Mikroçip Haberleri

'Ev aletlerindeki çipler bizi gözetliyor' iddiası! 'Bağımlı hale getirebilir' Bir ülke bu raporla çalkalanıyor

İngiltere'de Çin ev aletleri ile ilgili yayımlanan bir rapor büyük bir tartışma yarattı. Eski bir diplomatın yazdığı raporda Çin'in ev aletlerine yerleştirdiği mikroçiplerle istihbarat sağladığı yönünde iddialar yer aldı. Bu rapor ülkede dizüstü bilgisayarlardan buzdolaplarına, akıllı saatlerden akıllı hoparlörlere kadar pek çok eşyaya şüpheyle yaklaşılmaya başlanmasına neden olurken 'Ev aletlerine yerleştirilen mikroçipler bizi gözetliyor mu?' sorusunu gündeme getirdi. İşte detaylar...

Haber 26-01-2023 09:52

Evcil hayvanlara çip taktırma süresi uzatılacak mı? Evcil hayvanı olanlar dikkat: 31 Aralık 2022 son gün!

Evcil hayvanlara çip taktırma süresi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Aralık 2022 Cumartesi günü sona erecek. Yeni yıl yaklaşırken konuya dair çekinceleri olan kişiler internette araştırma yapmaya başladı. Peki, evcil hayvanlara çip taktırma süresi uzatılacak mı? Sahipli ev hayvanlarının kimliklendirme ve kayıt işlemleri için son gün ne? İşte detaylar...

Haber 27-12-2022 14:07

Akbaş çoban köpekleri mikroçiple takip edilecek

ABD'de "en iyi sürü bekçi köpeği" seçilen, Anadolu'ya özgü akbaş çoban köpeklerine, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yetiştirildikleri merkezde mikroçip takılıyor.

Yurthaber 17-11-2022 11:45

Son dakika: Bakanlıktan tehlike arz eden köpek ırkı açıklaması! Dikkat çeken İstanbul detayı

Son dakika haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı bugün sona erecek olan tehlike arz eden ırklarda mikroçip uygulamasıyla ilgili son verileri paylaştı. 16.30 itibarıyla en çok kayıt yaptıran il 4.858 ile İstanbul oldu.

Haber 14-01-2022 17:29

Araç alacaklar dikkat! Fiyatı 10 katı arttı

Koronavirüs salgınıyla başlayan çip krizi birçok otomotiv devinin dönem dönem ara vererek üretim durdurmasına neden olmuştu. Çin tedarik sorunu nedeniyle hala devam eden soruna ilişkin açıklama yapan Farplas Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, çip maliyetinin 10 katı artarak 300 dolardan 3 bin dolara çıktığını belirtti.

Finans 13-10-2021 15:13

Dünyayı etkisi altına alan kriz onlara yaradı! Tayvanlı çip üreticisi rekor satış yaptı

Otomotiv ve teknoloji sektörünü kasıp kavuran ve durma noktasına getiren çip krizi hâlâ devam ederken, Tayvanlı çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing’in çeyreklik satışları otomobil ve iPhone 13 siparişlerindeki artışla rekor kırdı.

Finans 08-10-2021 11:15

Mazda'dan sonra bir kötü haber de Mercedes-Benz'den geldi

Mazda Motor'un iki ayrı fabrikasını 10 günlüğüne kapatma kararı almasının ardından bir kötü haber de Alman devinden geldi. Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz'in otomobil ve hafif ticari araç teslimatları yılın üçüncü çeyreğinde yarı iletken kıtlığı nedeniyle yüzde 30,2 geriledi.

Finans 06-10-2021 14:30

Japon devi çip tedarik sıkıntısıyla iki fabrikasında da üretime ara veriyor!

Otomotiv sektöründe üretimi durma noktasına getiren yarı iletken çip tedarik sorunu, Japon otomobil üreticisi Mazda Motor'un 2 fabrikasında da üretimi durdurma kararı almasına neden oldu. Japon şirket geçtiğimiz temmuz ve ağustos aylarında da fabrikalarını kısa süreli durdurmuştu.

Finans 06-10-2021 08:27

Elon Musk: Gelecek yıl bitecek!

Tesla CEO'su Elon Musk, küresel düzeyde devam eden ve otomotiv sektörünü durma noktasına getiren yarı iletken krizinin gelecek yıl biteceğini açıkladı.

Haber 27-09-2021 11:59

Çip krizi üst noktaya taşındı

Dünyadaki çip tedarikçilerinin hayli sınırlı sayıda olması, arz talep dengesinin bozulmasına neden oldu. Şu sıralar özellikle otomobil sektöründe çip krizine bağlı olarak bazı üretim sıkıntıları bulunuyor. Bu üretim sıkıntısının önümüzdeki günlerde artmasını bekleyebiliriz.

Haber 25-09-2021 10:43

Dünyayı etkileyen çip krizini sonlandıracaklar! Cumhurbaşkanımızın desteğiyle...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM) Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz, "Son günlerde dünyada çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründe üretimin yüzde 20'lere kadar inmesi üzerine NÜRDAM olarak, devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde tensip ve destekleri olması durumunda bu krizi sonlandırmaya ve dünya otomotiv sektörüne çip üretmeye talibiz." dedi.

Finans 23-09-2021 16:03

Sıfır araç alacaklar dikkat! Yeterli stok vardı artık yok! Satışlarda sıkıntı olacak

Dünyayı etkisi altına alan çip sorunu teknoloji devlerini ve otomotiv sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Danışmanlık firması AlixPartners, tahminine göre küresel otomobil sektöründe çip krizi kaynaklı ciro kaybı 210 milyar doları bulacak ve 7,7 milyon araç daha az üretim yapılacak. Öte yandan şirket direktörü Dan Hearsch yaptığı açıklamada, "Satışlarda şimdiye dek sıkıntı olmamıştı, zira yeterli stok vardı. Ancak artık yok” dedi.

Finans 23-09-2021 09:43

Intel çip krizi konusunda umut verdi

Herhangi bir cihazın veya donanımın üretimini yapan makinelerin bile çiplere ihtiyacı var. İşte tam da bu nedenle durum son derece kritik. Intel ise herkesin panik yaptığı bir dönemde sakinleştirici açıklamalara yer verdi.

Haber 30-06-2021 10:53

IBM çip krizi konusunda son derece tedirgin

IBM çip krizi hakkında konuştu ve açıkçası insanlarda panik yarattı. Hadi gelin hem bu şirket tarafından yapılan açıklamalara hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Haber 18-05-2021 10:13

Çip tedariki sıkıntısı, yılın ilk çeyreğinde o markanın küresel araç üretiminin azalmasına neden oldu

Çip tedariki sıkıntısı, yılın ilk çeyreğinde Subaru'nun küresel araç üretiminin azalmasına neden oldu.

Finans 12-05-2021 08:40

Çip talebini karşılamak için gelecek 10 yılda 3 trilyon dolarlık yatırım!

Yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle otomotiv sektöründen başlayarak küresel bir "dar boğazın" başrolünü alan çipler, günümüz ekonomilerinin vazgeçilmez unsurları olarak öne çıkıyor.

Finans 07-05-2021 16:12

Otomotiv sektörünü durma noktasına getirmişti, çip krizi için çarpıcı açıklama geldi!

ABD merkezli çok uluslu ağ teknolojileri şirketi Cisco Systems CEO'su Chuck Robbins, küresel düzeyde etkili olan çip kıtlığının kısa vadede altı ay süreceğini, üretici şirketlerin de kapasite artış çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Finans 26-04-2021 15:09

Mikroçip firması Intel'den çip açıklaması

Birçok otomotiv devi yaşanan çip tedariği sorunu nedeniyle üretimine ara verdi. Beyaz Saray tarafından "ulusal güvenlik sorunu" olarak görülen çip tedariği sorunu ile ilgili ABD'li mikroçip firması Intel'den açıklama geldi.

Finans 13-04-2021 16:47

Pentagon vücutta Covid-19'u algılayan mikroçip geliştirdi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da görevli bilim insanları koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında mikroçip geliştirdi. Bilim insanların geliştirilen mikroçipin, salgın şüphesi taşıyan kişinin her hareketini takip etmeyi amaçlamadığını açıkladı.

Haber 12-04-2021 14:56

Çip krizi dünyada büyüyor! General Motors üretime ara verecek!

General Motors'tan yapılan açıklamada, çip sorunları nedeniyle Kuzey Amerika üretimini azaltacağını açıkladı. Şirket açıklamasında küresel otomotiv sektörünü etkileyen çip tedarik sorunu sebebiyle Kuzey Amerika tesislerinde üretim aralarına devam edileceği belirtildi.

Finans 09-04-2021 09:00

Çip krizi Subaru ve Suzuki'yi de vurdu! Otomotiv devleri üretim durdurdu!

Son dakika haberlerine göre, otomotiv sektöründe yaşanan mikroçip tedarik sorunu nedeniyle Suzuki Motor ve Subaru Yajima üretime ara verdi.

Finans 05-04-2021 11:49

Uzmandan açıklama geldi: ‘Çip krizi’ ikinci el araba fiyatlarını bu tarihlerde artırabilir!

Koronavirüs salgını ile birlikte otomotiv sektörünü durdurma noktasına getiren çip krizinin etkileri büyümeye devam ediyor. Sıfır araç üretimi azalırken, uzmanlardan ikinci el araçlar için fiyatlar artabilir yorumu geldi. MASFED Genel Sekreteri yaptığı açıklamada 'çip krizi' ile birlikte ikinci el araba fiyatlarının artabileceğini belirtti.

Finans 01-04-2021 15:12

Otomobil sektörünü durduran çip krizi diğer sektörlere de sıçradı!

Otomotivde başlayarak elektronik gibi diğer sektörlere de sıçrayan küresel çip tedariki sorununun, üretimde aksamalara neden olarak milyarlarca dolarlık zarara yol açması bekleniyor.

Finans 31-03-2021 11:35

Ford Otosan mikroçip tedarik sorunu nedeniyle üretim durduruyor

Bütün dünyada otomotiv sektörünün üretim durdurmasına neden olan mikroçip tedarik sorunu Ford Otosan'ı da vurdu. Ford Otosan tarafından KAP'a yapılan açıklamada, 3 Nisan ile 9 Nisan arasında üretime 6 gün ara verileceği ifade edildi.

Finans 29-03-2021 09:55

Son Dakika: Tofaş'tan üretim durdurma kararı geldi! İşte nedeni

Ürün tedariği sorunu yaşayan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, yarından itibaren üretimini iki hafta süreyle durdurma kararı aldı.

Finans 18-03-2021 10:19

Evcil hayvan sahiplerine pasaport ve mikroçip zorunluluğu uyarısı

Evcil hayvan besleyen ve sahiplenmeyi düşünenler için yeni bir protokol devreye sokuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokole göre kedi, köpek ve gelincik sahiplenenler, besledikleri hayvanlara pasaport çıkarttırmak ve mikroçip taktırmak zorunda. Uzmanlar bu zorunlulukla bilinçsiz hayvan sahiplenmesinin önüne geçilebileceğini düşünüyor. Hukuki yaptırımlarının da bulunduğu kararla ilgili detaylar...

Haber 04-03-2021 10:04