Milli Savunma Bakanı Haberleri

SON DAKİKA | Milli Savunma Bakanı Güler, Irak sınırında!

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile Şırnak’a gitti. Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlardaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Yaşar Güler, bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

Haber 13-03-2024 13:37

Bakan Güler'in acı günü: Babası Fikret Güler hayatını kaybetti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in babası Fikret Güler, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Güler'in cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

Haber 10-02-2024 11:42

Son dakika: MSB duyurdu: Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı! 24 hedef imha edildi

Son dakika haberi: Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekatlarında içinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen 24 hedef imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında "Terör örgütü PKK’ya Pençe vurmaya devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haber 14-01-2024 22:56

SON DAKİKA | Milli Savunma Bakanı Güler duyurdu! 1 Ocak'tan bugüne kadar 2 bin 84 terörist etkisiz hale getirildi ABD'den F16 alımı ile ilgili açıklama

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Güler, 2023 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı düzenledi. Güler yaptığı açıklamada "1 Ocak'tan bugüne kadar Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindekiler dahil 2 bin 84 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi. ABD’den F16 alımı ve modernizasyonu ile ilgili ise "ABD ile teknik toplantılar tamamlandı. Bir an evvel olumlu ve somut adımlarla sürecin başlatılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 16-12-2023 17:04

Meclis'te S-400 tartışması! Bakan Güler'in CHP'li Ağbaba'ya yanıtı gündem oldu: 'Çamaşır makinesi mi bu?'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MSB'nin 2024 yılı bütçe görüşmelerinde gündeme dair milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. S-400 ile ilgili açıklama yapan Bakan Güler, "S-400'ü alıp bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz. Böyle bir şey asla yok" dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın "Niye kullanmıyorsunuz?" diye sorması üzerine Bakan Güler, "Nereye kullanacağız, bu çamaşır makinesi mi? diye yanıt verdi. Bakan Güler'in Ağbaba'ya yanıtı gündem oldu.

Haber 17-11-2023 09:27

Bakan Güler'den Yunanistan açıklaması! 'Görüşme olumlu geçti'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yaptığı açıklamada "Yunanistan ile görüşmemiz olumlu geçti sonraki görüşmeyle ilgili planlama yapıyoruz" dedi.

Haber 15-11-2023 12:08

Son dakika: MSB duyurdu! Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 12 hedef imha edildi

Son dakika haberi: MSB, Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. MSB'den "Ansızın gelmeye, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ediyoruz!" başlığıyla yapılan açıklamada 12 hedefin imha edildiği belirtildi.

Haber 07-11-2023 19:41

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 SON DAKİKA: Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL, kaç gün yapılıyor? MSB açıkladı!

Bedelli askerlik ücreti 2023 yılında da merak ediliyor. Bilindiği üzere 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. Milli Savunma Bakanlığı temmuz zammı sonrası bedelli askerlik ücretini açıkladı. Peki, Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL, kaç gün yapılıyor?

Finans 20-07-2023 12:54

Bakan Güler'den Erdoğan-Barzani görüşmesi hakkında açıklama: ‘Mutlaka olacak’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IKBY Başbakanı Barzani'yi kabulünün terörle mücadeleye etkisi hakkındaki soruya yönelik açıklamasında “Mutlaka olacak. İşbirliğimizi geliştireceğiz, sonunda olumlu sonuçları olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 21-06-2023 13:36

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER kimdir, kaç yaşında? Yaşar Güler nereli, evli mi? İşte hakkında tüm bilgiler

Yaşar Güler'ın hayatı ve kim olduğu, yaptığı görevler vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanı olarak açıklanan Güler, merak edilen ve sorgulanan isimler arasında yer alıyor. Güler, 09 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Genelkurmay Başkanlığı görevine atandı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde birçok yerde görev yaptı. Peki, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kimdir, kaç yaşında? Yaşar Güler nereli, evli mi? İşte hakkında tüm bilgiler

Haber 04-06-2023 08:43

SON DAKİKA | Bakan Akar'dan dikkat çeken sözler! 'Kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudut güvenliğine yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Bunları söylemek en hafif tabiriyle emeğe saygısızlık, ayıp. Bu tür değerlendirmeler bizi gerçekten rahatsız ediyor. Bu gerçek dışı beyanlara yönelik söyleyecek laf bulamıyoruz. İsteyen, kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin." dedi.

Haber 24-05-2023 15:41

Hemen 'inek' diye damgayı vuruyorlar Bakan Akar 'Bundan vazgeçmek gerek' diyerek öğrencilere seslendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerden eğitim hayatlarında başarılı olmalarını, kitap okumalarını ve çok çalışmalarını isteyen Bakan Akar, "Derslerini çalışan, kitabını okuyan, kimseye zararı olmayanlara hemen 'inek' diye damgayı vuruyorlar. Bundan vazgeçmek gerek" ifadelerini kullandı.

Haber 01-05-2023 10:29

Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan, AK Parti'den 28. dönem milletvekili aday adaylığı için emekli oldu

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlere doğru giderken milletvekili adaylığı ile ilgili siyasette önemli gelişmeler de yaşanıyor. Listeler konusunda çalışmalar sürerken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) görevinden emekliye ayrıldığı öğrenildi. Albasan, AK Parti'den 282inci dönem milletvekili aday adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

Haber 16-03-2023 12:44

SON DAKİKA | Bakan Akar'dan İsveç Savunma Bakanı ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Planlama var...'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un olası ziyaretine ilişkin, "Planlama var, süreci takip ediyoruz, gelişmelere göre belirlenecek" dedi.

Haber 18-01-2023 12:15

Bakan Akar, isim vermeden Kılıçdaroğlu ve Babacan'a tepki gösterdi: Çamur atanları kınıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK aleyhindeki söylemlere sert tepki gösterdi. Bakan Akar, "TSK’nın komuta kademesini hedef alanları, haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek isteyenleri, İHA/SİHA’lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz” diye konuştu.

Haber 17-01-2023 10:12

SON DAKİKA | Esat-Erdoğan görüşmesi ne zaman olacak? Bakan Akar yanıt verdi

Son dakika: Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Pençe Kılıç Harekatı'nda 326 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. "ABD gözlem noktasını vurduğu" iddiasıyla ilgili "Bizim koalisyon güçlerine veya sivillere zarar vermemiz söz konusu bile olamaz" dedi. Bir gazetecinin "Suriye'de liderler düzeyinde bir görüşme ne zaman gerçekleşir" sorusu üzerine Akar, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" yanını verdi.

Haber 25-11-2022 10:16

Bakan Akar'dan sert sözler: İleri geri konuşanlar, ordubozanlar var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ile birlik komutanlarıyla bir araya geldi. Video telekonferans yöntemiyle görüşülen toplantının ardından Bakar Akar, "İleri geri, boş boş konuşanlar, ordubozanlar var." ifadelerini kullandı.

Haber 26-09-2022 16:03

Milli Savunma Bakanı Akar'ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı:

"Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının gurur timsali, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilham kaynağı olan şehitlerimize, gazilerimize ve onların emaneti değerli ailelerine sahip çıkmaya, kederde ve kıvançta daima onların yanlarında olmaya devam edecektir"

Yurthaber 18-09-2022 17:32

Milli Savunma Bakanı Akar, Akşehir Onur Günü'nde konuştu:

"(Milli mücadele dönemi) O gün kahraman ordumuz, cansiparane bir şekilde nasıl ki vatanımızı koruduysa bugün de aynı ruh, aynı azim ve aynı kararlılıkla bölgesel ve küresel güvenlik için Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir" - "Bir asır önce 'var olma' mücadelesi verirken, bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; uluslararası alanda özne haline gelen, etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen, küresel ve bölgesel gelişmeler karşısında proaktif davranarak bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan etkin bir güce ulaşmış durumdayız"

Yurthaber 24-08-2022 15:15

Bakan Akar böyle duyurdu: Büyük bir çaresizlik içindeler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK ile mücadeleye değinerek "Elebaşlarının açıklamaları dahil büyük bir çaresizlik içindeler. Çaresizliğin en önemli göstergesi de bunlar. Açıkça teröristlere talimat veriyorlar, sivil hedeflere yöneltiyorlar." açıklamasını yaptı.

Haber 01-08-2022 13:51

SON DAKİKA | Tahıl sevkiyatında ilk gemi yola çıktı! Bakan Akar duyurdu: Yarın 15'te İstanbul'da olacak

Son dakika: Türkiye'nin arabuluculuğu kapsamında Rusya ve Ukrayna'nın desteklediği tahıl koridorunda ilk gemi, bugün Ukrayna'dan yola çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geminin yarın saat 15.00 civarında İstanbul'da olacağını, müşterek bir heyetin gemide inceleme yapacağını belirtti.

Haber 01-08-2022 10:47

Bakan Akar: Tek hedefimiz teröristlerdir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi, Kurban Bayramı'nı "şehitler tepesinin kartalları" olarak adlandırılan Dağlıca'daki Mehmetçik ile kutladı. "Tek hedefimiz teröristlerdir" diyen Bakan Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarih boyunca herhangi bir etnik, mezhepsel, dini grupla mücadelesinin olmadığına dikkati çekti.

Haber 09-07-2022 11:27

Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL 2022? Bedelli askerlik için ne kadar ödenecek? AK Parti açıkladı!

Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2022? AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal konu ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Ünal, bakaya ve kaçaklar için bedelli düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacaklarını ifade etti. Ünal sözlerini "20 maddelik teklifimizi hazırladık." diyerek sürdürdü. Peki Bedelli askerlik için ne kadar ödenecek? İşte AK Parti'den yapılan son dakika bedelli askerlik açıklaması...

Haber 20-06-2022 14:47

MSB duyurdu: 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 18-06-2022 11:03

Bakan Akar: Yunan siyasetçileri gerilimi tırmandırıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Yunanistan ya da başka bir ülke için tehdit unsuru olmadığını belirterek, "İki ülke arasındaki sorunlar, konuşmalar, toplantılar, ziyaretler, diyalog olmadan çözülemez. Biz diyalog istiyoruz. Ne yazık ki belirli Yunan siyasetçiler, kendi siyasi ve kişisel hırsları uğruna bazı eylemleri ve söylemleri destekliyorlar, gerilimi tırmandırıyorlar." dedi.

Haber 14-06-2022 14:15

Ramazan Gök kimdir? Piyade Uzman Çavuş Ramazan Gök neden şehit oldu? Nereli ve kaç yaşındaydı?

Ramazan Gök 13 Haziran 2022 Pazartesi günü Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklaması sonrası vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Çok sayıda kişi internette Ramazan Gök kimdir? Piyade Uzman Çavuş Ramazan Gök neden şehit oldu? Nereli ve kaç yaşındaydı? soru ve konu başlıkları araştırıyor. Detaylar haberimizde...

Haber 13-06-2022 14:58

Bakan Akar'dan Suriye'nin kuzeyine olası harekat için flaş açıklama: Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası bir operasyona ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Akar, "Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır" dedi. Bakan Akar, "Milletimizi, 40 yıldan beri başına musallat olan bu terör belasından kurtaracağız. Bu konuda kimse karşımıza çıkmasın, bize engel olmaya kalkmasın. Bizim tek hedefimiz teröristler" ifadelerini kullandı.

Haber 07-06-2022 12:07

Akar-Reznikov görüşmesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait A400M uçakları ile Ukrayna limanlarında bekleyen ticari gemilerin Türkiye'ye emniyetle ulaşımının sağlanması konuları üzerinde duruldu.

Haber 10-05-2022 11:00

Doğukan Korkmaz kimdir? Sözleşmeli uzman er Doğukan Korkmaz neden şehit oldu? Nereli ve kaç yaşındaydı?

Doğukan Korkmaz, 26 Nisan Salı (bugün) Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bakanlığın duyurusu sonrası, Doğukan Korkmaz kimdir? Sözleşmeli uzman er Doğukan Korkmaz neden şehit oldu? Nereli ve kaç yaşındaydı? sorularının yanıtı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Haber 26-04-2022 15:22

Bakan Akar'dan önemli açıklamalar! Büyük panik içindeler, konuşmalarına yansıyor... İstihbarat alıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Mavi Vatan tatbikatı, Pençe-Kilit Harekatı, Suriye'deki terör yapılanması, Rusya-Ukrayna savaşı, mayın sorunu, ABD ile ilişkiler ve F-16 gibi önemli konularda açıklama yapan Bakan Akar, Pençe-Kilit operasyonu ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Akar sözde elebaşlarının büyük panik içinde olduğunu, konuşmalarına yansıdığını ve istihbarat aldıklarını söyledi.

Haber 22-04-2022 01:09

Bir mayın alarmı daha! MSB'den son dakika açıklaması geldi: İğneada açıklarında...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında yeni bir mayın tespit edildiği duyuruldu. MSB açıklamasında "Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay yerine intikal ettirilen SAS timlerince müdahaleye başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Haber 28-03-2022 10:18

Bakan Akar'dan Doha'da NATO açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin NATO’ya, müttefiklere, dostlarına ve ortaklarına karşı üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğini belirterek, "Türkiye, Balkanlar’dan Orta Doğu’ya, Afganistan’a ve Kafkaslar’dan Afrika’ya ve ötesine kadar NATO’nun aktif ve yapıcı bir üyesi olmaya devam edecektir" dedi.

Haber 27-03-2022 20:38

MSÜ 2022 sınav süresi ne kadar? MSÜ sınavı kaç dakika, saat sürecek?

MSÜ sınavı için artık son düzlüğe gelindi. Sınava sayılı bir zaman kala adayların heyecanı artmaya devam ediyor. MSÜ 2022 yılında 27 Mart Pazar günü yapılacak. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına girecek olan öğrenciler, yanlarında sınav giriş belgelerini bulundurması gerekiyor. MSÜ sınavının saati ve kaç dakika süreceği de öğrenciler tarafından merak ediliyor. İşte 2022 MSÜ sınavına dair detaylar!

Haber 25-03-2022 16:31

Bakan Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü.

Haber 01-03-2022 15:57

Milli Savunma Bakanı Akar’dan üst düzey görüşmeler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bulunduğu NATO Karargahı'nda üst düzey ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Haber 17-02-2022 00:38

Son dakika! Bakan Akar'dan Karadeniz mesajı: Biz üzerimize düşeni yaptık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Karadeniz'de diyalog konusunda Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz." dedi.

Haber 31-01-2022 16:46

Bakan Akar duyurdu: 18 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afrin'deki terör saldırılarından sonra yapılan operasyonlarda 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 21-01-2022 16:24

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sanatçı Haluk Levent'i kabul etti

Bakan Akar'ın, Rus Kızılordu Korosu ile 15 konserlik Anadolu turnesi düzenleyen ve konser gelirlerinin yarısını Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan sanatçı Levent'e teşekkür ettiği belirtildi

Yurthaber 13-01-2022 21:28

MSB duyurdu: Fırat Kalkanı bölgesinde 8 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı bölgesine havan ve roketle saldıran PKK'lı teröristlere verilen karşılık neticesinde 8 teröristin etkisi hale getirildiği belirtildi.

Haber 29-12-2021 11:19

SON DAKİKA | Bakan Akar duyurdu: Girilmedik yer kalmadı, kalmayacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Akar, terörle mücadele ilişkin olarak "Terörle mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda devam ediyor. Irak'ın kuzeyinde teröristlerce kullanılan bölgelerde girilmedik yer kalmadı, kalmayacak" diye konuştu. İşte Bakan Akar'ın son dakika açıklamasının ayrıntıları...

Haber 24-12-2021 12:49

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Türkler ve Kürtler kardeştir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Batman Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada "Türkler ve Kürtler kardeştir. Araya fitne, fesat sokmak isteyenler geçmişte başarılı olamadı, bugün de yarın da başarılı olamayacak." dedi.

Haber 14-12-2021 21:38

Bakan Hulusi Akar açıkladı! Son 1 yılda 2 bin 631 terörist etkisiz hale getirildi

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bu yılın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 631 oldu. Geldiğimiz noktada terör örgütündeki çöküşü görüyoruz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde" dedi.

Haber 14-12-2021 16:11

Bakan Akar, Katarlı mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye arasındaki görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Haber 05-12-2021 22:33

Bakan Akar: Atina gerilimi artırmak istiyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yunanistan provokatif, gerilimi artırıcı, saldırgan söylem ve eylemler içinde bulunuyor. Yunan yetkililer sanki Türkiye'nin Yunanistan'a karşı bir hamlesi varmış gibi ifadeler kullanarak 'Yunanistan mağdur, Türkiye saldırgan' algısı oluşturmaya çalışıyor" açıklamasında bulundu.

Haber 22-11-2021 16:08

Bakan Akar: 32 bin 859 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten itibaren başlatılan operasyonun devamında, bugüne kadar Mehmetçiğin etkisiz hale getirdiği terörist sayısı 32 bin 859 oldu. 1 Ocak'tan itibaren ise yapılan operasyonlarda toplam 2 bin 384 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler 2 gece aynı yerde yatamıyor, daima Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor." ifadelerini kullandı.

Haber 07-11-2021 17:24

Bakan Akar: Zamanı geldiğinde gereken yapılır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin F-16 tedarikiyle ilgili, "Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye'nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor." dedi. Akar, Suriye'deki PKK/YPG saldırılarıyla ilgili ise, "Olayları çok yakından takip ediyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılır." dedi.

Haber 23-10-2021 09:05

Kandil'de 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber 17-10-2021 17:05

Son dakika: Bakan Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz sorunların diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber 05-10-2021 17:04

Son Dakika: Bakan Akar ABD'li mevkidaşı Austin ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü.

Haber 01-10-2021 20:55