Mihail Shivlyakov Haberleri

Rusya bunu beklemiyordu! Kritik nokta vuruldu, halka fotoğraf ve video paylaşmayın çağrısı

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası'ndaki Sivastopol’de Rus Karadeniz Donanmasının karargahına füze saldırısı düzenlendiği bildirildi. Sözde Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, halkı sükunete çağırarak sosyal medyada fotoğraf ve video paylaşılmamasını istedi.

Haber 2023-09-22 14:24:49

Rus gazeteci Mihail Gusman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı anlatan belgesel

TASS Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Rus gazeteci Mihail Gusman’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı anlattığı belgeselin, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’nde gösterimi yapıldı.

Haber 2023-06-19 23:50:37

Kırım’da büyük yangın! Yakıt depoları İHA'larla vuruldu

Kırım’ın Sivastopol kentindeki yakıt depolarına bugün yapılan İHA’lı saldırı sonrasında geniş çaplı yangın çıktı. Rusya tarafından atanan Sivastopol Valisi Mihail Razvozhayev, olayda kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

Haber 2023-04-29 17:19:49

SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov'a son veda! Akın ettiler

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Ağır ve uzun bir hastalıktan sonra hayatını kaybeden Gorbaçov’un naaşı, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kremlin'in görüş alanındaki Sendikalar Evi Sütun Salonu'nda halka açık bir uğurlamayla gerçekleşen cenaze töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olmayışı ise dikkatleri çekti.

Haber 2022-09-03 14:28:18

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov neden öldü? Mihail Gorbaçov kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti?

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti. Ölüm haberi Moskova Merkez Klinik Hastanesi tarafından duyuruldu. Basına yan sıyan haberlerin ardından çok sayıda vatandaş internette araştırma yapmaya başladı. Peki, Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov neden öldü? Mihail Gorbaçov kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti?

Haber 31-08-22 10:11

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti! (Mihail Gorbaçov kimdir?)

Sovyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında hayatını kaybetti. 1931 yılında Rusya'da doğan ve ülkenin en meşhur siyasi figürlerinden biri olan Gorbaçov, 15 Mart 1990'dan SSCB'nin dağıldığı 25 Aralık 1991 tarihine kadar Sovyetler Birliği Cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı. İşte haberin detayları...

Haber 30-08-22 23:42

Rus hükümeti 8 trilyon rublelik mali teşvikleri devreye sokacak

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, bütçe harcamalarının bu yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını, mali teşvik paketleri için bu yıl 8 trilyon ruble harcayacaklarını açıkladı.

Finans 13-05-22 17:30

Putin 'çıkmaza girdi' demişti! Ukrayna'dan flaş müzakere açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin videokonferans yoluyla devam ettiğini bildirdi. Putin, "Kiev, tarafların İstanbul'daki görüşmelerinde varılan anlaşmalardan uzaklaştı ve müzakereler çıkmaza girdi” demişti.

Haber 12-04-22 21:08

Rusya'dan flaş açıklama: Türkiye'nin girişimiyle Mariupol'den tahliyeler için koridor açıyoruz

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, Türkiye'nin girişimiyle 4 Nisan sabahı saat 6.00 itibarıyla Mariupol'den sivillerin kurtarılması için yeniden insani koridor açacaklarını belirtti. Mizintsev, "Ukraynalı yetkililerin ateşkesin sağlanması yükümlülüklerini harfiyen yerine getirmelerini sağlamak için Türk meslektaşlarımızın desteğine güveniyoruz" dedi. İşte detaylar!

Haber 03-04-22 23:46

Ukraynalı yetkili korkunç fotoğrafı paylaştı! Bu insanlar asker değildi, elleri arkadan bağlanarak...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ilişkin sıcak bölgeden korkunç fotoğraflar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Ukrayna ordusu tarafından yeniden kontrolün sağlandığı Buça şehrinde elleri arkadan bağlanarak katledilmiş olan sivillerin bulunduğunu duyurdu. Podolyak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu insanlar asker değildi, silahları yoktu.” ifadelerini kullandı.

Haber 03-04-22 00:53

Ukrayna'dan çok konuşulacak iddia: Rusya, Ukrayna'ya DEAŞ'lı teröristleri getirecek

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya'nın DEAŞ'lı teröristleri Ukrayna'ya getirerek bu ülkede "Suriye senaryosu"nu hayata geçirmeyi amaçladığını ileri sürdü. Vladimir Putin, Rusya tarafında yer alacak "gönüllü savaşçıların" Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması talimatını vermişti.

Haber 11-03-22 16:20

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının 30. yılı: 'Pandora'nın kutusu' nasıl açıldı?

25 Aralık 1991'de Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov istifa etti. 74 yıllık imparatorluğun 15 parçaya bölünmesi sadece birliği oluşturan cumhuriyetleri etkilemedi. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının, uluslararası alanda da devasa sonuçları oldu. Yaşananları, o dönemde Milliyet gazetesinin Moskova temsilcisi olan Cenk Başlamış, BBC Türkçe için yazdı.

Haber 25-12-21 12:47

Saakaşvili yaka paça hastaneye böyle götürüldü

Gürcistan'da tutuklandıktan sonra açlık grevine başlayan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Rustavi’daki cezaevinden başkent Tiflis’teki Gldani cezaevi hastanesine yaka paça kaldırılma görüntüleri ortaya çıktı.

Haber 11-11-21 14:44

Açlık grevindeki Saakaşvili hastaneye kaldırıldı

Gürcistan'ın Rustavi kentindeki tutuklu bulunduğu 12. hapishanede 1 Ekim'den bu yana açlık grevini sürdüren eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin hapishaneye ait bir hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Haber 08-11-21 18:26

Mihail Saakaşvili: Gürcistan'ın, cezaevinden ülkeyi sarsan eski lideri

8 yıldır ayrı olduğu ülkesine dönüşte gıyabında "iktidarı kötüye kullanma" suçlamasıyla verilen hükümden dolayı tutuklanarak cezaevine konulan reformcu eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, hücresinden siyaset gündemine girmeyi başarıyor.

Haber 30-10-21 13:48

Gözaltına alınmıştı! Saakaşvili açlık grevine başladı

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili 8 yıl sonra döndüğü ülkesinde gözaltına alındı. Gözaltına alınarak hapishaneye götürülen Saakaşvili'nin burada açlık grevine başladığı bildirildi.

Haber 01-10-21 19:32

Covid: Macaristan, Rusya'dan Sputnik V aşısı alacağını açıklayan ilk AB ülkesi oldu

İki ülke arasındaki aşı anlaşmasına, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve Rusya Sağlık Bakanı Mihail Murasko imza attı. Macaristan, anlaşma kapsamında Rusya'dan 2 milyon doz aşı alacak.

Haber 22-01-21 14:56

Rus lider Putin’in yakın koruması 'intihar etti' iddiası

Rus medyasından Moskovski Komsomolets gazetesi, Kremlin’de görev yapan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın korumaları arasında yer alan Ulusal Güvenlik Servisi (FSO) görevlisi Mihail Zaharov’un intihar ettiğini iddia etti.

Haber 01-12-20 11:42

Eski Gürcü liderinin Azerbaycan paylaşımı Ermenistan’ı kızdırdı

Ermenistan, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne destek veren eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin fahri doktora unvanı iptal etti.

Haber 30-09-20 22:20

Koronavirüs: Rusya, Covid-19 aşısının toplu sevkiyatına Eylül'de başlıyor

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, ülkedeki yüksek riskli gruplara yıl sonuna kadar maksimum kapasitede aşılama yapılabileceğini açıkladı. Rus yetkililere göre ilk toplu sevkiyat Eylül'de başlayacak. Aşının 3. faz testleri için 40 bin gönüllü belirleniyor.

Haber 31-08-20 20:45

Rusya aşı: Rus Sağlık Bakan, 'Koronavirüs aşımızı rekabetçilik duygusuyla eleştiriyorlar' dedi

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, ülkesinin "ilk koronavirüs aşısı" olarak kamuoyuna açıkladığı ve onay verdiği "Supitnik V" ile ilgili uluslararası eleştirilere yanıt verdi. Muraşko, eleştirilerin nedeninin "rekabetçilik duygusu" olduğunu savundu.

Haber 12-08-20 14:36

Rusya Sağlık Bakanı Muraşko: Koronavirüs aşısının klinik denemeleri tamamlandı

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, "Gamaleya Enstitüsünün geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının klinik denemeleri tamamlandı ve kayıt prosedürü için belgeler hazırlanıyor." dedi.

Haber 01-08-20 16:33

Koronavirüsün en hızlı yayıldığı ülke: Rusya

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 114 bin 431'e, ölenlerin sayısı ise bin 169'a çıktı. Son 24 saatte 7 bin 933 kişi daha virüse yakalandı. Ölü sayısı ise 96 arttı. Yeni vakaların yüzde 44,5'i hastalık belirtisi taşımıyor. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'in de koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Haber 01-05-20 15:24

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin koronavirüse yakalandı

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Haber 30-04-20 19:53

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısından sürpriz Erbil ziyareti

Mihail Bogdanov, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelerek, bölgesel gelişmeleri ele aldı - Barzani ile Irak üzerinden süren ABD-İran gerilimini de görüşen Rus yetkilinin, Bağdat'a uğramaması dikkati çekti

Haber 29-01-20 16:32

Rusya'da yeni kabine açıklandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Mihail Mişustin'in sunduğu yeni kabineyi onayladı.

Haber 21-01-20 23:30

Putin’in yeni hedefi parlamentoyu güçlendirmek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi toplantısında ilk hedeflerinin parlamentoyu güçlendirmek olduğunu söyledi.Kremlin Sarayı’nda yeni kabine üyeleri ile gerçekleşen ilk Güvenlik Konseyi toplantısına Rusya’nın çiçeği burnunda Başbakanı Mihail Mişustin, Güvenlik Konseyi’nin yeni Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, Devlet Başkanlığı İdare Başkanı Anton Vaino, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Petruşev, İçişleri Bakan Vekili Vladimir Kolokoltsev, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandr Bortnikov, Çevre Koruma, Ekoloji ve Ulaşım Bakanlığı Temsilcisi Sergey İvanov katıldı.

Haber 20-01-20 20:51

Rusya’da sosyo-ekonomik sıkıntılar Medvedev’i kurban etti

Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni siyasal sistemde geçişi idare edecek teknokrat bir isim olan Mihail Mişustin’i hükümetin başına getirdi

Haber 17-01-20 11:21

Rusya’nın yeni başbakanı Mihail Mişustin oldu

Rusya’da hükümetin istifa etmesinin ardından Duma Meclisinde yapılan oylama ile başbakan adaylığı kabul edilen Mihail Mişustin, Putin’in kararnameyi imzalamasının ardından Rusya’nın yeni başbakanı oldu.

Haber 16-01-20 18:19

Rusya'nın yeni başbakanı Muşistin oldu

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in istifasının üzerinden 24 saat geçmeden başbakanlığa Mihail Muşistin seçildi.

Haber 16-01-20 17:07

Rusya’da Yeni Başbakan Mihail Mişustin 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başbakanlığa aday gösterdiği ve Parlamento’nun da desteğini alan Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin’in atamasını yaptı. Putin, Mişustin’in başbakanlık kararnamesini imzaladı

Haber 16-01-20 16:58

Rusya lideri Putin, Mihail Mişustin'i yeni başbakan olarak atadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni başbakan olarak Mihail Mişustin'i atayan kararnameyi imzaladı. Eski Başbakan Dimitri Medvedev, Putin'in talep ettiği reformların önünü açabilmek için dün tüm kabinesiyle birlikte istifasını vermişti.

Haber 16-01-20 16:53

Rusya'nın yeni başbakanı Mihail Mişustin oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameler sonrası eski başbakan Dmitriy Medvedev de Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olarak atandı

Haber 16-01-20 16:45

Rus Duması, Putin'in önerdiği Mişustin'in başbakan adaylığını onayladı

Olağanüstü toplanan Duma Genel Kurulunda, Mihail Mişustin’in başbakan adaylığı 383 milletvekili oyuyla kabul edilirken, adaylığına "hayır" oyu çıkmadı - Milletvekillerinin 41'i "çekimser" kaldı

Haber 16-01-20 16:12

Rusya’nın yeni başbakan adayı belli oldu

Rusya Federasyonu Kremlin Basın Ofisi, Başbakan Medvedev’in istifasının ardından göreve Vergi Servisi Başkanı Mihail Mişustin’in aday gösterildiğini açıkladı.Rusya Federasyonu Kremlin Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, hükümetin istifa etmesi sonucu boşalan başbakanlık koltuğuna Vergi Servisi Başkanı Mihail Mişustin’in aday olarak gösterildiği açıklandı.

Haber 15-01-20 21:54

Putin Medvedev'in yerine başbakan adayını önerdi

Rusya başbakanlığı görevine Federal Vergi Servisi Başkanı Mihail Mişustin aday gösterildi

Haber 15-01-20 19:47

Gagauzlar sorunlarının çözülmesini bekliyor

Gagauz uzmanı Vyaçeslav Kraçun: - "Gagauz Özerk Yeri Özel Hukuki Statüsü Kanunu, Moldova Anayasası tarafından garanti edilmiyor. Bu durum, Gagauzlar için büyük sorun teşkil ediyor" - Gagauz gazeteci Mihail Sirkeli: - "Özerklikle ilgili sorun siyasi bir meseledir. Bu meselenin siyasi yollarla çözülmesi gerekiyor" - "Gagauz dili, matematik, kimya, biyoloji gibi derslerin öğretilmesi için yeterli değil. Bu yüzden, eğitim sisteminde Türkçeye geçiş yaparsak, Gagauz dilini korumak için daha fazla şansımız olur"

Haber 29-12-19 11:27

Gorbaçov BBC'ye konuştu: Rusya ve Batı arasındaki gerilim dünya için büyük tehlike

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30'uncu yıldönümü öncesi BBC'ye konuştu. Rusya ve Batı arasındaki mevcut gerilimin dünya için "büyük bir tehlike" oluşturduğunu söyleyen Gorbaçov, "Tüm devletler, bizler ve gezegenimiz için nükleer silahların imha edilmesi gerektiğini deklare etmeli" dedi.

Haber 04-11-19 14:39

Gürcistan'da Saakaşvili'nin fotoğrafıyla siber saldırı

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin fotoğrafını içeren bir virüs, Gürcistan'da bazı basın kuruluşlarının çalışmalarını engelledi

Haber 28-10-19 22:35

Gorbaçov'dan ABD ve Rusya'ya: 'Görüşme Masasına Geri Dönün'

Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, dünyanın tehlikeli bir döneme doğru sürüklendiğini söyleyerek, Washington ve Moskova yönetimlerine nükleer silah kontrolü için acilen müzakere masasına oturma çağrısında bulundu

Haber 18-10-19 23:34

Gorbaçov: Nükleer savaşı ancak bir akılsız başlatabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a kısa süre önce mektup yazdığını anlatan Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, nükleer savaşın kabul edilemez olduğunu ve onu ancak bir akılsız başlatabileceğini vurguladı.

Trend 18-10-19 15:51

Rusya’dan harekat açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye’nin Suriye’deki terör operasyonu sırasında Türk ve Şam yönetimi ordularının karşı karşıya gelmemelerini umduklarını söyledi.Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusuyla (SMO) birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken, terör örgütünün Şam yönetimi ile anlaşma yaptığı iddiaları üzerine Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’dan açıklama geldi.

Haber 15-10-19 11:11

Ukrayna’da elektronik ehliyetler çıkacak

Ukrayna’da elektronik ehliyet ve öğrenci kimlik kartlarının kullanılmaya başlanacağı belirtildi.Ukrayna’da Dijital Dönüşümden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mihail Fedorov, elektronik ehliyet ve öğrenci kimlik kartlarının kullanılmaya başlanması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Haber 29-09-19 16:39

ABD Suriye'de barış sürecini engelliyor

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev: - "ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki yasa dışı varlığı barış sürecini engelliyor"

Haber 18-09-19 15:19

Lavrov gelecek ay Irak yolcusu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un gelecek ay Irak’ı ziyaret edeceği bildirildi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un gelecek ay Irak’ı ziyaret etmeyi planladığını belirterek, ziyaretin iki ülke arasındaki karşılıklı güven temeline dayalı ilişkilerin her alanda gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Haber 10-09-19 11:01

Vasiliadis: 6-7 Eylül uzun vadede Türkiye'ye darbe vurdu

Türkiye'de Rumca yayımlanan Apoyevmatini gazetesinin genel yayın yönetmeni Mihail Vasiliadis, 6-7 Eylül olaylarının kısa vadede gayrimüslim azınlıklara, uzun vadede ise Türkiye'nin prestijine darbe vurduğunu belirtti.

Haber 06-09-19 21:09

Rusya, teknoloji alanında Türkiye ile iş birliğine hazır

RUSYA Federasyonu Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitlesel İletişim Bakan Yardımcısı Mihail Viktoroviç Mamonov, DHA'ya yaptığı açıklamada Rusya ile Türkiye’nin birçok önemli proje gerçekleştirdiğini belirterek, “Dijitalleşme alanındaki iş birliğinin geriden gelmesi ise üzücü, bakanlığımız bu sene içerisinde bu boşluğu kararlı bir şekilde dolduracak.

Haber 24-07-19 17:13

ANALİZ- Gürcistan'daki protestocuların talepleri düşündürüyor

Rus vekilin Gürcistan Parlamentosunda başkanın koltuğuna oturmasıyla başlayan protestolarda, göstericilerin talepleri her geçen gün değişiyor ve çoğalıyor - Protestoların uzamasında hükümetin geç adım atmasının etkili olduğu görüşünde birleşen Gürcü uzmanlar, göstericileri Rusya ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin desteklediğini ileri sürüyor - Siyaset bilimci Gia Khukhaşvili: "Son aylarda Gürcistan'daki Rus yumuşak gücü aktif hale geldi ve biz bunun birçok belirtilerini gördük" - Gürcü siyasi uzman Ramaz Sakvarelidze: Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin ülkesine dönebilmesi için tek bir şansı burada hükümetin değişmesidir. Saakaşvili gelişmelerin bir devrime doğru gitmesini istediğini dile getirdi"

Haber 26-06-19 14:21

Huawei, Rus işletim sistemi kullanabilir

Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakan Yardımcısı Mihail Mamonov: - "(Huawei ile Rusya arasındaki görüşmeler) Görüşmeler Aurora mobil işletim sisteminin kullanımına yönelikti. Bu görüşmelerin başlatılması konusunda mutabık kaldık" - “Huawei ve Rus teknoloji şirketleriyle nasıl bir çalışma yapılabileceğine yönelik teklif hazırlıyoruz"

Finans 21-06-19 16:06