Mobilyacilarin Yurt Disi Ziyareti Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da! Dikkat çeken Sinan Oğan detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçilmesinin ardından ilk yurt dışı gezilerini KKTC ve Azerbaycan'a yaptı. Dünkü KKTC ziyareti sonrasında Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. Erdoğan'ın heyetinde Sinan Oğan'ın da yer alması dikkat çekti.

Haber 2023-06-13 14:39:23

Erdoğan'ın yeni dönemde ilk ziyareti KKTC'ye! Ersin Tatar'la kamera karşısına geçti: 'Gerçeği görmezden gelenler hayalleriyle avunsun'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştirdi. Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu isimler eşlik ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmelerinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kıbrıs Türkü asla azınlık olmamıştır. Bu gerçekleri görmezden gelenlere saplantılarını artık bir yana bırakıp Ada'nın gerçekleriyle yüzleşmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Haber 2023-06-12 13:14:13

İngiltere Kralı 3. Charles ilk yurt dışı ziyaretini Almanya'ya yaptı! Berlin'de askeri törenle karşıladı

İngiltere Kralı III. Charles ilk yurt dışı ziyaretini yaptı. Kral Charles eşi Kraliçe Camilla ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve eşi Elke Büdenbender'in davetlisi olarak Almanya'ya geldi. Kral III. Charles ve eşini, Cumhurbaşkanı Steinmeier ile eşi Elke Büdenbender, tarihi Brandenburg Kapısı önünde askeri törenle karşıladı. İngiltere kraliyet ailesinin ziyareti sırasında Berlin'de çok büyük güvenlik önlemleri alındı. Kentte pek çok yol trafiğe kapatıldı.

Haber 2023-03-29 21:37:13

ABD ziyaretine 8 saat iddiası damga vurmuştu! Kılıçdaroğlu yeniden yollara düşüyor: Merak edilen soru yanıtını buldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler yaklaşırken bir yandan aday olma yönündeki iddiasını güçlendirecek hamlelere imza atıyor, bir yandan da yurt dışı temasları gerçekleştiriyor. Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerdeki ABD ziyareti özellikle "8 saat" tartışmaları üzerinden çok konuşulmuştu. CHP liderinin yeni yurt dışı programları da belli oldu. 2 ülkeyi ziyaret edeceği öğrenilen Kılıçdaroğlu'nun ziyaretleriyle ilgili merak edilen soru da yanıtını buldu.

Haber 2022-10-31 12:26:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! Resmi törenle karşılandı

Yeni yılın ilk resmi yurt dışı ziyareti için Arnavutluk'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tiran Havalimanı’nda resmi törenle karşılandı.

Haber 17-01-22 13:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'a gidiyor! 2022'nin ilk yurt dışı ziyareti öncesi caddelerde Türk bayrakları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak bugün Tiran'ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022'nin ilk yurt dışı ziyareti olma özelliğini taşıyan Arnavutluk'ta her yer Türk bayraklarıyla donatıldı. Kritik ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin el alınması beklenirken, Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle yapılacak.

Haber 17-01-22 08:04

Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Çirik’ten Vali Yardımcısı Ersöz’e ’hayırlı olsun’ ziyareti

Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik, Vali Yardımcılığına atanan Taşlıçay Kaymakamı Murtaza Ersöz’e ’hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şükrü Barlak, Abdurrahman Duman, Muhammed Oruç ve Ertuğrul Babatonguz ile birlikte sık sık çarşı, pazar, esnaf ve köy ziyaretleri gerçekleştiren, güler yüzlü ve cana yakın davranışlarıyla kısa sürede vatandaşın sempatisini kazanan, vatandaş ziyaretlerinde onların sorunlarını dinleyen, halkın kalbine taht kuran ve çocukların kaymakam amca olarak gördüğü Taşlıçay Kaymakamı Murtaza Ersöz’ün Ağrı Vali Yardımcılığına atanmasından dolayı makamında ’hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.Yeni görevinde başarılar dileyen Yurt Ay Der Başkanı Çirik, Vali Yardımcısı Ersöz’ün görev yaptığı yerlerde büyük hizmetler ettiğini, kentteki yeni görevinde güzel çalışmalara imza atacağına yürekten inandıklarını belirtti.Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Ersöz, ziyaretten dolayı Başkan Çirik’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yurthaber 11-12-20 14:55

Yurt dışından özel turlarla Gladyatörler Şehrini görmeye geliyorlar

Muğla'nın Yatağan ilçesinde "Gladyatörler şehri" olarak bilinen ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Stratonikeia Antik Kenti'ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor - Stratonikeia ve Lagina Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt: -"Yurt dışından 4-5 kişilik özel turlarla sadece burayı gezmek için gelen ziyaretçiler var. Rehberlerden bu özel grupların ülkede sadece Efes ve Stratonikeia'ya geldiklerini bilmek bizi mutlu etti" - "Cumhurbaşkanımızın ziyareti buraya ilgiyi de artırdı. Önceki yıllarda ziyaretçi sayısı 20 bin civarındaydı. Bu yıl salgın olmasına rağmen sayı 40 bin kişiye çıktı"

Yurthaber 15-11-20 11:10

Kızılay’a tebrik ziyareti

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kızılay Haftası sebebiyle Türk Kızılay Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti.Vali Ali Çelik, Türk Kızılay Derneği Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin ile yönetim kurulu üyesi Sami Doğanay ile bir araya geldi.Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Tekin, Türk Kızılay’ının faaliyetleri ve çalışmaları hakkında Vali Çelik’e bilgiler verdi.Türk Kızılay’ının gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki hizmetleriyle önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Vali Çelik, Kızılay’ın salgınla mücadelede ve İzmir’de meydana gelen deprem sonrası göstermiş olduğu özverili çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek teşekkür etti.

Yurthaber 06-11-20 11:13

Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Çirik’ten, İl Müdür Yardımcısı Sönmez’e hayırlı olsun ziyareti

Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik, Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan İlhan Sönmez’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik, dernek yönetim kurulu üyeleri Rasim Arslan, İkram Taştan, İlyas Kızıl, Seyfi Aktaş ve Sedat Kızıl ile birlikte geçtiğimiz günlerde Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcılığına atanan İlhan Sönmez’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Yurthaber 04-11-20 09:22

Vali Gürel, TUTAP Genel Başkanı Yıldız’ı kabul etti

Karabük Valisi Fuat Gürel, Turizm ve Tanıtım Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımına katkı sağlayarak bu alanda projeler üretmeyi amaçladıklarını belirten Genel Başkanı Yıldız, yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Gürel’e bilgiler vererek misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.Sohbet havasında geçen ve ikentin tanıtım çalışmalarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Gürel, nazik ziyareti için TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız ve beraberindeki heyete teşekkür etti.Turizm ve Tanıtma Platformu Genel Başkanı Fikret Yıldız ve beraberindeki heyet daha sonra görevine yeni başlayan Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.TUTAP Karabük İl Temsilcisi Kerem Demir ve TUTAP Başkan Yardımcısı Şerife Karacabay’ın da bulunduğu ziyarette, Safranbolu Turizmi ve TUTAP’ın vizyon ve misyonu hakkında konuşuldu.

Yurthaber 31-08-20 18:29

Koronavirüs: Suudi Arabistan10 bin hacı adayı için hangi önlemleri aldı?

Daha önce koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yurt dışından hacı adaylarının Hac ziyareti yapamayacaklarını açıklayan Suudi Arabistan yurt içinden gelecek hacılara da çok sıkı önlemler uygulayacak.

Haber 29-07-20 12:29

Mike Pompeo’dan Corona Salgını Sırasında İlk Ziyaret İsrail'e

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 13 Mayıs’ta İsrail’e gidiyor. İsrail ziyareti, Pompeo’nun Corona virüsü salgını başladığından bu yana yapacağı ilk yurt dışı ziyaret olacak

Haber 08-05-20 20:20

Isparta Valisi’nden KYK yurdunda kalan misafirlere moral ziyareti

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Umre ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra Türkiye’ye dönen ancak Koronavirüs tedbirleri kapsamında kentte bulunan Isparta ve Murat Hüdavendigar yurtlarında 14 süreyle misafir edilecek olan vatandaşları ziyaret etti, yurtta çalışan sağlık personeli ve diğer çalışanlarla bir süre görüştü.Pencerelere çıkan vatandaşlar ile yurt bahçesinden selamlaşan Vali Seymenoğlu, “Sizlerden biraz sabır istiyoruz, burada misafirimizsiniz.

Yurthaber 22-03-20 21:18

Isparta Belediyesi’nden karantinadaki umrecilere hediye seti

Isparta Belediyesi, bir süre önce Suudi Arabistan’dan umre ziyareti sonrasında yurda dönen ve korona virüs riski dolayısıyla Murat Hudavendigar Öğrenci Yurdunda karantina altında bulunan vatandaşlara içerisinde giyim malzemeleri ile gül lokumu ve gül kolonyası bulunan setler gönderdi.Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce hazırlanan çantalar iki araçla birlikte, umreden dönen ve şehirde karantina altında bulunan umrecilere dağıtılmak üzere yurt görevlilerine teslim edildi.Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen gönderilen hediyelerin üzerine “Sevgili Misafirlerimiz; Dünyada olduğu gibi son günlerde ülkemizde de görülen korona virüs salgını dolayısıyla sizleri şehrimizde misafir ederken, bu misafirliğinizin çok daha farklı bir ortamda gerçekleşmiş olmasını arzu ederdik.

Yurthaber 20-03-20 17:32

Hak-Sen’in Ağrı 1970 Spora ziyareti

Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Ağrı 1970 Sporun futbol takımını antrenmanda ziyaret ederek futbolculara tatlı ikram etti.Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Eğitim Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz ve Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar ve Yardımlaşma Derneği (Yurt-Ay Der) Başkanı Recep Çirik ile birlikte, Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu’nda Türkiye Futbol Federasyonu 3.

Yurthaber 08-02-20 17:48

Doğu Anadolu Büyük Aile Federasyonun Ankara ziyareti

Doğu Anadolu Büyük Aile Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven’i makamında ziyaret etti.Ağrı, Erzurum, Malatya, Muş ve Bingöl Yurt Ay Dernekleri tarafından Malatya’da kurulan Doğu Anadolu Büyük Aile Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çolak, federasyon yönetim kurulu üyesi Ağrı Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik, Erzurum Yurt Ay Der Başkanı Yunus Uzun, Malatya YADER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özerhan ile birlikte ilk olarak Ankara’da faaliyet gösteren YURTAYDER, Ankara YURTAYDER ve Hayat Sende Derneği gibi koruma altında bulunan çocuklarla ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.Ortak proje çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu ziyarette ortak proje yürütmek amacıyla karşılıklı protokol imzalandı.

Yurthaber 02-01-20 13:12

Sağlık-Sen’den İdil Jandarma Komutanlığına taziye ve geçmiş olsun ziyareti

Şırnak’ın İdil ilçesinde 2 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı olay sonrası Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanlığı, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü ve İdil ilçe temsilcileri, İlçe Jandarma Komutanlığına taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.Şırnak’ın İdil ilçesinde 2 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı olayın ardından Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Vekili Sabgatullah Anmal ve beraberindekiler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin ile Haberli Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Bünyamin Yurt ile patlamada yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ruhullah İnsan’ı ziyaret ederek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Haber 15-12-19 15:21

DHA YURT BÜLTENİ - 6

  Tatbikat için gelen NATO gemileri, Çanakkale Boğazı'nı hareketlendirdi Çanakkale ve Saros Körfezi'nde 4-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 'Nusret-2019 Davet Tatbikatı' için NATO'ya bağlı 4'ü yabancı 5 savaş gemisi, liman ziyareti için Nara Limanı'na yanaştı.

Haber 03-10-19 11:19

DHA YURT BÜLTENİ - 19

HDP önündeki eylemde 30'uncu gün (3) AİLELERE DESTEK ZİYARETİ Hakkari'den kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve aşiret liderleri, Diyarbakır'a gelerek, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Haber 02-10-19 17:04

DHA YURT BÜLTENİ - 9

  HDP önündeki eylemde 21'inci gün (2) DURSUN ALİ ERZİNCANLI'DAN DESTEK ZİYARETİ Şair Dursun Ali Erzincanlı, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocukları için HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Haber 23-09-19 13:31

DHA YURT BÜLTENİ - 16

  HDP önündeki eylemde 7'nci gün; çocuklarını isteyen aile sayısı 17'ye çıktı (3) TBB'DEN DESTEK ZİYARETİ Türkiye Barolar Birliği (TBB) heyeti, Diyarbakır'da çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret edip, taleplerini dinledi.

Haber 09-09-19 16:17

DHA YURT BÜLTENİ-15 

Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırı şüphelisi adliyede (2) ADLİ KONTROLLE SERBEST  Aydın'ın Kuşadası Belediyesi'ni ziyareti sırasında, bina önünde konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İ.Ö.

Haber 08-09-19 18:03

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırı şüphelisi adliyede Aydın'ın Kuşadası Belediyesi'ni ziyareti sırasında bina önünde konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumurtalı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İ.Ö.

Haber 08-09-19 14:44

DHA YURT BÜLTENİ-20

Erdoğan: Gidebilecekleri tek yer, bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır (3) CUMHURBAŞKANI, PARTİLİLERLE YEMEKTE BULUŞTU  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki ziyareti programında Ak Parti İl Başkanlığı'nın Selçuklu Kongre Merkezi bahçesinde düzenlediği yemeğe katıldı. Yemeğe, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partinin daha önce çeşitli kademelerinde görev yapan yöneticileri, eski milletvekili ve belediye başkanları katılırken, bir dönem partide genel başkanlık ve Konya milletvekilliği yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılmadığı görüldü.  'ARAMIZA KİMSEYİ SOKMAYAN TÜM KONYALILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM' Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında partinin kuruluşundan itibaren hizmet edenlere teşekkür edip, vefa edenlerin ruhları için de Fatiha suresinin okunmasını istedi. Erdoğan, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde Konya'nın yüzde 70,5 oy oranıyle destek verdiğini belirterek, "Konya son 17 yıldır olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de aramıza kimseyi sokmayan tüm Konyalılara, bize gönül veren, bizden hayır dualarını eksik etmeyen tüm Konyalılara, şahsım ve tüm parti teşkilatım adına teşekkür ediyorum."dedi.  Erdoğan, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP'lilere ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekker ederek, "İnşallah önümüzdeki dönemdede ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda yine bareber hareket etmeyi sürdüreceğiz."dedi.   'TÜRKİYE'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU COĞRAFYA SANCILI GÜNLER YAŞIYOR'  Erdoğan, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada sancılı günler yaşadığını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye içinde bulunduğu coğrafya gerçekten sancılı günler yaşıyor. Terörden ekonomiye, dış politikadan iç siyasete, savunmadan enerjiye kadar tarihimizin en kritik meleleriyle yüzleşiyoruz.

Haber 01-09-19 22:50

Öğrencilerden şehit babasına bayram ziyareti

Elazığ’da üniversite öğrencileri, şehit Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar’ın Babası Ömer Salgar’ı evinde ziyaret edip bayramını kutladı.Kredi Yurtlar Kurumu Ömer Bilginoğlu Yurt Müdürlüğü’nde kalan üniversite öğrencileri, 2016 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyon sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar’ın babası Ömer Salgar’ı evinde ziyaret ederek, bayramını kutladı.

Haber 11-08-19 16:59

DHA YURT BÜLTENİ-17 

14 yaşındaki Vedat'ın ölümüyle ilgili Hakkari Valiliği'nden açıklama (2) VALİ AKBIYIK'TAN TAZİYE ZİYARETİ Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Irak sınırındaki Derecik ilçesinde, dün yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışırken, güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına uymayıp, açılan uyarı ateşi sonucu seken kurşunun isabet etmesiyle hayatını kaybeden Vedat Ekinci'nin (14) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.  Vali Akbıyık, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Vedat Ekinci'nin taziyesine katıldı.

Haber 02-08-19 19:25

Kayseri’yi Meclis’te en çok gündeme getiren parti MHPdir

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekilleri Baki Ersoy ve İsmail Özdemir, 24 Haziran seçimlerinin üzerinden geçen 1 yıl içerisinde Kayseri adına gerçekleştirdikleri faaliyetleri basın açıklamasıyla duyurdular.Düzenlenen basın açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekilleri Baki Ersoy ve İsmail Özdemir ve Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı üyeleri katıldı.Düzenlenen basın açıklamasında geçen 1 yıldan beri Kayseri adına mecliste yapılan çalışmalardan bahseden Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekilleri, Kayseri gündemini meclise en çok taşıyan ve sorunları en çok dile getiren parti olduklarını belirttiler.Kayseri’nin sanayi ve turizm bağlamında neler yapılabilir sorusuna cevap bulabilmek için 1 yıl içinde 14 yurt dışı seyahati ve 17 ülke ziyareti gerçekleştirdiğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, “Bildiğiniz üzere 24 Haziran seçimlerinden bu yana 1 yıllık süreyi geride bıraktık.

Yurthaber 30-07-19 16:30

ANALİZ - Yunanistan'daki iktidar değişimi ve Türk-Yunan ilişkilerinin geleceği

Yunanistan’ın eski başbakanlarından Konstantinos Miçotakis’in oğlu olan Kiriakos Miçotakis 7 Temmuz 2019’da yapılan erken genel seçimde oyların yüzde 39’unu alarak Yeni Demokrasi Partisi’ni tek başına iktidara taşımayı başardı - Ekonomik krizin en sert şekilde yaşandığı yıllarda vaatleriyle Yunan halkının teveccühünü kazanan ve ülkenin en genç başbakanı olan Çipras’ın iktidar döneminde siyasi yıpranmayla yüz yüze kalması da seçim sonuçlarında etkili oldu - Yunanistan’daki iktidar değişiminin Türk-Yunan ilişkilerini nasıl etkileyeceği de merak konusuydu. Yunan başbakanın Güney Kıbrıs ziyareti sırasında ortaya koyduğu yaklaşım bu merakı da giderecek nitelikte oldu - Yunanistan’ın stratejik hedefinin buradaki Türk askerinin sözde işgalini sona erdirmek ve ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Miçotakis, yeni hükümetin dış politika konusunda ve özellikle Türkiye ile ilişkilerde geleneksel Yunan dış politika tutumunu sürdüreceğini ortaya koydu - Miçotakis KKTC ile Türkiye arasında yapılan anlaşmalara dayalı olarak Doğu Akdeniz’de sürdürülen faaliyetleri “yasa dışı” olarak nitelendirdi. Daha da ileri giderek “Herhangi bir Türk faaliyeti cevabını alacak” diyen Miçotakis, “Modası geçmiş garantiler kaldırılmadan Kıbrıs sorununun çözümünün manası yok” ifadesini kullandı - Yunanistan’da yaşanan iç politikadaki değişimler, her iki ülkenin rasyonel, soğukkanlı ve uzun soluklu iyi ilişkileri hedefleyen çabalarına engel olmamalıdır. Fakat Yunan başbakanın ilk yurt dışı ziyaretinin sembolik anlamı ve bu vesileyle yaptığı açıklamalar iki ülke ilişkilerinin geleceğine dair olumlu ipuçları vermiyor

Haber 30-07-19 11:07

DHA YURT BÜLTENİ-14

Binali Yıldırım: İzmir bizim gönlümüzdedir (2) KINIK DEVLET HASTANESİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Ak Parti İzmir İl Başkanlığı ziyareti basına kapalı gerçekleşti.

Haber 22-07-19 17:49

Vali Çakacak, TÜTAP Genel Başkanı Yıldız’ı kabul etti

Vali Özdemir Çakacak, Turizm ve Tanıtma Platformu (TÜTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ve beraberindekileri makamında kabul etti.Ulusal ve uluslararası alanda hayata geçirilen etkinlikler sayesinde son yıllarda Eskişehir’in turizmde etkin bir şehir haline geldiğini hatırlatan Vali Çakacak, gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası festivaller, eğitim kongreleri, kültür sanat etkinlikleri ile sportif faaliyetlerle şehirdeki yerli ve yabancı turist sayısında artış gözlemlendiğini söyledi.Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, Eskişehir’in gezip görülmesi gereken şehirlerin başında geldiğine dikkat çekti.Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımına katkı sağlayarak bu alanda projeler üretmeyi amaçladıklarını belirten Genel Başkanı Yıldız ise, yapılan çalışmalar hakkında Vali Çakacak’a bilgi vererek, ziyareti kabulden dolayı teşekkür etti.Sohbet havasında geçen ziyarette, Eskişehir’in tanıtım çalışmalarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Yurthaber 02-07-19 13:05

BUSMEK’ten Amman’da ebru sergisi

Yurt içi ve yurt dışındaki eğitim faaliyetleriyle takdir toplayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), geleneksel el sanatlarını yurt dışında tanıtmaya devam ediyor.BUSMEK ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Ürdün’ün Başkenti Amman’da Mart ayından bu yana devam eden geleneksel ebru kursunun kapanış töreni ve sergi açılışı Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.Törene Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, TİKA Amman Program Koordinatörü Kürşat Mahmat, Maarif Vakfı Amman Koordinatörü Ahmet Zeki Olaş, THY Amman Müdürü Mazen ed-Disi ile kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı.Törende açılış konuşmasını yapan Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, etkinliği düzenlemelerine büyük destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSMEK yetkilileri ve kursu başarıyla yöneten Ebru usta öğreticisi Zeynep Gültekin’e teşekkür etti.

Haber 27-06-19 14:15

Gaziantep gıda sektörü ABD pazarında

Gaziantep ekonomisinde önemli bir yere sahip olan gıda sektörü temsilcileri Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda ABD-New York’ta incelemelerde bulundu.GTO tarafından 23-25 Haziran tarihlerinde ABD’nin New York kentinde düzenlenen ‘Summer Fancy Food Show Gıda Fuarı’na KOSGEB destekli fuar ziyareti ve iş gezisi organizasyonu düzenlendi.GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım başkanlığındaki 36 firma temsilcisinin yer aldığı heyet, sektörün gelecek trendlerini incelemenin yanı sıra, Gaziantep için önemli bir pazar olan ABD’de kendi ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.Fuar organizasyonuna dair açıklamalarda bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, yurt dışı iş gezisi ve fuar ziyaretlerine oldukça önem verdiklerinin altını çizerek, dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi ABD’nin Gaziantep için çok önemli bir ülke olduğunu belirtti.Yıldırım, “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne birçok yurt dışı iş gezisi ve fuar organizasyonu düzenledik, bu organizasyonların önemine vurgu yaptık.

Yurthaber 26-06-19 16:20

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bir yılını geride bıraktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhurbaşkanı seçildiği 24 Haziran 2018'deki oylamanın ardından hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bir yıl geride kaldı - Seçildiği günden itibaren yüksek tempoda çalışan Erdoğan, son bir yılda 4 kez Rusya, 2 kez Azerbaycan olmak üzere toplamda 21 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdi - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla Rusya'nın Soçi kentinde "Suriye" konulu Üçlü Zirve Toplantısı'nın dördüncüsü düzenlendi - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından inşa edilen dev yatırım "STAR Rafinerisi"nin açılışını yaptı

Haber 25-06-19 14:21

İspanya’da Gaziantep damgası

GTO, üyelerinin sektörel gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla 20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında İspanya-Barcelona’da gerçekleştirilen ve Gaziantep’ten 10 firmanın stant açtığı “ITMA 2019-Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı”na iş gezisi düzenledi.Gaziantep Ticaret Odası yurt dışı iş gezisi ve fuar ziyareti organizasyonlarına devam ederek, Gaziantepli tekstil makineleri üreticileri ve sektör temsilcilerinden oluşan heyetle kendi alanında dünyanın en büyük fuarı olan ITMA 2019-Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı’na katıldı.Gurur verici bir tabloFuar’a katılan GTO heyetine başkanlık eden Meclis Başkanı M.

Yurthaber 23-06-19 12:00

Asitli saldırısı sonrası ameliyat olan Berfin'e moral ziyareti

 MUĞLA'nın Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, asitli saldırı sonucu yüzünün büyük bir bölümü yanan Berfin Özek'i (19) ameliyat olduğu ilçedeki hastanede ziyaret etti.

Haber 22-06-19 14:22

DHA YURT BÜLTENİ -11

Tunceli'deki STK'lardan Vali Sonel'e destek ziyareti Tunceli'de 8-11 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası öncesi kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Vali Tuncay Sonel'i ziyaret ederek desteklerini illetti.

Haber 27-05-19 14:33

ATSO İnşaat Sektörü temsilcileri “Project Katar” fuarına katıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği kapsamında Katar’a heyet ziyareti düzenlendi.

Haber 02-05-19 15:18

DHA YURT BÜLTENİ-8 

Bahçeli: YSK, Türkiye'nin kaderiyle oynayamaz   MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın sürekli mazbata vurgusu yapması, seçimin ertesinde Anıtkabir ziyareti, her gün televizyonlardan dedikodu yayması, üzerinde özenle çalışılmış sinsi bir hazırlığın eseridir.

Haber 21-04-19 13:51

Pazar arayışları için Polonya’ya gittiler

Samsun Bafra Genç İşadamları Derneği (GİAD), yurt dışı iş geliştirme ve ihracat artırmaya yönelik pazar arayışları kapsamında Polonya’ya gitti.Polonya ziyareti hakkında bilgi veren GİAD Başkanı Alper Güngör, "Kurulduğumuzdan bugüne elimizden geldiği kadar ülke ekonomisine katkı sağlamak ve istihdama yönelik programlar yaparak bölgemize değer katmaya çalıyor ve çabalıyoruz.

Yurthaber 17-04-19 19:10

DHA YURT BÜLTENİ -3

  Seçimde muhtarlığı, kavgada gözünü kaybetti Osmaniye'de girdiği muhtarlık seçimini 150 oyla kaybeden Aziz Deprem (42) kendisine destek verenlere teşekkür ziyareti yaptığı sırada bir kişi ile çıkan tartışma sonrası uğradığı saldırıda sol gözünü kaybetti.

Haber 05-04-19 10:10

DHA YURT BÜLTENİ-12

1)KARAMOLLAOĞLU'NDAN, SEÇİMDE ÖLEN 2 KUZENİN YAKINLARINA TAZİYE ZİYARETİ   SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Malatya'nın Pütürge ilçesinde, pazar günü oy verme işlemi sırasında kavgada ölen ve dün toprağa verilen SP üyesi İlyas Aktaş ve Hasan Aktaş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haber 02-04-19 16:20

TESK Genel Başkanı Palandöken: TESK-KOSGEB işbirliğinin ilk yurt dışı iş gezisi yapıldı

TESK ve KOSGEB işbirliğiyle hayata geçirilen Yurtdışı Gş Gezisi Desteği’nin ilk gezisinin İtalya’ya yapıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu destekler esnaf ve sanatkâr kadar ülkemiz adına da çok olumlu gelişmelere yol açıyor” dedi.Yurt dışı iş gezilerinin hem esnaf ve sanatkâra hem de ülkeye olumlu şekilde yansıdığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gaziantep Ayakkabıcılar Odasınca organize edilen yurt dışı iş gezisi ile 14 ayakkabıcı KOBİ bu destek ile İtalya Milano’ya fuar ziyareti yapıldı.

Haber 20-03-19 10:26

DHA YURT BÜLTENİ -16

  Yeni Zelanda'daki teröristin Tokat ziyareti araştırılıyor (2) 'ODANIN KONSEPTİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ" Yeniz Zelanda'da 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren Brenton Tarrant'ın kaldığı 4 yıldızlı otelin Genel Koordinatörü Fatih Akkün, "Şahıs 18-19 Eylül tarihlerinde otelimizde bir gün konaklamış.

Haber 19-03-19 17:17

Bakan Dönmez'den Ümraniye'de esnaf ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Cumhurbaşkanımız ve ekonomi yönetiminin zamanında aldığı tedbirlerle (ekonomik saldırıda) ilk şok dalgasını atlattık. Ekonomi, düne göre bugün daha iyi" - "Bu senenin geçmiş yıldan daha iyi geçeceğine, 2020’den sonra da tek haneli enflasyon ve işsizlik istatistiklerine ulaşacağımıza inanıyorum. Bunu sadece kabine üyesi olarak ben değil yurt dışından bu işi objektif değerlendiren ekonomist ve iş adamı da söylüyor"

Finans 09-03-19 16:32

TBMM Dışişleri Komisyonundan yoğun parlamenter diplomasi

TBMM Dışişleri Komisyonu, 1 Ekim 2018'de başlayan 27. Yasama Dönemi'nde yurt içi ve yurt dışında yoğun diplomasi faaliyeti yürüttü - Dışişleri Komisyonu heyetleri, ABD ve Rusya'nın arasında bulunduğu 12 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdi - Komisyon Başkanı Volkan Bozkır, yeni yasama döneminin başından itibaren 43 ülkenin Ankara büyükelçisiyle görüştü

Haber 07-03-19 11:07

Özel yurt işletmecilerinin Ankara ziyareti

Tüm Yurt ve Özel Barınma Hizmetleri İşverenleri Sendikası (TUYİS) Yönetim Kurulu, sorunlarını anlatabilmek için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.TUYİS Genel Başkanı Umut Gezici, genel başkan vekili Ömer Kurtaran, genel sekreter Gülay Beyaz, başkan yardımcıları Ahmet Baydar, Mehmet Kalem, Adem Ruhbaş, Ali Yıldız ve Esra Bayraktar’tan oluşan heyet, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ve Mustafa Safran, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Sözcüsü Orhan Erdem, Komisyon üyesi Hacı Ahmet Özdemir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Cumhur Ünal, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Recep Ali Er’i makamlarında ziyaret ederek sorunları konusunda bilgilendirdi.Ziyaretlerde yurt işletmecileri olarak sendika çatısı altında birleşildiği, yurt genelinde 800 civarında yurt işletmecisinin bir araya getirildiği belirtilerek, düzenlenen çalıştayda ortaya çıkan sorunlar ve çözüm önerileri bir rapor halinde sunuldu.

Yurthaber 05-03-19 15:30

TBMM Başkanı Mustafa Şentop KKTC’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ın davetiyle ilk resmi yurt dışı ziyaretini bugün KKTC’ye gerçekleştiriyor.Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ın davetiyle ilk yurt dışı ziyareti için KKTC’ye gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve heyeti gün boyu temaslarda bulunacak.

Haber 05-03-19 12:55

TBMM Başkanı Şentop KKTC'ye gitti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ilk yurt dışı ziyareti kapsamında KKTC'ye gitti - Şentop, ikinci ziyaretini ise Azerbaycan'a yapacak

Haber 05-03-19 10:47