Mide‎ Haberleri

Mide ağrısıyla gittiği hastanede gerçeği öğrenince şoke oldu

Kırklareli’nde mide ağrısı ile hastaneye başvuran hastanın aort damarının yırtıldığı ortaya çıktı. Yapılan operasyonla hasta sağlığına kavuştu.

Haber 28-02-2024 21:26

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifi verdi: Mide ağrısını anında kesiyor

Mide ağrısı, hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen rahatsız edici bir durumdur ve anında rahatlama sağlayacak etkili çözümler aranır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, uzmanlığıyla tanınan bir isim olarak, mide ağrısını hafifletmek için etkili bir tarif sundu. Bu tarif, doğal ve kolay bulunabilir malzemelerle hazırlanır ve mide ağrısını anında kesmeye yardımcı olabilir.

Kadin 17-02-2024 11:48

Kusma şikayetiyle başvurduğu hastanede mide ve bağırsağından 2 kilogram kıl çıktı

Osmaniye'de kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının mide ve ince bağırsağından 2 kilogram saç kılı çıkarıldı.

Yurthaber 15-02-2024 10:50

Bir insanın midesinden bu nasıl çıkar... Taş gibi görünüyor ama değil! Tam 2 kilo

Osmaniye’de mide bulantısı, kusma ve karın ağrı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran 40 yaşındaki kadın hastanın midesinden ve ince bağırsağından toplam 2 kilo ağırlığında kıl kütlesi çıkarıldı. Hastanın doktoru ise nadir görülen bir vakanın ameliyatının gerçekleştirildiğini söyledi. Doktor, hastayı daha da ilginç kılan şeyin ise kütlelerin hem midede hem de ince bağırsakta ayrı ayrı izole şekilde olması olduğunu belirtti.

Kadin 15-02-2024 09:49

Diğer Haber Etiketleri

basur nasıl geçer belirtileri Cerrah Doktor bal kekik lahana leblebi meyan kökü muz nar nohut sakız süt turşu kolesterol şeker anestezi ilaç meme küçültme şarj kablosu Kilo vermek havalimanı poğaça hafıza meyve vitamin hastalık Deodorant Pirinç ağız kokusu Evliya Çelebi Antioksidan Kalp‎ Karaciğer‎ Meme‎ Pankreas‎ uyuşturucu çikolata Gaziantep Ağrı Diyarbakır Elazığ Erzincan Kars Kayseri Trabzon Van Zonguldak Karabük Osmaniye Gaziosmanpaşa botoks kedi kahve diyet kongre maymun madeni para hastane ameliyat alışveriş baharat çocuk pil sütyen kahvaltı uyuşturucu operasyonu tedavi meme dikleştirme yılan tırnak antalya polis alzheimer Bağışıklık Sistemi basur diyabet enfeksiyon grip hazımsızlık ishal kan basıncı kanser karaciğer yağlanması karın ağrısı mide ağrısı mide asidi mide fıtığı mide kanseri mide yanması öksürük reflü sırt ağrısı uykusuzluk ülser Amerika Hindistan İran Rusya Türkiye acı ağız kokusu sebepleri akçaağaç şurubu cilt cinsel sağlık cips dekolte bağırsak bağırsak sağlığı böbrek büyük göğüs çalışma fayda estetik endoskopi fasulye göğüs hasta ibni sina ibrahim saraçoğlu hapşırma hareket iltihap iğne hemoroid anüs afyon sakızı araştırma diş diyabet belirtileri egzersiz kapsül karaciğer kanseri karında şişlik isim kalp damar hastalıkları yiyecek yara kazık nar suyu faydaları narın faydaları nasıl yazılır mide rahatsızlıkları mide şişkinliği mide şişkinliği neden olur rapor saç risk şişkinlik şişkinlik neden olur salamura yaprak saldırı tenis topu kadın kilo verme kusmak kum saati oscar osmanlı operasyon uzman tok toka top gr hamur işi kahvaltılık zarar zayıflama yakalandı sant basur nasıl geçer evde sırt şişlik nasıl geçer sosyal medya

Mide‎

Mide Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Mide Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Midelerinden uyuşturucu çıktı! 2 kişi tutuklandı

Gümüşhane'de gözaltına alınan yabancı uyruklu 2 şüphelinin midelerinde uyuşturucu hap ele geçirildi. Yurt dışından temin ettikleri uyuşturucuyu yutarak ülkeye soktuğu tespit edilen 2 şüpheli, tutuklandı.

Haber 06-01-2024 18:23

Mide fıtığı nedir, belirtileri nelerdir? Mide fıtığına ne iyi gelir?

Mide fıtığı sindirim sisteminin karmaşık yapılarından biri olan diyaframın mideyi saran bölgesinde meydana gelen bir durumu ifade eder. Bu durumda mide içeriği yemek borusuna doğru kaçabilir ve bazen göğüs boşluğuna ulaşarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Genellikle yaşlılık, obezite, hamilelik veya aşırı karın içi basınç gibi faktörlerle ilişkilidir. Tedavi seçenekleri arasında yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve cerrahi müdahale yer alabilir.

Haber 28-11-2023 15:36

Evliya Çelebi'den '70 derdin devası'! Geleneksel Çin tıbbında reçete ediliyor! Fayda etmediği hastalık yok

70 derdin devası olarak bilinen ve çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü, soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Glycyrrhiza glabra bitkisinden elde edilen bir bitki kökü olan Meyan’ın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitkinin faydalarını hakkında bilgiler verdi.

Haber 10-11-2023 08:56

Sakın hafife almayın: Ağız kokusu yaşayanlar dikkat! Çok ciddi hastalıkların belirtisi!

Ağız kokusu, ağız ve ağız çevresindeki dokulardan yayılan hoş olmayan kokuların hissedilmesi durumudur. Genellikle kötü nefes olarak da adlandırılan bu sorun, birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Geçmeyen ağız kokularının altında yatan neden ciddi hastalıklar olabilir. Karaciğer hastalıkları ve diyabet kötü nefes kokusuna sebep olmaktadır.

Haber 13-10-2023 15:57

Erzincan'da yuttukları uyuşturucuyla yakalanan İran uyruklu 2 zanlı tutuklandı

Erzincan'da yuttukları 1,748 gram uyuşturucuyla seyahat ederken yakalanan İran uyruklu 2 zanlı tutuklandı.

Yurthaber 16-06-2023 07:40

Yüksek antioksidan ve mineral içeriyor! Bir tek ölüme çaresi yok

Ülkemizde fazla tercih edilmeyen bir gıda üzerine yapılan araştırmalar bu gıdanın saymakla bitmeyen faydaları olduğunu tespit etti. Uzmanlar bala olan benzerliği ile bilinen yüksek antioksidan kaynağı olan bu gıdanın faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber 08-06-2023 16:24

Kayseri'de midelerinde 84 uyuşturucu kapsülle yakalanan şüpheliler adliyede

Kayseri'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan ve midelerinden 84 uyuşturucu kapsülü çıkarılan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yurthaber 08-06-2023 10:39

Bunu herkes yapıyor! 40 tane sakız yutan 5 yaşındaki çocuk hastanelik oldu... Röntgen sonuçları doktorları şoke etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde yaşayan ismi açıklanmayan 5 yaşındaki bir çocuk toplamda 40 tane sakız yutunca hastanelik oldu. Şekersiz sakızları aynı anda yutan çocuk karın ağrısı ve ishal şikayetiyle ailesi tarafından acil servise götürüldü. Küçük çocuğun röntgen sonuçlarını gören doktorlar şaşkına döndü.

Trend 30-05-2023 13:50

Mide nasıl yazılır? Mide mi miğde mi, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Farklı dillerden gelmiş, zaman içinde aldığı eklerle ya da söyleniş biçimleriyle değişim ve dönüşüm geçirerek Türkçeleşmiş kelimelerde çoğu zaman yazım hatasına düşülür. Son derece zengin bir kelime dağarcığı bulunan dilimizde bu sebeple yazım yanlışına düşülen kelimelerden biri de mide, miyde, miğde gibi farklı şekillerde yazılarak hata yapılan kelimedir.

Egitim 26-05-2023 15:19

Doğal şifa kaynağı! Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor

Günlük hayatımızda kullanmadığımız ama oldukça faydaları olan birçok gıda bulunuyor. Unutulmaya yüz tutan darülfülfül baharatının faydaları da duyanları şaşırtıyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül mesir macununun da içinde kullanıyor. Darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası bulunuyor.

Haber 28-04-2023 16:38

Midede dayanılmaz ağrılara neden oluyor! Sindirimi en zor yiyecekler

Toplumda sıklıkla görülen mide ağrıları özellikle yemeklerden sonra dayanılmaz hale gelebiliyor. Sindirimi zor yemekler hazımsızlığa ve ağrıya neden oluyor. Bazı yiyecekler oldukça sağlıklı olsa da mide için olumsuz durumlar yaratabiliyor. Uzmanlar sindirimi zor olan yiyecekleri sıralayarak bu gıdalar hakkında uyarıyor.

Haber 19-04-2023 16:45

Midesine kadar sarkan büyük göğüslerinin çözümünü Türkiye'de buldu! İki sütyen takmak zorunda kalıyordu...

Büyük göğüslü kadınlar hem sosyal hem de sağlık açısından birçok problem yaşıyorlar. Rahatsız edici bakışlara ve dayanılmaz sırt ağrılarına neden olan büyük göğüsleri küçültmek için birçok kadın meme küçültme ameliyatı oluyor. Ergenliğinden beri midesine kadar sarkan göğüsleriyle baş etmek zorunda kalan Phoebe, büyük göğüslerini küçültmenin çaresini Türkiye'de buldu.

Kadin 27-03-2023 09:45

Kars'ta mide ve bağırsağından uyuşturucu çıkan İranlı tutuklandı

Kars'ta, mide ve bağırsağından sentetik uyuşturucu çıkan İran uyruklu tutuklandı.

Yurthaber 06-03-2023 09:55

Hapşırmasıyla iğneyi yutması bir oldu! Yaşadığı şokla acı içinde kaldı

Yutulan yabancı maddeler yemek borusuna ve organlara oldukça zarar verebiliyor. Yabancı maddelere erken müdahale etmek organların en az seviyede hasar almasını sağlıyor. Başörtüsünü bağlarken toplu iğneyi yutan 45 yaşındaki Semiha Keçeci iğnenin bir anda saplandığını belirterek panik anlarını anlattı.

Haber 01-02-2023 10:56

Kahvaltıda yenilen en zararlı yiyecek: Damarları mahvediyor! Kolesterolü uçuruyor

Kahvaltı vücudumuz için en önemli olan öğünler arasında yer alıyor. Kahvaltıda yediğimiz gıdalar tüm günümüzü etkileyebiliyor. Kahvaltıda tüketilen hamur işleri mutlu olmamızı sağlasa da vücudumuzu içten içe bitiriyor. Kahvaltıda yenilen açma ve poğaçanın zararları dudak uçuklatıyor.

Haber 08-01-2023 09:09

Yemeden önce tekrar düşünün! Bağırsakları mahvediyor: Bağırsak sağlığı için uzak durmanız gereken yiyecekler

Yediğimiz yiyecekler organlarımızda çeşitli problemlere sebep olabiliyor. Mide ve bağırsak yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara ve tuvalet alışkanlıklarının değişmesine yol açan bağırsak problemlerini daha kötü hale getiren yiyecekler bulunuyor. Bağırsak sorunları yaşayan kişilerin aşağıdaki yiyecekleri yemeden önce tekrar düşünmesi gerekiyor.

Haber 19-12-2022 10:04

15 yaşındaki çocuğun midesinden çıkanlar şaşkına çevirdi! 1 metrelik şarj kablosu da var

Diyarbakır'da 15 yaşındaki bir erkek çocuk, kusma ve bulantı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Çekilen röntgende çocuğun 1 metrelik şarj kablosu ve toka yuttuğu tespit edildi. Bunun üzerine çocuk, ambulans ile Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. 15 yaşındaki erkek çocuğu, Elazığ’da gerçekleştirilen operasyonla yuttuğu cisimlerden kurtuldu. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Yaşar Doğan, "Kabloyu çıkarırken açıkçası zorlandık" diye konuştu.

Haber 15-12-2022 13:36

Zonguldak'ta yavru kedinin yuttuğu dikiş iğnesi endoskopiyle çıkarıldı

Zonguldak'ta kedi yavrusunun yuttuğu dikiş iğnesi endoskopiyle midesinden alındı.

Yurthaber 14-12-2022 15:55

'İlk defa görüyorum' diye paylaştı! Yeniden gündem oldu! Hastanın midesinden çıkan dehşete düşürdü...

Mideden çıkan yabancı madde operasyonları tüm dünyada şaşırtıcı etkiler yaratıyor. Bir doktorun 2020 yılında gerçekleşen hastanın midesinden çıkartılan yılanı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşması gündem yarattı. "İlk defa böyle vaka görüyorum" diyerek paylaştığı video birçok sosyal medya kullanıcısına ulaştı.

Haber 23-11-2022 13:08

Ağrı'da midesinde uyuşturucu çıkan İran uyruklu şüpheli tutuklandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde midesinde uyuşturucu çıkan İran uyruklu şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 18-11-2022 12:06

Midesinden çıkana doktorlar bile şaşırdı! Tam 1,2 kilogram ağırlığında

Dünya üzerinde birçok yabancı madde yutan kişi bulunuyor. Bu yabancı maddeler bazen doğal yollarla dışarı çıkmayı başarsa da bazıları çıkamayabiliyor. Midenin veya bağırsağın içerisinde biriken yabancı maddeler sağlığı riske atıyor. Hindistan'da yaşayan 13 yaşındaki bir kızın karnından 1,2 kilogramlık saç çıkartıldı.

Haber 11-11-2022 11:19

Her gün bir avuç yemeniz yeterli! Leblebi vücudu zırh gibi koruyor

Sağlığımızı iyi gelen birçok gıda bulunuyor. Birçok kişi bu faydalı gıdaların meyve ve sebzeden oluştuğunu düşünüyor ancak bu konuda yanılıyor. Kuruyemişler de sağlık için büyük önem taşıyor. Sıklıkla tüketilen leblebi vücut için tam koruma sağlıyor, hastalıkları önlüyor.

Haber 06-10-2022 13:32

İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi: Nar suyunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Nar şurubu her derde deva oluyor

İslam âlimi olan İbni Sina yaşadığı zamanlardan günümüze kadar birçok alanda ışık tutan isimler arasında bulunuyor. Tıp konusunda yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İbni Sina yıllar önce verdiği bilgiler ile birçok hastalık için çözüm önerileri sunuyor. İbni Sina'nın nar şurubu doğal antioksidan özelliği ile şifa dağıtıyor. Cennet meyvesi olarak görülen narın şurubunun faydalarına şaşıracaksınız.

Haber 04-10-2022 07:17

Kanser hastalarına umut ışığı olacak! Yeni ilaç çalışmaları için iş birliğinin temelleri atıldı

Kanser en riskli hastalıklar arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kanseri tedavi etmek için etkili çalışmalar yapılıyor. Türkiye'deki karaciğer, pankreas ve mide kanseri gibi hastalıklara sahip kişiler için ilaçlara daha kolay ulaşabilmesi için iş birliği adımının temeli atıldı.

Haber 03-10-2022 12:27

Obez kedi mide botoksu ile zayıfladı

Aydın'da veteriner hekim Burak Antakyalıoğlu, "Oscar" adlı 8 kilo 480 gram ağırlığındaki kedinin mide botoksu yöntemiyle 4 ayda 6 kilo 840 grama inmesini sağladı - Burak Antakyalıoğlu: - "Daha önce (kedilere) uygulayan kimse olmamış. Dozaj ayarlamasını yaptıktan sonra Oscar'da denedik. Gayet güzel sonuçlar almaya başladık"

Yurthaber 03-10-2022 11:03

Önemsiz görmeyin! Karın şişliklerinin altında yatan hastalıklar çok ciddi

Şişkinlikler en sık yaşanan sağlık sorunları arasında bulunuyor. Genellikle yemek yemeden dolayı kaynaklanan bu rahatsızlık önemsiz görülüyor ancak şişkinliğin altında çok ciddi hastalıklar yer alabiliyor. Bu hastalıkları erken teşhis etmek hayatınızı kurtarıyor.

Haber 26-09-2022 08:27

Fark etmeden yapıyor olabilirsiniz! Midenizi emmek sağlığınızı tehdit ediyor

Gün içerisinde fark etmeden çeşitli hareketler yapıyoruz. Bu hareketler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Uzmanlar sıklıkla yapılan mide emme hareketinin sonuçlarının ağır olabileceğini belirtiyor. Yaşadığınız pek çok sorunun kaynağı bu hareket olabilir.

Haber 23-09-2022 09:49

Dehşet verici! Maymun saldırısı nedeniyle çelik kazığa saplandı

Dünya üzerinde hayvan saldırılarına uğrayan birçok insan bulunuyor. Bu hayvan saldırıları ve saldırı sırasında yaşananlar oldukça tehlikeli olabiliyor. Özellikle Hindistan çevresinde sıklıkla görülen maymun saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden insanlar bulunuyor. Khatija isimli kadın maymun saldırısından kaçarken demir kazığa saplandı.

Haber 23-09-2022 08:53

Severek yiyoruz ama kanser riski çok yüksek! Turşu yemek zararlı mı?

Uzmanlar beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini sık sık belirtiyorlar. Severek yediğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Bazı yiyeceklerin faydası olmasına rağmen çeşitli hastalıklara yol açtığı görülebiliyor. Herkesin severek tükettiği turşu ve salamura yiyecekler de kanser riskini artıran gıdalar arasında bulunuyor.

Haber 23-09-2022 07:43

Görenler şaşırıyor: Anüsünden ve midesinden 55 tane pil çıktı!

Dünya üzerinde anüsünden ve midesinden yabancı maddeler çıkan bir sürü hasta bulunuyor. Her ortaya çıkan vakada şaşkınlık yaşanıyor. Yeni yayınlanan rapora göre 66 yaşındaki kadının anüsünden ve midesinden 55 adet pil çıkartıldı.

Haber 21-09-2022 12:02

Anüsüne soktuğu madde dehşete düşürdü! Deodorant şişesi haftalarca içinde kaldı

Dünya üzerinde yapılan çok farklı cerrahi operasyonlar bulunuyor. Bunlar arasında en ilginç olanları anüse sokulan yabancı maddeler olarak görülüyor. Hindistan'da bir adam anüsüne deodorant şişesi soktu. Yapılan taramalarda görülen deodorant şişesi görenleri şoka uğrattı.

Haber 16-09-2022 08:44

Evde hemoroid tedavisi yapmaya çalışan adamın anüsünden çıkan şok etkisi yarattı

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden olarak büyük sorunlar yaratıyor. Hemoroidi geçirmek için evde çeşitli tedavi yöntemleri deneniyor. 51 yaşındaki bir adam hemoroidini geçirmek için anüsüne tenis topu soktu.

Haber 14-09-2022 10:08

Antalya'da midesinden 100 kapsül esrar çıkan yabancı uyruklu şüpheli yakalandı

Antalya'da midesinden 100 kapsül esrar çıkan yabancı uyruklu şüpheli yakalandı

Yurthaber 06-09-2022 16:35

Herkes bu durumu yaşıyor! Ağız kokusu deyip geçmeyin... Çok ciddi hastalıkların belirtisi!

Ağız kokusu istenmeyen durumlara yol açmaktadır. Kişiyi ve çevresini oldukça rahatsız eden ağız kokusu genellikle önemsiz görülür. Ancak geçmeyen ağız kokularının altında yatan neden ciddi hastalıklar olabilir. Karaciğer hastalıkları, diyabet kötü nefes kokusuna sebep olmaktadır.

Haber 19-08-2022 09:06

Van'da kadın hastanın midesinden 158 yabancı cisim çıkarıldı

Van'da kadın hastanın midesinden 158 yabancı cisim çıkarıldı

Yurthaber 18-07-2022 15:19

Mide yanmasına ne iyi gelir? Mide yanması doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Mide yanmasına iyi gelen besinler!

Mide yanması birçok insanın başına gelmiştir. Midede bir ağırlık varmış hissi yaratır, mideden kalbe doğru yayılan bir yanma hissi olur. Ağızda ekşi bir tat bırakır. Mide yanması sorunu yaşayan kişiler internette bu soruna çözüm yolları aramaktalar. Peki mide yanmasına neler sebep olur, nelere dikkat etmeliyiz? İşte mide yanmasına iyi gelen etkenler.

Haber 13-07-2022 16:26

Reflü oluşumunu engellemek çok kolay! Sadece iki bardak içerek…

Reflü hastaları gündelik yaşamda birçok sıkıntı yaşamaktadırlar. Reflü hastaları için bazı yiyecekleri yemek oldukça sorunlara neden olabilmektedir. Hastalığın gösterdiği problemleri azaltmak adına beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Uzmanlar reflü hastalığının tedavisi için yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesini öneriyorlar.

Haber 20-06-2022 12:30

Midesinden çıkanları görenler gözlerine inanamadı! 83 tane 1 lira... Üstelik dahası da var

Van’da akılalmaz bir olay meydana geldi. 35 yaşındaki bir genç, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Gencin midesinden çıkanları görenler büyük bir şaşkınlık yaşadı. Gencin midesinden 1 liralık 83 madeni paranın yanı sıra pil, mıknatıs, çivi, cam parçaları, taş ve vida gibi 233 cisim çıkarıldı. Gencin, psikolojik sorunlarının olduğu da öğrenildi.

Haber 15-06-2022 16:48

Midesinden 233 parça yabancı cisim çıkarılan hasta sağlığına kavuştu

Van'da psikolojik sorunları bulunduğu öğrenilen 35 yaşındaki hastanın midesinde 1 liralık 83 metal paranın yanı sıra pil, cam parçaları, taş, vida gibi 233 parça çıkarıldı - Dursun Odabaş Tıp Merkezi Genel Cerrahi Doktoru Serhat Binici: - "Midesini tamamen temizledik. Erişkin yaşlarda gördüğümüz bir durum değil, daha çok çocukluk çağında ve bilinçsizce yutulan yabancı cisimler oluyor"

Yurthaber 15-06-2022 11:14

Hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık nasıl geçer, evde doğal çözümler

Midedeki birçok şikayetin ifadesi için kullanılan bir tanım olan hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık söz konusu olduğunda üzerinde durulması gereken nokta diğer hastalıklardan nasıl ayırt edileceğidir. Hazımsızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli'nin yönlendirmeleriyle hazımsızlık nasıl geçer? Evde hazımsızlık için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir?

Haber 20-05-2022 17:04

Mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği neden olur ve bitkisel çözümlerle nasıl geçer?

Hemen hemen herkesin yaşayabileceği bir rahatsızlık olan mide şişkinliği, çoğu zaman sadece sindirim problemlerinden kaynaklanır. Ancak uzun süreli rahatsızlıklarda mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Peki mide şişkinliği nedenleri nelerdir, mide şişkinliği nasıl geçer? İşte tüm merak edilenler...

Haber 16-05-2022 11:50

10 milyonda bir görülüyor! Midesini üşüttü zannetti, doktorlar '2-3 saat anca yaşar' dedi

Mide üşütmesi şikayetiyle hastaneye giden Gökçen Ünal, duyduklarıyla hayatının şokunu yaşadı. Gittiği hastanede 10 milyonda görülen bir hastalığa yakalandığını öğrenen Ünal için doktorlar “2-3 saat anca yaşar” dedi. Başarılı bir operasyonla ince bağırsağı alınan iki çocuk annesi Ünal, 5 aydır yaşam savaşı veriyor.

Haber 03-05-2022 11:25

Boşuna acı çekmeyin! Şişkinliği azaltmanın pratik yolu var

Sağlıklı bir vücudun en önemli noktalarından biri sindirim sistemdir. Sağlam bir bağışıklık sistemi kadar düzenli çalışan bir sindirim sistemi de sağlık için çok önemlidir. Sindirim sistemi düzgün çalışmadığında farklı farklı birçok rahatsızlık görülebilir. En sık rastlanan şikayetlerin başında ise şişkinlik yer almaktadır. Şişkinliği hızla azaltmaya yardımcı olacak birbirinden pratik yöntemler bulunmaktadır.

Haber 27-04-2022 15:07

Tüp mide ameliyatı sonrası cinsel ilişkiye girilir mi? Tüp mide ameliyatı sonrası beslenme nasıl olmalı?

Son yılların popüler uygulamalarından tüp mide ameliyatıyla ilgili akıllarda birçok soru yer alıyor. Tüp mide ameliyatı; İleri derece obez olan kişiler, 35-40 arası vücut kitle indeksine sahip olup aşırı şişmanlığa bağlı hipertansiyon, uyku apnesi, tip 2 diyabet vb. rahatsızlıklar yaşayanlar için uygundur. Tüp mide ameliyatı sonrası cinsel ilişki kişinin sağlığı açısından önerilmemektedir. Ameliyattan 2 hafta sonra daha uzun bir yürüyüşe çıkabilir veya yüzebilirsiniz.

Haber 08-04-2022 15:18