Müzik Haberleri

Kadirov talimat verdi, Çeçenistan'da dans müzikleri yasaklanıyor! 1 Haziran'a kadar sanatçılara süre: Yeniden yazın! Artık suç sayılacak!

Rusya'nın en yakın müttefiklerinden olan Çeçenistan'da lider Ramazan Kadirov'un talimatıyla dans müzikleri için 'yasak' kararı verildi. Batı etkisini azaltmak amacıyla çok hızlı ya da yavaş dans müziklerini yasaklayan kararın ardından, ülkedeki sanatçılara şarkıları yeni kurallara göre yazmaları için 1 Haziran'a kadar süre verildi. Kültür Bakanı Musa Dadayev, "Tüm müzik, vokal ve koreografi çalışmalarının dakikada 80-116 vuruşluk bir tempoya karşılık gelmesi gerektiğini" söyledi.

Haber 09-04-2024 12:49

Yüksek ses müzik çalarak çevreyi rahatsız ediyorlardı! Trafikten men

Antalya’da yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden 12 araç ve sürücüsüne toplam 75 bin TL para cezası uygulandı, müzik sistemleri söktürülünceye kadar araçlar trafikten men edildi.

Haber 24-02-2024 17:42

Sosyal medya onu 'Müdür Amca' olarak tanıyor! Müziği açtı, öğrencileriyle birlikte okul bahçesinde dans etti... Her çarşamba eğlence yapıyorlar

İstanbul Maltepe'deki Altayçeşme İlkokulu'nun müdürünün öğrencileriyle birlikte dans ettiği görüntüler sosyal medyada viral olmayı başarmıştı. Görüntüler veliler tarafından çekilip sosyal medyada paylaşılınca Hasan Ali Bayrak, 'Müdür Amca' olarak tanınmaya başlandı. Bayrak sosyal medyada milyonlarca izlenen o anları ise, "Çocukların arasına girdim. Duygu dünyalarına farklı bir şekilde iştirak edebilmek için oynayabildiğim kadar oynadım" sözleriyle anlattı.

Trend 02-12-2023 08:15

Şanlıurfa Müziği UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edildi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'nın "Müzik" alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edildiğini duyurdu.

Yurthaber 01-11-2023 07:33

Diğer Haber Etiketleri

Müzik

Müzik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Müzik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

15. Uluslararası Marmaris Müzik Festivali başladı

Muğla'da, Marmaris Filarmoni Derneği tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen "Uluslararası Marmaris Müzik Festivali" başladı.

Yurthaber 03-10-2023 07:15

Alanya'da müzisyen yamaç paraşütü yaparken enstrüman çaldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 25 yaşındaki müzisyen Ahmet Kuram, yamaç paraşütü yaparken enstrüman çaldı.

Yurthaber 09-08-2023 14:57

6. Antalya Akra Caz Festivali eylülde başlayacak

Festivalde Dhafer Youssef, Judi Jackson, Buika, İlhan Erşahin, Fazıl Say'ın da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü sanatçılar sahne alacak.

Yurthaber 01-08-2023 12:28

Müziksever nasıl yazılır? Müziksever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yaygın olarak kullanılan birleşik sözcüklerin her birinin nasıl yazılması gerektiği belirlenirken belli başlı kurallar devreye girer. Dolayısıyla bir birleşik sözcük olan ve günlük yaşamda sıklıkla kullanılan müziksever ifadesinin doğru yazılışının hangi kurala göre belirlendiği açıklanmalıdır. Bu sayede müziksever sözcüğünün yazılı dildeki kullanımı konusunda hata yapılmaması mümkün hale gelecektir. Müziksever TDK'ye göre ayrı mı bitişik mi yazılır?

Egitim 04-07-2023 14:18

Ödüllü İtalyan Tenor Guerino Papa İstanbul'u seçti! Yeni şarkısı için Şile'de klip çekti

İspanya, Kazakistan, Bulgaristan, Polonya gibi birçok ülkede sayısız ödüller kazanan ve konserler veren başarılı İtalyan Tenor Guerino Papa yeni yayınlayacağı şarkısının video klibini, hayranlık duyduğu İstanbul'da çekti.

Haber 13-05-2023 13:49

Müzikoloji mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Müzikoloji Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek seçimi konusunda bölüm tercihi çok önemli rol tutar. Üniversitedeki eğitim, kişilerin hayatlarının ilerleyen dönemlerinde hangi mesleği yapacaklarını belirler. Bu nedenle öğrenciler, ilgi alanları olan bölümleri tercih etmelidir. Müzikoloji bölümü, müzikle ilgili olan kişilerin sıkça tercih ettiği bir bölüm olarak öne çıkar. Bu bölümde öğrencilere, müzikle ilgili tüm detaylar ve profesyonel bilgiler öğretilir. Peki Müzikoloji mezunları ne iş yapar ve nerelerde çalışır?

Egitim 20-04-2023 11:01

Sanatçılar, Kahramanmaraş'taki depremzede çocuklar ve gençlerle buluştu

Sanatçılar Canan Anderson, Züleyha Ortak ve Emre Kızılırmak, İletişim Başkanlığının koordinesinde Kahramanmaraş'ta düzenlenen etkinlikte çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Yurthaber 13-04-2023 13:37

Müzik mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Müzik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversite tercihinde yetenek ve ilgi alanına göre bölüm seçilmesi hayatınızın hangi şekilde ilerleyeceğini büyük oranda etkiler. Bu yüzden üniversite öncesinde araştırma yapmanız ve kendinizi tanıyarak bu yolculuğa başlamanız önem taşır. Müziğe ilginiz varsa müzik bölümüyle akademik anlamda bilgi sahibi olmanız ve müzik üretiminde yer almanız mümkündür.

Egitim 10-04-2023 11:55

Hatay'da depremzede öğretmenlerin kurduğu çadır sınıftan melodika sesi yükseliyor

Defne'de, mahallesine kurduğu çadırı meslektaşlarının yardımıyla sınıfa dönüştüren İngilizce öğretmeni İlker Gündoğan, müzik öğretmeni Ezgi Ataş'ın da desteğiyle afet ortamındaki çocukları resim ve müzikle buluşturdu.

Yurthaber 27-03-2023 14:25

Müziksiz asla spor yapamam diyenler için en iyi bluetooth spor kulaklık önerileri 2023

Müzik dinlemeyi seven spor tutkunlarının olmazsa olmaz ürünlerinin başında sporcu kulaklıkları geliyor. Sporcu kulaklığı modelleri, ergonomik yapıları sayesinde kulağa tam oturarak spor sırasında düşme problemi yaşatmıyor. Suya ve tere karşı ekstra dayanıklılık gösteren kulaklıklar, en zorlu antrenmanlar sırasında bile müzik keyfinin kesintisiz devam etmesini sağlıyor. Gelin, en iyi bluetooth spor kulaklık çeşitlerine birlikte göz atalım!

Haber 02-03-2023 18:38

Bağlama çalmayı öğrenirken sizi zorlamayacak en iyi kısa sap bağlamalar

Telli çalgılar arasında yer alan kısa sap bağlamalar, eşsiz sesiyle çalanlara da dinleyenlere de huzur veriyor. Siz de kulaklarınızın pasını silecek kalitede müzik üretmeyi başaran kısa sap bağlamalara ilgi duyuyorsanız doğru yerdesiniz. İster profesyonel olun ister amatör; ihtiyacınıza cevap verecek en iyi modeller için yazımızı okumaya devam edin!

Haber 20-01-2023 16:12

Tüm kadınların tek başına kalınca yapmayı sevdiği 9 tatmin edici şey

Kadınların ve erkeklerin boş zamanlarında yaptıkları aktiviteler değişiklik gösteriyor. Gün boyu kalabalıkların içerisinde yorulan kadınlar evde tek başına kaldıklarında onları tatmin edecek belirli davranışlar sergiliyorlar. İşte tüm kadınların evde tek başına kaldıklarında yaptıkları 9 tatmin edici şey...

Kadin 19-01-2023 15:58

Enstrüman çalmak isteyenler için muhteşem bir öneri olan en iyi yan flüt markaları

Sesiyle dinleyen herkesi kendine hayran bırakan yan flüt, her dönemin en popüler müzik aletlerinden biri. Öyle huzur verici bir ses tonu var ki dinlerken kendinizi başka diyarlarda hissedebilir ve anın büyüsüne kapılabilirsiniz. Siz de bu eşsiz müzik aletine karşı ilgi duyuyor ve satın almak istiyorsanız en kaliteli yan flüt modellerini sizin için listeledik. İşte sesiyle büyüleyen yan flütler!

Haber 18-01-2023 16:42

2022’de en çok dinlenen şarkıları bulabilir misin?

Müzik ruhun gıdasıdır derler. Geçmişten günümüze uzun yıllardır sürdürülen müziği sevmeyen yoktur belki de. Bazen en mutlu anlarımıza bazen de en dibe vurduğumuz anlara yoldaş olurlar. Ruhumuzun ve kulaklarımızın oldukça sık maruz kaldığı müziğin günlük hayatımızın bir parçası olduğu pek inkar edilemez. Telefonlarımızda, bilgisayarlarımızda, gittiğimiz bir kafede veya bir dükkânda…

Trend 28-12-2022 12:28

3 bakanlık düğmeye bastı! Şehre özel gürültü yönetimi geliyor! Saat 01.00’den sonra yasak…

3 bakanlık şehre özel gürültü yönetimi ile ilgili ortak çalışma yaptı. ‘Gürültüsüz Türkiye’ hedefi kapsamında yönetmelikte bazı güncellemeler yapılırken açık havada gerçekleştirilen etkinliklerin 10.00-01.00 saatleri arasında yapılması kararlaştırıldı. 81 ilin gürültü haritası çıkarılacak. İllerdeki yüksek gürültü sürekli izleme sistemleriyle takip edilerek Bakanlık elektronik olarak bilgilendirilecek. İşte detaylar…

Haber 30-11-2022 11:27

Müziğin çocuk gelişimi ve beceriler üzerindeki etkileri nelerdir?

21. yüzyılda çok yoğun hayatlar yaşarken, müzik bir yandan bizi mental olarak rahatlatan, bir yandan el beceri ve koordinasyonumuzu gelişten ve yeri geldiği zaman nefesimizi farklılaştıran çok önemli bir sanattır.

Haber 17-11-2022 08:01

Güzel DJ isyan etti! ''Giyinmeseydin diyenlerden aptal olduğumu söyleyenlere kadar...''

Avustralya, Queensland'den DJ olarak çalışan Brooklyn Elliott, ülke çapında ve güneydoğu Asya'da yaptığı turlarla ün kazandı. Bir kadın DJ olarak, müzik endüstrisinde çalışırken yaşadığı zorlukları anlatan bir video paylaşan Elliott, gönderisiyle Tiktok'ta dikkat çekti.

Trend 08-11-2022 15:58

Minibüste ortalığı birbirine kattılar! Kavganın sebebi 'pes' dedirtti

Esenyurt’tan minibüse binen biri kadın iki yolcu ortalığı birbirine kattı. Kadın olan yolcu yüksek sesle müzik açarken, kucağında çocuk olan başka bir kadın sesten rahatsız olduğunu söyledi. Müzik dinleyen kadının yanındaki erkek şahıs ise bir anda kadına küfürler savurmaya başladı. Diğer yolcuların olaya müdahale etmesiyle tartışma kavgaya dönüştü. Yaşanan o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. İşte olayın detayları...

Haber 27-10-2022 12:58

Melike Demirağ sanat yaşamında yarım asrı geride bıraktı

Caz şarkıcısı Rüçhan Çamay ile yapımcı-yönetmen Turgut Demirağ'ın kızı Melike Demirağ, oyunculuk ve müzikle devam eden kariyerini anlattı: - "Arkadaş ve Sürü, Türk sinema tarihinin en önemli filmlerinden. Ne mutlu bana ki çok iyi iki filmde oynayabildim. Sonra da uzun yıllar film teklifleri gelmesine rağmen müzikle devam ettim. Filmi seviyordum ama şarkı söylemek benim için çok farklı bir maceraydı"

Yurthaber 14-10-2022 12:59

Gipsy Kings ile Dolapdere Big Gang aynı sahneyi paylaşacak

Gipsy Kings ile Dolapdere Big Gang aynı sahneyi paylaşacak

Yurthaber 13-10-2022 10:07

Paco Pena & Friends konseri İstanbul'da müzikseverlerle buluştu

Flamenko gitaristi Paco Pena: - "Flamenko çok özel bir müzik türü, hayatın zorlukları karşısındaki insanların hissettiği üzüntüyü ifade ediyor. Fakat bu aynı zamanda 'Ben buradayım ve ben burada olacağım.' diyen bir sevinç patlamasının ve Endülüs'e duyulan üzüntünün ifadesi"

Yurthaber 09-10-2022 22:40

Macar sanatçı Havasi, 11 Ekim'de müzikseverlerle buluşacak

Macar sanatçı Havasi, 11 Ekim'de müzikseverlerle buluşacak

Yurthaber 07-10-2022 09:23

4. Uluslararası Balkan Müzik Festivali yarın başlıyor

"4. Uluslararası Balkan Müzik Festivali" yarın başlıyor

Haber 06-10-2022 16:31

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya'da

Yurthaber 28-09-2022 22:30

Piyanist Lal Karaalioğlu yarın konser verecek

Piyanist Lal Karaalioğlu yarın konser verecek

Yurthaber 28-09-2022 17:12

Alanya Caz Günleri'nde Deniz Taşar ve Steffen Morrison sahne aldı

Alanya Caz Günleri'nde Deniz Taşar ve Steffen Morrison sahne aldı

Yurthaber 24-09-2022 00:39

Müzikle hayata bağlanan genç kız kanseri yenerek EKPSS'de birinci oldu

Edirne'de girdiği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda müzik alanında 1. olan Melis Aracı: - "Müzik bana ilaç gibi geldi. Müzik sayesinde yeniden yürümeye başladım. Tamamen felç olmuştum. Ne zaman üzgün olsam sevdiğim müzikleri dinledim"

Yurthaber 19-09-2022 11:20

Gedik Sanat yeni sezonda çok sayıda etkinliği sanatseverlerle buluşturacak

Gedik Sanat yeni sezonda çok sayıda etkinliği sanatseverlerle buluşturacak

Yurthaber 13-09-2022 12:43

Karadeniz Şöleni 18 Eylül'de KüçükÇiftlik Park'ta yapılacak

Karadeniz Şöleni 18 Eylül'de KüçükÇiftlik Park'ta yapılacak

Yurthaber 13-09-2022 11:43

17. Alanya Uluslararası Caz Günleri, 22 Eylül'de başlayacak

17. Alanya Uluslararası Caz Günleri, 22 Eylül'de başlayacak

Yurthaber 11-09-2022 15:39

Jerusalem Quartet 13 Eylül'de CRR'de sahneye çıkacak

Jerusalem Quartet 13 Eylül'de CRR'de sahneye çıkacak

Yurthaber 07-09-2022 13:56

İDOB Çocuk Korosu ve Çocuk Balesi kurslarının sınavları eylülde yapılacak

İDOB Çocuk Korosu ve Çocuk Balesi kurslarının sınavları eylülde yapılacak

Yurthaber 02-09-2022 14:56

James Webb Uzay Teleskobu'nun görüntüleri müziğe dönüştü! Güney Halka Bulutsusu'ndan ürküten ses

NASA'nın tarihin en pahalı teleskobu olarak bilinen James Webb Uzay Teleskobu ile fotoğrafları çekilen uzay cisimleri müziğe dönüştü. Toronto Üniversitesi'nde fizik profesörü olan müzisyen Matt Russo'nun emek verdiği çalışmada, sonifikasyon (titreşim) tekniği kullanıldı. Güney Halka Bulutsusu ise ürkütücü bir sese dönüştü.

Haber 02-09-2022 11:15

Müzik tutkunlarının vazgeçilmezi en iyi mızıkalar ve markaları

"Keşke bir enstrüman çalabilsem." diye düşündüğünüz oldu mu? Sizi bambaşka dünyalara götüren ve öğrenmesi kolay olan bir müzik aleti bulunuyor desek? Melodisiyle kendinizden geçerken müzikle sizi bir hayalden diğerine götüren mızıkanın büyülü dünyasına dalmaya ne dersiniz? Sizler için en iyi mızıka markaları ve en iyi mızıkaların çeşitlerini araştırdık.

Haber 25-08-2022 15:17

Hiç aklınıza gelmez! Düşürmek için mutlaka yapın

Kan basıncının sürekli olarak yükselmesi kalp krizi gibi ciddi hastalıklara neden olmaktadır. Kan basıncının yükselmesi önemli görülmese de mutlaka doktora başvurmak gerekir. Yüksek tansiyon olarak bilinen kan basıncının yükselmesini önlemek için doğru beslenmek önem taşıyor.

Haber 22-08-2022 15:50

Aspendos Antik Tiyatrosu yabancı sanatçıları ağırlıyor

Aspendos Antik Tiyatrosu yabancı sanatçıları ağırlıyor

Yurthaber 08-08-2022 14:23

Winamp geri döndü! Bir dönemin vazgeçilmeziydi, yıllar sonra güncellendi

Bir döneme damga vuran müzik programı Winamp, dört yıllık geliştirmeden sonra 5.9 sürümüne güncellenerek geri döndü. Winamp programının o eski bilindik hali korunurken, programa bazı yeni yetenekler kazandırıldı.

Haber 05-08-2022 15:03

Müzik eğitmeninden iğrenç taciz! Genç kıza kabusu yaşatmıştı, yeni mesajları ortaya çıktı

İstanbul'da küçük yaşlardan bu yana müzik eğitimi alan 24 yaşındaki Hazal A., Guatemalalı orkestra şefi hocası S. G. M.'nin evinde hayatının kabusunu yaşamıştı. 8 yıldır çello dersi aldığı hocasının evine davet üzerine giden genç kız, sözlü ve fiziki tacize uğramıştı. İğrenç olay sonrası genç kız suç duyurusunda bulunurken hocasının attığı yeni mesajlar da ortaya çıktı.

Haber 03-08-2022 07:51

Müzik dünyasının kalbi yaralı sanatçısı: Murat Göğebakan

"Kalbim Yaralı" ve "Ay Yüzlüm" gibi şarkılarıyla Anadolu rock müziğinin önemli temsilcileri arasında yer alan Murat Göğebakan, 46 yıllık ömrüne büyük başarılar sığdırdı

Yurthaber 31-07-2022 13:17

Pink Martini İstanbul'da konser verdi

Pink Martini İstanbul'da konser verdi

Yurthaber 27-07-2022 00:05

Kırşehir müziği UNESCO toplantısında tanıtıldı

Kırşehir müziği UNESCO toplantısında tanıtıldı

Yurthaber 26-07-2022 16:03

İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu AKM'de konser verecek

İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu AKM'de konser verecek

Yurthaber 21-07-2022 14:43

Pink Martini, 26 Temmuz'da İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak

Pink Martini, 26 Temmuz'da İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak

Yurthaber 19-07-2022 14:02

Camilerdeki korsan müzik yayınını sosyal medyada paylaşmıştı! Banu Özdemir hakkında karar verildi

İzmir'de 2020 yılı mayıs ayında bazı camilerden korsan müzik yayını yapıldı. Eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, yapılan korsan müzik yayınını sosyal medya hesabından paylaştı. Mahkeme tarafından tutuklanıp daha sonra da beraat eden Özdemir hakkında yeniden yargılama sonrası karar verildi. Banu Özdemir, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nin 12'nci Ceza Dairesi'nin beraat kararını bozması üzerine yeniden yargılandığı davada bir kez daha beraat etti.

Haber 28-06-2022 14:50

Genç müzisyen kemençesiyle sanatını sokağa taşıyor

Furkan Karaca: - "Bir yerden kemençe sesi geldiğinde 'Furkan çalıyor.' diyorlar, bu beni çok mutlu ediyor. Kemençe benim için bir yaşam felsefesi olduğu gibi 'üç tel bir ömür'den ibaret"

Yurthaber 25-06-2022 10:00