Muhabbet Kus Haberleri

Erdal Özyağcılar'dan Kadir İnanır açıklaması geldi: 2017'de de...

Usta oyuncu Erdal Özyağcılar Nişantaşı’nda görüntülendi. Gazetecilerle ayak üstü muhabbet eden oyuncu sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Oyuncu ayrıca yoğun bakımda olan arkadaşı Kadir İnanır hakkında da konuştu.

Magazin 2024-03-26 17:38:32

Prof. Dr. Mustafa Karataş Yatak yorgan ayırdık diyen seyirciye dayanamayıp bakın ne dedi! Sunucudan Hocam uyarısı

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Muhabbet Kapısı programında gelen soruları yanıtlıyor. İlahiyatçı Karataş, erkek bir seyircinin yayına bağlanarak "Yatağı yorganı ayırdık" demesine verdiği yanıtla dikkat çekti. Sunucu ise "Hocam" diyerek müdahale etti.

Magazin 2024-02-16 06:59:23

'Diyarbakırlı Ramazan hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin öldürüldü! Saldırgan her yerde aranıyor: 'Kendisinde biraz tedirginlik vardı'

Son dakika haberine göre sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih'te öldürüldü. İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis kaçan saldırganı arıyor. Halil İbrahim Galya isimli vatandaş, "Dün akşam saat 20.00’da 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. Kendisinde biraz tedirginlik vardı. Biz onu hissettik" dedi.

Haber 2024-01-31 18:39:15

Maltepe'de petshopta yangın: Çok sayıda muhabbet kuşu öldü!

Maltepe'de petshopta yangın çıktı. Çıkan yangında çok sayıda muhabbet kuşu dumandan etkilenerek öldü. İş yerinde bulunan 'Lily' adlı köpek ise yangın sırasında kırılan camdan çıkarak kurtulmayı başardı.

Haber 2023-10-05 00:46:22

Müge Anlı'nın elinden ne uçan ne de kaçan kurtuluyor! Kuşunun bulunması için adaklar adayan yaşlı kadın yürekleri sızlattı

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına 90 yaşındaki Ayşe Hanım'ın sözleri damga vurdu. Tatil için Manisa'ya giden Ayşe Hanım, burada muhabbet kuşunu kaybettiğini belirtip Müge Anlı'dan yardım istedi. "Maviş benim çocuğum gibiydi" diyen yaşlı kadının sözleri ünlü gazeteciyi duygulandırdı.

Magazin 14-09-23 13:33

Halk otobüsünde tebessüm ettiren görüntü! Muhabbet kuşu, yaşlı adamın ensesinde seyahat etti

Bursa’da bir vatandaş halk otobüsüne muhabbet kuşuyla bindi. Kafesinde olmayan kuş yaşlı adamın ensesi üzerinde seyahat ederken, yüzleri tebessüm ettiren görüntü cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Haber 14-09-23 12:49

Taksim’de ilginç görüntü! Görenler şaşkınlığını gizleyemedi... İlgi odağı oldu

İstanbul Taksim'de kafasının üstündeki 3 muhabbet kuşuyla gezen Müslüm Nacar isimli vatandaş ilgi odağı oldu. ‘Maviş’, ‘Boncuk’ ve ‘Çapkın’ isimli üç muhabbet kuşunu bir an olsun bile yanından ayırmayan Nacar'ı görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Turistler, kafasının üzerinde 3 kuşla gezen Nacar ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Kuşlarıyla birlikte neredeyse tüm İstanbul’u gezdiğini söyleyen Müslüm Nacar ise "Ben hiçbir zaman kuşlarımdan ayrılmam" diye konuştu.

Haber 02-07-23 12:01

Brad Pitt ile film çekme hayalleri suya düşen kadın yıkıldı! Sosyal medyadaki hayran sayfasında tanıştılar, gerçeği fark ettiğinde iş işten geçmişti

Hayranı olduğu dünyaca ünlü ABD'li oyuncu Brad Pitt ile internette tanışmanın heyecanına kapılan İspanyol kadın, aralarındaki muhabbet ilerledikçe iletişim kurduğu kişiyle duygusal bağ kurdu. Kendini Brad Pitt olarak tanıtan kişi, İspanya'ya gelip birlikte film çekme vaadiyle kadının gönlünü kazanmayı başardı. Bu sırada kırmızı halıdan montajlı fotoğraflar göndermeyi de ihmal etmedi. Kadın gerçeğin ayırdığına vardığında ise iş işten geçmiş, dudak uçuklatan miktarda parasını çoktan kaptırmıştı.

Trend 30-06-23 14:36

Depremi önceden haber verdiğine inanıyorlar! Satışlarında büyük artış oldu…

Deprem sonrası özellikle sosyal medyada dikkat çeken paylaşımların ardından muhabbet kuşlarına ilgi yükseldi. Depremi önceden haber verdiğine inanılan muhabbet kuşlarına vatandaşın ilgisi yoğunlaşırken, kuş satan bir esnaf yaptığı açıklamada "Önceden 2 ya da 3 tane satılan muhabbet kuşlarını şimdi yirmi civarında satıyoruz" dedi.

Haber 25-03-23 17:19

Şarkıcı Ebru Polat Soyunma odasında tamamen çırılçıplak dolaşabiliyoruz dedi! Okan Bayülgen şaştı kaldı

Şarkıcı Ebru Polat, Okan Bayülgen ile Muhabbet Kralı'na konuk oldu. İddialı pozlarıyla sık sık gündeme gelen Polat kadınların birbirlerinin yanında çok rahat olduğundan bahsederken "Soyunma odasında tamamen çırılçıplak dolaşabiliyoruz" dedi! Okan Bayülgen ise bu açıklamaya şaştı kaldı.

Magazin 24-03-23 07:03

Depremlerin ardından ilgi arttı vatandaşlar akın ediyor! ‘Deprem kuşu’ diye almaya başladılar

Vatandaşlar Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ötücü kuşlara ilgiyi artırdı. Van'da deprem öncesi kuşların çırpınarak telaşlandıkları ve aşırı ses çıkardıkları bilgisi üzerine vatandaşlar ötücü kuşlara ilgi göstermeye başladı. Bu kuşların deprem gelmeden önce çırpınarak telaşlandıkları ve aşırı ses çıkardıkları söyleniyor. Muhabbet kuşlarına müthiş bir talebin olduğunu ifade eden Esnaf Fatih Özdemir, "Deprem kuşu diye herkes almaya başladı" dedi.

Haber 10-03-23 10:16

Depremin vurduğu Hatay'da madenciler kuş sesi duydu, harekete geçti! Gel çocuğum, gel

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da kent merkezinde hasar gören bir binada arama yapan madenciler, kuş sesi duydu. Ağır hasar gören binada mahsur kalan muhabbet kuşu, madenciler tarafından kurtarıldı.

Haber 12-02-23 09:59

Depremden 97 saat sonra enkazda bulunan muhabbet kuşuna Mucize adı verildi

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da yıkılan Zümrüt Apartmanı'nın enkazında 5'inci günde bulunan muhabbet kuşuna "Mucize" adı verildi.

Yurthaber 10-02-23 13:36

Ekipler fark etti! Kahramanmaraş'ta tavşan ve muhabbet kuşu da enkazdan kurtarıldı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde arama kurtarma ekipleri bina enkazında fark ettikleri tavşan ve muhabbet kuşunu kurtardı.

Haber 09-02-23 16:59

Kahramanmaraş'ta yürekleri ısıtan kurtuluş! 13 yaşındaki küçük Berat 55 saat sonra elindeki muhabbet kuşuyla enkazdan çıkarıldı

Tüm Türkiye 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde peş peşe meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken içimizi ısıtan bir haber de Kahramanmaraş'tan geldi....

Haber 08-02-23 17:33

Limon ister misin çocuk adam? Dedi olanlar oldu! O artık bir fenomen!

"Limon ister misin çocuk adam?" repliği herkesin diline pelesenk olmuş durumda. İstanbul Eminönü'nde çiğköftecilik yapan Ali Usta son dönemin fenomen ismi oldu. Müşterileriyle olan muhabbet tarzı ile Ali Usta oldukça ilgi çekiyor. Öyle ki artık ünü Türkiye'yi de aşmış durumda.

Magazin 07-02-23 01:49

Belkıs Akkale kimdir, kaç yaşında, nereli? Türkü Bacı Belkıs Akkale, Şarkılar Bizi Söyler'de!

Belkıs Akkale, Şarkılar Bizi Söyle programının yeni bölümünde sevilen şarkılarını seslendirecek. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunumuyla ekrana gelen Şarkılar Bizi Söyler programı yine izleyenlere müzik ziyafeti yaşatacak. Peki, konsepti 'Türkülerle Muhabbet' olarak belirlenen Şarkılar Bizi Söyler'in konuğu Belkıs Akkale kimdir? İşte Türkü Bacı olarak tanınan Belkıs Akkale'nin hayatı ve biyografisi...

Magazin 04-02-23 18:52

Sevcan Orhan kimdir, evli mi, kaç yaşında? Ünlü şarkıcı Sevcan Orhan Şarkılar Bizi Söyler'de!

Sevcan Orhan, Şarkılar Bizi Söyle programının yeni bölümünde sevilen şarkılarını söyleyecek. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunumuyla ekrana gelen Şarkılar Bizi Söyler programı yine izleyenlere müzik ziyafeti yaşatacak. Peki, konsepti 'Türkülerle Muhabbet' olarak belirlenen Şarkılar Bizi Söyler'in konuğu Sevcan Orhan kimdir? İşte ünlü şarkıcı Sevcan Orhan hakkında merak edilenler...

Magazin 04-02-23 18:51

Esra Erol'da yok artık dedirten kaçış! Karısı Gülizar sultan papağanı, 2 muhabbet kuşunu ve tencereleri de aldı gitti

Esra Erol'un bugünkü bölümüne Ankara'dan katılan Bayram beyin anlattıkları damga vurdu. Gülizar Küçüközdemir ile 7 yıllık bir evliliği olan Bayram beyin 7 yaşında da bir küçük kızı var. Ancak anlatılanlara göre eşi her fırsatta evden kaçıyor ve bu üçüncü kaçışı. Karısı Gülizar bu sefer kızlarını, sultan papağını, 2 muhabbet kuşunu ve tencereleri aldı kaçtı...

Magazin 03-01-23 17:11

Prof. Dr. Mustafa Karataş'a cinsiyet değiştirme sorusu! Erkek olarak doğdum fakat...

Kanal 7 ekranlarında yer alan Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı'nda sorulan bazı sorular sosyal medyada da öne çıkıyor. Karataş'a son olarak bağlanan ismini vermek istemeyen bir seyirci "Erkek olarak doğdum fakat kadın hormonlarım daha ağır basıyor" diyerek bir soru sordu. İşte o soru ve Karataş'ın yanıtı...

Magazin 02-12-22 15:00

Prof. Dr. Mustafa Karataş Arkadaşım kocasını aldatıyor diyen kadına bakın ne dedi: Nereden baksan ele alınacak gibi değil pislik

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Muhabbet Kapısı programında gelen soru karşısında ne diyeceğini bilemedi. Mustafa Karataş bir kadının "Evli arkadaşım kocasını başka bir adamla aldatıyor" sorusuna öne şaşırdı ardından da "Nereden baksan ele alınacak gibi değil pislik" dedi.

Magazin 28-11-22 16:21

Sohbet eş anlamlısı nedir? Sohbet kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Sohbet kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Sohbet kelimesi genellikle dilimizde bir ya da birden çok insanla yapılan muhabbet anlamında kullanılır. Arapçadan dilimize geçen sohbet kelimesiyle aynı anlamı taşıyan fakat farklı yazılan kelimeler de bulunur. Bu kelimelere sohbetin eş anlamlısı kelimeler denir. Cümle içinde sohbet yerine kullanılabilen bu kelimeler de dilimizde sıklıkla kullanılır. Peki, sohbet eş anlamlısı nedir?

Egitim 08-11-22 13:26

Mektup eş anlamlısı nedir? Mektup kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe dünyadaki kelime hazinesi en zengin olan diller arasında yer alır. Birçok kelime dilimize farklı dillerden gelip yerleşmiştir. Mektup kelimesi de bu özellikte bir kelimedir. Arapça kökenli olan mektup kelimesi başka bir yerde bulunan birisine bir haber ulaştırmak, hâl hatır sormak ya da muhabbet etmek için yollanan yazılı kâğıttır. Mektup kelimesiyle aynı anlama gelen eş anlamlı kelime de mevcuttur, peki mektubun eş anlamlısı nedir?

Egitim 31-10-22 17:01

Lina Nazlı Erbay'ın acılı babaannesinden kahreden sözler! 'Onun darp edilmiş halini görseniz... Dünya ayaklanır'

Gaziantep'te 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın kayıp olarak aranırken derin dondurucuda cansız bedeni bulunmuştu. Olayla ilgili tutuklanan Mehmet Aksu'nun "Muhabbet bana, 'bu çocuğun cesedini yakayım, parçalarını bir yere gömeyim, kurtulayım' dedi" açıklamasını yaptığı öğrenildi. Muhabbet Toz ise "Mehmet ile birlikte oturup karar verdik. Bu çocuğu önce yakalım diye düşündük. Daha sonra yakmaktan vazgeçtik" dedi. Lina'nın babaannesi ise ''Onun darp edilmiş halini görseniz... Dünya ayaklanır" dedi.

Haber 29-09-22 14:34

Lina Nazlı Erbay'ın derin dondurucuda cansız bedeni bulunmuştu! Kan donduran ifadeler: 'Cesedi sebzelerle kamufle ettik'

Gaziantep'te 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın kayıp olarak aranırken derin dondurucuda cansız bedeni bulunmuştu. Olayla ilgili olarak Muhabbet Toz ve sevgilisi Mehmet Aksu tutuklanmış. Ortaya çıkan ifadelerde Aksu'nun "Muhabbet bana, 'bu çocuğun cesedini yakayım, parçalarını bir yere gömeyim, kurtulayım' dedi" açıklamasını yaptığı öğrenildi. Toz ise "Mehmet ile birlikte oturup karar verdik. Bu çocuğu önce yakalım diye düşündük. Daha sonra yakmaktan vazgeçtik" dedi.

Haber 28-09-22 16:05

Zonguldak'ta yumurtlayamayan muhabbet kuşu ameliyat edildi

Zonguldak'ta yumurtlayamayan muhabbet kuşu ameliyat edildi

Yurthaber 24-09-22 15:14

9 bin TL maaşla günde 8 saat çalışacak kadın şoför aranıyor

Antalya’da toplu taşıma araçlarını kullanan kadın şoförlerden çok övgü aldıklarını belirten Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Ciddi anlamda kadınlarımıza karşı bir sevgi ,saygı ve muhabbet var. Çok güzel araç kullanıyorlar. Onlara pozitif ayrımcılık tanıyarak 9 bin TL ve üzerinde maaş veriyoruz. Varsa çalışmak isteyen buyursun gelsin” dedi.

Finans 22-09-22 10:44

Adeta dile geldi! Kafesinde yatmak istemeyip sahibiyle tartışan kuş sosyal medyada viral oldu

Kafesinde yatmak istemeyip sahibiyle tartışan muhabbet kuşunun videosu sosyal medyada viral oldu. Video, TikTok'ta yüz binlerce beğeni aldı.

Haber 28-08-22 12:21

Kahramanmaraş'ta Kur'an-ı Kerim öğrenen çocukların hediyesi muhabbet kuşu oldu

Kahramanmaraş'ta Kur'an-ı Kerim öğrenen çocukların hediyesi muhabbet kuşu oldu

Yurthaber 26-08-22 17:21

Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerine ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı bekleniyor

Hacı Bektaş Veli'nin 751. ölüm yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 Ağustos'ta anma töreni düzenlenecek. Törene ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Anma töreni için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un imzasıyla davetiye yayınlandı. Davetiyede ise, "Bu kapı sevgi, barış, kardeşlik, muhabbet kapısıdır" ifadelerine yer verildi. Öte yandan restorasyon çalışmaları tamamlanan Bektaş Efendi Türbesi, anma törenlerinde yeniden ziyarete açılacak.

Haber 11-08-22 12:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Zonguldak'ta konuştu:

"Bugünden 2053 planlamalarını yapıyoruz. 2053'e kadar 198 milyar dolarlık yatırım yaparak kara yolundaki bölünmüş yol ağımızı 38 bin kilometreye, demir yolu ağımızı 28 bin kilometreye çıkaracağız" - "Bazı masalar kuruluyor, kalkıyor, yiyip içip muhabbet ediyorlar. O masalardan bir şey çıkmaz. 'Altılı masa' diyorlar; altında başkaları, üstünde başkaları var. Bir de o masalarda milletin derdi yok. O masalarda onların ikballeri, gelecekleri, keyifleri var"

Yurthaber 17-06-22 19:15

Şehit ve gazi çocuklarının karne hediyesi muhabbet kuşu oldu

Şehit ve gazi çocuklarının karne hediyesi muhabbet kuşu oldu

Yurthaber 16-06-22 19:49

Rüyada üzüm görmek ne anlama gelir? Rüyada üzüm bağı, asması görmek ne demek?

Rüyada üzüm görmek,güzel yorumlanan rüyalar arasında yer alır. Rüyasında üzüm gören kişinin mal, mülk, güzel ve helal rızıkla ilgili gelişmeler yaşayacağı alamet olur. Rüyada üzüm yediğin gören kişinin toplu rızık, muhabbet ve dostlukla taçlandırılacağı alamet olur. Rüyada üzüm asması görmek ise rüya sahibinin yüzünü gülümsetecek, güzel biriyle ilişki kuracağı dalalet olur. İşte rüya alimlerinin rüyadaki farklı detaylara göre değerlendirerek yorumladığı üzüm simgesinin anlamları...

Trend 07-06-22 17:17

Fanatik muhabbet kuşu: O kupa Sivas’a geldi, elhamdülillah Sivaslıyız, gardaş

Sivasspor fanatiği Japon isimli muhabbet kuşu, Sivasspor’un aldığı Türkiye Kupası’nın sevincini yaşıyor. Kurduğu uzun cümlelerle dikkatleri üzerine çeken kuş, ''O kupa Sivas’a geldi, Elhamdülillah, çok şükür'' derken kuşun sahibi, ''İstanbul takımlarından kendi takımları için tezahürat yapılması için arayanlar oldu. Yalnız bizim Sivasspor yöneticilerinden maalesef kimse aramadı'' şeklinde konuştu.

Haber 31-05-22 12:11

Muhabbet tellallığı ne demek? Muhabbet tellallığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Muhabbet tellallığı birleşik kelimesidir. Muhabbet tellallığı ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 22:21

Muhabbet tellalı ne demek? Muhabbet tellalı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Muhabbet tellalı birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Muhabbet tellalı ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:46

Muhabbet kuşu ne demek? Muhabbet kuşu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Muhabbet kuşu birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Muhabbet kuşu ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:46

Muhabbet çiçeğigiller ne demek? Muhabbet çiçeğigiller birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Muhabbet çiçeğigiller birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Muhabbet çiçeğigiller ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:46

Muhabbet çiçeği ne demek? Muhabbet çiçeği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede birleşik kelimeler, basit sözcüklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Eklerle birlikte tür değiştirebilen sözcükler, birleşik kelimeleri oluştururken ses düşmesi, ses türemesi gibi değişimler geçirebilir. Dilbilgisi kuralları göz önünde tutularak oluşturulan iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle türeyen sözcüklerden biri de Muhabbet çiçeği birleşik kelimesidir. Muhabbet çiçeği ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:46

Muhabbet ne demek? Muhabbet kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Muhabbet kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Muhabbet kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:46

Maksat muhabbet olsun ne demek? Maksat muhabbet olsun TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Maksat muhabbet olsun ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Maksat muhabbet olsun ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:55

Muhabbet beslemek ne demek? Muhabbet beslemek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Muhabbet beslemek ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Muhabbet beslemek TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:42

Muhabbet etmek ne demek? Muhabbet etmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Muhabbet etmek ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Muhabbet etmek ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:42

Değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan ne demek? Değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan ne demektir?

Egitim 17-05-22 17:59

Kuşum öldü dedi dehşeti yaşattı! Yarın seni öldüreceğim

Adana'nın Sarıçam ilçesinde bir veteriner kliniğine gelen bir kadın, muhabbet kuşunun yumurtlama sorunu olduğunu söyleyerek yardım istedi. Yapılan tedavinin ardından kuşunu teslim alan kişi, bir süre sonra muayenehaneye tekrar gelerek hayvanın öldüğünü söyleyip iş yerinin camını kaldırım taşıyla kırdı. İşte haberin detayları...

Haber 08-05-22 17:41

Alişan'dan Seda Sayan'a ilginç düğün hediyesi

Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in evliliğine dair sorulara maruz kalan Alişan çifte aldığı hediyeyi açıkladı. Alişan Seda Sayan ve Çağlar Ökten çiftine hediye olarak muhabbet kuşu aldığını söyledi.

Magazin 27-04-22 08:44

Rüyada muhabbet kuşu görmek ne anlama gelir? Rüyada muhabbet kuşunun uçtuğunu, kaçtığını görmek ne demek?

Rüyada muhabbet kuşu görmek, hayırlı haberlerin simgesi olarak değerlendirilir. Rüya yorumcularına göre güzel haberler alan rüya sahibi, ailesi ve arkadaşlarıyla huzurlu bir ortamda mutlu şekilde zaman geçirir. Rüyada kafeste muhabbet kuşu görmek ise hevesle başlanan işlerin olumsuz sonuçlanacağının simgesidir. İşte muhabbet kuşu görülen rüyaların yorumları...

Trend 07-04-22 15:50

Rüyada muhabbet kuşu yakalamak ne anlama gelir? Rüyada sarı, yeşil muhabbet kuşu görmek ne demek?

Rüyada muhabbet kuşu yakalamak havadis alınacağına yorulur. Rüyayı gören kişinin isteklerinin ve dileklerinin gerçekleşeceği bir sürecin geldiğini simgeleyen muhabbet kuşu, yeşil renkli olursa büyük kazanç elde edileceğinin alameti olarak değerlendirilir. Rüyada sarı muhabbet kuşu yakalamak ise rüya sahibinin mutsuz ve yalnız geçireceği sürecin dalaletidir.

Trend 07-04-22 15:48

İtfaiyenin kazadan kurtardığı muhabbet kuşu sahibini bekliyor

İtfaiyenin kazadan kurtardığı muhabbet kuşu sahibini bekliyor

Yurthaber 23-03-22 17:24