Mustafa Varank Haberleri Ve Son Dakika Mustafa Varank Haberleri

Mustafa Varank Haberleri Ve Son Dakika Mustafa Varank Haberleri

1 Ocak 1976 Of, Trabzon doğumlu Mustafa Varank, bürokrat ve siyasetçidir. Temel eğitimini İstanbul’da alan Varank, yüksek öğrenimini ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yapmıştır. Yüksek Lisansı içinse ABD’ye gitti ve İndiana Üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümünde yaptı. Bu sırada Florida Üniversitesinde uzman, İndiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsünde araştırma görevlisi ve sistem yöneticisi olarak çalıştı. 2005 yılında Türkiye’ye döndükten sonra Başbakanlıkta göreve başladı. . Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 2014 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 66. hükümette sanayi ve teknoloji bakanı olarak görev aldı.

Mustafa Varank Haberleri

'Salaksın' polemiğinde son perde! Fatih Altaylı açtı ağzını yumdu gözünü... Mustafa Varank'a 'İlhan Varank' üzerinden yüklendi: 'Abin sayesinde Bakanlık koltuğunu kaptın'

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri de Fatih Altaylı! Fatih Altaylı'nın Gazze ve şehitlere destek yürüyüşünden dönen vatandaşa yumruk atan Ege Akersoy'u işaret ederek 'Eline sağlık' diye tweet atması adeta ortalığı karıştırdı. Eski bakan Mustafa Varank, Fatih Altaylı ile Levent Kırca'nın 'Salaksın' polemiğini paylaşmıştı.

Haber 03-01-2024 11:33

Fatih Altaylı'nın Eline sağlık tweetine Mustafa Varank'tan Levent Kırca videosuyla tepki!

Gazeteci Fatih Altaylı, Filistin'e destek yürüyüşünden elinde Kelime-i Tevhid bayrağıyla dönen bir vatandaşın yumruklu saldırıya uğramasının ardından yaptığı paylaşımla dikkat çekti. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise Fatih Altaylı'ya yıllar önce Levent Kırca ile yaptığı programdan paylaştığı bir videoyla tepki gösterdi. Gelen tepkilerin ardından bir paylaşım daha yapan Altaylı "Anayasal düzene karşı olanlar çıktıkları yırtık dona geri dönebilirler" dedi.

Haber 01-01-2024 19:18

Mustafa Varank sosyal medyadan paylaştı! Elon Musk ile Mark Zuckerberg'i 'kafes dövüşü' için Türkiye'ye davet etti

Dünya, Elon Musk ile Mark Zuckerberg'in yapacağı 'kafes dövüşü'nü konuşurken eski Bakan ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, iki isme davette bulundu. Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu işi hakkıyla yapmanız için sizi Türkiye'deki 'Er Meydanı'na davet ediyoruz" dedi.

Haber 20-08-2023 23:01

Mustafa Varank paylaştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol maçı yaptı Haydi Hido sayıya

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oynadıkları basketbol maçından görüntüler paylaştı. Maçta Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun yer aldığı da görülürken paylaşılan videoda Erdoğan'ın "Haydi Hido sayıya" sözleri de duyuldu.

Haber 30-06-2023 12:55

Varank, 'halef/selef' notuyla paylaştı! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın aynı karede... Sosyal medyada gündem oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini Mehmet Fatih Kacır'a devreden Mustafa Varank'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. MİT Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı'na atanan Hakan Fidan'la birlikte eski Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yer aldığı fotoğraf karesini paylaşan Varank; "25 Ekim 2021 - Halef/Selef" notunu düştü.

Haber 06-06-2023 13:42

Son dakika | 'Önceliğimizdir' diyerek net mesaj verdi: Bakan Bolat'tan 'enflasyonla mücadele' vurgusu! Fahiş fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacağız

Son dakika haberi: Yeni kabine üyelerinin açıklanmasıyla birlikte Ankara'da bugün yoğun bir trafik yaşandı. Bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılırken, bakanlık koltuklarına oturan isimlerden açıklamalar peş peşe geldi. Mehmet Muş'tan görevi devralan alan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı ilk açıklamada enflasyonla mücadele vurgusu yaparken, "Fahiş fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacağız" diye konuştu. İşte detaylar...

Haber 04-06-2023 12:01

Bakanlardan güldüren 'boy' paylaşımı! Kısa olan biz değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mevcut bakanlarla yaptığı son kabine toplantısının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından bazı bakanlarla olan bir fotoğrafını paylaştı. Bir sosyal medya kullanıcısı ise Bakan Varank'ın paylaştığı fotoğrafa yorum atmasıyla güldüren diyaloglar yaşandı. Sosyal medyadaki diyaloğa son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı. İşte haberin detayları ve o paylaşımlar...

Haber 01-06-2023 18:33

Bakan Varank’tan Kılıçdaroğlu’na çok konuşulacak çağrı! Twitter’dan paylaştı

Türkiye'nin uzun süredir gündemindeki seçimler sona erdi ve sonuçlar belli oldu. YSK Başkanı Ahmet Yener de kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı. Seçimin kaybeden tarafı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sosyal medyada da çeşitli paylaşımlar yapılıyor. Özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan Kılıçdaroğlu'na çok konuşulacak bir çağrı geldi.

Haber 29-05-2023 11:27

Canlı yayındaki 'TRT' diyaloğu gündem oldu! Bakan Varank eleştirilere böyle yanıt verdi: Ben de çıkmıyorum!

Türkiye 28 Mayıs'ta bir kez daha sandık başına gitmeye hazırlanırken, TRT'nin seçim döneminde muhalefet adaylarına yer vermediği iddialarıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan açıklama geldi. Söz konusu eleştirilere yanıt veren Varank, "Ben de bir kere bile TRT'ye çıkmadım" dedi. Varank ile programın sunucuları arasında yaşanan diyalog sosyal medyada gündem oldu.

Haber 23-05-2023 11:32

'Bursa, Ankara'ya en uzak şehir' tabirini hatırlattı... Bakan Varank '2 saat 15 dakika olacak' diyerek açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa YHT hattında inceleme yaptı. "Osmaneli-Bursa arasındaki yüksek hızlı tren hattında 106 km'lik kısmının ilk testlerini 2024 sonunda, vatandaşlarımızı da hızlı trene 2025'te bindirecek şekilde planlamalarımızı yapıyoruz" diyen Varank, projeyle İstanbul-Bursa ile Ankara-Bursa güzergahlarının YHT ile 2 saat 15 dakika olacağını aktardı. Varank konuşmasında, 'Bursa, Ankara'ya en uzak şehir' şeklinde Bursa kamuoyunda kullanılan tabiri de anımsattı.

Haber 10-05-2023 18:13

Bakan Varank o pankartı gösterdi: İtalyanlar ne diyor biz yapmadık! Türkler yaptı, diyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank seçim bölgesi Bursa'da çalışmalarına devam ediyor. İnegöl'de miting düzenleyen Varank, "Karşımızda çok cahil muhalefet var. Gemlik’i İtalya’da zannediyorlar." dedi. Konuşması sırasında dikkatini çeken bir pankartı okuyan Varank, "İtalyanlar ne diyor; ’Biz yapmadık Türkler yaptı’ diyor." ifadelerini kullandı.

Haber 09-05-2023 19:24

Bakan Varank Güldür Güldür ekibini izledi! Ali Sunal'ı tebrik etti

Güldür Güldür Show ekibi son dönemdeki skeçleriyle sık sık gündeme geliyordu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da kendisinin Türk uzay yolcusuna dair açıklamalarını skece konu eden Güldür Güldür Show ekibinin Bursa'daki gösterisini izledi.

Magazin 09-05-2023 13:21

Bakan Varank, Togg ile geldiği Yalova'da konuştu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "14 Mayıs'ta biz evelallah eski Türkiye kalıntılarını, bu koalisyon meraklılarını tarihin çöplüğüne gönderirsek Türkiye çok farklı bir yüzyıla uyanacak." dedi.

Yurthaber 09-05-2023 07:42

Bakan Varank'tan Ekrem İmamoğlu'nun mitingi sırasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama: Polisimiz hiçbir zaman şiddete müsaade etmez

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingi sırasında taşlı saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama yaptı. Polisin müdahale etmemesinin mevzu bahis olmadığını ifade eden Bakan Varank, "Bizim polisimiz hiçbir zaman şiddete müsaade etmez. Onu görevi zaten şiddeti engellemektir. Bir görüntüden böyle yorumlar yapmak da doğru değil. Siyasette asla şiddet kabul edilmez" şeklinde konuştu.

Haber 07-05-2023 21:11

Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk Havalimanı' vaadine tepki! 'Amerikalı şirketlere peşkeş...'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TEKNOFEST 2023 açılışında yaptığı açıklamada, CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı vaadine tepki göstererek Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı, Amerikalı şirketlere peşkeş çekeceğini ilan ettiğini söyledi. Varank, "Burayı Amerikalı şirketlerin uzay ve havacılık merkezi yapacaklarmış. Belli ki, bu beyefendi TEKNOFEST'i, sizi görmüyor ve sizi asla duymuyor." dedi.

Haber 28-04-2023 13:39

Bakan Varank söz verdi, Togg gelin arabası oldu

Togg'a olan ilgili her geçen gün devam ederken dikkat çeken bir gelişme de Bursa'da yaşandı. Bakan Varank, Gemlik’te bir programda sohbet ettiği Hüseyin Özdemir'e "Togg'u gelin arabası yapacağız" sözünü yerine getirdi.

Haber 28-04-2023 07:21

'Benim Togg'u bir tur veririm ama beleşe olmaz' deyip şartını açıkladı: Bakan Varank'tan İmamoğlu'nun 100 katı hava attırırım sözlerine gündem yaratacak yanıt!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Togg kullanır mısınız?" sorusuna "Talebime yanıt alamadım. Hemen göndersinler, ben hazırım. Togg'la İstanbul'da bakanların 100 katı hava attırırım" şeklinde yanıt vermişti. İmamoğlu'nun gündem olan bu sözlerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan yanıt geldi. Bursa'da Togg'un üretim tesisinin de yer aldığı Gemlik ilçesinde konuşan Varank, İmamoğlu için "Demek ki kendi havası yetmiyor" diyerek Togg üzerinden dikkat çeken bir göndermede bulundu.

Haber 24-04-2023 09:41

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan Togg açıklaması! 'Bakanlarımız beni arayıp teşekkür ediyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Togg ile ilgili de konuşan Bakan Varank, "Bakanlarımızın hepsine birer makam aracı olarak Togg gitti. Hepsi çok memnun, beni arayıp teşekkür ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Haber 21-04-2023 21:22

'Bayram temizliği' notuyla paylaştı! Bakan Varank Togg'u yıkadı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bayram temizliği' notuyla, yerli ve milli otomobil Togg'u yıkadığı fotoğrafları paylaştı.

Haber 20-04-2023 22:57

'Dünyanın gündeminde' diyerek açıkladı! Biyoteknolojik ilaçlar, aşılar... Giderek artan o tehditlere karşı da çalışmalar yapılacak

Bakan Varank, Kocaeli'deki TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nün açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi tesise ilişkin açıklama yapan Varank, biyoteknolojik ilaçlar ve aşılar ile KBRN tehditlerinin tüm dünyanın gündeminde olduğunu vurguladı. Tesisin, biyoteknolojik aşıların, ilaçların geliştirilmesini, pilot ölçekte üretimini, testlerin ve klinik öncesi çalışmaların yapılmasını sağlayacağını söyleyen Varank, KBRN tehditlerine karşı da yeni ürünlerin geliştirileceğini anlattı.

Haber 19-04-2023 12:19

Tartışmaların gündeminden düşmüyor! Kerem Kınık hakkında Kabine üyelerinden peş peşe 'istifa' mesajları: Beni rahatsız ediyor

Kerem Kınık deprem sürecinde Kızılay'ın çadır satması nedeniyle gündeme gelmiş, o günden bu yana kendisine sık sık istifa çağrıları yükselmişti. Kızılay Başkanlığı koltuğunda oturmayı sürdüren Kınık'a son olarak Kabine üyelerinden dikkat çeken mesajlar geldi. Hem Bakan Varank hem de TBMM Başkanı Şentop durumla ilgili rahatsızlıklarını dile getirerek Kınık'ın görevi bırakmasına ilişkin mesajlar verdi.

Haber 19-04-2023 09:39

Bakan Mustafa Varank'tan canlı yayında Kızılay Başkanı Kerem Kınık eleştirisi: Bu süreci yönetmesinden rahatsızım

Deprem sürecinde çadır satışı dolayısıyla eleştirilerin hedefi haline gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'la ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Bakan Varank katıldığı bir televizyon programında gazeteci Candaş Tolga Işık'ın "Kızılay başkanının halen görevde duruyor olması sizi rahatsız etmiyor mu?" sorusuna yanıt verdi. Varank "Kendisi çok yıprandı. Bu süreci yönetmesinden rahatsızım. Bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar" dedi.

Haber 18-04-2023 22:29

Bakan Varank evlilik hazırlığı yapanlara seslendi: Fiyatların artmasıyla sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, evlilik hazırlığındaki gençlere seslenerek, "Özellikle fiyatların da artmasıyla genç kardeşlerimizin sıkıntı çektiğini biliyoruz. Biz önümüzdeki dönemde yeni evlenecek genç kardeşlerimize 150 bin lira faizsiz kredi desteği vereceğiz. Genç kardeşlerimiz evlendikten 4 yıl sonra bunu ödeyecekler. " dedi.

Haber 15-04-2023 23:01

'Bay Kemal istifade etsin diye...' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taklidiyle tanınan Muhammed Nahya'nın Bakan Varank'la Togg diyaloğu gündem oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taklit edişiyle tüm Türkiye'de konuşulan Muhammed Nahya, son videosuyla bir kez daha dikkatleri üstüne çekti. Fenomen isim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Togg'a binerken bir yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na göndermeyle geçen 'bay Kemal' sözleri bir yandan da Togg'un özelliklerinin tanıtıldığı anlarda kahkahalar eksik olmadı.

Haber 14-04-2023 16:18

Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'a giderken kullandığı uçak gündem oldu! Bakan Varank: 'İşte takiye tam olarak budur'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'a gitmek için kullandığı özel jet gündem oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, daha önce "16 Cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım. Bizim lükse filan ihtiyacımız yok" diyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na yüklenen Bakan Varank, "Azıcık onurun, azıcık haysiyetin varsa, Cumhurbaşkanlığı envanterinde olduğunu iddia ettiğin 16 tane uçağın isimlerini saysana?" ifadelerini kullandı.

Haber 13-04-2023 09:54

Bakan Varank Türkiye'de ilk diyerek açıkladı! Dikkat çeken Togg mesajı: Cumhurbaşkanımız eliyle teslim etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil Togg'un testlerden başarıyla geçtiğine değinerek "Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı" dedi.

Finans 05-04-2023 11:55

SON DAKİKA | Bakan Varank duyurdu: İlk Togg pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edilecek! İkincisi ise...

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Togg ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Varank, Togg'da ilk siparişi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a pazartesi günü aracının teslim edileceğini duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den de randevu aldıklarını söyleyen Varank, ikinci aracı da Aliyev'e teslim etmeyi planladıklarını aktardı.

Haber 31-03-2023 11:21

Bakan Varank'ın 'iftar sofrası' kıyaslaması gündem yaratmıştı! Cüneyt Özdemir Yayından sonra beni aradı diyerek telefon görüşmesini anlattı: O fotoğraflar hakkında dikkat çeken yorum

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bir iftar programında vatandaşlarla aynı masada oturduğu fotoğraf ile Millet İttifakı liderlerinin iftar programında yan yana oturduğu fotoğrafı paylaşıp kıyaslamaya gitmişti. Bakan Varank'ın bu paylaşımının ardından gazeteci Cüneyt Özdemir'den dikkat çeken bir yorum geldi. Özdemir, bu yorumu yaptığı yayının ardından kendisini aradığını belirttiği Varank'ın yeni açıklamalarını dile getirdi.

Haber 27-03-2023 14:58

Bakan Varank'tan 'CHP uzaya gitmemize engel oluyor' sözleri ile ilgili açıklama!

Birçok sosyal medya hesabından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, "CHP uzaya gitmemize engel oluyor" dediği iddia edilen paylaşımlar yapıldı. Konuyla ilgili Bakan Varank'tan açıklama geldi. Varank açıklamasında, "Benim ağzımdan böyle bir söz hiçbir zaman çıkmadı." ifadelerini kullandı.

Haber 26-03-2023 23:30

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın babası Ali Haydar Varank son yolculuğuna uğurlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın babası Ali Haydar Varank, 84 yaşında hayatını kaybetti. Ali Haydar Varank, Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 13-03-2023 16:32

Bakan Varank'ın acı günü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın babası Ali Haydar Varank (84), İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 12-03-2023 12:47

Bakan Varank duyurdu! Evim Yuvan Olsun kampanyasında başvuru sayısı 10 bine ulaştı

"Evim Yuvan Olsun" kampanyasında başvuru sayısı açıklandı. Konuya ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayırsever vatandaşlarımız tam 10 bin depremzede aile için 'EvimYuvanOlsun' dedi." ifadelerini kullandı.

Haber 26-02-2023 20:15

İmamoğlu'ndan 'Nereden nereye' diyerek Erdoğan göndermesi! Mustafa Varank'tan jet yanıt: 'Seviyorsan git konuş bence'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı ifadelerle yaptığı gönderme gündem oldu. İmamoğlu'nun "'Ben böyle yapınca da sesin çok benziyor' diyorlar" diyerek kullandığı ifadeler çok konuşulurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan jet yanıt geldi. Varank, İmamoğlu'nun sosyal medya hesabını etiketleyerek "Seviyorsan git konuş bence" diye yazdı.

Haber 03-02-2023 10:18

ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla Türkiye pazarına girmek istiyor! Bakan Varank: Sayın Cumhurbaşkanımız ile Musk arasında samimi bir ilişki var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ünlü milyarder Elon Musk'ın CEO olarak görev yaptığı ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bakan Mustafa Varank, Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Elon Musk arasında samimi bir ilişki olduğunu da belirtti.

Finans 11-01-2023 12:02

Türkiye'nin otomobili Togg ikinci defa CES'te! Bakan Varank açıkladı... 'Herkesi heyecanlandıran bir proje'

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Las Vegas'ta devam ediyor. Yerli otomobil Togg da ikinci defa CES'te yer aldı. Fuarda açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin otomobili projesi herkesi heyecanlandıran bir proje. Şubat ayı itibarıyla ön siparişlerle ilgili süreçler başlamış olacak." dedi.

Haber 07-01-2023 22:46

Bakan Varank'tan asgari ücret desteği açıklaması: 10 milyar lirayı geçecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu sene özel sektöre 5,7 milyar liralık asgari ücret desteği verdiklerini belirterek, "2023 yılında ise bu destek 10 milyar lirayı geçecek." dedi.

Finans 26-12-2022 14:45

Yerli otomobil TOGG'la ilgili dikkat çeken teklif: 'Onu Meclis'e bırakın, vekiller de test eder'

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'ye Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG ile giriş yaptı. Meclis bahçesinde açıklamalarda bulunan Varank'a, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den ise dikkat çeken bir teklif geldi.

Finans 12-12-2022 09:45

Yolsuzluk iddiaları sonrası Bakan Varank'tan sert sözler! 'İspat etmeyen namerttir'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yolsuzluk iddialarına yanıt verdi. Bakan Varank, "17 Yıldır fiilen siyasetin içindeyim. Benimle ilgili en ufak yolsuzluk bulamayanlar akrabalarım üzerinden bana iftira atmaya çalışıyorlar. Ortada bir yolsuzluk usulsüzlük varsa ispat etmeyen namerttir." ifadelerini kullandı.

Haber 11-12-2022 18:54

Son dakika: Bakan Varank Meclis'e TOGG ile geldi

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, TBMM'deki bütçe sunumuna TOGG ile geldi.

Finans 11-12-2022 10:36

'Togg yurt dışında üretiliyor' iddialarına Bakan Varank'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'lı yanıt

Togg Türkiye'de gündemin en önemli konularından biri olmaya devam ediyor. 29 Ekim'deki fabrika açılışının ardından hem Togg hem renkleri gündem oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan da bugün dikkat çeken bir paylaşım geldi. Yerli otomobilin yurt dışında üretildiği iddialarına gönderme yapan Varank paylaşımına, "Cumhurbaşkanımız 29 Ekim’de ışınlanma teknolojisiyle Togg’un üretiminin yapıldığı İtalya’daki fabrikaya gidip Gemlik’e geri geldi. İşte o görüntüler" notunu düştü.

Haber 08-11-2022 19:03

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, İzmir'de gençlere seslendi:

"Birileri genç kardeşlerimizi farklı harfler takarak, X Kuşağı, Y Kuşağı, Z Kuşağı diye bölerken biz genç kardeşlerimizi bir araya toplamanın, bir ve beraber olmanın derdinde olarak sizlerle yol arkadaşlığı yapmaya çalışıyoruz"

Haber 02-11-2022 07:42

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, İzmir'deki toplu açılış töreninde konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin teknoloji alanında önemli projelere imza attığını vurgulayarak, bu çalışmaları görmek isteyenleri teknoparklara davet etti.

Haber 01-11-2022 15:06

Togg'un deneme sürüşünde Fulya Öztürk neye uğradığını şaşırdı! 900 bin TL olacak iddiasına Bakan Varank yanıt verdi

Türkiye'nin heyecanlı beklediği yerli ve milli otomobil Togg, dün Bursa Gemlik'te banttan indi. Cumhuriyetin 99. yılının kutlandığı gün görkemli bir törenle kamuoyuyla paylaşılan Togg'la ilgili detaylar da ortaya çıktı. Deneme sürüşü için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Togg'un direksiyonuna geçerken yanında bulunan gazeteci Fulya Öztürk, zor anlar yaşadı. Öte yandan Bakan Vaank, Togg'un fiyatının 900 bin TL olacağı iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Finans 30-10-2022 14:40

İlk Togg Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilecek! İkinci Togg için Bakan Varank o bakanın ismini verdi: Beni her gördüğünde...

Türkiye Togg heyecanını yaşıyor. Gemlik'teki kampüs Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla seri üretime geçti. İlk Togg Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilecek. İkinci Togg içinse birçok isim sıraya girdi. Bakan Varank konuyla ilgili rekabete vurgu yaptı. Varank ayrıca bir bakanın ismini vererek ikinci Togg konusunda çok ısrarlı olduğunu belirtti. İlk Togg'ların kimlere tahsis edileceğiyle ilgili bir açıklama da Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır'dan geldi.

Haber 29-10-2022 23:37

Bakan Varank'tan çok konuşulacak cep telefonu açıklaması! 'Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı açılışta çok konuşulacak ifadeler kullandı. Türkiye'nin dünyada en sık telefon değiştiren, en yeni telefonları kullanan bir ülke olduğunu belirten Varank, Fransa, Almanya ve İngiltere'den bile daha yeni telefonlar kullanıldığını belirtti. İkinci el telefon pazarının öneminin altını çizen Bakan Varank, "Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz... Bu kadar sık telefon değiştirmek aslında Türkiye'nin ihtiyacı değil" diye konuştu.

Haber 14-10-2022 16:43

Yerli otomobilin fiyatı merak konusu olmuştu! Bakan Varank 'çok ucuz olacak' diyerek duyurdu

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar TOGG’un ilk etapta kaç adet ve kaç liradan satışa sunulacağı merak ediyordu. Yerli otomobilin fiyatıyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan heyecanlandıran açıklama geldi.

Finans 11-10-2022 10:50

AK Parti Grup Toplantısı'nda güldüren anlar! Bakan Varank'tan Nureddin Nebati'ye ilginç not kameralara takıldı...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yeni Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatırken kurduğu cümleler gündem olmuştu. AK Parti Grup Toplantısı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Nebati'nin konuşmasında kullandığı cümleye atıfta bulunarak bir not yazdı. Varank'ın Nebati'ye ilettiği not sonrası iki bakan arasında gülüşmeler yaşandı. Ardından Bakan Nebati de bir not yazdı ve Bakan Varank okuduğu notu cebine koydu.

Haber 05-10-2022 20:41

Erdoğan'ın asgari ücrete zam çıkışı heyecan yarattı! Arkadaşlar bu böyle olmaz diyerek talimat vermiş

Asgari ücrete zamla ilgili son dakika haberleri milyonlar tarafından yakından takip edilirken, son açıklanan Eylül ayı enflasyon rakamları sonrası gözler yapılacak zam oranına çevrildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, kabine toplantısında asgari ücrete zam konusunun masaya geldiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatı açıkladı. Varank, Erdoğan'ın kritik toplantıda "Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücrete zam yapmamız lazım" dediğini aktardı.

Finans 03-10-2022 17:24

Bakan Varank, Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışında konuştu:

"Mesleki eğitim merkezlerimizle insanlarımızın eline adeta bir altın bilezik takıp istihdam edilmelerini sağladığımız projelerimiz var" - "(Eskişehir Model Fabrika) Burada verilen eğitimin önemli bir kısmını da KOSGEB olarak biz üstleniyoruz. Buradaki eğitim masraflarını da KOSGEB olarak, firmalarımız başvurduklarında önemli bir kısmını geri alabiliyorlar"

Yurthaber 03-10-2022 16:25