Meyve Bahceleri Haberleri

Bu da oldu: Boş baklava, dilim karpuz ve boş tosttan sonra sıra onda!

Gıdadaki yüksek fiyatlar vatandaşları zorlarken; meyve, sebze, et, süt, ekmek, yumurta başta olmak üzere neredeyse zamlanmayan ürün kalmadı. Fiyat artışlarına karşı firmalar çeşitli yöntemler uygulamaya devam ediyor. Bu kez şaşırtan uygulama zeytinyağı için geldi.

Finans 2024-03-29 14:50:36

Kars'ta bahar ve kış bir arada yaşanıyor

Çetin kış şartlarının yaşandığı Kars'ta bir tarafta karla mücadele çalışmaları sürerken, bir köyde de meyve ağaçları çiçek açtı.

Yurthaber 2024-03-29 12:15:24

Mihalıççık’ın ünlü kiraz ağaçları koruma altında

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mihalıççık ilçesinde Kiraz Yetiştirilen Alanlarda Akdeniz Meyve Sineğinden Ari Alan Projesi kapsamında yürütülen kontroller devam ediyor.

Yurthaber 2024-03-28 15:58:31

Meyve bahçesinde dehşet! İftara gitmeyince korkunç gerçek ortaya çıktı

Bursa'da Latif Aydoğan (28), ailesine ait meyve bahçesinde başından vurulmuş halde ölü bulundu. Korkunç olay, Aydoğan'ın iftara gelmemesi üzerine yakınlarının şüphelenmesiyle ortaya çıktı.

Haber 2024-03-24 09:59:11

Meyve bahçelerinde artık bungalov yetişiyor, ne denetim var ne estetik

Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca’yı adeta mahvetti.

Yurthaber 19-03-24 12:06

Kirazın faydaları nelerdir? Kiraz hangi hastalıklara iyi gelir?

Gerek lezzetinden kaynaklı gerekse insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanmak amacıyla tüketilen birçok farklı meyve çeşidi vardır. Kiraz da zengin besin değeri ile dikkat çeken meyve çeşitlerinden biridir. Prunus türüne ait pek çok ağacın meyvesi, kiraz olarak adlandırılmaktadır. İçerisinde çekirdek bulunan ve çoğunlukla kırmızı renge sahip olan bu meyvenin sağlık açısından önemli yararları vardır. Peki, kirazın faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 16-03-24 18:48

Balın faydaları nelerdir? Bal hangi hastalıklara iyi gelir, aç karnına bal yemek ne işe yarar?

Bal, en önemli besin kaynaklarından biri olarak bilinmektedir. Arılar tarafından meyve tomurcukları veya çiçekli bitkiler kullanılarak yapılan balın insan sağlığı üzerinde de çok önemli yararları bulunmaktadır. Günümüzde 300’den fazla bal türü vardır. Doğru bir şekilde tüketildiği takdirde bazı rahatsızlıkların giderilmesinde de etkilidir. Peki balın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve aç karnına bal yemek ne işe yarar?

Haber 13-03-24 18:09

Kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Kuru incir günlük ne kadar tüketilmeli?

İnsan sağlığı için son derece faydalı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. İncir de bu meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Ficus olan incir, dut ailesine mensup bir meyve türüdür. İncirin kurutulmuş hâli ise kuru incir olarak tabir edilmektedir. Kuru incirin de taze incir meyvesi kadar sayısız yararı mevcuttur. Peki, kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir ve günlük ne kadar tüketilmeli?

Haber 12-03-24 18:16

Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerileri

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Ramazan ayında oruç tutan bireyler için sağlıklı beslenme önerisi içinde özellikle sahurda süt, yoğurt, peynir, çiğ sebze-meyve ve lifli yemeklerin tüketilmesini önerdi.

Yurthaber 12-03-24 10:14

Altın çileğin faydaları nelerdir, altın çilek hangi hastalığa iyi gelir? Altın çilek günde ne kadar yenmeli?

Hem vitamin hem mineral hem de çeşitli antioksidanlar açısından zengin olan birçok meyve türü vardır. Altın çilek de bu meyve türlerinden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Physalis peruviana olan altın çilek, Physalis ailesine mensup meyveli bir bitki çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüksek lif içeriğine sahip olan bu meyvenin sağlık açısından da önemli etkileri mevcuttur. Peki, altın çileğin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar yenmeli?

Haber 09-03-24 19:04

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 09-03-24 09:54

Kış çayı faydaları nelerdir? Kış çayı ne işe yarar, öksürüğü keser mi?

Nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar çoğunlukla kış mevsiminde yaygın görülmektedir. Bu hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına bazı şifalı bitkiler ve meyve çeşitleri kullanılmaktadır. Çoğunlukla rezene, ıhlamur, elma, kuşburnu, limon, zerdeçal, zencefil gibi bitki, baharat ve meyve çeşitleri kullanılarak hazırlanan içecek türü, kış çayı olarak adlandırılmaktadır. Peki, kış çayının faydaları nelerdir, ne işe yarar ve öksürüğü keser mi?

Haber 08-03-24 18:34

Hurmanın faydaları nelerdir? Günde kaç tane hurma yemek gerekir, hurma bağırsaklara iyi gelir mi?

Hurma, palmiyegiller ailesine mensup, yaygın olarak çöl, tropikal ya da ılıman iklimin egemen olduğu bölgelerde yetişen faydalı bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Koyu kahverengi renge sahip olan hurmanın ana yurdu ise Orta Doğu olarak bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından epey zengin olan hurmanın, insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi mevcuttur. Peki, hurmanın faydaları nelerdir, günde kaç tane hurma yemek gerekir ve bağırsaklara iyi gelir mi?

Haber 08-03-24 18:29

Kayganlaşan yolda meyve yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda duramayan meyve yüklü tır yan yatarken sürücüsü ise yaralandı.

Yurthaber 08-03-24 14:01

Ramazan şerbeti tarifi: Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Şerbet, oldukça fazla talep gören içeceklerden biridir. Çeşitli meyve, kuruyemiş ve baharatlar kullanılarak yapılan çeşit çeşit şerbetler özellikle Ramazan ayında kurulan sofralarda başta olmak üzere çeşitli yemeklerle birlikte sunulabilir. Ramazan ayına has bir şerbet yapmak istiyorsanız siz de aşağıda verilen malzemeleri kullanarak lezzetli bir şerbet hazırlayabilirsiniz.

Yemek 07-03-24 21:54

Beykoz’da özel halk otobüsü ile sebze yüklü kamyon çarpıştı

Beykoz'da, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Kavacık çıkışında özel halk otobüsü ile meyve ve sebze yüklü kamyonun karıştığı trafik kazası meydana geldi.

Yurthaber 06-03-24 08:28

Armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Armut günde kaç tane yenir?

Armut, hem tadı hem de kendine özgü aroması ile öne çıkan ve çok sayıda kişi tarafından tüketilen bir meyve çeşididir. Gülgiller ailesine mensup olan armudun bilimsel ismi Pyrus olarak bilinmektedir. Dünyanın birçok noktasında yetişebilen armut, vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Besin değeri oldukça yüksek olan armudun insan sağlığı üzerinde de sayısız faydası mevcuttur. Peki, armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve günde kaç tane yenir?

Haber 05-03-24 17:36

Okul kantinlerinde yeni dönem! Haftanın bir günü o şartla satışına izin verilecek

Okul kantinlerine gönderilen yazıyla yeni dönem resmen başladı. Haftanın bir günü kantinlerde çorba satılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.

Finans 03-03-24 09:23

Limonun faydaları nelerdir? Limon hangi hastalıklara iyi gelir?

Yüzyıllardır sağladığı yararlar açısından kullanımı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. Limon da bu meyveler arasında bulunmaktadır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve, turunçgiller familyasına mensuptur. Hem küçük hem de yaprak dökmeme özelliği bulunan bir ağacın meyvesi olarak karşımıza çıkan limonun sağlık bakımında da sayısız faydası vardır. Peki, limonun faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 02-03-24 18:47

İlçede herkes çöplük olarak hatırlıyor! Son halini gören inanamıyor... Her şey bir yılda oldu

İzmir Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri daha önce ilçe çöplüğü olarak kullanılan 20 dönümlük alanda mevsimlik sebze ve buğday yetiştiriyor. Okulun müdürü Mehmet Sıddık Kaya "Mevsim sebzeleri üretiyor, meyve fidanı yetiştiriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ilçe halkının siparişlerini karşılamaya çalışıyoruz" dedi. İlçede daha önce çöplük olarak kullanılan alan, Kaymakamlık tarafından geçen yıl "tarım uygulama bahçesi" olarak kullanılması için okula tahsis edilmişti.

Haber 22-02-24 12:21

Türkiye'nin narenciye ihracatı 1 milyar doları aştı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye'nin geçen yıl narenciye ürünlerinde 1 milyar 112 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

Finans 22-02-24 10:42

Avokadonun faydaları nelerdir? Avokado nasıl yenir, neye iyi gelir?

Günümüzde çoğu kişinin severek tükettiği birbirinden farklı faydaları ile öne çıkan çok sayıda meyve türü bulunur. Avokado da bu meyveler arasında yer alan ve son zamanlarda pek çok kişi tarafından tüketilen bir meyve olarak karşımıza çıkar. Defnegiller ailesine mensup bir ağaç çeşidinin meyvesi olan avokado, armuda benzer bir görüntüye sahiptir. Pek çok farklı alanda kullanılan bu meyvenin sağlık yönünden de yararları vardır. Peki, avokadonun faydaları nelerdir, nasıl yenir ve neye iyi gelir?

Haber 21-02-24 18:45

Antalya’da meyve ağaçları çiçek açtı

Antalya’da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklığın seyretmesi sonucu badem ve erik ağaçları çiçek açtı.

Yurthaber 21-02-24 14:52

Dini nikahlı eşini bıçakladı, kendini bakın nasıl savundu! 'Canımı kurtarmak için...'

Adana’da Emine A. (45), kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını öne sürdüğü dini nikahla birlikte yaşadığı Cumali E.’yi (55), aralarında çıkan kavgada meyve bıçağıyla karnından yaraladı. Gözaltına alınan Emine A., ifadesinde, “Sürekli şiddet uyguluyordu. Sabah yine bağırıp, beni darbetti. Artık dayanamadım. Canımı kurtarmak için bıçakladım” dedi. İşte detaylar...

Haber 20-02-24 12:59

Adana'da dini nikahlı eşini bıçaklayan kadın gözaltına alındı

Adana'da kendisini darbettiği iddiasıyla dini nikahlı eşini meyve bıçağıyla yaralayan kadın gözaltına alındı.

Yurthaber 20-02-24 10:41

Defne sabunu faydaları nelerdir? Defne sabunu neye iyi gelir?

Sağlık alanında kimyasal içerik barındırmayan birçok farklı bitki, meyve veya yağ türü kullanılmaktadır. Defne sabunu da defne meyvesinin yağı kullanılarak elde edilen bir üründür ve birçok yararı vardır. Hem kuru hem de taşlı topraklarda yetişen, dört mevsim de yaprakları yeşil olan defne ağacının meyvelerinden elde edilen bu sabun, günümüzde çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Peki, defne sabunu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 15-02-24 10:21

Kamkat reçeli tarifi: Kamkat reçeli nasıl yapılır?

Turunçgiller ailesinden bir meyve olan kamkat aslında Çince’de altın portakal anlamına gelen ve bu isimle anılan kumkuat isimli bir bitkidir. Bu meyvenin türlü faydaları olduğu kabul edilir ve çaydan salataya birçok farklı formda tüketilebilir. Kamkat ayrıca reçeli ile de kahvaltı sofralarını şenlendirir.

Yemek 14-02-24 21:45

14 Şubat Sevgililer Günü'nde izlenebilecek filmler - En güzel ve en romantik Sevgililer Günü filmleri için öneriler

Sevgilisiyle birlikte battaniyenin altına girip koca bir kase dolusu patlamış mısır ve meyve suyu eşliğinde film izleme fikri birçok kişi için en güzel sevgililer günü planıdır. Sevgililer Günü başlı başına romantizm doluyken bir de buna duygu dolu bir aşk filmi eklemek 14 Şubat’ın dolu dolu geçmesini sağlayacaktır. Peki, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde izlenebilecek filmler nelerdir?

Trend 14-02-24 10:03

Turşu suyu faydaları nelerdir? Turşu suyu neye iyi gelir?

Günümüzde sağladığı faydalar yönünden tüketilen birçok farklı meyve sebze bulunmaktadır. Bu meyve veya sebzelerin sirke eşliğinde tuzlu su içerisinde belli bir süre bekletilmesi neticesinde turşu denilen bir besin elde edilir. Turşu tek başına atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi suyu da turşu suyu olarak içilebilmektedir. Turşunun kendisi kadar suyunun da insan sağlığı bakımından sayısız yararının olduğu bilinmektedir. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-24 14:38

Bu meyve ve sebzelerin ana vatanını bulabilecek misin?

Bakalım bu zorlu meyve sebze testinde kaç soruya doğru cevap verebileceksin?

Yemek 12-02-24 22:52

'Peki biz şimdi ne yiyeceğiz?' Sosyal medyanın kafası karıştı! Çağla Şıkel'den sonra o diyetisyenin sözleri konuşuluyor 'Önce süt ürünleri ve baklagili kesiyorum'

Çağla Şıkel'in beslenme rutini sosyal medyada gündem yarattı. Şıkel süt ürünleri, kuruyemiş, meyve ve gluteni bıraktığını söyleyince "Ne kaldı geriye", "Yediklerini söylesen daha kolaydı" gibi yorumlar geldi. Şıkel'in açıklamaları konuşulurken bu kez de diyetisyen Pınar Demirkaya'nın sözleri gündem oldu. Demirkaya'nın da "Önce süt ürünleri ve baklagilleri kesiyorum" demesi üzerine sosyal medya "Peki biz şimdi ne yiyeceğiz" diye düşünmeye başladı. İşte herkesin kafasını karıştıran o sözler...

Kadin 07-02-24 16:24

Mandalinanın faydaları nelerdir? Mandalina neye iyi gelir?

Turunçgiller ailesinden olan mandalina, birçok kişinin sofralarından eksik etmediği meyvelerden biridir. Ilıman iklimin egemen olduğu bölgelerde yetişen bu meyve, kabuğu soyularak tüketilen meyveler arasındadır. Sarı veya turuncu renklerde olan mandalina aynı zamanda liflidir. Hem sulu hem de etli bir yapıya sahip olan mandalina meyvesinin sağlık bakımından da pek çok faydası mevcuttur. Peki, mandalinanın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 06-02-24 19:19

Portakal suyunun faydaları nelerdir? Portakal suyu neye iyi gelir?

Portakal, birçok kişinin severek tükettiği hem mineral hem antioksidan hem de vitamin yönünden fazlasıyla zengin olan bir narenciye çeşididir. Bu meyve, birçok farklı şekilde tüketime sahip olan meyvelerden biridir. Tek başına taze ya da kuru olarak yenebilen bir meyve olduğu gibi suyu sıkılarak da içilebilmektedir. Portakalın kendisi kadar suyu da sağlık açısından oldukça faydalıdır. Peki, portakal suyunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 06-02-24 19:17

Portakalın faydaları nelerdir? Portakal neye iyi gelir?

Hem mineral hem de vitamin yönünden zengin olan birçok meyve türü bulunmaktadır. Portakal da bu meyve türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Rutaceae ailesine mensup olan bu meyve, aynı zamanda narenciye sınıfına dâhil olmaktadır. Portakal bünyesinde barındırdığı vitaminlerin yanı sıra antioksidan açısından da zengin bir meyve olduğundan çok sayıda faydası vardır. Peki, portakalın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 06-02-24 19:16

Hatay'da gönüllülerin dalında satın alıp topladığı meyveler depremzedelere ulaştırılıyor

Hatay'da çeşitli sebeplerden dolayı hasat edilemeyen turunçgil bahçelerindeki mahsulü dalında satın alan Tüm Yardımlaşma Derneği (TÜMYAD) üyeleri, çiftçilere destek sağlarken aynı zamanda da depremzedelerin kapısına kadar ücretsiz meyve ulaştırıyor.

Yurthaber 02-02-24 11:51

'Her duş alma sırasında...' Kadınlar için o yaşı işaret ederek uyardı! 'Mutlaka yaptırılmalı'

Özellikle 40 yaş sonrası kadınlarda hem fiziksel hem de hormonal birçok değişiklik yaşandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Erhan Cömert bu anlamda sağlık rutinlerinin hayati önem taşıdığını söyledi. 40 yaş sonra kadınların dikkat etmesi gerekenleri anlatan Cömert, "Her duş alma sırasında mutlaka meme muayenesi yapılmalıdır" dedi. Her kadının rutin jinekolojik muayeneyle birlikte yaptırması gereken testleri de sıralayan Cömert, "Aşırı meyve tüketiminden kaçınılmalı" dedi.

Kadin 01-02-24 11:13

Meyve suyu içen adam hayatını kaybetti! 'Yeni pandemi tehdidi' uyarısı! Beynin şişmesine neden oluyor! Kişilikleri değişti

Covid-19 pandemisinin ardından uzmanlar bir sonraki pandemi tehdidi konusunda uyardı. Bangladeş'te bir adam, çiğ meyve suyu içtikten sonra beyninin şişmesine neden olan Nipah virüsünden hayatını kaybetti. Bulaştığı kişilerin yüzde 75'ini öldüren virüse dair açıklama yapılırken ölen adamın enfekte yarasanın idrarı ya da tükürüğüyle kirlenmiş çiğ hurma suyunu içtiği belirtildi. Virüs bulaşan kişilerin yüzde 20'sinde de kişilik değişiklikleri gibi uzun vadeli nörolojik sorunlar olduğu aktarıldı.

Haber 31-01-24 12:37

Korku filmi gibi ama gerçek! Meyve vermek istediği ayı kolunu kaptı... Ayıdan kurtulmak için kendi kolunu kesti

Tayland'da yaban hayatı koruma merkezinde yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Merkez gönüllü olarak çalışan turist meyve vermek istediği ayının kolunu kapması üzerine zor anlar yaşadı. Ayı saldırısından kurtulmak için 32 yaşındaki İsveçli turist Stefan Claudio Specogna kendi kolunu kesmek zorunda kaldı.

Trend 26-01-24 13:58

Ege Bölgesi'nin son bir yıllık meyve sebze mamulleri ihracatı 1 milyar doları aştı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, son 1 yıllık dönemde meyve sebze mamulleri ihracatında 1 milyar doları geçti.

Yurthaber 25-01-24 10:46

Kanlıca mantarı kavurması tarifi: Kanlıca mantarı kavurması nasıl yapılır?

Türkiye’nin verimli topraklarında yetişen birçok bitki, meyve ve sebze bulunur. Bunlardan biri de adını halk arasında melki, espit, çıntar, çam mantarı gibi farklı isimlerle de anılan kanlıca mantarıdır. Renkleri ile diğer mantarlardan ayrılan ve insan sağlığına türlü faydaları ile bilinen Kanlıca mantarı Türkiye’de birçok bölgede yetişir. Bu mantardan yapılan kavurma, haşlama gibi farklı mezeler ve yiyecekler sofraları renklendirir.

Yemek 24-01-24 21:47

Portakallı muhallebi tarifi: Portakallı muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi, Türk mutfağına has bir lezzet olarak tanınır. Mutfakların en lezzetli ve en pratik tatlılarından biri olarak kabul edilir. Sade muhallebi, pirinç unu ile yapılır ancak birçok farklı malzeme ya da meyve ile de renklendirilebilir. Özellikle de kış aylarının gözde meyvesi portakal ile hem hafif hem de lezzetli bir muhallebi yapabilmek mümkündür.

Yemek 24-01-24 21:03

'Olmazsa olmaz' Herkes hasta... Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için...

Bu yıl üst solunum yolunu etkileyen üç virüsün arka arkaya görülmesinin uzun süren şikayetlere sebep olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Cem Özuğuz, grip -influenza-, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirtti. Özuğuz “Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kuru baklagil, tahıl ve yağlı tohumların yer aldığı bir beslenme planı, bu enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmazlar arasında. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal beslenilmeli” dedi.

Haber 24-01-24 17:18

Neden Covid olmadıkları araştırıldı 'Olaya tersten baktık, ilginç şeylerle karşılaştık' Haber izleyemeyenler, hayvan besleyenler, daha çok meyve yiyenler yakalanmadı

Samsun’da bilim adamları tarafından yaklaşık 3 bin hasta üzerinde yapılan çalışmada ‘insanların neden Covid olmadığı’ araştırıldı. Kırsalda yaşayan, eğitim seviyesi düşük olan, daha çok meyve tüketen ve korona ile ilgili haberleri takip etmeyenlerin virüse yakalanmadığı görüldü.

Kadin 17-01-24 17:01

Salatalığın faydaları nelerdir? Salatalık böbreklere faydalı mı?

Salatalık ya da halk arasında da bilindiği adı ile hıyar, kabakgiller ailesinden bir bitkidir. Aynı zamanda bir meyve de olan salatalık ana vatanı Kuzey Hindistan olarak kabul edilen bir besin kaynağıdır. Dünyanın her yerinde yetişebilen salatalık ülkemizde de birçok farklı formda çeşitli yiyecek ve içeceklere dahil edilerek kullanılan ve faydaları ile bilinen bir yiyecek türüdür.

Haber 13-01-24 03:21

Yer elmasının faydaları nelerdir? Yer elması neye iyi gelir?

Sağlıklı beslenmeyi tercih eden kişilerin en sık tükettiği bitkilerden biri de yer elmasıdır. Yer elması birçok şekilde tüketilebilir. Çorba, yemek ya da salata olarak sofralarda yeri olan yer elması, yenilebilir kök sapları bulunan ve bu sapları yumru biçiminde olan bir bitki türüdür. Yer elması, hem meyve hem de sebze olarak yenebilir. En büyük ve en dikkat çekici özelliklerinden biri de bir parçası ile kendiliğinden bitki üretebilir olması ve toprak altında çoğalmasıdır.

Haber 12-01-24 23:23

Dışarıdan meyveli yoğurt almayı bıraktırıyor! Nefis el yapımı çilekli yoğurt tarifi

Hazır satılan meyveli yoğurt alışkanlığından vazgeçmek için sağlıklı bir alternatif arayışında mısınız? El yapımı çilekli yoğurt tam aradığınız tarif olabilir. Dışarıdan alınan meyveli yoğurtların içerdiği şeker ve katkı maddelerinden kaçınmak, aynı zamanda taze meyve lezzetini yoğurdunuzla bir araya getirmek istiyorsanız el yapımı çilekli yoğurt tarifini denemelisiniz.

Yemek 12-01-24 15:27

Günlük C vitamini ihtiyacının %75'ini tek başına karşılıyor! Soğuk algınlığı ve öksürük için yüzyıllardır kullanılıyor! İşte mucizevi faydaları

Turunçgiller ailesinin küçük mücevheri olan kamkat meyvesi tam bir C vitamini deposu olarak biliniyor. Yüzyıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılan bu meyve aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de oldukça sağlıklı bir atıştırmalık. Anti-inflamatuar etki yaratır. İltihaplı hastalıklara, soğuk algınlığa ve öksürük şikayetlerine karşı oldukça etkilidir.

Haber 12-01-24 14:26

İstanbulluların en çok tükettiği meyve ve sebze belli oldu

İstanbul'da 2023 yılında en çok tüketilen meyve karpuz, en çok tercih edilen sebze ise domates oldu.

Finans 12-01-24 12:36

Cennet hurması (Trabzon Hurması) nedir? Cennet Hurması faydaları nelerdir?

Doğal beslenme diğer adı ile organik olarak beslenme insan sağlığı için son derece faydalı bir beslenme şekli olarak öne çıkar. Bu alanda uzman doktorların da önerdiği şekilde beslenerek çok daha sağlıklı yaşamak mümkün olabilmektedir. Çeşitli takviyeler, vitaminler ya da ilaçlar yerine; direkt olarak bu ilaçların ve takviye besinlerin ham maddeleri olan meyve ya da sebzeleri tüketmek birçok uzmanın da tavsiye ettiği bir beslenme şekli olarak bilinir.

Haber 11-01-24 20:33