Mezar Taşı Haberleri

Babasının mezar taşlarını çekiçle parçaladı, sebebi 'pes' dedirtti

Esenyurt’ta akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Yıllar önce ölen babasının mezarına giden kadın, kardeşlerinin kendisinden habersiz mezar taşı yaptırmalarına kızdı. Öfkeli kadın yanında getirdiği çekiçle mezarın mermerlerini parçaladı. Yaşananlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Haber 13-02-2024 17:55

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda 108 yeni mezar gün yüzüne çıkarıldı

Van YYÜ Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Kulaz: - "2022 kazı çalışmalarında 310 mezar taşını restorasyona tabi tuttuk. Bunun 108'i yeni bulunan mezarlardır. Restore ettiğimiz bu mezar taşlarını daha uzun ömürlü hale getirmeye çalıştık"

Yurthaber 20-10-2022 11:31

Rüyasından etkilendi mezar taşını yaptırdı! 'Acelen neydi'

Eskişehir'de çay ocağı işletmeciliği yapan Nafi Demirel, rüyasından etkilenerek mezar taşını yaptırdı. "Rüyamda kendi mezarımı gördüm. Mezar tahtam çürümüş" diyen Demirel, çevresindekilerin “Acelen neydi” tepkisiyle karşılaştı. Müşterilerin çok ilginç bulduğunu aktaran Demirel, "Kimisi gülüyor, kimi üzülüyor” dedi.

Haber 07-10-2022 10:07

Metresiyle sevişirken ölen eşinin mezar taşına öyle bir şey yazdırdı ki!

Sosyal medya platformu Reddit'te genç bir adamın ebeveynlerinin ilişkilerine ilişkin paylaştığı hikaye, bomba etkisi yarattı. Annesinin kendisini aldatan ve sevgilisiyle cinsel ilişkiye girdiği esnada kalp krizi geçirerek ölen eşinin mezarına 'sadakatsiz' yazdırdığını anlatan genç adam, annesinin yanında olmasının haklı olup olmadığını sordu.

Trend 28-09-2022 15:50

Mezar Taşı

Mezar Taşı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mezar Taşı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tunceli'de kırık halde bulunan 500 yıllık mezar taşları onarılıp korumaya alındı

Tunceli'de kırık halde bulunan 500 yıllık mezar taşları onarılıp korumaya alındı

Yurthaber 28-09-2022 11:07

Kocaeli'de 21 mezar taşına zarar verdiği iddia edilen zanlı yakalandı

Kocaeli'de 21 mezar taşına zarar verdiği iddia edilen zanlı yakalandı

Yurthaber 28-09-2022 10:47

Eğirdir Gölü'ndeki adacıkta tarihi eser kalıntıları bulundu

İstanbul'dan Eğirdir'e tatile gelen ve adacıkta mezar taşını fark eden bir kişinin başvurusu üzerine yapılan incelemede, kalıntıların Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen mezar taşı ve Geç Antik Çağ'dan kalma kiremit parçası olduğu belirlendi

Yurthaber 11-08-2022 12:13

Hasköy Musevi Mezarlığı'nda mezar taşlarını 5 çocuğun tahrip ettiği belirlendi

İstanbul Valiliği: - "Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayın mezarlık çevresinde ikamet eden Y.Y, Y.B.G, K.G, H.S.Ç ve H.R.E isimli 11-13 yaşlarındaki çocuklar tarafından gerçekleştirildiği belirlenmiştir. Adı geçen şüpheliler yakalanmış olup, konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir" - Güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerde, çocukların mezarlıkta bazı mezar taşlarını tekmeledikleri, ardından da koşarak uzaklaştıkları yer alıyor

Yurthaber 15-07-2022 16:43

Çok çirkin saldırı: Bebek mezarlarının taşlarını paramparça ettiler! Şoke eden olayın failleri...

Kocaeli’de şoke eden bir olay meydana geldi. Darıca ilçesinde 2’si yetişkin 5’i bebek mezarının taşları balyozlarla kırıldı. Polis şimdi her yerde olayın faillerini arıyor. Mezar taşlarının ise Darıca Belediyesi tarafından yenileneceği öğrenildi.

Haber 21-06-2022 20:13

Düğünde ilginç görüntüler: Mezar taşı hediye edip dua okudular!

Sakarya'da bir düğünde, damadın arkadaşları ilginç bir şakaya imza attı. Kurtlar Vadisi dizisinin müziği eşliğinde düğün salonuna getirilen, damadın adının yazılı olduğu mezar taşı, evlenen çifte hediye edildi.

Haber 13-06-2022 19:14

Kırmızı bültenle aranıyordu! Tarihi mezar taşı Tunceli'de bulundu

Tunceli'de 6 ay önce tescilli tarihi alandan çalınan ve 'kırmızı bülten'le aranan, tarihi 500 yıla dayanan 'Koç Başlı Mezar Taşı' Hozat ilçesine bağlı Buzlupınar köyünde bulundu.

Haber 27-05-2022 18:17

Mezar taşı sosyal medyada olay oldu! “Sürekli elindeydi, böyle anmak istedik”

15 yaşındaki Theresa 'Resa' Matautia isimli genç bir kız 2018 yılının Ağustos ayında intihar ederek hayata gözlerini yumdu. Sevdikleri onun hatırasını anmak için oldukça ilginç bir mezar taşı seçti. Hayatta olduğu süre boyunca genç kızın sürekli olarak telefonla uğraştığını belirten aile mezar taşı olarak bir iPhone tasarımı yaptırdı. Matautia’nın mezar taşını sosyal medya hesabından paylaşan abinin gönderisi bir anda popüler oldu.

Trend 20-04-2022 14:02

Antalya'da ormanlık alana gizlenmiş tarihi mezar taşı bulundu

Antalya'da ormanlık alana gizlenmiş tarihi mezar taşı bulundu

Yurthaber 08-02-2022 10:32

Antalya’nın tek Yahudi mezar taşı! Dikkat çeken yazı: Ölümü, günahlarına kefaret olsun

Geçmişten bugüne sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Antalya, içerisinde farklı din, ırk ve birçok kültürü de barındırıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise yakın tarihe bakıldığında Antalya Yahudi cemaati. Antalya Arkeoloji Müzesi bahçesinde sergilenen İbranice yazılı mezar taşı ise tek olması ile dikkat çekiyor. İbranice yazıtlı mezar taşının Türkçe çevirisinde, ''Bedeni burada yatıyor fakat ruhu yükseklere çıktı. Ölümü, günahlarına kefaret olsun'' yazıyor.

Haber 05-02-2022 10:34

Mezar taşlarını çalan mermer ustası kendini böyle savundu! Şeytana uydum

Trabzon’da mezarlıktaki mermer mezar taşlarının çalınması sonrası güvenlik güçleri konuya ilişkin araştırma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonrası mezar taşlarını çalan kişinin mermer ustası I.B. (52) olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan mermer ustası I.B., adli kontrolle serbest bırakıldı. Savunmasında “Şeytana uydum. Böyle bir şey yapmamalıydım” diyen şüpheli, usta olarak çalıştığı mermer atölyesindeki işinden de çıkarıldı. İşte şaşkına çeviren olayın tüm detayları!

Haber 12-01-2022 14:42

Eyüpsultan'daki bu kebapçıya giren müşteri şaşkına dönüyor! Mezar taşı sanıyorlar

İstanbul Eyüpsultan'da bir kebapçının bahçesindeki masaların arasındaki Münzevi Koca Mehmed Namazgahı'na ait kıble taşı dikkat çekiyor. Restoran sahibi Muharrem Karacan "Müşteriler gördüklerinde genelde mezar taşı sanıyor. Anlattığımızda öğreniyor. Biz bu taşı koruma altına almış gibiyiz. Müşteriler de bu taşın burada olmasından memnun. Kıblenin yönünü bilmeyenler de kıbleyi öğreniyor. Belediyeler geldi, kontrol ediliyor zaman zaman. 6 ayda, 1 yılda bir bu taşı kontrol ediyorlar'' dedi.

Haber 19-12-2021 13:59

Bursa'da çeşmenin basamağındaki tarihi mezar taşı müzeye nakledildi

Bursa'da çeşmenin basamağındaki tarihi mezar taşı müzeye nakledildi

Yurthaber 17-12-2021 16:35

Elazığ vişne mermeri üreticisine ABD'den mezar taşı siparişi

Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker: - "ABD'den Kovid-19'dan ölen vatandaşları için mezar taşı siparişi aldık. 5 bin sipariş aldık ama devamı gelecek" - "1 metre uzunluğunda, 70 santimetre genişliğinde ve 10 santimetre kalınlığındaki mezar taşlarını vişne mermeri olarak göndereceğiz. Orada üzerlerine ad ve soyad, doğum ve ölüm tarihi gibi bilgiler yazılıp kullanılacak"

Yurthaber 12-10-2021 11:44

Osmanlı döneminde belge niteliği taşıyordu! Mezar taşları artık konuşmuyor

Geçmişte belli bir kimlik ve anlam taşıyan mezar taşları üzerindeki kitabelerle ölen kişi hakkında bilgi veriyordu. Ancak günümüzde bu anlam ve kimliğini kaybettiğini dile getiren Ebubekir Aytekin, mezar taşlarının günümüzde tek tip olmasından dolayı Osmanlı dönemindeki özelliğini yitirdiğini söyledi.

Haber 26-04-2021 11:56

Mezar taşıyla çağrı yaptı: 'Evde kalın bize iş çıkarmayın!'

Samsun'un Çarşamba ilçesinde ‘Evde Kalın, Bize İş Çıkarmayın’ yazılı mezar taşıyla dikkat çeken esnaf Tarık Gündüz, Samsun’un Türkiye genelinde vaka birincisi olması sonrasında vatandaşlara evde kalmaları hususunda bir kez daha çağrıda bulundu.

Haber 23-03-2021 09:51