Milletvekilleri Haberleri

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin tekrarlanması kararına ilişkin partililerden açıklama

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin tekrarlanması kararına ilişkin MHP ve CHP Kayseri milletvekilleri açıklamada bulundu.

Yurthaber 2024-04-04 11:20:28

Beşiktaş'ta Sadece İstanbul iftar programı düzenlendi

Beşiktaş'ta, AK Parti Milletvekilleri Derya Ayaydın ve Nilhan Ayan'ın ev sahipliğinde "Sadece İstanbul" iftar programı düzenlendi.

Yurthaber 2024-03-28 08:25:47

Üç partiden milletvekilleri olay yerine geldi! Bursa'da işçi krizi: Kendilerini vinçlere kilitlediler

Bursa'da işçi krizinde gerginlik yaşandı, devreye önce polisler, ardından AK Parti, MHP ve İYİ Partili milletvekilleri girdi. İşten çıkarıldıklarını öne süren işçiler kendilerini vinçlere kilitleyerek limanı terk etmemek için direndi.

Finans 2024-03-25 08:55:58

Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı

Borusan Lojistik’e ait limanda sendikaya üye olan 4 işçinin işten çıkarılması sonrası başlayan protesto gösterilerinin ikinci günüde polis müdahalesi yaşandı.

Yurthaber 2024-03-25 08:27:37

Bu kez Z Kuşağı için anket yapıldı! Sarıgül şaşırtmadı: Listede 4 CHP'li, 3 AK Partili, 2 İYİ Partili, 1 TİP'li var

Seçimler yaklaşırken vatandaşlar tarafından anketlere olan ilgi daha da arttı. Bu kez iller genelinde değil Z Kuşağının eğilimleri araştırıldı. 1997-2005 arası doğumlulara “Size göre TBMM’de en etkili/öne çıkan milletvekilleri hangileridir?” sorusu yöneltildi. CHP'li Mustafa Sarıgül zirvede yer alırken AK Partili Osman Gökçek de kendine listede yer buldu.

Haber 08-02-24 16:55

SON DAKİKA | TİP milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü! Mahkeme kararı TBMM'de okundu, Meclis karıştı

Son dakika haberi! Türkiye İşçi Partisi'nden aday olan ve Hatay'dan milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar, TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Kararın okunmasıyla Meclis'te tansiyon yükseldi. Bazı milletvekilleri kürsünün etrafını sardı. Kürsüye Anayasa kitapçığı fırlatıldığı görüldü.

Haber 30-01-24 16:28

Meclis'te tansiyon yükseldi! AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında 'bez parçası' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP grup başkanvekillerini karşı karşıya getiren polemikte sesler yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında Türk bayrağına "bez parçası" deme tartışması yaşandı.

Haber 17-01-24 19:35

O ülkede kadınlara yönelik ürünlerin vergileri bir bir kaldırılıyor! Gelecekte ücretsiz olabilir

ABD'de yapılan araştırmalar kadınların regl dönemi ürünleri için ömür boyu ödedikleri tutarın çok yüksek olduğunu, bunun vergilerle birlikte daha maliyetli hale geldiğini ortaya koydu. Şimdi, eyaletler tek tek kadınlara yönelik regl ürünlerindeki vergileri kaldırıyor. Teksas en son Eylül ayında tampon vergisi olarak adlandırılan uygulamayı kaldırdı. Kentucky milletvekilleri de benzer yasa tasarılarını değerlendiriyor.

Kadin 10-01-24 11:02

AK Parti'ye bir destek de eski Millet İttifakı ortağından! Davutoğlu'nun sözleri çok konuşulur: O kadar iyi aday çıkarırlar ki...

Mart 2024 seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerden her geçen gün daha çok konuşulacak çıkışlar geliyor. Bunun son örneği ise Ahmet Davutoğlu'na ait oldu. Dağılan Millet İttifakı'nın ortaklarından olan, genel seçimlere CHP çatısında girip Meclise milletvekilleri katan Gelecek Partisi'nin masasında, tartışmaları da beraberinde getirecek bir AK Parti stratejisi bulunuyor. Söz konusu olasılığın gerçekleşmesi durumunda seçim sonuçlarına nasıl yansıyacağı ise merak konusu...

Haber 25-12-23 08:47

TBMM Genel Kurulu'nda gergin oturum! HEDEP milletvekillerinden kürsü işgali

TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanvekili Celal Adan ile HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık arasında tartışma yaşandı. Sakık oturum sırasında Meclis Başkanvekili Celal Adan'a tepki gösterdi. Yanına gelen milletvekilleri Sakık'ı sakinleştirmeye çalıştı. Tartışma sonrasında HEDEP Milletvekilleri kürsünün etrafından toplanarak oturma eylemi yaptı. Bir süre kürsü işgali yapan HEDEP milletvekilleri daha sonra Başkanlık Divanı önünden ayrılarak yerlerine geçti.

Haber 21-11-23 19:22

Özgür Özel’den Meral Akşener sorusuna yanıt: ‘Ben de şaşırdım’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de milletvekilleri ve il başkanlarıyla kapalı bir grup toplantısında buluştu. Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile yapacağı görüşmeye dair ortaya atılan iddialara ilişkin bir soruya da yanıt verdi.

Haber 14-11-23 13:05

22 yıl sonra bir ilk! İlk kez AK Partili bir Bakan tam destek aldı, Ali Yerlikaya'dan övgüyle bahsettiler

Yeni yıla az bir süre kalırken Meclis'te bütçe görüşmelerine yönelik maraton devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde bir ilk yaşandı. 22 yıl sonra AK Partili bir Bakan, muhalefet partilerinin tam desteğini aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ekibinin çalışmalarından övgü ile bahseden milletvekilleri "Meclis ilk defa böyle sakin bir İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşüyor" yorumunda bulundu.

Haber 10-11-23 12:01

Arnavutluk Meclisinde şaşkına çeviren olay! Muhalif vekiller sis bombaları attı…

Arnavutluk’ta muhalif milletvekilleri, parlamento oturumu sırasında sis bombası attı. Hükümeti yolsuzlukla suçlayan muhalifler, yolsuzlukların incelenmesi için komisyon kurulmasını talep ederek, parlamentoda ilginç bir eyleme imza attı.

Haber 10-11-23 07:28

TBMM'de gergin anlar! Kürsünün etrafını kapattılar, oturuma ara verildi

Geçtiğimiz günlerde Meclis Başkan Vekili Celal Adan'ın HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşması ardından HEDEP'lilere yönelik sözleri gündem olmuştu. Adan'ın sözleri bugün HEDEP milletvekilleri tarafından TBMM Genel Kurulu kürsüsü önünde alkışlı protesto edildi. HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Adan'ın istifa etmesini ya da Meclis'in gereken cezayı vermesini talep etti.

Haber 30-10-23 13:25

Kurtulmuş'tan İsveç açıklaması: Milletvekilleri kararını verecek

İsveç'in NATO'ya katılım protokol dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak TBMM'ye sevk edildi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş protokolle ilgili, "Ümit ederim en kısa sürede Genel Kurul'a gelecek, milletvekilleri kararını verecektir." dedi.

Haber 24-10-23 17:12

İsrail Meclisi'nde siren sesleri! Milletvekilleri sığınaklara kaçtı

İsrail meclisindeki oturum siren sesleriyle bölündü. Kudüs’te yükselen siren seslerinin ardından Knesset’teki (İsrail meclisi) oturuma ara verilirken, İsrailli milletvekilleri ve meclis personeli sığınağa indi.

Haber 16-10-23 18:16

TBMM'de Filistin'deki sivil ölümlerine tepki! Artık dayanılmaz hale geldi

İsrail ile Filistin arasındaki savaş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de gündeminde. TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu çatışmalarla ilgili açıklama yaptı. Grubun başkanı Hasan Turan ve AK Parti milletvekilleri, İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de meydana gelen sivil ölümlerine tepki gösterdi. 

Haber 11-10-23 17:00

TBMM'de protesto! O partiye Genel Kurul'da yer verilmedi: Meclis'in çalışmasına ara verin

TBMM'de Saadet Partili milletvekilleri, parti grupları için Genel Kurul'da yer verilmediğini belirterek, komisyon sıralarına oturdu. Milletvekillerinin protestosu nedeniyle tartışma yaşandı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin de Bozdağ'dan bu konuya bugün geçici bir çözüm bulmasını ya da Meclis'in çalışmalarına ara vermesini talep etti.

Haber 05-10-23 18:00

Sincan’da milletvekilleri yeşil sahaya indi

Ankara Sincan 15 Temmuz Milli Birlik Stadyumu’nda Belediye Başkanı Murat Ercan ve Ak Parti milletvekilleri dostluk maçı gerçekleştirildi.

Yurthaber 25-09-23 09:50

Erdoğan 'faul' dedi, milletvekili Alpay Özalan itiraz etti! Yeni basketbol görüntülerine damga vuran renkli diyalog: 'Tereyağından kıl çeker gibi aldım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri, TBF Başkan Vekili Ömer Onan, MİT Başkanı İbrahim Kalın gibi isimlerle basketbol oynadığı anlardan yeni görüntüler paylaşıldı. Renkli diyalogların yer aldığı görüntülerde Erdoğan'ın faul olduğunda devreye girdiği ve takım arkadaşlarını motive ettiği kesitler dikkat çekti.

Haber 24-09-23 12:29

AK Parti İl Başkanı Kabaktepe: Yine yeniden İstanbul ile AK Parti belediyeciliğini buluşturacağız

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve milletvekilleri, Sancaktepe’de vatandaşlarla bir araya geldi. Kabaktepe, "İstanbul’u hizmet belediyeciliği ile kavuşturmanın adımlarını atıyoruz" dedi.

Haber 23-09-23 18:16

AK Parti'li Kabaktepe'den yerel seçim açıklaması! Yine yeniden İstanbul ile AK Parti belediyeciliğini buluşturacağız

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve milletvekilleri, Sancaktepe’de vatandaşlarla bir araya geldi. Kabaktepe, "İstanbul’u hizmet belediyeciliği ile kavuşturmanın adımlarını atıyoruz" dedi.

Haber 23-09-23 14:39

CHP’de herkes bu soruyu sordu! Özgür Özel’e hangi milletvekilleri destek verdi? İşte o isimler…

CHP’de genel başkan adayları tek tek belli olurken Özgür Özel’in adaylığı ile ilgili merak edilen detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Özel’in adaylık açıklamasına partide hangi milletvekillerinin destek verdiği merak edilirken basın toplantısına 25 milletvekilinin katıldığı öğrenildi. 25 vekilin yanı sıra basın toplantısına ayrıca çok sayıda eski milletvekili ve parti meclisi üyesinin de katıldığı belirtildi. İşte o isimler…

Haber 16-09-23 08:18

İstanbul, Ankara, Antalya... İYİ Parti restini çekti! Lütfü Türkkan'dan çok konuşulacak ittifak mesajları: Türkiye'yi kaybetmişsin, belediyeyi kazansan ne olur

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in günler sonra yapacağı konuşma merakla beklenirken partisinden yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin gündem yaratacak bir mesaj geldi. İYİ Partili Lütfü Türkkan İstanbul, Ankara ve Antalya büyükşehir belediyeleriyle ilgili konuşurken ayrıca İYİ Parti'nin atacağı hamlenin sinyalini verdi. Türkkan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının engellenmesini isteyen CHP'li milletvekilleri olduğuna dair iddiası da dikkat çekti.

Haber 22-08-23 08:40

81 il, 922 ilçe: AK Parti tam kadro sahaya iniyor! Bakanlar, MKYK üyeleri, milletvekilleri...

Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden 2023 seçimlerinin geride bırakılmasının ardından AK Parti ortaya koyduğu hedeflere yönelik çalışmalarını artırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il ziyaretleri ve açılış törenlerine katılımları sürerken AK Parti bakanlar, MKYK üyeleri ve milletvekilleri de dahil olmak üzere tam kadro sahaya inmeye hazırlanıyor. 2023 yılında düzenlenecek "Şehir Buluşmaları" programlarında AK Parti'nin gündemi de belli oldu.

Haber 04-08-23 10:20

CHP lideri Kılıçdaroğlu ifadeye çağrılacak! Eski milletvekilleri hakkındaki 350 dosya işleme konuldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenlere ait 350 suç dosyası işleme konuldu. 18 dosyası bulunan CHP liderinin ifade için adliyeye davet edilmesi beklenirken; Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin dosyasının bulunduğu soruşturma bürosunun başsavcıvekili tarafından alınacağı öğrenildi.

Haber 20-06-23 19:32

TBMM'de 'vize' ve '3 dakika' tartışmaları! Turhan Çömez kürsüye yönelince oturuma ara verildi

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. TBMM'de ilk tartışma ise vizeden çıktı. İYİ Parti Balıkesir milletvekilli Turhan Çömez'in vize sorununa değinmesinin ardından AK Parti İstanbul milletvekili İsmail Emrah Karayel, yurtdışında gezip kürsüye çıkan milletvekilleri olduğunu söyledi. Çömez'in ise ayağa kalkarak kürsüye yönelmesinin ardından Bozdağ oturuma ara verdi. Genel Kurul'da ayrıca konuşma süresinin 3 dakika olması da tartışmaya neden oldu.

Haber 20-06-23 18:31

CHP’de çok konuşulacak bir iddia daha! ‘Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen bir başka milletvekili de var…’

Seçim sonuçlarının ardından CHP’de ‘değişim’ tartışmaları sürerken şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen milletvekilleri tartışması başladı. Abdüllatif Şener’in açıklamaları partide büyük tepkiye neden oldu. Gazeteci Şaban Sevinç ise konu ile ilgili yaptığı yorumda CHP’li başka bir milletvekilinin daha Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini öne sürdü. Sevinç, Kılıçdaroğlu’na oy vermeyen diğer vekilin kim olduğunu ise açıklamadı.

Haber 17-06-23 08:34

TBMM’de büyük gün geldi! Yeni başkan bugün seçiliyor! İşte tüm adaylar….

TBMM bugün yeni başkanını seçmek için toplanıyor. Bugün gerçekleştirilecek seçimlerde 7 aday yarışacak. AK Parti ve MHP’nin aday olarak gösterdiği Numan Kurtulmuş’un seçilmesine kesin gözüyle bakılırken TBMM Başkanlığı için aday gösterilen diğer milletvekilleri de belli oldu. İşte TBMM Başkanlığı seçimi ile ilgili tüm detaylar…

Haber 07-06-23 07:42

TBMM Başkanlığı için ismi geçiyordu, 3'lü zirve iddiası gündem yarattı! Numan Kurtulmuş...

TBMM Genel Kurulu, yemin töreninin ardından resmen yeniden açılırken gözler yeni Meclis Başkanı'nın kim olacağına çevrildi. Kulislerde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un ismi konuşulurken, "3'lü zirve" iddiası gündem yarattı. Öte yandan Anayasa gereği, milletvekilleri ant içtikten 5 gün sonra Meclis Başkanı seçim işlemlerinin başlatılması gerekiyor.

Haber 04-06-23 09:42

İLK KABİNE TOPLANTISI ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte ilk kabine toplantısı tarihi ve günü

İlk Kabine Toplantısı ile ilgili araştırmalar genel ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından hız kazandı. Dün TBMM Genel Kurulu yeni dönem için ilk kez toplanmış ve milletvekilleri yemin etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün mazbatasını alarak yemin etti. Yemin töreninin ardından önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, ilk kabine toplantısı için de tarih verdi. Peki, İLK KABİNE TOPLANTISI ne zaman yapılacak? İşte ilk kabine toplantısı tarihi ve günü...

Haber 03-06-23 23:53

SON DAKİKA | Yeni dönem resmen başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı için tarih verdi! Meclis'te yemin töreni, Anıtkabir'de 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu, Beştepe'de 'birlik' mesajı...

Seçimlerin ardından dün, TBMM Genel Kurulu ilk kez toplanmış ve yeni dönem milletvekilleri yemin etmişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te Bahçeli'den mazbatasını aldı ve yemin etti. Böylece Erdoğan'ın yeni dönemi resmen başladı. Sonrasında Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret edip Anıtkabir özel defterini imzaladı. Erdoğan Göreve Başlama Töreni'nde de önemli açıklamalar yaparak ilk kabine toplantısı için tarih verdi.

Haber 03-06-23 14:46

SON DAKİKA | MHP lideri Bahçeli karşıladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekili yemin törenini locadan takip etti

Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görevini geçici olarak Devlet Bahçeli'ye devretti. Görevi devralan Bahçeli, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı. Bahçeli ve Erdoğan birlikte TBMM'ye giriş yaptılar. Saat 14.00'te TBMM Genel Kurulu toplandı. Bahçeli yemin ettikten sonra partilerin milletvekilleri de yemin etmeye başladı. Yaklaşık 10 saat sürecek yemin töreninin bir bölümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan da takip etti.

Haber 02-06-23 13:24

HDP ilk toplantısını yaptı! Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder oldu

TBMM'de yeni yasama dönemi bugün başlıyor. Bugün TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin düzenleyeceği oturumda 28. Dönem Milletvekilleri yemin edip görevlerine başlayacak. Yemin töreni öncesinde HDP’nin Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder olurken grup başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş’ın görevlerine devam etmesine karar verildi.

Haber 02-06-23 10:43

TBMM'de yeni dönem milletvekilleri bugün yemin edecek! İlk birleşimi Devlet Bahçeli yönetecek: Ant içmeyen vekiller....

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekilleri bugün 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek. Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

Haber 02-06-23 08:09

Meclis yemin töreni ne zaman? 28. Dönem Milletvekilleri yemin töreni tarihi belli oldu mu?

Meclis yemin töreni tarihi hakkında araştırmalar hız kazandı. 28 Mayıs ikinci tur seçimin geride kalmasıyla birlikte gözler yeni kabineye çevrildi. 28. Dönem Milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlayacaklar. Yemin törenini takip eden 10 günlük süreç içerisinde ise 28'inci Dönem Meclis Başkanı yapılacak seçimle belirlenecek. Peki, Meclis yemin töreni ne zaman? 28. Dönem Milletvekilleri yemin töreni tarihi belli oldu mu? İşte tüm merak edilenler...

Haber 30-05-23 15:22

Milletvekili kesin sonuçları açıklandı! İşte Meclis'teki sandalye dağılımı...

28. dönem milletvekili kesin sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması YSK tarafından yapıldı. Başkanı Ahmet Yener, sonuçların Resmi Gazete'de yayımlanacağını açıklamıştı. Milletvekili kesin sonuçları açıklandı. İşte 28. dönem Milletvekilleri ve Meclis'teki sandalye dağılımları...

Haber 30-05-23 14:34

Özlem Gürses önce ‘CHP Genel Merkezi'nde çok kişi ağladı’ dedi sonra kendisi de ağladı!

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçildiği seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi’nde takip eden gazeteci Özlem Gürses seçim gecesi yaşananları anlattı. Özlem Gürses, "CHP Genel Merkezi'nde dün gece çok kişi ağladı. Milletvekilleri ağladı, grup başkanvekilleri ağladı. En çok CHP Gençlik Kolları'ndaki gençlerin ağlamasına üzüldüm" dedi.

Haber 30-05-23 08:01

TAŞERONA KADRO SON DAKİKA 29 Mayıs 2023: 90 bin taşerona kadro ne zaman gelecek, kimleri kapsıyor, şartları ne? Çalışmalar tamamlandı!

Taşerona kadro ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin günler önce konuya dair açıklama yapmıştı. 28 Dönem milletvekilleri seçimleri tamamlanması sonra TBMM yeni dönem faaliyetlerine başladı. Peki, 90 bin taşerona kadro ne zaman gelecek, kimleri kapsıyor, şartları ne? İşte, 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü itibarıyla taşerona kadroda son durum...

Finans 29-05-23 14:02

Diyarbakır'da AK Parti milletvekilleri mazbatalarını aldı

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Diyarbakır milletvekili seçilen Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz ve Suna Kepolu Ataman, mazbatalarını aldı.

Yurthaber 26-05-23 15:01

Aydın'dan seçilen milletvekilleri mazbatalarını aldı

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Aydın'dan milletvekili seçilen AK Parti, CHP ve İYİ Partili isimler mazbatalarını aldı.

Yurthaber 26-05-23 13:28

Meclis'te renkli görüntüler! İlk kaydı yapan vekil o oldu: Yemek ikram ediyoruz

14 Mayıs seçimlerinin ardından Meclis'e girmeyi hak kazanan milletvekilleri kayıtlarını yaptırmaya başladı. TBMM'ye ilk gelen ise MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy oldu. Çiçek ve çikolata ile karşılanan Ersoy yeni dönemde 'hoşgörü' vurgusu yaparken TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanı Ahmet Yurtman, "Sayın vekilim ilk geldiği için bir yemek ikram ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 20-05-23 16:21

Meclis'te şaşırtan tablo... 31 milletvekilinin adı aynı olacak! İsim benzerlikleri bununla da bitmiyor 26 vekil de...

14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalmış olsa da Meclis'te 28. dönemin milletvekilleri netlik kazandı. Vekillerin belli olmasıyla ortaya dikkat çeken ve şaşırtan bir tablo da çıktı. Buna göre Meclis'teki 31 milletvekilinin adı aynı olacak. Yeni dönemde Meclis'te 31 vekil Mehmet adının taşırken 26 vekilin adı da Mustafa olacak. İşte TBMM'deki vekillerle ilgili diğer detaylar...

Haber 18-05-23 10:11

Kocaeli’nin yeni dönem milletvekilleri

Kocaeli’de kesin olmayan sonuçlara göre, TBMM’ye en çok milletvekili çıkaran isim AK Parti oldu.

Yurthaber 15-05-23 15:13

HÜDA-PAR kaç Milletvekili çıkardı? Seçilen HÜDA-PAR Milletvekilleri kimler, isimleri ne?

HÜDA-PAR’nin milletvekili sayısı ile ilgili arama motorlarında yapılan sorgulamalar hız kazandı. 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem milletvekili seçimlerinde barajı aşan partiler Meclis'e milletvekili gönderecek. Peki, HÜDA-PAR kaç Milletvekili çıkardı? Seçilen HÜDA-PAR Milletvekilleri kimler, isimleri ne?

Haber 15-05-23 14:48

Serel Yereli'den şaşırtan itiraf! Ben oy kullanmadım

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oyların yüzde 99'u sayıldı. Bölge bölge milletvekilleri belli olurken yurt dışında yaşayan oyuncu ve şarkıcı Serel Yereli ilginç bir itirafta bulunarak gündeme geldi.

Magazin 15-05-23 14:36

Aday olmaları herkesi şaşırtmıştı... Spor dünyasından hangi isimler mecliste? İşte yanıtı

Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekilleri belli olmaya başladı. Spor dünyasından da birçok ismin aday olduğu seçimlerin büyük oranda sonuçlanmasının ardından herkesin merak ettiği o isimlerin son durumları merak konusu oldu. İşte detaylar...

Spor 15-05-23 13:47

TİP'ten aday olmaları gündem olmuştu... Mehmet Aslantuğ ve İrfan Değirmenci milletvekili seçildi mi?

Resmi olmayan sonuçlara göre milletvekilleri de belli olmaya başladı. Son dönemin en çok dikkat çeken partilerinden Türkiye İşçi Partisi’nin adayları Mehmet Aslantuğ ve İrfan Değirmenci meclise giremedi. Değirmenci ve Aslantuğ paylaşımıyla da gündem oldu.

Magazin 15-05-23 13:05

YSK SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023: Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatar? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?

YSK sandık görevlisi ücretleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Türkiye, 28. Dönem milletvekilleri ve 13. Cumhurbaşkanını seçmek için dün 81 ilde sandık başına giderek oy kullandı. Türkiye genelinde toplam 191 binden fazla sandık kuruldu. Sandıkların başında yer alan görevliler ise bu yıl ücretlerin ne kadar olduğunu ve paraların ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladılar. Peki, Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatar? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? İşte tüm detaylar...

Haber 15-05-23 12:43