Misir Cumhurbaskani Abdufettah Es Sisi Haberleri

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya böyle duyurdu! 'Bizim için yok hükmündedir'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yılın ardından Mısır'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'de ateşkes ve yardımlar önceliğimiz" dedi. Öte yandan Erdoğan, "Gazze halkının topraklarından sürgün ettirilmesi yönündeki girişimler bizler için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-02-14 17:43:20

12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçakla Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi. Erdoğan’ı havalimanında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi törenle karşıladı.

Haber 2024-02-14 14:59:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları ve Gazze’ye insani yardım ulaştırma gayretleri ele alındı.

Haber 2023-12-20 20:17:21

Mısır ve İspanya'dan Filistin açıklaması! 'Hazırız' mesajı verildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin devletinin kurulması gerektiğini ve kurulacak bu devletin silahsızlandırılmış ve NATO ya da Birleşmiş Milletlere (BM) ait güçlerin garantörlüğünde olmasına hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca İspanya Başbakanı Sanchez de kısa zamanda Filistin devletini tanıyacaklarının işaretini verdi.

Haber 2023-11-24 18:53:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sisi ile kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad'da Gazze gündemiyle gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi temasları kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Haber 11-11-23 18:46

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Gazze'deki durumu görüştü

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasında son durum ele alındı.

Haber 20-10-23 19:52

Biden açıkladı! Sisi sınırı açmayı ve 20 kamyonun Gazze'ye geçmesini kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin insani yardımları taşıyan yaklaşık 20 kamyonun Gazze'ye ulaşması için Refah Sınır Kapısı'nı açmayı kabul ettiğini söyledi. Telefon görüşmesi yapan Biden ve Sisi, Birleşmiş Milletlerin insani yardım çağrısına "acil ve güçlü" şekilde yanıt verilmesinin teşvik edilmesinde mutabık kaldı.

Haber 19-10-23 01:09

Dünyanın gözü kulağı oradaydı... Blinken açıkladı: Flaş Refah Sınır Kapısı kararı!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bölgedeki durumla ilgili konular ele alınırken, Refah Sınır Kapısı'nın durumuyla ilgili de istişare yapıldı. Blinken görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Refah Sınır Kapısı yeniden açılacak" dedi.

Haber 16-10-23 00:26

Mısır ile ABD'den Gazze diplomasisi! Blinken ve es-Sisi görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geldi. Görüşmede, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar ile stratejik ortaklığın geliştirilmesi konuları ele alındı.

Haber 15-10-23 18:58

Hakan Fidan’dan Mısır’da peş peşe kritik temaslar! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile de görüştü…

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’da İsrail ile Filistin krizi ile ilgili kritik görüşmelerde bulundu Fidan, Kahire'de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir görüşme gerçekleştirdikten sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de bir araya geldi.

Haber 14-10-23 12:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi telefonda görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 09-10-23 22:43

SON DAKİKA | G20'de kritik temaslar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sis ile görüştü, tüm dünyaya çağrı yaptı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi kapsamında geldiği Hindistan’da, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü. Erdoğan ayrıca zirve kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile de bir araya geldi. Daha sonra düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteci sorununa dikkat çekerek dünyaya seslendi. Erdoğan yaptığı konuşmada "Denizler mülteci mezarlığı oldu. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşleri sağlanmalı" dedi.

Haber 10-09-23 14:33

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Erdoğan arasında kritik görüşme! Büyükelçi detayı dikkat çekti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti. Ekonomi başta olmak üzere Türkiye-Mısır ilişkilerini derinleştirecek adımlar ve bölgesel meselelerin de ele alındığı görüşmede, iki lider karşılıklı olarak büyükelçi atanması hususunda mutabık kaldı.

Haber 29-05-23 23:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve diğer Arap liderleriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası'nın açılış törenine katılmak üzere geldiği Katar'ın başkenti Doha'da liderler ve devlet temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin de aralarında bulunduğu liderlerle ayaküstü sohbet etti.

Haber 20-11-22 18:48

Mısır'dan Filistin'e Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için 500 milyon dolar bağış

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, İsrail güçlerinin günlerce süren bombardımanı sonucunda tahribata uğrayan Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yardımcı olmak adına 500 milyon dolar bağışladı.

Haber 18-05-21 21:56

Sisi’den ilk açıklama: Dünya rahat nefes alacak

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Süveyş Kanalı'nda karaya oturan geminin yüzde 80'inin kurtarılmasının ardından, dünyanın rahat nefes alacağını söyledi.

Haber 29-03-21 14:57

Yunanistan ve Mısır arasında kritik Doğu Akdeniz görüşmesi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yaptıkları telefon görüşmesinde Doğu Akdeniz ve Libya konularını ele aldı.

Haber 18-03-21 02:50

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Paris’te protesto edildi

Fransa’yı ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi Paris’teki Mısırlılar tarafından protesto edildi.Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un resmi davetlisi olarak Paris’te bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ziyaretinin ikinci gününde rejim karşıtları tarafından protesto edildi.

Haber 08-12-20 23:58

Mısır lideri Sisi'den Atina'da Yunanistan'a destek mesajı: Hep yanınızda olacağız

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Atina'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde Yunanistan'a bir dizi güvence verdi. Sisi, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile yaptığı görüşmesinde Ağustos ayında iki ülke arasında imzalanan deniz yetki alanları anlaşmasının öneminden söz etti ve "iki ülkeyi yakınlaştıran bu gibi anlaşmalar imzalamaya devam edeceğini" söyledi.

Haber 11-11-20 17:02

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden Mısır lideri Sisi'ye tepki: 'Savaş davulları çalıyor'

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), ülkede askeri müdahale tehdidinde bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'yi kınadı. UMH yetkilisi Abdurrahman Şater, Sisi'yi "savaş davulları çalmakla" suçladı. Sisi, Libya sınırı yakınlarındaki Matruh Üssü'nü ziyaret eden Sisi, "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir" demiş, orduya "sınır ötesi operasyonlara hazır olmaları" talimatı vermişti.

Haber 21-06-20 16:24

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den orduya mesaj: Ülke sınırları dışında askeri göreve hazır olun

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını verdi.

Haber 20-06-20 19:01

Mısır'da 3 aylık olağanüstü hal ilan edildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, bu geceden başlamak üzere ülkenin tamamında 3 aylık olağanüstü hal ilan etti.

Haber 28-04-20 10:19

Sisi ve Abbas Filistin meselesini görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kahire'de bir araya geldi

Haber 01-02-20 14:45

Abdulfettah es-Sisi Londra'da protesto edildi

Mısır Devrim Konseyi Başkanı Dr. Maha Azam: - “Bütün özgür Mısırlılar Sisi’nin burada bulunuşunu protesto için toplandı" -"Bu diktatörlüğün sonunun geleceğini çok iyi biliyoruz" - “Türk gazeteciler de Mısır’da gözaltına alındı. Mısır’da pek çok başka gazeteci de tutuklu. Mısır’da özgür ses yok"

Haber 20-01-20 20:22

Sisi hakkında tutuklanma emri çıkarılması istendi

İngiltere'de Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hapishanede ölümüyle ilgili olarak darbeyle iktidara gelen Abdulfettah es-Sisi hakkında tutuklama emri çıkarılması istendi.

Haber 20-01-20 10:14

Abdulfettah es-Sisi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi, başkent Kahire’deki İttihadiye Sarayı’nda kabul etti.

Haber 08-01-20 23:22

Dünyada 2019 böyle geçti (3)

Hindistan'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslümanlardan oluşan Cammu Keşmir eyaletinin özel statüsünü kaldırarak iki birlik toprağına ayırması yılın üçüncü çeyreğine damgasını vurdu - Çin'in Hong Kong özel idari bölgesindeki protestolar, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Aramco'ya yönelik silahlı İHA saldırısı, Mısır'da ilk defa Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde gösteri düzenlenmesi, İspanyol STK Open Arms'ın Akdeniz'de kurtardığı 123 düzensiz göçmenin AB ülkeleri tarafından istenmemesi, bu dönemin en fazla dikkati çeken siyasi olayları oldu - Güneydoğu Asya'daki aşırı yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar, Brezilya'nın Amazon bölgesinde çıkan 72 binden fazla yangın, Bahamaları vuran Dorian Kasırgası, temmuz ayında kaydedilen aşırı sıcaklar, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 1 yılını dolduran Ebola ile Güneydoğu Asya ülkelerinde görülen dang humması salgınları dünyada endişeye neden oldu

Haber 16-12-19 11:06

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Almanya’da protesto edildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Almanya'nın başkenti Berlin'de protesto edildi.

Haber 18-11-19 22:58

Mısır ve Rusya Savunma Bakanları askeri ilişkileri değerlendirdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kahire temasları sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından da kabul edildi

Haber 12-11-19 19:39

Trump'tan Hedasi Barajı görüşmelerine destek

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD yönetiminin Hedasi Barajı konusunda Mısır, Etiyopya ve Sudan arasında süren görüşmeleri desteklediğini bildirdi.

Haber 05-11-19 03:45

Mısır'da gözaltındaki 200 gösterici hakkında tahliye kararı

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı gösterilere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan eylemcilerden 200'ünün serbest bırakılmasına karar verildi

Haber 08-10-19 15:08

Mısır, Nil Nehri üzerindeki haklarını koruyacak

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi: - "Mısır, tüm kurumlarıyla birlikte ülkenin Nil Nehri üzerinde sahip olduğu hakları koruyacaktır. Bu kurumlar, siyasi alanda gerekli tüm tedbirleri alacaktır"

Haber 06-10-19 02:08

Mısır'da Sisi karşıtları ve destekçilerinden eş zamanlı gösteriler

Mısır'ın Kus ve Kina kentlerinde Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde gösteriler düzenlendi. Sisi destekçileri ise Kahire'nin doğusunda toplandı

Haber 27-09-19 16:31

Mısır’da Tahrir meydanı kapatıldı

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Tahrir Meydanı, Cumhurbaşkanı Sisi karşıtı protestolara geniş katılım gerçekleştirilebileceği gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı.Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye karşı bugün düzenlenmesi beklenen gösterilere karşı önlem alındı.

Haber 27-09-19 14:07

Mısır’da darbeci Sisi karşıtı protestolarda gözaltına alınanların sayısı 2 bini buldu

Mısır’ın çeşitli şehirlerinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin yönetimini protesto eden 2 bin kişi gözaltına alındı.

Haber 27-09-19 11:40

Mısır’da darbeci Sisi karşıtı protestolarda bin 900 gözaltı

Mısır’ın farklı şehirlerinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin yönetimine karşı sokaklara çıktıkları iddiasıyla yaklaşık bin 900 kişi gözaltına alındı.Mısır’da önümüzdeki cuma günü Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye karşı düzenlenmesi beklenen gösterilerden önce geniş çaplı gözaltı operasyonu düzenlendi.

Haber 26-09-19 11:00

Sisi'den Hedasi Barajı müzakerelerine ilişkin uyarı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Etiyopya ile Nil Nehri üzerine inşa edilen Hedasi Barajı konusundaki "aksama" nedeniyle oluşacak olumsuz yansımalara karşı uyarıda bulundu

Haber 24-09-19 22:17

Mısır’da darbeci Sisi karşıtı protestolarda 650 kişi gözaltında

Mısır’ın çeşitli bölgelerinde darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınan kişi sayısı 650’ye çıktı.Mısır’da bir insan hakları örgütünden yapılan açıklamada, ülkenin çeşitli bölgelerinde Cuma günü başlayan Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı gösterilerde şu ana kadar 650 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.İki gün önce Mısır’ın başkenti Kahire’de Sisi karşıtı başlayan gösteriler ülke geneline yayıldı.

Haber 23-09-19 14:51

Mısır’da Sisi karşıtı protestolarda sert müdahale

Mısır’da polisin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin istifası talebiyle gösteri düzenleyen kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile müdahale ettiği belirtildi.Mısır halkı yolsuzlukla suçladığı Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi protesto etmek için ikinci gün de sokağa inerek gösterilerde bulundu.

Haber 22-09-19 10:20

Mısır’da Sisi karşıtı protesto

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi karşıtı yüzlerce kişi, protesto gösterileri için sokağa çıktı.

Haber 20-09-19 23:53

Mısır muhalefetinin yönetimi köşeye sıkıştırma girişimi

Muhalefet "insan hakları, düşünce özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, cezaevlerindeki mahkumların yaşam şartlarının iyileştirilmesi" gibi argümanları sıklıkla kullanıyor - Muhammed Nasır ve Mutez Matar, Mısır dışındaki muhalif medyanın en etkili iki ismi. Nasır ve Matar, stüdyoları Türkiye’de bulunan, Mısır uydusu Nilesat’ta yayın yapan Mükemmilin ve Şark televizyon kanallarının en fazla seyredilen programlarının sunucuları - Muhalif müteahhit Muhammed Ali, son iki haftadır sosyal medya hesapları üzerinden videolar yayımlayarak Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yönetimini sert bir dille eleştiriyor - Muhammed Ali, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı aleyhinde "Sisi bu kadar yeter" adında bir etiket açarak cuma günü için halkı eyleme çağırdı - Mısır sokağında olası eyleme katılımın az olacağını söyleyenler olduğu gibi, böyle bir çağrının etkisini önceden kestirmenin kolay olmayacağını ifade edenler de var - Selefi lider Yasir Burhami "eylem çağrılarının halk katında bir anlamı olmadığını" onun için eylemleri reddettiklerini söylüyor

Haber 20-09-19 11:15

Sudan Başbakanı Hamduk Mısır'da Sisi ile görüştü

Geçen ay yemin ederek göreve başlamasının ardından ilk kez bir Arap ülkesini ziyaret eden Sudan geçiş dönemi Başbakanı Abdullah Hamduk, başkent Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü

Haber 18-09-19 16:50

Sisi'den, Hedasi Barajı 2011 devriminin bedelidir açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi: - "Size faturasını ödediğimiz ve ödeyeceğimiz bir bedeli söyleyeyim. 2011'de Nil Nehri üzerine baraj ancak bu devrim yüzünden inşa edildi"

Haber 15-09-19 01:06

Sisi ve Sabah, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdi

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed Cabir el-Sabah ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi başkent Kuveyt'te görüştü - Liderler, ikili ilişkilerin yanı sıra Kuveyt ve Mısır'ı yakından ilgilendiren gelişmeler ve kalkınma hamlelerine destek meselesini de masaya yatırdı

Haber 01-09-19 14:58

Sisi ve Guterres Afrika Birliği-BM koordinasyonunu görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye ve Libya konusunda Afrika Birliği ve BM arasındaki koordinasyonu değerlendirdi

Haber 29-08-19 16:59

Sisi Biarritz'de Trump ile Orta Doğu sorununu görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump, G7 Zirvesi'nin düzenlendiği Fransa'nın Biarritz kentinde bir araya geldi.

Haber 26-08-19 17:01

Zirvesi’nde Trump- Sisi görüşmesi

Fransa’da düzenlenen 45’inci G7 Zirvesi’nin üçüncü gününde ABD Başkanı Donald Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Haber 26-08-19 11:48

Sisi’den Kahire saldırısına tepki, ”Korkakça bir terör eylemi”

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Kahire’de gerçekleştirilen saldırıyı korkakça bir terör eylemi olarak nitelendirdi.Sisi, Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilen saldırı ve 4 aracın patlamasında hayatını kaybeden 19 kişinin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralıların bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu.Sisi,” Mısır devleti tüm kurumlarıyla birlikte acımasız terörizmle mücadele edecek ve onu kökünden kazıyacak” ifadelerini kullandı.Patlayan araçlardan birinin içinde patlayıcı vardıMısır İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, başkent Kahire’de patlayan 4 araçlardan birinin içinde patlayıcı olduğu belirtildi.

Haber 05-08-19 17:50

Sisi ile Kushner İsrail-Filistin müzakerelerini görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Başdanışmanı Jared Kushner ile bir araya geldi

Haber 01-08-19 23:58