Mir Hossein Mousavi Haberleri

Dehşet verici cinayet aydınlatıldı! Göğüs silikonu ve dövme detayı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde dehşet verici bir cinayet aydınlatıldı. İranlı emlakçı Mohammad Hossein Zamani Alavijeh ve eşi Asieh Shariatpour'u öldürüp parçalara ayırarak gömdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Abbasali Mohebbi, 'kasten öldürme' suçundan 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cinayetin detayları kan dondurdu.

Haber 2023-11-30 18:57:13

Gazi Koşusu kim kazandı, şampiyonluk ödülü ne? 97. Gazi Koşusu'nun şampiyonu belli oldu

Gazi Koşusu birincisi bugün belli oldu. Halis Karataş, Sadettin Boyraz, Gökhan Kocakaya gibi tecrübeli jokeyler hipodromda olacak. Ayrıca, Muhammet Mir Bilgin, Erhan Aktug, Nizamettin Demir gibi genç jokeyler de ilk defa mücadele etme heyecanını tattı. Birçok kişi "Gazi Koşusu'nu kim kazandı?" sorusuna yanıt arıyor. 97. Gazi Koşusu'nun kazananı şimdiden merak konusu oldu.

Spor 2023-06-25 17:40:36

Gördüğüm lüzum üzerine dedi! DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat istifa etti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Helün Fırat, yaptığı paylaşımda, "Çok klişe olduğunu bilsem de bu sürece zarar vermemek adına 'gördüğüm lüzum üzerine' kurucusu olduğum ve 3 yıldan uzun süredir Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisi'nden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı. Fırat, AK Parti'nin kurucularından ve eski HDP milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kızı.

Haber 2023-04-14 09:47:20

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'ten Mir ödeme sistemi açıklaması:

"Rusya'ya yönelik yaptırım, bu uygulamalarla Türkiye'ye yaptırım oldu"

Yurthaber 2022-09-30 14:55:33

Erdoğan ‘çalışma yapacağız’ demişti: Turizmcilerin Mir planı ortaya çıktı: İşte alternatif formül!

Bankaların birer birer Rus ödeme sistemi Mir’i dondurmasının ardından Rus turistlerin nasıl ödeme yapacağı merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin çalışma yapılacağının mesajını vermesinin ardından yeni bir bilgiye ulaşıldı. Buna göre bankalar Rus turistin mağdur olmaması için yeni bir formül geliştirdi ve Mir’e alternatif olarak Ticket kart gündeme geldi.

Finans 29-09-22 07:37
mir

Son Dakika: Günlerdir tartışılıyordu! Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı

Son dakika haberine göre Kamu bankaları Rus ödeme sistemi Mir'den çıktı. Kamu bankalarının Mir ile alakalı olarak alacağı karar günlerdir tartışılıyordu. Peki Rus ödeme sistemi Mir nedir? İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Finans 27-09-22 22:35

Türkiye MİR için çözüm yolu arıyor: ‘Yeni banka kurulabilir’ iddiası

Türkiye ve Rusya, Mir ödeme sisteminin ortaya çıkardığı krize çözüm ararken yeni bir bankanın kurulabileceği iddiası gündeme geldi. Rus şirket tarafından yapılan Akkuyu NGS’nin için 3 milyar dolar girdiği ifade edilirken, uzmanlar kamu bankası olan Ziraat’in MİR’den çıkması gerektiğini belirtti.

Finans 27-09-22 09:13
mir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, canlı yayında soruları yanıtladı:

"(Rusya'nın Türk bankaları üzeninden yaptırımları deldiği iddiaları) Bu iddiaların bir aslı yok. Mir kartı dediğimiz şey, Rus turistlerin Türkiye'ye geldikleri zaman günlük harcamaları için sınırlı olan bir karttır" - "(ABD'nin Güney Kıbrıs Rum yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı) Bunun bölge barışına, Doğu Akdeniz'de barış ve istikrara katkı sağlaması mümkün değil. Kıbrıs barış sürecine katkı sağlaması da söz konusu değil"

Yurthaber 24-09-22 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası soruları yanıtladı:

"(Esir Takası) Esir takasında da 200 ismin üzerinde durmuştuk. Bu 200 ismin hepsi de bizde mevcut ve bunlar tamamıyla bizim misafirimiz, bizim kontrolümüzde. Bunların içerisinde bir tanesi Sayın Putin'in ısrarla üzerinde durduğu bir isimdi. Bu ismi de biz Rusya'ya gönderdik" - "(Ekonomi kurmaylarıyla toplantı) Bu sadece bir Mir kart olayı değil. Bunun alternatifi olarak elimizde neler var bunların üzerinde duracağız. Neler yapabiliriz? Ne gibi adımlar atabiliriz? Bunların üzerinde durmak suretiyle bu çalışmamızı sürdüreceğiz" - "(6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı) O bizim derdimiz değil, onların derdi. Onun derdi niye bizi gersin ki? Biz işimize bakıyoruz. Şu an itibarıyla Cumhur İttifakı bu konuda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Onlar da kararsız bir şekilde yola devam ediyor. Aramızdaki fark bu."

Yurthaber 23-09-22 15:05

Afgan adam eşini bıçakla, 2 çocuğunu da balkondan atarak öldürmüştü! Kahreden neden...

25 Mayıs günü Aksaray'da meydana gelen olayda Afgan adam eşini bıçaklamış çocuklarını da balkondan atarak öldürmüştü. Kendisini de balkondan atarak öldüren Mohammed Hossein Sultani'nin sık sık eşiyle tartıştığı öne sürüldü. İddiaya göre ülkesine dönmek isteyen kadın bu nedenle sürekli eşinden şiddet görüyordu. Olaydan bir süre önce, kadının şiddet sebebiyle evi terk ettiği ortaya çıktı. Olay gecesi de Gol Bibi'nin kızlarıyla ülkesine dönmek istediğini söylemesiyle tartışma çıktığı bildirildi.

Haber 28-05-22 12:40

DenizBank, MIR logolu kartları üye iş yeri ve ATM'lerinde kabul etmeye başladı

DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran: - "Turizmin geleceği için çalışmak milli vazifemiz. Türkiye turizmi ve ekonomisinin güçlü geleceği için çalışmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 23-05-22 12:40

Mir ne demek? Mir kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Mir kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Mir ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 15:44

Görme engelli İranlı atlet, hayal ettiği paralimpik şampiyonluğu için Antalya'da ter döküyor

Hossein Sarani: - "Türkiye'ye spor hedeflerim için yerleştim. Burayı çok seviyorum. Türkiye'de sporcuları gerçekten çok destekliyorlar. Burada kendimi hiç gurbette gibi hissetmiyorum" - "Hedefim paralimpik oyunları şampiyonu olmak ve bunun için mücadelemi sürdüreceğim" - Sporcunun 84 yaşındaki Türk antrenörü Oktay Şensoy: - "Hossein, çok dürüst, söz dinleyen ve programlı bir sporcu. Hedefimiz Paralimpik Dünya Şampiyonası ve çalışmalarımızı buna yönlendirdik. Allah bana sağlık verdiği müddetçe ona destek olmaya devam edeceğim"

Yurthaber 27-08-21 11:12

Sevilla Rafa Mir'i kadrosuna kattı

Sevilla, Wolverhampton'dan 24 yaşındaki İspanyol golcü Rafa Mir ile 6 yıllık sözleşme imzaladı.

Spor 20-08-21 18:24

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Rusya Federasyonu Devlet Duması Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy: - "Türkiye'deki meslektaşlarımızla iş birliği sayesinde Suriye'de önemli başarılar elde ettik. Bu konuda İran'a da teşekkür ediyorum, bizlerle sıkı iş birliğine girdiler. Samimi ve etkin bir iş birliği sayesinde ortak mücadele sürdürülecektir" - Afganistan Halk Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani: - "Siyasi ve diplomatik ilişkilerin pekiştirilmesi, terörizme yönelik ortak mücadele yürütülmesi bölgemizin ekonomisini de canlandıracaktır" - Pakistan Milli Meclis Başkanı Asad Kaiser: - "Değişen dinamikler altında aşırılık ve terörizmle mücadele etmek için yeni yollar bulmalıyız, daha yaratıcı olmalıyız"

Yurthaber 25-03-21 18:30

Maldivler'e benzetmek için Bodrum plajlarına kuvars tozu döküldüğü iddiası

Bodrum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mir Bahattin Demir (53), yaz sezonuna hazırlık yapan birçok otelin, plaja 'beyaz kum' adı altında kuvars tozu döktüğünü iddia etti. Demir, “Şu anda birçok yerde kuvars tozu kullanılıyor. Araştırmalara göre kuvars tozu slikozis hastalığına yol açıyor. Çocuklarda işitme problemlerine, suyla beraber yutanlarda da akciğer kanserine neden olabiliyor" dedi.

Haber 16-03-21 17:00

Hakkari Mir Voleybol Takımı 3-1 yenildi

Hakkari Mir Gençlik Voleybol Spor Kulübü, evinde konuk ettiği Rize Güneysu Spor Kulübüne 3-1 yenildi.Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 2.

Yurthaber 15-01-21 12:06

Mir Holding yöneticilerinden Rektör Çomaklı’ya ziyaret

Çeşitli işbirlikleri ve görüşmelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Mir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları ve holding yöneticileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 23-11-20 09:46

MotoGP'de şampiyon Joan Mir

Suzuki Ecstar takımının İspanyol pilotu Joan Mir, 2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın son yarışı öncesi şampiyonluğu garantiledi.

Spor 15-11-20 17:20

Alulbeyt Derneği’nden Azerbaycan’a destek

Alulbeyt Kars Temsilcisi ve Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem, Yönetim Kurulu Üyesi Mir Ali Ekber Işık ve Tuncay Aydın, Azerbaycan’a Yardım Platformu adına, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’i makamında ziyaret etti.Başkonsolos Nuru Guliyev tarafından karşılanan heyet, Karabağ’ın Ermenistan tarafından işgal edilmiş İslam toprağı olduğunu vurgulayarak, Ermenistan tarafından yapılan ve masum sivil halkı hedef alan saldırıları şiddetle kınadıklarını bildirdiler.Ermenistan saldırılarında, gerek cephede gerekse sivil yerleşim yerlerinde şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimiz için taziyelerini ileten heyet, yaralılara acil şifalar dilediler.Her zaman Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olduklarını belirten Alulbeyt Kars Temsilcisi ve Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem, Azerbaycan halkının her açıdan sorunların üstesinden gelebileceğini, fakat sembolik de olsa Azerbaycanlı kardeşlerimize gönderilmek üzere çeşitli ihtiyaç maddelerinden oluşan bir tır yardımın hazırlandığını söyledi.İlk tırın gönderilmesinde ön ayak olan Berlin İmam Cafer Sadık Camii, Kampanyayı destekleyen Den Haag ve Köln Ehlibeyt camileri, dernek yönetimi ve cemaatine teşekkür eden Kasım Erdem, organizasyonu Iğdır Alulbeyt Şubesinin üstün gayretleriyle yaptıklarını belirttiDiğer camilerin ve sosyal toplum kuruluşlarının katkılarıyla “Azerbaycan’a Destek Platformunun” bu özverili ve anlamlı desteklerini devam ettireceklerini vurgulayan heyet, hazırlanan destek tırlarının Azerbaycan’a nasıl gönderilebileceği konusunda Başkonsolos Nuri Guliyev ile istişarede bulundular.Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür eden Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Ayetullah Sistani’nin; Azerbaycan halkına yaptığı desteklerinden dolayı teşekkür etti.Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeş iki ülke olduğunu, bu dostluk ve kardeşliğin ilelebet süreceğini ifade eden Guliyev, Azerbaycan’ın her açıdan güçlü olduğunu, fakat bu anlamlı desteğin birlik ve kardeşliğin simgesi olması açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Yurthaber 25-10-20 11:56

Kayınbiraderini cinsel saldırıdan şikayet etti, kocası katletti

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde, kayınbiraderi tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla şikayetçi olan 6 çocuk annesi Fatma A.(32), eşi Kazım A. (38) tarafından tabancayla vurularak, öldürüldü. Talihsiz kadının avukat ağabeyi Mir Bedirhan Ayaz, "Tecavüzcü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Sinan A. serbest kaldıktan sonra Kazım A. kardeşimi öldürdü. Kardeşimin beyanı esas alınmadı, tecavüzcünün katilin beyanı esas alındı" diyerek karara tepki gösterdi

Haber 23-07-20 15:22

Cizre’de kilitli parke taşı çalışmaları

Şırak’ın Cizre İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Cudi ve Nur Mahallesinde kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına devam ediyor.Cizre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cudi Mahallesi Mezbaha sokak ve Nur Mahallesi Bahar ile Mir Hasan sokakta kilit parke döşeme çalışmalarına devam ediyor.

Yurthaber 23-06-20 13:36

Vali Abıyık’tan Mir Kalesi müjdesi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, ziyaret ettiği Mir Kalesi’nin halka açılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.Vali Akbıyık, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Aziz Gölbaşı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Dağgöl Mahallesi’nde bulunan Mir Kalesi’ni ziyaret etti.

Yurthaber 11-05-20 18:19

Şırnak Gazeteciler Cemiyetinde yeni başkan Mir oldu

Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Olağanüstü Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Yurthaber 14-03-20 14:27

CIP Travel Antalyaspor’un hedefi Avrupa

Erkekler Hentbol Süper Lig’de mücadele eden CIP Travel Antalyaspor, geçen hafta kazandığı MYK maçından sonra bu hafta da bir başka Ankara ekibi Spor Toto’ya hazırlanıyor.Kırmızı beyazlı ekibin Baş Antrenörü Fatih Işık, MYK ile zorlu mir maç oynadıklarını belirterek, “Rakibimiz düşmeme, biz ise ilk 4’e kalma mücadelesi veriyoruz.

Yurthaber 12-03-20 15:10

Cizre’de 19 bin metrekarelik alanda park çalışması

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi, Hamidiye Kışlası Mir Bahçesinde 19 bin metrekarelik alanda yeni bir park çalışması başlattı.Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gayreti, Fen İşleri Müdürlüğünün desteğiyle Hamidiye Kışlası Mir Bahçesinde 19 bin metrekarelik alanda park çalışması başlatıldı.

Yurthaber 03-01-20 14:55

Başkan Özen ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretlerini sürdürüyor

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, projelerinden biri olan “Hoş Geldin Bebek” ziyaretine fırsat buldukça katılmaya devam ediyor.Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve eşi Çiğdem Özen; Selin-Ahmet Taylan çiftinin bebekleri Elif Bebeği, Selin-Mustafa Bayraktar çiftinin bebekleri Ecem Bebeği, Nihal-Aykut Argıncıklıgil çiftinin bebekleri Alp Bebeği ve Mehtap-Lider Kösemen çiftinin bebekleri Mustafa Mir bebeği ziyarette bulunup ailelere hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Yurthaber 19-12-19 10:37

Motosiklet kazasında ölen Afgan gencin cenazesi Adli Tıp'tan alındı

BAĞCILAR TEM Otoyolu'nda motosiklet kazasında hayatını kaybeden Afganistan Kuzey Balkh Eyaleti Halk Sağlığı Müdürü Mirwais Rabi'nin oğlu Mir Shahzad Rabi'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Haber 15-12-19 17:05

Trafik kazasında ölen Afgan genç, sağlık müdürünün oğlu çıktı

TEM otoyolundaki kazada hayatını kaybeden Afgan uyruklu Mir Shahzad Rabi'nin, Afganistan Kuzey Balkh eyaleti Halk Sağlığı Müdürü Mirwais Rabi'nin oğlu olduğu ortaya çıktı.

Haber 15-12-19 12:04

Güney Asya'nın Ayasofyası: Babri Camisi

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde 6 Aralık 1992'de milliyetçi Hinduların, 1528'de Babür Şah'ın komutanlarından Mir Baki tarafından inşa ettirilen Babri Camisi'ni yıkmalarının ve akabinde yaşanan şiddet olaylarında binlerce kişinin ölmesinin üzerinden 27 yıl geçti - Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Uzmanı Dr. Hayati Ünlü: - "Babri Camisi, İslam'ın Güney Asya'daki en büyük sembolüydü. Tabiri caizse, Güney Asya'nın Ayasofyası idi. İslam'ın Güney Asya topraklarındaki hakimiyetinin bittiğini ifade etmek için Babri Camisi'nden daha özel bir sembol bulunamazdı" - "İngilizler Hindistan'daki koloni yönetimlerini çekerken, bölgede asla bitmeyecek toplumsal bir bölünme bırakıp gittiler"

Haber 06-12-19 11:05

İran Muhalefet Lideri Hameney’i Şah’a Benzetti

İran’da ev hapsindeki muhalefet lideri Mir Hüseyin Musavi, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hameney’i 1979 İslam devriminde iktidardan devrilen Şah’a benzetti. Musavi bu açıklamayı, hükümet karşıtı protestoların sert biçimde bastırılmasının ertesinde yaptı

Haber 30-11-19 23:37

İranlı muhalif lider Musevi göstericilere müdahaleyi Şah dönemindeki katliama benzetti

İran'da ev hapsindeki muhalif liderlerden ve eski başbakan Mir Hüseyin Musevi: - "Öfkeli halka kanlı müdahale ve canı boğazına gelmiş tüm kesimler arasındaki hayal kırıklığını gösteren Tahran ve ülkenin diğer noktalarındaki geniş çaplı protestolara yaklaşım, 17 Şehriver 1357'de (8 Eylül 1978) halkın acımasızca öldürülmesiyle tamamen benzerlik gösteriyor"

Haber 30-11-19 16:41

Öğrenciler satranç turnuvasında ter döktü

Şırnak’ın Cizre ve İdil kaymakamlıkları tarafından ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik satranç turnuvası gerçekleştirildi.Cizre ve İdil ilçelerindeki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Mir u Mem Satranç Turnuvası’ final maçı ve ödül töreni Cizre Dengbej Evi’nde düzenlendi.

Yurthaber 26-11-19 10:10

Hakkari yeni projelerle daha yaşanabilir hale gelecek

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan İdris Akbıyık: "Daha yaşanabilir, rahat ve güzel bir Hakkari için birçok projemiz var. Mir Kalesi'nde mesire alanından millet bahçesine, kanalizasyonundan içme suyuna kadar her alanda projeler hazırlıyoruz"

Haber 21-11-19 12:15

Rus kozmonot Lazutkin tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Mir Uzay İstasyonu'nda 6 ay görev yapan Rus kozmonot Aleksandr Lazutkin, TED Üniversitesinde düzenlenen "2. Uzaya Doğru" konferansında konuşmacı oldu - Kozmonot Aleksandr Lazutkin: "Uzaya ilişkin ilk hayalim uzaydan dünyanın nasıl göründüğüne şahit olmaktı. İkinci hayalim ise yer çekimsiz ortamda uçmaktı. Üçüncü hayalim de uzaylıları görmekti" - "Yer çekimsiz ortamı yaşarken inanılmaz bir heyecan yaşadım. Bir buçuk saat sonra mide bulantıları, ardından baş ağrıları başladı. Uzaydaki 7. günümde dünyaya bir daha dönemeyeceğimizi, burada öleceğimi düşünmeye başlamıştım. O kadar kötüydüm"

Haber 02-11-19 18:59

Vali Akbıyık, Mir Kalesi’ndeki çalışmaları denetledi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, tarihi Mir Kalesi’nde uygulanacak olan "Millet Bahçesi" projesi için yürütülen çalışmaları denetledi.Vali İdris Akbıyık, beraberindeki Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek ile Dağgöl Mahallesi’nde bulunan tarihi Mir Kalesi’nin halka açılması ve sosyal tesise dönüştürülmesi için yürütülen proje çalışmalarını yerinde denetledi.

Yurthaber 23-10-19 10:07

İran'dan Türkiye açıklaması: Reddediyoruz!

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Mousavi Türkiye'nin Suriye içinde askeri mevziler kurmasını reddetti ve Tahran'ın önemli bölgesel müttefiki Suriye'nin bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Haber 21-10-19 11:02

DKİB’den yeni göreve başlayan İran’ın Trabzon Başkonsolosu Saberi’ye ziyaret

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu görevine yeni başlayan İran’ın Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi’yi ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel sekreter İdris Çevik, İran Başkonsolosu Hossein Saberi’yi ziyaret ederek, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinde yapacakları görevde kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını belirttiler.Gürdoğan, tarihi İpekyolu ticaretinde gerek transit ticarette ve gerekse ikili ticarette Trabzon’un İran ile ticarette hep ön planda olduğunu hatırlatarak “Tüm dünya ülkelerinden gelen yüklerin Trabzon limanı üzerinden İran’a sevk edildiği dönemleri biliyoruz.

Yurthaber 18-10-19 14:15

3. Parlamento Başkanları Konferansı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Afganistan Halk Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani ve Afganistan Senato Başkan Yardımcısı Muhammad Alam Ezedyar ile görüştü

Haber 12-10-19 16:43

3. Parlamento Başkanları Konferansı

Afganistan Meclis Başkanı Mir Rahman Rahmani: - "Aşırıcı grupların büyümesini destekleyen gruplar, kurumlar ve ülkeler üzerinde ciddi siyasi baskı oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Böylece terörist grupların donatılmasının, eğitilmesinin, büyümesinin ve genişlemesinin önü alınabilir" - Pakistan Meclis Başkanı Asad Qaiser: - " Biz sadece terörizmin her türlüsünü lanetlemekle kalmıyoruz, bu belanın kökünü kazımak üzere savaş veriyoruz" - Çin Ulusal Halk Kongresi Başkanvekili Dongming Wang: - "Terörizmi aslında besleyen faktör, yoksulluk ve istikrarsızlık. Dolayısıyla biz teröre karşı mücadeleyi kazanacaksak öncelikle teröre yol açan bu tümörleri kökünden kazımalıyız" - Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin: - "Başlıca öncelikli alanlara eğilmeliyiz. Çalışmalarımızın verimliliğini arttırmalıyız. Günümüz dünyasının kötülüğü olan terörizm ve aşırı ideolojiyle mücadeleye katkıda bulunmak üzere elimizden geleni yapmalı, birbirimizi daha iyi anlamalıyız" - Afganistan Senato Başkan Yardımcısı Muhammed Alam Ezedyar: - "Terörle mücadele sadece askeri güçlerle başarıya ulaşmaz, teröre neden olan dini, ideolojik, ekonomik kökler kurutulmalı" - Pakistan Senato Başkan Yardımcısı Selim Mandviwalla: - "Hindistan, Keşmir'de soykırım durumu oluşturuyor. 8,5 milyon insanın soykırıma uğramaması için Hindistan'a baskı yapılmasını rica ediyorum"

Haber 12-10-19 12:40

İran'da yatırım için iyi bir potansiyel var

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi: - "İran'da da yatırım için iyi bir potansiyel var. Türk iş adamlarının İran’da yatırım yapması bizi mutlu eder"

Yurthaber 25-09-19 10:51

İran'da yatırım için iyi bir potansiyel var

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi: - "İran'da da yatırım için iyi bir potansiyel var. Türk iş adamlarının İran’da yatırım yapması bizi mutlu eder"

Finans 25-09-19 10:49

TBMM Başkanı Şentop, Afganistan Meclis Başkanı Rahmani ile bir araya geldi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Meclis Heyeti, Kazakistan’ın Başkenti Nursultan’da Afganistan Meclis Başkanı Mir Rahman Rahmani ve Afganistan Meclis Heyeti ile bir araya geldi.TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Daha Büyük Bir Avrasya: Diyalog.

Haber 23-09-19 13:45

İranlı sahte biyoenerji uzmanına 19, eşine 6 yıl hapis

DÜZCE’de, kendisini biyoenerji uzmanı olarak tanıtarak içeceklerine uyuşturucu madde kattığı kişileri bağımlı hale getirdiği iddia edilen İranlı Hossein Mirzeai 18 yıl 9 ay, eşi Çiğdem Mirzeai ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 18-09-19 19:51

Asırlardır süren hüzün: Kerbela

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yakınının şehit düştüğü Kerbela olayının yad edildiği "Aşura Merasimi"nin yoğun yapıldığı Kars'ta hazırlıklar tamamlandı - Kars'ta yaşayan Caferiler, camilerde bir araya gelerek "Sinezen" adı verilen ilahileri seslendirip sinelerine vuruyor, imamlar da akşam namazının ardından cemaate "Mersiye" adı verilen ağıtlar eşliğinde Kerbela olayını anlatıp o gün yaşananları hatırlatıyor - Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı ve Kamer Cami İmamı Mir Kasım Erdem: - "Kars'ta Muharremlik ayında 10 gün boyunca camilerimizde evlerimizde mersiyeler okunuyor, ağıtlar yakılıyor ve konuşmalarda da Hazreti Hüseyin ve Kerbelası anlatılıyor"

Haber 08-09-19 11:07

Asırlardır süren hüzün: Kerbela

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yakınının şehit düştüğü Kerbela olayının yad edildiği "Aşura Merasimi"nin yoğun yapıldığı Kars'ta hazırlıklar tamamlandı - Kars'ta yaşayan Caferiler, camilerde bir araya gelerek "Sinezen" adı verilen ilahileri seslendirip sinelerine vuruyor, imamlar da akşam namazının ardından cemaate "Mersiye" adı verilen ağıtlar eşliğinde Kerbela olayını anlatıp o gün yaşananları hatırlatıyor - Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı ve Kamer Cami İmamı Mir Kasım Erdem: - "Kars'ta Muharremlik ayında 10 gün boyunca camilerimizde evlerimizde mersiyeler okunuyor, ağıtlar yakılıyor ve konuşmalarda da Hazreti Hüseyin ve Kerbelası anlatılıyor"

Yurthaber 08-09-19 11:04

Kars’ta Aşura Çadırı açılıyor

Kars Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mir Kasım Erdem, Aşura Çadırı’nın 8 Eylül 2019 günü açılacağını belirtti.Erdem, özel çabalar neticesinde Irak’ın Bağdat şehrinde yakın olan iki imamın kabrinin olduğu yerde Hz.

Yurthaber 03-09-19 12:30

Katerina Köşkü'nde bayram yoğunluğu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus işgali döneminde Çar 2. Nikola tarafından 19. yüzyılın sonlarında Baltık mimarisi tarzında yaptırılan tarihi Katerina Köşkü, Kurban Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor - SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş: - "Köşk bu haliyle de ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor"

Yurthaber 14-08-19 12:10

Katerina Köşkü'nde bayram yoğunluğu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus işgali döneminde Çar 2. Nikola tarafından 19. yüzyılın sonlarında Baltık mimarisi tarzında yaptırılan tarihi Katerina Köşkü, Kurban Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor - SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş: - "Köşk bu haliyle de ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor"

Haber 14-08-19 12:09