Monte Everest Haberleri

İspanyol tenisçi Nadal, Monte Carlo Masters'tan çekildi

Eski dünya 1 numarası İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 7-14 Nisan'da düzenlenecek Monte Carlo Masters Turnuvası'ndan çekildiğini duyurdu.

Spor 2024-04-04 21:26:14

Everest dağcılarına GPS zorunluluğu

Nepal, Everest Dağı’na tırmanan dağcıların yollarını kaybetmesi ya da çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmesini önüne geçmek amacıyla yetkililer dağcılara GPS izleme cihazı zorunluluğu getirdi.

Yurthaber 2024-03-26 15:53:11

Araç konforunuzu ikiye katlayacak en iyi araç kol dayamalıkları

Yolculuk esnasında araç konforunuzu artırmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu içeriğimiz tam size göre! Ön iki koltuk arasına yerleştirilerek rahat araç kullanımına olanak sağlayan araç içi kol dayama ürünleri, saklama hazneleriyle de işlevselliği artırarak beklentilerinizi tam anlamıyla karşılar. Kolaylıkla monte edilerek aracın bir parçası hâline gelmeyi başaran en iyi araç kol dayama modellerini bir araya getirdik. İşte o ürünler!

Haber 2024-03-14 17:08:52

Deprem korkusuyla evine çelik kabin yaptırmak istedi! Kabusu oldu 'Ölüm kabini gibi' 115 bin TL'ye anlaştı

Bir kişi zemin kat altındaki dairesine 115 bin TL'ye deprem kabini yaptırmak istedi. İddiaya göre merdivenden sığmayan kabininin iskeleti ikiye kesilip vidalarla tekrar monte edildi; çıkış kapısı için de cam pencere takılmak istendi. Kadın "Gördüğüm ve algılayabildiğim şeyden sakınmıyorlarsa anlamadığım ve görmediğimde neler yapılmıştır diye düşündüm. Deprem kabinine cam kapı getirdiler. İnsanların korkuları üzerinden tüccarlık yapmaları ve ölüm kabini gibi bir kabin yapmaları çok çirkin" dedi.

Haber 2024-03-02 17:07:24

Diğer Haber Etiketleri

Everest Dağı berbat kokmaya başladı, dışkı bırakmak yasaklanıyor! 'Açık tuvalet' olarak ünlendi: Nereye baksanız görüyorsunuz

Dünyanın en yüksek dağı kokmaya başladı, hem de insan dışkısından! Dağcıların Everest'e bıraktığı dışkılar soğuk nedeniyle bozulmuyor. Kamp alanlarından birinde hemen hemen hiç kar ve buz olmaması nedeniyle dört bir yanda insan dışkısı görüldüğü belirtiliyor. Yetkililer bu duruma kayıtsız kalmadı: İşte Everest'teki dışkı sorunu sonrası alınan önlemin detayları...

Haber 09-02-24 13:14

Everest Dağı nerede, hangi ülkede? Everest Dağı yükseklik kaç metre?

Dünyanın en ünlü yerlerinden biri de yüksekliği ile dikkat çeken Everest Dağı’dır. 1999 yılında yüksekliği ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren dağ, deniz seviyesinden en yüksek dağ ünvanına layık görülmüştür. Dağın ismi de bir araştırmacı tarafından verilmiştir ve dağ dünyanın en büyük nehirlerine ev sahipliği yapması ile de bilinir.

Haber 22-11-23 22:46

Gelibolu Yarımadası'nda çıkan yangınla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı

Yangının, etrafı çitle çevrilen tarlaya demir kapı monte edilirken kaynak sırasında çıktığı belirlendi. GÖZALTI BİLGİSİ VE DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 24-08-23 08:10

Bisiklet sürerken güvenliği elden bırakmayın! Sizi kazadan koruyacak en iyi sinyal lambaları

Trafikte bisikletle ilerlerken arabaların sizin dönüşlerinizi fark etmeyeceğinden korkuyorsanız sizi bisiklet sinyali diye bir ürünün varlığından haberdar etmenin zamanı gelmiş olabilir! Kablosuz teknoloji sayesinde kolayca bisikletinize monte edebileceğiniz bu ürünler güçlü LED lambalarıyla arabaların sizi anında fark etmesini sağlıyor. Haydi gelin, birbirinden kaliteli bisiklet sinyali modellerine bir göz atalım.

Haber 22-08-23 15:55

Balıkesir’de engelli vatandaş geliştirdiği aparat ile hayatını kolaylaştırdı

Burhaniye ilçesinde, geçirdiği kaza sonucu yatağa mahkum olan Lider Anaç, kendisinin geliştirdiği ve yatağın üzerine monte ettiği bir aparatla hayatını kolaylaştırdı.

Yurthaber 09-08-23 15:35

Bursa merkezli TIRansformers operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

Bursa merkezli 4 ilde yurt dışından getirdikleri tırlara yurt içinden satın aldıkları kazalı, ağır hasar kayıtlı araçların şasi numaralarını monte ederek piyasaya sürdükleri iddia edilen 13 zanlı gözaltına alındı.

Yurthaber 28-07-23 13:41

Çadırın içinden parçalanmış araba çıktı! Kamuflaj olarak kullanmışlar, müzik açıp... Sökülen parçalar da başka arabada!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. Bir şahıs, otomobilinin çalındığına dair ihbar yapınca ekipler çalışma başlattı ve çalınan otomobil, deprem çadırında parçalanmış halde bulundu. Otomobilin parçalarının bir başka otomobile monte edildiği belirlenirken, polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin çadırı kamuflaj olarak kullandığı ve parçalama sesleri duyulmasın diye ses sistemiyle müzik açtığı belirlendi.

Haber 08-06-23 13:15

Plazma televizyon ve monitörlerinizi asmanızı sağlayacak en iyi ve dayanıklı plazma askıları

Monitör ve plazma televizyonların masa ya da TV ünitesi üzerinde kullanılmasının yerine arzu edilen yükseklikte konumlandırılmasını sağlayan plazma askıları, kolay monte edilebildikleri için her ortamda tercih ediliyor. Plazma televizyonunu veya monitörünü en rahat edeceği açıda konumlandırmak isteyenleri memnun edecek birçok kaliteli plazma askı aparatı üretiliyor. Gelin, en dayanıklı plazma TV askısı çeşitlerini beraber inceleyelim.

Haber 27-04-23 16:25

Türk futbolunda devrim gibi karar! Artık ofsayt tartışması temelli olarak askıya alınacak....

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünya futbolunda da değişim devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin dünya futboluna monte edilmesiyle birlikte teknolojinin fırsatlarından yararlanmak için yeni adımlar atılıyor. 2022 Dünya Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi için tanıtımı yapılan 'yarı otomatik ofsayt sistemi' Türkiye Ligi'ne de geliyor.

Spor 21-03-23 11:23

Satmaya kıyamadı, bu hale getirdi! Görenlerin ilgisini çekiyor

Rize'de restoran ve rafting parkuru işleten Muhammet Yaylacı'nın otel odasını andıran kamyoneti görenlerin ilgisini çekiyor. Yaylacı, satmaya gönlü razı gelmeyince üzerine çatı da monte ettiği 1992 model kamyonetinin kasasını 4 kişinin konaklayabileceği odaya dönüştürmüş durumda. Direksiyon, vites kolu, pedallar ve torpido gibi parçaları yerinde bırakan Yaylacı, adrenalin tutkunu misafirlerini kamyonet odada ağırlıyor. Yaylacı'ya göre, fotoğraf çekmeye gelenler, bir akşam kalmak için can atıyor.

Haber 19-03-23 10:06

Everest dağı bulutların üzerinde ise üstünde nasıl kar var? Everest'in zirvesi neden karlı, Everest Dağı kaç metre?

Dünyanın en yüksek dağı olarak bilinen Everest, pek çok filme konu olmuştur. Kitaplarda önemli bir dağ olarak yer alan bu dağ, tarih boyunca pek çok olaya şahitlik etmiştir. Çünkü oldukça eski çağlardan beri varlığını sürdürmektedir. Oluşumu, yüksekliği ve tarihi ile dikkat çeken bir dağdır. Son yapılan ölçüme göre kabul edilen yüksekliği 8.848 metredir. Peki, Everest dağı bulutların üzerinde ise üstünde nasıl kar var?

Egitim 10-03-23 17:07

Nasuh Mahruki depremde yaşadıklarını anlattı! “Can kurtarmak için annemin cenazesine gitmedim”

Everest Dağı'na tırmanmayı başaran ilk Türk olan ve AKUT'un kuruluşunda yer alan Nasuh Mahruki Katarsis’te Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın konuğu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konuşan Mahruki, “Biz bundan daha iyisini başarabilirdik. Türkiye’nin kapasitesi bundan çok daha iyiydi. Maalesef bunu etkin bir biçimde başaramadık.” dedi ve 1999 depreminde yaşadıklarını anlattı.

Magazin 23-02-23 10:05

Fenerbahçe'den Arda Güler kararı! Jorge Jesus oynatmıyordu, serbest kalma bedeli kara kara düşündürmeye başlamıştı...

Fenerbahçe'de Arda Güler sıkıntısı yaşanıyordu. Sözleşmesinde bulunan madde gereği bir sezonda en az 1500 dakika A takımda oynama zorunluluğu bulunan genç oyuncunun şu an için istenen süreyi alamaması taraftarları tedirgin etmişti. Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus, Arda Güler ile ilgili kararını verdi. Tecrübeli hoca Galatasaray maçındaki ağır mağlubiyetin ardından Arda'yı takıma monte ederek kalan maçlarda sahaya sürecek.

Spor 11-01-23 14:33

İlk kez test edildi! Akıncı TİHA'dan ateşlendi, hedefi yerle bir etti

Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli insansız hava aracı Bayraktar Akıncı TİHA, TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği Gökçe Güdüm Kiti ile buluştu. Akıncı TİHA'ya monte edilen ve test atışı yapılan Gökçe Güdüm Kiti, hedefi başarıyla vurdu. Öte yandan Gökçe Güdüm Kiti, bir insansız hava aracında ilk kez test edildi.

Haber 22-12-22 22:02

Everest Dağı'nın en ölümcül çığından kurtuldu! O anları anlattı

Deneyimli kaşif ve dağcı Mingma G, Everest Dağı'nda yaşanan ölümcül bir çığdan kurtuldu. Bölgede yaşanan en kötü deprem olarak bilinen bir afetle tetiklenen ve birçok kişinin hayatına mal olan ve bu afetin ardından Mingma, o an yaşadığı dehşeti ve hayatı pahasına kaçmayı nasıl başardığını anlattı.

Trend 21-12-22 10:43

Mide bulandıran görüntüler! Ağzında kesik bir başla sokakta dolaşan köpek dehşete düşürdü

Meksika'da bir köpeğin, bir bankamatiğin yakınına bırakılan insan kalıntıları karıştırıp ağzında kesik bir insan başıyla sokaklarda dolandığı anların görüntüleri mide bulandırdı. Monte Escobedo bölgesinde yaşayan korku içindeki insanların olayın 26 Ekim Çarşamba gecesi geç saatlerde yaşandığını bildirirken, polislerin sokak köpeği kaçmadan önce olay yerini kordon altına alıp cinayeti araştırma imkanı olmadığı açıklandı.

Trend 31-10-22 07:53

Yaklaşan soğuklarda kurtarıcınız olacak en iyi duvar tipi ısıtıcı çeşitleri

Havaların soğumaya başlaması ile ısıtıcı modelleri yeniden gündem oldu. Bu ürünler arasından evlerde ve ofislerde yer kaplayan ısıtıcılar yerine duvara monte edilen modeller daha çok ilgi görüyor. Eğer sizin de duvar tipi ısıtıcıya ihtiyacınız varsa infrared modellerden doğal gaz sobalarına kadar en iyi seçenekleri burada bulabilirsiniz!

Haber 25-10-22 17:34

Monte Carlo Balesi, Romeo ve Julietle Zorlu PSM'de sanatseverlerle buluşacak

Monte Carlo Balesi, "Romeo ve Juliet"le Zorlu PSM'de sanatseverlerle buluşacak

Yurthaber 18-10-22 21:24

Antalya'da elektrikli araçlar için güneş enerjili otopark Solar Carport geliştirildi

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan: - "Bu sistem evlere, iş yerlerine, fabrikalara, restoran bahçelerine, yol kenarlarındaki benzin istasyonlarına, her yere monte edebilir. Şebekenin olmadığı her yerde güneşten enerjiyi alıp ayrı bir noktaya depolayıp oradan da araçlar doldurulabilecek"

Yurthaber 02-10-22 13:13

Bakkallar SEÇ Market ile rekabete katılıyor

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker: - "SEÇ Market diye bir model düşündük. Bakkal amca ‘ben marketle nasıl başa çıkarım’ diyor. Müşterinin gelmesi için ulaşılabilirlik, saatler konusunda erişilebilirlik bakkal amcada var, biliyor, tanınıyor ama bakkal amcada marketteki bütün mallar yok, marketteki fiyat cazibesi yok. Bunları sisteme monte edince bu iş çalışabilir hale geldi" - "SEÇ Market’in sahibi, bakkal amcalar. Tedarik franchise modeli. SEÇ Market’in üstünlüğü, bakkal amcalar ne kadar kar edeceğine kendi karar veriyor, ne mal satacağına kendi karar veriyor"

Yurthaber 22-09-22 15:49

Daha önce denendi! Futbolda devrim gibi karar! İngiltere Premier Lig, yarı otomatik ofsayt sistemine geçiyor...

Son dakika haberleri: Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünya futbolunda da değişim devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin dünya futboluna monte edilmesiyle birlikte teknolojinin faydalarından yararlanmak için yeni adımlar atılıyor. 2022 Dünya Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi için tanıtımı yapılan 'yarı otomatik ofsayt sistemi' İngiltere Premier Lig'in kapısında...

Spor 14-09-22 07:25

Konya Ovası'nda motorlu sulama sistemi çiftçinin işini kolaylaştırıyor

Yemlik bitki ve hububat ekili arazilerin sulanmasında tesisatın yer değişimini ortadan kaldıran, kendinden motorlu ve alüminyum boru üzerine monte fıskiyeli sistem, iş gücü ve enerji sarfiyatında kullanıcısına avantaj sağlıyor - Karatay ilçesinde, tarlasına motorlu sulama sistemi kurduran bir çiftçinin 210 dekar arazisi, bir işçiyle kısa sürede kolaylıkla sulanabiliyor

Yurthaber 06-09-22 11:11

Tekerlekli sandalyenin merdivenden çıkmasını sağlayan paletli sistem TEKNOFEST'te

Geliştirilen sistemde tekerlekli sandalye, monte edilen şarjlı palet sayesinde güç kullanmadan yön verilerek merdivenlerden kolaylıkla indirilip çıkarılabiliyor

Yurthaber 03-09-22 12:45

Peugeot, elektrikli modellerinin üretim sürecini açıkladı

Eğitimli teknisyenlerin her 50 kWsa kapasiteli batarya ünitesini (önceden monte edilen hücreler ve bileşenler) monte etmesi yaklaşık 60 dakika sürüyor

Yurthaber 25-08-22 17:08

Banyoda mutfakta kısacası evin her yerinde işinize yarayacak ani su ısıtıcı modelleri

Günün bütün yorgunluğunu sıcak bir duşun altında atmayı sevenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz banyonuza monte ettirerek kolayca kullanabileceğiniz ani su ısıtıcı modellerine ihtiyacınız var demektir! Sadece banyoda değil, mutfakta ve diğer lavabolarda da kullanılabilen bu ısıtıcılar; suyu anında ısıtarak kullanımınıza sunar. Birbirinden kullanışlı modelleri daha detaylı olarak incelemek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Haber 17-08-22 15:41

Sürekli arabasıyla gezenler için büyük kolaylık en iyi port bagajlar

Arabanızla seyahat etmeyi seviyor ve sürekli uzun soluklu gezmelere çıkıyorsanız yanınıza her eşyanızı alamamak sizi üzüyor olabilir. Bunun için üzülmenize gerek yok. Arabanızın üzerine monte ederek kullanabileceğiniz port bagaj sayesinde uzun seyahatlerinizde tüm eşyalarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Böylece büyük arabanız olmasa bile büyük bir depolama alanına sahip olabilirsiniz. Sizler için en iyi port bagaj modellerini derledik. İşte detaylar!

Haber 01-08-22 14:25

İkinci el otomobil alacaklar bu hilelere dikkat! Motor sağlamsa artık kontrol bile edilmiyor

İkinci el otomobil piyasasında dolandırıcılık yöntemleri artarken, ekspertizler en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerini anlattı. ekspertiz şirketi sahibi Murat Yaman "Müşteriler daha önce kaportaya dikkat ederlerdi. Şimdi motor sağlamsa, kaportaya bakmıyorlar bile" derken, kilometrenin düşürülmesi, kaza sırasında açılmış airbag’lerinin tamir edilmeden yeniden monte edilmesi ve iki farklı aracın birleştirilmesi gibi durumların en sık yapılan dolandırıcılık yöntemi olduğu belirtildi.

Haber 30-07-22 14:37

Dört ağacın gövdesine bağlı, yerden 20 metre yüksekte ev yaptı

Rize'de yamaçtaki ağaçlara çelik vidalarla monte edilen 6 metrekarelik ev elektrikle aydınlanıyor - Evin sahibi Mehmet Çetin: - "Yükseklik korkusu olanlar sallantıdan tedirgin oluyor. Bazen insanların alışmaları için sallıyorum. Bu zamana kadar 10 kişiyi evin içinde ağırlayarak sağlamlığını test ettik"

Yurthaber 29-07-22 11:12

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Çanakkale'de konuştu:

"Dün terör örgütü elebaşı Apo'nun heykelini dikeceklerini söyleyen, 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi, terörden mahkum bir eş başkan, tutmuş 'Çanakkale'ye gideceğim, şehitlikleri ziyaret edeceğim.' demiş. Günaydın, uyan da balığa gidelim" - "Çanakkale, sizin altılı masanıza yedinci ayağı monte etmenin aparatı değildir"

Yurthaber 21-07-22 17:07

İran Nükleer Tesislerde IAEA'ya Ait İlave Kameraları Söktü

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi Başkanı Rafael Grossi, İran’ın, 2015 nükleer anlaşması uyarınca nükleer tesislerine monte edilen ilave gözetim ekipmanlarını sökmeye başladığını bildirdi. İran'ın bu adımı, anlaşmanın yeniden canlandırılması girişimlerine indirilen ağır bir darbe olarak nitelendi

Haber 09-06-22 18:50

İlk görüşte aşık olduğunu anlattı! İlişkisini herkesten gizledi: Cinsel hayatımız inanılmaz

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arkansas eyaletinde yaşayan 27 yaşındaki Nathaniel, ilginç cinsel yönelimiyle herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Chase adını verdiği 1998 model Chevy Monte Carlo marka arabayla ilişki yaşadığını dile getiren Nathaniel, “Cinsel hayatımız inanılmaz” diyerek herkesi şaşırttı.

Trend 03-06-22 14:47

Monte ne demek? Monte kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Monte kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Monte kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 15:46

Monte etmek ne demek? Monte etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Monte etmek ifadesi de bunlardan biridir. Monte etmek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:27

Macron Ukrayna'ya Verilen Silahları İlk Defa Açıkladı

Rus işgaline karşı Ukrayna’ya silah desteği veren ancak "güvenlik" gerekçesiyle yardımın içeriğini gizli tutan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ilk kez silah teslimatlarının ayrıntılarını paylaştı. Macron, Ukrayna'ya Milan tanksavarları ile CAESAR kamyona monte topçu sistemi verdiklerini söyledi

Haber 22-04-22 19:51

Djokovic kortlara mağlubiyetle döndü

Sırp tenisçi Novak Djokovic, 1 numaralı seribaşı olarak katıldığı Monte Carlo Masters Erkekler Tenis Turnuvası'ndaki ilk maçında elendi.

Spor 12-04-22 22:39

Ay görevine geri sayım: NASA ilk kez fırlatma rampasına taşıyacak! Aylar süren hazırlıkların doruk noktası

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Ay görevi ‘Artemis I’ kapsamında inşa edilen dev roketi (SLS) ve üzerine monte edilen uzay aracı Orion’u ilk kez bugün fırlatma rampasına taşıyacağı açıklandı. NASA'nın aylar süren hazırlıkların ‘doruk noktası’ olarak nitelendirdiği taşıma işlemi 6 ila 12 saat sürecek ve canlı yayınlanacak.

Haber 17-03-22 16:42

Ilıca Şelalesi ve Horma Kanyonu ziyaretçilerini beyaz örtüyle karşılıyor

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan, kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformdan geçilebilen Horma Kanyonu ile 10 metreden dökülen Ilıca Şelalesi, beyaz örtüye büründü - Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar: - "Pınarbaşı, doğal güzelliklerini Kastamonu'nun ötesinde tüm Türkiye'ye duyurma noktasında emin adımlarla ilerlemekte"

Yurthaber 06-02-22 11:21

Dünyanın çatısı alarm veriyor... 25 yılda tamamen yok oldu!

Dünyanın deniz seviyesi üzerindeki en yüksek dağı olan ve "dünyanın çatısı" olarak isimlendirilen Everest Dağı alarm vermeye başladı. 8 bin 848 metre yükseklikteki dağda 2 bin yılda oluşan devasa bir buzul kütlesi sadece 25 yıl gibi bir sürede eridi. Bilim insanları, iklim değişikliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığını ve Everest'teki erimenin 80 kat hızlandığının altını çizdi.

Haber 04-02-22 13:06

214 bin TL'ye otomobil aldı, 10 ay sonra hayatının şokunu yaşadı

İstanbul'da otel işletmeciliği yapan Beyhan Kılıçaslan’ın başı Ordu'da 214 bin TL'ye aldığı otomobil ile derde girdi. Aracı satın aldıktan 10 ay sonra polisten gelen telefonla aracın çalıntı olduğunu öğrenen Kılıçaslan hayatının şokunu yaşadı. Yapılan incelemede, Hakkari'de yanan başka bir aracın şase ve motor numaralarının araca monte edildiği ve aracın 'change' otomobil olduğunun anlaşılmasıyla Kılıçaslan ikinci bir şok yaşadı.

Haber 29-01-22 09:30

Direksiyon başında uyuklamayı önleyen sistem geliştirdiler

Bursa'daki Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hazırlanan, kodlama ve yapay zeka ile çalışan sistem, sürücüyü görecek şekilde monte edilen gece görüşlü kameraya uygulanan yazılımla yüzü algılıyor, gözlerin kapanması, başın öne fazlaca eğilmesi gibi durumlarda ses ve titreşimle uyarı veriyor - Takip cihazı prototipini geliştirme çalışmasına devam eden proje ekibi, sonraki aşamada bunu araç üzerinde deneyecek

Yurthaber 10-01-22 11:54

Tekirdağ'da rüzgar nedeniyle işçiye çarpan panel can aldı!

Tekirdağ'da şiddetli rüzgarın etkili olduğu anlarda çatıya güneş paneli monte eden fabrika işçisi, 6 metre yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Dengesini kaybetme nedeninin rüzgar nedeniyle panellerden birinin kendisine çarpmasından dolayı kaynaklandığı öğrenildi.

Haber 26-12-21 16:50

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için yükseklik korkusuna rağmen ağaca ev yaptı

Rize'de yamaçtaki ağaca çelik vidalarla monte edilen 10 metrekarelik evin elektriği, dereye yerleştirilen dinamo ile karşılanıyor - Evin sahibi Erdoğan Baltacı: - "Yükseklik korkum var. Emniyet kemeri ile kendimi ağaca bağlayarak titreye titreye bugüne getirdik" - "İnsanlardan uzak, tamamen doğa ile baş başa stres atabileceğimiz bir alan"

Yurthaber 04-12-21 12:52

Dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, Monako'da ödül törenine katılacak

Monako Prensi II. Albert'in de katılacağı tören, Monte Carlo'da düzenlenecek - Uluslararası Motosiklet Federasyonunun ödül törenine, Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu da katılacak

Yurthaber 02-12-21 09:29

Everest'te 200'den fazla ceset! Dünyanın en yüksek dağının dehşete düşüren hikayesi

Dünyanın deniz seviyesindeki en yüksek dağı olan Everest, dağcıların gözde bölgelerinden biri. Peki Everest Dağı'nda 200'den fazla ceset bulunduğunu biliyor muydunuz? İşte Everest'in tüyler ürperten öyküsü...

Haber 20-11-21 13:47

Sergen Yalçın'dan şaşırtan karar!

Trabzonspor yenilgisi sonrası Sergen Yalçın'dan şaşırtan bir karar geldi. Bu sezon çok gol yiyen Beşiktaş'ta stoper mevkisine tanıdık bir isim olan Necip Uysal monte edilecek. İşte detaylar...

Spor 16-11-21 08:43