Muge Guzey Akansel Haberleri

ASGARİ ÜCRET ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Tüm veriler o rakamı işaret etti! İşte 2023 asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri!

Asgari ücret zammı için ikinci toplantı dün gerçekleştirildi. Kritik toplantının ardından TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak konuya dair açıklamada bulundu. 2022 yıl sonu yaklaşırken çok sayıda vatandaş gelecek zam oranına ilişkin araştırma yapmaya başladı. Bilindiği üzere belirlenecek olan zam 7 milyon vatandaşı doğrudan, herkesi ise dolaylı olarak etkileyecek. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? 2023 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Finans 2022-12-15 10:06:51

Son Dakika: Asgari ücrette ikinci toplantı yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2'nci toplantısını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Beklenti ortada, makul bir teklif bekliyoruz” ifadelerini kullandı. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, “En kısa sürede üçlü mutabakatla imzalamak taraftarıyız. Yasada da biliyorsunuz herhangi bir zorunluluk yok toplantı sayısı olarak. Ümit ediyoruz ki bu hafta içerisinde asgari ücreti açıklarız” dedi.

Finans 2021-12-07 14:11:16

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Asgari ücret belirlenirken, ülkemizin ekonomik durumunun ve işletmelerimize olan etkisinin göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyoruz" - "Çalışma arkadaşlarımızın hayat kalitesini kalıcı şekilde artıracak ve büyük-küçük bütün işletmelerimize değer katacak her türlü kararın en büyük destekçisiyiz. Çalışanlarımızın refahını koruyacak ve onları enflasyona ezdirmeyecek dengeli bir artışa şimdiden 'evet' diyoruz"

Yurthaber 2021-12-01 16:41:34

TİSK ve Yenibirlider Derneği iş birliğiyle Genç Kadın Liderler Projesi hayata geçirildi

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Ülkemizde ev işleri nedeniyle iş aramayan yarım milyonun üzerinde üniversite mezunu kadınımız var. Eğitimli kadınlarımızı üretime katmanın yolları üzerinde çalışıyoruz" - Yenibirlider Derneği Genel Müdürü Jülide Erdoğan: - "Cinsiyet eşitliği için istihdama eşit katılımın bir ön koşul olduğunu düşünüyoruz"

Yurthaber 2021-03-06 12:10:18

Kaymakam Akeller esnafı denetledi

İçişleri Bakanlığınca "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Türkiye genelinde uygulanacak yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri denetimi, Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde başladı.Günyüzü Kaymakamı Burak Akeller ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akansel, esnafı ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen konularında dikkatli olunmasını istedi.

Yurthaber 23-09-20 14:38

Asgari ücrette zam pazarlığı başladı

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Asgari ücretin, ekonomik verileri ve ülke gerçeklerini dikkate almayan siyasi polemiklere malzeme edilmemesini temenni ediyoruz" - "Asgari Ücret Desteği'nin, 2020'de 200 lira olarak ve tüm işletmeleri eşit şekilde kapsayarak devam etmesini talep ediyoruz" - "SGK İşveren Desteği'nin yüzde 5'ten yüzde 6'ya yükseltilmesini ve bu oranın toplu iş sözleşmeli iş yerlerinde yüzde 7 olarak uygulanmasını istiyoruz"

Finans 02-12-19 16:20

TİSK çalışma hayatının Davosunu toplayacak

Konfederasyon, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yönetimleri ile bağlı sendika yöneticilerinin katılımıyla Ortak Paylaşım Forumu düzenleyecek - Forumda, çalışma hayatında geri planda kalan kadın, genç, engelli, çevre gibi başlıkların kamudan temsilcilerin de katılımıyla etraflıca masaya yatırılması planlanıyor - TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Kapsamı ve tarafları bakımından yapacağımız organizasyonla dünyaya örnek olmak istiyoruz. Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu gibi geleneksel hale getirmek istediğimiz Forumla, çalışma hayatının taraflarını aynı masa etrafında toplayıp ülke yararına kararlar almayı amaçlıyoruz"

Haber 10-09-19 11:03

Toprak damlı evde yaşayanların loğ mesaisi başladı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, yaklaşık bir aydır aralıklarla etkili olan kar, yöresel mimariyle inşa edilen toprak evlerde yaşayan ailelerin hayatını olumsuz etkiliyor - Bölge halkı "Loğ" adı verilen taş silindiri, karı temizlenen toprak damlar ile yolları sıkıştırmak için kullanıyor - Hıdır Akansel: - "Evin damındaki karı temizledikten sonra bu sefer su birikiyor. Toprak suyu emdikçe evlere su sızıntısı oluyor. Ben de bu sızıntıları engellemek için loğ çekiyorum ve su evime girmiyor"

Haber 21-01-19 12:12

Büyük iş yerleri de 150 lira ve 5 puan istiyor

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "150 lira olan asgari ücret desteğiyle 5 puanlık SGK işveren teşvikinin, iş yeri ayrımı gözetmeksizin 500 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerine de uygulanmasını istiyoruz" - "Rakam ve oranların çalışan sayısına göre farklılaştırılması, 500 ve üzeri çalışan istihdam eden işverenler açısından adil olmayan sonuçlar ortaya koyuyor. İstihdam arttıkça destek ve teşviklerin artması gerekirken tersine bir işleyiş, büyük ölçekli işletmeleri zor durumda bırakıyor"

Yurthaber 04-01-19 11:26

Büyük iş yerleri de 150 lira ve 5 puan istiyor

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "150 lira olan asgari ücret desteğiyle 5 puanlık SGK işveren teşvikinin, iş yeri ayrımı gözetmeksizin 500 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerine de uygulanmasını istiyoruz" - "Rakam ve oranların çalışan sayısına göre farklılaştırılması, 500 ve üzeri çalışan istihdam eden işverenler açısından adil olmayan sonuçlar ortaya koyuyor. İstihdam arttıkça destek ve teşviklerin artması gerekirken tersine bir işleyiş, büyük ölçekli işletmeleri zor durumda bırakıyor"

Haber 04-01-19 11:25

Yeni asgari ücretin belirlenmesi

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Beklentilerimizin üzerinde olduğunu ifade etmek istiyorum. İlk toplantıdan itibaren hedef enflasyonla birlikte 2019 Yeni Ekonomik Program'da olan hedeflerin dikkate alınmasını talep etmiştik. Bunlar taleplerimizin üzerinde oldu"

Haber 25-12-18 12:23

Yeni asgari ücretin belirlenmesi

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Beklentilerimizin üzerinde olduğunu ifade etmek istiyorum. İlk toplantıdan itibaren hedef enflasyonla birlikte 2019 Yeni Ekonomik Program'da olan hedeflerin dikkate alınmasını talep etmiştik. Bunlar taleplerimizin üzerinde oldu"

Yurthaber 25-12-18 12:21

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını yaptı - TÜİK, asgari ücrette pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici olan bir işçinin asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak paylaştı - Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat: - "Biz asgari ücretin bilimsel, objektif veriler doğrultusunda hazırlanmasına inanıyoruz. Bugün TÜİK, bir işçinin asgari geçim tutarını 2 bin 213 lira 40 kuruş olarak açıkladı. Türk-İş uzmanlarımızın açıkladığı bir kişinin yaşam maliyeti olarak 2 bin 385 liraydı" - TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Türkiye'nin içerisinde bulunduğu koşullar ile 2019 yılı hedeflerinin de mutlak suretle dikkate alınıp, geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanlığının sunduğu veriler de göz önüne alınarak bir hesaplama yapılmasında fayda görüyoruz"

Haber 20-12-18 16:52

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat: - "Rakamsal pazarlığa başlamadığımız için tam bir sonuç çıkmadı. Henüz daha erken ama TÜİK'in açıklamasından sonra bir sonuç çıkacağını bekliyorum" - TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "2018 yılı işsizlik, büyüme ve enflasyon rakamlarını gördük, 2019 yılındaki hedefler çok daha farklı, işsizlik oranları çok daha faklı. Bunların hepsini dikkate alarak bir rakam öngörüp paylaşacağız"

Haber 13-12-18 13:41

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı (4)

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil etti - TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Asgari ücrette yapılacak artış oranı belirlenirken ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum, hedef yatırımlılık, verimlilik, işsizlik ve özellikle son aylarda kayda değer şekilde yol aldığımız enflasyonla mücadele hedefleri de dikkate alınmalı" - "Asgari ücrette değişiklik olmamasına rağmen ekim ayından itibaren kesilen destekle asgari ücretin işverene maliyeti yükselmiştir. Bu nedenle artış gösterecek asgari ücret karşısında verilecek destek oranında da bir artışa gidilmesi çok önemlidir"

Haber 06-12-18 14:29

Yeni asgari ücret için görüşmeler başlıyor

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yarın yapacak - Yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonda, bu yıl ilk kez asgari ücretle geçinen bir işçi de yer alacak - Bu kişi, Yalova Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Güvenlik-İş Sendikası üyesi kadın bir işçi olacak - TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "İşverenlerimizin maliyeti, ekim ayından itibaren asgari ücret desteğinin kalkmasıyla yüzde 5 arttı. 2019 yılı için bu desteğin artırılarak yeniden uygulanmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte toplu iş sözleşmesi uygulanan iş yerleri için SGK işveren teşviklerinin artırılarak sürdürülmesini istiyoruz" - Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat: - "Yeni asgari ücrette, bu yıl gerçekleşen enflasyon oranı dikkate alınmalı. Bunun yanına ülkenin büyümesi ve gelişmesi de göz önünde bulundurularak refah payı da eklenmeli"

Haber 05-12-18 09:21

TİSK sosyal sorumluluğu ödüllendirecek

Konfederasyon, kurumsal sosyal sorumluluk alanında farkındalığı arttırmak ve şirketleri teşvik etmek amacıyla başlattığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri altıncı kez sahiplerini bulacak - TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç: - "Organizasyonla hem toplum hem şirketler için 'kazan-kazan' ortamı yaratıyoruz. Bu sayede, toplumda duyarlılığı artırırken, şirketlerin marka değerleri ve imajlarına da olumlu katkılar sunuyoruz"

Haber 09-08-18 11:13

Tisk Genel Sekreteri Akansel Koç, 100 Tl’lik Çalışan Başına İşveren Desteğinin Kesilmesi İle Maliyet Zaten Yüzde 6 Arttı Dedi.

IHAAW151352-EKO/22-12-2017 - TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "100 TL’lik çalışan başına işveren desteğinin kesilmesi...

Yurthaber 22-12-17 16:13

Başkan Başsoy, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, şehir genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.Öncelikle Bahçesaray ve Yaşar Akansel...

Yurthaber 13-06-17 09:32

Eskişehir Orman Fidanlık Müdürü İnan’dan Günyüzü Belediyesi’ne Ziyaret

Eskişehir Orman Fidanlık Müdürü Metin İnan Günyüzü Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yardımcısı Ali Akansel,...

Yurthaber 06-01-17 12:46

Damat İşkencesinde Soğan Göz Yaşarttı

Artvinli damat Akansel Serkan Kuru, Aydın’dan gelin aldığına bin pişman oldu.Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye memurlarından...

Yurthaber 18-09-15 09:49

Adıyaman'da Kamyonet Derildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Mustafa ÖNDOĞAN/ADIYAMAN, Kaza, akşam saatlerinde Gölbaşı-Adıyaman karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Gölbaşı yönüne giden 52 yaşındaki Hadi Akansel yönetimindeki 63

Yurthaber 18-12-14 22:06

Annesinin acısına dayanamadı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, annesi 78 yaşındaki Guzey Kamözüt'ün Antalya'da yapılan ameliyatta öldüğünü öğrenen oğlu...

Yurthaber 25-05-13 14:12

Tecavüzcüsünün ismini yazıp intihar etti

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 17 yaşındaki Esengül Akansel, kendisine tecavüz edenin ismini yazıp intihar etti.

Yurthaber 16-11-11 17:43