Miras Haberleri

'Miras' davası nedeniyle eniştesi ve ablasını av tüfeğiyle vurdu!

Tokat'ta miras tartışması kanlı bitti. 56 yaşındaki Turan Ç., miras davası nedeniyle aralarında husumet bulunan eniştesi Dursun Karaca (64) ile ablası Nazik Karaca'yı (60) av tüfeği ile vurdu. Dursun Karaca yaşamını yitirirken, eşi Nazik Karaca hastaneye kaldırıldı, Turan Ç. gözaltına alındı.

Haber 09-04-2024 23:05

Miras kavgasında İnan Kıraç evlatlıktan reddetmişti! Uzlaşma olabilir mi? sorusuna İpek Kıraç'tan böyle yanıt geldi! Annemin ismini, mirasını...

Forbes’un güncellediği Türkiye’nin en zenginleri listesinde 2.8 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker ve Semahat Sevim Arsel’den sonra üçüncü sırada gelen ve babasının miras krizinde evlatlıktan reddettiği İpek Kıraç, "Uzlaşma olabilir mi? " sorusunu yanıtladı.

Finans 07-04-2024 11:40

Baba ve oğlunun miras kavgası kanlı bitti! Bıçaklayarak öldürdü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir kişi, babasını bıçakla öldürdü. Baba ve oğlunun arasında miras meselesi sebebiyle tartışma çıktığı ve bir süre sonra bu tartışmanın kavgaya dönüştüğü öğrenildi. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Haber 20-03-2024 21:11

Miras tartışması kanlı bitti! Amcasını döverek öldürdü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kan donduran bir cinayet olayı yaşandı. Murat Uyanık (28), mirasın eşit dağıtılmadığı iddiasıyla tartıştığı amcası Fevzi Uyanık'ı (64) döverek öldürdü. İşte detaylar...

Haber 26-02-2024 17:25

Cem Karaca'nın son eşi İlkim Karaca'ya oğlu Emrah Karaca'dan büyük sitem: Satmış ulan!

59 yaşındayken solunum ve kalp yetmezliğine bağlı kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yuman efsane sanatçı Cem Karaca'nın mirasıyla ilgili çarpıcı iddialar gündemde. Karaca'nın hayatını konu edinen "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin gösterimi durduruldu. Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca ile son eşi İlkim Karaca arasındaki münakaşa ise gündem oldu.

Magazin 28-01-2024 16:30

Sandıktan tesadüfen ortaya çıkan dev miras dudak uçuklattı! Harem ağasının serveti sahiplerini buldu

İkinci Beyazıt dönemi harem ağası olan Hüseyin Ağa'nın mirası sandıkta tesadüf eseri ortaya çıktı. 1510 yılında başı kesilip öldürülen ve 'Kesikbaş' olarak da anılan Hüseyin Ağa'nın torunu, 1960'ta sandıkta bir tapu buldu. Tapu, Çardaklı Hamamı ve bir konak arsasını kapsıyordu. Hüseyin Ağa'nın dudak uçuklatan serveti tam 63 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından sahiplerini buldu.

Kadin 22-01-2024 11:58

Miras kalan arazi için notere gittiklerinde hayatlarının şokunu yaşadılar! '1954'te ölmüş halanın 1961 doğumlu çocukları çıktı'

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, ailelerinden miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde başka illerde iki mirasçının daha bulunduğunu öğrenen amca ve yeğeni, nüfus kayıtlarından kaynaklanan hatanın düzeltilmesiyle veraset işlemlerini tamamlayabildi.

Haber 23-12-2023 13:21

Miras kavgası kanlı bitti! Sopayla dövülerek öldürüldü

Denizli'nin Çameli ilçesinde Mehmet Deniz (43), akrabalar arasında miras nedeniyle çıkan kavgada sopayla dövülerek öldürüldü. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Haber 01-12-2023 16:30

Miras kavgası sokağı savaş alanına çevirdi! Hepsi birbirine saldırdı, silahlar patladı

Arnavutköy’de miras yüzünden anlaşmazlık yaşayan kardeşler konuşmak için bir araya geldikten kısa süre sonra aralarında tartışmaya başladı. Ev içerisinde başlayan tartışma sokakta kavgaya dönüştü. Bütün akrabalar birbirine saldırmaya başlayınca kavgada silahlar patladı. Yaşanan miras kavgasında 5 kişi yaralandı, 14 kişi ise gözaltına alındı. Korku dolu anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. İşte detaylar...

Haber 19-11-2023 09:38

Yaşlı adama evlat zulmü! Dehşete düşüren sözler: 'Seni yakacağım ve kanını içeceğim'

Gaziantep’te yaşayan 80 yaşındaki Memik Batmaz, miras anlaşmazlığı nedeniyle kızı, damadı ve torunları tarafından darp edildiğini iddia etti. Can güvenliğinin olmadığını belirten Batmaz, “Damadım, ‘Geleceğim, seni göreceğim, ben deliyim sen beni iyi tanırsın’ diyerek tehdit etti. Torunlarım ’seni yakacağım ve kanını içeceğim’ dedi" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Haber 14-11-2023 10:40

Kayınpederiyle kayınvalidesinin cesetlerini parçalayıp derin dondurucuda saklamıştı! Esenyurt'ta dehşet saçan damat: 'Mirasa konmayı istiyordu'

İstanbul'da kayınpederi ile kayınvalidesini öldürüp cesetlerini parçalayan, parçaları derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi (37), görülen son duruşmadaki savunmasında "Shahrazad ailesinin ölmesini ve mirasa konmayı istiyordu. Shahrazad bana iftira attı" dedi. Maktüllerin kızları Şirin ve Şehrazad Galeh Bakhtiari'nin de cinayette yardımlarının olduğu gerekçesiyle hapislerinin talep edildiği davada karar verildi.

Haber 01-11-2023 11:58

Ünlü iş insanı İnan Kıraç'ın evlatlıktan reddettiği İpek Kıraç'tan ilk açıklama: Hem şaşırdım hem üzüldüm

Ünlü iş insanı İnan Kıraç hakkında gündem yaratan bir haber geldi. Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından İnan Kıraç, tüm varlığına el koymak istediği gerekçesi ile kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddettiğini duyurdu. İpek Kıraç ise yaptığı açıklamada "Babamın son yıllarda bu ilkelere aykırı attığı adımlar, içerisinde anıldığı çevreler ve konular, kendisine, kurumlarımıza ve ailemize zarar veren kararlar ne yazık ki beni hem şaşırtmakta hem de üzmektedir." ifadelerini kullandı.

Finans 01-11-2023 10:35

Miras kavgasında kuzenine ateş etti, ölen ahırdaki 4 büyükbaş oldu!

Samsun'da miras kavgası kanlı bitti. Samsun'un Ondokuzmayıs ilçesinde N.T. miras anlaşmazlığı nedeniyle gittiği evde kuzeni N.G.'ye tabanca ile ateş etti. Saldırıdan yara almadan kurtulan N.G. olay yerinden kaçınca, evinde yanındaki ahırda bulunan 4 büyükbaşı tabancayla öldüren N.T., jandarma ekiplerince yakalandı.

Haber 25-09-2023 18:59

Milyonluk mirası evlatlık kızıyla kiracılarını papaz etti! Zatürre geçiren annemin parasıyla gidip dolar alıyorlar

Yalova'da Alzheimer hastası Güner Çağlayan 85 yaşında hayata veda edince milyon liralık mirası evlatlık kızıyla kiracılarını birbirine düşürdü. Çağlayan'ın 36 yıl önce evlat edindiği kızı Dilek Çağlayan İstanbul'a yerleşince annesinin kiracıları iddiaya göre kadının hastalığını fırsat bilip kızı için evlatlıktan ret davası açtırdılar. Ayrıca Dilek Çağlayan, annesinin banka hesaplarındaki paranın kiracılar tarafından şahsi harcamalarda kullanıldığını, hatta dolar bile aldıklarını öne sürdü.

Haber 18-08-2023 07:49

Sadrazam torunu olduğunu öğrendi, mirasın peşine düştü! Çeşme'nin yarısı bize ait

Kocaeli'de yaşayan Nilüfer Akcoşkun Bozbağ, 43 yaşında sadrazam torunu olduğunu öğrendi. Annesinin vefatından sonra ortaya çıkan gerçekle harekete geçen Bozbağ, torunu olduğu Melek Mehmed Paşa'ya ait vakıflardan hak talep edebilmek için dava açtı. Bozbağ, İzmir Çeşme'nin yarısının kendisine ait olduğunu iddia etti. Bozbağ, "Kazanırsam Çeşme'ye yerleşeceğim ve Çeşme'yi tekrardan kuracağım" dedi.

Haber 01-08-2023 07:25

Adını daha önce hiç duymadığı bir adamdan miras kaldı! Servet değerinde... “Dolandırıldığımı düşündüm ama...”

İngiltere’nin Everton şehrindeki George Anderson isimli bir adam 2019 yılında Kirkby’deki bir huzurevinde 81 yaşındayken hayatını kaybetti. Mirasına dair herhangi bir vasiyette bulunmayan adamın bilinen bir akrabası da yoktu. Adamın ölümünün ardından mirasa ilişkin olarak 26 hak sahibi ortaya çıktı. Hak sahiplerinden biri olan Dr. Anna Phillips, “Onunla hiç tanışmadım. Dolandırıldığımı düşündüm ama bu gerçekti” dedi.

Trend 29-07-2023 08:20

8 yıllık babalık davası sonuçlandı! 100 milyon liralık miras avı başladı: 'Tüm serveti...'

8 yıldır devam eden babalık davasında Müjgan Sayın'ın iş insanı Reşat Karakaya'nın kızı olduğu ortaya çıktı. Babalık testinde Türkiye'de ilk kez uygulanan bir yöntem uygulandı. Dava sürecinde Müjgan Sayın hayatını kaybederken Sayın'ın kızı Ayşenur Kürekçi, dedesinin mal varlığının kaçırılmış olduğu iddiasıyla 100 milyon liralık miras avı başlattı.

Haber 03-07-2023 08:02

Miras paylaşımı kavgasında dehşet! Dayıyla yeğen caddede karşılaşınca... O anlar kamerada

İstanbul Kağıthane'de dehşete düşüren bir olay yaşandı. Bir yeğen miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği dayısını cadde üzerinde bacağından vurdu. Silahlı kavga anı kameralara yansırken saldırgan yeğen polis tarafından yakalanıp tutuklandı. Olayla alakalı konuşan Murat Taşkın, "Miras kavgasından dolayı aralarında bir husumet varmış. Sokak ortasında görüyor dayısına ateş edip kaçıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 18-05-2023 11:36

Mirasyedi nasıl yazılır, mirasyedi yazımı nasıl olmalıdır? Mirasyedi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizin gelişmesinden ve korunmasından sorumlu olan Türk Dil Kurumu yazım kılavuzlarını internet ortamında yayımlamıştır. Kişiler en çok bitişik ya da ayrı yazılması gereken kelimeleri sorgular. Bu kılavuzlar sayesinde kelimelerin anlamları ve yazılış biçimleri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Yazılışı merak edilen ve iki kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan sözcüklerden biri de "mirasyedi"dir. Peki, mirasyedi yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 28-04-2023 14:58

e-Devlet mirasçılık belgesi nasıl alınır? e-Devlet üzerinden mirasçılık ve veraset sorgulaması yapılır mı?

Ölmüş olan ya da kanunen kayıp olduğu kabul edilen kişilerin yakınlarına onlara ait borçlar, para, mal ya da her türlü taşınır taşınmaz kalabilir. Kalan her türlü mülk ya da para tereke olarak adlandırılır. Ölen kişinin yakınları olan mirasçılar arasında tereke paylaşımı, miras kanununun gerektirdiği şekilde yapılır. Mirasçılar da yasal ya da atanmış olarak sınıflandırılmıştır. e-Devlet üzerinden mirasçılık ve veraset sorgulaması yapılır mı?

Haber 20-04-2023 10:09

Mirasçılık belgesi nereden ve nasıl alınır? Mirasçılık belgesi nasıl çıkarılır, kaç günde çıkar?

Miras kalan kişi ölmüş ya da kanunen kayıp olarak kabul edilmiş olabilir. O kişiden geriye kalan her türlü mal ya da para tereke olarak isimlendirilir. Terekeden payı ve hakkı olan kişiler ise yasal ya da atanmış mirasçılar olabilir. Mirasçılar, ölen kişinin ölüm belgesinin ardından mirasçılık belgesi talep etmelidir. Talep hakkı yalnızca resmen mirasçı olan kişilere aittir. Tüm mirasçıların isimleri bu belgede yazılır. Mirasçılık belgesi hangi mahkemeden alınır?

Haber 20-04-2023 10:09

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi ne işe yarar, mirasçılık belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

Ölen kişilerden yakınlarına, aile üyelerine ya da önceden belirledikleri kişilere kalan para ya da mallar miras olarak kabul edilmektedir. Kişilere kalan mirasın paylaşılması konusunda düzenleme gerektiğinde miras hukukuna uygun düzenleme ve paylaşım yapılır. Yaşanan bu süreçte gerekli olan bazı belgeler olabilir. Mirasçılık belgesi, veraset ilamı ya da benzeri olan, hukuki geçerlilikleri bulunan belgelere gereksinim duyulabilir. Mirasçılık belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

Haber 20-04-2023 10:08

Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi? Mirasçılık belgesi veraset ilamı yerine geçer mi?

Hukuki süreçlerde düzenlenmesi, talep edilmesi ya da alınması için dava açılması gereken bazı belgeler vardır. Bu belgeler birden fazla isimle anılabilir ya da içeriği benzer olan belgeler birbirleri ile karıştırılabilir. Bu tür durumlara bir örnek de miras düzenlemeleri ve paylaşımları konuları ile ilgili olan mirasçılık belgesi ve veraset ilamı belgesidir. Mirasçılık belgesi veraset ilamı yerine geçer mi?

Haber 20-04-2023 10:08

Miras davası nedir, nasıl açılır? Kimler miras davası açabilir?

Bir kişinin ölmesi ya da kanuni olarak kayıp olduğunun kabul edilmesi halinde o kişiden geriye kalan tüm taşınır ya da taşınmazlar, araba, ev gibi her türlü mal ve servet ya da nakit para mirasçılara bölüştürülür. Miras paylaşımı, kişinin kan bağı olan mirasçılara ya da kendisi tarafından ölmeden önce atanmış olan mirasçılara paylaştırılır. Ancak bazı durumlarda kanuni olarak açılma hakkı bulunan miras davalarına başvurulabilir. Miras davası nedir?

Haber 20-04-2023 10:07

Mirasta mal paylaşımı nedir? Mirasta mal paylaşımı nasıl yapılır, sağ kalan eşin mirasçılığı ve mal paylaşımı nasıl yapılır?

Miras, ölen ya da resmen kayıp olduğuna karar verilen kişiden geriye kalan her türlü mal ya da para için kullanılan bir kelimedir. Paylaşımı, miras hukuku kuralları dahilinde ve hukuk kurallarının onayladığı şekilde yapılır. Mal ya da paranın paylaşımı için bazı kurallar vardır. Aynı durum mirasçı olarak kabul edilen kişiler için de geçerlidir. Belli başlı koşulların oluşması ve yerine getirilmesi gerekir. Sağ kalan eşin mirasçılığı ve mal paylaşımı nasıl yapılır?

Haber 20-04-2023 10:07

Miras nedir, yasal mirasçılık nedir? Mirasçılık ne demek, yasal mirasçılar kimdir?

Ölen kişinin ardından kalan her türlü taşınır taşınmaz mal ya da para, o kişinin yakınlarına, ailesine, akrabalarına ya da önceden belirlediği kişilere kalabilir. Ne kadar mal varlığı kaldıysa her şey resmi olarak önceden belirlendiği şekilde paylaştırılır. Miras, kelime anlamı olarak başka, hukuk dilinde başka anlamlara karşılık gelebilen bir kelimedir. Peki, miras nedir, kimler yasal mirasçıdır?

Haber 20-04-2023 10:07

Mirasçılıktan çıkarma nedir? Mirasçılıktan çıkarma sebepleri nelerdir, alkolik olmak mirasçılıktan ret sebebi mi?

Miras, kanunen haktır ve murisin ölümünün ya da resmen kayıp ilan edilmesinin ardından yakınlarına pay edilir. Murisin mirasçısı olarak görünen kişiler onun birinci dereceden akrabası olmayabilir. Bazı mirasçılar yasal mirasçılar bazı mirasçılar ise atanmış mirasçılardır. Farklı nedenlere bağlı olarak muris tarafından ya da kanunlara gereği mirasçılar mirasçılıktan çıkartılabilir ya da kendi istekleri ile mirası reddedebilir.

Haber 20-04-2023 09:15

Mirasçılık belgesi ile bankadan para çekme işlemi yapılabilir mi? Miras kalan para bankadan nasıl çekilir?

Miras bırakan anlamına gelen murislerin mirasçıları, yasal mirasçılar ve atanmış mirasçılar olarak iki ayrı grupta sınıflandırılır. Yasal mirasçılar, ölen kişinin resmi ölüm kaydı yapıldığı an direkt olarak mirasçıdır. Atanmış mirasçılar ise murisin ölmeden önce kendi isteği doğrultusunda, noter huzurunda düzenlediği ya da düzenlettiği vasiyetnameye eklediği kişilerdir. Tüm mirasçılar, ölümün gerçekleşmesinden sonra çıkartılan mirasçılık belgesinde görünür.

Haber 20-04-2023 09:15

Mirasçılık belgesi istemi davası nedir, neden açılır? Mirasçılık belgesi istemi davası ne kadar sürer?

Bir kişinin ölen kişinin mirasçısı olabilmesi için bazı şartlar gerekir. Ölen ya da resmi olarak kayıp kabul edilen kişiden kalan mallar, taşınır ya da taşınmazlar ve paralar mirasçılara, miras kanununa göre paylaştırılır. Tüm mirasçıların isimleri, hakları ve payları mirasçılık belgesinde yazılıdır. Paylaşımlar bu belgede yazdığı şekilde yapılır. Mirasçılık belgesi talep edilerek alınan bir belgedir. Bazı durumlarda mirasçılık belgesi istemi davası açılabilir.

Haber 20-04-2023 09:14

Reddi miras nedir? Reddi mirastan sonra mirasçılık belgesi nasıl düzenlenir?

Bir kişi öldükten ya da yasal olarak gaip kabul edildikten sonra eğer ona ait mallar ya da nakit para varsa kanuni kurallara göre paylaşılır. Paylaşan kişiler mirasçı olarak anılır. Kalan her türlü taşınır ya da taşınmaza veya paraya da miras ya da tereke adı verilir. Bazı durumlarda mal ya da para dışında borç da kalabilir. Mirasçı olarak belirlenen ve kanunen mirasçı kabul edilen kişilerin mirası istememe seçenekleri de vardır. Peki, reddi mirasta mirasçılık belgesi nasıl düzenlenir?

Haber 20-04-2023 09:14

Mirasçılık belgesinin iptali nedir? Veraset İlamı iptali nasıl yapılır, dava nasıl açılır?

Ölen kişinin birinci dereceden, kan bağı olan yakını olması mirasçıları yasal mirasçı yapar. Atanmış mirasçılar da kanunen hak ve pay sahibidir. Muris, ölmeden önce hazırlattığı vasiyetnamede kan bağı olmayan kişileri de yazmış olabilir. Bu durumda atanmış mirasçılar da mirastan pay alma hakkı kazanırlar. Tüm mirasçıların isimleri ve payları mirasçılık belgesinde yazılı olur. Mirasçılık belgesinin iptal edilmek istendiği ya da gerektiği durumlar da olabilir.

Haber 20-04-2023 09:13

Mirasçılık belgesi örneği nasıl olmalıdır? Mirasçılık belgesi dilekçesi nasıl yazılır?

Bir kişi öldükten sonra onun tüm mal varlığı, taşınır ya da taşınmazı ve parası mirasçıları arasında paylaştırılır. Bu paylaşım miras hukuku kuralları doğrultusunda ve kişinin kanuni olarak mirasçısı kabul edilen kişiler arasında yapılır. Mirasçıların kim oldukları, ne kadar hak sahibi oldukları ve payları mirasçılık belgesi üzerinde listelenir. Bu belge talep edilerek alınabilen bir belgedir. Peki, mirasçılık belgesi dilekçesi nasıl yazılır?

Haber 20-04-2023 09:12

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Noterden mirasçılık belgesi için gerekli belgeler nelerdir?

Muristen kalan her türlü taşınır ya da taşınmaz olan mal veya para, onun tanıdıklarına ya da mirasçı olarak atadığı kişilere paylaştırılır. Mal paylaşımı miras hukukunun düzenlemelerine göre uygulanır. Mirasçılar yasal mirasçılar ve atanmış mirasçılar olarak iki gruba ayrılmıştır. Tüm mirasçıların isimleri, noterliklerde düzenlenen mirasçılık belgesinde yazılıdır. Peki, noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır?

Haber 20-04-2023 09:11

Mirasçılık belgesi sorgulama işlemi nedir? Mirasçılık belgesi ile sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Bir kişi öldükten sonra ondan geriye kalan mallar ya da paralar tanıdıkları arasında paylaştırılır. Ancak bu paylaşım miras kanunu kuralları gereğince yapılır. Mirasçılar, ölen kişi ile kan bağı olan yasal mirasçılar ve muris tarafından, ölmeden önce belirlenen atanmış olan mirasçılar olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Tüm mirasçıların isimleri, ölüm resmen gerçekleştikten sonra veraset ilamı ya da mirasçılık belgesinde yer alır. Peki, mirasçılık belgesi nasıl sorgulanır?

Haber 20-04-2023 09:11

Sandıkta tesadüfen bulundu... Harem ağasından 7,5 milyon dolarlık miras! 63 yıl sonra tescillenip 16'ya bölündü

İstanbul'da 2'nci Beyazıt dönemi Darüssaade (Harem Dairesi) ağalarından Hüseyin Ağa'nın mirası 63 yıl sonra sahiplerini buldu. Tesadüfen sandıkta bulunan bir tapu ile başlayan ve 63 yıldır süren hukuk mücadelesi sonunda, dudak uçuklatan miras Hüseyin Ağa'nın torunlarının oldu. Küçük Ayasofya Camii haziresindeki Çardaklı Hamamı ile yıkılmış konak alanının tapusu, 16 hissedar adına 24 Mart 2023 itibarıyla tescil edildi. İki yerin değerinin 7,5 milyon dolar olduğu kaydedildi. İşte detaylar...

Haber 28-03-2023 12:50

Vasiyetnamesi ortaya çıktı, tüm hesaplar altüst oldu! Emlak kralı Pırlant'ın mirasında gözler o rapora çevrildi: Dudak uçuklatan servet...

Dudak uçuklatan servete sahip ünlü emlak kralı Kasım Pırlant'ın vasiyetnamesi ortaya çıktı, hesaplar altüst oldu. 27 Aralık'ta yaşamını yitiren Pırlant'ın mirasında 6 kardeşinin saklı payı olduğu öğrenildi. Ancak bir de ABD'de yaşayan Henry Kevin (30) ve Candice Jackson (36) kardeşlerin, Pırlant'a biyolojik babaları olduğunu kanıtlamak üzere açtıkları davayla ilgili rapor bekleniyor. Pırlant ise "Başkaca sözüm yoktur" diyerek bitirdiği vasiyetnamede mirasını tek kişiye bıraktığını yazdı.

Haber 24-01-2023 09:25

Mirasçı sayısı azaldı! 700 kişi 'Arap Süleyman' piyangosu bekliyor: Üzerinde kamu binaları, 5 yıldızlı oteller, spor tesisleri ve 10 bin konut var...

Osmanlı Devleti döneminde yaşayan Arap Süleyman'a ait Antalya'daki arazilerin paylaşımında belirsizlik sürüyor. Üzerinde kamu binaları, 5 yıldızlı oteller, spor tesisleri ve 10 bin civarında konut bulunan ve iki mahalleyi tamamen kapsayan 5 milyar dolar değerindeki 4 bin dönümlük araziler için 1880 yılında başlayan miras davaları halen devam ediyor. 2 bin 400 kişi bu araziler üzerinde hak iddia ederken bilirkişi sayıyı 700'lere düşürdü.

Haber 20-01-2023 10:04

Dükkandaki her şeyle benim kafama vurdular Ortalığı kan gölüne çevirdi: Amcasının kafa derisini yüzdü! Miras kalan araba...

Ankara'da her detayı dehşete düşüren bir olaya geldi. İddiaya göre, ölen amcasından miras kalan araba için diğer amcası tarafından babasına dava açılan yeğen, önce amcasını tehdit etti ardından dükkana gelen polislerin gittiğini görünce 5 kişiyle gelip dehşet saçtı. Yeğenin amcasının kafa derisini yüzdüğü belirtilirken amca "Dükkandaki her şeyle benim kafama vurdular, dükkanı kan gölüne çevirdiler" dedi. Amca, yeğenin "Bu arabayı siz alamayacaksınız" deyip tehdit ettiğini de söyledi.

Haber 14-01-2023 17:43

Boşanma sürecinde kritik miras detayı! Dava açmak için 6 ay süresi var...

Son zamanlarda boşanma davaları arttı. Uzmanlar bunun kültürel değişimlerden kaynaklandığını belirtiyor. Boşanma davalarında tarafların üzerinde durduğu konuların başlarında miras meselesi geliyor. Davayı açabilmek için 6 ay süre sınırı bulunuyor. İşte tüm detaylar...

Finans 06-01-2023 11:26

Kapıcılar Kralı, Kaygısızlar, Bizimkiler gibi efsane yapımların senaristi Umur Bugay'un mirası kavga çıkardı! Eşi gelininden şikayetçi oldu: Bana şiddet uyguladılar

Merhum senarist Umur Bugay’ın gelini Fidan Bugay, kendisi ve eşi hakkında “Bana şiddet uyguladılar” diye açıklama yapan kayınvalidesi Ayşe Bugay’ı suçladı. Fidan Bugay, “Kayınvalidem mirastan eşime pay vermemek için bize iftira attı. Madem böyle bir dayak olayı oldu neden darp raporu göstermiyor? Onun tek derdi miras!” dedi.

Magazin 28-11-2022 13:59

Yok böyle tezgah! 27 milyon dolarlık vurgunda akılalmaz detaylar: Kendisini iş adamı olarak tanıttı, sahte polisler kullandı

Yabancı iş adamlarına kurulan akılalmaz tezgahın her satırı şaşkına çevirdi. Bundan 15 yıl önce İsviçreli iş adamını Türkiye'ye davet edip kaçıran ve hapis yatan A. Y., bir kez daha haberlere konu oldu. A. Y., bu kez kendini Katarlı iş adamı olarak tanıttı. Kendisine miras kaldığını söyleyen, Alman ve Danimarkalı iş adamlarını ikna eden A. Y., 27 milyon dolara kondu. Daha sonra şeytani planı devreye sokan A. Y., şoke eden bir tezgah kurdu...

Haber 28-10-2022 07:40

Rodos'taki Osmanlı mirası eserler adadaki Türk medeniyetinin izlerini taşıyor

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1522'deki fethinin ardından yaklaşık 400 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan Rodos Adası'na gelenleri, fethin simgesi olarak inşa edilen Süleymaniye ile halen ibadete açık tek cami Pargalı İbrahim Paşa camilerinin silueti karşılıyor - Adanın yerli Türklerinden 87 yaşındaki Şahap Kaşlıoğlu: - "Pargalı İbrahim Paşa Camisi'nin yapımına 1530'da başlanmış ve inşası 10 yıl kadar sürmüş. Caminin ibadete açıldığı 1540 yılında ise önüne çınar ağacı dikilmiş. Dikene Allah rahmet eylesin, ben de hala gölgesinde oturuyorum"

Yurthaber 14-09-2022 11:30

Aksaray'da miras kavgasında kardeşini tabancayla öldüren ağabey tutuklandı

Aksaray'da miras kavgasında kardeşini tabancayla öldüren ağabey tutuklandı

Yurthaber 13-09-2022 18:58

Yargıtay'dan emsal 'miras' kararı! Evlatlıklar mirasçı olamayacak

Yargıtay, evlatlık ve miras hakkı ile ilgili emsal olacak bir karara imza attı. Yargıtay'ın kararına göre, evlatlık olan kişi, evlat edinenin miras bırakanlarına mirasçı olarak kabul edilemeyecek. Yargıtay, evlatlık ve alt soyunun, evlat edinenin yasal mirasçısı olabileceğine; ancak evlat edinenin, evlatlığın mirasçısı olamayacağı gibi, evlat edinenin daha önce ölmesi halinde evlatlığın da evlat edinenin mirasçı olduğu kişilerin mirasçısı olamayacağına hükmetti. İşte kararın detayları...

Haber 02-09-2022 10:28

Şizofreni hastası babaya yapılanlar şoke etti! Her şey 100 milyon lira için...

Ankara'da yaşayan ve 72 yaşında hayatını kaybeden şizofreni hastası Rıfat B.'nin oğlunun yaptıkları şaşkına çevirdi. Babasının yaşı ilerleyince üzerindeki mal varlıklarına vasi tayin etmek isteyen kızı Berna B., öğrendikleri karşında büyük şok yaşadı. Babasına "Akıl sağlığı yerindedir" raporu dahi aldıran erkek kardeşi Erdem B.'nin 100 milyon liranın üzerindeki mal varlığını üzerine geçirdiğini öğrenen Berna B.'nin hukuk mücadelesi sürüyor...

Haber 26-08-2022 07:28

İzmir'de iki akrabasını öldüren zanlı ile oğlu tutuklandı

İzmir'de iki akrabasını öldüren zanlı ile oğlu tutuklandı

Yurthaber 14-08-2022 13:18

Aydın'da akrabaların miras kavgası kanlı bitti: 6 yaralı

Aydın’ın Efeler ilçesinde akrabalar arasında miras nedeniyle, sokak ortasında çıkan kavgada kan aktı. Kavgada aralarında 15 yaşındaki bir çocuğun da olduğu 6 kişi bıçaklanarak yaralandı.

Haber 12-08-2022 02:12

Aydın'da miras nedeniyle akrabalar arasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı

Aydın'da miras nedeniyle akrabalar arasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı

Yurthaber 12-08-2022 00:16

Yarım saat arayla çifte cinayet işleyip emniyetin önünde intihar etti! Vahşetin nedeni 'miras' ve 'cinsel taciz' çıktı

Aydın'da Gökhan Özdemir'in (43), kuzeni Süleyman Özdemir'i (45) ve Yaşar Meke'yi (48) yarım saat arayla öldürüp intihar etti. Dehşete düşüren olayın detayları ortaya çıktı. Gökhan Özdemir'in kuzeni Süleyman Özdemir'i dedelerinden miras kalan arsa nedeniyle aralarında yaşanan anlaşmazlık, Yaşar Meke'yi ise kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle davalık oldukları için öldürdüğü belirlendi. İşte kan donduran olayın detayları...

Haber 09-08-2022 11:30