Muhalifler Haberleri

Arnavutluk Meclisinde şaşkına çeviren olay! Muhalif vekiller sis bombaları attı…

Arnavutluk’ta muhalif milletvekilleri, parlamento oturumu sırasında sis bombası attı. Hükümeti yolsuzlukla suçlayan muhalifler, yolsuzlukların incelenmesi için komisyon kurulmasını talep ederek, parlamentoda ilginç bir eyleme imza attı.

Haber 2023-11-10 07:28:29

İYİ Parti'de muhalifler harekete geçti! Meral Akşener'e karşı kadın aday: İşte konuşulan o isim

İYİ Parti'de de kurultay öncesi som hamleler yapılıyor. Muhaliflerin Akşener'in karşısında aday çıkarma hazırlığında olduğu konuşuluyor. Kulislerde isimler bile konuşulmaya başlandı. Konuşulan isimlerden biri de İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz. Öte yandan İYİ Parti’de Kurultay’a blok liste ile mi çarşaf liste ile mi gidileceği ise hala netleşmedi.

Haber 2023-06-17 08:20:26

Solomon Adaları'nda muhalif siyasetçilerden Çin'in artan etkisine karşı Batı'ya çağrı

Muhalifler, Batılı ülkelerin elektrik, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetler aracılığıyla takımada halkının yaşamında belirgin fark yaratabileceği ve aynı zamanda artan Çin etkisini sınırlayabileceğini düşünüyor

Yurthaber 2022-04-22 22:55:06

Türkiye’ye sığınan Rus muhalifler: Kimse bu savaşı istemedi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından binlerce savaş karşıtı Rus vatandaşı ülkelerini terk etti. Uçuşların sürdüğü Türkiye, tercih edilen ülkeler arasında. Mikrofonumuzu İstanbul'a sığınan Ruslara uzattık.

Haber 2022-03-18 19:49:06

RTÜK'ün cezasından sonra Hasan Can Kaya ilk defa konuştu: Muhafazakarlar da muhalifler de izliyor

Konuşanlar programıyla üne kavuşan komedyen Hasan Can Kaya, RTÜK'ün programın yayınlandığı Exxen platformuna ceza kesmesinden sonra ilk defa konuştu. Hasan Can Kaya, "Konuşanlar adlı programı muhafazakarlar da muhalifler de izliyor. Benim üzerimden izleyicilerimi, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm" dedi.

Magazin 05-01-22 02:30

Suriyeli Muhaliflerden Interpol’e Çağrı

Suriyeli muhalifler, Interpol’ün Esat rejimini üyeliğe yeniden kabul emesiyle yurtdışında bulunan muhaliflerin tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasından endişe ediyor

Haber 23-11-21 20:44

Defne Samyeli’den çarpıcı sözler: Muhalifler beni bir günde harcadı

Eski sunucu, şarkıcı ve oyuncu Defne Samyeli, Bloomberg HT'de Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Defne Samyeli, muhalif kesime olan kırgınlığını belirterek "Benim gibi Atatürkçü düşünceyi benimsemiş insanı bir günde harcadılar" dedi.

Magazin 18-11-21 13:56

Rusya seçimleri: Muhalifler aday olmalarının engellendiğini söylüyor

Bu haftasonu sandığa gidilecek olan Rusya'da muhalif siyasiler, aday olmalarıın türlü adımlarla engellendiğini söylüyor.

Haber 14-09-21 07:11

İnfaz listeleri: Almanya'da yaşayan Türk muhalifler tedirgin

Gazeteci Erk Acarer'e yönelik saldırı sonrası Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli muhaliflerin isimlerinin yer aldığı "infaz listeleri" internette dolaşıma sokuldu.

Haber 24-07-21 10:09

Türkiye’deki Azeri muhalifler: Ne Azerbaycan’da ne de Türkiye’de güvendeyim

Azeri muhalif Bayram Mammadov’un İstanbul’da ölü bulunması Türkiye’deki Azeri muhalifleri tedirgin etti.

Haber 04-07-21 11:19

Suriye'de oyların yüzde 95'ini alan Esad seçimleri kazandı

Suriye'de tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimini Beşar Esad, oyların yüzde 95,1'ini alarak kazandı. Batı ülkeleri ve muhalifler yapılan seçime tepki gösterdi.

Haber 28-05-21 11:21

Suriye'de Seçimi Esat'ın Kazandığı Açıklandı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 95,1ini alarak görevde dördüncü dönemini kazandı. Muhalifler ve Batılı ülkeler ise seçimin hileli olduğunu öne sürüyor

Haber 28-05-21 01:25

Muhalifler sokaklara döküldü, yüzlerce gözaltı var!

Rusya'da cezaevinde tutulan muhalif lider Aleksey Navalny'nin sağlığının kötüleşmesi nedeniyle ülke genelinde düzenlenen protestolara müdahale eden polis yaklaşık bin kişiyi gözaltına aldı.

Haber 22-04-21 07:33

Facebook açıkladı: Çinli bilgisayar korsanları Uygurları hedef alıyor

Sosyal paylaşım platformu Facebook, Çinli bilgisayar korsanlarının, ülke dışında yaşayan Uygur kökenli aktivistler, gazeteciler ve muhalifler hakkında casusluk yapmak için sahte hesaplar üzerinden, siber saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Haber 25-03-21 11:00

Facebook'tan çarpıcı açıklama: Çinli bilgisayar korsanları Uygurları hedef alıyor

Sosyal paylaşım platformu Facebook, Çinli bilgisayar korsanlarının, ülke dışında yaşayan Uygur kökenli aktivistler, gazeteciler ve muhalifler hakkında casusluk yapmak için sahte hesaplar üzerinden, siber saldırılar düzenlediğini açıkladı. Facebook, söz konusu siber saldırıların sorumlusu direk olarak söylemese de Çin hükümetini işaret etti.

Haber 24-03-21 23:29

Fransa'da 'İslamcı-solculuk' tartışmaları: Radikal İslam ve siyasal İslam eleştirisi, sol muhalefeti hedef alan bir siyasete mi dönüştü?

'İslamcı-solculuk' (Islamo-gauchisme) Fransa'da gündemi en çok meşgul eden konulardan biri. Tanımı konusunda uzlaşı olmasa da siyasetçiler bu tanımı radikal İslam'ı 'yeterince eleştirmeyenler' için kullandıklarını söylüyor. Muhalifler ise tanımın bilimsel bir temeli olmadığını, siyasi araç olarak kullanıldığını düşünüyor.

Haber 11-03-21 06:49

Etiyopya'da cezaevindeki muhalifler açlık grevini sona erdirdi

Etiyopya'da cezaevindeki muhalifler açlık grevini sona erdirdi

Yurthaber 08-03-21 22:36

Gürcistan'da ana muhalefet lideri Nika Melia gözaltına alındı, protestolar büyüyor

Nika Melia, yüzlerce polisin parti merkezine düzenlediği baskında gözaltına alındı. Melia'nın destekçileri muhalif liderin derhal serbest bırakılması ve erken seçime gidilmesi talebiyle hükümet binaları önünde gösteriler düzenliyor. Muhalifler ayrıca parlamento önünde çadırlar kurdu.

Haber 23-02-21 17:07

Rus milyarder Arkadi Rotenberg 'Putin'in Sarayı'nın kendisine ait olduğunu açıkladı

Rus milyarder Arkadi Rotenberg, ülkedeki muhalifler tarafından Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ait olduğu öne sürülen sarayın kendisinin olduğunu açıkladı.

Haber 30-01-21 18:46

Times: Türkiye artık İranlı muhalifler için güvenli liman değil

Times gazetesi, "Türkiye'nin artık İranlı muhalifler için güvenli bir liman olmadığını" belirten bir habere yer verdi. Gazetenin Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith'in imzasını taşıyan haberde, Manisa'da İran ajanları tarafından kaçırıldığını anlatan İranlı muhalif Eisa Bazyar'ın hikayesi anlatılıyor.

Haber 02-12-20 13:18

Suriye’nin Kuzeyindeki Çatışmalarda Can Kaybı İddiası

Kürt gruplarla Türkiye destekli muhalifler arasındaki son çatışmalarda en az 11 muhalifin öldüğü, Kürt tarafının da kayıpları olduğu iddia edildi

Haber 24-11-20 19:44

Türkiye Somali'nin IMF borcunu neden ödedi, Afrika politikası açısından ne anlama geliyor?

Türkiye'nin, Somali'nin IMF'ye olan vadesi geçmiş borcunun ödenmesine katkıda bulunması, ülke içindeki ekonomik sıkıntılar gerekçe gösterilerek kimi muhalifler tarafından eleştirildi, Somali hükümetinde ise karar memnuniyetle karşılandı. Bu karar Türkiye'nin Afrika politikası açısından ne anlama geliyor? Çağıl Kasapoğlu'nun haberi.

Haber 09-11-20 03:37

İYİ Parti'de 'FETÖ'cü' ve 'kara liste' tartışması: Genel merkezin planları ne, partide dağılma sürecini başlatır mı?

İYİ Parti, 25 Ekim'deki 3. kuruluş yıl dönümünü, 20 Eylül'deki 2. Olağan Kurultay'da başlayan "kara liste" ve "FETÖ" tartışmasının gölgesinde kutlayacak. Peki Genel Merkez ve muhalifler bundan sonraki süreci ilişkin hangi hesapları yapıyor, son tartışma partide dağılma sürecini başlatır mı?

Haber 23-10-20 05:25

MİT, BAE adına bilgi toplayan bir ajanı yakaladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), BAE adına Türkiye'deki Arap muhalifler hakkında bilgi toplayan bir ajanı yakaladı.

Haber 17-10-20 15:00

İYİ Parti'de yeni yönetim belirlendi, tartışılan isim Koray Aydın yerini korudu, muhalifler izlemede

İYİ Parti, 20 Eylül'de yapılan 2. Olağan Kurultayın ardından yapılan ilk Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında yeni Başkanlık Divanı'nı belirledi. Genel Başkan Meral Akşener, parti içinde bazı milletvekili ve yöneticilerin GİK listesi ile ilgili "tercih edilmeyecekler" listesi hazırladığını iddia ederek, Başkanlık Divanı'nda yer almasına karşı çıktığı Koray Aydın'ı, Teşkilat Başkanlığı'nda tutarak, korudu.

Haber 02-10-20 06:28

Belarus'ta sular durulmuyor

Belarus'ta 26 yıldır iktidarda olan Aleksandr Lukaşenko'nun istifasını isteyen muhalifler başkent Minsk'te yine protesto gösterisi düzenledi.

Haber 23-08-20 18:19

Belarus'ta Lukaşenko'ya karşı genel grev

Belarus'ta 26 yıldır iktidarda olan Lukaşenko'nun istifasını isteyen muhalifler, baskıyı artırmak için grevleri yaygınlaştırmayı planlıyor.

Haber 18-08-20 11:52

Belarus’ta neler oluyor? Belarus seçimleri sonrası ortalık karıştı! Belarus nerede?

Belarus cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında ilk sonuçlara göre seçimi 26 senedir de ülkeyi yöneten Aleksander Lukaşenko kazandı. Muhalifler ise Belarus seçimleri konusunda hile yapıldığını ve sonuçların yanlış olduğunu savunarak protesto için sokağa çıktı. Muhaliflerin polislerle çatışması tüm dünyanın gündemine oturdu. Peki, Belarus’ta neler oluyor?

Haber 10-08-20 14:29

Belarus karıştı: 220 gözaltı

Belarus'ta, önümüzdeki ay düzenlenecek seçimler öncesi Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun rakiplerinin adaylığının reddedilmesi üzerine muhalifler sokağa döküldü. Polisin sert müdahale ettiği gösterilerde 220 kişi gözaltına alındı.

Haber 15-07-20 11:33

İtalya Başbakanı Conte’nin öksürük krizine 'Maske tak' tepkisi

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koronavirüs (Kovid-19) kapsamında düzenlenen parlamento oturumu sırasında öksürmeye başladı. Parlamentoda bulunan muhalifler ise “Maske tak” diyerek tepki gösterdi.

Haber 23-05-20 01:36

Rusya'dan İdlib iddiası: Türkiye uluslararası hukuku ihlâl edip bölgeye asker yığıyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin "anlaşmalara uymak yerine muhaliflerle işbirliği yaptığını ve İdlib'e asker yığdığını" iddia etti. Konaşenkov, "Türk gözlem noktalarıyla muhalifler birleşti, hemen hemen her gün sivillerin ve Rus birliklerin bulunduğu bölgelere saldırı düzenliyorlar" dedi.

Haber 25-03-20 13:44

Rusya'dan İdlib iddiası: Türkiye uluslararası hukuku ihlâl edip bölgeye asker yığıyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin "anlaşmalara uymak yerine muhaliflerle işbirliği yaptığını ve İdlib'e asker yığdığını" iddia etti. Konaşenkov, "Türk gözlem noktalarıyla muhalifler birleşti, hemen hemen her gün sivillerin ve Rus birliklerin bulunduğu bölgelere saldırı düzenliyorlar" dedi.

Haber 25-03-20 13:44

Rusya'dan İdlib iddiası: Türkiye uluslararası hukuku ihlâl edip bölgeye asker yığıyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye'nin "anlaşmalara uymak yerine muhaliflerle işbirliği yaptığını ve İdlib'e asker yığdığını" iddia etti. Konaşenkov, "Türk gözlem noktalarıyla muhalifler birleşti, hemen hemen her gün sivillerin ve Rus birliklerin bulunduğu bölgelere saldırı düzenliyorlar" dedi.

Haber 25-03-20 13:44

Suriyeli muhalifler: Ateşkese uyulmayacak

Suriyeli muhalifler Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de sağladığı ateşkes kararına şüpheyle yaklaşıyor.

Haber 25-03-20 13:41

Suriyeli muhalifler: Ateşkese uyulmayacak

Suriyeli muhalifler Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de sağladığı ateşkes kararına şüpheyle yaklaşıyor.

Haber 25-03-20 13:41

Suriyeli muhalifler: Ateşkese uyulmayacak

Suriyeli muhalifler Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de sağladığı ateşkes kararına şüpheyle yaklaşıyor.

Haber 25-03-20 13:41

Son dakika haberi! Bakan Akar'dan Bahar Kalkanı Harekatı açıklaması

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan İdlib'e düzenlenen Bahar Kalkanı Harekatı'yla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Akar, operasyonun başarıyla sürdürüğünü belirtirken "2557 Rejim unsuru etkisiz hale getirildi" dedi. Öte yandan İdlib'deki ılımlı muhalifler, 3 köyü daha rejim güçlerinden geri alarak, stratejik Cebel Zaviye bölgesinde kontrolü sağladı.

Haber 02-03-20 12:05

Suriye'de halk sokaklarda! Bahar Kalkanı Harekatı’na destek

Suriye’de halk ve muhalifler, Bahar Kalkanı Harekatı’na destek verdi. Sokaklara çıkan halk, Türk bayraklarıyla destek sloganları attı.

Haber 01-03-20 17:40

İdlib'deki çatışmalarda 9 köy Esed rejiminden alındı

Ilımlı muhalifler, İdlib'deki çatışmalarda 9 köyü Esed rejimi güçlerinden geri aldı.

Haber 01-03-20 17:23

Suriye’de muhalifler 2 rejim askerini esir aldı

Suriye’nin güneyindeki Dera’da muhalifler, biri komutan olmak üzere 2 rejim askerini esir aldı.

Haber 01-03-20 14:59

Suriye'de kaç Türk askeri var?

Suriye'de gerçekleşen hain saldırı sonrasında gözler bölgeye çevrildi. 33 şehit verdiğimiz korkunç saldırı sonrasında en çok merak edilen konulardan biri ise Suriye'de kaç Türk askeri olduğu. TSK konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak Reuters haber ajansına konuşan Suriyeli muhalifler yaklaşık 15 bin Türk askerinin bölgede olduğunu söyledi.

Haber 28-02-20 11:34

İdlib nerede ve neden önemli?

Çatışmalar son günlerde İdlib'in doğusunda yoğunlaşırken, şehrin güneyinde de Suriye ordusunun hava bombardımanı sürüyor. Muhalifler Serakib'i perşembe sabahı kontrol altına aldığını duyurdu ancak yoğun çatışmalar devam ediyor. İdlib neden önemli, Türkiye'nin hangi noktalarda askeri var ve sahadaki son durum nasıl?

Haber 27-02-20 23:45

Suriye'de Serakib Bilmecesi

Suriye'de muhalifler stratejik öneme sahip Serakib'te denetimi ele geçirdiklerini açıkladılar. Buna karşın Rus askeri kaynakları bölgede muhaliflerin saldırısının Suriye Ordusu tarafından püskürtüldüğünü iddia etti.

Haber 27-02-20 12:40

Reuters: Suriyeli muhalifler Serakib'i Suriye ordusunun elinden aldı

Reuters haber ajansı, Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin İdlib'in kritik öneme sahip kasabası Serakib'in kontrolünü Suriye ordusunun elinden aldığını duyurdu. Rusya destekli ordu üç hafta önce bölgede kontrolü sağlamıştı. Serakib, M4 ve M5 karayollarının kesiştiği bölgede yer alıyor.

Haber 27-02-20 09:42

İdlib'de kritik gelişme! Muhalifler Serakib'i geri aldı

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada yer alan Serakib ilçesi, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.

Haber 27-02-20 07:53

TSK Destekli Muhaliflerden Rejimin İdlib Operasyonuna Karşı Hamle 

Suriye’de Türk ordusu destekli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında İdlib vilayetindeki Neyrab kasabasını ele geçirdi. Türk yetkililer ve muhalifler Neyrab’ın Suriye hükümeti güçlerinden geri alınan ilk bölge olduğunu bildirdi

Haber 25-02-20 19:12

İdlib'de TSK'nın desteklediği muhalifler rejim tankını kovaladı! Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor

İdlib'de Neyrab Köyü rejim güçleriyle çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçti. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken; TSK'nın desteklediği 15 tonluk zırhlı muharebe aracının, 45 tonluk rejim güçlerine ait tankı kovaladığı anlar sosyal medyada olay oldu.

Haber 25-02-20 13:14

İran'da halk meclis seçimleri için sandık başında, muhalefet boykot çağrısı yaptı

Reformist adayların veto edilmesinden sonra muhafazakarların seçimlerde zafer kazanması bekleniyor. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in destekçileri halkı sandığa çağırırken, muhalifler ise boykot çağrısında bulundu.

Haber 21-02-20 15:56

İdlib'de muhalifler operasyon başlattı, TSK cepheye 'tank ve komando sevkiyatına başladı'

Suriye'nin İdlib eyaletinde silahlı muhalif gruplar operasyon başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib vilayeti kırsalında Suriye ordusunun ele geçirdiği bölgelere sabahtan bu yana tank ve komando sevkiyatı yaptığı bildiriliyor.

Haber 20-02-20 17:18