Mısır Çarşısı Haberleri

Sonunda bunu da gördük... Mısır Çarşısı'nda taneyle hurma satışı başladı! Fiyatlar dudak uçuklatıyor

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, farklı çeşitlerdeki hurmalar tezgahlara çıkmaya başladı. Ancak hurma fiyatları bu yıl cep yakıyor. Her bütçeye uygun hurma satışı yapılan Mısır Çarşısı'nda hurma fiyatı 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteriyor. Üstelik bu yıl taneyle hurma satışı da başladı. Jumbo hurmanın tanesi 15 TL'den satılıyor. İşte detaylar...

Haber 07-03-2024 11:59

Mısır Çarşısı'na nasıl gidilir? Mısır Çarşısı nerede, hangi semtte?

Türkiye’deki tarihi mekanlardan biri de Mısır Çarşısı’dır. İstanbul’da yer alan çarşı, hem içeriği hem de tarihi dokusu ile her gün yerli yabancı turistler ağırlamaktadır. Mimarisi ile de dikkat çeken çarşı, Yeni Cami’nin yanında bulunan L harfi biçimindeki yapının altı adet kapısı vardır. Haseki Kapısı da bunlardan biridir. Geçmişinde iki büyük yangın görmüş ve kırklı yıllarda restore edilmiştir.

Haber 25-11-2023 19:01

İstanbul'u sağanak yağış vurdu! Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı'nı su bastı

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili olmaya başladı. Aniden bastıran yoğun sağanak yağış sonrası, Mısır Çarşısı ve Kapalı Çarşı'da su baskınları yaşandı. Birçok dükkanın sular içinde kaldığı anlar kameralara yansıdı. İşte o görüntüler...

Haber 15-08-2022 11:21

Antalya'da rehin alınan banka müdürü kurtarıldı mı? Antalya'da banka müdürünü rehin alan saldırgan yakalandı mı?

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Mısır Çarşısı'nda bulunan bir bankanın şube müdürü, kimliği belirsiz silahlı kişi tarafından rehin alındı. Son dakika haberinin ardından konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Son olarak olaya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Peki Antalya'da rehin alınan banka müdürü kurtarıldı mı? Antalya'nın Kepez ilçesinde rehin alınan banka müdürü olayında son durum ne? Detaylar haberimizde...

Haber 12-08-2022 17:32

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mısır Çarşısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mısır Çarşısı'ndaki patlamaya ilişkin Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkındaki beraat kararı bozuldu

Sanıklar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yeniden yargılanacak

Yurthaber 21-06-2022 17:46

Mısır Çarşısı'nın en pahalı hurması; tanesi 5 liraya satılıyor

Ramazan'a saatler kala Eminönü Mısır Çarşısı'nda hurma satışlarında da yoğunluk yaşanıyor. İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi hurmanın en pahalısı ise kilosu 140 lira, tanesi ise 5 liraya satılan "Jumbo Kudüs hurması" oldu.

Finans 12-04-2021 16:26

İstanbul'da Ramazan hareketliliği

Bu gece kalkılacak sahurla birlikte Ramazan başlıyor. İstanbullular da Ramazan öncesi alışveriş bölgelerine akın etti.

Haber 12-04-2021 15:47

Birçok ilde sağanak etkili oldu! İstanbul istikameti trafiğe kapandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından öğle saatlerinde sağanak Marmara Bölgesi'nde etkili oldu. İstanbul'da birçok nokta göle döndü. Kocaeli'de etkili olan yağış nedeniyle kapanan D-100 Karayolu Dilovası geçişi, 5 saatlik çalışmanın ardından yeniden trafiğe açıldı.

Haber 19-06-2020 12:49

Tarihi Mısır Çarşısı'nda temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapıldı

Kovid 19 nedeniyle dünyanın izole şekilde yaşadığı ayların ardından yeni normale geçiş yapılmaya başlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan tarihi Mısır Çarşısı da bu süreçte kapılarını açacak yerler arasında bulunuyor. Tarihi çarşıda temizlik ve hijyen çalışmalarıyla son hazırlıkların gerçekleştirildi.

Haber 28-05-2020 14:17

İstanbul'da yılbaşı yoğunluğu devam ediyor

İstanbul'da yılbaşı yoğunluğu devam ediyor

Haber 29-12-2019 14:06

Rus şef Vorontsova Türk mutfağının lezzetlerini ve baharatlarını ülkesine tanıtıyor

Rus şef Elena Vorontsova: - "Türkiye'nin her bir köşesinde zengin bir mutfak kültürü var" - "Ruslar Türk yemeklerini çok seviyorlar. Et seven de sebze seven de kendisi için yüzlerce farklı seçenek bulabiliyor"

Haber 25-12-2019 11:09

Eminönü'nde bir kadın bebek arabasındaki çantayı böyle çaldı

Eminönü’ndeki tarihi Mısır Çarşısı’nda alışveriş yapan Suriyeli bir kadının bebek arabasında asılı çantası kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Çantanın çalınma anı çarşının güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, hırsızlar polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Trend 06-09-2019 16:26

Fatih'te şüpheli paket fünyeyle patlatıldı

Fatih'te şüpheli paket fünyeyle patlatıldı

Haber 13-06-2019 17:59

İçişleri Bakanı Soylu Mısır Çarşısı esnafını ziyaret etti

İçişleri Bakanı Soylu Mısır Çarşısı esnafını ziyaret etti

Haber 22-05-2019 19:14

İmamoğlu, Mısır Çarşısı'nda alışveriş yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: - "YSK'nin alacağı kararı, inşallah Türkiye'nin demokrasisi adına önümüzü açacak ve ışık tutacak bir karar olur. 36 gündür Türkiye bu konuyla çalkalanıyor. İstanbul bu sürecin içine çekiliyor ve toplum gerçek sorunlardan uzak tutuluyor. Çok uzadı, bitmesi lazım"

Haber 06-05-2019 17:24

Mısır Çarşısı'nda aşure ikramı

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliğinde 13 bin kişilik aşure ikramı yapıldı

Haber 20-09-2018 12:40

351 yıldır tarçın ve karanfil kokan çarşı

Eminönü'nde, Yeni Cami'ye gelir getirmesi amacıyla 1667'de yapımı tamamlanan, mimarisi, kemer taşlarına sinen tarçın ve karanfil kokusuyla büyüleyen Mısır Çarşısı, 351 yıldır ilgi görüyor - İnsana huzur veren mimari yapısı ve kemerlerinin yüksekliğiyle ünlü olan çarşı, her derde deva kurutulmuş bitkilerin, çeşit çeşit otların ve yüzlerce tür baharatın buluştuğu adeta dev bir pazarı andırıyor - Yurt dışından gelen turistlerin de ilgi odağı olan çarşıda, doğal ilaçlar, baharat, çiçek tohumları, nadir bitki kök ve kabuklarının yanı sıra lokum, baklava, kuru yemiş ve şekerleme gibi ürünler satılıyor, hediyelik eşya, kuyumcu, mefruşat, antika ve çeyiz mağazaları yer alıyor - Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Başkanı Ömer Başıbüyük: - "Turist buraya geldiğinde çarşının mimarisine hayran kalıyor. Onların ülkelerinde zaten AVM'ler var ama Mısır Çarşıları yok" - "Eskiden Arap ülkelerinden turist geliyordu. Şimdi Latin ülkeleri, Asya, Uzak Doğu'dan geliyorlar. Turistlerdeki çeşitliliğin hızla artması bizi sevindiriyor" - Kuru yemiş dükkanı işletmecisi Sami Koyuncu: - "Hem baharat çeşidimiz hem baharat kalitemiz fazla. Bizim 48 çeşit baharatımız var ama bu mevsimine göre 70'e de çıkıyor. Dünya artık baharata dönüyor. Hem sağlık açısından hem de tat açısından yeni denemeler yapılıyor"

Haber 01-09-2018 11:25

İstanbul'da bayram hazırlığı

İstanbul'da yaşayanların bayram alışverişi için tercih ettiği mekanlardan Mısır Çarşısı ve çevresindeki şekerci, çikolatacı ve kahvecilerde hareketlilik gözleniyor - 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların bir bölümünün tatile veya memleketlerine gitmesi ise Mahmutpaşa'da istenilen yoğunluğu oluşturamadı

Haber 18-08-2018 16:15

Restore edilen Mısır Çarşısı'nın açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) - "Manifestomuzda ülkemizi nasıl yöneteceğimizi bütün teferruatıyla açıklayacağım ve bugüne kadar yaptıklarımızı ve bundan sonra yapacaklarımızı milletimizle paylaşacağım. Peki öteki ittifaklar, öteki partiler ne yapıyor diye baktığımızda, gördüğümüz şudur: Bunların tek bir amacı, millete söyleyebileceği tek bir projesi vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmektir. Diyelim ki bunu başardınız. Ve yönetimi devraldınız. Peki siz millete ne vadediyorsunuz?" "Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 4 bin 376. Kuzey Irak'ta 379, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te 297"

Haber 04-05-2018 17:05

Restore edilen Mısır Çarşısı'nın açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) - "Eğer Türkiye şu son 16 yılda yaptığı atılımı, sağladığı istikrar ve güven ortamını 2. Dünya Savaşı sonrasında gerçekleştirebilseydi bugün dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacaktı" - "2014 yılında milletimin oylarıyla cumhurbaşkanı seçildiğimde, meşruiyetimin kaynağı sebebiyle farklı bir cumhurbaşkanı olacağımı peşinen ifade etmiştim" - "Çankaya'ya çıktık ve orada farklı bir cumhurbaşkanlığı sürecini başlattık çünkü ben bunu milletime izah edemezdim. İlk günden itibaren anayasanın verdiği tüm yetkileri sonuna kadar kullanarak, hükümetle de uyumlu bir şekilde ülkemin ve milletimin her türlü meselesinin çözümünde en önde yer aldım"

Haber 04-05-2018 16:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu biten Mısır Çarşısı'nın açılışında konuştu. CHP'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, 'Tüm milletimden rica ediyorum. Muhalefetten birilerini gördüklerinde şunu sorsunlar: Siz ülkeye hangi büyük yatırımları yapacaksınız? Yavuz Sultan Selim Köprüsü mü yapacaksınız, Marmaray mı yapacaksınız, Avrasya Tüneli mi yapacaksınız, 3. Havalimanı mı yapacaksınız? Sizi tatmin edecek bir cevap verirlerse samimi söylüyorum, gidin onlara oy verin' dedi.

Haber 04-05-2018 15:12

Restore edilen Mısır Çarşısı ve Nusretiye Camisi yarın açılacak

Mısır Çarşısı ve Nusretiye Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından hizmet vermeye başlayacak

Haber 03-05-2018 16:34

Fatih'te Doğubank, Mahmutpaşa ve Mısır Çarşısı'na son dakika operasyon

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde Fatih'te Mahmutpaşa, Doğubank ve Mısır Çarşısı'na 500 polisle baskın düzenlendi. Fatih'te Mahmutpaşa, Doğubank ve Mısır Çarşısı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıdaki iş merkezi ve çarşıya düzenlenen baskınlara 500 polis katıldı. Baskın yapılan adreslerden biri olan Mahmutpaşa'daki iş yerlerine giren polis aramalar yaptı.

Haber 28-06-2017 12:37

Teröristin telefonunda kırmızıyla işaretli Mısır Çarşısı görseli çıktı

Gaziantep'te otobüs terminalinde yakalanan PYD/YPG'li teröristin cep telefonunda İstanbul Eminönü haritası ile kırmızıyla işaretlenmiş Mısır Çarşısı görseli tespit edildi. Şüphelinin üst aramasında sahte olduğu değerlendirilen ve giriş çıkış mührü bulunmayan pasaportla çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Haber 04-05-2017 00:27

Pınar Selek için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin 16 yıldır devam eden davada,savcı, Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haber 05-12-2014 10:48

Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı

Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davada sosyolog Pınar Selek hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

Haber 03-10-2014 10:41

İhsanoğlu'na Mısır Çarşısı'nda tepki

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na, Mısır Çarşısı ziyareti sırasında, başörtülü yaşlı bir kadın tepki gösterdi.

Haber 23-07-2014 13:48

Pınar Selek için Fransa'ya iade başvurusu yapıldı

Adalet Bakanlığı, Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanık Pınar Selek için Fransa'ya iade başvurusu yaptı.

Haber 29-12-2013 15:19

Mısır Çarşısı’nda vatandaşlara aşure dağıtıldı

Fatih Belediyesi ve Mısır Çarşısı Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 15. Geleneksel Aşure Günü kutlamaları kapsamında Mısır Çarşı'sında bulunan vatandaşlara aşure ikram edildi.

Haber 13-11-2013 12:56

Pınar Selek için kritik karar!

Mısır Çarşısı patlaması davasında ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Sosyolog Pınar Selek için kırmızı bülten çıkarıldı.

Haber 27-08-2013 17:16

Pınar Selek'in 15 yıllık dava süreci

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın ardından dava süreci 15 yıl sürdü.

Haber 06-03-2013 16:54

Mısır Çarşısı davasında gerekçeli karar

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi 407 sayfalık kararında, Pınar Selek'e niçin ceza verildiğini açıkladı.

Haber 06-03-2013 15:54

“Beraat kazanılmış bir haktır, geri alınmaz”

Mısır Çarşısı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sosyolog Pınar Selek’in babası Alp Selek, kararın hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Haber 24-01-2013 22:12

Pınar Selek'e ağırlaştırılmış müebbet hapis

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili davada Pınar Selek'i ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Sosyolog Pınar Selek hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber 24-01-2013 16:36

Pınar Selek davası 24 Ocak'a ertelendi

Mısır Çarşısı'nda yaşanan patlamayla ilgili Pınar Selek'in yargılanmasına bugün devam edildi.

Haber 13-12-2012 17:42

Pınar Selek davası başlıyor

Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili yargılanan Pınar Selek, iki kez verilen beraat kararının ardından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanıyor.

Haber 13-12-2012 14:07

Pınar Selek'e müebbet istemi

Mısır çarşısındaki patlama davasında yerel mahkeme, Yargıtay'ın "Pınar Selek cezalandırılsın " kararına "usüle aykırılık" nedeniyle direnmekten vazgeçti.

Haber 22-11-2012 16:10

Bebeklerini valize koyup x-ray’den geçirdiler

Mısır’dan Birleşik Arap Emirliklerine giden bir çift, pasaportu ve vizesi olmayan 5 aylık bebeklerini valize koyup havaalanındaki x-ray cihazından geçirdi.

Haber 09-07-2012 17:31

Selek'in ağırlaştırılmış müebbeti istendi

Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin davada savcı, Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Haber 07-03-2012 10:58

Köpekten kaçarken direğe çarptı

Adana'da bir gencin gece bisikletiyle köpekten kaçarken yol kenarındaki aydınlatmaya direğine çarpması MOBESE kameralarına yansıdı.

Yurthaber 03-08-2011 11:43