Nadir Hastalik Haberleri

Toz taşınımı uyarısı: O bölgeyi etkisi altına aldı! Maskesiz dışarı çıkmayın

Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, toz taşınımı ile ilgili olarak KOAH ve astım hastalarında tozun bazı problemlere yol açabileceğini belirterek, risk grubunda olan vatandaşların dışarı çıkarken maske takmaları önerisinde bulundu.

Haber 2024-04-19 14:24:08

'Bu hastalık çoğunlukla erkeklerde görülüyor' Uzmanı uyardı: Dikkatli bir yaşam sürmeleri gerekiyor

Nadir hastalıklardan biri olan hemofilinin dünya çapında 1,2 milyondan fazla kişiyi etkilediğini söyleyen Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Gündüz, “Hemofili çoğunlukla erkeklerde görülen yaygın bir hastalıktır. Hemofili A, yaklaşık 4-5 binde bir canlı erkek doğumda görülürken Hemofili B ise yaklaşık 15-30 binde bir canlı erkek doğumda görülür. Ülkemizde, kayıtlı 5 bin Hemofili A, 950 Hemofili B hastası bulunuyor” dedi.

Haber 2024-04-17 15:56:53

Böbrek ağrısı için gitti, karnından çıkan şoke etti! 'Gebe bir kadın gibiydim'

Antalya'da böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç (48), bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalandığını öğrendi. Dünyada nadir görülen bir damar bozukluğuna da sahip Genç'in karnından, 8 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe bir kadın gibiydim. İlk başta kilo aldığımı sanıyordum, umursamadım. Ağrılar başlayınca hastaneye gittim" dedi.

Haber 2024-04-16 13:59:17

Kuzugöbeği mantarı sezonu başladı! Doğada nadir bulunuyor, kilosu 600 liradan satılıyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği kuzugöbeği mantarı toplanmaya başlandı. Toroslar'da yetişen ve diğer türlerine göre nadir bulunan, bölgedekiler için son yıllarda iyi bir gelir kaynağı haline gelen mantar, kilogramı 550-600 liraya kadar alıcı buluyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, mantar sezonunun başlamasıyla birlikte kuzugöbeği avına çıkıyor.

Haber 2024-04-15 11:30:14

Doğada nadir bulunuyor, kilogramı 600 liradan satılıyor

Antalya’nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği "kuzugöbeği mantarı" toplanmaya başlandı.

Yurthaber 15-04-24 10:54

Bir gören bir daha baktı! Görüntüsü kurt adamı anımsattı... Annesinin açıklaması şaşkına çevirdi: Bunun nedeni hamileyken kedi yememdi

Filipinler'de dünyaya gelen Jaren isimli bir bebek fiziksel görüntüsü nedeniyle görenleri şaşkına çevirdi. Son derece nadir görülen tıbbi bir durumla dünyaya gelen Jaren'in annesi oğlunun alışılmışın dışındaki fazla tüylü görüntüsünün nedenini hamileyken kedi yemesine bağlarken doktorlar bebeğin kurt adam sendromu hastalığıyla doğduğunu söyledi.

Trend 13-04-24 15:48

İstanbul'da bu manzara artık sürpriz olacak! Uzmanlar aynı fikirde 'Bundan sonra Nisan başı yazlık kıyafetleri giyeceğiz! Kar yağarsa...'

İstanbul'da bu yıl yeterli kar yağışı gözlenmedi. Peki, gelecek yıllarda ne olacak? Prof. Dr. Orhan Şen "50 yıl önceki kar yağışları yok artık. Nedeni; metropol, betonlaşmış bir şehirde ısı adası etkisi. Bu etkiden dolayı İstanbul'da kar yağışı çok nadir olur" dedi. Prof. Dr. Levent Kurnaz da "Gittikçe kar yağışı azalıyor. Her yağan kar yağışı biraz daha sürpriz olacak. İstanbul'un normali artık bu ya da buna benzer bir hava. Daha önce de hiç kar yağmadığı oldu. Yalnız bu gittikçe artacak" dedi.

Haber 10-04-24 11:50

Yenidoğan bebek sırtında 10 santimlik kuyrukla dünyaya geldi! Gözlerine inanamadıkları için daha yakından bakmak istediler

Çin'de gerçekleşen bir doğum ülke basınında geniş yankı uyandırdı. Son derece nadir görülen bir olayda ismi açıklanmayan yeni doğan bebek kalçasından çıkan 10 santimetrelik bir kuyrukla doğdu. Çocuk Doktoru Dr Li, Hangzhou Çocuk Hastanesi'nde çocuğun doğumunun ardından ek parçanın görüntülerini internete yükleyince sosyal medya bu olayı konuşmaya başladı.

Trend 06-04-24 08:07

12 yaşındaki çocuğun başına talih kuşu kondu! Yürürken bulduğu metal parçası 2000 yıldır keşfedilmeden duran Roma bileziği çıktı

Britanyalı 12 yaşındaki bir çocuk annesiyle yürüyüşe çıktıkları sırada olağanüstü bir keşfe imza attı. Küçük çocuğun yerde görerek aldığı metal parçası birinci yüzyıldan kalma nadir bir Roma bileziği çıktı. 2000 yıllık sonra derece nadir olan bileziğin değerinin ise servet olduğu ifade edildi.

Trend 05-04-24 11:32

Marfan sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Marfan tanısı nasıl konulur? Marfan sendromu tedavisi

Marfan Sendromu, insan bedenindeki bağ dokusunda meydana gelen bir genetik bozukluk olarak tanımlanır. Bu sendrom bir proteindeki mutasyonlardan kaynaklanır ve birçok fiziksel özelliğe ve sağlık sorununa yol açabilir. Bu durum, nadir görülen ancak karmaşık bir rahatsızlıktır. Peki, marfan sendromu nedir?

Haber 30-03-24 11:58

'Finlandiya'nın en büyük göğüslerine' sahip kadın eski halini paylaştı! Gören çok şaşırdı

Sonja Lahtinen adlı bir model Finlandiya'daki en büyük göğüslere sahip olduğunu iddia ediyor. Sosyal medyayı aktif kullanan kadın geçtiğimiz günlerde göğüslerinin "çok daha küçük" olduklarında nasıl göründüklerine dair çok nadir bir fotoğraf paylaştı.

Kadin 30-03-24 09:59

Nadir hastalığıyla mücadele ediyordu, babasının karaciğeriyle yaşama tutundu

Akraba evliliği yapan Demir çiftinin nadir olduğu belirtilen transaldolaz eksikliğiyle dünyaya gelen çocukları Hafsa Betül, babasının donör olmasıyla yapılan karaciğer nakliyle yaşama tutundu.

Yurthaber 28-03-24 11:13

Progeria (erken yaşlanma hastalığı) nedir, neden olur? Progeria hastalığının tedavisi var mı?

Progeria, bilimsel olarak Hutchinson-Gilford progeria sendromu (HGPS) olarak adlandırılan nadir ve genetik bir hastalıktır. Bu sendrom, çocuklarda yaşlanma sürecinin hızlanmasıyla karakterizedir. Genellikle çocuk yaşta belirtiler gösterir ve yaşlanma belirtileri erken çocukluk döneminde başlar. Progeria, yaşamı tehdit eden bir durumdur.

Haber 26-03-24 18:21

Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu nedir? Balık kokusu (trimetilaminüri) sendromu belirtileri ve tedavisi

Balık kokusu sendromu, bilimsel olarak trimetilaminüri olarak adlandırılan nadir bir genetik bozukluktur. Bu sendromda vücut trimetilamin adı verilen bir kimyasalı normalden çok daha fazla üretir ve bu kimyasalın birikmesi sonucunda kişinin vücudundan, teri, idrarı ve solunum yoluyla balık benzeri bir koku yayılır.

Haber 26-03-24 12:45

Yabancı el sendromu (Alien Hand Sendromu) nedir, nasıl anlaşılır? Yabancı el sendromu belirtileri ve tedavisi

Yabancı El Sendromu, nörolojik bir bozukluk olarak tanımlanan, oldukça nadir görülen bir durumdur. Bu sendromda, bir kişinin kendi uzuvu sanki bir başkasına aitmiş gibi algılanır ve kontrol dışı davranışlar sergileyebilir. Yabancı El Sendromu genellikle beyin yapısında meydana gelen bir hasar sonucunda ortaya çıkar. Bu sendromun tedavisi oldukça zordur ve genellikle semptomları hafifletmek veya yönetmek için çeşitli terapi yöntemleri kullanılır.

Haber 26-03-24 11:23

Cotard Sendromu (Yürüyen Ceset Sendromu) nedir, neden olur? Cotard Sendromu belirtileri ve tedavisi

Cotard Sendromu, nadir görülen ancak oldukça farklı bir psikiyatrik bozukluktur. Bu sendrom hastaların kendi varlıklarını ya da bir kısmını kaybettiklerine inanmalarıyla karakterizedir. İnsanlar bedenlerinin parçalarının yok olduğuna, ölmüş olduklarına ya da hiç var olmadıklarına inandıklarında, genellikle bu sendromla ilişkilendirilirler. Peki, cotard ya da yürüyen ceset sendromu nedir, neden olur?

Haber 26-03-24 11:13

Huntington hastalığı nedir? Huntington hastalığı belirtileri ve tedavisi

Huntington hastalığı, zihinsel ve fiziksel sağlığı tehdit eden nadir ve yıkıcı bir nörolojik bozukluktur. Bu hastalık, genetik bir faktörden kaynaklanır ve yaşam boyu süren bir mücadeleyi beraberinde getirir. Ancak, bu zorluğa karşı mücadelede umut vardır ve bilinçli bir yaklaşımla, Huntington hastalığına meydan okunabilir.

Haber 25-03-24 12:07

Göç yolunda yorgun düşen öter ardıç kuşu, soluğu hastanede aldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde nadir görülen ’öter ardıç kuşu’, yorgun ve bitkin olarak hastane bahçesine düştü.

Yurthaber 22-03-24 10:59

'Bir sabah uyandığımda hiç gitmediğim ülkenin aksanıyla konuşmaya başladım' Çok nadir görülüyor! 'Sesim bana ait değilmiş gibi'

İngiltere'de yaşan 36 yaşındaki Zoe Coles, bir sabah uyandığında hayatını tümüyle değiştiren ve kendisine hayatının şokunu yaşatan bir olayla karşı karşıya kaldı. Zoe, sabah uyandığında, daha önce hiç gitmemiş olmasına ve o ülkeye dair hiçbir fikri olmamasına rağmen Gal aksanıyla konuşmaya başladı. Çok nadir görülen bu durumun, başka olumsuz etkileri de var. Zoe, yeni sesinin artık ona ait değilmiş gibi hissettirdiğini söyledi.

Kadin 21-03-24 15:50

Pemfigus hastalığı nedir, neden olur? Pemfigus hastalığı belirtileri ve tedavisi

Pemfigus, cilt ve mukozalarda kabarcıklara neden olan nadir bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık, vücudun bağışıklık sisteminin kendi sağlıklı hücrelerini yanlışlıkla hedef alması sonucunda ortaya çıkar. Pemfigus hastalığı, özellikle Orta Doğu, Akdeniz ve Hint alt kıtası gibi belirli bölgelerde daha yaygın olarak görülür, ancak dünya genelinde herkesi etkileyebilir. Peki, Pemfigus hastalığı geçer mi?

Haber 21-03-24 15:16

Japonya'da gizemli virüs! Rekor hızla yayılıyor: Yetkililer nedenini bilmiyor, açıklama yapamıyor... Semptomları açıklandı

Japonya'da uzmanlar, nadir fakat tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun rekor bir hızla yayıldığı ve yetkililerin bunun nedenini belirlemekte zorlandığı konusunda uyarıda bulundu. Şu ana kadar Japonya'daki 47 şehrin 45'inde görülen enfeksiyonun yüksek oranda ölümcül olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar hastalığın semptomlarını açıkladı. İşte tüm detaylar!

Haber 16-03-24 11:59

Tıp literatüründe nadir: 10 binde bir görülüyor! Sağlık raporu almaya gitti hayatının şokunu yaşadı

Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran doktorlar, erken teşhisin öneminde dikkat çekti.

Haber 13-03-24 18:32

Samsun'da kalbinde dört rahatsızlığı bulunan hasta tek operasyonla tedavi edildi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, literatürde çok nadir görülen doğuştan kalp rahatsızlıkları bulunan 24 yaşında Resul Con, başarılı açık kalp ameliyatıyla tek operasyonla sağlığına kavuştu.

Yurthaber 13-03-24 10:05

Günler sonra açılacak! Karun Hazinesi’nden sonra en değerli hazine olarak gösteriliyor: Herkesi buraya bekliyorum

İçinde Türkiye’de Karun Hazinesi’nden sonra en değerli hazine olarak gösterilen Amisos Hazinesi ile 5000 yıllık beyin ameliyatı izleri bulunan kafatasının da yer aldığı, konseptiyle dünyada nadir müzelerden biri Yeni Samsun Müzesi'nin açılışına günler kaldı. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Bilim adamlarının bize verdiği verilere göre milattan önce 3000, 4000 yıllarında ameliyat yapıldığını görüyoruz. Bunu Samsun Müzesi'nde görmek ve yaşamak üzere herkesi buraya bekliyorum" dedi.

Haber 10-03-24 10:01

12 yılda topladı! Paha biçilemiyor... Dünyanın nadir motifleri bu koleksiyonda: 17 ülkeden 120 tane satın aldı

Samsun’da görev yapan bir öğretmenin 12 yılda 17 farklı ülkeden topladığı nadir 120 duvar halısından oluşan koleksiyona paha biçilemiyor.

Kadin 08-03-24 11:39

'Türkiye’de her 16 kişiden 1'inde nadir hastalık görülüyor' Uzman isimden dikkat çeken açıklama 'Sıklığı yüksek'

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, Türkiye’de her 16 kişiden 1’inde nadir hastalık görüldüğünü söyledi.

Kadin 29-02-24 17:52

'1 bebek diye yola çıktık' Her kontrolde sayı arttı! Duyunca şoke oldular... Tıpta çok nadir görülüyor

Antalya’da yaşayan 37 yaşındaki Asiye Sönmez, eşinin sevgisinden kaçırılan çocuklara üzülürken, biri tek yumurta ikizi, diğeri tek olmak üzere üçüz erkek bebek dünyaya getirdi. Tıpta binde bir görülen durum hastanede büyük sevinç oluştururken, bebekler sağlıklı şekilde taburcu edildi. Aile, her kontrolde bebek sayısının arttığını söyledi ve bu durum karşısında yaşadıkları şoku anlattı.

Kadin 26-02-24 13:28

Mardinli bedensel engelli çocuk ender görülen genetik hastalıkla mücadele ediyor

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) Çocuk Hastanesi yoğun bakım servisinde yaklaşık bir yıldır tedavi gören Mardinli doğuştan bedensel engelli 15 yaşındaki Rojhat Öncü, nadir görülen genetik hastalıkla mücadele ediyor.

Yurthaber 21-02-24 13:35

Kaçış Sendromu nedir, neden olur? Kaçış Sendromu belirtileri

Kaçış Sendromu nadir görülen ve hâlâ anlaşılması gereken bir tıbbi durumdur. Bu neden ile Kaçış Sendromu belirtileri olan kişilerin uzman bir sağlık ekibinden destek alması ve tedavi edilmesi önemlidir. Kaçış Sendromu'nun bilinmesi, hızlı tanı ve etkili müdahale ile hastaların hayatını kurtarabilir ve yaşam kalitesini artırabilir.

Haber 17-02-24 14:34

Auto-Brewery sendromu nedir, neden olur? Auto-Brewery sendromu belirtileri ve tedavisi

Auto-Brewery Sendromu nadir görülen ancak oldukça ilginç bir tıbbi durumdur. Bu sendrom sindirim sistemindeki mayaların aşırı miktarda alkol üretmesi sonucu ortaya çıkar ve kişinin vücudu kendi kendine alkol üretir. Peki, alkol tüketmeden sarhoş olma sendromu olarak da tanımlandığı görülen Auto-Brewery sendromu nedir ve neden olur, belirtileri nelerdir?

Haber 17-02-24 14:23

Bir insanın midesinden bu nasıl çıkar... Taş gibi görünüyor ama değil! Tam 2 kilo

Osmaniye’de mide bulantısı, kusma ve karın ağrı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran 40 yaşındaki kadın hastanın midesinden ve ince bağırsağından toplam 2 kilo ağırlığında kıl kütlesi çıkarıldı. Hastanın doktoru ise nadir görülen bir vakanın ameliyatının gerçekleştirildiğini söyledi. Doktor, hastayı daha da ilginç kılan şeyin ise kütlelerin hem midede hem de ince bağırsakta ayrı ayrı izole şekilde olması olduğunu belirtti.

Kadin 15-02-24 09:49

Sakarya'da at nalı böbreğine sahip hasta, ameliyatla 15 santimlik urdan kurtuldu

Sakarya'da, nadir görülen "at nalı böbreği"ne sahip hastanın böbreğinden 15 santimlik tümör çıkarıldı.

Yurthaber 12-02-24 15:53

Bakan Yumaklı paylaştı: Çizgili sırtlan fotokapanla görüntülendi! Nadir de olsa Anadolu coğrafyamızda seni görmek çok güzel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden, fotokapanla görüntülenen çizgili sırtlan ile ilgili bir paylaşım yaptı. "Nadir de olsa Anadolu coğrafyamızda seni görmek çok güzel" ifadelerini kullanan Bakan Yumaklı, doğal zenginliklerle dolu Türkiye'de çizgili sırtlan gibi birçok türü korumayı sürdürdüklerini bildirdi.

Haber 11-02-24 16:37

İki penisle dünyaya gelen adamın cinsellik itirafları çok konuşuldu! Son derece nadir görülüyor: Kadınlar bana bağımlı

Los Angeles'ta iki penisle doğan bir kamyon şoförü, alışılmadık cinsel hayatı hakkınd akonuştu. İsmi yalnızca Tank olarak açıklanan adamın itirafları kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti. Birçok sevgilisinin iki cinsel organa sahip olması nedeniyle heyecanlandığını söyleyen Tank, "Kadınlar bana bağımlı" dedi.

Trend 09-02-24 11:06

Türkiye’de de bulundu! Böylesi çok nadir çıkıyor, türünü bile henüz tespit edemediler

Türkiye’de çok önemli bir fosil kalıntısına daha rastlandı. Uşak'ta 10 ila 16 milyon yıllık olduğu belirlenen 2 ağaç fosili bulundu. Bulunan fosillerle ilgili detayları uzmanlar anlatırken böyle fosillerin çok nadir ortaya çıktığı belirtildi. Öte yandan ağaç fosilleri milyonlarca yıllık olmasına rağmen görüntüleri ile de dikkat çekti.

Haber 08-02-24 15:49

Milyonda iki kişide görülüyor: Grip oldu, burnunu kaybetti! Genç adamın hayatını kaydıran olay

Florida'da yaşayan 31 yaşındaki itfaiyeci Brandon Boothby'e, vücudunu zararsız patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bırakan, milyonda iki kişide bir görülen bir hastalık teşhisi konuldu. Talihsiz adam, grip olduktan sonra kendisine burnunu aldırmaktan başka seçenek bırakmayan, vücudunu bir hapşırığın bile ölümcül olabileceği kadar zayıf bırakan nadir bir durumla karşı karşıya kaldı.

Kadin 05-02-24 14:18

Su bir anda kana bulandı! Hiçbir şeyden habersiz yüzen kadına köpek balığı saldırdı... Doktorlar açıkladı:Durumu kritik

Avustralya'nın Sidney şehrinde yaşanan bir köpek balığı saldırısı herkesi şaşkına çevirdi. Bölgede köpek balığı saldırıları nadir görülse de iklim değişikliği nedeniyle sayıları artmaya başladı. Hiçbir şeyden habersiz yüzen 25 yaşındaki kadın köpek balığı saldırılarının son kurbanı oldu. Bacağından yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken durumunun kritik olduğu belirtildi.

Trend 30-01-24 08:12

Kawasaki hastalığı nedir, neden olur? Kawasaki hastalığı nasıl anlaşılır?

Kawasaki hastalığı genellikle 5 yaşın altındaki çocukları etkileyen nadir görülen bir inflamatuar hastalıktır. Bu hastalık genellikle ateş, deri döküntüleri, gözlerde kızarıklık, ağız içinde şişlik ve lenf düğümlerinde büyüme gibi belirtilerle kendini gösterir. Kawasaki hastalığı kalp damarlarını etkileyebilir ve bu nedenle tedavi edilmezse kalp sorunlarına neden olabilir.

Haber 29-01-24 16:37

NCL hastalığı (beyincik erimesi) nedir, belirtileri nelerdir? NCL hastalığı ölümcül müdür?

NCL, beyincik erimesi olarak bilinen bir grup nadir genetik bozukluğu ifade eder. Bu hastalık genellikle çocukluk döneminde başlayan ilerleyici bir nörolojik bozukluğu tanımlar. NCL hastalığı beyincik adı verilen bir bölgede anormal bir birikimle karakterizedir. Peki, NCL hastalığı nedir, neden olur?

Haber 29-01-24 15:15

Cinsiyet değiştirme ameliyatı sırasında doktorları şaşkına çevirdi! 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.... Bu bilme ve doğaya aykırı

İtalya'da geçiş sırasında mastektomi yapılan trans bir erkeğin beş aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri'nde çok sayıda trans erkek doğumuna rastlanırken vaka İtalya'da çok nadir görülüyor. İsmi Marco olarak açıklanan hastanın hamileliğinden dolayı cinsiyet değiştirme prosedürüne bir süreliğine ara verildiği ifade edildi.

Trend 24-01-24 08:52

Addison hastalığı nedir? Addison hastalığı belirtileri ve tedavisi

Addison hastalığı nadir görülen ancak etkileri büyük olan bir endokrin bozukluktur. Adrenal bezlerdeki yetersiz kortizol üretimiyle kendisini belli eder ve genellikle bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırması sonucu ortaya çıkar. Bu hastalık genellikle genç yetişkinlerde ve orta yaşlı bireylerde görülse de her yaş grubunu etkileyebilir. Peki, Addison hastalığı nedir?

Haber 14-01-24 16:29

Behçet hastalığı nedir, neden olur? Behçet hastalığı belirtileri ve nedenleri

Behçet hastalığı damar sistemi etkileyen ve tekrarlayan aftöz ülserler, gözle ilgili sorunlar, cilt lezyonları, eklem ağrıları ve diğer sistemleri de içeren nadir bir romatolojik bozukluktur. Bu kompleks hastalık adını Türk dermatolog ve cerrah Hulusi Behçet'ten alır. Behçet hastalığı, dünya genelinde birçok coğrafyada görülebilir. Peki, Behçet hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 15:23

Giresun, ‘Auto Brewery Sendromu’ tedavisinde Türkiye’nin merkezi haline geldi

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Yöneticileri ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, nadir olarak görülen ‘Auto Brewery Sendromu’ hastalığının tedavisinde Türkiye’nin merkezi haline geldiklerini söyledi.

Yurthaber 11-01-24 15:43

Stevens-Johnson sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Stevens-Johnson sendromu nasıl tedavi edilir?

Stevens-Johnson sendromu, nadir görülen ancak potansiyel olarak hayati tehlike taşıyan bir durumdur. İlaçlar gibi birtakım maddeler bu sendromu tetikleyebilir. Bu neden ile herhangi bir ciddi cilt reaksiyonu veya mukoza zarlarında değişiklik belirtisi olan bireyler, derhal tıbbi yardım almalı ve potansiyel tetikleyiciler hakkında doktorlarına bilgi vermeli, bu maddelerden ise kaçınmalıdır. Peki, Stevens-Johnson sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Stevens-Johnson sendromu nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 14:15

Büyükeğen: Konya Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdı

TİM tarafından açıklanan 2023 yılı Konya ihracat rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın son yıllarda ihracatını aralıksız artırmayı başaran nadir illerden biri olduğunu söyledi.

Yurthaber 03-01-24 10:38

Deride pul pul dökülme ile kendini gösteriyor! Uzman isimler büyük tehlikeye karşı uyardı

Uzun zamandır ülkemizde çok nadir görülen hatta adı bile bilinmeyen el, ayak ve ağız hastalığı son günlerde çok yaygınlaştı. Kızamık ve su çiçeği ile karıştırılan bu hastalık pul pul dökülme ile kendini gösteriyor. Uzman isimler büyük tehlike için ciddi uyarılarda bulundu.

Haber 30-12-23 09:09

İki ayrı günde iki bebek doğurdu! Çift rahimli kadın 'Mucize bebeklerimiz doğdu' diyerek paylaştı

ABD’de yaşayan Kelsey Hatcher isimli bir kadın, doğuştan çift rahmi olduğunu ve nadir görülen bir hamilelikle her iki rahminde de kız bebek beklediğini açıklamıştı. Hatcher, iki bebeği iki ayrı günde doğurduğunu duyurdu.

Trend 23-12-23 15:41

Vücudundan 25 kilo yağ dokusu çıkarttılar! 6 adım dahi atamıyordu... Türkiye'de ve dünyada da oldukça nadir yapılan ameliyatlardan

Balıkesir'de yaşayan 53 yaşındaki Sema Tekin isimli kadın yürüme ve hareket etmede güçlük çektiği için hastaneye başvurdu. 130 kilogram ağırlığındaki 53 yaşındaki Tekin'in vücudundan 9 saat süren ameliyatla 25 kilogram ağırlığında doku alındı. Ameliyatın ardından rahatlıkla yürüyebildiğini söyleyen Tekin, "Sağlığıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Trend 16-12-23 15:45

Yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır? Yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı?

Kadınlarda belli bir düzene göre bir yumurtalıktan yumurtlama yaşanır. Nadir bir şekilde aynı anda iki yumurtlama görüldüğü de olabilir. Sperm iki yumurtayı da döller ise çift yumurta ikizleri doğar. Yumurtlamadan sonra yumurta karın boşluğuna salınır ve tüplerin saçalı bölümleri tarafından süpürülerek alınır. Rahme doğru ilerletilerek sperm ile buluşur ve döllenme yaşanır.

Kadin 15-12-23 22:18