Mutfak Haberleri

İndirimlerle dolu yeni bir hafta başladı! Günün fırsat ürünlerini sizin için seçtik

Alışveriş listenizdeki ürünlere uygun fiyatlarla sahip olmak isterseniz sizin için seçtiğimiz ünlü markaların indirimlerine bakmadan geçmeyin. İşte karşınızda, indirimlerle dolu günün fırsat ürünleri listesi!

Haber 04-03-2024 12:01

Sen mutfakta ne kadar pratiksin?

Mutfakta herkes pratik olduğunu iddia eder ama senin ne kadar pratik olduğunu öğrenmen için bir test hazırladık! Sonuçları merak ediyor musun?

Yemek 13-02-2024 13:37

Senin mutfağın ne kadar temiz?

Mutfak konusunda herkes mutfağının temiz olduğunu iddia eder ama bu testimizde mutfağının ne kadar temiz olduğunu hep beraber göreceğiz.

Yemek 13-02-2024 11:31

Saçtığı tehlikeyi kimse bilmiyor! İşte mutfakta bulundurmamanız gereken 5 ürün

Yemek yaparken kullanılan gıdalar kadar mutfaktaki eşyaların da sağlık üzerinde etkileri bulunmakta. Her gün kullanılan mutfak eşyalarının bazılarında birçok kişinin bilmediği zararlı içerikler yer alıyor. Bu içerikler dolaylı yoldan vücuda nüfus ederek kişi fark etmeden sağlığına zarar verebiliyor. Mutfakta kullanırken dikkat etmeniz gereken 5 eşya ve nedenlerini haberimizde derledik.

Kadin 05-02-2024 09:52

Diğer Haber Etiketleri

belirti Aşçı Cristiano Ronaldo kuymak tarifi balık beyaz sirke elma yumurta karbonat kişniş kivi limon pekmez sakız sirke soğan süt turşu Boğa burcu Oğlak burcu Terazi burcu Yengeç burcu Babalar Günü şeker Meyve suyu Canan Karatay dondurulmuş gıda makarna bebek ilaç buzdolabı bardak böcek Sebze Babalar Günü hediyesi buz meyve kaşıntı su hastalık ev sahibi musluk pamuk Parlatma bezi Pirinç bulyon kızartma Karadeniz Bakteri Turizm saç bakımı Göz İngiltere Konya Karabük Afyonkarahisar Defne tereyağ mantar cilt bakımı et pişirme yöntemleri diş macunu makas banyo baharat Astroloji temizlik güve tava tavuk çocuk sivilce indirim otel moda bulaşık makinesi Kiracı İtfaiye masaj kahvaltı tuz kırmızı et tarifi Cüneyt Özdemir yangın tiktok diyabet kanser kepek kısırlık obezite otizm salmonella tansiyon Sandıklı Prag Singapur Ali Babacan Kemal Kılıçdaroğlu amazon alışveriş amonyak alara babalar günü hediyeleri babalar günü kampanyası baharatlık çek cumhuriyeti burç burçlar fayans fetüs nedir hamarat gıda havlu hazır çorba ilik hile anne antalya büyükşehir belediye başkanı muhittin böcek araştırma elma sirkesi doğu karadeniz el mikseri karaciğer kanseri ızgara ipucu kalıntı yumurta haşlama yumurta haşlama makinesi yetenek yöntem yanlış yemek mon nasıl yapılır mıhlama mikrodalga mikrop mikser mutfak eşyaları mutfak gereçleri lavaş maya puding püf noktası philips airfryer philips airfryer xxl premier lig profesyonel rende plastik ronaldo sıkma şef sempozyum tehlike taş tatlı su balıkları sos tezgah tadilat taht tahta tam tahıllı ekmek kristal kadın kağıt havluluk kilo kimyasal kireç çözücü kireç lekesi kireç temizleyici kuymak kurs kola kompres nedir obez ocak uzman vücut kuymak yapımı kek hamuru fırında balık buğulama püf noktaları ekipleri tıkalı lavabo açma yağ lekesi nasıl çıkar portekizli 10 tüyo zarar zehir vakum makinesi yağ sirkeli su mısır unlu kuymak kuymak nasil yapilir evde zihin sendrom 5 yaş

Mutfak

Mutfak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Mutfak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

GastroAntalya'da gastronomi dünyasının profesyonelleri bir araya geldi

Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya), 40 ülkeden gastronomi profesyonellerinin katılımıyla başladı.

Yurthaber 15-11-2023 13:40

Derz arası lekelerini anında tertemiz yapıyor! Bembeyaz fayanslar için mucizevi karışım

Evinizdeki fayanslar zamanla derz aralarında lekeler ve kirlenme biriktirebilir. Bu lekelerin temizlenmesi bazen zorlu bir görev gibi görünebilir, ancak fayanslarınızı bembeyaz yapacak bir mucizevi karışım tarifi bulunuyor. Basit ve etkili bu karışım, derz arası lekelerini hızla temizlerken fayanslarınızı da parlatacak. İşte bembeyaz fayansların formülü

Kadin 22-10-2023 11:40

Hamaratlıkta üstüne yok: Yemek yapmayı en çok seven burçlar!

Mutfak, insanların lezzetleri keşfettiği ve yaratıcılıklarını ifade ettiği özel bir mekandır. Astrolojiyi takip edenler, burçların yemek yapma tutkusuna ve tercihlerine nasıl etki ettiğini merak ediyor. Her burcun kendine özgü bir karakteri ve lezzet tercihleri olduğundan, yemek yapmayı seven burçlar da kendi mutfak maceralarında farklı yollar izlerler. Astrolojinin mutfağa olan yaklaşımlarını ve burçların lezzetli yemeklere olan tutkularını haberimizde. İşte yemek yapmayı en çok seven burçlar

Kadin 22-10-2023 09:46

Mutfakla uğraşmayı sevenlerin mutlaka edinmesi gereken hayat kurtarıcı en iyi mutfak makasları

Mutfakta geçirilen zamanlarda birçok farklı özelliğe ve işleve sahip üründen yardım alıyoruz. Kolaylık sağlayan bu ürünlerden biri de mutfak makasları. Sebze, et, hamur ve kabuklu yiyecekleri kesebilme konusunda usta olan en iyi mutfak makası markalarını ve modellerini incelemek isterseniz doğru yerdesiniz! Birbirinden kullanışlı ürünleri sizin için seçtik.

Haber 13-10-2023 15:34

Hamur açma matından vakum makinesine vadettiği etkiyi gösteren birbirinden pratik mutfak ürünleri

Mutfakta saatlerinizi harcamanızı önleyecek mutfak ürünleri mi arıyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz! Daha önce aldığınız mutfak ürünleri, beklediğiniz performansı göstermemiş olabilir. Mutfak işlerinizi kolaylaştıracak ve kalan zamanı kendinize ayırmanızı sağlayacak ürünleri sizin için bir araya getirdik. Gelin, kullanışlı ve kaliteli mutfak ürünlerinin yer aldığı listemizi hep birlikte inceleyelim!

Haber 19-09-2023 16:48

Kişniş otunun faydaları nelerdir? Kişniş otu ne işe yarar?

Binlerce yıllık tarihi ve zengin besin içeriğiyle kişniş otu, sağlık ve mutfak dünyasında adeta bir mucize! Akdeniz'in hoş kokulu hediyesi, sindirimden kalp sağlığına, stresten antioksidan özelliklere kadar pek çok faydasıyla dikkat çekiyor. Anti-mikrobiyal gücüyle enfeksiyonları kovalarken, kan şekerini dengelemeye destek oluyor.

Haber 30-07-2023 22:48

Tadilat sırasında mutfak zeminlerinden öyle bir şey çıktı ki... “Yıllardır üzerinde yürüyormuşuz ama fark etmedik”

İngiliz bir çift mutfaklarını yeniledikleri sırada yıllardır üzerinde yürüdükleri zeminin altında gizli bir özellikle bulunca şaşkına döndü. O anları TikTok’tan paylaşan çift, mutfak zeminlerinin altında bir kuyu buldu ve onu restore ederek evlerine yeni bir hava katmayı başardı.

Trend 07-07-2023 09:32

Kiracı ve ev sahibinin tezgah kavgasında sinirler gerildi! Ev sahibi kiracısını saçından çekerek sürükledi

Singapur’da ismi açıklanmayan bir ev sahibi ve kiracısı arasında sinirler gerildi. Mutfak tezgahının renginin solduğunu söyleyerek sinirlenen ev sahibi kiracısına saldırdı. Genç kadını saçlarından tutarak sürükleyen ev sahibi kapalı bir şemsiye yardımıyla kiracısını kovdu. O anlar ülke gündemine yerleşti.

Trend 01-07-2023 14:55

Ocak temizliği hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tek malzemeyle kesin çözüm

Evin en çok kullanılan alanı olan mutfağın temizliği en fazla zaman alan alanlardan biri. Mutfakta en çok kullanılan bölümlerinden biri de şüphesiz ki ocaklar. Gün içinde defalarca kullanılan ocaklar eğer düzenli aralıklarla temizlenmezse kir ve yağa maruz kalır. Bu durumu önlemek için de sık sık ocak temizliği yapmanız önerilir.

Kadin 30-06-2023 12:58

Karabük'te bir otelin mutfağında çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir otelin mutfağında çıkan yangında dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 23-06-2023 07:51

Mutfakta vakit geçirmeyi seven babanıza Babalar Günü Fırsatları'ndan alabileceğiniz indirimli ürünler

Babalar Günü yaklaşırken hediyenize hâlâ karar veremediniz mi? O zaman Amazon'un müthiş indirimlerini incelemenizi öneririz. Özellikle mutfakta vakit geçirmeyi seven babaların çok hoşuna gidecek, birbirinden kullanışlı ürünleri Amazon'un Babalar Günü Fırsatları'nda bulabilirsiniz. Haydi gelin, babanızın severek kullanacağı o pratik ve uygun fiyatlı ürünleri birlikte inceleyelim!

Haber 16-06-2023 17:49

Skandal görüntüler! Restoranın mutfağında tezgahın üzerine oturup tırnaklarını kesti... Müşteri o anları böyle ifşa etti

Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrindeki bir alışveriş merkezinde bulunan bir vegan restoranda müşteri tarafından ifşa edilen görüntüler sosyal medyada gündem yarattı. İsmi açıklanmayan restoranın mutfak bölümünde çalışan bir kişinin tezgahın üzerinde ayak tırnaklarını kestiği anlar sosyal medyada çok konuşuldu.

Trend 15-06-2023 09:17

Yaz günlerinde mutfakta uzun saatler harcamak istemeyenler için kullanışlı ve uygun fiyatlı ürünleri

Yaz aylarında mutfakta uzun süre vakit geçirmek, özellikle sıcak havalarda fazlasıyla bunaltıcı olabiliyor. Böyle durumlarda mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik mutfak araç gereçleri kurtarıcı yardımınıza koşabilir. Yaz sebzeleriyle kendinize ve sevdiklerinize sağlıklı yiyecekler hazırlamanızı daha kolay hâle getirecek, ortalığı hızlıca toparlamanızı sağlayacak bu ürünleri sizler bir araya getirdik.

Haber 06-06-2023 15:55

'Çok güzel paralara çalışıyorlar' Gittikçe artıyor... Yoğun talebi karşılayamıyorlar! 'İstikbal vaat eden bir alan'

Doğu Karadeniz Bölgesinde özellikle son yıllarda turizm yoğunluğuna paralel olarak yeme içme kurslarına olan ilgi artıyor. Bölgede Arap turizmiyle birlikte özellikle aşçılık kurslarına yoğun talep olurken bazen bu talebin karşılanamadığı belirtildi. Kurslara müracaat edenlerin sayısının artmasının turizmle ilgili olduğunu söyleyen Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, "Turizm sezonunda çok güzel paralara çalışıyorlar. Dolayısıyla bu alan istikbal vaat eden bir alan" dedi.

Finans 31-05-2023 10:25

Tuzun kullanım alanları saymakla bitmiyor! Favori temizlik malzemeniz olacak

Tuz, mutfakların vazgeçilmez demirbaşı baharatı olarak görülüyor. Yemeğin lezzetine lezzet katan tuzların fazla kullanımı sağlığı riske atsa da az kullanımının zararlı olduğu belirtiliyor. Tuzun faydaları sadece sağlıkla sınırlı kalmayarak hayatın birçok alanını kolaylaştırıyor. Tuzun farklı kullanım alanlarını öğrenenler şaşırıyor.

Kadin 18-05-2023 18:00

Ali Babacan bu detayı ilk kez anlattı! Cüneyt Özdemir o mutfakta yaşananları sordu: Montaj, kurgu var mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ali Babacan’ın dün gece yayınladıkları ‘mutfak’ videosu kısa sürede siyaset dünyasının en çok konuşulan konuları arasına girdi. Ali Babacan mutfakta çekilen o videonun detaylarını ise Cüneyt Özdemir’e anlattı. Babacan’ın çok konuşan o mutfakla ilgili yaptığı açıklamada ‘gerçek mutfak gerçek masa yani bir set-up falan değil’ demesi ise dikkat çekti. İşte çok konuşulan mutfak videosunun perde arkası…

Haber 03-05-2023 15:43

Evdeki güvelerin kökünü kurutuyor! Göremediğimiz güvelerden kurtulmak için...

Evdeki güveler hem kıyafetlerin hem yiyeceklerin kullanım ömrünü azaltıyor. Göremediğimiz birçok yerde bulunan güveler sağlığımızı da tehlikeye atabiliyor. Evdeki güvelerden kurtulmak için her mutfakta bulunan bir malzeme etkili sonuçlar sağlıyor. Güvelerden kurtulmak ve güvelerin tekrardan oluşmamasını sağlamak için bu içeriğe göz atabilirsiniz.

Kadin 24-04-2023 15:22

Bulaşık makinesine asla koymamanız gereken 6 mutfak eşyası

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştıran ev aletleri arasında yer alıyor. Hem zaman hem de su tasarrufu yapmamızı sağlayan bulaşık makinelerinin kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Temizlik uzmanları bulaşık makinesine asla konulmaması gereken 6 mutfak eşyasını açıkladı.

Kadin 24-04-2023 10:53

Sertleşmiş havluları pamuk gibi yumuşacık yapıyor! Sertleşen havluları yumuşatmak için...

Kimse elini ve yüzünü yıkadıktan sonra cildini taş gibi sertleşmiş havlularla kurulmak istemiyor. Zaman içerisinde sertleşen havlular hem kötü bir his bırakıyor hem de cildi tahriş ediyor. Sertleşmiş havluları yumuşatmak için çeşitli çözümler aranıyor. Evde yapılan basit yöntemle sertleşen havlularınızı pamuk gibi yumuşacık yapabilirsiniz.

Kadin 19-04-2023 09:59

Musluktaki inatçı kireci söküp atıyor! Kireçlenmiş musluklar ayna gibi parlayacak

Mutfak ve banyo musluklarında, duş başlıklarında oluşan kireçler bakımsız, pis bir görünüme neden olabiliyor. Muslukları ne kadar temizlersem temizleyeyim inatçı kireçlerden kurtulamıyorum diyorsanız bunun için etkili çözümler bulunuyor. Her evde bulunan malzemelerle kireci söküp atabilirsiniz.

Kadin 06-04-2023 15:47

Mutfağınıza ve sofralarına bahar esintisi katacak Bahar Fırsatları'ndan indirimli ürünler

Mutfakta zaman geçirmeyi sevenlere harika bir haberle geldik! Amazon'un Bahar Fırsatları kampanyası kapsamında çok sevilen ürünler özel fiyatlarla satışa sunuluyor. Mutfak robotundan tencereye, kahve makinesinden blendera kadar çok sayıda mutfak aleti arasından ihtiyacınız olanlara çok uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Haydi gelin, hem pratik hem kaliteli mutfak ürünlerini birlikte inceleyelim!

Yemek 06-04-2023 15:08

Mutfak kapısından içeri sokmayın! Vücutta yıllarca kalıyor... Kansere neden oluyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kansere ve üreme sağlığına neden olan birçok etken bulunuyor. Sağlıksız beslenmenin ve zararlı alışkanlıkların çeşitli hastalıklara sebep olduğu biliniyor. Bunların yanı sıra günlük hayatta kullandığımız birçok eşya da riskli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanı kullanılan PFAS maddeleri açıklayarak tehlikeye karşı uyarılarda bulundu.

Haber 28-03-2023 12:51

Sonucuna inanamayacaksınız! Buzdolabına kağıt havlu koyarsanız ne olur?

Mutfakta gözden kaçan ufak detaylar hem sağlığı hem de bütçeyi olumsuz etkileyebiliyor. Buzluğa konulan bozuk para gibi buzdolabına konulan kağıt havlu parçası da oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Bu yöntemin faydasını öğrenenler buzdolabına kağıt havlu koymaya koşuyor.

Kadin 27-03-2023 15:37

5 yaşındaki çocuğu daha fazla yemek yemesin diye mutfağı kilitliyor

İngiltere'de yaşayan 25 yaşındaki anne Holly Williams, 5 yaşındaki kızının genetik rahatsızlığı nedeniyle sürekli olarak yemek yediğini açıkladı. 5 yaşında obez olan küçük kız daha fazla kilo almasın diye mutfağın kapısına kilit koyduğunu anlattı.

Kadin 30-01-2023 14:43

Kararan ocak gözlerini tertemiz yapıyor! Pırıl pırıl olacak

Mutfakta zaman içinde kararan ocak gözleri pis ve bakımsız bir görünüme sebep olabiliyor. Ocak gözlerini ne kadar silersem sileyim bir türlü parlatamıyorum diyorsanız bunun çözümü çok basit! Elinizin altında bulunan birkaç malzeme ile kararan ocak gözlerini parlatabilirsiniz.

Kadin 25-01-2023 15:13

Cristiano Ronaldo Portekiz'deki lüks villası için ayda 102 bin TL karşılığında şef arıyor! Tek bir şartı var...

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'dan ayrılarak Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'ın yolunu tutan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo yeni ülkesine adapte olmak isterken, ülkesi Portekiz'de de lüks bir villa yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Çiftin yeni evleri için ayda 5 bin euro karşılığında bir şef aradığı öne sürüldü. İşte detaylar...

Spor 22-01-2023 22:55

İzmir'de süt ısıtırken elbisesi tutuşan kadın, çıkan yangında hayatını kaybetti

İzmir'in Kınık ilçesinde, mutfakta süt ısıtırken elbisesi tutuşan 97 yaşındaki kadın, çıkan yangında yaşamını yitirdi.

Yurthaber 02-01-2023 07:25

Hemen mutfağa koşun! Saçlarınız hiç olmadığı kadar sağlıklı gözükecek: Neden şampuanınıza şeker eklemelisiniz?

Saç bakımı özellikle kadınlar için oldukça önem taşımaktadır. Saçlarımız zamanla matlaşıp, yıpranabiliyor. Saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesi için çeşitli ürünler kullanılıyor. Ancak bu ürünler istenilen sonuçları sağlayamayabiliyor. Parlak ve canlı saçların çözümü mutfaktan geçiyor. Saç uzmanlarına göre şampuana eklenen bir kaşık şekerin faydaları şaşırtıcı...

Kadin 25-11-2022 17:02

Mutfaktaki gizli tehlike: Milyonlarca zehir içeriyor! Vücuda verdiği zarar inanılmaz

Sağlıksız beslenmenin hastalıklara yol açtığı biliniyor. Ancak hastalıklara neden olan tek etken sağlıksız beslenmek değil. Yapılan yemeklerde kullanılan mutfak eşyaları da büyük tehlike oluşturuyor. Uzmanlar mutfakta sıklıkla kullanılan bir ürünün milyonlarca zehirli kimyasal oluşturduğunu belirtiyor. Bu kimyasallar kansere neden olabiliyor.

Haber 11-11-2022 09:14

Bu Amazon ürünleriyle mutfağınızı kolayca daha kullanışlı hâle getirebileceksiniz

Mutfağında istediği düzeni bir türlü oturtamayan veya alan problemi yaşayanların yüzlerini gülümsetecek bir dolu mutfak düzenleyici ürün bulunuyor. Mutfakta geçirilen zamanı kolay ve keyifli bir hâle dönüştüren mutfak düzenleyiciler, mutfaklara ferah bir görünüm kazandırıyor. Gelin her bütçeye ve ihtiyaca uygun, mutfağınıza işlevsellik kazandıracak ürünlere beraber göz atalım!

Haber 04-11-2022 16:45

Hamaratlıklarıyla bilinirler: En iyi yemek yapan burçlar

Yemek yapmak kolay olarak görülse de büyük yetenek isteyen alanlar arasında bulunuyor. Herkesin yaptığı yemek lezzetli olamıyor. Oysaki bazı kişiler var ki on parmağında on marifet denilecek cinsten. Tost yapsalar bile lezzetli oluyor. İşte mutfakta harikalar yaratan en hamarat burçlar...

Kadin 04-11-2022 13:43

Hayatınızı kolaylaştıracak! Profesyonel mutfaklarda kullanılan 10 püf nokta

Mutfakta yemek yapmak birçok kişi için terapi gibi dinlendirici ve zevkli. Yapılan leziz yemekleri başkalarına sunmak ve övgülerini almak da oldukça mutluluk verici olabiliyor. Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan ufak sorunlar olabiliyor. Sadece profesyonel şeflerin bildiği hayatı kolaylaştıran 10 püf nokta bulunuyor.

Yemek 28-10-2022 11:39

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlara doyurucu ve leziz fikirler! İşte 27 Ekim yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu mutfağa giren herkesin ortak sorularından biri. Menü fikri arıyorsanız sizin için başlangıçtan tatlısına kadar hazırladığımız menü önerisi haberimize göz atabilirsiniz. İşte 27 Ekim yemek menüsü...

Yemek 27-10-2022 13:04

Tavalarınızdaki yağı hiç ovalamanıza gerek kalmayacak! Bir anda tertemiz olacaklar

Yemek yapmak ne kadar zevkli olsa da ardında kalan mutfak ürünlerini temizlemek bir o kadar can sıkıcı oluyor. Özellikle tavalarda kalan yağları ve kirleri çıkarmak çok zorlu olabiliyor. Tavadaki kiri çıkartırken tavaya zarar vermekten korkuyorsanız tüm kiri tek hamlede çıkaracak temizlik hilesini deneyebilirsiniz.

Kadin 21-10-2022 14:44

Zehir mutfağınızdan yayılıyor! Hiç farkında değilsiniz ama büyük risk taşıyor

Yemek yapmak birçok kişiye zevk veriyor. Güzel yemekler hazırlamak zevkli olsa da yemeklerin ardında kalan bulaşıkları temizlemek istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Mutfakta gözden kaçan bazı yerler adeta zehir saçıyor. Farkında olmadan dokunduğumuz bu alanlar sağlımız için büyük risk oluşturuyor.

Haber 20-10-2022 12:00

Yemeklerinizi mutfakta uzun saatler harcamadan yapmanızı sağlayacak otomatik yemek karıştırıcı

Ocaktaki çorbayı dibi tutmasın diye karıştırmanız gerekiyor fakat aynı anda başka bir yemeği de hazırlamalısınız, vaktiniz de az... Hiç endişelenmeyin. Sizi çok seveceğiniz, "Keşke daha önce alsaymışım" diyeceğiniz mutfaktaki kurtarıcınız olmaya aday bir ürünle tanıştırmaya geldik. Haydi detaylara geçelim.

Yemek 17-10-2022 16:45

Neden daha önce duymamışım diyeceksiniz: Buz küplerinin farklı kullanım alanları! Birçok sorunu kökten çözüyor

Mutfakta kullandığımız birçok ürün sadece mutfakta değil diğer alanlarda da yardımımıza koşuyor. Buz da sağlıktan temizliğe kadar birçok soruna fayda sağlayan malzemeler arasında bulunuyor. Buzu sadece içecekleri soğutmak için kullanıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Buzun farklı kullanım alanları günlük yaşadığımız birçok sorunu kökten çözüyor.

Kadin 10-10-2022 09:34

Resmen zehir saçıyor: Diyabete yol açan gıdalar arasında bulunuyor! Sağlığınız için uzak durun

Sağlık için çok tehlikeli yiyecekler bulunuyor. Severek yediğimiz birçok gıda tehlikeli hastalıklara yol açıyor. Üstelik bazı gıdaların zararları hâlâ tam olarak bilinmiyor. Uzmanlar kan şekerini yükselten kansere ve kalp hastalıklarına yol açabilen o tehlikeli yiyecekleri açıkladı.

Haber 04-10-2022 11:44

Pişirmeden önce kesinlikle yıkamamanız gereken yiyecekler! Yavaş yavaş zehirliyor, yemeğin tadını bozuyor

Mutfakta yapılan basit hatalar sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Yemek yapmadan önce bazı gıdaların yıkanması gerekiyor. Bu daha sağlıklı ve hijyenik olsa da her yemeğin kesinlikle yıkanmaması gerekiyor. Bu yiyecekleri yıkamak emeğinizi çöpe atarak yemeğin tadının kötüleşmesine ve gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. İşte yıkanmaması gereken yiyecekler...

Yemek 04-10-2022 07:37

Afyonkarahisar'da bir evin mutfağında çıkan yangın söndürüldü

Afyonkarahisar'da bir evin mutfağında çıkan yangın söndürüldü

Yurthaber 03-10-2022 16:23

Balık pişirirken en sık yapılan yanlışlar: Balıklarınız çöpe gitmesin! Daha lezzetli olması için yapmanız gerekenler basit

Balıklar sonbaharın gelmesiyle birlikte sofralarda yer almaya başladı. Balık pişirmenin çeşit çeşit yöntemleri bulunuyor. Balığı pişirirken yapılan basit yanlışlar balığın tadını oldukça etkiliyor. Balığınızı lezzetli yapmak için aşağıdaki hatalardan uzak durmanız gerekiyor.

Yemek 28-09-2022 12:11

Bu lezzet kaçmaz: Nefis kuymak tarifi! Kuymak nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan kuymak hem mideye hem de göze hitap ediyor. İçerisine konulan peynirlerin uzaması iştah kabartan görüntüler yaratıyor. İnternet üzerinden sık sık 'Kuymak nasıl yapılır?' araştırmaları yapılıyor. İşte leziz kuymak tarifi...

Yemek 25-09-2022 12:06

2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu başladı

Sempozyumda Mevlevi, Selçuklu ve Osmanlı mutfağı ile dünya mutfakları üzerine sunum yapılacak

Yurthaber 23-09-2022 16:16

Severek yiyorsunuz ama resmen zehir saçıyor! Sağlığınızdan olmak istemiyorsanız evinize sokmayın

Sağlık için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Doğru beslenme hastalıklardan korunmamızı sağlarken sağlıksız beslenmek birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Severek tükettiğimiz yiyeceklerin zararları birçok insan tarafından bilinmiyor. Yediğimiz gıdalar yavaş yavaş hasta olmamıza neden oluyor. Asla yememeniz gereken gıdaları öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-09-2022 08:12

Türk şefler, Aşçılık Dünya Kupası'nda hedef yükseltti

Lüksemburg'da 25-29 Kasım'da düzenlenecek dünya kupasında Türk şefler, yaklaşık 2 bin katılımcıya karşı hünerlerini sergileyecek - Dünya Gastronomi Enstitüsü Türkiye Delegesi ve Gastronomi Derneği Başkanı Sezgin: - "Bu yıl çok daha iddialı gidiyoruz bu yarışmaya, 11 madalya rekorunu kıracağız"

Yurthaber 04-09-2022 11:16