Mimarlar Odasi Haberleri

İstinaf’tan ’terör örgütü propagandası’ yapmaktan hüküm giyen TMMOB üyelerine beraat

İstinaf 19. Ceza Dairesi, ‘silahlı terör örgütü propagandası’ yapmak suçundan hüküm giyen TMMOB Mimarlar Odası üyelerine verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasını kaldırarak, sanıkların beraatına hükmetti.

Yurthaber 2023-11-22 10:59:20

Mimarlık mezunları ne iş yapar? Mimarlık bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek seçimi hayattaki önemli adımlardan biridir. Mimarlık mesleği uzun yıllardır ihtiyaç duyulan ve tercih edilen bir iştir. Yapı üretme ihtiyacı ilk insanlardan beri süregelen bir süreçtir. Bu süreçte önemli bir meslek disiplini olan mimarlık, ülkemizde 100’den fazla üniversitede eğitim veren bölüme sahiptir. Tasarım dünyasının ve teknolojinin sürekli olarak gelişmesiyle mimarlar için farklı alanlarda iş imkânı doğar.

Egitim 2023-03-27 15:02:46

Berfu Yenenler çirkin mesajı ifşa etti! Sen sadece kocanın göbeğini yönetirsin

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerden sonra çocuklar için harekete geçen Berfu Yenenler geçtiğimiz gün Mimarlar Odası heyetinin depreme dair açıklamalarını paylaştı. Yenenler aldığı çirkin bir mesajla şoke oldu ve mesajı da ifşa etti.

Magazin 2023-02-19 14:00:51

'Düzgün bir insan... Tanışıyoruz resmi ve gayriresmi toplantılarda birlikte olduk' Karadağ'a kaçarken yakalanmıştı! Lütfü Savaş o müteahhitle ilgili konuştu

Depremde Hatay'da çok sayıda bina yıkıldı, büyük can kaybı oldu. Hatay'da yıkılan ve öncesinde 'Cennetten bir kare' notuyla satılan Rönesans Rezidans da büyük gündem yaratmış, müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun yurt dışına kaçmak isterken yakalanmıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'daki yıkım ve Coşkun ile ilgili konuştu. Savaş "Uzun dönem mimarlar odası başkanlığı yaptı. Düzgün bir insan, tanışıyoruz, resmi toplantılarda da gayriresmi toplantılarda da birlikte olduk" dedi.

Haber 2023-02-15 10:16:26

Bakan Yanık, 12. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu:

"Erişilebilirlik standartlarının yakalanmasını Bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Takip ve denetim noktasında da elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bu toplantıyı da bir fırsat görerek özellikle bu noktada büyük binalar yapan gerek mimarlar, projeyi oluşturanlar, gerek icra noktasında inşaat mühendislerimiz, müteahhitlerimiz, hayata geçirenlere şunu hatırlatmak istiyorum: Lütfen, erişilebilirlik standartlarına dikkat edelim" - "Engelsiz Yaşam Fuarı, rehabilitasyon ve profesyonel bakıma erişmede engelleri en aza indirmek, sosyal hayatın her alanına entegrasyon ve engellilerin hayat standartlarını maksimum seviyeye taşımak bakımından çok önemli katkılar sağlıyor"

Yurthaber 30-09-22 13:55

Mimarlar Odası Ankara yönetimi hakkında terör propagandası suçundan açılan davaya devam edildi

Mimarlar Odası Ankara yönetimi hakkında "terör propagandası" suçundan açılan davaya devam edildi

Yurthaber 15-09-22 12:44

Durak durak gezdirip 9 milyon lirasını aldılar! Dolandırıcılar bu kez onu hedef aldı...

Dolandırıcıların son kurbanlarından biri, Mimarlar Odası'na bağlı Mimarlık Vakfı Başkanı 71 yaşındaki Bülend Ceylan oldu. Sık sık kullanılan "FETÖ" yalanıyla kendisine ulaşan şebekeye inanan Ceylan, toplamda 500 bin dolarını kaptırdı. Farklı ilçelerdeki otobüs duraklarını gezerek parçalar halinde paraları teslim eden Ceylan'a evlerini sattırmaya bile çalıştılar. Geçtiğimiz yıl yaşanan olay sonrası Ceylan'ın şikayeti üzerine çeteye bağlı 5 kişi tutuklanırken başka kurbanlar olduğu da öğrenildi...

Haber 25-08-22 07:32

Tarihi Ani Ören Yeri'nde kazılar yeniden başladı

Kars'taki Tarihi Ani Ören Yeri'nde 17 üniversiteden bilim insanları, sanat tarihçiler, arkeologlar, mimarlar ve öğrencilerce 4 farklı noktada kazı çalışmaları yapılıyor - Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan: - "Kazılarda çıkan taş eserler, seramik bulgular, sikke ve cam eserler gibi her türlü buluntu, kazı evimizdeki konservatör ve restoratör arkadaşlarımızca restore edilerek envantere kaydedilip Kars Müzesi'ne gönderilerek sergilenmektedir"

Yurthaber 22-06-22 13:46

PKK'ya müzahir TV kanalına ödül veren Mimarlar Odası Ankara yönetimine dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın da aralarında olduğu 7 üye hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı - İddianamede, televizyon kanalının terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiği, bu şekilde "şüphelilerin silahlı terör örgütünün propagandası yapmak suçunu işlediklerine" dair haklarında kamu davası açmak için yeterli şüphe oluşturacak delil bulunduğu vurgulandı

Yurthaber 31-03-22 12:12
pkk

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor söyleşi programı

İstanbul Kent Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tansel Korkmaz Bilgin: - "İnsan, mezun olunca ne kadar para kazanacağım diyerek başlamamalı. Aksine, dört seneyi iyi geçirebileceği bir eğitim ortamının olup olmadığına bakmalı"

Haber 25-02-22 12:22

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'un konuğu Murat Şahin oldu

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'un konuğu Murat Şahin oldu

Yurthaber 19-08-21 11:21

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor söyleşisinin konuğu Arman Akdoğan oldu

Arman Akdoğan'ın Türkiye'den Hollanda'ya uzanan eğitim ve kariyerini paylaştığı söyleşide yurt içi ve yurt dışındaki proje alma süreçleri arasındaki farklar, Türkiye'de iş yapma deneyimleri, göç ve mimarlık gibi konular tartışıldı

Yurthaber 30-07-21 11:32

Başkentte Yeniliğin Genç Ruhu etkinliği

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schultz: - "Almanya ve Avusturya'da Nazi rejiminin zulmünden kaçan birçok mimar, Mustafa Kemal Atatürk'ün cömert daveti sayesinde Türkiye'ye sığındı. Bu mimarlar da kendi mimari anlayışlarını, sığındıkları Türkiye'ye getirdiler"

Yurthaber 05-07-21 21:19

Barbaroslar dizisinin yıldızları Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe havaya girdi

TRT 1’in merakla beklenen Barbaroslar dizisinin yıldızları Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe döneme uygun kıyafetleriyle poz verdi. Uzun zamandır hazırlık aşamasında olan dizi için özel olarak mimarlar ve uzman ekipler tarafından bir plato kuruldu.

Magazin 28-05-21 22:59

Tekli: Gençler yeniliğe ayak uydurmalı

İç Mimarlar Odası Mersin Temsilcisi Burçin Köksal ve İç Mimarlar Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz’dan bilgi aldılar.

Yurthaber 06-04-21 11:21

Baydilli Mimarlar Odası Gnel Kuruluna katıldı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi 1.

Yurthaber 03-04-21 15:53

AOÇ için hukuk mücadelesi sürüyor

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) gibi tarihi alanlarda kamu binalarının inşasının önünü açan son kararın ardından Mimarlar Odası hukuki mücadeleyi sürdürme kararı aldı.

Haber 03-04-21 11:00

Antep savunmasının kahramanları için projeler yarışacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’in Kurtuluşu’nun yüzüncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması’nın görüş toplantısı gerçekleşti.Antep’in adaletsiz bir işgale karşı yapılan destansı savunmasının kahramanlarını anmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi iş birliğinde organize edilen “Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması” için görüş toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Yurthaber 26-03-21 13:55

Bodrum’da iki meydan bir cadde proje yarışması

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen, Bodrum’da İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Yarışması’nın basın toplantısı Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.Basın toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Etüd ve Proje Müdürü Özgür Şahin, Planlama ve Proje Müdürü Bülent Bardak, mimarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.Yarışmanın proje konusu hakkında bilgi veren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “ Proje yarışmasına konu olan alan, Bodrum kent merkezinde çarşıdan başlayıp Türkkuyusu Caddesi’ni ve Türkkuyusu Cami Meydanı’nı kapsayan alandan oluşuyor.

Yurthaber 25-03-21 17:52

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliğine Varol seçildi

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Kayseri İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliğine, Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol seçildi.Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği yasa ve ana yönetmeliğinde belirtilen amaçlara ulaşabilmek, bağlı oda birimlerinin çalışmalarını koordine etmek, daha etkin ve verimli bir çalışma ortamı sağlamak için gerekli olan güç birliği, dayanışma ve ortak davranışı sağlamak amacıyla il genellerinde TMMOB’ye bağlı odaların oluşturduğu İl Koordinasyon Kurulu’nun her dönem sekretarya seçimi yapılmaktadır.

Yurthaber 18-03-21 10:14

Sektörel sorunların çözümü için iş birliği çağrısı

Gaziantep Ticaret Odası 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Grubu 2021 yılının ilk sektörel istişare toplantısını gerçekleştirdi.27 Nolu Komite Başkanı Caner Sezer başkanlığında gerçekleşen toplantıda bir araya gelen yapı denetim firmalarının temsilcileri, inşaat sektörü ve en önemli alt bileşenlerinden yapı denetim firmalarının sorunlarına çözüm için iş birliği çağrısı yaptı.Toplantıda konuşan 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi Başkanı Caner Sezer, “İnşaat sektörünün en önemli alt bileşenlerinden yapı denetim firmalarımızın ihtiyaçlarının tespitini, sorunlarının çözümünü; belediyeler, ilgili kurumlar ve sektörel dernekler gibi tüm taraflar arasında tesis edilecek iş birlikleri ile yapmalıyız.

Yurthaber 12-03-21 15:03

Mimarlar tasarladı, ustalar yaptı, Başkan Yalçın inceledi

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, önümüzdeki yaz döneminde Talas’taki park ve bahçeler ile şehrin değişik peyzaj alanlarında uygulanacak kent mobilyalarının demo tasarımlarını inceledi.Belediye mimarları tarafından tasarlanıp teknik birimler şantiyesindeki ustalar tarafından imal edilen demo ürünleri inceleyen Başkan Yalçın, insanlarla birlikte diğer canlıların da yararlanabileceği şekilde tasarımlar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.Parklar ve peyzaj alanlarında uygulanacak kent mobilyalarında insanlar kadar diğer canlıların da dikkate alınması gerektiğine işaret eden Başkan Yalçın, kedi ve köpekler için barınaklar, su ve yem kapları, kuşlar için yuvalar gibi detayların düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.Kamelya, pergole, bank, çöp kovası, salıncak, kedi ve kuş yuvası gibi ürünleri tek tek inceleyerek değerlendirmeler yapan Başkan Yalçın, pandemi şartlarına uygun şekilde tasarlanmış oturma grupları ve banklar üzerinde de ayrıca durdu.

Yurthaber 22-02-21 15:12

Güneydoğu Enerji Forumu 2021 için hazırlıklar başladı

Gaziantep Ticaret Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası “Güneydoğu Enerji Forumu 2021” (GEF 2021) hazırlıklara başladı.Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 2019 yılında “Enerjimiz Güneş Olsun” teması ile gerçekleştirdikleri Güneydoğu Enerji Forumunu (GEF) 2021 yılı kasım ayında “Verimli Enerji, Güçlü Ekonomi” teması ile gerçekleştirmek için hazırlık çalışmalarına başladı.GEF2021 Hazırlık Komitesi, GTO 27 No’lu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ve EMO Gaziantep Şubesi işbirliğinde düzenlenecek olan GEF 2021 forumu için ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yurthaber 14-02-21 15:59

İç mimarlık ve çevre tasarımında saygın üyelik

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, iç mimarlığın Birleşmiş Milletleri olarak tanımlanan Uluslararası İç Mimarlar, İç Mekan Tasarımcıları Federasyonu’nun eğitim üyeleri arasına katıldı.

Yurthaber 27-01-21 12:37

Başkent’te jeopark alanları gün yüzüne çıkarılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in turizm potansiyeline sahip alanları gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için önemli projelere imza atıyor.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol ile “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde Jeopark Alanlarının Belirlenmesi, Kurulması ve Jeoturizmin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar pandemi sürecinde de hız kesmeden devam ediyor.Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası ile imzalanan “Ankara’da Jeopark Alanlarının Oluşturulması İçin Protokol” kapsamında çalışmalar hızlandırıldı.

Yurthaber 25-01-21 11:08

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Kazıcı; Binalardaki makyajlama tehlikesine dikkat

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı, eski binaları kullanımda tutabilmek ve fiyatlarını yukarıya çekebilmek için yapılan dış cephe kaplamaları, mantolama, sıva ve boya gibi makyajlamaların tehlike oluşturduğunu belirterek vatandaşları uyardı.Geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda 6.9 şiddetinde meydana gelen İzmir depreminin ardından 116 kişi ölmüş, bin 34 kişi de yaralanmıştı.

Yurthaber 21-01-21 11:10

Balbey Kentsel Yenileme Projesi, Mimarlar Odası’na anlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi’nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi, Antalya Mimarlar Odası’na anlatıldı.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı, kurallı ve kimlikli bir kent doğrultusunda en önem verdiği projelerin başında gelen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında gelinen son nokta Antalya Mimarlar Odası üyelerine ve mimarlara anlatıldı.

Yurthaber 15-01-21 13:24

Semih Esen: “Öküz altında buzağı aramaya gerek yok”

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin Liman Mahallesi’ndeki bir inşaat ruhsatını mahkemeye taşımasının ardından Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Burayla ilgili imar planlaması 20 Haziran 1991 tarih ve 193 sayılı Antalya Belediye Meclisi kararı ile yapılmıştır.

Yurthaber 08-01-21 15:11

Aydınlı mimarlardan milletvekillerine mektup

Aydın Mimarlar Odası, üniversitelerin mimarlık bölümlerinin kontenjanlarının sınırlandırılması ve devlette mimar istihdamına yönelik girişimde bulunulmasını isteyen bir mektup hazırlayarak Aydın milletvekillerine gönderdi.Mimarlar Odası Aydın Başkanı Cemre Şahin Kazıcı, meslektaşlarının sesi oldu.

Yurthaber 23-12-20 09:49

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Kazıcı; Yapıların kimlik kartları olmalı

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı, yapılara kimlik kartı verilmesi ve periyodik olarak denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Yurthaber 14-12-20 09:37

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Kazıcı; İskan ruhsatsız binaların kullanımı Aydın’da çok fazla

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı Aydın’da iskan ruhsatsız binaların kullanımının fazla olduğunu söyledi.

Yurthaber 02-12-20 10:04

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Kazıcı; İskan ruhsatsız binaların kullanımı Aydın’da çok fazla

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı Aydın’da iskan ruhsatsız binaların kullanımının fazla olduğunu söyledi.

Yurthaber 02-12-20 10:04

İzmir’de deprem uzmanı mimarlar yetişiyor

Aktif bir deprem kuşağı üstünde bulunan ülkemizin deprem gerçeğini dikkate alıp, somut adımlar atmanın yollarından biri de bilinçli bir yükseköğretim eğitimden geçiyor.

Yurthaber 27-11-20 10:24

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Kazıcı; Aydın’da sağlıksız yapılar oldukça fazla

Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı, Aydın’daki birçok yapının sağlıksız yapılar olduğunu söyleyerek 5,5-6 şiddetindeki bir depremin büyük bir yıkıma sebep olabileceğini söyledi.İzmir depreminin ardından gözler Aydın’a çevrildi.

Yurthaber 26-11-20 10:27

Mimarlar Odası’ndan belediyelere işbirliği çağrısı

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, Mimarlar Odası olarak yaşam çevrelerinin sağlıklı, daha güvenli hale getirilmesini ve kentsel yapı stokunun iyileştirilmesinin en önemli hedefleri olarak gördüklerini belirterek, belediyelere iş birliği çağrısında bulundu.Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in, Mimarlar Odası Malatya Şubesi’ni ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Yunus Emre Fidanel, Güder’in ziyareti paydaşların bir araya gelmesi adına çok anlamlı olduğunu söyledi.

Yurthaber 22-11-20 11:17

Mimarlar Odası Aydın İl Temsilcisi Kazıcı, prosedür ve bürokrasiye isyan etti

Mimarlar Odası Aydın İl Temsilcisi Cemre Şahin Kazıcı üzerinde çalıştığı akademik bir makale için İzmir’e Çadirkent’e gitti.

Yurthaber 21-11-20 14:56

Battalgazi’nin gelişiminin önündeki engeller bir bir aşılıyor

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerini kapsayan yaklaşık bin 600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı hakkındaki komisyon raporunun kabul edildiğini ve uzun zamandır üzerinde çalışılan bu gelişme sonrasında Battalgazi’nin gelişiminin önündeki önemli bir engelin daha aşıldığını belirtti.Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ile birlikte Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Yurthaber 21-11-20 14:32

Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması Kolokyum ile noktalandı

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Mimarlar Odası Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışmasıile ilgili kolokyum (Bilimsel Toplantı)düzenledi.

Yurthaber 20-11-20 16:41

Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması Kolokyum ile noktalandı

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Mimarlar Odası Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışmasıile ilgili kolokyum (Bilimsel Toplantı)düzenledi.

Yurthaber 20-11-20 16:40

Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması Kolokyum ile noktalandı

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Mimarlar Odası Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması ile ilgili kolokyum (Bilimsel Toplantı) düzenledi.

Yurthaber 20-11-20 14:05

Malatya Mimarlar Odası’ndan kentsel dönüşüme destek

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, Yeşilyurt Belediyesi’nin Turgut Özal Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini belirterek, “Aynı çalışmanın diğer mahallelerimizde de bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, oda olarak kentte ki yapılaşmayla ilgili tüm çalışmaları takip etmeye devam ettiklerini belirtti.

Yurthaber 14-11-20 16:17

Mimarlar Odası Aydın Temsilcisi Cemre Şahin Kazıcı; “Mesleğin ahlakı yok, kişilerin ahlakı var”

İzmir’de yaşanan 6,6 şiddetindeki depremin ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Aydın Temsilcisi Cemre Şahin Kazıcı, Aydın’daki binaları değerlendirerek, “Mesleğin ahlakı yok, kişilerin ahlakı var” dedi.Geçtiğimiz haftalarda İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde 115 kişi hayatını kaybetti, bin 39 kişi de yaralandı.

Yurthaber 14-11-20 11:53

Mimarlar Odası Aydın Temsilcisi Cemre Şahin Kazıcı; “Mesleğin ahlakı yok, kişilerin ahlakı var”

İzmir’de yaşanan 6,6 şiddetindeki depremin ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Aydın Temsilcisi Cemre Şahin Kazıcı, Aydın’daki binaları değerlendirerek, “Mesleğin ahlakı yok, kişilerin ahlakı var” dedi.Geçtiğimiz haftalarda İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde 115 kişi hayatını kaybetti, bin 39 kişi de yaralandı.

Yurthaber 14-11-20 11:53

Mimarlar Odası’ndan 4 farklı ulusal yarışma

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 15.

Yurthaber 13-11-20 11:45

Büyükşehir Belediyesi yapıları denetliyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan uzman ekipler, imalat sonrası yapıların güvenliğini tehdit edecek herhangi bir müdahalede bulunulup bulunulmadığıyla ilgili incelemelerde bulunuyor.Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği koordinasyonunda yapılan çalışmalarla Aydın genelindeki yapılar denetlenecek.Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla yapılan çalışmalarda inşaat mühendisleri, mimarlar ve statik uzmanlarından oluşan ekipler, belli bir program dahilinde kenti taramaya başladı.

Yurthaber 04-11-20 10:59

‘Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Mimari Fikir Yarışması’ sonuçları açıklandı

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Mimarlar Odası ile ortaklaşa düzenlenen ‘Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Mimari Fikir Yarışması’ sonuçları açıklandı.Kentin geleceğine yön verecek tanımsız bir mekanı tanımlı hale getirecek proje hakkında açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 02-11-20 16:32

’Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Mimari Fikir Yarışması’ değerlendirmesi başladı

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Mimarlar Odası ile ortaklaşa düzenlenen ’Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Mimari Fikir Yarışması’ için jüri değerlendirmeleri başladı.

Yurthaber 31-10-20 13:14

Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması sona erdi

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Mimarlar Odası ile ortaklaşa düzenlenen "Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması" başvuruları sona erdi.

Yurthaber 24-10-20 08:54