Muserref Ismail Yapici Camisi Haberleri

Edirne'nin soğan boğumlu minaresiyle ünlü camisi: Gazi Mihal

Osmanlı'nın kuruluş döneminde büyük hizmetlerde bulunmuş akıncı ailesi Mihaloğulları'ndan Gazi Mihal Bey tarafından 1422'de inşa ettirilen cami, 6 asırdır güzelliğini koruyor - Caminin İmamı İsmail Gök: - "45 yıl ibadete kapalı kalan cami, 1998'de onarıldıktan sonra eski güzelliğine kavuşmuş ve ibadete açılmıştır"

Yurthaber 2022-05-04 11:06:05

65 Türk vatandaşı daha Ukrayna'dan tahliye edildi

Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, savaş nedeniyle şehirde mahsur kalan Türk vatandaşları ve yakınlarından 65'inin tahliye edildiğini söyledi.

Haber 2022-03-17 22:43:13

Magandaların arasına karışıp husumetlisini öldürdüğü öne sürülen şüpheli: Havaya ateş ettim

Samsun’un Terme ilçesinde bayram namazı sonrası havaya ateş edenlerin arasına karışıp muhtarlık seçiminden husumetli olduğu Merkez Camisi kurs görevlisi Fatih Akkuş’u (35) tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen İsmail Temiz (47), tutuklandı. Temiz’in savcılık ifadesinde, "Pişman olacak bir durum yok, ona değil havaya ateş ettim" dediği öğrenildi.

Haber 2021-05-14 17:18:58

Son dakika haberleri... Ünlü hafız İsmail Coşar ile eşi trafik kazasında hayatını kaybetti (İsmail Coşar kimdir?)

Son dakika haberine göre Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Kocatepe Camisi emekli imam hatibi, ünlü hafız ve mevlithan İsmail Coşar ile eşi hayatını kaybetti.

Haber 2020-03-04 10:08:55

Cibuti'nin en büyük camisinin resmi açılışı yapılacak

Türkiye Diyanet Vakfınca temeli 4 yıl önce atılan, Osmanlı mimarisi ve sanat anlayışının özelliklerini taşıyan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışının bu ayın sonunda törenle yapılması planlanıyor - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'te Cibuti ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle'nin, "ülkesinde Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan bir cami görme" isteğini belirtmesi üzerine inşa edilen cami, aynı anda 6 bin kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip - TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat: - "Cibuti'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan bu yapı, birliğin, huzurun ve barışın sembolü olacak"

Haber 25-11-19 11:03

’Kuveyt Camisi’ ibadete açıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Kuveytli iş adamları tarafından yaptırılan ’Bozüyük Kuveyt Camisi’ ibadete açıldı.Açılış törenine Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkan Vekili İsmail Yemen, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İl Müftüsü Necati Akkuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.“Camiler bizim medeniyetimizin sembolü yapılardır”Açılış öncesi bir konuşma yapan Bilecik Valisi Bilal Şentürk, camilerin medeniyetin sembolik yapıları olduğunu ifade ederek “Açılan yeni cami konum itibariyle kavşak noktasında bulunduğu için binlerce Müslümana ibadetlerini yapabilme imkanı sunacak.

Yurthaber 26-10-19 12:20

‘Minik Kardeşimle Oynuyorum’ projesi uygulandı

Adıyaman Anadolu Lisesi olarak 2023 Eğitim Vizyonu ve EDEP Projesi kapsamında ‘Minik Kardeşimle Oynuyorum’ Projesini Tut ilçesi Yaylımlı Şehit Onur Boztemir Köyü İlk ve Ortaokulu Anasınıfında uyguladı.Tut ilçesi Yaylımlı Şehit Onur Boztemir Köyü İlk ve Ortaokulu Anasınıfını ziyaret eden öğrenciler minik öğrencilere hazırladıkları yiyecekleri ikram ederek, birlikte oyunlar oynadı ve etkinlikler gerçekleştirdi.Proje ziyaretine Okul Müdürü Abdulkerim Işık ve Öğretmen Halil Han öğrencilere eşlik etti.Yaylımlı Şehit.Onur Boztemir İlk ve Ortaokulu Müdürü Müslüm Elçi, Müdür Yardımcısı Emre Kaynak ve Anasınıfı öğretmeni İsmail Arslan ile okul öğretmenleri ve öğrencileri heyecanla sevinçle karşıladı.Köy Camisi İmamı Yasin Cengiz , camii sosyal donatısında çiğ köfte ikramında bulundu.Okul Müdürü Abdulkerim Işık, Yaylımlı Şehit Onur Boztemir İlk ve Ortaokulu 8.

Yurthaber 10-10-19 13:43

Depremde zarar gören cami minaresinin sökülme işlemi tamamlandı

İstanbul Arnavutköy’de depremde hasar gören İsmail Kocatürk Cami minaresinin söküm işlemi tamamlandı.İstanbul Arnavutköy’de 5.8 şiddetinde deprem sonrasında belediye ekipleri tarafından ağır hasarlı olduğu tespit edilen İsmail Kocatürk Camisi mühürlenerek ibadete kapatılmıştı.

Haber 04-10-19 17:48

İlk başlatan Fatih Sultan Mehmet Han: 6 asırdır yaşatılıyor

İstanbul’un fethi öncesi ilk olarak Sultan Mehmet Han tarafından Edirne Ulu (Eski) Cami’de başlatılan ‘kılıçla hutbe’ geleneği kadim şehir Edirne’de 6 asırdır yaşatılmaya devam ediliyor.Edirne’de Osmanlı Dönemi’nin başeseri olarak gösterilen Selimiye Camii’nin tam karşısında bulunan ve kentin en eski camisi olma özelliğini taşıyan Edirne Ulu (Eski) Cami’de, İstanbul’un fethi öncesi Sultan Mehmet Han tarafından başlatılan kılıçla hutbe okuma geleneği 6 asırdır kesintisiz olarak yaşatılıyor.Ulu Cami Müezzinlerinden İsmail Şen, yaklaşık 600 yıldır ecdat geleneğini yaşattıklarını belirterek, cuma ve bayram namazlarında gerçekleştirdikleri kılıçla hutbe geleneğini izlemek ve şahit olmak için Türkiye’nin dört bir yanından cemaatin camiye geldiğini belirtti.Şen, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yaptığı dönemde şehzadelerin tahta çıkma törenlerinin ve kılıç kuşanma merasimlerinin de Ulu Cami’de yapıldığını söyledi."Türkiye’nin dört bir yanından izlemeye geliyorlar"Şen, asırlardır yaşatılan ecdat yadigârı geleneği bizzat yaşamak için ülkenin dört bir yanından vatandaşların camiye akın ettiklerini dile getirerek, "Edirne Ulu Cami’de yaklaşık 600 yıldır cuma namazlarına, bayram namazlarına hutbeye kılıçla çıkarız.

Haber 17-05-19 14:44

Prof. Dr. Semavi Eyice son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, sanat ve kültür tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice, Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi - Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da katıldı - Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı camide düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanan eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın eniştesi Prof. Dr. Osman Çataklı için kılınan cenaze namazında da saf tuttu

Haber 30-05-18 14:57

Husilerin kontrolündeki Sana ramazan gecelerinde ilk kez sessiz

Yemen'de Husilerin kontrolünde bulunan başkent Sana'da teravih namazlarında dış hoparlör kullanılması yasaklandı. Karar bölge halkının tepkisini çekti - Cami cemaatinden Hacı İsmail: "Ramazan geceleri teravih sesleri, ardından yapılan dini sohbetlerle sokaklar güzelleşirdi. Ancak şimdi bütün şehir sessiz" - Beyda Camisi İmamı Şeyh Ahmed: "Bir gün gelecek Husiler camide teravih kılmayı da yasaklayacak"

Haber 21-05-18 13:50

Kayseri’nin en farklı mimarisine sahip camisi resmi açılışa hazır

Kısa bir süre önce ibadete açılan Talas’ın en farklı mimarisine sahip Müşerref-İsmail Yapıcı Cami, çevre düzenlemesi ve müştemilatının yapımı tamamlanarak resmi açılışa hazır hale geldi.Mülkiyeti Talas Belediyesine ait, yapımını merhum İsmail Yapıcı’nın üstlendiği Müşerref- İsmail Yapıcı Cami hakkında açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Dr.

Haber 11-04-18 16:40

Kayseri’nin En Farklı Mimarisine Sahip Camisi Resmi Açılışa Hazır

Kısa bir süre önce ibadete açılan Talas’ın en farklı mimarisine sahip Müşerref-İsmail Yapıcı Cami, çevre...

Yurthaber 11-04-18 16:33

SETA'dan FETÖ'nün Birleşik Krallık'taki yapılanmasıyla ilgili çarpıcı rapor

Rapordan: - "Örgüt, 2000'li yıllarda faaliyetlerini tüm ülkeye yaydı. Yakın dönem kurumsallaşma politikası ekseninde ise örgüt, 2004'te Anadolu Müslümanları Derneği'ni kurmuş ve daha fazla kitleye ulaşabilmek amacıyla 2008'de Mevlana Camisi ve Rumi Kültür Merkezi'ni açmıştır. 2013 yılında ise örgütün 'Voices in Britain' adlı bir platform altında tüm kuruluşlarını tek çatı altında topladığı kayıt edilmiştir" - "FETÖ'nün Birleşik Krallık'ta epey yüksek bir gelire sahip olduğu tespit edilmiştir. Buna göre, sadece firari iş adamı Akın İpek'in kurduğu Koza Limited Şirketi'nin 60 milyon pounddan fazla servetinin bulunduğu ve örgütün ülke genelindeki tüm kurumlarıyla birlikte 100 milyon pound civarında kaynağının bulunduğu ifade edilmiştir" - "Örgütün Birleşik Krallık imamlığını uzun süre devam ettiren Adnan Azak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası izlenen strateji ekseninde değiştirilerek yerine Kanada imamlığı görevini sürdüren İsmail Nazlı getirilmiştir"

Haber 24-03-18 17:27

Cuma namazı sonrası yemek ikramı

Kütahya’nın Simav Çavdır Mahallesi’ndeki cami cemaati, her hafta Cuma namazına gelen vatandaşlar ile yoksul ve kimsesizlere yemek ikramında bulunuyor.Her hafta yaklaşık 250 ile 300 arasında vatandaşın yemek yediğini belirten Çavdır Mahallesi Muhtarı Baki Benli, “ Mahallemizde, uzun yıllardan beri devam eden yemek hayrı, şimdi Çavdır Camisi İmam Hatibi Ahmet Gümüş’ün organize ettiği etkinliklerle devam ediyor” dedi.Cami cemaatinden İsmail Dönmez, “Çavdır mahallemizde geleneksel olarak bir etkinlik başlattık.

Haber 16-03-18 14:07

Vali Ceylan restorasyonu devam Rüstem Paşa Camisini inceledi

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı ve vezir-i azamlarından, Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a inşaa ettirilen Rüstem Paşa Camisinde incelemelerde bulundu.Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Düstem Paşa Camisini İl Müftüsü İsmail İpek ile birlikte inceleyen Vali Ceylan, restorasyonu gerçekleştiren firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.Tekirdağ’ın en önemli tarihi yapısı Rüstem Paşa Camisi, cami giriş portalindeki iki kitabesininin birindeki kayıtlarda, banisi ve inşa tarihi M.

Haber 07-02-18 10:20

Vali İsmail Ustaoğlu, ‘tatbikat Camisi’ Protokolünü İmzaladı

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever vatandaşlar arasında imzalanan protokol Vali İsmail Ustaoğlu tarafından...

Yurthaber 10-05-17 17:37

Bolvadin İlçe Protokolünden Yemi Yaptırılan Camiye Ziyaret

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesinde hayırsever iş adamı Ceylan Emet tarafından yaptırılan, Ummahan-İsmail Emet Uygulama Camisi ilçe...

Yurthaber 08-09-15 15:08

İhh Beyşehir Temsilciliğine İsmail Efe Getirildi

İnsani Yardım Derneği (İHH) Konya’nın Beyşehir İlçesi Temsilciliğine tarihi Eşrefoğlu Camisi imam hatibi İsmail Efe...

Yurthaber 01-07-15 09:57

Tarihi İsmail Ağa Medresi’nin Risk Altında Olduğu İddiası

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Eşrefoğlu Camisi Külliyesi içerisinde yer alan tarihi İsmail Ağa Medresesi'nin risk altında...

Yurthaber 15-07-14 12:29

Lapseki'de Kur'an Kursları Arası Futbol Turnuvası

Lapseki'de, Kur'an kursları arasında düzenlenen futbol turnuvasında birinciliği Hacı İsmail Efendi Camisi takımı kazandı.

Yurthaber 18-08-13 11:01

7 Asırlık Cami Yıkılma Riski Taşıyor

Düzce'nin Yığılca ilçesinde Orhan Gazi döneminde inşa edildiği belirtilen Şeyh İsmail Camisi, restore edilmeyi bekliyor.

Yurthaber 07-02-13 11:50

Alaplı Merkez Camisi'ndeki Engelliler Için Yapılan Rampa

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, "Merkez Camisi şadırvanına yapılan engelli rampası, tehlikeye davetiye çıkartıyor" dedi.

Yurthaber 09-08-12 16:01

Pakistan'da patlama

Pakistan'da bir Şii camisi yakınında düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 24'e, yaralıların da 45'e yükseldiği açıklandı. Ülkenin Pencap eyaletinin Dera İsmail Han yöresindeki bir Şii camisinin yakınında gerçekleşen bombalı saldırı ile ilgili konuşan bölge polisi Shaukat Javed, saldırının namaz çıkışı esnasında gerçekleştiğini belirterek, "24 kişinin öldüğü ve 45 kişinin yaralandığı doğrulanmıştır" dedi.

Haber 05-02-09 20:27