spot SPF50+’yı sizin için inceledik! Bakalım, sizin tercihiniz hangisinden yana olacak?

Kadin 01-12-23 12:50

'Daha şanslı olunacak' diyerek detayları paylaştı! Bu kış nasıl geçecek? Meteoroloji'den önemli açıklama 'Aralık, ocak ve şubat aylarında...'

Kışın etkisini iyiden iyiye göstermeye başladığı günlerde vatandaşlar bu kışın nasıl geçeceğini merak etmeye başladı. Meteoroloji'den konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, bu kış hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını ve bu ayların bol yağışlı geçeceğini bildirdi.

Haber 27-11-23 12:06