Mikrop Haberleri

40 yıllık uzman uyardı: Sabah kalkar kalkmaz yatağınızı sakın toplamayın! Tehlikeli hastalıklara davetiye çıkarıyor

Uyku ve yatak biliminde yaklaşık 40 yıldır uzmanlığa sahip MattressNextDay'in CEO'su Martin Seeley, uyanır uyanmaz ilk iş olarak yatağın toplanmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 26-01-2024 10:20

Bu karışım tam bir şifa kaynağı! Ne öksürük ne de mikrop kalıyor

Kış aylarının gelmesiyle beraber artan hastalıklara karşı doğal çözüm yolları aranıyor. Özellikle çocuklar için tavsiye edilen bu karışım öksürük ve mikrobu söküp atıyor.

Kadin 11-11-2023 10:53

Günde bir fincan yeterli! Cayır cayır yağ yakıyor, vücuttaki zararlı toksinleri atıyor

Kekik çayı, tıbbi ve aromatik bir bitki olan kekiğin yapraklarından veya çiçeklerinden hazırlanan bir bitki çayıdır. Yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan kekik çayı, kendine özgü tadı ve kokusuyla tanınır. Bu bitki, Akdeniz bölgesi başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yetiştirilir. Kekik çayının tıbbi amaçla kullanılmasının yanı sıra, yemeklerde lezzet katmak ve çeşni vermek için de kullanılır. Ancak, en çok bilinen özelliği sağlık yararlarıdır. Kekik çayının faydaları haberimizde.

Haber 13-10-2023 17:17

Sakın griple karıştırmayın: Geç kalınırsa ölümcül etkileri var! Strep A bakterisinin en net belirtisi...

Strep A bakterisi son günlerde en fazla konuşulan hastalıklar arasında bulunuyor. Özellikle ebeveynlerin oldukça tedirgin olmasına yol açan Strep A bakterisi hakkında bilinçli olmak ve erken müdahale etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar Strep A bakterisinin en net belirtisini açıkladı.

Haber 29-01-2023 13:35

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Temizlik yüzünden hayatından oluyordu...

Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.

Haber 19-01-2023 14:50

Herkes kar bekliyor ama… Uzmanlar yanıtladı! Kar mikropları kırar mı? Hastalıklar yüzünden merak ediliyordu

Kışın ve soğuk havanın iyiden iyiye kendini hissettirdiği şu günlerde çok sayıda insan hastalıklardan şikayetçi. Bu nedenle eski bir inanışa dayanarak herkes kar bekliyor. Çünkü o inanış doğrultusunda karın mikropları kıracağı düşünülüyor. Peki, bu gerçekten doğru mu? Kar mikropları ve virüsleri kırar mı? Uzmanlar bu inanışla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı ve "Başka çare yok" diyerek önemli uyarılarda bulundu. İşte çoğu kişinin kar beklediği şu günlerde uzmanların yaptığı uyarılar...

Haber 28-12-2022 17:08

Her mutfakta var ama resmen bakteri kaynıyor! Uzmanlar uyarıyor: İnsanları hasta ediyor

Bulaşık süngeri temizlik için kullanılıyor ama resmen bakteri kaynıyor. İnsanlardan daha fazla bakteri barındırıyor. Ayrıca bakteriler süngerlerden ellere, ellerden de etrafa yayılıyor. Uzmanlar, bulaşık süngeriyle temizlik konusunda uyardı. İşte tüm detaylar...

Haber 08-12-2022 21:01

Kötü enerjileri yok eder! Evinize bolluk ve bereket getirmek için adaçayı nasıl yakılır? Adaçayının şaşırtan faydaları

Kapalı ortamlarda zaman zaman ağır enerjiler oluşabiliyor. Bu olumsuz enerjiler o ortamda yaşayan kişilerin ruh halini oldukça etkiliyor. Uzun süredir gergin ve depresif hissediyor evinizde bolluk ve bereketin olmadığını düşünüyorsanız bunun nedeni evin kötü enerjisi olabilir. Evde adaçayı yakmanın tüm kötü enerjiyi alacağı ve çok çeşitli faydalar sağlayacağı belirtiliyor. Peki adaçayı nasıl yakılır?

Kadin 08-12-2022 10:33

Hayvanseverler dikkat! Uzmanlar ölümcül enfeksiyon hakkında uyarıyor

Evcil hayvanlar hayatımızı çok daha renkli ve huzurlu bir hale getirebiliyor. Ancak evcil hayvanları beslemek oldukça fazla sorumluluk gerektiriyor. Uzmanlar köpeklerden bulaşan capnocytophaga canimorsus enfeksiyonun ölümcül olabileceğini belirterek dikkat etmeniz gereken durumları paylaştı.

Haber 13-11-2022 13:56

Bu yöntemi daha önce hiç duymadınız! Tuvaletin içine atılan bir diş sarımsağın etkileri şaşırtıyor

Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Sarımsağın sadece yemeklere lezzet verdiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sarımsağın çok farklı kullanım alanları bulunabiliyor. Geceleri tuvalete atılan bir diş sarımsağın etkisini duyanlar şaşırıyor.

Kadin 10-11-2022 17:14

Uzmanlar uyarıyor: Faydalı sanarak içmeyin! Sağlığınız için uzak durun

Süt içmenin faydaları çocukluktan itibaren beynimize aşılanan bilgiler arasında bulunuyor. Hem kemik sağlığı hem de kronik hastalıklar üzerinde oldukça etkili sonuçlar sağlayan sütün yediden yetmişe herkes tarafından tüketilmesi öneriliyor. Ancak sağlık için içilen süte çok dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar sağlığınızı tehdit eden çiğ sütleri kesinlikle içmemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 31-10-2022 15:17

Severek yiyoruz ama tam mikrop yuvası! Sağlığımızı riske atıyor

Severek yediğimiz yiyecekler sağlığımız için oldukça riskli durumlar oluşturabiliyor. Özellikle marketlerde satılan paketlenmiş gıdaların zararları saymakla bitmiyor. Ancak bu zararlar sadece paketlenmiş gıdalarda değil raflarda satılan tavuklarda da bulunuyor. Araştırmalara göre market tavukları tam bir mikrop yuvası.

Haber 27-10-2022 07:49

Zehir mutfağınızdan yayılıyor! Hiç farkında değilsiniz ama büyük risk taşıyor

Yemek yapmak birçok kişiye zevk veriyor. Güzel yemekler hazırlamak zevkli olsa da yemeklerin ardında kalan bulaşıkları temizlemek istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Mutfakta gözden kaçan bazı yerler adeta zehir saçıyor. Farkında olmadan dokunduğumuz bu alanlar sağlımız için büyük risk oluşturuyor.

Haber 20-10-2022 12:00

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Evlerinize sokmayın! En büyük zehir bunlar

Evin temizliği sağlık için büyük önem taşıyor. Temizlikte kullanılan malzemeler de sağlığı etkileyen etkenler arasında bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay temizleyicilerin içerisinde bulunan kimyasalların sağlık üzerindeki etkilerini anlatarak ve günlük kullanılan bulaşık süngerlerinin tehlikelerine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Kadin 16-10-2022 07:10

Herkes zaten yiyor da... Yer mi daha pis yoksa mutfak tezgahı mı?

Yanlışlıkla yere düşen yiyecekler genelde üflendikten ve kontrol edildikten sonra genellikle yeniyor. Kimileri 3 saniyeden kimileri ise 5 saniyeden kısa sürede yerden alınan yiyeceğin sorunsuz bir şekilde tüketilebilir olduğunu savunuyor. Yere düşen yiyeceklere o an bakteri veya mikrop bulaşıyor mu? Uzmanlar, 5 saniye kuralı hakkında ne diyor?

Haber 13-10-2022 21:23

Bu hata uyarılara rağmen tekrarlanıyor! Kirli makyaj çantası nedeniyle kısmi kör kaldı

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Çevreden gelen toz, bakteri, mikroplara karşı koruma sağlayamayan gözümüz bu durumlardan oldukça etkilenebiliyor. Laura Hawkins isimli genç kadın kirli makyaj çantası nedeniyle kısmi kör kaldığını belirtti.

Kadin 27-09-2022 09:43

Duşun sıcaklığından duşta kalma süresine kadar tamamen yanlış yapıyormuşuz!

Duş almak daha temiz ve sağlıklı olmak için en temel ihtiyaçlarımız arasında bulunuyor. Terlemek doğal bir problem olsa da kokusu rahatsız edici olabiliyor. Toplumda kokan insanlar hoş karşılanmıyor. Bu nedenle sık sık duş almak gerekiyor. Uzmanlar duşta kalma sürenizin ve duş sıcaklığın yanlış olabileceğini belirtiyor.

Haber 25-09-2022 16:09

Neden daha önce denememişim diyeceksiniz: Tertemiz ve deliksiz uykunun yolu buradan geçiyor! Yataklarınıza hemen uygulayın

Çarşafları değiştirdikten sonra temiz yatağa yatmak en haz veren anlar arasında bulunuyor. Adeta terapi gibi olan bu durumun etkisini uzun süre devam ettirecek temizlik hilesi TikTok üzerinden paylaşıldı. Bu yöntem ile çok uzun süre temiz ve deliksiz bir uyku yaşayabilirsiniz.

Kadin 21-09-2022 15:26

Buraları gün aşırı değil her gün temizlemeniz gerekiyor! Temizlenmemesi hastalığa neden oluyor

Temizlik yapmak sıkıcı olsa da sağlıklı ve hijyenik koşullarda yaşayabilmemiz için oldukça şart. Özellikle bazı alanların yetersiz temizlenmesi sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Dışarıdan görünmeyen bakteriler ve mikroplar bu alanlarda birikim yapıyor. İşte her gün temizlenmesi gereken bölgeler...

Kadin 18-09-2022 15:45

Sonuçlar beklenen çok daha kötü! Her yerdeler: Bir daha asla elinizi uzatmayacaksınız! En iyi yöntem ise...

33 yaşındaki bilim insanı, el kurutma makinelerinde gizlenen tehlikeli bakterileri gün yüzüne çıkardı. Yaptığı deney sonucunca tehlikeli organizmaların umumi tuvaletler, benzin istasyonları ve sinemalardaki kurutucularda olabileceğini ortaya koydu. Her türlü el kurutma makinesinde bakteri ve mantarların olduğunu ve oradaki bakteri ve mantarların ellerini kurutmak isteyenlere bulaştığını belirtti. Bilim insanı en sağlıklı el kurutma yönteminin ise ellerinizi havada sallamak olduğunu öne sürdü.

Haber 27-08-2022 07:09

Yeteri kadar temizlenmiyor! Temizlikte en dikkat etmeniz gereken 9 önemli bölge

Günlük koşuşturmanın içerisinde temizliğe zaman ayırmak her ne kadar zor olsa da temizlik hijyenik ve sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz şartlar arasında yer alıyor. Hastalıklardan korunmak için temizliklerde detaylara dikkat etmemiz gerekiyor. Temizlik yaparken en sık atlanan 9 bölge bulunuyor. Bu bölgelerin temizliği ya yeteri kadar yapılmıyor ya da unutuluyor. İşte temizlikte asla unutmamanız gereken bölgeler…

Kadin 26-08-2022 14:31

Temizleniyor sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz! Bolca mikrop içeriyor

Çamaşır makinesi hayatımızı kolaylaştıran en etken araçlar arasında yer alıyor. Çamaşır makinesinin içerisini kendi kendini temizlediğini düşünerek temizlemiyorsanız büyük hata yapıyorsunuz! Temizlik uzmanı Sarah Dempsey, çamaşır makinenizi temizlemeniz için uygulamanız gereken en iyi yöntemleri anlattı.

Haber 08-08-2022 10:41