Murad Celtik Haberleri

Her satırı korkunç... Kan donduran vahşeti itiraf etti: Döverek öldürüp mezarlığa gömmüş

Konya’nın Ereğli ilçesindeki bir mezarlıkta, bedeninin yarısı toprağa gömülü bir ceset bulunmuştu. Cesedin, Afganistan uyruklu Ahmad Jawed Uzbek'e (14) ait olduğu ortaya çıktı. Uzbek'in ise üvey ablası Şikibe’nin sevgilisi Murad Ozbek tarafından dövülerek öldürüldüğü belirlendi. Cinayeti itiraf eden Murad Ozbek ve Şikibe Uzbek tutuklandı. İşte kan donduran vahşetin detayları...

Haber 2023-03-06 11:31:04

Kazı çalışmaları süren Edirne Yeni Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığına devredildi

Temeli 2. Murad döneminde atılan, uzun yıllar Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan ve kazı çalışmaları süren Edirne Yeni Sarayı (Sarayı Cedide-i Amire), Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığına devredildi.

Yurthaber 2022-11-17 09:14:55

Güneşlenirken uykuya daldı! Uyanınca aynaya baktığında gördüğüne inanamadı

Tatil için ailesiyle Bulgaristan'a giden 25 yaşındaki Şirin Murad, bir plajda güneşin altında uzanırken 30 dakika kadar uyuya kaldı. Uyandığında kırmızı ve ağrılı bir yüz ile karşı karşıya kalan genç kadın durumu umursamadı. Ama ertesi gün cildinin aldığı hal, herkesi şoke etti. Olayın ardından bir süre acı çeken Murad, şimdi ciddi bir hasar kalmadığı için şükrediyor ve güneş kremi kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyor.

Trend 2022-08-21 16:38:24

Plastik gibi eridi: Uyandığında fark etti! Gözlerine inanamadı

Güneşte uyuya kalan kadın, uyandığında alnını görünce dehşete düştü. Londralı güzellik uzmanı Şirin Murad, tatil için gittiği Bulgaristan’da dehşeti yaşadı. Güneş kremi sürmeden güneşlenen 25 yaşındaki genç kadın, uyuya kalınca olanlar oldu. Yarım saat uyuklaması genç kadına pahalıya patladı. Güneşten alnı yanan kadın, ertesi gün aynaya baktığında alnının plastik gibi eridiğini fark etti.

Haber 2022-08-20 13:35:03

Sultan 1. Murad şehadetinin 633. yılında Bursa'da anıldı

Sultan 1. Murad şehadetinin 633. yılında Bursa'da anıldı

Yurthaber 21-06-22 14:15

Metroda 3 kızı taciz edip 'Sizi bıçaklarım' diye tehdit etmişti! İğrenç olayda yeni gelişme: Sınır dışı ediliyor

Bursa'da dün meydana gelen iğrenç olayda yeni bir gelişme yaşandı. Metroda üç kızı taciz eden, uyardıktan sonra yoluna devam eden kızları bu kez bıçaklama tehdidinde bulunan Suriye uyruklu Murad Raşo (21), özür dileyip pişman olduğunu ifade etti. Raşo sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. Öte yandan Raşo'nun taciz ettiği kızlardan Yelda Arslan (25), sosyal medya hesabından olayla ilgili "Kalabalık olmasa belki söylediğini uygulayacaktı. Ölsek bile hiçbir şey olmuyor" dedi.

Haber 16-06-22 13:19

Edirne'de Osmanlı'dan kalma hamam satışa çıkarıldı: Parada çok net değiliz

Edirne'de Osmanlı Padişahı 2'nci Murad döneminde 1422 yılında yapılan tarihi Mezit Bey Hamamı 150 milyon, aynı dönemlerde, yapılan Tahtakale Hamamı da 16 milyon olmak üzere toplam 166 milyon liraya satışa çıkarıldı. Hamamların varislerinden Hikmet Kayabaşı, ''Neye paha biçeceğimizi de bilmiyoruz. Alıcı ile karşılıklı konuşacağımız bir rakamda anlaşacağız. 150 milyon TL'den açtık ama biz rakamda çok net değiliz ''dedi.

Haber 18-05-22 14:23

İngiltere'de açık artırmada satıldı! Osmanlı padişahlarına ait tablolara rekor fiyat

Osmanlı padişahlarına ait tablolar İngiltere’de bir açık artırmada satıldı. Ülkenin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafından açık artırmaya çıkarılan Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman, Yıldırım Bayezid, 2. Bayezid, 2. Murad, 1. Mehmed ve Timur İmparatorluğu’nun kurucusu Timur’a ait 6 yağlı boya tablo, 1 milyon 346 bin sterline alıcı buldu. Tablolar, müzayede evindeki açık arttırmada en yüksek fiyata satılan eser oldu.

Haber 20-01-22 20:21

Mesane ağrısı nedenleri arasında mesane taşı da var! İşte mesane taşı belirtileri

Mesane ağrısı yaşıyorsanız nedeni mesane taşı olabilir. Böbrekte olduğu gibi mesanede de taş oluşumu mümkündür. Mesane taşı farklı belirtilerle kendini gösterebilir. bunlar mesane ağrısı dışında idrara çıktığınızda fark edeceğiniz belirtilerdir. Mesane taşı tedavisi de prostat olup olmamasına göre değişebilir. Konuyla ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik, mesane taşları, belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 08-07-21 15:47

Böbrek taşı neden olur? Böbrek taşına ne iyi gelir?

Böbrek taşı neden olur sorusu böbrekteki yapısal bozuklukların ortaya çıkarılmasıyla cevaplanabilir. Böbrek taşı oluşumunda çıkış bölgesindeki darlıklar, duruş pozisyonundaki farklılıklar etkili olabilir. Peki böbrek taşına ne iyi gelir? Su böbrek taşı oluşumunu nasıl etkiler? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik böbrek taşı oluşumu ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 05-07-21 16:05

Çocuklarda böbrek taşı neden oluşur? Böbrek taşı tedavisi neden önemlidir?

Böbrek taşı farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Genetik ya da beslenme alışkanlıkları ile ilgili olarak oluşabilen böbrek taşı, böbrek yetmezliğine bile neden olabilmektedir. Bundan dolayı neden kaynaklandığının bilinip böbrek taşı tedavisinin gerçekleştirilmesi önem taşır. Peki böbrek taşı çocuklarda da görülür mü? Konu ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik, çocuklarda böbrek taşı görülmesi durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

Haber 28-06-21 10:56

Binanın altından geçiyor! Ramazan ayında gelen yanından ayrılmak istemiyor

Osmanlı İmparatorluğu'nun 17. Padişahı dördüncü Murad tarafından yaptırılan Zey Camii'nin altından su akıyor. 380 yıldır dehlizden akmaya devam eden su özellikle Ramazan aylarında pek çok kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Haber 06-05-21 11:14

Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Murad Adcabi Türk iş adamlarına yatırım çağrısı yaptı:

"Cezayir'de üretim yaparsanız yaklaşık 100 ülkeye gümrüksüz mal gönderebilirsiniz. İster Afrika ister Avrupa ister Arap memleketlere Cezayir, Türkiye'nin kapısı olabilir" - "Cezayir, Türkiye'nin ikinci ticari ortağı. Aynı zamanda Türkiye Cezayir'de birinci yatırımcı. Ama yeni fırsatlar var"

Yurthaber 16-04-21 11:12

Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Murad Adcabi, Mardinli iş adamlarına Cezayir'deki yatırım fırsatlarını aktardı

Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Murad Adcabi, Mardinli iş adamlarına Cezayir'deki yatırım fırsatlarını aktardı

Yurthaber 13-04-21 11:51

SAMÜ’de Pound’un Çevrilemez Maskeleri: Türkçede Kantolar söyleşisi

Samsun Üniversitesi Öteki Buluşmalar programına konuk olan akademisyen, şair ve çevirmen Efe Murad, “Pound’un çevirileri ve şiirleri arasındaki çok dilli etkileşim, diller arası bir ağı da beraberinde getirir” dedi.Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM), Öteki Buluşmalar 2021 dizisi kapsamında Kaan Kurt’un moderatörlüğünde Wellesley College Department of Religion Öğretim Üyesi akademisyen, şair ve çevirmen Efe Murad’ı ağırladı.

Yurthaber 09-03-21 11:51

SAMÜ’de Pound’un Çevrilemez Maskeleri: Türkçede Kantolar söyleşisi

Samsun Üniversitesi Öteki Buluşmalar programına konuk olan akademisyen, şair ve çevirmen Efe Murad, “Pound’un çevirileri ve şiirleri arasındaki çok dilli etkileşim, diller arası bir ağı da beraberinde getirir” dedi.Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM), Öteki Buluşmalar 2021 dizisi kapsamında Kaan Kurt’un moderatörlüğünde Wellesley College Department of Religion Öğretim Üyesi akademisyen, şair ve çevirmen Efe Murad’ı ağırladı.

Yurthaber 09-03-21 11:51

Afganistan'da yetimhanede başlayan hikayesini doktorlukla taçlandırmak istiyor

Ülkesinde 2 aylıkken yetim kalan ve İHH'nın yetimhanesinde TDV yetkililerinin yönlendirmesiyle Bursa'daki Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesine başlayan 19 yaşındaki öğrenci, YTB bursuyla kazandığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam ediyor - Üniversite öğrencisi Abdulwadood Mohammadi: - "Hikayem Afganistan'da başlıyor, amcamın kızı gözlerimin önünde vefat etti. Ekonomik durumlar kötüydü, 'Keşke onu kurtarabilseydim' demiştim o zaman. Onu kurtaramadım ama hayalime kavuşmak istiyorum. Tıp fakültesini kazandığımı duyduğumda okulun etrafında koşarak tur attım" - "Tıp fakültesini bitirip doktor olduktan sonra hayalim, Afganistan'da sağlık işlerine yönelmek. İnşallah bu savaşlar biter ve Afganistan'da barış olur. Doktor olduktan sonra Afganistan'da sağlık bakanı olmak istiyorum"

Yurthaber 23-12-20 11:05

Şanlıurfa’da 4. Murad Kültür Merkezi hizmete açılıyor

Karaköprü Belediyesinin Seyrantepe Mahallesinde faaliyete geçireceği 4.

Yurthaber 21-10-20 11:12

Sultan Murad Bursa ve Kosova’da dualarla anıldı

Osmangazi Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin savaş meydanında şehit olan ilk ve tek padişahı 1.

Yurthaber 15-06-20 19:40

Karantina anısına fidanları toprakla buluşturdular

Isparta’ya yurt dışından gelerek Murad Hüdavendigar Yurdunda 14 günlük karantina sürecini tamamlayan misafirler, sağlık çalışanları ve fedakârca çalışan personelle beraber yurt bahçesine karantina günlerinin anısına fidanları toprakla buluşturdu.Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye tahliyeleri sağlanan vatandaşlardan bir kısmı Isparta’da bulunan Murat Hüdavendigar Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınmıştı.

Yurthaber 07-05-20 18:54

Isparta’da KYK’da kalan öğrencilerden TSK’ya destek

Isparta’da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu’nda kalan öğrenciler, Mehmetçik’e destek olmak için odalarındaki ışıklarla TSK yazdı.KYK’ya ait Murad Hüdavendigar ve Isparta Yurdunda kalan öğrenciler, Suriye’nin İdlib kentinde başlatılan Bahar Kalkanı Harekatına destek olmak amacı ile odalarındaki ışıklarla yurt binasına Türk Silahlı Kuvvetlerinin baş harfleri olan TSK yazdı.

Yurthaber 05-03-20 08:58

Bakan Soylu, Antalya'da Asayiş 2019 Değerlendirme Toplantısına katıldı: (2)

"Bekçilerle ve asayiş birimleriyle ilgili sosyal medya, klavye kahramanları eleştirilerini devam ettiriyor. Bunların arkasında kim olduğunu, aslında neyi hedeflediklerini, toplumsal güvenliğin azalmasından neyi murad ettiklerini biz biliyoruz" - "Ne kadar söylerse söylesinler. Bekçilik yeniden hayata geçmiş güvenlik unsurlarında, toplumumuzun daha huzurlu hale gelmesinde hırsızlığın azalmasında, gecelerin daha güvenli hale gelmesinde fayda sağlamışlardır. Bekçiler tam 35 yıl artı 20 yıl, yani 55 yıldır kimlik soruyorlar"

Yurthaber 26-02-20 14:25

Edirne'de tarihi keşif heyecanı! Edirne Yeni Sarayı'nın giriş kapısının temeline ulaşıldı

Edirne'de Osmanlı padişahı 2'nci Murad tarafından 1450 yılında yapımı başlanan ve oğlu Fatih Sultan Mehmet tarafından tamamlanan Edirne Yeni Sarayı (Saray-ı Cedide-i Amire) kazı çalışmalarında, giriş kapısının temeline ulaşıldı. Kazı başkanı Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu, sarayın has bahçeye açılan kapısının temellerine ulaşıldığını belirterek, "Kazılarda 15'inci yüzyıla ait duvarı bulduk" dedi.

Haber 22-02-20 17:31

İlk Payitahttaki padişah türbelerine ziyaretçi akını

Bursa'da metfun bulunan Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi ile Murad Hüdavendigar (I. Murad), Yıldırım Bayezid, Sultan Çelebi Mehmed ve Sultan II. Murad'ın türbeleri, geçen yıl 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: - "Turizmdeki en önemli kozlarımızdan biri hiç şüphesiz tarihi kültürel mirasımız. O nedenle de külliye ve türbeler bizim için çok önemli"

Haber 22-01-20 11:20

Türk mobilya sektörü gelecekten ümitli

Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek: - "Türk mobilya sektörü her geçen gün biraz daha gelişiyor, kalitesi daha da artıyor ve müşteri isteklerine daha fazla önem verip bu arzulara uygun mobilya üretimi ve dağıtımı yapılıyor" - Yataş Avrupa Genel Müdürü Murad Şahin: - "Devletimizin bu sektöre yaptığı en büyük katkı, geçtiğimiz günlerde katma değer vergisi oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesiyle oldu. Bu indirimin iç piyasayı canlandıracağını düşünüyorum"

Finans 15-01-20 11:14

Afrika’da su kuyusu açtırmak için etkinlik düzenlendi

Çankırı Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Afrika’da su kuyusu açtırılması için etkinlik düzenlendi.Düzenlenen etkinlikte öğrenciler kendi imkanlarıyla yaptıkları ürünleri satarak örnek bir işe imza attı.

Yurthaber 14-01-20 10:11

Ünlü Alman diplomat Murad Wilfried Hofmann hayatını kaybetti

Ünlü Alman diplomat Murad Wilfried Hofmann hayatını kaybetti

Haber 13-01-20 21:56

TRT'nin yeni dizisi Tutunamayanlar izleyiciyle buluştu

Doğu Demirkol, Ece Çeşmioğlu, Zafer Algöz ve Asuman Dabak'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı, ilginç hikayesiyle dikkati çeken TRT 1'in absürt komedi tarzındaki yeni dizisi "Tutunamayanlar"ın ilk bölümünü dizinin ekibi ve oyuncuları birlikte izledi - Asuman Dabak: - "Hepimizin çok sevdiği, eğlenerek okuduğumuz, çektiğimiz, çok tatlı bir aile komedi dizisi oldu" - Zafer Algöz: - "Umut ediyorum ki içeriğiyle, oyunculuğuyla ve izleyici kitlesiyle tutulan bir televizyon dizisi olacak. Çünkü süre olarak makul, insani boyutlarda bir zaman dilimi içerisinde çekilmiş olacak" - Yönetmen Osman Nail Doğan: - "Biz çekerken güldük, umarım seyirci de beğenir, sever" - Yönetmen Murad Zaloğlu: - "Diziyi genel olarak sade tasarladık, reji olarak müzik olarak. Mahalle olarak da Beykoz'u seçtik. Çünkü bizim için daha sıcak bir havası vardı"

Magazin 08-01-20 00:00

Hayati İnanç, dünya gençleriyle baş başa

Araştırmacı yazar Hayati İnanç, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlerle Baş Başa” konulu konferansta dünyanın farklı ülkelerinden gelen liseli öğrencilerle buluştu.Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen “Gençlerle Baş Başa” programlarının bu ayki konuğu Hayati İnanç oldu.

Haber 07-01-20 13:11

Kösem Sultan'ın puşidesi Kahramanmaraş'ta işleniyor

Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan "Osmanlı Padişahlarının Puşideleri Yenileniyor Projesi" kapsamında Kahramanmaraş'ta, bir sultan ve bir şehzade çalışmasının ardından şimdi de Haseki Mahpeyker Kösem Valide Sultan'ın sandukasının örtüsü (puşide) işleniyor - Osmanlı Padişahı I. Ahmed'in eşi, padişahlar IV. Murad ve I. İbrahim'in annesi Kösem Valide Sultan'ın sandukasının örtüsü, 8 kişilik ekiple Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün Maraş işi atölyesinde özenle haziran ayına yetiştirilmeye çalışılıyor

Haber 15-12-19 11:22

Doğu Demirkol komedi dizisinde rol alacak! İşte Tutunamayanlar'ın oyuncu kadrosu

Yapımcılığını İstanbul Medya Akademisi ve Neden Film’in üstlendiği, senaryosunu Mustafa Karataş ve Osman Nail Doğan’ın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Osman Nail Doğan ve Murad Zaloğlu’nun oturduğu absürt komedi dizisi Tutunamayanlar, yakında TRT 1’de izleyici karşısına çıkacak.

Magazin 13-12-19 21:02

Türkolog Murad Adjı Ankara'da anıldı

Türkolog Murad Adjı Ankara'da anıldı

Haber 07-12-19 19:40

Erzincan Türk Telekom Spor Kulübünün milli gururu

Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü yıllar önce badminton branşına yaptığı yatırımların meyvelerini misliyle almaya devam ediyor.Ankara da 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan büyükler Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmesinde rakiplerini yenerek A milli takımına girmeyi başaran Erzincan Türk Telekom Spor Kulübü altyapısında yetiştirdiği Emre Sönmez, Mehmet Çapar, Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, A milli takımda yer alarak Fransa da yapılacak Büyükler Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeyi hak kazandılar.Milli takım antrenörleri Murad Sönmez ve Uğur Erçetin tarafından çalıştırılan sporcular daha önce de ülkemize uluslararası yarışmalar da birçok madalyalar kazandırdı.Konuyla ilgili bilgi veren antrenör Murad Sönmez, “Erzincan Türk Telekom Spor Kulübünün badminton branşına verdiği maddi ve manevi destekle ülkemiz sporuna büyük bir katkıda bulunarak ülkemize tarihi başarılar getiren sporcuları desteklemek de bu desteklerle birlikte her geçen gün kulüp bünyesinde yeni milli sporcular yetişmektedir.” dedi.

Yurthaber 28-11-19 12:10

Afganistan'da oylar yeniden sayılacak

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Sözcüsü Zabihullah Sadat: - "Ülke genelinde 8 bin 225 seçim merkezinin oyları yeniden sayılacak" - Oyların yeniden sayılmasına tüm adaylar karşı çıkarken mevcut cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı adayı Eşref Gani, oyların yeniden sayılmasına destek veriyor - Gani'nin seçim bürosu sözcüsü Rezvan Murad: - "Bırakalım seçim komisyonu kendi işini yapsın, oyları yeniden saysın ve zamanında yeni cumhurbaşkanını açıklasın. Biz onların işine müdahale etmemeliyiz" - 14 Kasım'da açıklanması planlanan seçim sonuçlarının bir kez daha ertelenmesi gündemde

Haber 11-11-19 10:32

Nobel Ödüllü Ezidi Murad: Bağdadi'nin ölümü yeterli değil, adalet isiyoruz

Nobel Barış Ödülü sahibi DEAŞ mağduru Ezidi insan hakları savunucusu Nadia Murad: - "Biz sadece Bağdadi'nin öldürüldüğünü değil adalet de görmek istiyoruz. Bağdadi'ye (örgüte) katılan binlerce DEAŞ'lı var ve hala suç işlemeye devam ediyorlar"

Haber 30-10-19 22:56
Yurthaber 19-10-19 13:20

İZDOB, 5. Murad balesini sahneledi

Osmanlı hanedanı mensuplarından Osman Osmanoğlu: "Dedelerim bestekardılar, şairdiler, hattattılar, sanatla çok ilgilendiler"

Yurthaber 12-10-19 23:46

İZDOB, 5. Murad balesini sahneledi

Osmanlı hanedanı mensuplarından Osman Osmanoğlu: "Dedelerim bestekardılar, şairdiler, hattattılar, sanatla çok ilgilendiler"

Haber 12-10-19 23:44

İZDOB'tan 5. Murad balesi için genel prova

İZDOB'tan 5. Murad balesi için genel prova

Yurthaber 11-10-19 23:01

İZDOB'tan 5. Murad balesi için genel prova

İZDOB'tan 5. Murad balesi için genel prova

Haber 11-10-19 22:55

İzmir'de kültür sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi, iki perdelik "5. Murad" balesini sanatseverlerle buluşturacak

Yurthaber 10-10-19 09:46

İzmir'de kültür sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi, iki perdelik "5. Murad" balesini sanatseverlerle buluşturacak

Haber 10-10-19 09:45

İran, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yakında bırakılacağını duyurdu

İran'ın Hürmüzgan Eyaleti Denizcilik ve Liman İşletmeleri Genel Müdürü Murad Afifipur, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yakın zamanda serbest kalacağını bildirdi.

Haber 22-09-19 20:33

İran, İngiltere’ye ait petrol tankerini serbest bırakıyor

İran’ın Hürmüzgan eyaleti Limanlar Genel Müdürü Murad Afifipur, İngiltere’ye ait alıkonulan Stena Impero adlı petrol tankerinin kısa zaman içerisinde serbest bırakılacağını söyledi.İran Devrim Muhafızları tarafından alıkonulan Stena Impero adlı petrol tankerinin, İran yargısından gelecek son hükümle birlikte, tekrar uluslararası sulara yönelebileceğini söyleyen Afifipur, "Yargının petrol tankerinin serbest bırakılmasına ilişkin vereceği son kararla birlikte, Stena Impero adlı petrol tankeri 65 gün süren yargı sürecinin ardından, Bender Abbas Limanı’ndan uluslararası sulara gidebilir” dedi.

Haber 22-09-19 20:03

Hamidiye Tarım Lisesi yeniden canlanıyor

Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB) gündeminden düşmeyen Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için BEBKA’dan sevindirici haber geldi.Bursa’nın Osmanlı topraklarına katıldıktan sonraki ilk Sancak Beyi olan Murad-ı Hüdavendigar’dan adını alarak ’Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 1891 yılında açılan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde daha kaliteli bir eğitim için yapılan hummalı çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Yurthaber 20-09-19 11:40

Barış İçin Arabuluculuk Sertifika Programı başladı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran: - "İİT, küresel barış ve istikrar arayışlarında diğer uluslararası örgütlere kıyasla büyük potansiyele ve avantaja sahip" - "Geçen yıl ikili ve çoklu programlar vesilesiyle İİT ülkelerinden yaklaşık 125 diplomatı misafir ettik. Bugün Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Kamerun, Çad, Gambiya, Kuveyt, Maldivler, İİT, Katar, Pakistan, Filistin, Sudan ve Özbekistan'dan 50 seçkin diplomatı ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz" - İİT Siyasi İşler Bölümü Uluslararası Organizasyon ve Avrupa İşleri Direktörü Büyükelçi Mahmud Muhammed Murad er-Reisi: - "Müslüman toplulukların ve azınlıkların refahını desteklemek İİT'nin öncelikli gündemidir. Bu kapsamda İİT, barışçıl uyum ve çözüme ulaşmak için ortaya konan çabalara katkı sunmaktadır"

Haber 09-09-19 14:51

Barış İçin Arabuluculuk Sertifika Programı başladı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran: - "İİT, küresel barış ve istikrar arayışlarında diğer uluslararası örgütlere kıyasla büyük potansiyele ve avantaja sahip" - "Geçen yıl ikili ve çoklu programlar vesilesiyle İİT ülkelerinden yaklaşık 125 diplomatı misafir ettik. Bugün Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Kamerun, Çad, Gambiya, Kuveyt, Maldivler, İİT, Katar, Pakistan, Filistin, Sudan ve Özbekistan'dan 50 seçkin diplomatı ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz" - İİT Siyasi İşler Bölümü Uluslararası Organizasyon ve Avrupa İşleri Direktörü Büyükelçi Mahmud Muhammed Murad er-Reisi: - "Müslüman toplulukların ve azınlıkların refahını desteklemek İİT'nin öncelikli gündemidir. Bu kapsamda İİT, barışçıl uyum ve çözüme ulaşmak için ortaya konan çabalara katkı sunmaktadır"

Yurthaber 09-09-19 14:48

Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı başladı

Rize’nin Çayeli ilçesinde Şimal Outdoor Dağcılık ve Fotoğraf Derneği öncülüğünde, Çayeli Kaymakamlığı, Çayeli Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Çayelispor ve Neşe Çay’ın destekleriyle bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı start aldı.TİMYA Sanat Grubu kurucusu Zeynep Dalkılıç’ın koordinatörlüğünde düzenlenen Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı yurtiçi ve yurt dışından 11 sanatçının katılımıyla başladı.Çalıştay süresince Türkiye’nin değişik şehirlerinden ve Azerbaycan’dan gelerek Çayeli’nde misafir olan Havva Özkır, Hülya Bayraklı, Murad Kerimov, Murat Külcüoğlu, Münire Kaplan, Nemat Süleyman, Özlem Akıncı, Perihan Çapar, Selahattin Demir, Serpil Kebabçı ve Şule Tataroğlu Çayeli’nin yaylalarını, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel değerlerini inceleyerek tuvallerine işleyecekler.

Yurthaber 19-08-19 16:18